Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

2017 Zilveren Lunar munten nu op voorraad

12-10-2016 Rolf van Zanten

Vanaf vandaag uit voorraad leverbaar: de zilveren Lunar munten van jaargang 2017.
Vers van de Perth Mint uit Australie. Nu leverbaar bij The Silver Mountain!

lunar-zilveren-munten-2017

 

2017 is het jaar van de haan. Bij de munten uit de Lunar series wordt ieder jaar het design aangepast naar de Chinese jaartelling en daardoor zijn de munten populair onder zowel beleggers in fysiek zilver als de verzamelaars van zilveren munten. De Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit munten die zij aflevert waarbij vaak een deel van de munt een mat oppervlakte heeft en een ander deel juist spiegelend of glanzend zilver is.

Wij leveren de zilveren Lunar munten in de volgende formaten:

 • 1 troy ounce
 • 2 troy ounce
 • 5 troy ounce
 • 10 troy ounce
 • 1 kilogram

Specificaties:

Land van uitgifte: Australiehttps://www.thesilvermountain.nl/media/wysiwyg/Perth-Mint-Logo.jpg
Jaar van uitgifte: 2017
Conditie: BU (Brilliant Uncirculated)
Gehalte: 99,9%
Metaal: Zilver

De munt wordt ook geslagen in 1/2 troy ounce en 10 kilogram. Deze munten zijn prijstechnisch naar onze mening minder interessant maar zijn wel op aanvraag leverbaar. Voor de huidige prijzen en beschikbaarheid bezoekt u onze webshop: www.thesilvermountain.nl

De munten van 2016 leveren we tevens in 1 troy ounce en 1 kilogram. Deze munten zijn niet langer te koop bij de Perth Mint en zijn alleen leverbaar bij ons zolang de voorraad strekt.

 

 • Walter vom Schalter

  Als in USA de recessie er echt inkickt (die er al is) dan gaat onze Europese export flink achteruit en hangen we in de EU in de prijzen. We zullen het vanzelf merken.

 • Arjan

  De euro is flink gezakt deze week……..weer onder de $1.10…ruim 2 cent eraf.
  De USD is intussen zo sterk aan het worden dat de USA er wel weer onder “moet” gaat lijden op termijn…slecht voor de export!

 • Arjan

  Als de financiële aandelen niet zo gezakt waren dan stond de AEX al ver boven de 500

 • Walter vom Schalter

  Goud gaat omhoog. Het is ook een instrument om inflatie te genereren en al eens toegepast in USA in 1934. https://en.wikipedia.org/wiki/Gold_Reserve_Act The act also changed the nominal price of gold from $20.67 per troy ounce
  to $35. This price change incentivized foreign investors to export
  their gold to the United States, while simultaneously devaluing the U.S.
  dollar in an attempt to spark inflation.

 • Walter vom Schalter

  En weer wat hoger in Euro. Zal wel door de Deutsche Bank komen…..

 • Huub

  Goud gisteren weer wat lager mn door duurdere USD, maar positief is wel dat GLD ETF weer fysiek bijtankt:
  GLD change today (14-Oct-2016): +3.86t (0.40%), inventory now: 965.43t

 • Huub

  In de long bond market (10 Year Treasury) zet richtingverandering vandaag verder door. Obligaties worden goedkoper, yields hoger. Ze zijn vandaag door support level van 1 juni J.l. gegaan. Nu komen de Maart/April lows in beeld.
  @Gerard, als dat geen factor change is!
  Maar wat is de echte reden?
  1. Het geld trekt uit assets weg ivm de onzekerheid rondom aanstaande verkiezingen? Net als Brexit een non-event, maar dat zal later wel blijken?
  2. Inflatie stijgt. Volgende week woensdag worden de meest recente cijfers gepubliceerd, en als de verwachtingen uitkomen dan wordt het ver boven de 2% YoY. Dan wil je dus wel meer dan 1,7% rente op je 10Y bond maken.
  3. Andere?

 • Huub

  AEX dit jaar al 42 keer door de 450!
  Dat heet eeen zijwaartse markt.
  Zie filmpje Aren Jan: https://www.iex.nl/Column/257322/AEX-42.aspx

  @Gerard, als TINA nog zou leven, dan zou ze zich toch al hebben moeten laten horen, niet?

 • frankyb

  Klopt, naar buiten toe is er geen wolkje aan de lucht. Geen events meer in het zicht, idd.
  (Misschien het referendum in Italië. Italianen hebben een behoorlijke collectieve afkeer tegen gezag/ Rome. We zullen zien.)
  We moeten nageven dat het bestuur/ elite het vooralsnog vakkundig aanpakt. Het lost alleen helaas niets op aan de kern of oorzaak (zoals de schulden of euro of mensenrechten of, of..)
  Nee, in de onderstroom geen zon maar een depressie gebied van orkaankracht. Waarvan af en toe een vlaagje de MSM bereikt.

 • G.

  thx ik ga hier eens naar kijken heb ook veel last van schaduwval – qua prijs is dit verwaarloosbaar. Die Tesla powerwall ben ik voor aan het sparen – wel een lange termijn planning 2020 maar wil m hebben.

 • Walter vom Schalter

  https://www.youtube.com/watch?v=g_5ynOpW8KE O..o…

  Tomahawk retaliation: US destroy 3 ‘radar sites’ in Yemen in first direct attack on Houthis

 • Arjan

  Nah, komt geen event meer voorlopig………alles wat een event kan worden is al afgevangen zover ik kan zien.
  Trump is afgeschreven door zijn verleden, DB en zijn italiaanse collega’s gaan niet omdonderen want dat is al “contained” inmiddels.
  Het is geen 2007 meer waarin er nog wel een beetje “markt” bestond….Als er nu wat mis gaat is er echt geen redden meer aan.

  Als er weer QE komt dan gaat dit QECB heten omdat dit ongebreidelde geld creatie gaat zijn dat nergens op de balans komt te staan en dus nergens effect op heeft uiteindelijk

 • Huub

  http://linkis.com/www.marketwatch.com/6njG3

  Pal, an economist and strategist, also co-founded Real Vision TV, which conducts interviews with prominent investors. Many of his recent guests share his enthusiasm for gold, according to Pal.

  “All the really serious thinkers are interested in gold,” he said.

  Pal’s core presumption — one he’s held since 2014 — is bad news for the U. S: He is convinced the country is headed for recession within a year. “The business cycle points to that,” he said, “and 100% of all two-term elections have had a recession within 12 months since 1910.”

 • Lamberto

  Hier is een doorgewinterde diplomaat aan het werk te zien die met zijn pokerface de Amerikanen op een geweldige wijze in hun hemd zet.

  https://www.youtube.com/watch?v=osi_dHIr-34

 • Huub

  Is inderdaad een probleem. En daarbij ook nog te bedenken dat zelfs als je economie gestudeerd hebt met een titel, dat helemaal geen garantie is dat je het “macro-economisch systeem” begrijpt.

 • Gerard

  Dat is dan extra lastig voor hem, omdat economie nu niet het gemakkelijkste is. Je kunt nu eenmaal niet over alles alles weten. Speelt hopeloos bij kleine partijen.
  Ik weet dat veel kamerleden vreselijk slecht zijn in economie. Waarschijnlijk ook wel omdat ze nooit in het bedrijfsleven gewerkt hebben.

 • Gerard

  Tip: Kijk eens naar de SolarEdge omvormer. De enige met parallel aansluiting. Een aanrader. Heb hem zelf ook. Wel ietje duurder, maar je haalt het er wel uit. Vooral als je bijv. een kachelpijp of boomkruin over een panel hebt lopen. De parallel laat de andere wel 100% leveren. Serie is het dan gedaan voor ALLE panelen. Bovendien, nog belangrijker, al klaar voor de toekomst met Tesla powerwall. Voor het geval ze over enkele jaren gaan salderen.