24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Actuele gebeurtenissen die de vraag naar edelmetaal kunnen laten stijgen

Momenteel zijn er verschillende dingen gaande die als gevolg zouden kunnen hebben dat de vraag naar edelmetaal stijgt. Deze gebeurtenissen gaan namelijk gepaard met onzekerheid en/of inflatie. 

De helft van het jaar is al bijna gepasseerd. Waar de economische onzekerheid door COVID-19 af begint te nemen, stijgt de verwachting van inflatie. Dit heeft een invloed naar de vraag van fysiek goud en fysiek zilver. Deze vraag zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 verder toenemen. Dit komt omdat goud en zilver als een veilige haven kunnen dien in tijden van inflatie. Inflatie zorgt ervoor dat uw geld minder waard wordt, maar u kunt zich hiertegen beschermen door middel van het investeren in goud en zilver. Dit komt omdat beide edelmetalen waardevast zijn en u daarom de waarde van uw geld niet verliest. 

One Hundred Dollar Bill With Medical Face Mask on George Washington.

Inflatie

De Federal Reserve (Fed) heeft in maart 2020 de rente tot 0% verlaagd. Dit zorgde voor hogere aandelenkoersen. Momenteel hebben ambtenaren het moeilijk om inflatiegegevens onder controle te houden. Veel dingen zoals, voedsel, maar ook gezondheidszorg, kosten veel meer. Dit heeft de Fed niet kunnen verbergen achter gemanipuleerde CPI-gegevens. De inflatie wordt nu zelfs verwacht zo erg te stijgen dat de Fed-functionarissen voorstellen om stimuleringsmaatregelen af te bouwen. Dit kan echter ook goed fout gaan. De financiële markten zijn inmiddels namelijk erg gewend geraakt aan de rente die op 0% staat en de massale aankoopprogramma’s voor obligaties. Het afbouwen is al eens eerder geprobeerd maar zonder succes. Er wordt verwacht dat dit nu weer het geval zal zijn. De kans bestaat dat de aandelenmarkt al zal beginnen met wankelen wanneer er serieus gepraat wordt over het intrekken van de stimuleringsmaatregelen. 

De Verenigde Staten heeft te maken met flinke inflatie. Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve System, heeft echter het idee dat er sprake is van een tijdelijke piek en geen structurele inflatie. Toch is het zo dat de inflatie een gevolg is van de stimuleringsmaatregelen van de Fed en het Congres. Ook de huizenmarkt schiet door het dak in de Verenigde Staten. Eind deze maand zal het nationale verbod op huisuitzetting aflopen. Er zijn mensen die denken dat de markt extra woningen zal verwelkomen en absorberen. Anderen verwachten dat de hel los zal breken, net zoals tijdens de crisis van 2008. Het verbod is inmiddels al twee keer verlengd en mocht dat nu weer gebeuren, dan is de kans op inflatie groot voor de Amerikanen. Dit bij elkaar zal hoogstwaarschijnlijk de vraag naar fysiek goud en zilver doen stijgen. Inflatie is iets waar velen zich tegen willen beschermen en in deze situatie is dat dus ook te verwachten. 

Fraude Amerikaanse presidentsverkiezingen

Iets wat ook de vraag naar fysiek edelmetaal zou kunnen stimuleren is de claim van fraude tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Tijdens de afgelopen presidentsverkiezingen is er namelijk gesproken over verkiezingsfraude. Momenteel is een onderzoek hiernaar nog steeds gaande. Hierdoor zouden er de komende weken of maanden interessante dingen boven tafel kunnen komen. Matt DePerno vertegenwoordigd een kiezer uit Antrim en ze zouden bewijs hebben dat er daar geknoeid is met de telmachines. Mocht er blijken dat de presidentsverkiezing toch gemanipuleerd is, dan zou dit onzekerheid veroorzaken. Ook dit zou een stijgende vraag naar edelmetaal kunnen veroorzaken. 

Er zijn verschillende dingen die onzekerheid met zich meebrengen waardoor de vraag naar fysiek goud en zilver zou kunnen stijgen. Dit komt omdat men zich tegen deze onzekerheid wil indikken en hiervoor edelmetaal kan gebruiken. Dit is namelijk al vele jarenlang een veilige haven die erg goed presteert in onzekerheid en men de zekerheid kan bieden waar ze zo naar verlangen. Bij The Silver Mountain verkopen wij verschillende soorten gouden munten, goudbaren, zilveren munten en zilverbaren. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende coupures en zijn van uitstekende kwaliteit. Op deze manier kunt u zichzelf zekerheid bieden en de waarde van uw geld behouden. 

Bekijk ook