24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

2018 zilveren Kookaburra munten nu leverbaar

De Perth Mint heeft begin oktober de nieuwe 2018 zilveren Kookaburra munten geintroduceerd. Het design van deze serie munten is nu bekend en de Kookaburra munten zijn te koop bij The Silver Mountain in de formaten van 1 troy ounce, 10 troy ounce en 1 kilogram puur zilver.

 

Zoals ieder jaar staat de Kookaburra (ijsvogel) centraal in het design van deze zilveren munten. In de uitgifte van 2018 zien we een vliegende ijsvogel met op de achtergrond de maan afgebeeld. Tevens staat in de rand van de voorzijde van de munt de tekst “Australian Kookaburra” en “2018 1oz 9999 silver”. Het merkje aangegeven met de “P” staat voor het munthuis en de kwaliteit van de munt. Deze zilveren munten zijn geslagen in een BU (Brilliantly Uncirculated) conditie.

Op de achterzijde van de munten staat een beeltenis van Queen Elizabeth II. Het is wettig verplicht gesteld bij de uitgave van deze munten dat de koningin is afgebeeld. Tevens is de nominale waarde a $1 (Australische Dollars) getoond en de tekst “Elizabeth II Australia”.

Van de 1 troy ounce zilveren Kookaburra munt 2018 worden maximaal 500.000 stuks geslagen door de Perth Mint. De productie zal stoppen zodra dit aantal zilveren munten is bereikt. De munten van 10 troy ounce en 1 kilogram worden doorgaans in minder grote hoeveelheden verkocht en daar is geen gelimiteerde oplage voor van toepassing. Zilveren kilo munten worden vooral binnen Europa veel gekocht, omdat dit een relatief goedkope manier is om in fysiek zilver te investeren. Zilveren kilo baren van hetzelfde gewicht en gehalte zilver zijn namelijk belast met 21% btw en worden gezien als een industrieel goed. Zilveren munten daarentegen worden verhandeld onder de margeregeling wat het veel voordeliger maakt bij het kopen van zilveren munten.

De Perth Mint heeft naast de 2018 zilveren Kookaburra munten ook recent de Lunar serie bekend gemaakt in goud en zilver. De Koala serie van de zilveren munten zal in januari van 2018 beschikbaar worden gesteld en is vanaf dat moment te koop.

Bekijk het overzicht van de zilveren munten bij The Silver Mountain

De andere nieuwe munten van de Perth Mint betreffen de Lunar serie in goud en het zilver (het jaar van de hond) en nieuwe Kangaroo munten in zilver en goud. Bij de zilveren Kangaroo munten wordt hetzelfde design aangehouden als voorgaande jaargangen en bij de gouden Kangaroo is wel ieder jaar een ander design. De enige nog ontbrekende munt is de Koala van 2018 en deze zal in januari beschikbaar zijn.

De Perth Mint staat bekend als één van de beste munthuizen wereldwijd en wordt geroemd voor de prachtige kwaliteit van de munten. Tevens zijn alle munten standaard in een capsule verpakt waardoor de kwaliteit ook aanzienlijk beter is dan bij de grote “bulk” bullion munten zoals de Maple Leaf en Philharmoniker waar de munten in tubes zijn verpakt en tegen elkaar aan kunnen botsen.

 

 

Bekijk ook