Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiƫle wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Aankondiging: premie op zilveren Maple Leaf munten stijgt per 18 oktober

13-10-2010 Rolf van Zanten
Na de stijging van de premium die gerekend wordt bij de aankoop van Silver Eagle munten heeft ook de Royal Canadian Mint, het munthuis uit Canada waar de zilveren Maple Leaf munten worden geslagen, besloten om de premie te verhogen. De zilveren Maple Leaf wordt net als de Silver Eagle EUR 0,40 per stuk duurder door deze prijsstijging. In tegenstelling tot de US Mint, die zonder aankondiging op 1 oktober besloot de Silver Eagles tegen hogere prijzen te verhandelen, heeft de Royal Canadian Mint er wel voor gekozen om deze prijsstijging vooraf bekend te maken.


Vanaf 18 oktober zullen de Maple Leaf zilveren munten EUR 0,40 per stuk duurder worden. Mocht u een belegging in fysiek zilver overwegen dan is het dus wellicht verstandiger om nu zilver te kopen dan na 18 oktober, gezien het feit dat deze week de laatste kans is om tegen de huidige premie de zilver Maple Leaf te kopen.


Tot op dit moment is het nog niet bekend of andere munten, zoals de Wiener Philharmoniker, nog wel verkrijgbaar blijven tegen de huidige premie. Indien er andere 1 troy ounce zilveren munten, zoals de Mexican Libertad munten, tegen betere prijzen verkrijgbaar zijn, dan zullen deze munten aan het assortiment van The Silver Mountain worden toegevoegd. Zo kunt u bij ons tegen de beste prijs zilveren munten blijven kopen.


 • http://FireballConsultancy Fireball Consultancy

  Dear Sir/Madam,
  I am a consultant to co-operative union society in GHANA,BURKINA FASO, BENIN;LIBERIA AND SIERRA-LEONE in which they were into local miners
  of AU metal alluvial GOLD dust with 22+carats and with 99.98 percent purity.
  Please if you are interested in purchasing this GOLD,Kindly contact me
  back on this my private email: where i will able to response to you fast and I will give more information about the gold”Contact me with this email :fireballconsultancy@yahoo.fr
  NOTE:Please if you are not serious about the business do not respond to these message.
  Kindly include your full contact details .
  Best regards,
  Fireball Consultancy
  DR.BELLO USMAN

 • Frits

  Je rotsvaste vertrouwen in economie en overheid is bewonderenswaardig.

  Hoe ik me dat voor me zie:
  1. Bij een extreme depressie is het niet denkbeeldig dat een overheid het bezit van goud verbied, dat is bekend uit de jaren 30 in de VS.
  2. De politie doet enigszins z’n best om verboden spullen (zoals op dit moment wapens en drugs) op te sporen en in beslag te nemen. Hier zijn geen ‘razzia’s’ voor nodig, slechts het onderzoeken van verbanden.

  Dit is volgens mij niet zo’n ingewikkeld gedachte-experiment. Al ligt het misschien niet direct voor de hand dat het snel zal plaatsvinden.

 • Fabian

  alsjeblieft zeg, hoe zie je dat ooit voor je? Een soort goud-razzia? Mocht het ooit zover komen dan heb je tegen die tijd toch allang de nodige maatregelen genomen. En mocht het ooit zover komen dan gaat het jaren duren voordat ze alle bonnetjes bij alle handelaren hebben gecheckd en dan is het al zo lang terug dat je dat goud gekocht hebt dat het onmogelijk is te bewijzen of je dat nog steeds bezit of niet. Nee hoor, confiscatie van goud is iets wat er bij mij absoluut niet in gaat – zeker niet op de manier zoals hier beschreven.

 • Frits

  Denk je dat? Ik vind het eerlijk gezegd nogal voor de hand liggen. In de grote depressie heeft Roosevelt het bezit van goud verboden en is hij het metaal gaan confisqueren. Als deze maatregel in de toekomst volgens de Nederlandse overheid nodig is (en laten we hopen dat het niet zover komt), kunnen ze bij elke burger een huiszoeking gaan doen, of ze kunnen eerst naar de bonnetjes kijken.

 • Fabian

  hoe wil oom agent ooit aantonen wie het goud of zilver heeft… als je het ooit gekocht hebt kan je het ook al lang doorverkocht hebben. Of verloren zijn. Of weggegeven hebben. Ze gaan echt niet bij handelaren kijken wie daar kopen om dan daar aan te kloppen hoor, dat zou wel heel ver gezocht zijn.

 • ill-b

  Daar ben ik ook benieuwd naar. Geen punt van geheimhouding?

 • Frits

  Wat als oom agent de administratie komt ophalen om de edelmetaalbezitters te beroven bij het instorten van de euro?

 • http://www.thesilvermountain.nl Rolf van Zanten

  In AccountView worden tot op heden de verkoopfacturen geboekt onder een algemene debiteur.

  Daarbij worden geen N.A.W. gegevens ingevoerd.

  Wel staan deze gegevens natuurlijk op de verkoopfactuur vermeld.

 • Nico

  Het gaat er niet zozeer om dat transacties anoniem zijn. Bij een boekencontrole kan bijv. de belastingdienst de tegenrekening zien.
  Niet zakelijke klanten verlangen in de regel geen factuur en de verkoper is ook niet verplicht om de adresgegevens van zijn klanten te weten. (de marktkoopman en de benzinepomphouder hoeven dat immers ook niet). Het belang bij een juiste factuur rust derhalve bij de klant.
  Het overstijgende belang voor de klant is dat zijn adresgegevens niet open en bloot op tafel liggen. Wanneer facturen hoe dan ook voor derden zijn in te zien, kan het dus gebeuren dat klanten ongewenst bezoek krijgen van lieden die vermoeden dat er iets te halen is.

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  Beste Wilem,

  Volgens mijn accountant is dit niet mogelijk. Zit er geen limiet op dit soort anonieme transacties, dat dit alleen mogelijk is tot een bepaald bedrag?

 • Frits

  @Willem
  Goed punt!

 • Willem

  Rolf, heb je ondertussen reactie van je accountant inzake het anonimiseren van klantgegevens? Bij een topic van augustus heb je begin september aangegeven dit te overleggen. Ik ben benieuwd wat er uit gekomen is.