Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Alle goudbaren nu binnen een week leverbaar

27-09-2012 Rolf van Zanten

Vanaf heden zijn alle goudbaren leverbaar binnen enkele werkdagen. Goudbaren vanaf 1 gram tot en met 1 kilogram kunnen dan ook altijd binnen een week uitgeleverd worden, ongeacht het volume dat u aankoopt. Dankzij de nauwe samenwerking met onze leverancier zijn we in staat om op deze manier uw bestelling nog sneller uit te leveren. In veel gevallen zullen we het goud uit voorraad leveren en de actuele levertijden zullen per product op onze website worden getoond.

Wij verhandelen goudbaren van erkende producenten, doorgaans leveren we nieuw gegoten baren van Umicore.  Goudbaren van Umicore zijn zijn geslagen in tenminste 99,99% puur goud en zijn erkend door de LBMA (London Bullion Market Association) als goudbaren met een Good Delivery Status. Deze status houdt in dat de baren wereldwijd zonder verdere analyse verhandelbaar zijn. De producent garandeert de echtheid van het goud en bij goudbaren vanaf 250 gram wordt een certificaat van echtheid geleverd.

Gouden Maple Leaf munten – de meest populaire keus onder de gouden beleggingsmunten – zijn vanaf heden ook ruim uit voorraad leverbaar. Deze munten worden uitgegeven door de Royal Canadian Mint uit Canada in 99,999% puur goud. De Maple Leaf is vooral geliefd onder beleggers die in kleinere coupures goud willen aan- en verkopen.

Bekijk ons aanbod goud op onze website:

Goud kopen

 

 

 • http://www.degoudwaag.nl/goudprijs-per-gram goudschrijver

  Investeren in goudbaren kan rendabel zijn als je hebt kunnen kopen tegen een lage goudkoers en weer verkopen wanneer de goudprijs hoog staat. maar wanneer is dat het geval? Dit kan je checken bij een goudhandelaar. Wij vonden er eentje voor u in Den Haag. inkoop goud den haag

 • Andreas

  Misschien komt uit zaken als voorgaande wel mijn gevoel voor humor. Hoe slecht het ook met ons ging. Mijn vader bleef zeggen. Huilen helpt niet, lachen wel. En kon dan ook lachen om zijn eigen ellende. Het kon namelijk altijd nog slechter hield hij ons voor. Een man naar mijn hart met al zijn gebreken. We ontwikkelden dan ook een vrij hard soort van humor.
  Toen mijn vader een houten balk op zijn tenen kreeg en loeiend van de pijn zijn sok uittrok om de schade te bekijken, vroeg mijn broer hem dat effe buiten te doen omdat de lucht niet te harden was. Door zijn pijn heen schoot die ouwe in de lach.
  Toen ik mijn oog verloor en een glazen oog kreeg zei een andere broer. Da’s makkelijk, kan je nou ook om een hoekkie kijken.
  Lachen door je verdriet heen is ons motto.

 • Andreas

  Er gaan een recordaantal bedrijven failliet maar er beginnen er ook veel als ik de cijfers mag geloven. Ja, een zzp,er is ook een bedrijf. Maar het gros kun je toch onmogelijk een ondernemer noemen. Die sneuvelen binnen drie jaar als eerste. Maar dat wordt weer niet opgenomen in de statistieken. Let er maar eens op. Bij het huidige genoemde aantal faillesementen neemt men alleen rechtspersonen mee en geen eenmanszaken. Volksverlakkerij heet dat.

 • WijRos

  @Lamberto

  re. Weisäcker

  Beste Lamberto, ik ben niet zo negatief als deze man met een soortgelijke achtergrond qua opleiding als ondergetekende. Ik mis echter zijn hands-on oorlogservaringen.

  Wat is nu precies uw punt?

  Ik ben geen partij functionaris van de LP en als zodanig niet verantwoordelijk voor wat ze allemaal in hun programma zetten. Het openen van de grenzen en het minimaliseren van de overheid spreekt mij echter bijzonder aan.
  De huidige NL overheid bemoeit zich met veel te veel zaken die naar mijn bescheiden mening beter geregeld kunnen worden op privaat niveau.

  De overheid is er voor om de veiligheid te handhaven waar ze al bijzonder slecht in slagen alle andere taken verrichten ze nog slechter en nog inefficienter, dat is waar ik het over heb en had. De LP werd door mij aangehaald als referentie om aan te geven waar je bij echte vrijheid aan moet denken. Als het aan mij ligt dan zou ik mij voor overheidsinkomsten tot de directe belastingen willen beperken en de uitgaven drastisch, ik denk aan 90%, reduceren. Dit gaat natuurlijk ten koste van de economische cijfers zoals het BNP. Het is echter imbeciel om overheidsuitkeringen en lonen daar in op te nemen zoals nu gebeurt. De overheid is een parasiet en produceert alleen maar een negatieve BNP. De bestedingen voor alle producerende burgers zou weer enorm toenemen en er zou weer perspectief zijn om te beleggen in werkgelegenheid en om te sparen in obligaties van producerende bedrijven. De som van het BNP zou kleiner zijn maar de burger heeft meer en we kunnen weer concurreren met andere werelddelen.

 • Andreas

  Aangebouwd huis= aangebouwd bedrijf. Dus ook geen werk meer.

 • Andreas

  Ik wil toch nog wat zeggen over solidariteit. In 1971 brandde ons huis met aangebouwd huis tot aan de grond onverzekerd af. Mijn vader ging naar de gemeente en kon een lening van wel 450 gulden krijgen. Jaahhaaa, 450 harde guldens voor een gezin met 5 jonge kinderen van 4 tot 12. Vervangende woonruimte was er niet. Wij sliepen die nacht en de weken erna bij kennisen in Amsterdam. Maar diverse mensen op ons dorp hielpen ons wel. Met raad en daad.
  Mijn vader moest uiteindelijk wel zelf de grootste problemen oplossen maar het waren dan ook zijn/onze problemen. We zijn er allemaal niet minder van geworden. Mijn vader had voor ons een gouden spreuk: ,, geld heb ik niet voor jullie, maar ik zal jullie leren werken tot je scheel ziet,, en gaf zelf het goede voorbeeld.
  Maar de hulp van vele mensen zal ik niet vergeten. Wat een verschil met nu, heden ten dage is hulp zonder nood een recht. En welterusten.

 • Andreas

  Het is toch allemaal niet zo moeilijk. Wijros heeft het naar mijn mening voor het grootste gedeelte bij het rechte eind. Inderdaad is het einde van de verzorgingsstaat in zicht. Daarom kopen velen hier edelmetalen. Ter bescherming toch? En dan zal blijken of Nederland in al zijn ellende ook nog oog heeft voor de ECHTE zwakkeren. Ik denk van wel. Als ik zie hoeveel er aan goede doelen gegeven wordt buiten de regering om ben ik daar niet zo bang voor. Nu is er een complete industrie ontstaan die voor alles wat zwak lijkt zorgt. Ondertussen kost dat leger hulpverleners meer als dat er netto bij de echt zwakkeren terechtkomt. De strijkstok heet dat.
  Het maakt de gemiddelde ondernemer niet uit in wat voor systeem hij werkt. Hij/zij wil maar 1 ding. Werken en wat verdienen zonder al te veel onnodige regelgeving en geouwehoer. En daar zit hem nu net de kneep. Als ondernemer wordt je helemaal gek van al die regels waarvan de meeste nergens op slaan behalve dat er weer een heel leger ingehuurd moet worden om er aan te voldoen. En steeds meer ondernemers geven er de brui aan. Helaas is er nergens een luisterend oor voor gestopte ondernemers. Die doen er niet meer toe. En helaas vindt een grote meerderheid die voor ondernemrs werkt het nog prachtig ook dat die bazen aangepakt worden. Straffen die uitbuiters met hun dikke auto.
  Libertarische partij
  Alleen de naam al. Die gaat nooit hoge ogen scoren. Veel te moeilijk in onze jip en janneke maatschappij. Het gros van de mensen leest niet eens een verkiezingsprogramma. Nee hoor, ik ben arbeider dus ik stem……
  Ik heb zelf eens even de opsomming van Wijros gelezen en kan mij bij het meeste goed vinden. Maar het valt niet mee voor een nieuwe partij om op de voorgrond te komen. Dat lukt het best met een onderwerp die bij velen leeft. De PVV sloeg raak. Met een slogan die algehele en algemene vrijheid beoogd raak je niet veel mensen. De meesten vinden de dwangbuis wel lekker warm zitten. Lopen hun rondje mee. Net als een molenpaard. En zijn zo doof en blind als een mijnpaard. Als er aan het eind van de dag maar een bak met vreten klaar staat.
  Mvg

 • Snel

  @Rien

  re
  “Wat gaat er gebeuren als het aardgas op is.
  Boetes verhogen?.”

  Nee Rien dan gaan we de bodem van de aarde uitwonen.
  Met het winnen van schaliegas.

  http://aadverbaast.wordpress.com/2012/09/27/het-schaliegas-schandaal/schaliegas/

 • Nico

  Mis de goudtrein niet!
  Door Elmer Hogervorst | 3 oktober 2012

  Hoewel ik ervan overtuigd ben dat goud en zilver nog veel verder in prijs zullen stijgen, moet ik u dit keer teleurstellen. Voorlopig komt er een einde aan het feestje en zullen de koersen gaan zakken. Na elke flinke stijging volgt er immers een correctie.

  Bovendien geven de beleggingsindicatoren van mijn Mecking Money Management-systeem aan dat goud en zilver vanaf begin oktober gaan zakken en dat de Amerikaanse dollar stijgt. Hetzelfde systeem voorspelt ook dat de aandelenkoersen in oktober flink onderuit zullen gaan. En deze zullen goud en zilver mee naar beneden sleuren. Belangrijk om te vermelden is bovendien dat de maand oktober historisch gezien de slechtste maand is voor goud en zilver.
  Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. En het voordeel van deze komende correctie is dat u nog één kans krijgt om goedkoop goud en zilver aan te schaffen. De allerlaatste kans voordat de blow-off-fase begint waar de sky de limit is
  http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/goud/mis-de-goudtrein-niet/

 • Lamberto

  WijRos #26

  Beste WijRos,

  Ik dacht dat we een discussie voerden over de standpunten van de Libertarische Partij.
  Als ik niet anders dan de conclusie kan trekken dat de financiering van deze partij als warrig of kinderlijk betiteld moet worden, zie ik niet in dat u door mij persoonlijk onbehoorlijk bent of wordt bejegend.
  Nogmaals, leest u de korte samenvatting betreffende de inhoud van het boek, “Der bedrohte Friede” geschreven door Carl Friedrich Freiherr von Weizsäcker, en door mij geplaatst bij Lamberto # 44, nog maar eens goed door.
  Nog beter is het om de gehele inhoud van zijn boek eens te bestuderen.
  Ik durf u te verzekeren dat de juistheid van de inhoud ondanks geschreven omstreeks 1980, u een stuk wijzer zal maken.
  Mij in ieder geval wel.

 • temp242
 • WijRos

  @Lamberto

  Beste Lamberto, ik ben in dit forum al uitgemaakt voor kind, voor dom, voor achterlijk dus daar schrik ik niet zo van. Het probleem is als ik iets anders op dit blok zet als wat de massa in NL wil dan wordt je al gauw voor van alles en nog wat uitgemaakt.

  Echte inkomsten kan de staat alleen verkrijgen uit productief werk verricht door burgers of door het verkopen van bodemschatten. Het waanzinnige is in de westerse wereld dat men denkt dat consumeren overeenkomt met produceren. We zullen op de lange termijn gaan zien of dit zo is. Zo lang er nog Chinezen en voldoende domme boeren zijn om hier aan mee te werken gaat deze theorie op maar er komt een tijd dat er geen domme boeren meer over zijn (stoppen met produceren) en dat de Chinezen hun productie voor lage prijzen (het vroegere slavenwerk) niet meer willen doen. Dan zullen alle niet producerende burgers in de westerse wereld hun eigen zaken weer moeten produceren voor een prijs die een ander concurrerend vindt.

  Dan zullen we zien of het huidige fascisto socialistische systeem overeind blijft.

  Ik denk met u dat we nog lang niet toe zijn aan de idealen van de LP daar zorgen de huidige machthebbers en de massa wel voor.

  We zullen nog vele ervaringen zoals die in Haren een aantal weken geleden en een burgeroorlog in Europa tussen religie’s moeten doorstaan.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Lamberto

  “Wat gaat er gebeuren als het aardgas op is.
  Boetes verhogen?.”

  Nee hoor, regering verder verkleinen.

 • Lamberto

  Beste WijRos,

  De hieronder vermelde standpunten zijn dus de basis waarop u een samenleving wilt laten functioneren?
  Vooral de financiering van het geheel doet mij netjes gezegd nogal kinderlijk aan.
  Wat gaat er gebeuren als het aardgas op is.
  Boetes verhogen?.
  Dan toch maar omdat het niet anders kan, ook tot de door u zo verfoeide belastingheffing overgaan!
  Ik kan niet anders dan concluderen: “Droomt u lekker verder”.
  ==============================

  Programma
  Belangrijke programmapunten van de Libertarische Partij zijn:
  • Vrijwillige Europese samenwerking in plaats van een supranationale unie;
  • Een solide Rijksbegroting zonder tekorten;
  • Het afschaffen van inkomstenbelasting en belastingheffing via ondernemers;
  • Het strafbaar stellen van het misbruik van belastinggeld;
  • Het afschaffen van alle subsidies;
  • Het overgaan naar free banking;
  • Het leger slechts gebruiken voor nationale veiligheid en niet voor buitenlandse missies;
  • Geen beperkingen op immigratie voor mensen die in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien;
  • Het legaliseren van alle slachtofferloze delicten;
  • Het aansprakelijk stellen van bewezen misdadigers voor alle kosten die gemoeid zijn met hun opsporing en vervolging;
  • Een einde aan alle milieusubsidies, -belastingen en emissierechtensystemen in verband met de (volgens de partij) onbewezen antropogene klimaatverandering;
  • Het privatiseren van zorg en onderwijs;
  • Volledige internetvrijheid.
  ==========================

  FINANCIERING:
  =============
  De maximale rol die de overheid dan ook mag vervullen is er een waarin zij niets doet anders dan het waarborgen van deze rechten (de nachtwakersstaat) zonder daarbij belastingen te heffen. De Libertarische Partij streeft er dan ook naar om de overheid tot deze rol te beperken, waarbij de overheidsinkomsten bestaan uit aardgasbaten en boetes.

  ==========================

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Libertarische_Partij_(Nederland)

 • WijRos

  @ greetjes

  re. er moet toch een minimaal vangnet blijven voor de zwaksten.

  Beste Greet, het is de vraag of de overheid zoals wij dat nu kennen daarvoor het meest geschikte is. Het lijkt er op dat er erg veel geld blijft hangen in het huidige systeem van hulpverleners en deskundigen. Het zou mij niet verbazen dat de NL evenveel hulp zou kunnen bieden aan degenen die het nodig hebben voor het halve geld.

  Dit is natuurlijk een thema waar we niet over mogen discusieëren en wat nog heiliger (een taboe) is dan grappen of een bepaalde religie.

 • greetjes

  @Henk

  Dat is mijn enige kanttekening bij het pure kapitalisme en libertarisme: we moeten blijven zorgen voor de zwaksten in onze maatschappij en dat mag niet afhangen van de goedertierenheid van de omgeving (maakt bedelaars en wie wil dat nou?) maar er moet toch een minimaal vangnet blijven voor de zwaksten.

 • greetjes

  @WijRos

  Nee hoor Wijros, ik ben het met je standpunt over fascisme en kapitalisme eens.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Wijros

  En dat terwijl in Duitsland de Nürnbergring juist failliet gegaan is.

 • WijRos
 • WijRos

  Dit is nu precieswat ik bedoel:

  But with awkward timing, it emerged that Greece has “unblocked” €30bn in order to push ahead with its plans to building a motor-racing circuit capable of hosting Formula 1 Grand Prix. The total cost of constructing the track in Xalandritsa, near Patras, is expected to be €94.6m.

  Dit schijnt nu op 3 oktober 2012 nog steeds mogelijk te zijn in Griekenland. Of dit aangestuurd wordt uit Bussel weet ik niet maar ik ben er van overtuigd dat hierover geen enkele Griekse spaarder of belegger in Griekse staatsaandelen geconsulteerd is.

 • WijRos

  @ henk

  Ik denk dat in een kapitalistische samenleving ook voor de minderbedeelden gezorgd werd. Daar zijn vele bewijzen van in het kapitalistische VS platteland van 100 jaren geleden.

  In NL denken we als we over kapitalisme praten altijd over grootkapitaal en grote bedrijven met misstanden die vooral 100 jaren geleden voorkwamen en daar tegenover de overheid en vakbonden met denkbeelden uit begin 1900 die dat moeten bestrijden.

  Ik denk meer aan een veel kleinschaliger samenleving waar de overheid zich niet mee bemoeid en iedereen zijn eigen boontjes dopt, zijn eigen straatje veegt en rekening houdt met de minder bedeelden. Ik voel mij veel beter thuis in dit laatste scenario.

  De misstanden bij minder bedeelden zijn ontstaan toen de overheid zich er mee ging bemoeien. Men kon geld verdienen als je een minderbedeeld kind had of een kind met een “afwijking” dan kon je een persoonsgebonden budget krijgen etc. Dit is zoals het sociale systeem werkt en dan de voordelen op een kapitalistische manier distribueert. Hetzelfde zie je met de bonussen van allerlei bestuurders. De tekorten worden aangevuld door spaarders, beleggers en pensionarissen of door meer belasting te heffen van de weinig over gebleven producerende burgers.

  Bedenk wel dat iedereen die de overheid geld geeft GEEN belasting betalen!!!! Dat is slechts rondpompen van gestolen geld!

  Ik denk dat NL een totaal doorgedraaide samenleving aan het worden is en we zullen wel zien of ik het bij het rechte eind had.

 • WijRos

  @Henk

  re. Er zijn nu eenmaal altijd medeburgers die echt niet in hun eigen bestaan kunnen voorzien

  Beste Henk, waarom zetten we kapitalisme altijd tegenover hulp aan minder bedeelden? Onze huidige welvaartsstaat verdeelt het geld en zoals ik al aangaf de restjes gaan naar de hulpbehoevenden die nu uiteindelijk meer krijgen dan de producenten (kleine ondernemers) die het geld creëerden. Veruit het meeste gaat echter naar de gooddoers en hun periferie die het geld verdelen (overheid, banken en grote bedrijven).

  Net als in het communisme zijn er ook uitwassen in de kapitalistische samenleving maar er is geen enkele aanwijzing dat de mensen die niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien in een kapitalistisch systeem slechter uit zijn dan nu met al onze rechten. Wij in NL denken dat we zo door kunnen gaan als dat we nu bezig zijn. Het is niet ondenkbaar dat onze rijkdom met ons huidige gedrag, een ander werkt wel voor ons, snel krimpt. Het is de vraag of de verdelers van de middelen dan nog zo scheutig zijn naar de minderbedeelden. Ik denk van niet, want zoals vroeger, is de hemd nader dan de rok. Wij in NL leven in een droomwereld die wel eens erg snel over kan zijn. Het is de vraag hoeveel Nederlanders opgewassen zijn tegen een wereld waar we weer voor ons zelf moeten zorgen net als in de negentiger jaren in de USSR.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Henk

  Sociale functies horen in de samenleving, alleen dan is er sprake van sociaal medeleven.
  Wanneer we dit uitbesteden aan de overheid, dan is er juist sprake van anti-sociaal beleid.

  Want de overheid krijgt alleen geld door diefstal, afpersing en roof.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Henk

  “Er zijn nu eenmaal altijd medeburgers die echt niet in hun eigen bestaan kunnen voorzien; het lijkt me een vrij primitief en animaal standpunt om die te laten verhongeren.”

  Feitelijk zeg je daarmee dat jij niet bereid bent om anderen te helpen.
  Als jij bereid bent te helpen, zouden anderen dat dan ook niet zijn?
  Waarom heb je dan hiervoor nog een staat nodig?

 • Henk

  @Wijros,
  Ik ben ook voor een kleine overheid en voor competing currencies. Het voordeel van concurrerende valuta is dat je de macht van (centrale) banken breekt. De gebruiker (de vrije markt) kiest zelf welk geld hij of zij wil gebruiken.
  Toch zijn er bepaalde aspecten van libertarisme en anarcho-kapitalisme waarmee ik moeite heb, bijvoorbeeld volledige afschaffing van de sociale zekerheid. Er zijn nu eenmaal altijd medeburgers die echt niet in hun eigen bestaan kunnen voorzien; het lijkt me een vrij primitief en animaal standpunt om die te laten verhongeren.

 • greetjes

  this has Illuminati written all over it….

  mooi!

  http://www.youtube.com/watch?v=djc4hRV0gOs&feature=related

 • WijRos

  @ Lamberto,

  re. socialisme

  Ik hoop dat u nu begrijpt dat socialisme, communisme en fascisme hand in hand gaan. Het één kan niet zonder het ander. Socialisme kan alleen doorgevoerd worden als ieder lid zich volgens strikte regels gedraagt. Alles wat je verdient inleveren en de staat verdeelt na zelf een ruim deel ingenomen te hebben de rest over de niet producerende gemeenschap. Iedereen die zich niet aan deze regels houdt moet natuurlijk geconditioneerd worden. Dit kan alleen met fascistische middelen.

  Ik hoop dat ik het nu voldoende uitgelegd heb.

  Ik ben geen kapitalist pur sang maar het kapitalistische systeem geeft je de ruimte om met je leven doen wat je wilt zonder dat derden daar invloed op uit kunnen oefenen mits je aan ander ook met rust laat. Daarom ben ik simpatisant van de LP. Ik dacht dat de meensten op deze site een soortgelijke gedachtengang op na houden maar blijkbaar ben ik de enige die er zo over denk.

 • WijRos

  @Lamberto,

  re. fascisme

  We zien nu veel fascistische verschijnselen in de hele westerse wereld. Zoals ik boven al zei: we leven in een socialistische/communistische fascistische wereld. De staat bepaald wat goed voor ons is en we mogen daar zelf niets meer over besluiten of we moeten daar boetes voor betalen. Dat is de vrijheid die we nog hebben boetes op roken, drinken, autorijden, vliegen, vleeseten, etc. etc. Alle lieden die bij grote ondernemingen werken of bij de staat krijgen dat allemaal cadeau op kosten van de spaarder of belegger en de pensionaris.

 • WijRos

  @Lamberto

  Beste Lamberto,

  Wat nu in Griekenland gebeurt, hebben we ook gezien in vrijwel alle communistische en socialistische lanen. De bestuurders baden in welvaart en geven geld uit, dat ze niet bezitten, aan allerlei socialistische waan ideeën zinloze projecten.
  De pensionarissen, de spaarders en beleggers, puur kapitalistische bezigheden, moeten uiteindelijk het gelag betalen. Volgens mij is dit nu precies het voorbeeld van wat ik boven bedoelde.

  Als er iets kapitalistisch in Griekenland was geweest dan had men bedrijfjes gesticht en geen geld uitgegeven aan allerlei EU voorschriften die trouwens miljoenen mensen hun hebben gekost en verder nergens toe dienen.

  De EU wil grote bedrijven die precies doen wat Brussel voorschrijft net als wat vroeger in Moskou voorgeschreven werd en nu ook in Washington gebeurd. Helaas is het echte kapitalisme dood gereguleerd.

 • Lamberto

  WijRos #1

  Zie wat er momenteel gebeurt in Griekenland!
  Wat dit met socialisme of communisme heeft te maken ontgaat mij volledig.
  Volgens mij is dit het schoolvoorbeeld van een toekomstig Europa waarin alle sociale verworvenheden zijn afgeschaft, en via een centraal geleide fascistische regering (Brussel) de mensen en ondernemingen worden gecontroleerd.
  Landen als Portugal, Italië en Spanje zullen snel volgen.
  Het is nog maar enkele decennia geleden dat zij aan den lijve hebben ondervonden wat fascisme inhoud.
  Vergeet vooral niet dat ook in Duitsland het fascisme nog steeds als een ondergrondse veenbrand aanwezig is.

 • gordijnen
 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Wie wil er nu nog bacteriën poep hebben?

 • gordijnen

  @ronaldw

  Ik denk dat er op de planeet Mars ook goud zal worden gevonden. 100 x de grote van de aarde.

  Wat ik ook denk dat RTL dit nieuws als eerste zal brengen.

  Geef mij maar fysiek ipv fiat geld en fata morgana van RTL.

  Waarschijnlijk is het vertrouwen in fiat geld zo groot, dat dit soort nieuws nodig is om de consument af te leiden.

  Tsunami van bijgedrukt geld komt sneller in de economie dan je denkt.

  Er zijn namelijk geen kosten verbonden aan het digitaal bijdrukken van geld,
  opbrengsten zijn natuurlijk gigantisch.

  ECB 1000 miljard 1% Toch mooi 10.000.000.000 euro extra inkomsten per jaar.
  Produktiekosten 0 euro. Administratiekosten kan je natuurlijk in rekening brengen.

 • Edwin

  @Ronald, dat is dan jammer.

  Als het al waar is, want onderzoeken op elk onderwerp worden dagelijks gepubliceerd en blijken met een kritische blik vaak complete onzin. (Nee, het maakt verder niet uit wie betrokken is).

  De haalbaarheid van iets produceren begint met een economische afweging tussen opbrengst en kosten. De kosten voor een voldoende hoeveelheid van de grondstof goudchloride wordt genoemd als issue, zonder verdere details.

  Zoiets als een electricteitsgenerator die om goed te werken meer stroom gebruikt dan dat deze maakt…. leuk maar in dit universum heeft dat geen nut.

 • ronaldw
 • Gerard
 • WijRos

  @Lamberto

  Beste Lamberto, wat wij nu in Europa hebben heeft helemaal niets met kapitalisme te maken maar het is socialistisch facisme of een milde vorm van fascistisch communisme.
  Kapitalisme begint met vrijheid waar je wat in wilt investeren hetgeen absoluut niet mogelijk is in geen enkel land in Europa trouwens ook al lang niet meer in de VS. Kapitalisme kenmerkt zich o.a. ook door vrije loonvorming en vrije marktwerking hetgeen we al 50 jaren geleden afgeschaft hebben.