24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

ABN Amro schikt voor 480 miljoen euro

In een eerder nieuwsbericht is er gesproken over hoe de ABN Amro door het OM onder loep werd genomen. ABN Amro werd namelijk verdacht van witwassen en het niet goed genoeg controleren van hun klanten. Eerder deze week is het bekend gemaakt. De ABN Amro moet een boete van 480 miljoen euro betalen. 

De topman van ABN Amro, Robert Swaak, is diep door het stof gegaan. De ABN Amro heeft er niet genoeg aan gedaan om witwassen tegen te gaan. Het OM heeft al voor een lange periode onderzoek gedaan naar de ABN Amro. De ABN Amro zou namelijk afwijkende betalingen niet op tijd hebben gemeld, het klantendossier niet op orde hebben en niet goed de (criminele) achtergrond van klanten controleren. Volgens het OM konden veroordeelde oplichters erg gemakkelijk een nieuwe ABN Amro rekening openen om opnieuw te frauderen. Een ander voorbeeld van waar de ABN Amro niet goed heeft gehandeld is dat een klant 192 bankrekeningen kon openen. Deze rekeningen werden gebruikt voor belastingfraude van zo’n 2 ton. Banken hebben de verantwoordelijkheid om hun klanten te controleren op criminele activiteiten. Dit heeft de ABN Amro volgens het OM niet goed genoeg gedaan. Eerder deze week werd daarom bekend gemaakt dat de ABN Amro schikt voor 480 miljoen euro. Volgens Robert Swaak is dit de afsluiting van “een pijnlijk en teleurstellend hoofdstuk in de geschiedenis van de ABN Amro”. 

De boete die de ABN Amro zal moeten betalen bestaat uit 300 miljoen euro en 180 miljoen euro voor compensatie. Dit is volgens het OM het bedrag dat de ABN Amro heeft bespaard dankzij het gebrekkige antiwitwasbeleid. Er werden namelijk minder mensen ingezet voor toezicht. 

Naast de boete voor het gebrek aan controle op mogelijke criminele geldstromen en terrorismefinanciering worden ook drie oud-bestuursleden vervolgt. Dit heeft het OM bekend gemaakt. 

Na de bekendmaking van de boete heeft de ABN Amro al duizenden nieuwe controleurs aangenomen. Ook zal de bank twee miljard euro investeren om verbeteringen door te voeren. Dit alles met het doel om de controle van klanten en hun geldstromen te verbeteren. 

Bekijk ook