Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

9 juni: daling zilverkoers en goudkoers verwacht

08-06-2011 Zilverpaul

Ik ga iets doen waar je als columnist altijd voorzichtig mee moet zijn, en dat is het doen van korte termijn voorspellingen.

Toch durf ik de voorspelling wel aan dat morgen, 9 juni 2011, de goud- en zilverprijs een forse daling gaan meemaken.

Ik durf deze voorspelling aan op grond van de constatering dat vandaag de aandelen van goud -en zilvermijnbedrijven een forse duikeling hebben meegemaakt, zonder aanwijsbare reden.

Zoals uit de hearing van de onderzoekscommissie over mogelijke misstanden in de papieren goud-en zilvermarkt met Andrew Mcquire hebben uitgewezen, is een forse duikeling van de mijnaandelen het teken voor de heersers van het fiat systeem om de daarop volgende dag goud en zilver naar beneden te werken.

We zullen zien wat de dag van 9 juni gaat brengen.

Hoe dan ook, het grote spel is aan zijn eindfase begonnen. Want QE3, in welke vorm dan ook, zal de goud- en zilverprijs gaan doen ontvlammen. Tot die tijd zal men er alles aan doen om de goud- en zilverprijs, samen met die van de aandelen in die sector, zoveel mogelijk onderuit te halen.

Het zal uiteindelijk niet lukken.

 

Zilverpaul

silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • Block

  Met natural gas moet je wel even het populaire ‘fracking’ erbij nemen. Op die manier zijn er enorme voorraden te winnen in Amerika, maar de ecologische impact is immens.

  http://www.youtube.com/watch?v=dZe1AeH0Qz8

 • Diddi

  @Gerard

  Lees effe zijn stukje terug opnieuw…


  Ik ga iets doen waar je als columnist altijd voorzichtig mee moet zijn, en dat is het doen van korte termijn voorspellingen.

  Toch durf ik de voorspelling wel aan dat morgen, 9 juni 2011, de goud- en zilverprijs een forse daling gaan meemaken.

  Ik durf deze voorspelling aan op grond van de constatering dat vandaag de aandelen van goud -en zilvermijnbedrijven een forse duikeling hebben meegemaakt, zonder aanwijsbare reden.

  In de eerste 3 allinea wordt het woord ‘voorspelling’ 3x gebruikt…

  Enough said :-)

 • Gerard

  @WijRos
  Natuurlijk fysiek goud en zilver prioriteit nr 1.
  Maar grondstofbeleggingen zijn ook een prima hedge tegen inflatie.

 • WijRos

  Beste Gerard, als gas even gemakkelijk op te bergen was dan zilver dan nam ik het gas maar ja dat gaat even niet zo eenvoudig. We kunnen nu nog gebruik maken van de banken maffia om het middels turbos of ETFs te kopen. Echter als de banken de pijp aan Maarten geven dan zullen de ETFs wel niet veel meer waard zijn. Er zijn namelijk veel meer ETFs in omloop als dat er materiaal is. Dit geldt trouwens voor alles wat niet tastbaar achter in je tuin staat of jouw huis ligt.

 • Gerard

  @high five
  Natural gas met zilver vergelijken is denk ik toch appels met peren vergelijken. Zelfs de olie met gas vergelijken gaat mank. Maar ik ben het wel met je eens, ook met Wijros, dat natural gas niet eeuwig op dit lage schijtniveau zal blijven hangen. Zeker de moeite waard dit scherp in de gaten te houden.

 • seppel

  Ik was tot gisteren in verlof in de Provence. De buurman daar was Nederlander, makelaar onroerend goed, die twee jaar geleden zijn zaak verkocht heeft. In de verkochte portefeuille zaten exact 20 panden. We zijn nu twee jaar later en van die 20 panden zijn er twee verkocht. Dat zegt genoeg.

 • WijRos

  beste Jullie, ik denk dat je onze politici enorm overschat. Alleen als je zo onozel bent als een politicus dan blijf je je verkiesbaar stellen. Het voordeel is dat deze mensen ook geen wroeging hebben van hun daden net als de meeste ambtenaren. Doe maar een analyse waar de zittende 2e kamerleden en kabinetsleden wegkomen en je weet genoeg.

 • Jullie

  @ High Five, ik denk niet dat de Nederlandse kiezers de politieke leiders nog geloven, vooral niet wat Griekenland betreft in ieder geval.

  Dat Europa goed voor ons zou zijn is nu de grote discussie aan het worden, en de meeste mensen zijn er al uit. Dat het niet goed voor ons is.
  Laat ons maar weer lekker onafhankelijk handel drijven, zoals we al 400jaar heel erg succesvol deden.

  De EU is een tikkende tijdbom, en iedereen weet het. Politci ontkennen het, maar weten doen ze het.

 • high five

  Ik moet denken aan de Nederlanders met enorme hypotheken. Grieken hebben dat niet, die hebben een eigen huis zonder hypotheek en geen schulden. EN WIJ MAAR BETALEN VOOR DIE GRIEKEN GRRR… Corrupte griekse politici hebben elkaar doceurtjes gegeven en hun zakken gevuld en wall street binnen gehaald en hebben daarom een enorme staatsschuld. Wie helpt ons als wij onze hypotheken niet meer kunnen betalen ?
  Onze f*cking politieke leiders lopen aan de hand van het IMF en de Nederlandse kiezers geloven hun politieke leiders. Geloof me, paul witteman en jeroen pauw weten precies hoe de globalisten ons naaien, maar spelen het spelletje mee, dit voor een enorm salaris.

 • WijRos

  Beste Gerard, ik haal niets door elkaar, de nieuwbouw in China is grotendeels betaald en er zit vaak minder dan 50% hypotheek op terwijl in Nederland eerder aan 100% of meer hypotheek gedacht moet worden hetgeen betekent dat er nog niets betaald is van de waarde van het object. Of er iemand inwoont is volgens mij financieel minder relevant. Heb je wel eens gedacht aan al die enorme spook-nieuwbouwterreinen en vergeet niet de spook-industrieterreinen die gemeenten in Nederland nog moeten verkopen die financieel vaak veel slechter in elkaar steken dan de Chinese spooksteden. Ik blijf nog even bij mijn splinter en de balk,

 • Jullie

  Dit ‘zou’ misschien een verklaring kunnen zijn voor de 10FRN spike in voornamelijk het goud.

  http://www.zerohedge.com/article/german-federal-constitutional-court-challenge-greek-bailout-claims-action-unconstitutional

  Even in het kort : Een rechtstreekse bail-out voor een regering in de EU-zone is NIET legaal volgens de Europese Grondwet. De Duitsers leggen dit dus voor aan het Europese Constitutionele Hof. Met natuurlijk de logische verwachting dat het inderdaad niet mag.
  ( maargoed, contracten en papier is tegenwoordig waardeloos, dus we kunnen alles verwachten..)
  Dat zou de dood van de EU weer wat dichterbij brengen.
  Nu, zou je denken, waarom is het goud dan in USD/FRN omhoog ? Dit zou toch goed nieuws moeten zijn voor de Dollar als de pleuro waardeloos word ?
  Inderdaad. Maar een bijkomend effect is dat waarschijnlijk een hoop pleuro’s in goud en zilver worden omgezet. Dus vandaar de stijging.
  Deze theorie lijkt me overigens ook wel kloppen, aangezien het goud harder is gestegen in Euro’s dan in FRN’s.

  Youre Welcome.

 • high five

  @Gerard Marc Faber ziet bij deze prijzen ook veel waarde in natural gas, maar los daarvan, het technische plaatje viel me op.
  Hoe langer de correctie en hoe langer het zijwaartse patroon, hoe harder de stijging zal zijn die daarna plaats vindt.
  Kijk naar zilver, gaat jaren lang zijwaarts. In 2008 $18/20, komt eind 2010… 2 1/2 jaar later weer boven $18/20 en zilver stijgt in een keer door naar de $50.

 • Mark

  Zilver al 30 euro per kilo duurder vandaag. Paul, kun je niet wat vaker “een forse daling” voorspellen? ;-)

 • WijRos

  Beste Gerard, De aardgas markt is verpest door de grote hoeveelheid shale-gas dat vrijgekomen is in met name de VS. Dit kost echter in veel gevallen maar als dat men er nu voor krijgt dus de prijs gaat omhoog of deze producenten zullen moeten stoppen als ze tenminste geen subsidie krijgen, dat zou in Europa gebeuren. Ik denk dat je niet te lang moet wachten met kopen want er zijn nogal wat aanwijzingen dat de zijdelingse beweging op zijn eind loopt. Alleen de globale economische burst kan natuurlijk roet in het eten gooien. Dat geldt echter voor veel zaken ook voor zilver en goud, dat kun je namelijk niet eten en ook niet opbranden. Dit zijn de basis behoeften waar we mee te maken krijgen als het echt barst.

 • Gerard

  p.s.
  Mooi herstel vandaag. Zilver komt al weer kort aan de 38, gezien als de 3e test op deze weerstand.
  Maar ook de mijnen herstellen goed. Is het een opvering na het drama van afgelopen dagen? Of zien we nu werkelijk de bodem?
  Ik durf het nog niet te zeggen.

 • Gerard

  @WijRos
  Je haalt even een paar dingetjes door elkaar. In China gaat het om “onverkochte” nieuwbouw. In Nederland gaat het om extreem hoge hypotheeklasten.

  En inderdaad met High Five eens. Als het Westen afkoelt, dan heeft China OOK een probleem. Recessie is wereldwijd.

 • Gerard

  @high five
  Natural Gas is een moeilijk verhaal. Ik had die lange zijwaartse beweging sinds 2009 ook niet verwacht. Maar ook hier een reden. Het zijn de nieuwe biogas technieken die de prijs laag houden. Biogas kan zelfs gemengd worden met natural gas. Biogas heeft wel grote toekomst. Biogas is vooral toekomst vanwege de nieuwe technieken die het omzetten van bio-afval versneld tot biogas omvormen.
  Daarnaast zijn de gasvoorraden niet te vergelijken met olie. Enorme hoeveelheden. Vooral in de zeebodem schijnt heel veel te zitten. Nu nog te duur om te winnen. Gas is ook minder populair vanwege het lastige dure vervoer en opslag. De ratio tussen olie en gas slaat ook letterlijk nergens op.
  Maar gas zal zeker in beeld komen indien olie echt te duur wordt. Voorlopig volg ik natural gas alleen maar op en doe er even niets mee. Maar met peakoil kan dit niet meer zover achterblijven.

 • high five

  Wijros, helemaal mee eens!
  China levert goederen aan het westen en heeft een enorme speculatie bubbel in het onroerend goed. Als die onroerendgoedbubbel implodeert en als ze niet meer aan het westen kunnen leveren, implodeert ook de chinese economie. De hele wereld zit in hetzelfde bootje sinds 2001.
  En ja, er is vraag naar die huizen die leeg staan in china en ja normaal gesproken komt china weer stukken sneller uit de recessie als de rest van de wereld of iig het westen.
  Ik denk dat je eerst de burst moet afwachten en dan in china moet investeren.

 • WijRos

  High 5, ik woon niet in Nederland maar ik lees hoeveel mensen hypotheken hebben die meer waard zijn dan de executiewaarde van hun huis. Dat schijnt boven de 70% te zijn. Bedenk dat Nederlanders privé nog veel meer geleend hebben dan de Amerikanen dan kun je begrijpen waarom men zich grote zorgen maakt over China. Dan is het gezegde over splinter in het oog van China en de balk in het oog van de meester geldig lijkt mij.

 • high five

  @Jullie klopt, tijdens de crash van 2008 bleeft het fysieke zilver goed liggen, terwijl het papieren zilver door het putje ging. Dat was ook een uitzonderlijke situatie

 • WijRos

  @ 48 Beste Gerard, ik denk aan 1 jaren of meer afhankelijk van de QE’s. Als deze stoppen zal de ratio weer gaan terugkeren en zullen China, Rusland en aardgas de markten zijn waar je moet wezen.

  @50, Beste High 5, normaal zijn mei tot en met juli slechte maanden voor edelmetalen dus het lijkt mij goed mogelijk dat 32 voor zilver opnieuw getest wordt evenals 1470 voor goud alhoewel dat veel minder volatiel is de laatste maanden. Denk er aan dit zijn de koop maanden na augustus gaat het normaal gesproken omhoog.

 • high five

  @Wijros. Ik woon in Nederland en ik kan je zeggen dat niet 25% van de huizen onbewoond is. Nog niet eens 2%.
  Mike Maloney: Sinds het jaar 2000, where the US goes, so goes the world. Sinds 2000 lopen alle markten synchroom. Voor die tijd zaten de aziatische beurzen in een ander patroon dan de amerikaanse en europese. Wij hebben bv niets gemerkt van azië of rubel crises. Sinds 2003 hebben we een global boom gehad tot eind 2007 toen de amerikaanse economie als eerste in een recessie ging, aan het eind van 2008 zat de hele wereld in een recessie (marc faber) en nu verwacht hij een global bust. De hele wereld komt in een zware recessie.
  Alleen china heeft de fabrieken en op key plaatsen moderne infrastructuur,die zal dus sneller (waarschijnlijk) uit het dal komen dan bv de amerikaanse en europese landen. Maar de toekomst voorspellen is zo moeilijk, misschien komt er in china wel weer een mao aan de macht en sterven er weer miljoenen mensen van de honger. Je weet het niet, maar ik verwacht op wel eerst een global bust. Wanneer die komt weet ik niet, die komt iig op het moment dat de centrale banken geen rommel papier meer kopen en de rente naar grote hoogten stijgt.

 • tinus

  -lol- goed voor de handel ! ! ! ! into short ?

  op naar de € 74,80 per ! Oz.

 • Jullie

  high five :

  Je had deze trend in 2008 eens moeten zien, dat was voor mij persoonlijk het teken dat de boel uit de hand ging lopen. Heb er destijds ook heel veel voor gewaarschuwd bij mensen, koop a.j.b. nu goud en zilver.
  In, als ik het me goed herinner, september 2008 gebeurde dit eigenlijk voor het eerst.
  Sindsdien is het nog wel een paar keer gebeurd, met de laatste paar maanden steeds vaker. Het is een duidenlijke trend aan het worden die eerder sterker als zwakker word.

  Heb nog geen verklaring wat de 10USD spike van daarnet heeft veroorzaakt.

  Verder vind ik het wel erg gewaagd hoor Paul !
  Maargoed, het is altijd leuk om je woorden even zwart op wit te zetten, is goed om jezelf te controleren. Leer je weer van, of krijg je naderhand een groter ego van als je gelijk had ! :)

 • high five

  Beste Wijros, toen zilver op $32/33 stond heb ik met capslocks buy!Buy!geschreven. Fibonacci had ik rond de 33,6 en de amerikaanse slotkoers van zilver is daar volgens mij ook niet onder geweest.

  Je hebt natuurlijk kans op een dubbele bodem op $32 (alhoewel deze tussentijdse low al is terug getest vlak achter elkaar). Maar in deze markt moet je denk ik gewoon blijven kopen en vasthouden. Op $32 of $37 over een tijdje blijken deze waarden allebei een koopje.

  Ik verwacht wel dat de fysieke prijs en de ‘papieren’ prijs van zilver in de toekomst verder uitelkaar gaan lopen. Dat is een trend die in het najaar van 2010 is ontstaan. Natuurlijk zijn er perioden dat de fysieke en de papieren prijs weer dichter bijelkaar komen, maar de trend is dat ze uit elkaar lopen.

 • high five

  Gerard wat denk jij van Natural gas. Volgens mij maakt dit produkt een lange termijn bodem patroon dat loopt vanaf aug 2010. Sindsdien zit het in een brede trading range tussen de $4 en $5. Vandaag probeerde hij boven de 5$ uit te breken, maar dat gaat niet lukken zo te zien. Ik verwacht dat ie weer terug moet richting de 4$. Op een gegeven moment breekt hij blijvend boven de $5 en dan is het tijd om te kopen. Of op de onderkant van de trading range van $4 natuurlijk.

 • Gerard

  @WijRos
  Faber neemt nu een afwachtende houding in. Hij adviseert in kortlopende staatsleningen (3 maanden). Heel vaak is cash king in de huidige defaltie-periode.
  Lange termijn komt het zeker goed in China. Praat je over 5 jaar? 10 jaar? 20 jaar? Korte termijn zeker niet.

 • WijRos

  @44, Beste Gerard, Marc Faber zal wel gelijk hebben, alleen hier is het verhaal van de pot en de ketel geldig. De Chinese aandelen zijn gedaald omdat Amerikaanse aandelen veel geld aangelokt hebben vanwege QE1 en 2. De cijfers van China zullen wel niet kloppen dat betekent nog niet dat die van Westerse wereld betrouwbaarder zijn. Mijn idee is dat een economie niet kan zonder een motor en dat is productie. In de westerse wereld hebben we alleen nog de landbouw die als slaven behandeld worden, in de tang van de banken en subsidies waar ze nooit weer uit komen. De rest vlucht naar het o zo verfoeilijke Azië als je de westerse media mag geloven. Vraag Dr. Marc Faber waar hij de toekomst ziet dan zegt jouw held: Azië en niet de westerse wereld. De spooksteden vanuit westers oogpunt een probleem maar 25% van huizen in de VS en nog meer in Nederland is dan blijkbaar geen probleem? Die spooksteden komen wel vol heb maar geen zorg die zijn in elk geval betaald dat kun je in het westen niet echt zeggen!

 • Gerard

  @didi
  Volgens mij doet Zilverpaul een “verwachting” en dus GEEN “voorspelling”. Is toch een verschil. Elke belegger zit met “verwachtingen” in z’n maag. Je probeert dus altijd te zien wat de toekomst brengt.

 • René

  @ Gerard,

  Ok bedankt.
  Dat eerste wist ik natuurlijk wel maar de rest is nieuw voor me..

 • Gerard

  @WijRos
  Pas op met China! Als je NU ergens NIET in moet zitten dan is dat China. Alle cijfers zijn onbetrouwbaar. Ook het GDP cijfer ligt 4% te hoog. Dit is onlangs nog bevestigd door Marc Faber. En als er iemand is die dat kan weten dan is hij het wel. Als je de GDP omhoog krikt door meer dan 10 spooksteden te bouwen voor meer dan 1 miljoen inwoners, dan is dat grote nep. Faber zegt, binnen een jaar grote recessie in China. En ik geloof hem.
  Bovendien heb je daar nu een inflatie die totaal uit de hand aan het lopen is.
  Als je afgelopen jaar in China had belegd ben je nu 40% armer geworden.

 • didi

  Als dit ‘dalen’ is mag er van mij eke dag zo’n voorspelling gemaakt worden :-)

 • Gerard

  @René
  Ja, daar heb ik een mening over. Het is inleg minimaal 50.000 en beperkte uitstapmomenten.
  Het fund is veel te onoverzichtelijk. Het is dus niet duidelijk waarin ze beleggen.
  Maar ook de resultaten van afgelopen jaren kloppen niet. Er wordt geschoven met een termijn waarop de laagste en hoogste top het mooiste getal aangeeft. Zeg maar, de bekende Robeco methode.

 • WijRos

  @20 Beste WortelBea, ik denk dat je precies de goeie hebt gekozen, in mijn modellen zijn dit veruit de beste. China is anders dan de westerse wereld, waar alleen maar veel lawaai gemaakt wordt, die doen wat ze zeggen en dus gaat de HREE’s nog veel stijgen. Een goede belegging denk ik.

 • René

  @Gerard,

  Heb jij een mening over het G&D fund van Willem?

 • D

  Paul, kun je niet wat vaker voorspellingen doen? Je blijkt een perfecte contra-indicator :-)

 • WijRos

  Beste High five, je koopt als het product tegen een technisch steunpunt loopt. De door mij aangegeven waarden zijn dat. Je mag natuurlijk altijd hoger kopen, sommigen hebben geld over, maar normaal gesproken is er nu technisch de mogelijkheid dat we de door mij aangegeven steunpunten naderen.

 • WijRos

  Beste Jens, die groei is maar een getal, heb je nu echt de indruk dat er groei is in een land waar het echte bedrijfsleven alleen maar naar mogelijkheden zoekt om er met zo weinig mogelijk kosten weg te komen.

 • WijRos

  Beste zilverpaul, ik heb wel een beetje met je te doen maar we zijn allebei broodetend (profeten) neem ik maar aan, tot nu toe zie ik nog geen daling maar de dag is nog lang dus er kan nog van alles gebeuren in NY.

 • Gerard

  @Jens
  In dit rijtje van goede juniors zou zeker ook “First Majestic Silver” en “Extorre Gold Mines” aan toevoegen. De vooruitzichten zijn goed. Bij de huidige daling niet meer te duur.
  Om er een risicospreiding in aan te brengen zou ik daar in ieder geval wat dikkere producers als Silver Wheaton (met stip) en Goldcorp aan toevoegen.
  Voor degenen die zich niet willen of kunnen verdiepen in de junior-materie is GDXJ ook nog een prima keuze. Een ETF fund waarin ook Eric Sprott een van de analisten is.
  Hierin zit een mix goud & zilver plus producer / junior. Een pure zilvermijn mix ETF is SIL.
  Het wachten blijft natuurlijk op de bodem van deze markt.

  Maar wie gelooft in peakoil, zou DIG (oil & gas) etf de moeite waard zijn. Maar ook olie kent een zeer hoog risico. Blijft een moeilijk voorspelbare markt.

 • atlanto
 • Gerard

  Ik denk NIET dat de goud & zilverprijs gaan dalen vandaag.
  Er is heel iets anders aan de hand.

  Al eerder had ik opgemerkt dat de “vraag” naar mijnbouwproducten afneemt. Dat is normaal bij een afkoelende economie en voorraadopbouw. Ook de industrieorders lopen nu heel sterk terug. Dat zet aandelen en grondstoffen in het bijzonder lager.
  Dit zet mijnbouwproducten lager in prijs.
  Vergeet even niet dat miners goud & zilver bijna altijd ook veel koper en zink produceren.

  Normaal hoort daar ook een “overeenkomstige” daling van de olieprijs bij. Dit blijft UIT. Blijft dit zo, dan kan de economie tot stilstand komen. Binnen enkele maanden al.

  Vergis je niet in de energiekosten van mijnen! Dit zijn met stip de hoogste mijnkosten.
  Dus:
  De productiekosten stijgen, terwijl de vraag, en daarmee de prijzen, onder druk staat.

  Er wordt door de kenners zelfs verwacht dat olie en soft commodities verder zullen stijgen in 2011 en 2012, ONDANKS de economische stilstand!
  Denk eens in wat dat betekent.
  De oorzaak: te veel geld in de markt gepompt bij te lage rente. Dit geld kruipt in acuut benodigde grondstoffen zoals olie en voedsel. Daarbij moet het effect van QE2 nog komen (vertragende werking).
  Zoals Faber, Celente, Rogers en Schiff al maanden roepen zien we NU uitkomen: Namelijk, QE pogramma’s werken averechts!! Het verstoort de normale cycli in de economie. Nu dus echt fysiek voor iedereen zichtbaar.

  De reden dat olie naar verwachting zal blijven stijgen bij lagere vraag is “peakoil”.
  Dit zet vooral mijners zwaarder onder druk dan andere sectoren (zoals ik hierboven al aangaf).

  Peakoil wil zeggen dat de “goedkope” olie op is. We stappen al langzaam over naar olie met duurdere productiekosten.
  Als bewijs van Peakoil wordt door velen Saoedi Arabie aangehaald. Deze beloofden al 5x dat ze de productie gaan verhogen. In de praktijk neemt de productie steeds verder af uit die regio.

 • high five

  Ik heb 4 duimpjes naar beneden gekregen voor mijn stelling dat zilver onder de $50 een koop je is. Ik zal proberen om mijn stelling op de volgende manier voor deze 4 mensen uit te leggen.
  Goud in 1980 deed $850 en is sindsdien bijna verdubbeld. Olie deed in 1980 $40 en is nu 2,5x zo duur.
  Zilver heeft nog steeds niet zijn waarde uit 1980 van $50 uitgenomen. Als je naar olie en goud kijkt zou je zeggen dat zilver minimaal op $80 zou moeten staan. En….de direct beschikbare voorraden zilver zijn alleen maar afgenomen sinds 1980.

 • RB

  @ Bobbie

  QE3 staat voor Quantitative Easing 3, “a monetary policy tool used by some central banks to stimulate their national economies when conventional monetary policy has become ineffective.”

  Klinkt ingewikkeld, maar het komt neer op geld printen en in de economie pompen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Quantitative_easing

 • http://www.permanenteportefeuille.eu PP
 • high five

  Ik heb het altijd al gezegd: Het plan is dat de bankiers en de bedrijven alles in handen krijgen. Vandaar ook de creatie van de derivaten markt en de foute beleggingsadviezen van banken en media die zij op de een of andere manier controleren/beïnvloeden. De derivaten markt zuigt alle welvaart bij de niet elite weg. Als de markten vallen. (de belasting betalers draaien er voor op met extra schuld en het inleveren van de pensioenen). Als de markten omhoog gaan (inflatie)
  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/will-the-banksters-and-the-corpocracy-eventually-own-it-all-29-statistics-about-extreme-income-inequality-in-america-that-will-blow-your-mind

 • high five

  waarom de olieprijs sterk blijft liggen.(mogelijk)
  http://www.cnbc.com/id/43324926

 • Bobbie

  QE3: waar staat dit voor?

 • high five

  Zilverpapier :
  de weersvoorspelling van vandaag voor nederland is redelijk gunstig, dus de zilver en goudprijs zal ook redelijk gunstig zijn.
  Disclaimer: De mening van zilverpapier is bedoeld als amateuristisch beleggingsadvies van de gestampte pot.

  43

  Het zou me niet verbazen dat je met deze methode een betere marktvoorspeller bent dan de gemiddelde analist. :-)

 • high five

  Brotherjohnf heeft gisteren in zijn vid een verband tussen een miner pan american silver corp en de slv. Vanaf begin 2011 zie je een flinke divergentie. @10.00
  http://www.youtube.com/watch?v=7wVkHQ4z-zw&feature=feedu

 • gordijnen
 • Jens

  Nederlandse economie groeit in eerste kwartaal met 0,9 procent

 • gordijnen
 • Jens

  YAHOZNA //// kwaliteits junior edelmetaal-mijnaandelen…………….

  Hier mijn favorieten:

  * Northern Gold Mining
  * Sabina Gold & Silver C.
  * Timmins Gold C.
  * Wildcat Silver C.
  * Brigus Gold C.
  * Excel Gold Mining
  * CMC Ltd

  Wie volgt?

 • Joop

  Forse stijging de afgelopen uren. Paultje heeft nu al spijt van zijn actie.

 • Jens

  YAHOZNA //// kwaliteits junior edelmetaal-mijnaandelen…………….

  Hier mijn favorieten:

  * Northern Gold Mining
  * Sabina Gold & Silver C.
  * Timmins Gold C.
  * Wildcat Silver C.
  * Brigus Gold C.
  * Excel Gold Mining
  * CMC Ltd

  Wie volgt?

 • wortelbea

  ik heb alvast een klein order open staan voor Lynas, Avalon Rare Metals, Quest rare minerals. Heel kleine bedragen, als speculatie.
  fysiek heb ik wat ik wou, en dat blijft nu mooi een paar jaar liggen.

 • YaHozna

  @Jens
  We hebben tot nu toe eind april een top gezien. Of er rond 10-13/6 een bodem wordt gevormd zullen we de komende maanden duidelijk krijgen. Wanneer dat zo is kan er ook nog sprake zijn van een dubbele bodem die we gaan meemaken. Kortom, “we zien wel”. We blijven gewoon geduldig, laten ons niet gek maken deze zomermaanden. En we kopen in deze periode voor weinig geld kwaliteits junior edelmetaal-mijnaandelen op. Althans, dat ga ik doen.

 • Gerard

  Gewaagde uitspraak van Zilverpaul, maar er zit wel iets in. Hoop in ieder geval dat hij ongelijk heeft.
  Ik was vanavond weg, maar schrok er wel van. Niet alleen goud & zilverminers, maar ook koper, zink en rare metals miners doen het vreselijk slecht.

  Het valt mij op dat olie en soft goed bleven presteren vandaag. De miners zijn echt een drama. Miners zijn wel erg afhankelijk van de olieprijs. Dus dure olie verstoort de productiekosten enorm. Maar je ziet de olieprijs toch wel degelijk gelijke trend houden met de metaalprijzen.
  Ook de vraag naar metalen neemt niet echt af. Als de vraag naar olie stijgende is, dan kan de vraag naar overige grondstoffen nooit afnemen.
  Miners lopen wel altijd een beetje voorop bij economische afkoeling. Maar zo extreem?
  Neen, ik zie ook nergens een logische andere verklaring.

 • NM156

  Er is wel een aanwijsbare reden voor het zakken van goud/zilvermijnaandelen:

  http://www.goldmoney.com/gold-research/south-america-mining-industry-faces-difficult-times.html

  Goud en zilver zijn vreselijk aan het sukkelen de laatste tijd. Ik verwacht dat dit nog wel even door gaat. Maar echt grote dalingen zullen maar van korte duur zijn. Er zitten heel wat Chinezen en Indiers te wachten op dan in te kopen.

 • Zilverpapier

  de weersvoorspelling van vandaag voor nederland is redelijk gunstig, dus de zilver en goudprijs zal ook redelijk gunstig zijn.

  Disclaimer: De mening van zilverpapier is bedoeld als amateuristisch beleggingsadvies van de gestampte pot.

 • Jens

  In zijn zeer lezenswaardige en tevens laatste in gevangenschap geschreven analyse “How & When” doet Armstrong het belang van 10-13 juni uit de doeken. Hij geeft aan dat het interessant is om te zien of goud een bodem kan produceren rond dat weekend. Treedt er een inversie op, dat wil zeggen dat we op de pi-cyclus in juni een top zien, dan krijgen we een ‘pull back´ richting oktober/november 2011. In de laatste situatie moeten we hopen dat een top in juni geen ‘exhaustion’ is, want dat zou het einde van de goudrally in kunnen houden. Indien we in de huidige maand – de maand maart dus – een top maken en vervolgens een bodem rond 13 juni, dan levert dat een ultiem koopmoment op. Een bodem in juni is zeer bullish voor de koersontwikkeling. Een top in maart 2011 mag ook een nieuwe all time high zijn, dat maakt niet uit, belangrijker is of juni 2011 een bodem van importantie oplevert. Maakt goud inderdaad een bodem op 10-13 juni, dan geeft Armstrong een koersdoel voor goud af van tenminste $5.000 en mogelijk zelfs $12.000 in 2015/2016.

  Armstrong geeft tenslotte nog aan dat de onrust in het Midden-Oosten en/of inflatieperikelen hooguit op de korte termijn van belang zijn. Khadaffi en inflatie zijn naar zijn mening slechts ruis. Op de lange termijn zijn deze fundamentele zaken geen reden voor het behalen van genoemde koersdoelen. Wel bepalend zijn de sovereine schuldencrises in Amerika, Europa en het Verenigd Koninkrijk. Een schuldencrisis en een ‘valuta meltdown’, gelijk aan de ineenstorting van Rusland in 1998, is hetgeen de goudprijs daadwerkelijk zal doen lanceren.

  BRON: Elmer Hogervorst

 • koos

  Nou, nou, nou jij durft,zilverpaul. Eens kijken wat het wordt…….Je vertelt er tenminste bij waarom jouw inziens de goud- en zilverprijs gaat dalen; das in ieder geval niet zo mistig als Temp.
  Maar, het zou kunnen, doch wellicht ook niet. Laten we afspreken: Als je gelijk hebt, trakteer je ons allemaal op 1 oz zilveren ML! Want wie in deze duistere markt de toekomst kan “voorspellen”, kan wel wat missen….

 • gordijnen

  @High Five

  Natuurlijk hierover niks gelezen in het fd. Geen commentaar. lol

 • high five

  De HUI is onder zijn vorige bodem gezakt. Ik zie een soort s h s patroon. Niet goed.

 • high five

  @WijRos Ik vind iedere ounce zilver onder de $50 een koopje.

 • high five

  @Gordijnen, nog iets gelezen in het FD over de bilderberg meetings die morgen beginnen. Nee waarschijnlijk. Toch gek dat daar geen melding van wordt gemaakt als daar de 125 rijkste en machtigste mensen vergaderen.

 • WijRos

  Beste Zilverpaul, ik vind een daling van 1 a 2 % van de goudaandelen onder de huidige omstandigheden niet echt significant. Morgen weten we of uw theorie klopt. Zilver zal toch onder de US$ 32 en onder goud US$ 1470 moeten dalen om koopwaardig te worden. Ik ben benieuwd.

 • Silverstar

  Als op de hearing zoals Zilverpaul zegt Het “geheim” onthult is dat de “heersers”reageren op de mijnaandelen, dan zouden ze, door dit morgen weer te doen, zichzelf in hun manipulatie bevestigen. Je zou dus eerder het tegenovergestelde kunnen verwachten om aan te tonen dat deze policy (beschuldiging aan hun adres) dus niet klopt !

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  Ik ben benieuwd. Zilver blijft al een behoorlijke poos ronddobberen op hetzelfde niveau, dat is meestal geen goed teken. Volgens de technische analyse is zilver echter niet “overbought”, dus het zou me niet verbazen als we nog een poos blijven hangen op dit niveau.

 • high five

  @wortelbea De euro of dollar puts kopen in een andere valtuta dan de euro of de dollar zal voor een doorsnee nederlander niet meevallen. Open een zwitserse bankrekening en neem een zwitserse franken account.
  De mooiste valuta is toch goud en zilver.
  Heb je nog geen put dollar/goud of dollar/zilver. Die wil ik hebben. Een call goud/dollar is ook goed.

 • high five

  Dat is een hele gevaarlijke Paul en zelfs een dag erbij vermelden. Temp kan je er alles over vertellen. Maar we zullen zien wat 9 Juni gaat brengen. Vanaf morgen vergaderen de Bilderburgers over de valuta, de oorlogen, de olieprijs, de voedselvoorziening en natuurlijk over het lot van de slaven (zoals ze ons in hun vergaderingen benoemen aldus AJ :-)). Ik zou wel eens zo’n vergadering willen meemaken.

  Temp heeft trouwens gelijk dat zilver en goud (nog) niet de kanarie mogen zijn.

 • peter330

  Goed idee Wortelbea, ik denk dat alle puts op de Dollar en Euro goed zijn. Bijna zeker als je ze kunt afsluiten tegenover de CHF (zwitserse franc).

 • peter330

  Ik wil natuurlijk al helemaal niet beweren dat ik het beter weet dan Zilverpaul, nee zeker niet. Maar ik denk dat de koersdaling waar Zilverpaul het over heeft niet plaats vind. Misschien een kleine zoals we dagelijks kunnen zien in de grafieken, maar ik denk zeker geen grote daling. Waarom? Doordat ik nogal wat 1oz in bezit heb, volg ik het dagelijks intensief en denk aan de grafieken en koersen van vandaag te kunnen zien dat het morgen erg mee zal vallen. En zit ik er helemaal naast morgen, dan ben ik in het vervolg veel voorzichtiger met mijn mening te openbaren.

 • wortelbea

  idd dapper Silverpaul,nu nog het aankoop moment voorspellen en iedereen is dan pas echt blij :-)

  Btw, ik zou een paar puts willen kopen op de dollar en de eur en de dow. iemand een tip ?
  en die puts liefst niet in eur of dollar :p

 • RB

  Dapper.