24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Aankondiging seminar met Willem Middelkoop – donderdag 16 maart

Seminar met Willem Middelkoop

“Wordt er nog wel voldoende zilver gevonden?”

kasteelhogevuursche

The Silver Mountain organiseert in samenwerking met Willem Middelkoop een seminar op donderdag 16 maart 2017 vanaf 20.00 uur. Centraal thema bij dit seminar is de vraag of er nog wel voldoende zilver wordt gevonden. Willem Middelkoop is oprichter van het Commodity Discovery Fund en zal zijn visie delen over de huidige zilvermarkt en de nijpende fysieke krapte. Middelkoop is tevens auteur van “De permanente oliecrisis” (2008) en “Overleef de kredietcrisis” (2009) en “Goud en het geheim van geld” (2012) en The Big Reset (2013).

WillemMiddelkoop_0

Willem Middelkoop schreef al eerder dat hij op termijn tekorten verwachten in de fysieke zilvermarkt. Volgens een rapport van BMO Capital Markets zal de wereldwijde productie zilver rond 2017 gaan toppen. De toekomstige zilverproductie zal dan afhankelijk zijn van het tijdig tot productie komen van nieuwe projecten (het duurt doorgaans minimaal 7 jaar voor nieuwe mijnen om operationeel te worden). Ongeveer 40 a 45% van het zilver dat wordt gemijnd wordt gewonnen als bijproduct bij het mijnen van basismetalen als koper en zink. Daardoor is de winning van zilver afhankelijk van de toestand in de wereldconuctuur. Zijn er meer basismetalen nodig, dan wordt er ook meer zilver gewonnen.

Is zilver wat dat betreft niet veel interessanter dan goud? Zilver heeft een veel groter potentieel én de fysieke markt staat onder veel meer druk. Eind 2016 tweette Middelkoop nog dat hij verwacht dat de zilverpijs zal stijgen tot $30-$35 in 2017; een stijging van zo’n 100%. Voor de goudprijs voorziet hij een stijging tot $1.500 a $1.700 per troy ounce, ofwel een stijging tot 40%.

 

Willem-Middelkoop-tweet

Met zijn Commodity Discovery Fund investeert Willem Middelkoop in mijnaandelen waarbij de focus ligt op kleine en sterk groeiende mijnbedrijven. Dit heeft een speculatiever karakter dan het kopen van fysiek goud en zilver, wat meer dient ter koopkrachtbescherming. Verder schrijft Middelkoop in zijn boeken over een komende en in zijn ogen onafwendbare ‘reset’, een schuldensanering en/of monetaire hervormingen die dienen te volgen. Hij baseert zijn visie op het verleden; iedere keer dat bleek dat er sprake is van schuldniveaus zoals dat nu het geval is, volgde een schuldsanering. De ingeslagen weg waarbij continue meer geld wordt bijgedrukt zal geen oplossing bieden en dient enkel als uitstel van executie.

Het seminar zal worden gehouden op volgende locatie:

Kasteel de Hooge Vuursche 
Hilversumsestraatweg 14
3744 KC Baarn

Toegangskaartjes zijn te koop voor EUR 20.- per stuk. U kunt via deze pagina uw toegangskaartje kopen en u dient de factuur ter bevestiging van de ontvangst van betaling uit te printen en mee te nemen maar het seminar. Dit dient als uw toegangsbewijs.

Aansluitend op de presentatie van Willem Middelkoop is er een borrel tot 23.00 uur.

Voor geïnteresseerden die dit seminar willen combineren met een bezoek aan The Silver Mountain is er tevens de mogelijkheid om op deze dag eerder op de avond langs te komen. Wij zijn gevestigd op de Wilhelminalaan 3, 3743 DB Baarn, op 5 minuten afstand van Kasteel de Hooge Vuursche en we zullen geopend zijn tot 19.00 a 19.30 uur.

 

Bekijk ook