Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Aankondiging interview

20-06-2011 Zilverpaul

Dinsdag 21 juni a.s. zal een interview plaats vinden op www.ridderradio.com van 20.00 tot 21.00 uur door webradio  ‘de Nieuwe Mens’ met Paul de Boer, die als Zilverpaul publiceert op het edelmetaal blog.

Het gesprek zal gaan over de economische crisis, wat de effecten kunnen zijn en hoe men zich daar op kan voorbereiden.

Als u inlogt kunt u tijdens de uitzending behalve luisteren ook  chatten.

graag tot dinsdag,

met vriendelijke groet,

 

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 • lenders

  hallo bent U op zoek naar een lening aan te doen herleven uw activiteiten, voor de realisatie van een project, om je het kopen van een appartement of moet u een kapitaal om te investeren, maar helaas de bank vraagt u naar de voorwaarden u niet in staat zijn om te vullen. Echter, aarzel dan niet om contact met het volgende adres voor de oplossing voor uw problemen van de financiering

  e-mail: lenderstania@gmail.com

 • françoise revert

  lening bieden verlaagde tarieven met 2%

  – Je bent een man of een vrouw?

  – U heeft de zorgen van financieel management?

  – Je hoeft niet het geld om uw eigen bedrijf te starten?

  – Je moet een lening aan schulden te vereffenen of betalen uw

  facturen?

  – Je hebt een lage credit score?

  – Heeft u krediet problemen en je vindt het moeilijk

  om leningen bij banken of andere financiële instellingen te verkrijgen?

  –u heb je nodig om een lening aan uw projecten te financieren?

  Wij bieden een prijs tussen € 5.000 en € 500.000 tegen een gereduceerd tarief

  2%.

  Maak uw aanvraag vandaag nog en krijg je krediet in slechts 72 uur

  Ps: Geen ernstige onthouding omdat elk document aan de

  prefectuur

  Neem contact met ons op voor meer informatie: francoiserevert1@gmail.com

 • financeglobale

  Wij werken samen met partner banken
  verschillende landen voor serieuze en snelle lening biedt.
  Voor een serieuze lening bieden, hebben we contact al uw wensen
  lenen geld
  e-mail: finance.services.globale@gmail.com

 • demalander

  Aanbod van betrouwbare lening tussen Particulier

  Ik ben een particulier en ik beschik een zeer hoog kapitaal, derhalve bijzondere van Litouwen, Canada, België, Spanje, Frankrijk, Italië over de hele wereld bied ik u leningen van 2.000€ om 20. 800 aan die gaan. 000€ met een rentevoet van 3% voor iedere geïnteresseerde persoon me schrijven, persoon niet- ernstig, zich onthouden. Ik doe de lening van geld op deze gebieden:

  – Financiële lening
  – Onroerende lening
  – Kredietverlening voor de kapitaalinvesteringen
  – Autolening
  – Schuld van consolidatie
  – Afkoop van krediet
  – Persoonlijke lening

  Neemt mij contact op vanaf vandaag en bekendgemaakt het bedrag van geld dat u wilt lenen. ik ben bereid om mijn klanten in 48 uur tevreden te stellen dat de ontvangst van uw vraag volgt, geuit. Dan net met me zal contact op willen nemen per e-mail: demalanderguy125@gmail.com

 • nathalie

  Hallo
  Ik bieden €10.000 aan 2.000.000 lening aan iedereen kunnen terug betalen het met belangstelling heeft een laag tarief van 3%
  In 72 uur is uw aanvraag goedgekeurd.
  Wij zijn personen die lening tussen ernstige individuen die behoeften voor kleine bedrijven, persoonlijke investeringen die slechts 3% van belang volgens het verzoek bedrag hebben te geven tarief bieden. We maken lokale leningen en internationale leningen aan mensen overal in de wereld. U bent rechtvaardig, eerlijk en betrouwbaar. Contacteer vandaag en laat weten de hoeveelheid geld die u wilt betalen.
  Email:familleadorable@hotmail.com

 • Snel

  Wallstreet naar beneden ,dollar omhoog ,zilver naar beneden. Later op de avond enig herstel op de beurs ,zilver weer iets hoger en de dollar weer iets goedkoper. Wie kan mij overtuigen dat bij een mogelijke beurscrash in de tweede helft van dit jaar zilver op z n minst blijft hangen. Ik heb nl het idee dat als de boel naar beneden gaat je het beste af bent met de $

 • zilverpaul

  @ Josey
  a
  Ik probeerde een link te plaatsen, maar dat lukt helaas niet. Als je een mailtje stuurt naar het mailadres van Silverstocks.nl ( info @ ), dat stuur ik je het mp3-tje op.

  groet, Zilverpaul

 • high five

  @temp242 Ja lachen, ik had hem al gezien.

 • Edwin
 • WijRos

  @tradewind, re. W., hij en zijn dure ambtenaren hebben geen kennis en zijn lui want anders was het Icesafe debacle nooit gebeurd. Er was voor hem geen reden om dat toe te laten, Icesafe was nadelig voor de NL banken en voor hem dus als DNB enige kennis hadden gehad en niet zo lui waren geweest was Icesafe niet binnen gekomen.

 • WijRos
 • united

  @ tradewind
  Inside Job is inderdaad een must see documentaire!
  Ik zat de oscars te kijken en hij won voor beste docu. Toen ben ik meteen op zoek gegaan want dit leek me erg interessant natuurlijk. Nou ik kan wel zeggen dat mijn bloed zowat kookte nadat ik hem gezien had. Ongelofelijk dat zoiets allemaal mogelijk is.

 • tradewind

  De monetaire economie is momenteel een combinaite van de trillers van Dan Brown en John Grisham; ik zou er zelf wel eens een triller over willen schrijven. (ik heb vier jaar FD’s bewaard…..)

  Daar passen Andrew McQuire en DSK ook volledig in….DSK wilde immers in februari de wereldreservemunt t vervangen voor de SDR van het IMF……. Tja, dat verlies aan regie was niet in het scenario van De US-administration en US big 5 banks.

 • tradewind

  a Silverstar:

  1) de tijdsfactor is ongewis, hangt van de orkestratie van de banken af, denk ik.
  Men creeert tijd door de banken uit de wind te houden, die door hogere tarieven hun marges kunnen verbeteren.
  Eerst deflatie van financiele assets via schulddemping door middel van geldcreatie en daarmee opkopen schuldpapier.

  2) dan afhankerlijk van exit-scenario….

  A) als ingezet door de grootbankiers: dan klappen de big 5 op een zeker moment en verdwijnen de grootbankiers naar Argentinie, Nieuw-Zeeland of Australie, daar zijn al grote landhuizen en landerijen aangeschaft en gebouwd. (Bush jr kocht in Zuid America in 2008 al 80.000 acres bij een US militaire vestiging)

  Gevolg van dit alles onlusten en burgeroorlogen (of trog-oorlog als men alles in de schoenen van China, Rusland of Midden-OOsten schuift)

  B) en/of als de FED de regie houdt: ongebreidelde geldverruiming met blijvende opkoop van schuldpapier in combinatie met scherpe fiscale verzwaringen, vele beperkingen van vrijheid van handelen (en mogelijk hyperinflatie), (cooking frogg-principe, langzaam koken van het water met de kikker -dat zijn wij- erin)

  C) ik ga uit van biflatie; deflatie financiele assets met gelijktijdig inflatie materiele en harde assets. De opgeblazen financiele economie verschrompelt en de millennia lang durende feitelijke transactie-economie moet dit overnemen. Daar de financiele economie in 40 jaar na 1971 tientallen malen groter is geworden dan de reeele economie is dit een proces wat i.m.o. nooit zonder kleerscheuren kan verlopen.

  D) optioneel en op termijn is ook een nieuw geldstelsel…aan de orde; een soort tientje van Lieftinck; maar ook dat ontstaat pas na een groot ‘gebeuren’ als oorlog oid

  Als ik kon geloven, dat men de wil heeft dit op te lossen; bijvoorbeeld door duidelijke stimulering van nieuwe industrien en nieuwe energievormen, dan zou er met het elan van de jeugdige generatie mogelijk wat van te maken zijn, maar ik heb daar een hard hoofd in. Er is nog geen signaal van te ontdekken. De visionair staat nog niet op!

  De voortdurende besluiteloosheid en het gebrek aan visie in EU verband versterken de problematiek. De US zorgt voor een verdeel-en heers politiek, waarbij voortdurend de focus, lees aandacht van derden- naar buiten wordt gericht om de eigen problemen te camoufleren.

  We zullen door een tiental(len) jaren durend diep dal moeten om alles te saneren. De 4e Kondratiev-winter en in mijn perceptie een dimensie hoger dan de vorige drie; dit als gevolg van de mate en cumulerende vormen van speculatie binnen de financiele economie.

 • tradewind

  a Wijros, W. weet precies heo het zit en houdt in het publiek zich van de domme, evenals andere monetaiere en sommige politieke autoriteiten. Dit onder het motto “Hoe hou je het volk rustig!

 • tradewind

  a High Five: de bankenlobby hield dit weg bij de US administration zie mijn slide 13:

  Conclusie dominantie van 5 grrotbanken:
  Beheersen de financiële economie
  Beïnvloeden reële economie (grondstoffenmarkten)

  Zware investering in overheden door lobby en verkiezingskassen
  Invullen politieke posities en adviesfuncties, Paulson, Summers, Geitner enz.

  Bepalen financiële markten
  Beheersen of beïnvloeden geldverruimingsmiddelen: T.A.R.P. etc. $1.650 miljard
  Ontwikkel(d)en veelsoortige derivaten (oa CDO, CDS)
  Marktbepalend in derivaten (niet meer af te rekenen swaps)
  Opkopen toxic assets (bad loans) ten koste van kleinere banken (vooral ook bancair rijk/arm verhouding buiten alle proporties = Kondratiev)

  Geen sociaal engagement (honorering/bonussen)
  Hebben politiek ‘in de zak’ en staan (praktisch) boven de wet (Paulson, T.A.R.P.)

  Zie oa deze documentaire: a must see! http://leaksource.wordpress.com/2011/02/20/inside-job-2010/
  (einde slide-citaat)

  NB in deze docu komt alle bankcriminaliteit in de US boven water, ik kende heel veel feiten heirvan, maar is voor ierder een ‘must see’ Men heeft de derivaten bewust buiten de regulaties gemanouvreerd…. dan zijn ze beter buiten zicht en boekhoudigsregels te bespelen… lees naar eigen hand te zetten

 • Snel
 • temp242

  high five :@Silverstar Je hebt de positieve energie gezien tijdens de verkiezingscampagne van Barry Soetoro aka Barack Obama. Wat een deceptie hebben de (jonge) mensen te verduren met deze wall street clown.

  10

  Speciaal voor jou, Beste High Five!:

  http://youtu.be/-hfIrag8eXI

  MVG.

 • high five

  @Silverstar De aftermath zal verschrikkelijk zijn. Echter als we het goed aanpakken, kunnen we na de schuldenverwerking weer een 20 jarige lente tegemoet zien

 • high five

  Age of Kali
  Ik denk dat Griekenland op zich niet het probleem is. Het zijn de cds’en op de obligatie van Griekenland, die de too big too fail op hebben, die het probleem zijn.
  Trouwens wie kan het nog beter zeggen dan Gerald Celente.
  http://www.youtube.com/watch?v=aujqNWSr7gw

 • The Age of Kali

  Het fiat geld systeem, inclusief de derivatenhandel, is een piramidespel. Wanneer je het piramidespel kent, en dat is heel eenvoudig, ken je het fiat geld systeem.
  Dan weet je dat het fiat geld systeem gestoeld is op ongebreideld vertrouwen in kunstmatig, opgefokt uitbreiden, uitbreiden en … uitbreiden. Echter wanneer iets in de uitbreiding hapert wordt het hele systeem bedreigd.
  Dat zien we nu bv met Griekenland. Een klein, onbeduidend landje kan het hele systeem bedreigen, doet dat feitelijk nu al.
  Het aanschaffen van goud en zilver is je beschermen tegen deze gekte. Waarom zou je afhankelijk willen zijn van een sinistere maffia? Waarom zou je vrijwillig naar de slachtbank geleid willen worden? Kennelijk nog steeds heel veel mensen gekeken naar de uitverkooprijzen prijzen van goud en zilver.
  “Tsjao Hi Kan Lokki” ofwel “hoogmoed komt voor de val”, zegt een oud Chinees gezegde …

 • WijRos

  @Silverstar, mijn punt is dat er veel verwacht werd van deze man, “change” weet je nog wel, zijn regering zou zich niet laten leiden door lobbyïsten, nu zijn er meer lobbyïsten in het witte huis dan ooit, we hebben meer oorlogen en er wordt meer geleend dan ooit, hij was een aantal jaren geleden groot tegenstander voor het verhogen van het kredietplafond en zei dat Bush een slechte manager was, etc. etc. Hij is de grootste tegenvaller ooit. Zelfs mensen als Manning worden nu al bijna een jaar naakt vastgehouden zonder proces, Guantanumo bay is er nog steeds ondanks alle mooie woorden die het omgekeerde beweerden in 2008 toen er niemand van de Bush regering deugde, hij werkt ook niet voor Wall Street zoals beweerd wordt hij werkt alleen voor zichzelf lijkt het en voor zijn familie die continu allerlei uitstapjes over de hele wereld maakt. Het enige wat hij bereikt heeft, is een onbetaalbaar medisch verzekeringssysteem dat na de komende verkiezing weer afgestemd gaat worden.
  en hij praat maar en praat maar etc. helaas allemaal loze woorden. Een maand of 2 geleden heeft hij een toespraak gehouden waar nagenoeg geen woord van waar was. Alle luisteraars wisten dat, hij niet. omdat advocaten vaak niet weten waar ze over praten. Dat nieuws haalt Europa niet omdat Obama nog steeds erg populair is Europa.

 • Gerard

  Hee, gaat lekker met aandelen en zilver. Bernanke heeft vandaag gesproken, vandaar!
  Ik was er vandaag niet, iemand gehoord of Bernanke weer gouden bergen beloofd heeft?

 • Gerard

  @tradewind
  Wat Tradewind zegt is helemaal waar. De truuk met de CDS was vorig jaar ook aan de orde met de Griekse banken zelf. iedereen sprak er toen schande van.
  Zie het zo:
  Indien een verzekeringsmaatschappij houten schuurtjes, waar vuurwerk ligt opgeslagen en waarin ook kampvuurtjes mag gestookt worden, voor brand gaat verzekeren. Dan is het verstandig deze verzekeringen door te verkopen d.m.v. derivaten en zelf aandelen te kopen in die schuurtjes.
  Zo werkt de financieele wereld.
  In 2008 werd dat letterlijk zo gedaan met hypotheken aan zwervers te verlenen. Dezelfde banken lieten dezelfde derivaten verzekeren door o.a. IAG. Nu heb je dezelfde soort constructies met de CDS’s. Dus hoe meer problemen met Griekenland, hoe meer geld in het laatje.

  Ik ben het daarom helemaal met SP en PVV eens; GEEN steun aan Griekenland, en laat nu eens een keer die gokkers, pardon, banken eens omvallen. De wereld vergaat echt niet. Economie vindt altijd wel weer een weg. De overheden zullen ook problemen krijgen omdat ze hun schulden bij dezelfde banken hebben staan. Met hun extreme begrotingstekorten hebben ze deze banken hard nodig. Dat probleem zal ook zuur zijn, maar dat zal een overheid in een klap klein maken, zoals het hoort.

 • Silverstar

  @WijRos
  Beste Wijros. Wat is je punt ?

 • WijRos

  @high 5, Obama in het kort: is allereerst een advocaat, het is een geweldige redenaar, hij weet hoe hij onenigheid moet houden, hij weet dat om te zetten in een goede beloning, hij heeft meer oorlogen dan enig andere voorganger na 1945.
  Hij heeft daarvoor de Nobelprijs voor de vrede gekregen, dat kan toch alleen een advocaat. Verder weet hij dan ook 0,0 te bereiken hetgeen tot nu toe ook nog geen president gelukt is.

 • Silverstar

  @high five
  Beste High Five. Toch moeten we positief blijven over de Aftermath. Die kon wel eens verrassend zijn wil ik maar zeggen.

 • WijRos

  @Tradewind, Wellink is een nitwit, hij is een 1e klas leugenaar (belangrijkste eis voor die functie onder huidige omstandigheden) hij is een figure head maar bovenal een politicus en niet dom want dan was hij allang in het riool gespoeld.

 • high five

  @Silverstar
  Je hebt de positieve energie gezien tijdens de verkiezingscampagne van Barry Soetoro aka Barack Obama. Wat een deceptie hebben de (jonge) mensen te verduren met deze wall street clown.

 • high five

  @tradewind
  Waarom is er geen regulatie en overigens nooit geweest ?. Ik heb een mening, maar ik wil graag uw mening.

 • Silverstar

  @tradewind
  Beste Tradewind. Zeer interessant allemaal en ook heel praktisch en wellicht realistisch. Heb je een komend scenario in je hoofd ? En ook in de tijd ? Want laten we ons niet vergissen in de mensensoort wat zich politicus noemt. Deze zal zolang mogelijk proberen te doen alsof er niets aan de hand is. Laten we ons ook niet verkijken op de kracht van de jonge mensen. Zij zijn welliswaar boos op alles wat nu duidelijk wordt maar ze zijn ook positief om de zaak zsm weer op te bouwen. Maw deze jonge mensen is het de zaak niet waard om elkaar, zoals vanouds, elkaar de hersens in te gaan slaan. De “global village” idee is bvoor hun een soort way of life. Dit vindt ik bemoedigend en zou kunnen leiden tot verassende ontknopingen bij een eventuele “melt down”

 • Jens

  Jan Publiek mag het niet weten…………..

 • tradewind

  Grootbanken kunnen alleen indekken door CDS( credit default swaps te kopen op staatspapier wat het default dus versterkt.
  Want ze verdienen op dat front dan aan de instorting van de obligatiekoersen

  Nu genoeg ellende, de generaal roept!

 • tradewind

  VS tekort op begroting 38%: zie usdebtclock.org

  ook onoplosbaar!

 • tradewind

  In 2008 werd Welling verschillende malen gevraagd: Waarom zijn derivaten niet gereguleerd?. En wat zei de nitwit. (Hij is dom of hield zich dom…)

  Als we de Gebr. Wright eerst een luchtvaardigheidsbewijs hadden moeten geven, was er nu geen vliegtuigindustrie.

  Heel veel derivaten CDO’s en CDS en dergelijke werden in het geheel niet begrepen…en zelfs nu komt het pas heel langzaam in beeld bij enkelen, zoals hier.
  Maar zeker niet bij Jan Publiek.

  You ain’t seen nothing yet….

 • Jens

  Amerika idem?

 • seppel

  @Heb alleszins weer iets bijgeleerd. Moet het toch nog even herlezen……slik

 • tradewind

  En als Griekenland in default raakt… dan gaan de anderen ook, in volgorde: Portugal, Spanje Italie, Belgie, Frankrijk, etc

  NL en Duitsland heten de sterken te zijn, maar cumulatieve schuldensom van NL, overheid, banken en zaken/individuen is ook bizar en slechter dan de Z-euro landen.

  Eén voor één klapt dat straks. Overheid is pappen en nathouden en burger met doekjes voor het bloeden voorhouden alsof ze de boel beheersen Maar is achter de coulissen wel degelijk grote paniek.

  Onhoudbaar en onoplosbaar..

 • Silverstar

  @tradewind
  Ik sta versteld van je kennis. Met name de laatste zin spreekt me aan. Bedankt

 • tradewind

  silverstar:
  Als je callopties aex 335 vandaag verkoopt loop je scherpe opwaartse risico’s (als de markten oplopen).
  Als een bank een swapcontract (een ruil) voor 10 jaar/3mnds tegen 4% rente verkoopt aan een instelling is dat (hoewel maatproduct) ongeveer een vergelijkbaar risico als ongedekte geschreven callopties.

  Loopt de rente op naar 5% dan zit je gedurende 10 jaar op 1% scheef; stel nominaal lening 10 miljoen; dan 10 Jaar maal 1% = 10% ofwel 1 miljoen ( ff los van aflossingen)

  Voorbeeld Griekenland:
  rente 15 maart 2008 4,4%
  rente gisteren ruim 17%
  Een swap is een ruil van korte rente tegen lange rente, partij leent voor 3 maanden en swapt/ruilt 10 of 15 jaar rentezekerheid bij een bankier tegen dat 3 maands tarief

  Als in 2008 een bank een swap van 10 miljoen aan aan instelling in Griekenland afgaf tegen 5% gedurende 15 jaar, dan is daarvan nu nog 12 jaar te gaan en zit de bank met een scheve swap van 17-5 = ongeveer 12% scheef t.o.v huidige markttarieven. De exposure/scheefstand in Euro bedraagt dan grofweg 12 jaar maal 12% maal restant leningbedrag (minus eventueel aflossingsplan).
  In dit geval zou dat ongeveer 144%van de oorspronkelijke leningssom (excl aflossingen) zijn.

  2e voorbeeld Portugal 4 mei 2010 10 jaars rente 5.13% nu 10.96% Eenm vorig jaar afgegeven 10 jaars lening heeft nu nog 9 jaar a 5% scheefstand bij een swapconstructie
  Maakt dit het wat duidelijker?

  Men is gedwongen tot dit soort constructies omdat banken geen langere termijn contracten meer afgeven behalve bij Wfz/WSW cq overheidsgarantie; andere vormen zijn caps, floors of collars. Als je ff googled vindt je wel een en ander.
  Het staat ook summier op de site van het Wfz onder derivatenuitleg

  Vrijwel iedereen vergeet dit tegenpartijrisico.
  Het is als een individule brandverzekering, terwijl er een stad afbrandt, gelukkig ben je verzekerd, maar de verzekeringsmij heeft grote schade.
  Een waterschade verzekering bij een Tsunami.

  Idem een bank met een groot aandeel in één soort kredietnemers. Nu bijvoorbeeld RABO met de glasstuinbouw

  Er is nu een financiele oorlog gaande, waarin deze ‘waarde’ papieren uit het verband dreigen te vallen, terwijl ze 15 maal de gehele wereldproductie van een jaar vertegenwoordigen, onverantwoord. onhoudbaar en onoplosbaar.
  Als alle risico’s zo ongeveer samenvallen spreekt met van de ‘Perfect Storm’en dat is nu gaande.

  Vandaar overgaan in harde assets.

 • virtu

  Gold and Silver: The Armageddon Hedge !!!!

 • high five

  Jim,
  We live in interesting times. The people of Greece, Ireland, Iceland and Finland to name a few have categorically voted no to the bailout of euro banks by the people of those countries. Yet the powers that be say the ordinary working people of those countries must pay for the mistakes of their bankers.
  This morning it looks like the Greeks will kick the can down the road a little further. Next comes Portugal. Then we move into the big leagues with Spain and sooner than you imagine Italy. How much longer will the workers of Germany pay for every financial mistake made in Euroland?
  People are beginning to vote with their money. The Greek banks are being defunded as people remove their cash in fear of something. How do you say, “How many drachma to a Euro?” in Greek. Flight from fiat money is not just a problem in Greece. Today gold hit an all time high in British Pounds and it is near its’ all time high in Euros.
  On the other hand the gold market in dollars has been relatively quiet since gold crossed $1500 an ounce a few months ago. In that time gold equities have drifted down (along with most equities) to the point that by many metrics gold equities are cheaper in terms of gold bullion today than at any time since the gold bull market began in 2001. Business wise incomes and cash flows are up and several gold companies have recently started paying cash dividends.
  If you are a value investor and have not established a position in gold equities now may be the time.
  Respectfully,
  CIGA Dan

 • high five

  As for QE3. The question is, if there isn’t any QE3, how will the Government finance the additional Treasury debt that it will issuing once the debt ceiling limit is inevitably raised by at least $2 trillion? We learned over the weekend that Russia, one of the largest holders of U.S. Treasuries, has been quickly reducing its holdings and will continue to reduce its holdings: LINK So there goes one big historical source of funding. And China, despite the holdings as reported in the monthly TIC reports, has been quietly reducing its dollar holdings using clandestine methods. This is something I have always suspected, but Standard Chartered Bank lays out a very credible scenario here: LINK If you bother to read through that and know anything about the fund flows the way they are reported in the TIC report, then you will have accept that the scheme described by Standard has a very high degree probability.

  So if Russia and China are no longer financing the U.S. Government’s massive spending addiction, and the Fed has been the primary financier since December, if the Fed were to NOT extend its QE program in some form, who will finance the $2 trillion?

  It’s getting very “spooky” out there in the markets and based on the way that gold and silver have been performing recently, I believe that large flows of very smart capital around the world are beginning to view gold and silver as the last port in the face of a very serious in-coming financial tsunami…

 • greetjes

  @WijRos
  met alle respect: je hebt het nog niet begrepen. Ik adviseer “Als de dollar valt”van Willem Middelkoop. Dan vallen je de schellen van de ogen. Bankiers stellen zich boven regeringen en hebben zich onschendbaar gemaakt. Regeringen zijn te onbetrouwbaar en wispelturig omdat ze elke 4 jaar gekozen worden ;-(

 • WijRos

  @Beste Tradewind, bedankt voor de deskundige uitleg. Ik heb op diverse Amerikaanse financiële sites gelezen dat er nu 50% meer derivaten uit stonden dan in 2008, vandaar mijn mogelijk te hoge getallen. Nu is het probleem met deze derivaten, zoals u al aangaf, dat het nergens vastgelegd wordt dus in feite kunnen mijn cijfers ook juist zijn. Het beroerdste is dat allerlei financiële macho’s van banken, verzekeringen en ook pensioenfondsen vinden dat ze hier aan mee moeten doen met enorme risico’s die in geen enkel jaarverslag gemeld worden en ook niet meegenomen worden in de zogenaamde stress testen die dus daardoor ook een wassen neus zijn. De risico’s die gepaard gaan met deze derivaten overtreffen alle voor mensen te bevatten getallen, zelfs de schulden van de VS vallen daarbij in het niet. Nu dacht ik tot 2008 dat onze Nederlandse banken onder “bekwaam” toezicht van de AFM en DNB niet aan dit soort hyper riskante zaken mee zouden doen. Maar toen de rechtszaken begonnen tegen allerlei Amerikaanse banken bleken vrijwel alle Nederlandse financiële instellingen hier ook bij betrokken te zijn.
  De hamvraag is nu in hoeverre hangt hier nu nog een enorm zwaard van Damocles.
  Zeker is volgens mij dat we dat nooit eerder zullen weten dan dat het zwaard gevallen is.

 • Silverstar

  @tradewind
  Beste Tradewind. Jouw kennis van deze materie is naar ik inschat op z’n zachtst gezegd bovengemiddeld. Blijkbaar zit of zat je in dit vak. Het nadeel van er zo inzitten is dat je je bijna niet meer kunt voorstellen hoe het is om er niets of heel weinig van te weten. Terwijl je probeert het op een eenvoudiger niveau uit te leggen blijkt dit nog steeds te hoog gegrepen. Ik begrijp dit maar aan de andere kant is het jammer. Dit omdat je toehoorders geen tools krijgen om over de materie zelfstandig te gaan nadenken. Ik voel dat de materie heel belangrijk is maar ik krijg het overzicht niet doordat de ernst van de zaak eigenlijk aan mij voorbij gaat. Is er geen artikel of site of zo waarin deze materie voor de leek kan gaan leven ?

 • tradewind

  In de slides is ookeen grafiek van de Nederlanbdse bank inzake de CDS premies van banken en overheden opgenomen, mooi is daarin te zien dat qua cds premies eerst de banken als risico starten gevolgd door overheden, sedert jan 2009 ligt dit andersom

 • zilverpaul

  @ Wijros, 20:25
  natuurlijk moet je een junk niet bij de heroine- verstrekking laten werken…
  het voordeel is als de gekozen volksvertegenwoordiging de dienst gaat uitmaken je in ieder geval in principe invloed hebt als burger, door bij wanbeleid de boel weg te stemmen… Nu is je invloed nog minder….
  En inderdaad, het huidig systeem van centrale banken is de dood in de pot….

  groet

 • tradewind

  Silverstar: een voorbeeld; ik sloot in april een grote lening van bijnan € 40 miljoen af voor een zeer solide instelling in de GGZ sector:

  2 banken waren bereid tot offerte, 1 bank met een breakclausule na 1 jaar (ofwel open eind qua condities, de andere bank financierde voor 3 maanden met 10 en 15 jaars- renteswaps. De rente werd dus verzekerd tegen een bepaalde prijs, zodat de instelling zekerheid had en de counterpart de bank het risico overnam. Deze zal dit ook weer (gedeeltelijk) indekken bij grotere partijen.

  Als eindconclusie komt een groot deel van dit soort transacties qua risico bij de genoemde big 5 banks in de US, daar staat ongeveer $ 174.000 miljard aan swaps en $ 43.300 miljard aan forwards in de boeken (niet op de balans) op een totale derivatenpositie van $ 292.785 miljard .
  Bij een rentestijging knalt deze positie, vandaar de opkoopprogramma’s aan US en EU schuldpapier om de rente te drukken (Bij een vrije markt ontstaat het Portugal, Ierland en Griekenland effect .
  De officiele cijfers van 30 sept 2010 van The office of the comptroller and the currency)

  Voor wie geinteresseerd is in deze presentatie en nog een paper over de monetaire economie, stuur een mail aan : tradewind.finale2008@gmail.com

  Er zit heel veel tijd in dus ik vraag er wel een redelijke vergoeding voor!

 • zilverpaul

  Beste Josey,

  ik verwacht morgen een weblink te kunnen doorgeven.

  groet, Zilverpaul

 • temp242
 • temp242

  LIVE: DE GRIEKSE MEESTER-LEUGENAAR AAN HET WOORD:

  www-livestation.com/channels/3-al-jazeera-english-english

 • high five

  @tradewind
  Heel goed. We gaan aan die opgebouwde derivaten markt kapot. De winst zit bij de vriendjes van de FED John Paulson, Soros noem ze maar op. Die hebben hun perfecte crisis. De verliezen liggen bij de too big too fail. Bij de belasting betaler dus.

 • tradewind

  KOP Bedreigt het financiële EBOLA-virus ook uw geldstromen?

  Slide 1
  Verenigde Staten en Europese Unie in defibrillatie-modus!

  1e deel: Economische cycli en gevolgen
  Kitchin, Juglar, Kondratiev-cyclus

  2e deel: Monetaire ontwikkelingen
  VS: oorzaak en gevolg, van subprime tot staatsinsolventie
  EU: schuldenproblemen en bancaire gevolgontwikkelingen

  3e deel: Gevolgen
  Inflatie grondstoffen en deflatie financiële economie = Biflatie
  Schuldverminderingen
  Monetaire geldcreatie met beperking van geldstromen !?
  Waar staat de zorgsector in deze financiële meltdown?

  Slide 2 Economische cycli en gevolgen

  Kondratiev-cyclus, industriële, monetaire cyclus oplopende duur van 50 tot 80 jaar, (fasen, lente, zomer, herfst, winter) levenscyclus over twee generaties
  Gevolgen:
  In winterfase; (de geschiedenis herhaalt zich)
  Economische depressie, faillissement op vele niveaus
  Geld-herstructureringen
  Sociologische opstanden als gevolg van onvrede
  Verschuiving dominante wereldmacht in deze cyclus V.S.>>>China

  Voorgaande eeuwen Spanje>>> Nederland>>>Britse Rijk>> Verenigde Staten

  totaal 56 slides met totaalopbouw huidige problematiek vanuit Kondratiev via Bubbles, US problematiek en EU failures naar

 • Silverstar

  @tradewind
  Beste Tradewind. Zou je zo vriendelijk willen zijn om dat derivatenitem iets meer toe te lichten ? Waar zitten de risico’s bijvoorbeeld. Is het ook niet zo dat er van die 600 biljoen heel veel onderling valt weg te strepen ?

 • temp242
 • tradewind

  aan Wijros
  Aan derivaten staat ongeveer $ 600.000 miljard uit in de wereld waarvan ongeveer de helft bij de big 5 banks in de US. (JPM 78.660, BoA 72.311, Citi 49.512 GS 48.458 en MS 41831, per 30-9-2010) De derivatenberg beslaan ongeveer 15 maal het World GDP.

  Aangezien deze ongereguleerd zijn en off-balance is onduidelijk hoe part- en counterpart risico’s liggen.
  Kortgeleden heb ik dit aspect nog op een congreslezing aangegeven, mede in relatie tot het grote deel van 60% swaps en bijbehorend risico van rentestijging.

  Simpel Kondratiev eindfase: economie na 1980 aanjagen met schuldpapier en na 1995 met nog luchtiger (out of sight) derivatenconstructies.
  Jan Publiek snapt hier niets van en zelfs een heel deel van mijn toehoorders, economen en financieel eindverantwoordelijken in de zorgsector waren zeer verbaasd.

  De bedragen en belangen zijn inmens!

 • Josey Wales

  Is het interview met Zilverpaul nog via een weblink na te beluisteren? Ik heb het helaas gemist, moest kinderen knuffelen en voorlezen…

 • WijRos

  @ gordijnen, dit soort verhalen moet de moed er in houden. De waardering van bijvoorbeeld de kapitaal ratio, welk kapitaal heeft men daar genomen en wat ligt eronder!!! Op dit moment is het hoofdprobleem dat men de executie waarde van onderpanden niet meer hoeft te nemen maar de historische waarde. Dit hele verhaal is volgens mij een wassen neus en zegt dus niets over als de huizenprijzen zoals in begin tachtiger jaren nog eens 20-30% dalen. Dat geldt ook voor alle plee-papier wat ze nog in hun bezit hebben van het 2008 debacle, ook hier mag men rekenen wat men er voor betaald heeft niet wat het werkelijke waarde is. Er schijnt verder nog steeds tussen 750 en 1000 trillion US$ (ik weet het nederlandse woord niet) aan derivaten in omloop te zijn, dus nog meer dan in 2008, iemand moet die rommel in zijn bezit hebben.

  Lakeman is een verhaal apart, het zou mij niet verbazen als dat een spel was opgezet door de grote banken en Wellink om die etter van een Scheeringa kwijt te raken. Lakeman is er financieel heel aardig uitgekomen maar de mensen die leningen bij de DSB hadden, worden nu beurs geknuffeld door het reguliere bankwezen onder toeziend oog van AFM, DNB en de heilige politiek natuurlijk.

 • high five

  @WijRos Nee dat zie je verkeerd denk ik. De beurspaniek van 1907 is aangegrepen voor het idee van een centrale bank. Deze centrale bank zou zo’n paniek kunnen voorkomen of beter kunnen verwerken. Corrupte politici hebben een verbond gesmeden met Rothschild en kornuiten. Het idee van een private centrale bank is in 1910 in het geheim besproken en uitgewerkt op Jekell Island. In 1913 is de federal reserve act op kerstnacht door het congres gejast (er waren 3 personen aanwezig) en de volgende dag zette de corrupte president Woodrow Wilson zijn handtekening en was de federal reserve act een feit.
  Als je het fijne er van wil weten kan je boek ‘The Creature from Jekyll Island’ lezen van G Edward Griffen

 • gordijnen

  IMF schaart kapitaalratio Nederlandse banken in middenmoot
  Pieter Lalkens
  vrijdag 15 april 2011, 09:02
  update: zaterdag 04 juni 2011, 12:04 Email-a-FriendNaam ontvanger E-mail ontvanger Naam verzender E-mail verzender Verzenden Het mondiale bankwezen heeft de waarschuwing van het Internationaal Monetair Fonds binnen. Bedrijfsinformatie
  ING Groep NV 8,28 +0,20 +2,48% SNS Reaal 3,08 +0,03 +0,88% In zijn halfjaarlijkse rapport over de financiële stabiliteit dringt het monetaire instituut uit Washington aan op versterking van de buffers bij banken. Vier jaar na het uitbreken van de financiële crisis luidt de even simpele als alarmerende conclusie: er is nog niet genoeg gedaan.

  Vooral de Europese banken moeten nog meer doen in het vergroten van hun weerbaarheid. In West-Europa zijn meer herstructureringen van banken nodig. De zwakke banken brengen het systeem als geheel steeds meer in gevaar.

  Nederlandse banken

  Zo’n algemene waarschuwing heeft natuurlijk haar nut, maar hoe zit het eigenlijk met de Nederlandse banken? Hoe is hun positie in de mondiale financiële arena? Hoe kwetsbaar zijn de banken?

  Een direct en onomwonden antwoord krijgen we niet van het IMF. Daarvoor is de positie van banken toch een te precair onderwerp. Als Lakeman al een bankrun kan veroorzaken, wat vermag een instituut als het IMF dan in potentie?

  ‘Kwetsbaarheidindicatoren’

  Toch probeert het instituut voor het eerst een vergelijking te maken tussen de banken in de verschillende landen. Met gebruik van ‘kwetsbaarheidindicatoren’ is een tabel gemaakt waarin de relatieve kwetsbaarheid wordt beoordeeld op grond van drie hoofdvariabelen: de winst, kwaliteit van activa en kapitaalratio’s.

  Voor Nederland zijn drie banken meegenomen. Dat zijn volgens het IMF dezelfde die vorig jaar hebben meegedaan in de Europese stresstest. Dat is vreemd, want voor Nederland deden vier banken mee: ING, Rabobank, ABN Amro en SNS. Welke bank het IMF niet heeft meegenomen is onduidelijk.

  Neutraal tot goed

  Nederlandse banken komen neutraal tot goed door de relatieve vergelijking. Wat hun winsten betreft zitten ze in de middenmoot. Beter scoren de Spaanse banken die internationaal opereren (Santander) en de banken in Griekenland, de VS en Groot-Brittannië.

  Goed scoren de Nederlandse banken in hun kwaliteit van activa en in de positie op de kapitaalmarkt. Nederlandse banken zijn relatief ongevoelig voor waardeverminderingen van staatsobligaties. Ook bij de afschrijvingen op leningen behoren ze relatief tot de betere banken. Daarin scoren de Amerikaanse en Britse banken slechter. Het is niet verwonderlijk dat de Spaanse spaarbanken in bijna alle variabelen in de onderste regionen zitten.

  Kapitaalratio

  Wat de kapitaalratio aangaat: hierin zitten Nederlandse banken in de middenmoot. Het IMF hanteert hier een ratio voor het kernkapitaal van 8,5%, wat hoger is dan de eisen. De Amerikanen, Britten, Belgen en Duitsers scoren beter.

  Voor de klagers over te hoge rentemarges bij Nederlandse banken, heeft het IMF nog een interessante tabel. Hieruit blijkt dat de nettorentemarge vorig jaar juni bij Nederlandse banken 7% hoger lag dan een jaar eerder. Alleen Oostenrijkse, Griekse en Britse banken boekten ook hogere nettomarges. Dat is waarschijnlijk toe te schrijven aan relatief lage financieringskosten.

  De Nederlandse banken boekten 7% hogere netto rentemarge dan vorig jaar.
  Groeit waarschijn mee met de inflatie.

 • seppel

  Dat is zo Virtu, we leven inderdaad in een waanzinnig boeiende en spannende tijd. Ik heb er enerzijds angst voor, maar ben anderzijds zo waanzinnig nieuwsgierig naar wat komen komt.
  Op technologisch gebied heb ik het voorrecht gehad alles te zien ontwikkelen, om daarna gemeengoed te worden. TV, fax, PC, GPS, GSM, noem het op.
  En nu, met een zeer grote waarschijnlijkheidsgraad : back to reality : de groeiende tomaten in mijn moestuin, de blinkende pegulanten tussen de Trappist en de hespen.
  We zien het wel, maar hou ogen en oren gespitst, wij die dit meemaken zijn misschien wel bevoorrechte toeschouwers.
  Amai, ‘k voel me al wat profetisch…..

 • virtu

  Please note we are approaching the exact same technical and economic threshold that presaged both previous crashes. So the question at hand is not “will there be another downturn,” but rather “when and how deep?”

  We leven toch in een razend spannende en interessante tijd!

 • WijRos

  @High 5, volgens mij was het de politiek die het loslaten van de goudstandaard graag wilde omdat ze dan meer Sint Nikolaas konden spelen. Als de politiek de rug recht had gehouden dan hadden we het door jou geschetste probleem niet gehad. Het is dus niet door de banken veroorzaakt maar door de politiek met hulp van de centrale banken.
  De afgelopen jaren hebben we gezien dat de politiek, DNB en AFM steeds met elkaar bezig zijn. De AFM is net als de SEC een ambtenaren werkgelegenheidsorganisatie die meer nadelen creëert voor de burger dan bescherming biedt. Nu vindt de politiek weer dat banken, verzekeringsorganisaties en pensioenclubs de PIIGS moeten helpen. Dit gebeurde vroeger ook in de USSR.
  Ik ben geen bonus ontvanger maar ik denk dat de banken ten onrechte alle schuld krijgen zoals nu in het Zilverpaul programma. Het is een symbiose tussen parasieten ten koste van de rest van de bevolking. Als de politiek het stopt dan hebben de banken niet de mogelijkheid allerlei schijnwinsten ten koste van de aandeelhouder en de belastingbetaler te verdelen, de accountants werken er ook aan mee. Hoe we het ook wenden of keren, tot nu toe heeft een groot deel van de Nederlandse bevolking er voordeel van gehad ten koste van de producerende mensen die steeds meer uitgeroeid (figuurlijk we houden het netjes) worden.

 • virtu

  Helemaal geen goed interview! Kan ook niet met een interviewer die zelf meer aan het woord was en meer bezig was om te vertellen dat hij het begreep. Geen open vragen stellen en niet to the point komen. Paul blijf jij maar lekker je blog maken , die informatie is veel interessanter.

 • high five

  @greetjes Dank voor de update.

 • http://silverliberationarmy.com/ S.L.A.

  Mooi radio interview! Dat DNB net zoals de FED privaat is, was nieuw voor mij. Wie weet word je nog eens uitgenodigd voor de Keiser Report.

 • high five

  @WijRos Ik heb op school geleerd dat het goed was dat de centrale bank onafhankelijk was van de politiek. Het instituut was autonoom om de inflatie binnen de perken houden.
  Ik weet nu (sinds korte tijd) dat de centrale bank autonoom is, omdat een stelletje maffioso joden niet op hun vingers gekeken willen worden. Het instituut is totaal autonoom en niet controleerbaar. Het effect is duidelijk. De koopkracht van de dollar/euro is nu minder dan 2% van dat die in 1913 was.

 • high five

  @Mo slim Zwitserland is geen EU. Je hebt wel kans dat je bij je koerier BTW moet bijbetalen, want volgens mij is het BTW tarief in Zwitserland maar 6%. Dus waarschijnlijk moet je nog 13% BTW bijbetalen of zelfs 19% als het zilver BTW vrij de grens overgaat.
  Duitsland is wel EU en heeft maar 6% BTW op zilver en hier hoef je als particulier geen extra BTW te betalen.

  Panda’s worden gelimiteerd uitgegeven. In 2010 zijn er een miljoen uitgegeven dacht ik en voor 2010 zijn er maar 500.000 per jaar van uitgegeven. Van silver eagles, maples of wieners worden er miljoenen per maand van uitgegeven.
  Nog een reden kan zijn dat chinezen liever een panda willen hebben dan een maple.
  Munten zijn in China sowieso duur, 60 a 70 dollar voor een munt. Bars zijn in China goedkoper dan munten, waarom weet ik ook niet.

 • WijRos

  Zilverpaul, denk je nu echt dat het monitaire systeem beter zou functioneren als de politici nog meer grip op de geldpers zouden hebben zoals je op de radio zei? Dat is echt een illusie, de politici zouden nog meer geld rondstrooien dan nu. Het is maar goed dat de overheden niet veel greep hebben op de centrale banken maar nu hebben we een halfbakken systeem waar de bankdirecteuren de schuld aan de politici geven en de politiek geeft de schuld aan de banken.
  We moeten volgens mij de ideeën van Ron Paul volgen, dus afschaffing van de centrale banken en weer een vaste relatie tussen geld en goud of andere grondstoffen.

 • WijRos

  @ Mike, Mo Slim, as je goedkoop zilver uitgeleverd wilt hebben dan is dat op deze site de marge-regeling bij oude zilveren munten de beste oplossingen. Je betaalt dan alleen BTW op het verschil tussen in en verkoopprijs.
  Het is natuurlijk de vraag of het verstandig is om dat allemaal in huis te willen hebben. Het gebeurt dat kinderen het goud en zilver van de ouders stelen en verkopen en dat soort zaken. Je kunt dus ook ergens in een onafhankelijke kluis leggen zoals op deze site aangegeven of bij Gold Republic in Nederland of Zwitserland.

 • temp242

  Tot nu toe gaat ie lekker zilverpaul. Ik had zilverpaul, gezien zijn wijsheid aan woorden en inzichten wel een stukje ‘ouder’ ingeschat. Maar beschouw dit gerust als een compliment.

 • Mike

  @ Mo Slim : Op producten uit Zwitserland moet je invoerrechten betalen + BTW. LET DAAR OP!

  Heb het zelf ook van de week gehad, een 10 Troy ounce Kookaburra gekocht op Ebay voor E 311,- Kwam E 72,95 bij ! Werd het alsnog een dure munt.

 • gordijnen

  Lage groei en inflatie binden handen van de Fed
  Arend Clahsen
  Tuesday 21 June 2011, 17:21
  update: Tuesday 21 June 2011, 18:38 Email-a-FriendNaam ontvanger E-mail ontvanger Naam verzender E-mail verzender Verzenden Morgenavond neemt de Fed een rentebesluit. Vuurwerk wordt er niet verwacht. De groei is te laag om de rente op te trekken en de inflatie te hoog om een extra monetaire stimulans te rechtvaardigen.

  Een strenge winter, een hoge olieprijs en verstoringen in de voorraadketen door de aardbeving in Japan. Er zijn voldoende oorzaken die een lagere economische groei in de VS verklaren. Voor de Federal Reserve is het woensdagavond vermoedelijk reden de groeiverwachting opnieuw te verlagen. Bij het vorige rentebesluit rekende het Amerikaanse stelsel van centrale banken nog op een groei van 3,1% tot 3,3%. Dat lijkt niet langer haalbaar.

  Bernanke

  Begin deze maand stelde Fed-voorzitter Ben Bernanke in een toespraak dat hij wel verwacht dat de groei aan het eind van het jaar aantrekt. Tegelijkertijd sprak hij zijn zorg uit dat het herstel op de arbeidsmarkt ‘frustrerend’ langzaam verloopt. In mei kwamen er nauwelijks banen bij en steeg de werkloosheid van 9% tot 9,1%. Tegelijkertijd loopt de inflatie op door hogere energie- en grondstoffenprijzen. Dat maakt een nieuwe ronde van monetaire stimulansen moeilijk te verdedigen vanwege het potentieel inflatoire effect.

  De tegengestelde krachten van lage groei en hogere inflatie maken dat de Fed niet veel meer kan dan afwachten. Analisten denken dat Bernanke — als hij morgen voor de tweede keer in het bestaan van de Fed een persconferentie geeft na het rentebesluit — benadrukt dat de rente voor een lange periode laag blijft. Ook zal hij bevestigen dat de lopende opkoopoperatie van $600 mrd aan staatsobligaties (QE2) eind juni wordt afgerond en dat de Fed de aflossingen van eerder aangekochte obligaties zal blijven herinvesteren.

  ‘Zone van inactie’

  Econoom Sven Jari Stehn van Goldman Sachs spreekt van een ‘zone van inactie’ waar de Fed zich in bevindt. Op basis van de Taylor-rule (een formule waarmee op basis van groei- en inflatieramingen de ideale beleidsrente kan worden geconstrueerd) is het het huidige beleid volgens Stehn passend.

  Stehn: ‘De berekening impliceert dat de werkloosheid met 0,75%-punt zou moeten dalen voordat de Fed het beleid zal verkrappen. Of de inflatieverwachting zou met 0,5%-punt moeten stijgen.’ Onder een verkrapping verstaat Stehn een renteverhoging, het afbouwen van de omvangrijke obligatieportefeuille van de Fed of het loslaten van de frase dat de rente gedurende een ‘langdurige periode’ laag zal blijven.

  Aan de andere kant is de drempel voor extra stimulans volgens de econoom van Goldman Sachs nog hoger. Daar zou in zijn rekenmodel een stijging van de werkloosheid met liefst 1,25%-punt voor nodig zijn. Of: de inflatieverwachting van de Fed moet met een vol procentpunt dalen. ‘De onverwachte groeivertraging en de onzekerheid over het remmende effect van de tijdelijke factoren als Japan, zal ertoe leiden dat er binnen afzienbare tijd niets verandert aan het beleid’, aldus Stehn.

  Sorry Pietje, kon het niet laten.

 • Mo slim

  hoe komt het trouwens dat de prijzen zo hoog oplopen voor deze munt?

  http://shop.benl.ebay.be/?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=panda+10+yuan&_sacat=See-All-Categories

 • Mo slim

  Heeft er iemand toevallig ervaring met Suisse Gold?
  heb er nl gisteren 50 zilvere panda’s gekocht voor een zeer goede prijs
  de prijzen op ebay beginnen wel uit de hand te lopen voor deze munten.

 • Jullie

  ‘Maar op dit blog zijn er veel mensen die maar wat alten graag linkjes platsen die nog kant of wal raken.’

  Oke tijd om daar wat aan te doen dan.
  Leuke stukje over goud, het Basel Commite, en de mogenlijke officiele terugkeer van goud op monetair gebied :

  http://www.usfunds.com/investor-resources/frank-talk/?i=5935

  De reden natuurlijk waarom er nog niets officieel’s is gezegt over goud, is natuurlijk omdat het goud dan in 1 klap onbetaalbaar gaat worden.

  Wie weet wanneer er weer een grote G20/G8, Basel, of wat voor belangrijke financiele elite meeting plaatsvind ?
  Belangrijk om dit in de gaten te gaan houden.

 • pietje

  @temp242
  Sorry temp maar volgens mij sla je de plank volkomen mis.
  Alleen al op linked-in heb 33 mensen met de naam Paul de Boer.

  Maar dit gebeurt wel vaker er wordt één verhaal uitgehaald en het dan verkondigen als waarheid.(voor allen duidelijkheid hier bedoel ik jou vraag niet mee)
  Maar op dit blog zijn er veel mensen die maar wat alten graag linkjes platsen die nog kant of wal raken.

 • WijRos

  @Eybl, gerard, zilver. Dit is wel mooi maar koper is echt veel minder bestand tegen het west-europese milieu dan zilver. Dus eerst maar eens even afwachten of ze werkelijk > 20 jaren meegaan. De duurzaamheid hangt daar natuurlijk het meest van af en niet van allerlei reclame praatjes.

 • WijRos

  @ temp242, dat zou dan de eerste hervormde Keynesiaan zijn, haast onvoorstelbaar.
  Ik heb ook lang gedacht hij van Erasmus was maar dat lijkt mij echt in twee werelden leven, een reële en een academische dat noem ik echt een spagaat !

 • Jullie

  Nou, goed nieuws Rolf, nog een keer geprobeerd en hij doet het weer.

  Alvast Bedankt maar weer :)

 • Eybl
 • temp242

  Aan ZILVERPAUL:
  U bent toch niet dé (Dr.) Paul de Boer, Erasmus University Rotterdam?

 • temp242

  Je hebt er (nog) een luisteraar bij Beste Zilverpaul.

 • Jullie

  Hmm… kudt !

  Ligt blijkbaar aan de bank :

  Om technische redenen is het door u gevraagde onderdeel momenteel niet beschikbaar.
  Onze excuses voor het ongemak. Probeer het later opnieuw.

 • Jullie

  Probeer wat te bestellen Rolf, maar hij weigert door te schakelen naar mijn bank.

  Vond het oude, simpele systeem, volgens mij toch beter :(

 • koos

  Ach, grut, zilverpaul op de radiooooooooooooo WHAHAHAHA!

 • rob

  In Spanje wordt men wakker:
  http://www.youtube.com/watch?v=PIWn5FS5FkU

 • high five
 • high five
 • high five

  Op het hoogte punt tijdens de daling van zilver werd iedere ounce van de slv 3x verhandeld per dag. Wie niet inziet dat die daling van zilver gemanipuleerd is, heeft totaal geen besef. Die persoon zal wel een goede slaaf voor Rockefeller en Bea zijn. Sinds de sterke daling zijn de fundamenten voor zilver alleen maar beter geworden. Voorraad zilver is gedaald, schulden in de wereld alleen maar groter geworden.
  Indiërs zitten niet zo als wij met hun duim in hun mond ja en amen te zeggen tegen de propaganda media en kopen gewoon zilver en goud. Zoals ik al eerder zei, als wij het zilver niet kopen doen de chinezen het wel. Niet alleen de Chinezen, ook de rest van de aziaten.
  http://www.zerohedge.com/article/indian-gold-and-silver-imports-surge-stunning-500-may

 • Theo

  @zilver
  Hier sluit ik me volledig bij aan wanneer je ga kijken voor zonnepanelen kijk je naar het hoogste rendement,dan de prijs en daar maak je een afweging ,en geloof me rendement geef de door slag.
  Ook de duurzaamheid is van groot belang 20 jaar gaan ze zeker mee zonder zorgen.
  Wie wil het risico lopen dat ze er eerder mee op houden omdat er koper is gebruikt i.p.v.ZILVER?
  ik niet!vandaar dat wij gekozen hebben voor 21 suntec panelen op een volg systeem
  En geloof me ik krijg er net geen……van maar het geeft ons een zeer goed gevoel wanneer je ziet dat je per uur meer levert dan dat je zelf op een helen dag verbruikt.
  gr.Uit Portugal het land met de meeste zonuren van Europa.

 • http://zilver.2link.be zilver

  @Silver Surfer
  “Zo wil men bijvoorbeeld ipv zilver koper gaan gebruiken in zonnepanelen.” lijkt mij weinig waarschijnlijk. De elektrische eigenschappen voor koper zijn minder kwalitatief dan die van zilver. Door over te schakelen op koper in zonnepanelen, zal men de capaciteit van het zonnepaneel naar beneden halen. En ik kan me moeilijk voorstellen, dat ze dat voor die 1 ounce max zilver die een zonnepaneel bevat, dit zouden doen. Momenteel zijn ze nog dagelijks bezig het rendement van de zonnepanelen op te trekken.

 • Gerard

  Silver Surfer :Even een ander ingang… Ik heb gelezen dat men voor veel industriele toepassingen vervangende materialen zoekt voor zilver. Zo wil men bijvoorbeeld ipv zilver koper gaan gebruiken in zonnepanelen.
  Zien jullie dit als een bedreiging voor zilver??

  40

  Koper is ook erg duur geworden. Koper kent ook jaar op jaar lagere productiecijfers, net als goud overigens. Dit wijst op grotere schaarste en dat zal de prijs uiteindelijk hoog opdrijven.
  Koper kan onmogelijk de vervanger worden van zilver. Het geleid een stuk slechter. Voor electronica hebben ze bij mijn weten nog geen vervanger voor zilver. Laat je niks wijsmaken over de zonnepanelen. Zonder overheidssubsidie zijn ze nog steeds niet rendabel. Dat is ook de reden dat solar-aandelen zo waardeloos zijn.
  De enige bedreiging voor zilver is de prijs zelf. Er zijn daar erg veel low-grade mijnen van. Vooral veel bergmijnen, en die kunnen in heel korte tijd weer in productie genomen worden. Die lopen namelijk niet vol water. Zo heb ik dat ooit gelezen op mineweb.com.

 • Gerard

  @Rudolf
  September vind ik wat laat. Vorig jaar begon de opmars ook al begin juli.
  Het valt mij op dat goud rustig doorkachelt omhoog. Niet veel, maar onopvallend elke dag wel een beetje. We zitten nog stechts 20$ onder de all time high van 1560. Goud trekt zich nergens iets van aan. Fysiek zie ik nog steeds liever goud dan zilver. Zolang rente laag blijft en de schulden steeds maar weer bijgeprint worden, zal goud blijven doorstijgen.

 • greetjes

  Succes Zilverpaul, ik ga naar je luisteren!

 • greetjes

  @high five
  Over mijn eerdere post over Comex hier de tekst van de gratis email nieuwsbrief van Bix Weir:
  Many people have forwarded me the article posted on Zerohedge.com about a brokerage company named FOREX.com who is banning US citizens from trading in gold and silver starting July 15th. That article can be found here:

  http://www.zerohedge.com/article/trading-over-counter-gold-and-silver-be-illegal-beginning-july-15

  A few thoughts here as it relates to the Road to Roota.

  First of all the name of the company, FOREX.com, has scared many people as they believe that this relates to all FOREX, Gold and Silver transactions. FOREX.com is a fairly large online brokerage house and is not the FOREX market in general. They are ending their trading of electronic gold and silver for US residents do to their interpretation of the Dodd-Frank Law. My take…good riddance to ANY paper and electronic gold and silver trading! It is in the paper and electronic markets that the manipulation occurs.

  As has been addressed in the Road to Roota Letters…ALL PAPER AND ELECTRONIC MARKETS WILL BE DESTROYED. These guys over at FOREX.com are just trying to limit their liability in the coming gold and silver chaos. If you are a Private Road Member I addressed this issue analyzing what the CME did on the COMEX in this Friday Road Trip:

  Very soon all paper/electronic gold and silver trading will end including on the COMEX and the LME.

  You should be in physical gold and silver in your own possession preparing for these events.

  This is another sign the END IS NEAR!

  Bix Weir
  http://www.RoadtoRoota.com

 • greetjes

  @Bobbie
  zie g&z toch als een verzekering voor de toekomst, man en niet als korte termijn winst. Hmm…. ik zeg het toch maar: want dan hoor je hier niet thuis.

 • high five

  Revoluties overal in de wereld, behalve in europa en de north amerika union.

 • high five

  Je hebt gelijk pietje, maar niet als we op tijd wakker worden en de roversbende-zie ook het verdwenen goud van de overheden- die op dit moment expres de economie laat imploderen, met als doel om de bezittingen voor wisselgeld op te pikken en een politiestaat paraat heeft voordat de bevolking opstandig wordt.
  Zoals eerder gezegd ik verwacht dat de NWO een groot ondemocratisch europa en amerika wil en de rest van de wereld moet in kleine landjes geschoten worden, zodat ze nog 100 jaar aan de macht kunnen blijven.

 • pietje

  Europa zal volgens mij niet uit een vallen en de euro zal ook blijven.
  Wat ik eerder zie gebeuren dat alle landen van de Eu staten worden
  geleid door een regering in Brussel.
  De elite en de rijken hebben veel te veel te verliezen dit zullen ze niet laten gebeuren het uit een vallen van Europa.
  Als het maar slecht genoeg gaat zal dit proces heel snel gaan zonder volksraadpleging, want die is dan al zo uit geknepen dat ze veel te bang zijn om ook hun laatste restje luxe vrijheid te verliezen.
  Anarchie, volksopstanden en revoluties zie ik niet zo snel gebeuren.
  Wat er nu in Griekenland en Spanje gebeurt is niet te vergelijken met het midden oosten het is niet veel meer dan de krakersrellen in de jaren tachtig misschien weet je nog (geen woning geen kroning) de buitenlandse pers bracht dit ook als een volksopstand.
  Zo als altijd is de pers uit op spektakel en sprekende kopen in de krant.
  Voor meer achter grond informatie over Griekenland kijk van avond Nederland 2 om 23 uur De slag om Brussel.

 • wortelbea
 • Rik

  De handel in fysieke edelmetalen verbieden zie ik absoluut niet gebeuren want dat zou dan wereldwijd moeten gebeuren; onmogelijk!
  Verder enig idee hoeveel er aan zilveren en gouden munten wereldwijd circuleren? Zeker ook verbieden? Kom op zeg! Handel zal er ALTIJD zijn.

 • Virtu

  The Fed’s Game Plan: The Most Destructive Sleight of Hand of All Time
  Editor Luke Burgess explains why, by June 30th, America will face its toughest decision in more than 200 years: Either declare our nation insolvent, or send the price of everything you buy through the roof.

  Gelezen in Wealth Daily

 • Rudolf

  @Bonnie: Vergeet niet dat het momenteel komkommertijd is voor edelmetalen. Het is ieder jaar hetzelfde rond vakantietijd: Vanaf mei zakt de edelmetaalmarkt in en komt praktisch niet meer in beweging tot eind aufustus, september.

  Wacht gewoon de vakantieperiode af en zo rond september zal het weer beginnen. Voordeel is dat deze periode wel een langdurig koopmoment is! Alleen jammer van die 6% > 19% overheidsbemoeienis.

 • Silver Surfer

  Even een ander ingang… Ik heb gelezen dat men voor veel industriele toepassingen vervangende materialen zoekt voor zilver. Zo wil men bijvoorbeeld ipv zilver koper gaan gebruiken in zonnepanelen.

  Zien jullie dit als een bedreiging voor zilver??

 • high five

  Als wij het zilver niet kopen, doen de chinezen het wel.

 • high five

  Succes Paul!.
  @Wijros over het artikel D-F act
  Zouden ze ons/partikulieren verbieden om in goud en zilver futures te handelen, dan is dat de opstap om vervolgens de fysieke handel te verbieden. Dus hou in de gaten waar dit over gaat en hoe het afloopt.
  Net zo goed als het verboden was voor het pensioenfonds voor glasfabrieken om meer dan 3% goud te bezitten omdat goud volgens Fout Wellink zo volatiel is.
  @6:20 zegt E Rothschild (de mister evil money master) ‘if you have a safety concious you hang on to your gold bars’
  Opvallend is ook dat hij rond min 4:30 zegt dat hij bezorgd is over de mensen hun pensioenen en hoe ze eten op tafel kunnen krijgen in de toekomst.
  natuurlijk is hij helemaal niet bezorgd, maar voor de camera wil hij graag mr nice guy spelen.
  De pensioen zien we nu al verdwijnen en in de toekomst zal het voor veel mensen moeilijk worden om te zorgen voor een goede maaltijd, precies zoals hij het voorspeld.
  http://www.youtube.com/watch?v=7Fw1RMKWypo

 • Jullie

  Zilver lijkt nu een beetje de 36dollar grens te testen.

  Had ie vorige keer ook erge moeite mee.

  Denk dat ie eind van de week op 40USD staat, en het goud is trouwens ook niet ver weg meer van de 1100pleuro verdwijderd.

  Het gaat traag, maar er is genoeg support.
  Veel verder weg zakken zal het echt niet doen, er zit een hoop spanning in het zilver, wanneer die spanning er straks af is, en hij weer in de 40~45range gaat zitten, zal het goud ook snel volgen.

  Alle aandacht zit op het zilver. Mooi moment om te kopen en de markt een beetje te helpen.

 • Eybl

  Bobbie,

  Fysiek zilver en goud bouw je op, die verkoop je niet zolang men massa’s geld bijdrukt. Wanneer mag je verkopen? Als de centrale banken papiergeld willen beschermen. Dat ga je merken wanneer ze de rente’s optrekken tot ver boven de inflatie.
  Zilver of goud op papier kan je hebben om te traden. Zilver en goud kunnen drie kanten op: dalen, stabiel blijven of stijgen. Ik acht de kans meer dan 50% dat beide op het einde van dit jaar hoger staan dan nu. De beslissing ligt echter geheel bij uzelf!

 • Bobbie

  Wat denken jullie, zilver staat al 4-6 weken op hetzelfde niveau, dus verkopen en geld op je bank zetten? Als zilver blijft hangen verdien je helemaal niets en misschien komt er wel weer een aanval op zilver zoals 6 weken geleden.

  En goud kopen? Staat al op hoogste niveau, dus statisch zou je zeggen dat de kans het grootst is dat het weer daalt ipv doorstijgt.

 • Peter330

  Die zijn er echt wel meer hoor Martin. Zoals ik. Diegene die niet bezorgd zijn, die moeten straks heeeel veel geluk hebben. Of natuurlijk de schaapjes al heel hoog en droog hebben staan.

 • Martin

  Ik ga zeker luisteren! ;-)
  Volgens mij ben ik ,in mijn prive leven, een van de weinige die zicht zorgen maakt over de toekomst.
  Succes!

 • Grumpy Charles

  Ik ga ook kijken !!

 • RB

  Zet ‘m op. ;-)

 • gordijnen

  Gefeliciteerd.

  Ik ben benieuwd of je ook je boodschap kwijt kunt.

 • Theo

  Goed idee Paul.
  We luiteren morgen om 20.00 uur en stemmen af op http://www.ridderradio.com
  tot morgen.