24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

ABN AMRO stelt verwachting goudprijs naar boven bij

De edelmetaal specialist en strateeg bij ABN AMRO, Georgette Boele, stelt in een nieuwe publicatie haar verwachtingen voor de goudprijs in 2020 naar boven bij. Waar ze in haar laatste publicatie op 18 maart verwachtte dat de goudprijs in het tweede kwartaal van dit jaar $1.300 dollar per ounce zou noteren, verwacht ze nu dat dit rond de $1.575 per ounce zal zijn. 

Een van de redenen om haar verwachtingen naar boven bij te stellen is de verhoogde vraag naar fysiek goud. Hierdoor wordt er voor fysiek goud nu een premie betaalt waardoor de prijs hoger is dan de spotprijs.

Tegelijkertijd zijn er logistieke problemen rondom de aanbod van fysiek goud die veroorzaakt worden door het stilvallen van raffinaderijen door het coronavirus. Ook lijkt het erop dat beleggers meer vertrouwen zijn gaan krijgen in goud doordat de prijs al enige tijd niet onder de $1.450 heeft genoteerd.

Een andere reden die aanleiding geeft tot optimisme zijn de steunpakketten die zijn aangekondigd door verschillende overheden. Zo kondigde de FED aan dat het onbeperkt staatsobligaties gaat opkopen om de schaarste in de dollar markt te verhelpen. Ook andere centrale banken hebben aangekondigd vergaande maatregelen te nemen om het monetaire systeem te helpen. Als gevolg hiervan, zal de rente op staatsobligaties de komende jaren niet aanzienlijk toenemen. Dit alles maakt dat investeren in goud extra aantrekkelijk wordt.

Ook lijkt het erop dat investeerders weer gunstig gestemd zijn door de monetaire en fiscale steunpakketten die overal ter wereld zijn aangekondigd in combinatie met een langzame verbetering van het aantal besmetting en doden door het coronavirus. De algehele verwachting op de aandelenmarkt lijkt te zijn dat wanneer economieën weer opstarten na het versoepelen van de maatregelen, de financiële crisis wellicht van korte duur zou kunnen zijn en er in het derde kwartaal alweer volop economische activiteit zal zijn. De goudprijzen lijken mee te stijgen met deze positieve trend die veel aandelen laten zien.

Boele concludeert daarom dat deze omstandigheden in de markt de goudprijs ten goede komen. Zo blijven de rentes van centrale banken en op overheidsobligaties laag. Hierdoor zullen investeerders zoeken naar investeringen met een hoger rendement. De verwachting voor de goudprijs aan het einde van 2020 ligt daarom bij $1.700 wat hoger is dan haar verwachting in maart toen die rond de $1.400 lag.

Interesse in de aankoop van fysiek goud? Bij The Silver Mountain heeft u diverse mogelijkheden om te investeren in fysiek goud. U kunt kiezen tussen gouden munten, goudbaren en Combibars.

Bekijk ook