Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiƫle wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Aanbieding: Nederlands zilver muntgeld te koop tegen verlaagde prijs

20-07-2016 Rolf van Zanten

Mede dankzij de flink gestegen zilverprijs hebben wij op dit moment een partij Nederlands muntgeld beschikbaar tegen verlaagde prijzen. Dit betreft zakken met 72% Nederlands muntgeld, bestaande uit een mix van zilveren guldens, rijksdaalders en tientjes. Deze munten worden aangeboden in zakken per 2 kilogram puur zilver en per 5 kilogram puur zilver. Speciaal voor de lezers van het Edelmetaal Blog hebben we een kortingsactie die loopt tot 31-07-2016.

Overzicht Nederlands muntgeld per 20-07

Overzicht Nederlands muntgeld per 20-07

 

Het Nederlands muntgeld is de goedkoopste manier om te investeren in fysiek zilver. Omgerekend kost op het moment van schrijven een kilogram zilver EUR 629,50 tot EUR 615,40 terwijl zilveren kilo munten zo’n EUR 670 per stuk kosten. Zilveren baren zijn nog minder gunstig geprijsd aangezien deze met 21% btw worden belast en de kilo baren kosten op dit moment EUR 745.

Wij geven momenteel een korting van EUR 25,- per kilogram bij aanschaf van zakken met 2 kilo puur zilver muntgeld.

Tevens wordt een korting gegeven van EUR 10,- per kilogram bij aanschaf van zakken met 5 kilo puur zilver muntgeld.

Om deze korting te ontvangen dient u een couponcode in te vullen tijdens het afrekenen in de webshop, of u kunt telefonisch bestellen: 035 20 31 380. Voor het ontvangen van de couponcode kunt u ons een email sturen.

Deze aanbieding is geldig zolang de voorraad strekt.
De aanbieding loopt tot 31-07-2016.

Middels deze kortingsactie is het mogelijk om fysiek zilver te kopen voor nog geen EUR 40 per kilogram boven de huidige zilverprijs. Dit komt overeen met een premie van nog geen 7%. Wij zijn tijdelijk in staat om Nederlands muntgeld te leveren tegen dergelijk verlaagde prijzen doordat we een grote partij oude guldens, rijksdaalders en tientjes hebben ingekocht. Veel bezitters van dergelijke munten hebben lange tijden gewacht op een gunstige zilverprijs om te verkopen, daar waar het muntgeld in 2015 en ook in 2014 soms maanden achtereen niet verkrijgbaar was is er nu een groot en divers aanbod. Deze trend wordt ook in Europa en in de rest van de wereld ervaren waar ook veel Krugerranden en andere munten door particulieren (terug) worden verkocht. Dit zijn niet altijd klanten die destijds munten als investering hebben aangekocht maar ook veelal uit erfenis of uit ‘een oude sok’.

 • Arjan

  Geld ontwaarding is van alle tijden, zo blijkt maar weer.

 • Huub

  Voor degenen die denken dat aandelen hun top bereikt hebben:
  https://mobile.twitter.com/jsblokland/status/756779615910301696/photo/1

 • Huub

  :-)

 • Ron

  Ik gok de BOJ maar het kan net zo goed de gayparide zijn dus pin mij er niet op vast:)

 • Ron

  Russische functionarissen zeiden dat de piloten dachten dat het om een basis van Islamitische Staat (IS) ging.
  .
  Ja….dat krijg je als het een geheime basis is:), moet je je info maar delen.

 • rise and shine
 • Huub

  Brexit is duidelijk een non-event voor de ontwikkeling van de financiele markten, maar in China fysieke goudmarkt is er sinds de Brexit wel iets belangrijks gaande:
  Chinese hunt for bullion after Brexit
  http://english.cctv.com/2016/07/21/VIDEVqfg5QsGR7J6TBh5cuWI160721.shtml#.V5K0303c4tA.twitter

  @marcel, dat moeten voor jou beelden zijn om te likkebaarden? China niets voor jou?

 • Huub

  @Gerard,
  Goede tip om je te verplaatsen in de instituten.
  Tot nu toe heb ik vooral het principe toegepast “act as a central bank” en dus een deel van mijn vermogen in goud aangehouden.

  Maar wat is 29 juli aan de hand?
  Ging vorig jaar niet rond deze tijd de beurzen onderuit nadat China zijn Yuan devalueerde?
  Laat het ons svp weten! We houden het onder ons :-)

 • Gerard

  Jammer, maar zo werkt het wel. Maar het goede nieuws is dat je hier wel van los kunt komen. Probeer te denken als de instituten die met bakken cash geld aan de kant zitten te afwachten tot ze in kunnen stappen op lagere koersen. Wat zou je dan doen? Precies, verzin een non-event en blaas die op. Het werkt keer op keer.
  Maar ja, wanneer is het dan echt foute boel? Dan stappen de instituten stilletjes uit en zeggen helemaal niks!
  Ik hoor nu veel te weinig over 29 juli. Ik vrees het ergste. Ik sta nu klaar om heel snel uit te stappen als dit fout gaat aflopen.

 • Gerard

  Natuurlijk, blijven stijgen doet nooit iets.
  Maar het gaat om de toekomstverwachting, nooit het moment.
  De papieren markt moet je niet zo bang van zijn. Dit brengt wel hoge volatiliteit op. Als de fundamentals goed staan, dan geeft de papiermarkt daar ook weer een extra hefboom overheen.

 • Lamberto

  Als ze niet zo stekeblind en kortzichtig waren dan hoorden ze niet bij die 99% van de bevolking die als de holle kant van de slagzijde van een hockeystick wel de klappen op mag vangen, maar als er geschoord wordt geen stuk van de gewonnen slagroomtaart krijgt aangeboden.
  Angst en kortzichtigheid maken mensen tot zombies!
  Zo was het, zo is het en zo zal het ook altijd blijven.

 • Nadja

  Gerard, re: “Overigens is het verschil (rente – inflatie) nu historisch klein. Zolang dit zo blijft, dan zal goud en zilver BLIJVEN stijgen.”
  Toch zal het nooit BLIJVEN stijgen.
  Als de papieren prijs dusdanig stijgt dat de fysieke markt niet kan volgen, dan stopt de stijging.
  En de papieren markt heeft een risico. Een beperkt deel van de beleggingen (die in fysiek goud) is slechts risicovrij belegd. Je krijgt veelal in valuta uitbetaald, maar aan valuta is in tegenstelling tot fysiek goud, een risico gekoppeld. De bank kan omvallen bijvoorbeeld. Valuta en cash kunnen onderuit gaan bij een diepe volgende crisis.

 • Ron

  Dat is het hele probleem!

 • Gerard

  Tja, die abn amro toch. Als Trump president wordt, dan gebeurt er met de goudprijs helemaal niks. Psttt, geheimpje verklappen… zo werkt het spelletje. We zagen het al met brexit. We leren het nooit he!
  Het is wel lachen hoe de kudde beweegt op non-events. En helemaal niemand die dit ziet. Hoe stekeblind zijn particulieren eigenlijk?

 • Lalinea
 • Lalinea

  Die uitzending bewaren ze voor maandagmorgen.

 • Ron

  De eerste aanslagen deed wat met de beurs, nu is het al zo gewoon dat de beurs groen eindigd.
  Alleen een aanslag op geld kan nog voor beweging zorgen.

 • http://www.thesilvermountain.nl/blog Rolf van Zanten

  Dat gaat helaas niet op, zowel zilveren munten als baren vallen in box 3 voor de inkomstenbelasting. Zie ook ons fiscaal memo: https://www.thesilvermountain.nl/img/Fiscaal-Memo-Edelmetaal.pdf

 • marcel
 • marcel
 • marcel

  38800 ben ik tevreden mee na deze wisselende week ! alles extra is helemaal mooi .

 • marcel

  =de staart begonnen ?

 • marcel
 • marcel

  Trump 4 president !!!!!!!!!!!!!!!Gold 500 dollar +++++ volgens ….JAJA !! ABN AMRO.http://www.kitco.com/news/2016-07-22/Trump-Could-Push-Gold-Prices-500-Higher-ABN-Amro.html

 • Feestvarken

  Olie prijs gaat naar beneden, wereld handel zwakt af: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/26263410/__Wereldhandel_neemt_verder_af__.html

  Europa doet het redelijk goed met economische groei maar met geld verruiming is het natuurlijk gestimuleerd.

  Hypotheek rente en spaar rente staat super laag….mmmhh

 • marcel

  @Arjan vergeet nooit dat een beurs voorloopt op cijfers en de beurs is hoogvlieger .Er kan zo maar eens een verrassende correctie komen .

 • Arjan

  Nope denk van niet, hele dag al ruim 1% in de min.
  Net wat cijfers omtrent productie die niet tegen vielen dus we mogen blij zijn met $1320 de week uit en het uitblijven van een vette hamer…..Tenzij er wederom rare dingen gebeuren de komende vrijdagavond, ahem ;-)

 • marcel

  Wachten is op half 4 ,mijn gevoel zegt dat we omlaag gaan met PM ! maar ik hoop van niet natuurlijk .

 • marcel
 • marcel
 • Lalinea

  Vrijdagavond na sluiten beurs is voor mij Happy Hour geworden. Aanslagen, staatsgrepen, false vlaggen, leugens en verdraaiingen van de MSM. Vele male boeiender dan het hersendodelijke GTST. Zit nu al klaar met bier en chips. Mission impossible 15 en het loopt iedere keer weer af met een sisser.