Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Aanbieding: Zilveren guldens kopen tegen zilverprijs

04-04-2011 Rolf van Zanten

Zilveren Guldens

Nu leverbaar: zilveren guldens tegen de spotprijs zonder premie!

Vandaag is de zilverprijs gestegen tot een koers van EUR 870 per kilo puur zilver. Dit is een all time high voor het zilver, nog nooit eerder was zilver zoveel waard als vandaag.

Om deze all time high te vieren hebben wij een speciale aanbieding (geldig zolang de voorraad strekt). Alle zakken zilveren guldens die wij verhandelen zijn nu leverbaar tegen de zilverprijs, waarbij geen enkele premie betaald wordt!

Deze zilveren guldens verhandelen we in zakken per 400 stuks. Elke gulden weegt 6,50 gram en bevat 72% zilver. Een zak van 400 guldens weegt dus 2,6 kilo en bevat 1,872 kilo puur zilver. Bij de zilverkoers van EUR 870 per kilo bedraagt de intrinsieke waarde dus EUR 1.628. Voor deze prijs kunnen we deze zakken aanbieden, doordat we zelf de zilveren guldens hebben ingekocht bij een lagere zilverprijs.

Wilt u gebruik maken van deze aanbieding? Ga dan door naar de productpagina voor de zilveren guldens.

UPDATE: Alle zilveren guldens zijn momenteel uitverkocht. Op dit moment zijn de zilveren Philharmoniker munten per 100 stuks en per 60 stuks verkrijgbaar met korting.

 • gordijnen

  @maria

  Ik heb dit verhaal zeker niet geschreven, wilde alleen de informatie doorspelen. Kopie en geen link, omdat ik dit naar the Silver Mountain niet correct vind. Maar bedankt voor de eer.

 • RK

  @Nico

  Vandaag inderdaad niet, maar de afgelopen anderhalve week wel.
  Mijn zilverpapier is het beste presterende onderdeel in mijn portfolio.
  De portfolio van SilverStocks doet het de laatste anderhalve week ook lekker.

 • temp242

  Beste Nico, in de veronderstelling dat er officieel nog steeds niets gebeurd is.

 • Nico

  Sprott:”Goud en Zilver stijgen nog met 20%-40% in 2011″

  http://www.goud.com/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  De obligatie zakt hard. Stijgende trend is ten einde. Over een tijdje gaat hij weer wat stijgen om een kop schouder te maken, dan daarna weer verder naar beneden. Leuke trend om te shorten nadat hij zijn recher schoudertje heeft gemaakt.
  http://www.boerse-frankfurt.de/DE/index.aspx?pageID=160&ISIN=DE0009652644

 • temp242

  Yep! Om 15u02 vandaag verklaart de Portugese regering dat het land absoluut géén Europese noodhulp behoeft, nu om 22u15 verklaart diezelfde regering dat ze wél noodhulp behoeft! Welke landen gaan binnen dit en de drie maanden volgen?

 • Maria

  @Gordijnen

  Wat een geweldige uiteenzetting in uw verhaal. Heb het goed kunnen lezen en vooral begrijpen. Ik weet niets van short en bullish en al die gein. Ik ben meer fysicus (grapje).
  Wat ik om me heen zo hoor is dat de pijn van de kredietcrisis nu echt begint. Onverkoopbare huizen waarop ze nu toch hun verlies gaan nemen en dik ook. 2009 en 2010 waren de jaren dat de salarissen nog hetzelfde bleven en de kosten minimaal stegen. Nu gaat dit kabinet er vol in en dat gaat echt au doen. Alleen het feestje van Eurlings (de geweldenaar van het CDA ?) mocht wat kosten. Hadden we heel veel muntjes voor kunnen kopen en anders het rijk wel. Wat wordt er toch een smak geld iedere dag weggekacheld wat we horen en dan nog wat we nooit kunnen lezen of horen. Als al die verspilling bij elkaar opgeteld zou worden komt er een megabedrag uit!! 10.000 Militairen eruit. Ben bang dat we ook in koper moeten om straks zelf nog wat kogeltjes te maken voor als er echt iets hier aan de hand is.

 • Nico

  @RK
  kopie van info edelmetaal”:

  Zilver nieuw record! Goud nieuwe all time high>>>

  Vandaag is er om 16.00 uur al weer 8 dollar bij en staan we op een nieuwe ATH. Echter wel in dollars gemeten en niet in euro’s. Er is vandaag nog niets bijgekomen in euro’s!

  De all time high van goud in euro’s zit nog 75 euro van de 1076,10 af. Geeft niks die all time high in dollars, want dat voedt het sentiment. Maar we moeten ons nog niet rijk rekenen.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  De Silver Liberation Army heeft zijn eigen website sinds vandaag.
  http://silverliberationarmy.com/

 • temp242

  Het meest belangrijke is echter dat er OFFICIEEL nog niets gebeurd is, de dag als er OFFICIEEL wel iets gebeurd is en het de facto te laat is dan gaan we wat zien!

 • RK

  @Nico

  In Euro’s doet zilver het goed, de teller van zilverpapier loopt aardig op.

 • Nico

  Het zilver doet het goed,alleen de euro stijgt bijna net zo veel mee ,waardoor een goed rendement
  momenteel uitblijft als je zilver weer in de euro zou willen omzetten.

 • Rik

  @Robin

  OK, ik wacht het wel even af.

 • Robin

  @ Rik

  Misschien dat Rolf het niet heel erg als we dit afhandelen (nog niet zeker dat ik het wil kopen) op het http://eindspel.forum2go.nl forum? Ik wacht eerst even zijn antwoord af.

 • Rik

  @Robin

  Sorry, het was ook niet mijn bedoeling om het in het forum te plaatsen, ik dacht dat ik een rechtstreeks bericht naar u gezonden had, maar kennelijk werkt dat anders.

 • Robin

  @ Rik,

  Ik heb er inprincipe wel interesse in. Alleen verkopen via dit forum, vinden veel gebruikers niet kunnen, gelijk hebben ze. Rolf bied dit voor niets aan, stuff hierop aanbieden, is dan niet zo heel netjes. Of ligt het partuculier anders mensen?

 • PatDC

  Telkens de ECB de rente verhoogt brengt ze het kredietdeel in de maatschappij een hogere last. Dat kredietdeel is enorm en bevat de overheden zelf. En banken zullen maar al te graag de overheden bijspringen want het is net ‘dankzij’ de overheden dat ze hun smeerlapperij ongestraft konden bedrijven en verderzetten. Het is niet gek of verzonnen, het is gewoon de truuk van de grootste leugen heeft het meeste kans te worden geloofd. Besteel iemand en doe je voor als agent.

 • Wouter

  @high five

  De goudmarkt is al peanuts als je het vergelijkt met andere activa.
  De zilvermarkt is zelfs klein in vergelijking met de goudmarkt, met andere woorden is de zilvermarkt piepklein. Als er al een beetje meer vraag komt heeft dit een enorm effect op de prijs.

  Zelf kies ik voor gouden en zilveren munten, met voorkeur de Maple Leaf.
  Dit zijn de puurste gouden en zilveren munten ter wereld!

  In Euroland valt zeker de prijs van gouden munten nog heel erg mee. Eens Spanje of Italie aan de beurt is moet men is zien wat er met de prijs in €uro’s gebeurt.

 • Rik

  @Robin

  Belangstelling voor 100 zilveren Juliana guldens?

 • Robin

  Bedankt voor het advies mensen! Ik zat ook al aan een mix te denken. Heb nu al (maar) een tiental 1 Ounce munten, wellicht dus Zilveren guldens bijkopen. Meneer van Zanten, krijg je binnenkort weer een lading Zilveren guldens? Oid. Of helemaal niet meer?

  X, nogmaals, check je PM nog even op het forum, hehe.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Mijn gevoel zegt ook dat guldens op dit moment het meeste potentieel hebben. Als de Jan Smit en Frans Bouwer fans wakker worden willen ze guldens hebben.(die worden trouwens eerder wakker dan de ‘midden klasse, yuppie achtige’ die een ongebreideld vertrouwen hebben in het systeem, de massa media en autoriteit, het kan ook zijn dat ze te gevoelig zijn om de realiteit onder ogen te zien, maar dit terzijde)

  Dexia used the program 42 times for a total of $53.5 billion, according to data the Fed released in December.
  http://www.bloomberg.com/news/2011-04-06/fed-s-biggest-foreign-bank-bailout-kept-u-s-municipal-finance-on-track.html

  Wat stelt een zilvermarkt van 37 miljard dan nog voor.?

 • x

  Euro 890 per kilo aan getikt!
  Dollar 1273,50 per kilo

 • x

  Op dit moment lijken Guldens mijn een hele goede, Kleine waarden ook wanneer de koers stijgt voor de meeste mensen nog goed betaalbaar. Maakt het ruilen tegen goederen of de verkoop makelijk!

  Ounce munten en grotere waarden kan lastig worden als de koers omhoog schiet of de euro dollar valt! door de grote waarde dan.

  Een mix van verschillende artikelen kan ook handig zijn, 100 Guldens 25 rijksdaalders en wat ounce munten. zo kan je later betalen of verkopen na wat je nodig heb.

 • Robin

  +- 1000 euro om dit te besteden aan Zilver, vertel mensen, wat is het beste om te kopen?

 • RB

  39.51 op de tellert. ;-)

 • Seppe

  ‘k Heb zo’n beetje het gevoel dat ik vanavond weer bubbels ga drinken, dat begint zo’n beetje een (aangename) gewoonte te worden.

 • Zilverpapier

  39.58 op de tellert.

 • RK

  @maudri

  Dan stijgt je vermogen mee met de inflatie, al dan niet recht evenredig.
  Je koopkracht blijft zo beschermt.

  Nu koop je voor 100 Euro 50 broden. En later slechts 1 (?)
  Stijgt goud factor tien, dan kun je in ieder geval meer broden kopen…

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Laat ik er nog bij zeggen dat de zilverprijs van 1980 tot stand is gekomen door de familie Hunt. Een familie dus. Dit keer doet heel China mee.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @maudri Erger nog in Weimar duitsland kostte een ounce goud in 1923 100.000 miljard D Mark.

  IK zal het enthousiasme voor zilver nog een beetje opstoken. De top van 1980 voor zilver in dollars van 2008 zou liggen op 128 dollar (op basis van officiële inflatiecijfers). Op basis van werkelijke inflatie cijfers zou de top van 1980 liggen op 365 dollar.
  http://silverstockreport.com/2008/charts.html

  In 2009 dollars zou de zilvertop van 1980 uitgedrukt in officiële en werkelijke inflatiecijfers liggen op $135 respectievelijk $402
  http://www.wealthwire.com/news/headlines/929

  Ik geloof niet dat edelmetalen kunnen liegen, dus als de crimex breekt zullen we de echte waarde van zilver leren kennen.

  @Johan. Besef je nu hoe goedkoop $20 een ounce is.?

  Hier nog een rapport van BMO Company. Hierin staat dat ze de zilverproduktie die komende 4 jaar met 50% kunnen verhogen. Ik persoonlijk neem het rapport niet al te serieus. Het gaat uit van een zilverprijs van $30 in 2011 en dalende zilverprijs in de jaren daarna.

  https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0Bwi0GERHgNvVNTlkYWM0MzItZDM0Ni00M2ZjLWJlYjgtODU5NGRlMWE0MTI4&hl=en&authkey=CJ3d5boN&pli=1

 • Procambarus

  Als inderdaad tot iedereen doordringt dat vroeg of laat een melt-down van het fiat geldsysteem aanstaande is, zullen particulieren zich massaal op de goud/zilver munten werpen. Er zal dan toch in de enorme chaos die er dan is een zekere mate van standaard moeten ontstaan. Thans is er een wildgroei van allerlei verschillende munten en de meest verhandelde munt, die van 1 tr.oz. zuiver zilver, is -vanwege de zachte metaalstructuur- in het betalingsverkeer ongeschikt, door het gevaar van beschadiging, snoeien, etc. Ik voorspel daarom een massale terugkeer van munten in sterling zilver (925/75). Deze zijn keihard, gemakkelijk te slaan en hebben een hoog zilver gehalte. Voorbeeld: de Duitse 10-euro munten, uitgegeven 2002-2010, 18 gram (16,65 gr. zuiver zilver, dus jammer genoeg iets meer dan 1/2 tr.oz.) waarvan er meer dan 100 miljoen geslagen zijn. Ze zitten nu nog allemaal bij verzamelaars en beleggers, maar het zou tenminste in onze contreien een ideale standaardmunt kunnen worden.

 • maudri

  Maar als de $ niets meer waard is, waar wordt goud dan aan gerelateerd?
  Dan kan het wel $100.000,00 waard zijn en dan?

 • gordijnen

  Guestpost: De Komende Vlucht Uit Valuta – Deel X:”Waarom zilver de gouden tip is.”
  maandag, 04 april 2011 16:19
  Het elfde en laatste deel van de serie guespost uit het rapport:”De Komende Vlucht uit Valuta”, geeft een gouden tip. De eerdere delen uit het rapport kunt u hier terugvinden: deel 1 (Wat is geld), deel 2 (De architectuur van het huidige monetaire systeem), deel 3 (Kunnen schulden oneindig hoog blijven oplopen), deel 4 (Hoe kun je je indekken voor hetgeen dat komen gaat), deel 5 (Is het te laat om Goud te kopen?), deel 6 (Is goud een bubbel?), deel 7 (Hoe Hebben Goud En Zilver Het Afgelopen Decennium Gepresteerd?), deel 8 (De Manipulatie Van De Goud En Zilverprijs), deel 9 (De Manipulatie Van De Goud En Zilverprijs Deel 2) en deel 10 (Overzicht Van De Redenen Om Goud Aan Te Houden)

  Ga voor goud met zilver: Waarom zilver de gouden tip is

  Een overzicht van redenen om gespaard vermogen in zilver in plaats van goud te houden

  Praktisch al hetgeen in het voorgaande is geschreven om goud in plaats van euro’s te houden kan ook voor zilver gezegd worden. Maar daarnaast zijn er nog er nog diverse andere redenen aan te wijzen waarom de prijs van zilver momenteel verhoudingsgewijs nog veel meer opwaarts potentieel kan ontvouwen dan goud:

  De voor inflatie gecorrigeerde prijs van zilver moet nog 12 keer over de kop gaan om de inflatie gecorrigeerde top van de afgelopen 40 jaar te bereiken (zie bijlage 1). Bij goud is dit momenteel een factor 5.De voor inflatie gecorrigeerde maximumprijs van zilver allertijden werd overigens in 1477 bereikt toen men meer dan $ 1.000 per troy ounce voor het witte metaal diende neer te tellen (momenteel staat het op zo’n $ 30 per troy ounce);
  De goud / zilver ratio staat relatief hoog. Voor iets meer dan honderd jaar terug schommelde de historische goud/zilver-ratio tussen de 1 op 15 en 1 op 17. Momenteel (eind 2010) koop je voor 1 gram goud meer dan 50 gram zilver. Wanneer de ratio weer verschuift naar het historisch gemiddelde zal de prijs van zilver mitsdien een beter rendement laten zien dan goud;
  Zilver zit volgens prominente goudmarktanalisten momenteel nog in de eerste fase van de huidige opwaartse markt (bullmarket), goud al in de tweede;[1]
  Een van de belangrijkste redenen voor de onderwaardering van zilver ten opzichte van goud is daarin gelegen dat er in de meeste landen BTW op zilver geheven wordt, terwijl goud als beleggingsobject vrij van BTW verhandeld kan worden. In Nederland wordt er maar liefst 19% BTW op zilverbaren geheven (6% BTW op zilveren munten). Deze BTW weerhoudt veel Nederlanders die in edelmetalen willen beleggen ervan om zilver aan te kopen als beleggingsobject. Feit is echter dat er de laatste jaren ook eenvoudige betrouwbare en legale mogelijkheden zijn gecreëerd om als Nederlander zilver te bezitten zonder er 19% over te hoeven betalen (lagering in buitenlandse kluizen);[2]
  De industriële functie van zilver is veel belangrijker dan die van goud. Zo is zilver zowel de beste electriciteits- als warmtegeleider ter wereld. Geen enkele computer, tv, koelkast, mobiele telefoon of switch kan zonder zilver functioneren. De opvolger van de barcode, te weten de RFID-tag, benodigd ook zilver. Daarnaast is zilver de beste reflector van licht, zodat het gebruikt wordt in zonnecellen, glascoatings, autoruiten en cellofaan. Bovendien wordt er jaarlijks wereldwijd zo’n 700 ton aan zilver verwerkt in de productie van plastics. De nieuwste generatie batterijen en accu’s (die de lithium-ion accu’s moetengaan vervangen)maken ook gebruik van zilveroxide bestanddelen. Ook in Polyester sportkleding wordt wereldwijd jaarlijks 1.200 ton zilver verwerkt. Zilver heeft ook talloze medische toepassingen. Zilver doodt namelijk bacteriën en wordt om haar anti-bacteriële werking gebruikt om medische apparatuur en katheters mee te impregneren. Daarnaast is zilver sulfadiazine is momenteel ‘s wereld meest krachtige bestanddeel voor de behandeling van brandwonden. Zilver wordt ook gebruikt voor waterpurificatie en colloïdaal zilverwater is ‘s wereld meest potente antibiotica-alternatief. Tenslotte wordt door het militair-industrieel complex ook veel zilver gebruikt vanwege de inzetbaarheid van zilver als superconductor en uitstekende geleider. In dit kader wordt bijvoorbeeld gewezen op het megaproject van de vervaardiging van 32 Calutrons (waarin in totaal 15 ton zilver werd verwerkt) tijdens het Manhattan project in 1941;[3]
  Tegen de huidige marktprijzen van zilver is het economisch niet rendabel om zilver (grootschalig) te recyclen uit producten zoals moderne elektronica. Zilver wordt in tegenstelling tot goud daarom in grote hoeveelheden verbruikt (geconsumeerd / weggegooid). Elk jaar gaan grote hoeveelheden zilver (die in apparatuur gebruikt zijn) – anders dan bij goud het geval is – permanent verloren. Hierdoor is de aanbodratio tussen goud en zilver voortdurend aan verandering onderhevig;
  De huidige vraag naar zilver overstijgt het marktaanbod. Jaarlijks wordt er volgens de World Silver Survey ongeveer 22.000 ton zilver gewonnen. Ongeveer 11.000 ton wordt jaarlijks door de industrie verbruikt. Wanneer andere aanwendingen van zilver erbij gerekend worden zoals silverwaren en investeringsprodukten is de totale jaarlijkse vraag zo’n 23.000 ton;
  Het zilvertekort neemt toe. Zilver wordt voor 71%als bijproduct gewonnen bij de winning van koper, lood, zink en goud. Gelet op deze structurering van de zilver winactiviteiten van de mijnsector (waarbij primair naar andere grondstoffen wordt gezocht) kan de hoeveelheid te winnen zilver niet zomaar worden vergroot wanneer de zilverprijzen stijgen;
  Er zijn geen betrouwbare gegevens over het geregistreerde inventaris van zilver dat momenteel boven de grond beschikbaar is. Volgens Ted Butler, ’s wereld meest prominente zilvermarktanalist, is er tegenwoordig boven de grond echter minder zilver in de vorm van bullion (munten / baren) dan dat er goud bullion is. Ted Butler schat dat er momenteel wereldwijd 31.000 ton zilver in bullion vorm beschikbaar is.[4] Dit terwijl er momenteel zo’n 169.000 ton aan goud gemijnd is waarvan het overgrote deel in bullion vorm beschikbaar is (31.000 ton hiervan resideert momenteel bij centrale banken). Fysiek zilver zou hiermee welbeschouwd meer zeldzaam zijn dan fysiek goud. Dit terwijl de prijs van zilver momenteel minder dan 2% van de prijs van goud is;
  De zilvermarkt is een vele kleinere markt dan de goudmarkt. Wanneer dezelfde hoeveelheid kapitaal in zilver als in goud geïnjecteerd wordt is de prijsstijging bij zilver veel groter;
  Zilver is in tegenstelling tot goud nog nooit door de overheid verboden en geconfisqueerd;
  De short-position van JP Morgan op de termijnenmarkt in zilver is (medio december 2010) opgelopen tot 154 dagen van de wereld zilverproductie. Als de prijs van zilver omhoog gaat heeft JP Morgan slechts twee keuzes: of nog meer (ongedekte) short-contracten verkopen of de posities te verzilveren (short covering). Vrijwel iedere val van de zilverprijs sinds de zomer van 2010 is niet gebruikt om deze short-positie verder uit te bouwen, maar om de posities te verzilveren. Hierdoor wordt het zilveraanbod in nieuwe vraag naar zilver omgezet wat een zichzelf versterkend effect heeft. Het resultaat hiervan is in 2010 dat de prijs van zilver met meer dan 65% is gestegen;
  Centrale banken houden nauwelijks nog zilver als reserve. Centrale banken kunnen mitsdien niet bijspringen door fysiek zilver te leveren wanneer de papierfraude, die momenteel in snel tempo aan het licht begint te komen,[5] door de mand valt;
  Volgens de United States Geological Survey (USGS) zit er momenteel nog voor minder dan 9 jaar zilver in de grond dat economisch rendabel is om (tegen de huidige prijzen) te winnen. Mede gelet op het feit dat zilver feitelijk geconsumeerd wordt ligt peakzilver mitsdien in het verschiet.

  “Zilver: ofwel je hebt het, ofwel je wilt het hebben.”

  ——————————————————————————–

  [1] Zie o.a. Richard Russell: http://www.tradersnarrative.com/richard-russell-speculative-phase-of-gold-bull-lies-ahead-5022.html en http://tinyurl.com/274nvg8 evenals James Turk: http://tinyurl.com/37j6wh7

  [2] Zie: http://solari.com/articles/Options_for_Storing_Precious_Metals

  [3] Zie o.a.: http://www.roadtoroota.com/public/135.cfm

  [4] Zie: http://www.youtube.com/watch?v=PR1ac1TrB2Q

  [5] Zie de manipulatie door JP Morgan van de zilvermarkt hier als parodie op Hitlers bunkerscene uit de film ‘Der Untergang’: http://www.youtube.com/watch?v=I0mhX9hpq3g

  Bijlage 1

  Op de onderstaande grafiek is het verloop van de prijs van zilver over de afgelopen 300 jaar in (aan de hand van de gegevens van John Williams op http://www.shadowstats.com) voor inflatiegecorrigeerdedollarprijzen weergegeven (let op dat de verticale as een logaritmische schaal betreft)

  Volgens mij zijn dit genoeg redenen om zilver te kopen en zeker niet te verkopen.

 • Niels

  temp242 :Beste Niels, je boodschap via je filmfragment is goed aangekomen.Jij bent een ziel in de verkeerde eeuw.Mochten wij in een andere tijd leven, we trokken per paard, per zwaard en gingen ten strijde! Maar nu leven we in een democratie.

  Beste Temp,

  Ik weet niet of mijn ziel wel of niet in de goede tijd leeft. Ik neem aan van wel, anders ben ik er nu niet. Het mooie aan het filmfragment vind ik niet het zwaardgekletter etc maar het uitzonderlijke tonen van karakter en vergevingsgezindheid dat onze ‘leiders’ helaas missen, waardoor we niet in een democratie leven. Toegegeven, het volk krijgt de leiders die ze verdienen, letterlijk. Kers op de taart in het fragment was natuurlijk wel het goudstuk he. Het zou wat zijn als hij hem afscheepte met een stukje papier;)

 • ZackZilver

  Het vertrouwen in politiek geloofsgeld zal steeds meer verdwijnen. Daarmee zal de waarde van dat soort geld ook verdwijnen.

  Goud en zilver zijn de enige alternatieven. De geschiedenis alsmede religieuze geschriften bevestigen dat.

  99% Van de bevolking in iig het westen heeft bovenstaande nog steeds niet duidelijk … Zou dat iets te maken hebben met slaafsheid, megalomanie, atheisme, blindheid?

 • zilver

  @gerard als de dollar crasht, gaat zo en zo de euro mee…. de dieperik in. De euro is dan ook niet te redden. Als we lindey williams mogen geloven gaat eerst de euro er aan, en dan binnen de 14dagen de dollar.

 • Gerard

  Afgelopen nacht nog even op CNBC live naar de toespraak van Bernanke zitten luisteren. Gelukkig hebben we CNBC die deze wartaal even duidelijk vertaalt. QE2 zal zeker tot het einde lopen. Over QE3 wilde hij nog niets zeggen. Maar er speelt wat anders in de VS. Bernanke blijkt doodsbang voor de ontwikkeling in de huizen- en hypotheekmarkt in de VS. Indien de huizen blijven dalen dan hangt ons een nieuwe bankencrisis boven het hoofd.

  Komt nog wat bij. Las vandaag ergens dat veel banken NIET meer de obligaties wilden kopen van Griekenland en Portugal. Ze zullen wel MOETEN omdat anders Europa meteen failliet gaat. Maar de banken willen ALLEEN nog meedoen indien de overheid (lees:belastingbetaler) garant gaat staan!!
  De overheid staat nu dus garant voor de banken en de banken staan weer garant voor de overheid…?!?!?!
  Staan samen garant voor elkaar, kan het nog gekker?? Hoe krijg je dit verzonnen!
  Wie dit nog snapt mag het zeggen…..
  Volgens mij kun je in zulke situatie gewoon 2 zwervers van de straat plukken en voor elkaar garant zetten. Dan ben je precies even ver.

 • Gerard

  Beste mensen, even reeel blijven!
  Natuurlijk stijgt goud en zilver vanaf nu hard. Maar het gebeurt wel in USD. Als de USD daalt dan MOET goud stijgen in USD. Het kan niet anders.
  Kijk eens op stockcharts.com en kijk eerst eens naar de $USD index.
  Vergelijk dan de indexen eens: $GOLD:$USD. Beide grafieken zijn exact gelijk. Dit verklaart alles!
  Conclusie: De USD is behoorlijk aan het wegzakken en daarom stijgt goud.
  In Euro kan het verhaal nog eens heel anders gaan lopen.

  De USD is 100% zeker verloren. Bernanke werkt hier ook heel bewust naar toe. De Euro kan nog gered worden. Dat zal deze week blijken wanneer ECB besluit de rente te verhogen. Als Trichet aankomt met 0,25% dan is dat een lachertje. Hij zal vanaf nu minstens 0,5% per maand moeten doen. Ik ben benieuwd.

 • greetjes

  11 maart: http://www.goud.com/index.php?option=com_content&view=article&id=327:uitgavenpatroon-vs-bereikt-extreme-verhoudingen&catid=1:nieuws&Itemid=50

  en daarna vond Obama het een goed idee om Libië aan te pakken en zo de schuldenlast nog groter te maken

  sleep well, good night, don’t let the bedbugs bite…

 • temp242

  Inderdaad High Five, er is officieel nog niets gebeurd op het wereldtoneel. De dag als men op een ochtend wakker gaat worden, een tas koffie neemt, ondertussen de radio opzet en hoort dat de dollar ineengestuikt is, ja dan is het hek van de dam. Het gaat natuurlijk niet dagen en weken op voorhand verkondigd gaan worden aan de burgers. Neen, op een dag, boem…

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  RB :
  Op naar de 5.000 (zilver) en 100.000 (goud). Gaat nog iets te traag, maar wel de goede kant op.

  Het vuurwerk in de prijs voor zilver en goud begint als blijkt dat het papieren zilver niet omgezet kan worden in fysiek en of de crimex niet meer kan leveren :-)

 • Martijn

  Laatste van Jim Sinclair:

  My dear friends:

  I am writing to you from the Irving Farm Coffee and Internet cafe in Millerton NY.
  Our internet carrier went down today showing no promise of revival so far.
  I have a great coffee and a raisin brand muffin by my side so no grounds to complain.

  Gold linked to the dollar today certainly has taken down $1444 for the count, on three tapes and out
  That lights up Angel $1521 as the next to be captured.
  Expect the Round Number Effect at gold $1500 but less severe than the battle at $1400.
  Angel $1650 is starting to wiggle.

  If we have learned one thing it is not to get short term focused on this market.
  Stay focused on the ball and not the noise.
  Think for a moment if Armstrong and Alf are right on gold.
  $1650
  $3000
  $5000
  $12,500

  Those price are possible because the entire Western World financial entities balance sheets are based on false assumption yielding valuation that past Audit ( FASB) but will never come to fruition.
  It is the mark to maturity method that not only used the BIS but other institutions that gives comfort to the masses that are not looking at self protection here and now.
  The financial system of the entire Western World is FUBAR and there is no intention anywhere of fixing the problems at the level of it cause, OTC derivatives.
  The EU outlawed naked Credit Default Swaps which is a clear comment on their ability to work if put under pressure, IMO regardless of margin or naked.
  To say this is it is to be very late to the game.
  Realize that the system has already failed.
  Realize that there is no champion in a power position with the will to fix it.
  Realize that even if there was a true fixer there are absolutely no tools to apply that would not in a short time cause more severe pressure than before applied.
  Realize then that there is no, PRACTICAL, means to get the Western World financial economy back on its feet
  Realize that since the entire Western World financial entities are based in sand there can be no sustanable economic recovery anywhere in that group.
  Realize that a third war of any degree is madness.
  Realize that our actions in thew Middle East will cause increased hatred of the West.
  Realize that the problems in the Middle East are not pro West of pro Democracy.
  Realize that gold is going to some degree make my long term price objective, given you ten years ago, is so low as to be silly.
  Hold on to your insurance because you need it now.
  Pity the anti gold hedge funds short gold and gold shares based on, IMO, egomania for they are very short lived now.
  It is not a question of if we will prevail.
  We have already prevailed.
  Now our holdings are on the march to discount the hyper-inflation that is already written for history books to come.
  Respect the fact that the same forces driving gold have historically driven equity market in past same similar historical situations.

  Two large coffees later,

  Ry,
  Jim

 • temp242

  Maria, jij dom??? Jouw schrijven getuigt steeds van een bijzonder inzicht en heel veel wijsheid. Het siert je, respect hiervoor.MVG.

 • temp242

  Beste Niels, je boodschap via je filmfragment is goed aangekomen.
  Jij bent een ziel in de verkeerde eeuw.
  Mochten wij in een andere tijd leven, we trokken per paard, per zwaard en gingen ten strijde! Maar nu leven we in een democratie.

 • temp242

  Beste RB FYE!

 • RB

  @ high five

  Yep. NWO = OWO.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Maria Jim is een echte topper. Hij weet precies wat er in de wereld om gaat. Ik ben er iig van overtuigt dat alle globale instituten (UN, UNESCO, Wereld Bank, IMF, Wereld Natuurfonds etc.) de globalisten dienen en het gaat niet om goede doelen, het gaat enkel om macht en controle. Ik moest weer even slikken toen ik las dat frankrijk in opdracht van de UN de zittende regering moest afzetten.
  Kadhafi moest ook in opdracht van de UN aangevallen worden. Bahrein en Saoedi Arabië niet, die mochten de opstandelingen rustig afschieten.
  We hebben een nieuwe regering. Een wereldregering.

 • Maria

  @temp242

  Bedankt voor de hartelijke woorden. Ik lees alle artikelen wel hoor maar al die technische analyses daar ben ik een beetje te dom voor. Tevens heb ik iedere dag zoveel te lezen over de komende toestanden dat het zo weer bedtijd is. Ik zal proberen ook wat nuttigs bij te dragen de komende tijd.
  Zilvergroeten!!

 • Niels

  beste Temp, ja daarom..

 • temp242

  Beste Niels, Leider(s)??? In Europia hebben we alleen maar puppets.

 • temp242

  Hallo Maria, fijn je nog eens te zien posten!MVG.

 • Niels

  Hier is een leider die we nodig hebben en hij betaald nog in goud ook:)

  http://www.youtube.com/watch?v=1MTmEIMs90I&feature=related

 • temp242

  Beste RB, kanker met metastases., en ze denken deze te bestrijden met straling(doordenkertje).

 • Maria

  http://www.telegraaf.nl/dft/9458028/__Superbelegger_ziet_geen_rechtvaardiging_voor_ingrijpen_Libi__.html?p=20,1

  Lees even dit artikel en we worden nog vrolijker.
  Ben blij dat ik alleen MULO heb en dat gespuis 10 jaar geleden al door had.
  We zullen het maar op een aanvulling op onze AOW houden.
  Ons pensioen wordt vernaggeld. Toen Fout Wellink vorig jaar waarschuwde voor goud en zilver wist ik al dat het met ons op dit forum helemaal goed zou komen.
  In Rotterdam kunnen ze nu de bijstand niet meer betalen. Het gaat steeds beter met ons vroeger zo mooi landje.

 • RB

  US DOLLAR HAS CANCER – Mike Maloney

  http://www.youtube.com/watch?v=LniuUT0XSYo&feature=player_embedded

  Good ol’ Mike zegt even waar het op staat.

 • temp242

  Ja beste Aad, wacht maar eens, binnen enkele maanden zegt Ireland gewoon FYE!!! En ze betalen gewoon hun schulden niet meer af! Dan gaan vele Euopese banken omvallen en de roverheden mee.

 • aad

  Ook een leuke op youtube
  save ireland crash jp morgan buy silver

 • temp242

  RB, groot gelijk!

 • RB

  @ temp

  Tussen jou en die linkjes wordt het nooit warme liefde. ;-)

 • temp242

  Ook een leuke:
  youtube.com/watch?v=GWACGVeWGd0

 • RB

  Eh… we hebben het hier wel over ‘heavy metal’, dus A.S.A.P.: Silver and Gold

  http://www.youtube.com/watch?v=G8fdUgeGIJc

 • TheoS

  Beste metaal liefhebbers, bij deze mooie koers hoort een mooi stukje muziek; mijn favoriet, Ritchie Blackmore’s Rainbow, Man on the Silver Mountain. kijk en luister en geniet, You tube.
  Fijne avond, allen.

 • temp242

  Beste High Five, ik denk dat héél veel ANAALISTEN zélf volle bak in edelmetalen gaan. En ondertussen het gepeupel maar voor de zot houden, al dan niet bewust of onbewust, betaald of onbetaald. Edelmetalen zijn de grootste vijanden voor de banken en overheden, laat nu net die ANAALISTEN daar een brugfunctie in vertolken, in de negatieve zin wel te verstaan.

 • RB

  Op naar de 5.000 (zilver) en 100.000 (goud). Gaat nog iets te traag, maar wel de goede kant op. ;-)

 • seppel

  Niks geen bubbels, de enige bubbels zijn die in mijn glas vandaag. Zilver boven de 39, goud door de 1450. Schol !

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Wouter Juist daarom kan goud geen bubble zijn!. Toen goud in 1980 een bubble was stonden de mensen in de mensen in lange rijen voor de coin shop.

 • Niels

  http://www.belegger.nl/column/6636/Goud_hype

  Hendrik Meesman (1966) studeerde Economie aan de London School of Economics in Londen, Engeland. In de financiële sector werkte hij als analist bij Goldman Sachs…

  hehehe

 • Wouter

  @high five

  Whahahahahahaha. Lachen is het zeker!
  1. Iedereen is niet optimistisch. De meeste mensen kijken vol ongeloof naar deze stijgingen.
  2. Volgens deskundigen, op TV dan, staan niet alle seinen op groen.
  3. Bijna niemand heeft goud in portefeuille.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Deze clown denkt dat Goud een bubble is. LOL
  http://www.belegger.nl/column/6636/Goud_hype
  Zijn er nog mensen die deze beurs clowns geloven. Ik ben er van overtuigd dat deze mensen de opdracht hebben om verkeerde adviezen te geven. Juist het verkeerde zeggen, net als dat artikel van wolftrader.
  Het is conspiracy, maar volgens mij hebben de bankiers de opdracht om de mensen zo arm mogelijk te maken. In de zomer van 2007 zijn ze bullish. In het voorjaar van 2009 zijn bearish.enz enz altijd precies verkeerd.
  Ik zeg het je, op het moment dat goud een bubble is gaat deze vriend bullish worden op goud.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Goud gaat nu de $1430 niveau verlaten. Ik verwacht dat hij nu vrij snel (enkele weken) naar de 1530 door stijgt. Zilver op naar zijn oude alltime high.
  Volgens mij de enige metaal soort die nog niet zijn oude alltime high heeft uitgenomen. En dan heb je over het mooiste metaal van alle metalen.

 • Wouter

  @Andrew

  Goud zit/zat tegen een zware weerstand op $1.444
  Zoals je kan opmerken wordt de goudprijs dagelijks gemanipuleerd en was daarom nog niet door de $1.444 heen. Eens deze doorbraak een feit is, zullen we accelereren naar de zone
  $1.580 – $1.650.

 • Andrew

  Net weer wat Wieners besteld. Zie zilver en goud als een mooi appeltje voor de dorst. Als je een tube met zilveren munten in je hand hebt, heb je letterlijk en figuurlijk het gevoel dat je wat in handen hebt.

  Wie weet eigenlijk waarom goud zo als een achtbaan op en neer gaat en zilver niet????

 • Zilverpapier

  39.03 op de teller, versnelling blijft uit. misschien morgen.

 • Zilverpapier

  39.00 op 17:18. nu versnellen naar 40.

 • Zilverpapier

  38.99 wat 1 misère. zilverpapier moet snel door de 39, daarna kan het versnellen.

 • Zilverpapier

  ik heb nog nooit zo snel gebakken lucht (zilverpapier) zien vermeerderen. bijna door de 39 en dan is de 40 niet ver meer.

 • Andrew

  Rolf, bedankt voor je antwoord. Ik hou de koers even tm donderdag in de gaten en hoop dat die zijn weg omhoog weer vind.

 • zilver

  ondertussen stijgen ze weer. Ik hoop dat Rolf een geautomatiseerd systeem heeft.

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @Andrew
  De zilverkoers is nu weer dalende, dus ik zal het bedrag ook omlaag bijstellen. De aanbieding blijft in ieder geval tot vrijdag staan.

 • René

  Eddy van Hijum (CDA) wil dat jongeren weer meer gaan sparen.
  Wat een clown.

 • RK

  http://www.edelmetaal-info.nl/opmerkelijk.html

  29 maart: Zilvergrafiek

  Willem Weytjens van Profitimes stuurde (dank!) een link van onderstaande grafiek met deze tekst:

  Ik heb de zilverprijs bestudeerd en ik heb fibonacci retracement niveaus getrokken vanuit de bodem van 1993 (dus niet zoals velen kijken naar de bodem 10 jaar geleden.)
  Zoals we kunnen zien uit de grafiek heeft de koers altijd weerstand gehad bij een 38.20% niveau.
  Eenmaal dit niveau gesloopt werd, ontstond er een enorme rally, meestal gaande tot het 100% niveau, behalve in 2008, waarbij zilver gedumpt werd vanwege de liquiditeitscrisis. Dit riep een halt toe aan de stijging van de zilverprijs en de grondstoffen in het algemeen. Zilver stootte toen op het 61,8% niveau.
  Deze trend werd echter weer hervat in 2009, nadat zilver gebodemd was rond 8-9 dollar.
  In 2010 ondervond de koers weer weerstand bij het 38.20% niveau, en eenmaal deze werd doorbroken, ontstond er wederom een enorme rally.
  We zijn inmiddels het belangrijke 61,80% niveau gepasseerd, waardoor alle deuren openstaan voor een rally tot het 100% niveau, dat momenteel op ongeveer 48 dollar per ounce ligt.
  Dat betekent dat zilver nog meer dan 30% potentieel zou hebben, ondanks de forse stijging afgelopen najaar.
  (wil je de grafiek groter zien, klik er dan op)
  http://profitimes.com/wp-content/uploads/2011/03/silver3.png

  Tijd voor een zilver rally om en de nabij 48 dollar?
  Tijdstippen komen ook goed overeen, namelijk; maart april omhoog en medio juni naar beneden tegen de trendlijn aan.

 • RK

  Probeerde de handelsgeest die je aanhaalt te illustreren: centen tellen en kosten baten vergelijken.

 • RK

  Oh hey geen excusses aanbieden hoor! :) ha ha

  Je schrijven komt niet verkeerd over, het leest zelfs fijn en ik neem er absoluut geen aanstoot aan.

 • Freddie H.

  Mijn excuses, RK, ik begrijp je reactie.
  Maar de strekking van mijn verhaal was uiteraard niet om iPad-gebruikers af te schilderen als idioten. Het voorbeeld diende slechts ter illustratie.
  Groet

 • RK

  @Freddie H.

  Verder geheel met je eens.
  Opdat men misschien iet wat langer stilstaat voordat met een dergelijke uitgave doet.
  De meeste hier wel denk ik.

 • RK

  Freddie H. :
  .., of 500 euro voor een lullig schermpje waarop je niets meer kan doen dan een boek lezen?

  Nou dat kan ik je haarfijn uitleggen.
  Sinds de aanschaf van dit 500 Euro kostende iPad,
  hebben wij 74 Euro terug gehad op de energie rekening van een half jaar (einde jaars afrekening, gestart in de zomer)
  Dit apparaat heeft een stroomvretende, heigende, kreunend en krakende laptop vervangen.
  Scheelt mij tevens vele tripjes naar de computer als ik even iets wil chekken.
  De iPad heeft een 25Watt uur acu, en gaat idd gemakkelijk 10 uur mee.
  Meeste laptops doen met 25 Watt nog geen eens één uur.
  Omgerekend naar Kwh (Kilo Watt per uur) 25 / 10 / 1000 = 0,0025 Kwh!
  En dan laad je hem tijdens de dal uren weer op.
  Niet zo heel duur.

 • Andrew

  Vraagje aan Rolf: hoelang blijft de aanbieding 100 Wieners voor 3285 euro staan?

 • Freddie H.

  Pennywise and poundfoulish…

  Ik lees in bovenstaande blogartikelen een aantal keren “jammer”. Weet je wat ik zo jammer vind? Dat er kennelijk een aantal mensen is dat wel de weg naar deze site heeft gevonden, maar toch nog steeds aan het twijfelen is. Beste mensen wacht nou alstjeblieft niet totdat heel Nederland “jammer” staat te roepen… Omdat de pensioenpot leeg blijkt te zijn (jammer) of de strop van honderd miljard van ons financiële brein Jan-Kees de Jager om ons aller nekken begint te knellen (jammer). Of totdat de bakker je glazig staat aan te kijken omdat je zijn kostbare versproducten denkt te kunnen kopen met een euro-briefje (jammer). Of totdat het CBS met een verklaring komt dat de officiële ‘inflatiecijfers’ jarenlang gemanipuleerd zijn (jammer). Of… nou ja, vul zelf maar in.

  Als je korting wilt dan moet je een product zoeken waar per definitie de leverancier een enorme marge op maakt. Waarom leg je wel zonder blikken of blozen 120 euro neer voor een spijkerbroek, of 500 euro voor een lullig schermpje waarop je niets meer kan doen dan een boek lezen?
  Zilver, beste handelsgeesten, is nou uitgerekend geen product waar een enorme marge op zit. Vanwege de enorme transparantie in de markt (dat is wat anders dan zeggen dat de zilvermarkt transparant is) en de ijzersterke wet van vraag en aanbod. Het is allemaal echte waarde; ieder grammetje.

  Tot slot: iedereen leeft kennelijk in de vaste overtuiging dat zilver minstens € 400 per ounce waard wordt (of € 942 of € 2250) en dat ook nog eens binnen afzienbare tijd. Je raadt mijn advies: ga lekker zitten wachten totdat je op € 18 kunt instappen. Of blijf Rolf aan z’n hoofd zeuren of hij toch niet een kleine serie kan aanbieden voor € 25 per ounce. Al zijn het maar gebruikte zilveren florijnen.

  Wat doet de aanblik van die vertrouwde guldens mij trouwens goed, net als de herinnering aan die lieve koningin Juliana. Dat zo’n lieve vrouw zo’n verschikkelijke Bilderberg-dochter kan voortbrengen…

 • ZackZilver

  @TheoS
  Mee eens.

 • ZackZilver

  Helder interview van Eric Sprott bij KWN. Zilver is the metal to go. Mooie bevestiging want dat wisten we natuurlijk al.

  Dat mijn collega’s, vrienden, kennissen, familieleden nog steeds geen sou geinteresseerd zijn in zilver of goud vind ik uiteraard wel erg prettig. Mijn jongste dochter trouwens wel, die gaat de discussie aan met haar leeghoofdige, arrogante blablabla docent economie.

  Het zegt mi dat we nog een hele, hele lange weg te gaan hebben. Temeer omdat ook pensioenfondsen en andere grootgrutters in geld nog steeds nauwelijks goud of zilver in hun portefeuille hebben.

  Om kort te gaan; goud en zilver zijn nog steeds uitermate niet ontdekt. En dat tien! jaar na de start van de B-I-G Bull.

 • wortelbea

  @carene
  Bij Rolf zelf, en aan goeie prijzen…

 • carene

  kan er mij ook iemand laten weten waar we zilver kunnen verkopen?

 • TheoS

  Wie het weet mag het zeggen? Maar een ding is nu al zeker, zilver wordt de winnaar in 2011, 2010 was ook het jaar van SILVER. Maar goed, wacht maar eens af. Het aftellen is begonnen, binnen nu en 3 maanden, QE nummer 3 in de USA. De persen blijven draaien, druk maar bij de shit dollars, het wordt toiletpapier! Laat de zilverkoers rustig oplopen, af en toe gas terug.
  Dan weer kracht verzamelen voor de volgende move up. Misschien een aardige, wie voorspelt de koers op 31 december 2011, doe eens gek 72,50 mooi getal!

 • Gerard

  40 op de teller deze week al. Als je de lijnen doortrekt zou het net haalbaar zijn. Er zit veel kracht in de opgaande lijn! De “achtbaan” zoals je die nu bij goud ziet, zie je bij zilver niet. Een klasse voorbeeld van een sterke opgaande trend.
  Maar ook de ratio met goud gaat in EEN rechte lijn naar beneden. Staat al op 37.
  Alleen goud in USD gaat niet erg vlot meer. Dit is vreemd omdat de USD behoorlijk wegzakt. Wat is hier aan de hand? Goud is wel de grootste vijand van de FED en ECB. Vanaf eind april valt ook nog eens de vraag weg uit India. Of krijgen we toch nog een inhaalrally van goud?

 • Zilverpapierke

  Iemand enig idee of deze week de 40 op de teller komt?

 • Bekend bij TSM

  Gewoon lbma baren van 999. Uit concurentie overweging kan ik je geen antwoord geven op de vraag waar. Misschien dat Rolf mijn email aan je wilt geven.

 • Frans

  @ Bekend bij TSM: interessant: waar kun je het best voor omsmelten terecht? Wat is de zuiverheid van het zilver wat je terug krijgt? (gokje 3N oftewel 99,9% zuiverheid?)

 • RB

  Zijn er nog stuivers verkrijgbaar? ;-)

 • Bekend bij TSM

  EnJoy :Jammer dat de zakken uitverkocht zijn, had er wel interesse in.
  Weet iemand hoeveel het kost om zilver uit te winnen uit .720 munten?
  Zilver baren gaan tegen flinke premiums van de hand terwijl zilveren muntgeld vaak tegen of kort aan de spotprijs verkocht wordt.

  Reken even op 500 euro incl btw om 10 kg te laten smelten en dan 7 baren van 1 kg terug te krijgen.

 • Robin

  Bedankt Rolf ;-)

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten
 • Robin

  @ X,

  Kun je me PM op het forum nog even beantwoorden? En Rolf, ik zie die 5 gouden St. Gaudens munten van $20 uit Amerika niet staan?

 • Peter
 • x

  Wieners in de uitverkoop… Weet niet of het wel zo “leuk” is om op zilver “korting”te geven.

  Op zo bedrag stelt 21 euro ook niks meer voor. 1%? Nu gaan er mensen roepen ja maar elke euro is een euro daar ben ik het ook mee eens! maar zilver en korting, Korting op “geld”.
  Als morgen de koers 0,10% daalt heb je ook 21 euro korting.
  Als je niet nu koop maar morgen is de prijs 21 euro duurder omdat de koers al weer gestegen is.

  vind het zelf een beetje raar, Commercieel..

 • temp242

  Ja Johan, speciaal voor jou.

 • Johan

  Goud!?

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  Dat ging inderdaad erg snel. Ik heb nu de zilveren Philharmoniker munten met korting aangeboden, per 100 stuks en per 60 stuks.
  Tevens in de rubriek gouden munten een aanbieding voor 5 gouden St. Gaudens munten van $20 uit Amerika.

 • EnJoy

  Jammer dat de zakken uitverkocht zijn, had er wel interesse in.

  Weet iemand hoeveel het kost om zilver uit te winnen uit .720 munten?

  Zilver baren gaan tegen flinke premiums van de hand terwijl zilveren muntgeld vaak tegen of kort aan de spotprijs verkocht wordt.

 • Andrew

  Misschien een partijtje zilveren rijksdaalders? Jammer dat een paar weken alleen de 250 keer maple leaf of 300 keer philharmoniker in de aanbieding was, dat is toch een te groot bedrag ineens voor de meesten.

 • Ben

  misschien dat er nog meer komen maar dat is aan nico

  meer wil ik er niet over kwijtt

  mvg BEN

 • x

  Iemand die erg slim is om nu te kopen;)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Wie heeft die 17 zakken zilver gekocht :-)

 • Robin

  Bedankt voor alle tips/reacties, maar er staat al dat ze zijn uitverkocht? Dat is wel erg snel zeg.

  Die laatste tip van jou wortel, doet me erg goed. Bedankt!

 • Ben

  tja robin rekenen he , en net waar je gevoel ligt , 400 guldens staat bijna gelijk aan 60 troy ounce munten maar deze kosten €2043- en de guldens dus €1628- toch €400-
  verschil

 • wortelbea

  nog een laatste persoonlijke raad :
  koop om je te beschermen, niet uit geldzucht in de hoop steenrijk te worden. je leeft ondertussen ook nu ;-)

 • wortelbea

  leiden is lijden mja…

 • wortelbea

  @Robin
  Ik heb beiden:

  de ‘klassieke’ 1 ouncers als bescherming / belegging, waarbij je vermogen behouden blijft.
  ik zie mij deze ooit wel eens gedeeltelijk om te zetten wanneer de tijd rijp is.
  bv: serieuze inflatie geweest, en stel het geld is ondertussen nog maar 1/10 meer waard van wat het vandaag waard is, maar de samenleving bestaat nog, wij leiden geen honger, en het is geen burgeroorlog, onze zilverstukjes staan 300 eur het stuk : ik heb mijn vermogen nog en kan mijn muntjes vrij eenvoudig weer omzetten in papiergeld wanneer nodig.

  en dan de guldens voor wanneer er geen fiat geld meer is (of het niemand het nog wilt) om dan nog 400 maal rechtstreeks met mijn 1 gulden stukje een brood of whatever te kunnen kopen.

  nadeel van de zilveren guldens zou kunen zijn dat het geen zuiver zilver is, maar zo zie ik het niet: als zilver echt heel duur wordt, dan is dat uitzuiveren echt niet de kostprijs. en het grote voordeel is dat iedereen ze kent, ze bijna niet te vervalsen zijn (en het de moeite ook niet is) en dat het kleine eenheden zijn + dat het zilver aan spoprijs is.

  een aangezien zilver nog wel zal stijgen denk ik. (en ondertussen weten jullie dat ik – op het 1 achtergehouden zakje van Rolf na – helderziend ben ) :D
  …;

  ik zou dus zeggen heb beide. en begin met welk scenario het meest waarschijnlijk acht:
  stijging, maar geen ramp -> 1 ounce
  aiaiai dit komt echt niet goed -> 1 gulden

  btw ik hou ook een beetje goud…

 • Robin

  Oke bedankt voor je antwoord. Zit er sterk aan te twijfelen om een zak aan te schaffen.

  Waarom zou je 400 guldens verkiezen boven +- 50 Philharmoniker? Want was van plan binnenkort weer Philharmonikers aan te schaffen.

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @wortelbea
  Bijna, ik hou er namelijk altijd stiekem 1 achter als backup. Er zijn dus nog 17 zakken beschikbaar ;-)
  Die zakken zijn inderdaad leuk, ben bezig om uit te zoeken of ik er een mooie stempel op kan laten drukken met het logo van The Silver Mountain.

 • wortelbea

  ik gok momenteel 16 * 400
  (ik ben helderziend) -> is het juist Rolf ? :-)

 • Robin

  Leuke actie, hoeveel heb je er +-? Kan namelijk niet heel snel beslissen..

 • wortelbea

  Ik heb er al (pas ontvangen)
  Leuk zakje trouwens ! :-)

  das pas echt geld !

 • Andrew

  Op zich leuke actie. Wellicht kun je de 100 stuks één ounce munten een keer in de aanbieding doen, dan hoef ik ook niet te wachten op een dip in de verkoopprijs.