Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Aankondiging: The Silver Mountain verhuist op 01-01-2016 naar Baarn

22-12-2015 Rolf van Zanten

Per 1 januari zal The Silver Mountain gevestigd zijn in Villa Parkwijk aan de Wilhelminalaan 3 te Baarn. Ook de activiteiten van Inkoop Edelmetaal verhuizen mee.

Wij vertrekken vanuit ons huidige kantoor te Schiphol en keren terug naar onze roots in ‘t Gooi. Villa Parkwijk is een prachtig rijksmonument in Baarn, centraal gelegen en goed bereikbaar vanaf de A1 en de A27.

De verhuizing komt voort uit de ‘splitsing’ en daarmee samenhangende verzelfstandiging van The Silver Mountain. Tot voorheen was The Silver Mountain onderdeel van amsterdamgold en in december is besloten om de fusie van destijds (2011) terug te draaien. Dit gaat in per 1 januari en vanaf dat moment zijn wij dan ook gevestigd te Baarn waar we de activiteiten zullen uitvoeren voor The Silver Mountain en Inkoop Edelmetaal.

We zullen ons in 2016 verder professionaliseren in de handel in zilveren en gouden baren en munten. Zo wordt de logistieke operatie uitbesteed aan een volledig verzekerd en beveiligd magazijn. Dit stelt ons in staat om bestellingen sneller en veiliger uit te leveren. Ook zullen we ons assortiment uitbreiden met nieuwe 2016 munten zoals de kilo zilveren Kookaburra, Koala en Lunar munten die begin januari arriveren.

Voor u als klant verandert er – naast de locatiewijziging – niet veel en we begroeten u vanaf januari graag in ons nieuwe kantoor.


The Silver Mountain
Wilhelminalaan 3
3743 DB Baarn
T: 035-2031380
E: info@thesilvermountain.nl

 

 

 • Huub

  Hoi Hettie,
  Vermoedelijk denkt hij dat omdat de Deutsche Bank de grootste derivatenposities ter wereld heeft.
  Groet!

 • Hetty

  Dr jim Willie claimed last year that Deutsche bank was going to be broken up

 • Huub

  @Arjan,
  ja de files nemen weer toe, dat klopt. Maar voor wat betreft de aanstellingen zit jij wellicht in een andere leeftijdscategorie dan ik want mijn vrienden van 50+ (niet Henk Krol hoor :-) komen er niet meer tussen.

 • Gerard

  De groei was er wel, maar niet veel. Het is veelal een inlopen op uitstel.

 • Gerard

  Ja, dit is wel het effect van de lage Euro. 25% gedevalueerd is ook niet niks. Alleen een nadeel aan devaluatie, het is altijd snel uitgewerkt.

 • Arjan

  Voor de gewone burger gaat alles prima….Mijn dagelijkse route is stervensdruk tegenwoordig, veel vrachtverkeer, etc…Schiphol record cijfers (weet niet wat het nulpunt is waar men tegen meet).
  Vrienden van me krijgen vaste aanstellingen cq weer een baan, zo slecht was 2015 niet voor hen.

  2017 zal het wel weer anders zijn

 • Arjan

  Klopt, vooral als blijkt dat het ditmaal de “leningen/geld beschikking” bronnen zijn die de ondergang veroorzaken…Is het geld op?

 • Nadja

  Gerard, re: De andere reden is dat er nu heel veel zaken onzeker staan.
  Ik zou eerder zeggen dat men er langzamerhand achter komt dat men veel te positief is geweest over dat de groei wel weer komt. Misschien in NL volgend jaar nog een beetje, maar de echte motor van de wereldeconomie China begint nu te haperen. Dat gaat wereldwijde gevolgen hebben.
  Als een oorlog en/of drastische maatregelen uitblijven gaat het volgens mij simpelweg betekenen dat de depressie en deflatie nog jarenlang gaat doorzetten.

 • oxford.road

  Mijn favoriet doet het uitstekend …….
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=VIT.V

 • Huub

  Zo vlak voor jaareinde wordt de toon gezet waar we, denk ik, volgend jaar in veelvoud mee te maken krijgen. Bedrijven gaan in surseance en fallisement omdat enerzijds hun kostenniveaus te hoog zijn en anderzijds consumentenbestedingen afzwakken door gebrek aan economische groei en door te hoge schulden: V&D, Manfield, Dixon’s is al failliet en DA zit in zwaar weer.
  Terwijl de afgelopen jaren de “oude” bedrijven zich naast de nieuwe (internet)bedrijven hebben kunnen handhaven dankzij hun naam, faam en goodwill op de balans, gaan er nu oude bedrijven onvermijdelijk het loodje leggen.

  En reken er maar op dat dit een spiraal wordt.
  Niet om positief van te worden Gerard!

 • oxford.road

  How to ” perfectly time ” Gold for rally to USD2000 ………
  http://inflation.us/how-to-perfectly-time-gold/

 • ronaldw

  Eveneens dank voor de vele verwijzingen door oxford.road!

 • Huub

  @oxford.road,
  aan het eind van dit jaar een woord van waardering voor het zoeken en informeren van links naar vaak zeer bij deze site passende thema’s.
  En alvast bedankt om dat ook in 2016 te blijven doen.

 • http://www.thesilvermountain.nl/blog Rolf van Zanten

  Ja, op deze locatie kunnen ook bestellingen worden opgehaald. Openingsborrel is een goed idee en ik zal eens kijken of zoiets te organiseren valt – daar kom ik dan nog op terug. Anders een keer een blogger-bijeenkomst.

 • oxford.road
 • Gerard

  Nadja,
  Inderdaad, beleggers weten het even niet. En ik ook niet. Gebrek aan glazen bol is een reden. De andere reden is dat er nu heel veel zaken onzeker staan. Zo wordt opnieuw gevreesd dat China alsnog een harde landing gaat krijgen. Overigens heel goed met argumenten onderbouwd.
  Maar ik heb wel ideeën voor volgend jaar. Ik proef te veel pessimisme, en daar wordt ik wel positief van. En dat geldt heel zeker ook voor goud en zilver.
  Zal ik nog wel verklaren in een volgend blog voor het einde van het jaar.

 • Nadja

  Gerard, re: eindejaarsrally
  Voor het eerst sinds jaren blijft deze dit jaar uit zo het er nu voor staat.
  Wat betekent dat in jouw optiek?
  Zo lang de rente laag is, K/W niet exorbitant hoog is en obligaties al op top staan is er momenteel geen alternatief voor het beleggen, van bv onze maandelijkse pensioenpremies,stelde je eerder.
  Is het ontbreken van de eindejaarsrally het teken dat beleggers het ook niet meer weten?
  Of denk je dat er sprake is van kortstondige daling om daarna weer omhoog te gaan?
  Zo nee, wat is het alternatief waar de pensioenpremies naar toe kunnen?

 • Huub

  Haha, ja een borreltje kunnen we wel gebruiken als fervente bloggers hier.

 • https://twitter.com/Floesh Floesh

  Mooie locatie! Komt er een openingsborrel?

 • Huub

  Something seems to be wrong with Deutsche Bank, but what? http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=DB

  Deutsche Bank := Europese Lehman Bank?

 • http://www.thesilvermountain.nl/blog Rolf van Zanten

  Wij zullen zelf niet actief de opslag van edelmetaal aanbieden. Dit betekent dat het aanbod btw-vrij zilverbaren en platina (opgeslagen in het douane entrepot) verdwijnt van onze website. Alle andere edele metalen kunnen wel worden verzonden naar een door de klant opgegeven verzendadres, dus ook naar een opslagbedrijf zoals AmsterdamSafe.

 • Huub

  Dat “optrekje” in Baarn ziet er mooier uit dan op Schiphol.
  Vraag: hoe worden klantverzoeken tot opslag afgehandeld? Komt er ook een “opvolger” voor AmsterdamSafe?