Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Alle goudbaren nu binnen een week leverbaar

27-09-2012 Rolf van Zanten

Vanaf heden zijn alle goudbaren leverbaar binnen enkele werkdagen. Goudbaren vanaf 1 gram tot en met 1 kilogram kunnen dan ook altijd binnen een week uitgeleverd worden, ongeacht het volume dat u aankoopt. Dankzij de nauwe samenwerking met onze leverancier zijn we in staat om op deze manier uw bestelling nog sneller uit te leveren. In veel gevallen zullen we het goud uit voorraad leveren en de actuele levertijden zullen per product op onze website worden getoond.

Wij verhandelen goudbaren van erkende producenten, doorgaans leveren we nieuw gegoten baren van Umicore.  Goudbaren van Umicore zijn zijn geslagen in tenminste 99,99% puur goud en zijn erkend door de LBMA (London Bullion Market Association) als goudbaren met een Good Delivery Status. Deze status houdt in dat de baren wereldwijd zonder verdere analyse verhandelbaar zijn. De producent garandeert de echtheid van het goud en bij goudbaren vanaf 250 gram wordt een certificaat van echtheid geleverd.

Gouden Maple Leaf munten – de meest populaire keus onder de gouden beleggingsmunten – zijn vanaf heden ook ruim uit voorraad leverbaar. Deze munten worden uitgegeven door de Royal Canadian Mint uit Canada in 99,999% puur goud. De Maple Leaf is vooral geliefd onder beleggers die in kleinere coupures goud willen aan- en verkopen.

Bekijk ons aanbod goud op onze website:

Goud kopen

 

 

 • http://www.degoudwaag.nl/goudprijs-per-gram goudschrijver

  Investeren in goudbaren kan rendabel zijn als je hebt kunnen kopen tegen een lage goudkoers en weer verkopen wanneer de goudprijs hoog staat. maar wanneer is dat het geval? Dit kan je checken bij een goudhandelaar. Wij vonden er eentje voor u in Den Haag. inkoop goud den haag

 • Andreas

  Misschien komt uit zaken als voorgaande wel mijn gevoel voor humor. Hoe slecht het ook met ons ging. Mijn vader bleef zeggen. Huilen helpt niet, lachen wel. En kon dan ook lachen om zijn eigen ellende. Het kon namelijk altijd nog slechter hield hij ons voor. Een man naar mijn hart met al zijn gebreken. We ontwikkelden dan ook een vrij hard soort van humor.
  Toen mijn vader een houten balk op zijn tenen kreeg en loeiend van de pijn zijn sok uittrok om de schade te bekijken, vroeg mijn broer hem dat effe buiten te doen omdat de lucht niet te harden was. Door zijn pijn heen schoot die ouwe in de lach.
  Toen ik mijn oog verloor en een glazen oog kreeg zei een andere broer. Da’s makkelijk, kan je nou ook om een hoekkie kijken.
  Lachen door je verdriet heen is ons motto.

 • Andreas

  Er gaan een recordaantal bedrijven failliet maar er beginnen er ook veel als ik de cijfers mag geloven. Ja, een zzp,er is ook een bedrijf. Maar het gros kun je toch onmogelijk een ondernemer noemen. Die sneuvelen binnen drie jaar als eerste. Maar dat wordt weer niet opgenomen in de statistieken. Let er maar eens op. Bij het huidige genoemde aantal faillesementen neemt men alleen rechtspersonen mee en geen eenmanszaken. Volksverlakkerij heet dat.

 • WijRos

  @Lamberto

  re. Weisäcker

  Beste Lamberto, ik ben niet zo negatief als deze man met een soortgelijke achtergrond qua opleiding als ondergetekende. Ik mis echter zijn hands-on oorlogservaringen.

  Wat is nu precies uw punt?

  Ik ben geen partij functionaris van de LP en als zodanig niet verantwoordelijk voor wat ze allemaal in hun programma zetten. Het openen van de grenzen en het minimaliseren van de overheid spreekt mij echter bijzonder aan.
  De huidige NL overheid bemoeit zich met veel te veel zaken die naar mijn bescheiden mening beter geregeld kunnen worden op privaat niveau.

  De overheid is er voor om de veiligheid te handhaven waar ze al bijzonder slecht in slagen alle andere taken verrichten ze nog slechter en nog inefficienter, dat is waar ik het over heb en had. De LP werd door mij aangehaald als referentie om aan te geven waar je bij echte vrijheid aan moet denken. Als het aan mij ligt dan zou ik mij voor overheidsinkomsten tot de directe belastingen willen beperken en de uitgaven drastisch, ik denk aan 90%, reduceren. Dit gaat natuurlijk ten koste van de economische cijfers zoals het BNP. Het is echter imbeciel om overheidsuitkeringen en lonen daar in op te nemen zoals nu gebeurt. De overheid is een parasiet en produceert alleen maar een negatieve BNP. De bestedingen voor alle producerende burgers zou weer enorm toenemen en er zou weer perspectief zijn om te beleggen in werkgelegenheid en om te sparen in obligaties van producerende bedrijven. De som van het BNP zou kleiner zijn maar de burger heeft meer en we kunnen weer concurreren met andere werelddelen.

 • Andreas

  Aangebouwd huis= aangebouwd bedrijf. Dus ook geen werk meer.

 • Andreas

  Ik wil toch nog wat zeggen over solidariteit. In 1971 brandde ons huis met aangebouwd huis tot aan de grond onverzekerd af. Mijn vader ging naar de gemeente en kon een lening van wel 450 gulden krijgen. Jaahhaaa, 450 harde guldens voor een gezin met 5 jonge kinderen van 4 tot 12. Vervangende woonruimte was er niet. Wij sliepen die nacht en de weken erna bij kennisen in Amsterdam. Maar diverse mensen op ons dorp hielpen ons wel. Met raad en daad.
  Mijn vader moest uiteindelijk wel zelf de grootste problemen oplossen maar het waren dan ook zijn/onze problemen. We zijn er allemaal niet minder van geworden. Mijn vader had voor ons een gouden spreuk: ,, geld heb ik niet voor jullie, maar ik zal jullie leren werken tot je scheel ziet,, en gaf zelf het goede voorbeeld.
  Maar de hulp van vele mensen zal ik niet vergeten. Wat een verschil met nu, heden ten dage is hulp zonder nood een recht. En welterusten.

 • Andreas

  Het is toch allemaal niet zo moeilijk. Wijros heeft het naar mijn mening voor het grootste gedeelte bij het rechte eind. Inderdaad is het einde van de verzorgingsstaat in zicht. Daarom kopen velen hier edelmetalen. Ter bescherming toch? En dan zal blijken of Nederland in al zijn ellende ook nog oog heeft voor de ECHTE zwakkeren. Ik denk van wel. Als ik zie hoeveel er aan goede doelen gegeven wordt buiten de regering om ben ik daar niet zo bang voor. Nu is er een complete industrie ontstaan die voor alles wat zwak lijkt zorgt. Ondertussen kost dat leger hulpverleners meer als dat er netto bij de echt zwakkeren terechtkomt. De strijkstok heet dat.
  Het maakt de gemiddelde ondernemer niet uit in wat voor systeem hij werkt. Hij/zij wil maar 1 ding. Werken en wat verdienen zonder al te veel onnodige regelgeving en geouwehoer. En daar zit hem nu net de kneep. Als ondernemer wordt je helemaal gek van al die regels waarvan de meeste nergens op slaan behalve dat er weer een heel leger ingehuurd moet worden om er aan te voldoen. En steeds meer ondernemers geven er de brui aan. Helaas is er nergens een luisterend oor voor gestopte ondernemers. Die doen er niet meer toe. En helaas vindt een grote meerderheid die voor ondernemrs werkt het nog prachtig ook dat die bazen aangepakt worden. Straffen die uitbuiters met hun dikke auto.
  Libertarische partij
  Alleen de naam al. Die gaat nooit hoge ogen scoren. Veel te moeilijk in onze jip en janneke maatschappij. Het gros van de mensen leest niet eens een verkiezingsprogramma. Nee hoor, ik ben arbeider dus ik stem……
  Ik heb zelf eens even de opsomming van Wijros gelezen en kan mij bij het meeste goed vinden. Maar het valt niet mee voor een nieuwe partij om op de voorgrond te komen. Dat lukt het best met een onderwerp die bij velen leeft. De PVV sloeg raak. Met een slogan die algehele en algemene vrijheid beoogd raak je niet veel mensen. De meesten vinden de dwangbuis wel lekker warm zitten. Lopen hun rondje mee. Net als een molenpaard. En zijn zo doof en blind als een mijnpaard. Als er aan het eind van de dag maar een bak met vreten klaar staat.
  Mvg

 • Snel

  @Rien

  re
  “Wat gaat er gebeuren als het aardgas op is.
  Boetes verhogen?.”

  Nee Rien dan gaan we de bodem van de aarde uitwonen.
  Met het winnen van schaliegas.

  http://aadverbaast.wordpress.com/2012/09/27/het-schaliegas-schandaal/schaliegas/

 • Nico

  Mis de goudtrein niet!
  Door Elmer Hogervorst | 3 oktober 2012

  Hoewel ik ervan overtuigd ben dat goud en zilver nog veel verder in prijs zullen stijgen, moet ik u dit keer teleurstellen. Voorlopig komt er een einde aan het feestje en zullen de koersen gaan zakken. Na elke flinke stijging volgt er immers een correctie.

  Bovendien geven de beleggingsindicatoren van mijn Mecking Money Management-systeem aan dat goud en zilver vanaf begin oktober gaan zakken en dat de Amerikaanse dollar stijgt. Hetzelfde systeem voorspelt ook dat de aandelenkoersen in oktober flink onderuit zullen gaan. En deze zullen goud en zilver mee naar beneden sleuren. Belangrijk om te vermelden is bovendien dat de maand oktober historisch gezien de slechtste maand is voor goud en zilver.
  Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. En het voordeel van deze komende correctie is dat u nog één kans krijgt om goedkoop goud en zilver aan te schaffen. De allerlaatste kans voordat de blow-off-fase begint waar de sky de limit is
  http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/goud/mis-de-goudtrein-niet/

 • Lamberto

  WijRos #26

  Beste WijRos,

  Ik dacht dat we een discussie voerden over de standpunten van de Libertarische Partij.
  Als ik niet anders dan de conclusie kan trekken dat de financiering van deze partij als warrig of kinderlijk betiteld moet worden, zie ik niet in dat u door mij persoonlijk onbehoorlijk bent of wordt bejegend.
  Nogmaals, leest u de korte samenvatting betreffende de inhoud van het boek, “Der bedrohte Friede” geschreven door Carl Friedrich Freiherr von Weizsäcker, en door mij geplaatst bij Lamberto # 44, nog maar eens goed door.
  Nog beter is het om de gehele inhoud van zijn boek eens te bestuderen.
  Ik durf u te verzekeren dat de juistheid van de inhoud ondanks geschreven omstreeks 1980, u een stuk wijzer zal maken.
  Mij in ieder geval wel.

 • temp242
 • WijRos

  @Lamberto

  Beste Lamberto, ik ben in dit forum al uitgemaakt voor kind, voor dom, voor achterlijk dus daar schrik ik niet zo van. Het probleem is als ik iets anders op dit blok zet als wat de massa in NL wil dan wordt je al gauw voor van alles en nog wat uitgemaakt.

  Echte inkomsten kan de staat alleen verkrijgen uit productief werk verricht door burgers of door het verkopen van bodemschatten. Het waanzinnige is in de westerse wereld dat men denkt dat consumeren overeenkomt met produceren. We zullen op de lange termijn gaan zien of dit zo is. Zo lang er nog Chinezen en voldoende domme boeren zijn om hier aan mee te werken gaat deze theorie op maar er komt een tijd dat er geen domme boeren meer over zijn (stoppen met produceren) en dat de Chinezen hun productie voor lage prijzen (het vroegere slavenwerk) niet meer willen doen. Dan zullen alle niet producerende burgers in de westerse wereld hun eigen zaken weer moeten produceren voor een prijs die een ander concurrerend vindt.

  Dan zullen we zien of het huidige fascisto socialistische systeem overeind blijft.

  Ik denk met u dat we nog lang niet toe zijn aan de idealen van de LP daar zorgen de huidige machthebbers en de massa wel voor.

  We zullen nog vele ervaringen zoals die in Haren een aantal weken geleden en een burgeroorlog in Europa tussen religie’s moeten doorstaan.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Lamberto

  “Wat gaat er gebeuren als het aardgas op is.
  Boetes verhogen?.”

  Nee hoor, regering verder verkleinen.

 • Lamberto

  Beste WijRos,

  De hieronder vermelde standpunten zijn dus de basis waarop u een samenleving wilt laten functioneren?
  Vooral de financiering van het geheel doet mij netjes gezegd nogal kinderlijk aan.
  Wat gaat er gebeuren als het aardgas op is.
  Boetes verhogen?.
  Dan toch maar omdat het niet anders kan, ook tot de door u zo verfoeide belastingheffing overgaan!
  Ik kan niet anders dan concluderen: “Droomt u lekker verder”.
  ==============================

  Programma
  Belangrijke programmapunten van de Libertarische Partij zijn:
  • Vrijwillige Europese samenwerking in plaats van een supranationale unie;
  • Een solide Rijksbegroting zonder tekorten;
  • Het afschaffen van inkomstenbelasting en belastingheffing via ondernemers;
  • Het strafbaar stellen van het misbruik van belastinggeld;
  • Het afschaffen van alle subsidies;
  • Het overgaan naar free banking;
  • Het leger slechts gebruiken voor nationale veiligheid en niet voor buitenlandse missies;
  • Geen beperkingen op immigratie voor mensen die in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien;
  • Het legaliseren van alle slachtofferloze delicten;
  • Het aansprakelijk stellen van bewezen misdadigers voor alle kosten die gemoeid zijn met hun opsporing en vervolging;
  • Een einde aan alle milieusubsidies, -belastingen en emissierechtensystemen in verband met de (volgens de partij) onbewezen antropogene klimaatverandering;
  • Het privatiseren van zorg en onderwijs;
  • Volledige internetvrijheid.
  ==========================

  FINANCIERING:
  =============
  De maximale rol die de overheid dan ook mag vervullen is er een waarin zij niets doet anders dan het waarborgen van deze rechten (de nachtwakersstaat) zonder daarbij belastingen te heffen. De Libertarische Partij streeft er dan ook naar om de overheid tot deze rol te beperken, waarbij de overheidsinkomsten bestaan uit aardgasbaten en boetes.

  ==========================

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Libertarische_Partij_(Nederland)

 • WijRos

  @ greetjes

  re. er moet toch een minimaal vangnet blijven voor de zwaksten.

  Beste Greet, het is de vraag of de overheid zoals wij dat nu kennen daarvoor het meest geschikte is. Het lijkt er op dat er erg veel geld blijft hangen in het huidige systeem van hulpverleners en deskundigen. Het zou mij niet verbazen dat de NL evenveel hulp zou kunnen bieden aan degenen die het nodig hebben voor het halve geld.

  Dit is natuurlijk een thema waar we niet over mogen discusieëren en wat nog heiliger (een taboe) is dan grappen of een bepaalde religie.

 • greetjes

  @Henk

  Dat is mijn enige kanttekening bij het pure kapitalisme en libertarisme: we moeten blijven zorgen voor de zwaksten in onze maatschappij en dat mag niet afhangen van de goedertierenheid van de omgeving (maakt bedelaars en wie wil dat nou?) maar er moet toch een minimaal vangnet blijven voor de zwaksten.

 • greetjes

  @WijRos

  Nee hoor Wijros, ik ben het met je standpunt over fascisme en kapitalisme eens.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Wijros

  En dat terwijl in Duitsland de Nürnbergring juist failliet gegaan is.

 • WijRos
 • WijRos

  Dit is nu precieswat ik bedoel:

  But with awkward timing, it emerged that Greece has “unblocked” €30bn in order to push ahead with its plans to building a motor-racing circuit capable of hosting Formula 1 Grand Prix. The total cost of constructing the track in Xalandritsa, near Patras, is expected to be €94.6m.

  Dit schijnt nu op 3 oktober 2012 nog steeds mogelijk te zijn in Griekenland. Of dit aangestuurd wordt uit Bussel weet ik niet maar ik ben er van overtuigd dat hierover geen enkele Griekse spaarder of belegger in Griekse staatsaandelen geconsulteerd is.

 • WijRos

  @ henk

  Ik denk dat in een kapitalistische samenleving ook voor de minderbedeelden gezorgd werd. Daar zijn vele bewijzen van in het kapitalistische VS platteland van 100 jaren geleden.

  In NL denken we als we over kapitalisme praten altijd over grootkapitaal en grote bedrijven met misstanden die vooral 100 jaren geleden voorkwamen en daar tegenover de overheid en vakbonden met denkbeelden uit begin 1900 die dat moeten bestrijden.

  Ik denk meer aan een veel kleinschaliger samenleving waar de overheid zich niet mee bemoeid en iedereen zijn eigen boontjes dopt, zijn eigen straatje veegt en rekening houdt met de minder bedeelden. Ik voel mij veel beter thuis in dit laatste scenario.

  De misstanden bij minder bedeelden zijn ontstaan toen de overheid zich er mee ging bemoeien. Men kon geld verdienen als je een minderbedeeld kind had of een kind met een “afwijking” dan kon je een persoonsgebonden budget krijgen etc. Dit is zoals het sociale systeem werkt en dan de voordelen op een kapitalistische manier distribueert. Hetzelfde zie je met de bonussen van allerlei bestuurders. De tekorten worden aangevuld door spaarders, beleggers en pensionarissen of door meer belasting te heffen van de weinig over gebleven producerende burgers.

  Bedenk wel dat iedereen die de overheid geld geeft GEEN belasting betalen!!!! Dat is slechts rondpompen van gestolen geld!

  Ik denk dat NL een totaal doorgedraaide samenleving aan het worden is en we zullen wel zien of ik het bij het rechte eind had.

 • WijRos

  @Henk

  re. Er zijn nu eenmaal altijd medeburgers die echt niet in hun eigen bestaan kunnen voorzien

  Beste Henk, waarom zetten we kapitalisme altijd tegenover hulp aan minder bedeelden? Onze huidige welvaartsstaat verdeelt het geld en zoals ik al aangaf de restjes gaan naar de hulpbehoevenden die nu uiteindelijk meer krijgen dan de producenten (kleine ondernemers) die het geld creëerden. Veruit het meeste gaat echter naar de gooddoers en hun periferie die het geld verdelen (overheid, banken en grote bedrijven).

  Net als in het communisme zijn er ook uitwassen in de kapitalistische samenleving maar er is geen enkele aanwijzing dat de mensen die niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien in een kapitalistisch systeem slechter uit zijn dan nu met al onze rechten. Wij in NL denken dat we zo door kunnen gaan als dat we nu bezig zijn. Het is niet ondenkbaar dat onze rijkdom met ons huidige gedrag, een ander werkt wel voor ons, snel krimpt. Het is de vraag of de verdelers van de middelen dan nog zo scheutig zijn naar de minderbedeelden. Ik denk van niet, want zoals vroeger, is de hemd nader dan de rok. Wij in NL leven in een droomwereld die wel eens erg snel over kan zijn. Het is de vraag hoeveel Nederlanders opgewassen zijn tegen een wereld waar we weer voor ons zelf moeten zorgen net als in de negentiger jaren in de USSR.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Henk

  Sociale functies horen in de samenleving, alleen dan is er sprake van sociaal medeleven.
  Wanneer we dit uitbesteden aan de overheid, dan is er juist sprake van anti-sociaal beleid.

  Want de overheid krijgt alleen geld door diefstal, afpersing en roof.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Henk

  “Er zijn nu eenmaal altijd medeburgers die echt niet in hun eigen bestaan kunnen voorzien; het lijkt me een vrij primitief en animaal standpunt om die te laten verhongeren.”

  Feitelijk zeg je daarmee dat jij niet bereid bent om anderen te helpen.
  Als jij bereid bent te helpen, zouden anderen dat dan ook niet zijn?
  Waarom heb je dan hiervoor nog een staat nodig?

 • Henk

  @Wijros,
  Ik ben ook voor een kleine overheid en voor competing currencies. Het voordeel van concurrerende valuta is dat je de macht van (centrale) banken breekt. De gebruiker (de vrije markt) kiest zelf welk geld hij of zij wil gebruiken.
  Toch zijn er bepaalde aspecten van libertarisme en anarcho-kapitalisme waarmee ik moeite heb, bijvoorbeeld volledige afschaffing van de sociale zekerheid. Er zijn nu eenmaal altijd medeburgers die echt niet in hun eigen bestaan kunnen voorzien; het lijkt me een vrij primitief en animaal standpunt om die te laten verhongeren.

 • greetjes

  this has Illuminati written all over it….

  mooi!

  http://www.youtube.com/watch?v=djc4hRV0gOs&feature=related

 • WijRos

  @ Lamberto,

  re. socialisme

  Ik hoop dat u nu begrijpt dat socialisme, communisme en fascisme hand in hand gaan. Het één kan niet zonder het ander. Socialisme kan alleen doorgevoerd worden als ieder lid zich volgens strikte regels gedraagt. Alles wat je verdient inleveren en de staat verdeelt na zelf een ruim deel ingenomen te hebben de rest over de niet producerende gemeenschap. Iedereen die zich niet aan deze regels houdt moet natuurlijk geconditioneerd worden. Dit kan alleen met fascistische middelen.

  Ik hoop dat ik het nu voldoende uitgelegd heb.

  Ik ben geen kapitalist pur sang maar het kapitalistische systeem geeft je de ruimte om met je leven doen wat je wilt zonder dat derden daar invloed op uit kunnen oefenen mits je aan ander ook met rust laat. Daarom ben ik simpatisant van de LP. Ik dacht dat de meensten op deze site een soortgelijke gedachtengang op na houden maar blijkbaar ben ik de enige die er zo over denk.

 • WijRos

  @Lamberto,

  re. fascisme

  We zien nu veel fascistische verschijnselen in de hele westerse wereld. Zoals ik boven al zei: we leven in een socialistische/communistische fascistische wereld. De staat bepaald wat goed voor ons is en we mogen daar zelf niets meer over besluiten of we moeten daar boetes voor betalen. Dat is de vrijheid die we nog hebben boetes op roken, drinken, autorijden, vliegen, vleeseten, etc. etc. Alle lieden die bij grote ondernemingen werken of bij de staat krijgen dat allemaal cadeau op kosten van de spaarder of belegger en de pensionaris.

 • WijRos

  @Lamberto

  Beste Lamberto,

  Wat nu in Griekenland gebeurt, hebben we ook gezien in vrijwel alle communistische en socialistische lanen. De bestuurders baden in welvaart en geven geld uit, dat ze niet bezitten, aan allerlei socialistische waan ideeën zinloze projecten.
  De pensionarissen, de spaarders en beleggers, puur kapitalistische bezigheden, moeten uiteindelijk het gelag betalen. Volgens mij is dit nu precies het voorbeeld van wat ik boven bedoelde.

  Als er iets kapitalistisch in Griekenland was geweest dan had men bedrijfjes gesticht en geen geld uitgegeven aan allerlei EU voorschriften die trouwens miljoenen mensen hun hebben gekost en verder nergens toe dienen.

  De EU wil grote bedrijven die precies doen wat Brussel voorschrijft net als wat vroeger in Moskou voorgeschreven werd en nu ook in Washington gebeurd. Helaas is het echte kapitalisme dood gereguleerd.

 • Lamberto

  WijRos #1

  Zie wat er momenteel gebeurt in Griekenland!
  Wat dit met socialisme of communisme heeft te maken ontgaat mij volledig.
  Volgens mij is dit het schoolvoorbeeld van een toekomstig Europa waarin alle sociale verworvenheden zijn afgeschaft, en via een centraal geleide fascistische regering (Brussel) de mensen en ondernemingen worden gecontroleerd.
  Landen als Portugal, Italië en Spanje zullen snel volgen.
  Het is nog maar enkele decennia geleden dat zij aan den lijve hebben ondervonden wat fascisme inhoud.
  Vergeet vooral niet dat ook in Duitsland het fascisme nog steeds als een ondergrondse veenbrand aanwezig is.

 • gordijnen
 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Wie wil er nu nog bacteriën poep hebben?

 • gordijnen

  @ronaldw

  Ik denk dat er op de planeet Mars ook goud zal worden gevonden. 100 x de grote van de aarde.

  Wat ik ook denk dat RTL dit nieuws als eerste zal brengen.

  Geef mij maar fysiek ipv fiat geld en fata morgana van RTL.

  Waarschijnlijk is het vertrouwen in fiat geld zo groot, dat dit soort nieuws nodig is om de consument af te leiden.

  Tsunami van bijgedrukt geld komt sneller in de economie dan je denkt.

  Er zijn namelijk geen kosten verbonden aan het digitaal bijdrukken van geld,
  opbrengsten zijn natuurlijk gigantisch.

  ECB 1000 miljard 1% Toch mooi 10.000.000.000 euro extra inkomsten per jaar.
  Produktiekosten 0 euro. Administratiekosten kan je natuurlijk in rekening brengen.

 • Edwin

  @Ronald, dat is dan jammer.

  Als het al waar is, want onderzoeken op elk onderwerp worden dagelijks gepubliceerd en blijken met een kritische blik vaak complete onzin. (Nee, het maakt verder niet uit wie betrokken is).

  De haalbaarheid van iets produceren begint met een economische afweging tussen opbrengst en kosten. De kosten voor een voldoende hoeveelheid van de grondstof goudchloride wordt genoemd als issue, zonder verdere details.

  Zoiets als een electricteitsgenerator die om goed te werken meer stroom gebruikt dan dat deze maakt…. leuk maar in dit universum heeft dat geen nut.

 • ronaldw
 • Gerard
 • WijRos

  @Lamberto

  Beste Lamberto, wat wij nu in Europa hebben heeft helemaal niets met kapitalisme te maken maar het is socialistisch facisme of een milde vorm van fascistisch communisme.
  Kapitalisme begint met vrijheid waar je wat in wilt investeren hetgeen absoluut niet mogelijk is in geen enkel land in Europa trouwens ook al lang niet meer in de VS. Kapitalisme kenmerkt zich o.a. ook door vrije loonvorming en vrije marktwerking hetgeen we al 50 jaren geleden afgeschaft hebben.

 • Gerard

  Maar de Q3 cijfers kunnen nog wel wat invloed hebben, hoewel ik dat niet verwacht. Ik “vrees” dat goud, zilver, en vooral aandelen zullen blijven stijgen op vooral “angst”. Angst om GEEN activa voor je geld te hebben.

 • Gerard

  $SPX heeft nu duidelijk een hogere bodem gezet en zal de weg omhoog wel weer inslaan. Ook de DAX laat hetzelfde patroon zien. De AEX laat het afweten en is duidelijk zwakker.
  Dit was natuurlijk de laatste kans om de laatste liquiditeiten op de vertrekkende trein te laden.

  Ook goud staat er goed voor. Het tikt nu al 4 dagen tegen de 1777 en lijkt hier een 2e top te vormen. Maar met 2 weken zijwaarts hebben we nu weer een rechte uptrendlijn.

  Zilver laat hetzelfde zien. Grote moeite met de 34,90 grens. Maar zilver maakte gisteren wel een golden cross. Hier is de MA50 behoorlijk stijl! Het enige minpuntje is wel dat de koers nu wel erg hoog boven de golden cross staat. Maar staat weer tegenover dat zowel MACD als RSI nu weer redelijk normaal staan.

  Gewoon, we zijn klaar voor de volgende rit!

 • Gerard

  Wat Rutte betreft. Ik zie dit huwelijk ook niet zo zitten tussen VVD en de PvdA. Lijkt mij een padstelling. Rutte richt zich in ieder geval tot Finland, duitsland en oostenrijk, en dat vind ik een goede zaak. Samson richt zich op Hollande en daarmee op Zuid Europa. Hij wil ook onbeperkte steun aan Griekenland.

  Maar dat 1e kabinet Rutte niks gedaan heeft aan sanering van overbodige overheid, is NIET WAAR !! Het komt alleen niet in het NOS Journaal omdat dit een PvdA en D66 medium is.
  Ik kan niet spreken voor andere regio’s, maar in de regio Venlo Roermond zijn 15.000 ambtenaren ontslagen. Het belastingkantoor Venlo of Roermond gaat zelfs helemaal dicht. Ook blijft er in deze regio slechts EEN UWV over, in Venlo. De rest allemaal gesloten en 6000 overbodige UWV ambtenaren op straat. Ongetwijfeld zal dat ook in de rest van Nederland hebben plaatsgevonden.
  En dit was inderdaad iets wat WEL moest gebeuren, maar tegengehouden door PvdA in kabinet Balkenende. Ik vrees dat we nu met PvdA hetzelfde krijgen. Padstelling dus. Heb er GEEN verstrouwen in.

 • Gerard

  @René
  Goede instelling Rene! Voor iedereen, oppassen met verzekeringen.
  De opstal, auto, ziektekosten, inboedel, rechtsbijstand kom je niet zo gemakkelijk omheen en zelden goedkoper zonder uitsluitingen in de kleine lettertjes. maar daar moet het dan bij blijven. Pensioenverzekeringen en levensverzekeringen moet je zo snel mogelijk vanaf zien te komen.

 • René

  @Andreas Re: verzekeringen

  Ik verzeker alleen wat verplicht is.
  Dus WA voor de benz, ziektekosten zonder extra’s en opstalverzekeringen.
  De fisio en de tandarts betaal ik contant net als de kapper.
  Dan krijg ik 20% korting.
  Ik heb een broertje dood aan verzekeren.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Lamberto

  “Since I entered politics, I have chiefly had men’s views confided to me privately. Some of the biggest men in the United States, in the field of commerce and manufacture, are afraid of somebody, are afraid of something. They know that there is a power somewhere so organized, so subtle, so watchful, so interlocked, so complete, so pervasive, that they had better not speak above their breath when they speak in condemnation of it.”

  — President Woodrow Wilson

  “For we are opposed around the world by a monolithic and ruthless conspiracy that relies on covert means for expanding its sphere of influence–on infiltration instead of invasion, on subversion instead of elections, on intimidation instead of free choice, on guerrillas by night instead of armies by day. It is a system which has conscripted vast human and material resources into the building of a tightly knit, highly efficient machine that combines military, diplomatic, intelligence, economic, scientific and political operations.

  Its preparations are concealed, not published. Its mistakes are buried not headlined. Its dissenters are silenced, not praised. No expenditure is questioned, no rumor is printed, no secret is revealed.”

  — President John F. Kennedy

  Uit een tijd toen de Amerikaanse presidenten hier nog over durfden te praten. Die tijd is – net als Wilson en Kennedy – al lang verdwenen.

 • Lamberto

  RB #20
  Greetjes #33

  De inhoud van het onderstaande boek met commentaar van de Duitse reageerder Druidenstein, heeft er toe bijgedragen dat ik tot de overtuiging ben gekomen dat het puur kapitalistische systeem welke momenteel zonder remmingen als een verstikkende deken over Europa wordt uitgerold, tot een fascistische staat zal leiden.
  ==================================================

  Carl Friedrich Freiherr von Weizsäcker (* 28. Juni 1912 in Kiel; † 28. April 2007 in Söcking am Starnberger See) war ein deutscher Physiker, Philosoph und Friedensforscher. Dabei wird gerne unterschlagen, dass der Herr nach 1933 und vor allem in der Endphase des Zweiten Weltkrieges auch darum bemüht war, dass Deutschland den Krieg mit Hilfe von Atombomben gewinnen sollte. Natürlich hat er sich auch mit der deutschen Kriegswirtschaft und dem Wirtschaftssystem der deutschen Volksgemeinschaft auseinandergesetzt; denn er war ja nicht dumm. Gut, davon war nach 1945 nicht mehr groß die Rede, und der Herr Physiker hat sich, wie die meisten im Nachkriegsdeutschland angepasst und eine steile Karriere gemacht. Daher kommt die gnadenlose Abrechnung mit dem usraölitischen Wirtschaftssystem gerade von einem politisch angepassten Naturwissenschaftler völlig überraschend. Aber leset selbst:
  Es ist schon bemerkenswert, was Carl Friedrich von Weizsäcker, der ältere Bruder unseres ehemaligen Bundespräsidenten, vor 25 Jahren (!) in seinem letzten Buch u.a. schrieb.
  Carl Friedrich von Weizsäcker
  “Der bedrohte Friede – heute”, Hanser, München 1994, ISBN 3446176977
  Von Weizsäcker sagte in seinem letzten großen Werk “Der bedrohte Frieden” 1983 Hanser-Verlag, innerhalb weniger Jahre den Niedergang des Sowjet Kommunismus voraus (er wurde ausgelacht).
  Seine Prognose, auf welches Niveau der Lohn,- Gehaltsabhängige zurückfallen würde, wenn der Kommunismus nicht mehr existiert, war schockierend.
  Weizsäcker beschreibt die Auswirkungen einer dann einsetzenden Globalisierung, (obwohl es damals dieses Wort noch nicht gab) so wie er sie erwartete.
  Zitat:
  1. ..Die Arbeitslosenzahlen werden weltweit ungeahnte Dimensionen erreichen.
  2… die Löhne werden auf ein noch nie da gewesenes Minimum sinken.
  3…Alle Sozialsysteme werden mit dem Bankrott des Staat zusammenbrechen. Rentenzahlungen zuerst. Auslöser ist eine globale Wirtschaftskrise ungeheurer Dimension, die von Spekulanten ausgelöst wird.
  4… ca. 20 Jahre nach dem Untergang des Kommunismus, werden in Deutschland wieder Menschen verhungern.
  5… Die Gefahr von Bürgerkriegen steigt weltweit dramatisch.
  6… Die herrschende Elite wird gezwungen, zu ihrem eigenen Schutz Privatarmeen zu unterhalten.
  7…Um ihre Herrschaft zu sichern werden diese Eliten frühzeitig den totalen Überwachungsstaat schaffen, eine weltweite Diktatur einführen.
  8… Die ergebenen Handlanger dieses Geldadels sind korrupte Politiker.
  9… Die Kapitalwelt fördert wie eh und je, einen noch nie dagewesen Nationalismus (Faschismus), als Garant gegen einen eventuell wieder erstarkenden Kommunismus.
  10… Zum Zweck der Machterhaltung wird man die Weltbevölkerung auf ein Minimum reduzieren. Dies geschieht mittels künstlich erzeugter Krankheiten. Hierbei werden Bio-Waffen als Seuchen deklariert, aber auch mittels gezielten Hungersnöten und Kriegen. Als Grund dient die Erkenntnis, dass die meisten Menschen ihre eigene Ernährung nicht mehr finanzieren können, jetzt wären die Reichen zu Hilfsmaßnahmen gezwungen, andernfalls entsteht für sie ein riesiges, gefährliches Konfliktpotential.
  11…Um Rohstoffbesitz und dem eigenen Machterhalt dienend, werden Großmächte Kriege mit Atomwaffen und anderen Massenvernichtungswaffen führen.
  12…Die Menschheit wird nach dem Niedergang des Kommunismus, dass skrupelloseste und menschenverachtende System erleben wie es die Menschheit noch niemals zuvor erlebt hat, ihr Armageddon.
  Das System, welches für diese Verbrechen verantwortliche ist, heißt “unkontrollierter Kapitalismus”.
  C. F. von Weizsäcker sagte (vor 25 Jahren), dass sein Buch, welches er als sein letztes großes Werk bezeichnete, mit Sicherheit von der Bevölkerung nicht verstanden würde und die Dinge somit ihren Lauf nehmen!
  Das deutsche Volk bewertete er wenig schmeichelhaft wie folgt:
  Absolut Obrigkeitshörig, des Denkens entwöhnt, typischer Befehlsempfänger, ein Held vor dem Feind, aber ein totaler Mangel an Zivilcourage!
  Der typische Deutsche verteidigt sich erst dann, wenn er nichts mehr hat, was sich zu verteidigen lohnt. Wenn er aber aus seinem Schlaf erwacht ist, dann schlägt er in blindem Zorn alles kurz und klein, auch das was ihm noch helfen könnte.
  Die einzige Lösung die Weizsäcker bietet, ist die Hoffnung:
  dass nach diesen unvermeidlichen Turbulenzen dieser Planet noch bewohnbar bleibt.
  Denn Fakt ist, die kleine Clique denen diese Welt schon jetzt gehört, herrscht nach dem einfachen aber klaren Motto:
  “Eine Welt, in der wir nicht das alleinige Sagen haben, die braucht es auch in Zukunft, nicht mehr zu geben”
  Wie bereits oben erwähnt, Weizsäcker rechnete nicht damit verstanden zu werden.

 • Nico

  A. Einstein

  Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

 • Nico

  Verzorgingsstaat gebouwd op andermans geld

  Gepost op 2 oktober 2012 door Peter B. Meyer

  Otto von Bismarck* (1815-1895) zou het niet hebben kunnen geloven wat een doorslaand succes zijn uitvinding is geworden. Bijna elke geavanceerde overheid kopieerde zijn uitvinding in de een of andere vorm. Hij vond het nuttig, omdat hij dacht dat hij iets voor niets kon geven. De verzorgingsstaat bewees dat hij gelijk had.

  De uitgaven van de eerste generaties in de verzorgingsstaat werden gemakkelijk gefinancierd door grotere, rijkere generaties die daarna kwamen. Politieke leiders vonden dat ook, want het maakte kiezers afhankelijker en controleerbaarder: de mensen zouden niet in opstand komen zolang hun pensioenen en uitkeringen werden betaald.

  Meer en meer voordelen werden eraan toegevoegd – onderwijs, gezondheidszorg, werkloosheidsuitkeringen, parken, bibliotheken, en ga zo maar door. Gewone mensen begonnen met meer tijd te besteden aan universiteiten dan ze doorbrachten in de kroeg. Meer bureaucraten, werden aangesteld om de serviceprocedures, zoals die van de gezondheidszorg steeds complexer te maken, omslachtiger en duurder. Duizenden zijn ingezet om het algemeen welzijn van de mens te regelen, te controleren, te beschermen en het publiek te monitoren.

  Miljoenen anderen denken dat ze een ernstige ziekte onder de leden hebben en zo werden de bloedzuigers in de maatschappij gecreëerd. De één ​​ontvangt een subsidie voor zijn boerderij. Een ander werd betaald, omdat hij voor zijn werk was uitgeschakeld. Weer anderen zagen hun slecht beheerde bank gered door de staat. Het probleem is duidelijk, de kosten zijn ver uit de hand gelopen.

  Wat gebeurt er met de sociale welvaartsstaat als het aantal mensen bedoeld om te worden ondersteund groter……

  http://www.edelmetaal-info.nl/2012/10/verzorgingsstaat-gebouwd-op-andermans-geld/#more-4609

 • Snel

  @Roi

  Goed voor de export .

  Toch? :-)

 • Roi

  Kijk en voor dit soort spook scenario’s hebt je dus goud!

  Thomas Erdbrink: mensen in Iran zijn echt in paniek

  De Iraanse Rial heeft nog nooit zo laag gestaan ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De munt is sinds 2009 maar liefst 350 procent in waarde gedaald.

  http://nos.nl/audio/424832-thomas-erdbrink-mensen-in-iran-zijn-echt-in-paniek.html

 • gordijnen

  George Carlin’s Illuminati Speech.

  verkeerde kop

 • gordijnen

  George Carlin on Fat People

  http://www.youtube.com/watch?v=ZRPBFFvHRz0

  Wie nog vragen heeft over democratie of de politiek, moet dit maar een bekijken.
  Duidelijker kan het niet.

 • Andreas

  Beste Snel
  Maar bij dat mooie meisje hebben we nog waar voor ons geld gehad. Nu staan wij in ons hemd zonder iets gekregen te hebben. Hoe was het ook? Na het zuur, het …….. Nou ja, toen het zoet te lang uitbleef dacht ik bij mijzelve, ZILVER dat is het.

 • gordijnen

  Rutte heeft iedereen 1000 euro lasten verlichting toegezegd?

  Wie gelooft dit?

 • Snel

  @greetjes

  Balkenende beloofde al minder bureaucratie (lees ambtenaren) en dat is al een jaar of 10 geleden.
  Beloftes van politici…kwats.

  Deze kwam ik tegen op Goldonomic, vond hem wel leuk.

  Het gaan naar een stemhokje is net als het gaan naar een stripclub. Weken later, maanden later ontmoet u opnieuw dat mooie meisje waar u uw geld aan gaf…maar die glimlachende knappe meid zal u niet eens meer herkennen.

 • greetjes

  Mark Rutte is de enige politicus die PRAAT over een kleine overheid. Daar is de afgelopen jaren weinig zichtbaar van geworden. Maar sinds hij uitgenodigd is geweest (met Pechtold) op de laatste Bilderbergmeeting verwacht ik niets meer van de man dat goed zou kunnen zijn voor het gepeupel.

 • greetjes

  @Lamberto

  “Met het weghalen van de muur tussen de BRD en de DDR heeft het pure kapitalisme opnieuw haar intrede binnen Europa gedaan”

  Beste Lamberto, wás het maar puur kapitalisme. Daar is namelijk niks mis mee. Maar het is fascisme waar we mee te maken hebben.

 • WijRos

  @ Rien,

  re. Elke belasting is schadelijk. Geen uitzonderingen.

  Beste Rien, ik vrees dat er nog wel wat jaartjes voorbij moeten gaan voordat dit helder wordt bij een meerderheid van de NL bevolking.

  Belastingen zijn er voor om de bevolking lui en dom te maken en dat begint al behoorlijk te lukken voor zover ik de NL pers bij hou.

 • temp242
 • Nico

  Tijd voor zilver om te blinken

  In de afgelopen jaren stond vooral Goud in de kijker door zijn recordzeges. De tijd lijkt nu rijp voor Zilver om een gooi te doen naar het hoogste podium.

  We schreven reeds veelvuldig: neem uw maatregelen tegen het ongekende soepele monetaire beleid van de centrale banken. De koopkracht van uw vermogen in fiat valuta verdwijnt als sneeuw voor de zon. De beste bescherming vindt u in vaste active, zoals grondstoffen, aandelen, maar bovenal in Goud en meer nog in Zilver. Deze laatste stond echter nooit in de schijnwerpers. En daar is een goede reden voor. In tegenstelling tot de meeste grondstoffen, wist de prijs van zilver nooit zijn historisch record, gevestid in januari van 1980 (intraday high van 52,5 dollar op CBOT), te overwinnen.
  In 2011 deed het witte edelmetaal al eens ……………………..

  http://www.beursduivel.be/column/2624260/tijd-zilver-blinken.html

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Wie winnen er als “het volk” onder zich gaat vechten over wat de beste belasting is?
  Is er iets beters denkbaar voor een boer als de koeien elkaar naar de melkmachine drijven?

  Elke belasting is schadelijk. Geen uitzonderingen.

 • Andreas

  Uit eigen ervaring kan ik wel zeggen dat er op verzekeringsgebied vaak nog veel te bezuinigen is. Voorheen bracht ik al mijn verzekeringen bij dezelfde tussenpersoon onder. Er van uitgaand dat hij voor mijn belangen op zou komen. Na een rotgeintje met een schade aan mijn auto was ik zo pisnijdig dat ik al mijn verzekeringen bij hem wegtrok. Later bleek dat zeer verstandig geweest te zijn. Ik betaalde stelselmatig veel te veel. En nu regelen we alles zelf en betalen een stuk minder en hebben vaak nog een betere dekking ook. Bij die tussenpersonen zitten er een boel die trouw klant zijn misbruiken in de overtuiging dat je toch niet wegloopt.

 • Andreas

  Beste Rene
  Woon en werk je op paleis Soestdijk dan? Ja, dat kost nogal wat om te verzekeren. :)

 • René

  Re: forensentax

  Oei, nog nooit zo veel rooie duimen gehad.
  Ik geef toe: was er nog al verbolgen over.
  Maar vooral omdat dit besluit voor mij persoonlijk zeer ongunstig is.
  Beetje flauw, sorry

 • Andreas

  Beste Snel
  Zoals ik al aangaf vind ik nog steeds dat de tering naar de nering zetten de beste oplossing is. Dus bezuinigen bij de overheid en dan een keer niet met een kaasschaaf maar met een motorzaag. En natuurlijk ben ik het met je eens betreffende kleine ondernemers die evengoed veel moeten verzekeren. En het is nu al een stapeling van belastingen. En dit is nog maar het begin. En hoe jammer ik het ook vind, ondernemers worden al jaren niet door Den Haag op hun juiste waarde geschat. Integendeel zelfs is mijn mening.

  De forensentax is niks, de btw verhoging wordt ook voor een groot gedeelte bij de ondernemer neergelegt en de verzekeringstax is ook geen jubelverhaal. Maar wat dan wel?
  Als we niet willen snijden in leuke dingen voor de mensen zoals kunst en cultuur, milieu en ontwikkelingshulp en nog vele andere zaken als een ongelofelijke bureaucratie blijft er weinig meer over.

  In menig voormalig communistisch land is men er wel achter wat een economie zonder ondernemers brengt. Zelfs Noord-Korea is voorzichtig aan het draaien. Maar hier willen we schijnbaar eerst aan den lijfe ondervinden waarom dat dan zo is.
  Mvg

 • Snel

  @Andreas
  re En inderdaad vind ik de assurantiebelasting een redelijk alternatief. Ten eerste betaalt iedereen. Dus ook uitkeringstrekkers, bedrijfsleven en de zeer rijken die zeer veel te verzekeren hebben.

  Beste Andreas,

  Als je veel te verzekeren hebt hoef je niet per se rijk te zijn.
  Denk eens aan al die kleine zelfstandigen die praktisch alles onder hypotheek hebben staan en dat toch moeten verzekeren.
  En de marche is toch al zo dun.

  En uitkeringtrekkers verzekeren zo wie zo al bijna niks.
  Als je die 150 euro bij die groep vandaan wil halen kan je beter de huur subsidie 12.50 naar beneden doen. Per maand dan welteverstaan.
  Verder ben ik het wel met je eens dat het ook niet naar de forensen moet.

 • Sebassol

  @Gerard

  Mark Rutte wil helemaal niks, hij heeft al een aantal jaar de tijd gehad om belangrijke beslissingen te nemen, hij heeft het toen al af laten weten.

  Geen enkele politicus zal iets kunnen betekenen voor ons, de hogere machten beslissen (zoals Beatrix) en de politici mogen de show opvoeren.

 • Andreas

  Rene
  Het fileprobleem is binnen afzienbare tijd ook opgelost. Naar ik gehoord heb gaan ze het Zuid-Europese model hier invoeren. Iedere werknemer die zijn baan verliest staat niet meer in de file ook. Dat is ook mede de oorzaak van het afschaffen van de forenzentax. Optimaal belasting heffen doe je bij de grootste groep en dus niet bij een steeds kleiner wordende groep. Dus mensen met een baan.
  Met alle respect maar wordt toch eens wakker. Europa heeft het slechtste derde kwartaal gehad sinds 2009. De W of dubbele dip waar al lang voor gewaarschuwd wordt is een feit. En geen moedertje lief en geen duizenden miljarden gaan dat verhelpen.
  Tenzij je Duitse kranten leest kan ik je nog niets kwalijk nemen ook. In Nederland hoor je niets daarover in de kranten.

 • Andreas

  Rene
  Ik sluit mij bij Gerard aan met een kleine aanvulling. Vinexwijken, neergezet in de middle of nowhere. Was dat een idee van werkgevers? Was dat een idee van werknemers? Nee, dan is het waarschijnlijk bedacht door een club achterlijke gladiolen. En waar zitten de meeste daarvan? Precies, bij de overheid die het voornemen had om daarvoor een tax te gaan heffen.
  En inderdaad vind ik de assurantiebelasting een redelijk alternatief. Ten eerste betaaldt iedereen. Dus ook uitkeringstrekkers, bedrijfsleven en de zeer rijken die zeer veel te verzekeren hebben. En dat zooitje gajes wat in Den Haag zetelt dus ook.
  Ten tweede gaan mensen misschien is nadenken over datgene wat allemaal verzekerd is.
  Menigeen heeft bijna alles verzekerd tot reincarnatie toe. Daar valt nog veel op te bezuinigen.

  Beter zou het natuurlijk zijn eens in het eigen vlees van de overheid te snijden maar je moet natuurlijk niet het onmogelijke willen.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Lamberto

  De elite beschikt al over de meeste intelligentie (anders kom je niet aan de evolutionaire top), het meeste geld, de meeste wapens en de beste organisatie en een eeuwenoude planning. Het enige dat wij – het gepeupel dat niet verder dan een dag kan plannen – daar tegenover kunnen stellen, zijn onze aantallen. Nou, zoals je weet is daar ook wel een oplossing voor.

 • Lamberto

  Met het weghalen van de muur tussen de BRD en de DDR heeft het pure kapitalisme opnieuw haar intrede binnen Europa gedaan.
  We beleven op dit moment het draaipunt, waarbij het voormalige sociale gezicht van Europa, veelal vertegenwoordigd door politici binnen de afzonderlijke vrije landen, wordt ingeruild voor het puur kapitalistische model.
  Voormalige Maoïsten, communisten en ander politiek gespuis welke momenteel de politieke macht binnen Europa hebben gestolen, hebben net als kameleons een politieke gedaante verwisseling ondergaan, om nu als de nieuwe fascisten met harde hand (zie het Chinese model) de massa onder de knoet te brengen.
  De “Democratie” is ten grave gedragen.
  De enige manier om onder dit knellende juk uit te komen, is een volksopstand zoals tijdens de Franse revolutie heeft plaatsgevonden.
  Dat hierbij opnieuw aan beide zijden veel koppen zullen rollen, zal iedereen duidelijk zijn.
  Ik ben er vast van overtuigd dat na deze aanstaande ongekend brutale Europese burgeroorlog, alleen edelmetalen als basis voor een nieuw economisch model zal gaan dienen.
  Degelijkheid en niet verder springen dan de financiële polsstok lang is, zal dan voor iedereen gaan gelden.
  De horde Bankiers en hun huidige meelopers die zich begin 1900 in Amerika van de financiële sprookjesboom meester hebben gemaakt, zullen voorgoed van het toneel verdwijnen.

 • Gerard

  @René
  “Onbelaste reiskosten vergoeding is gewoon ordinaire goedkope beloning.”

  Ik dacht toch echt dat je voor woon-werkverkeer toch HEEEEEEEEEL veel belasting moet betalen. Wegenbelasting, accijns op benzine, BTW op benzine, BTW op treinkaartjes, BPM op je auto, wegenbelasting, assurantiebelasting, en ga zo maar door.
  Allemaal nodig om naar je werk te komen.
  Mooie “beloning” is dat.

  Ook weten we dat de overheid altijd gestimuleerd heeft om NIET te verhuizen. Overdrachtsbelasting is een boete op verhuizen.
  Heb je enig idee wat verhuizen kost?

  Daarbij zit niet alleen de huizenmarkt helemaal op slot, maar ook de arbeidsmarkt. Dankzij dezelfde overheid die zogenaamd beloningen uitdeelt.
  Dat betekent, niemand is nog zeker van een baan, en van baan wisselen kost je jouw vast contract. Er zijn alleen nog maar tijdelijke banen beschikbaar. En met die extreme belastingverhogingen zullen er vrijwel zeker nog meer bedrijven failliet gaan. Dat kost ook werkgelegenheid.
  Ik weet niet waar jij woont, maar ik woon in Nederland.

 • Gerard

  @WijRos
  Geen enkele politicus is voor mij een held.
  Maar Rutte is wel de enige die een kleinere overheid wil. Alle anderen willen de overheid nog groter maken op kosten van belastingverhoging en koopkracht. We weten allemaal dat dit de oorzaak van de crisis is geweest. En ze gaan er gewoon mee door.

 • WijRos

  @Gerard,

  Beste Gerard, is Rutte nog steeds jouw held?

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Re: Freegold

  Freegold is eigenlijk de default uitkomst van de financiele crisis INDIEN men geen officiele goudstandaard invoert.

 • René

  @Snel,

  Mee eens maar er is ook nog een huurmarkt die op slot zit.
  En ik neem aan dat je het met mijn file argument wel eens bent?

 • René

  @Andreas,

  Bovendien, wat heeft een werkgever er nou voor boodschap aan, waar jij woont.
  Hoe verder je weg woont, hoe minder productief je bent op je werk.
  Reizen kost tenslotte ook energie.
  Onbelaste reiskosten vergoeding is gewoon ordinaire goedkope beloning.

 • Snel

  @René

  De huizenmarkt zal evengoed niet in beweging komen als je een tax gaat opleggen voor degene die nog werkt.

  De problemen op die huizenmarkt zijn veel meer dan dat.
  Het grootste probleem is mi dat veel huizen niet verkocht kunnen worden omdat ze onder water staan. Dan heb je, zolang je de hypotheek kan betalen, maar 1 keuze: Zitten blijven.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @RB

  Als je de uitpraken van hooggeplaatste financiers volgt dan valt het me op dat ze regelmatig in deze richting hinten.
  En neem bijvoorbeeld de ECB die goud op de balans voert tegen de dagprijs.
  Op veel beurzen wordt nu goud als collateral geaccepteerd.
  Dat zijn de stutten onde de theorie die mij zo even te binnen schieten.

  @René

  Ik blijf voorlopig ook in zilver. Maar bij 20:1 gaat de helft naar goud. Bij 15:1 nog eens de helft van wat er overblijft, en bij 10:1 de rest.

 • René

  @ Rien,

  Misschien heb je wel gelijk.
  Maar zilver beweegt 2x zo hard als goud.
  En de trend is up.
  Daarom denk ik dat het nog geen tijd is om m’n zilver voor goud te ruilen (JMHO)

 • René

  @ Andreas,

  Dus jij vind het wel Ok dat iedereen mee betaalt voor mensen die die niet dichter bij hun werk gaan wonen of niet dichter bij huis gaan werken waardoor de files alleen maar langer worden en de huizenmarkt ook niet in beweging zal komen.
  En een gemiddeld gezin €150 per jaar meer kwijt is aan verzekeringen.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Ja Rien, JYHO inderdaad. Maar waarop is YHO dan precies gebaseerd? Tenslotte is freegold ook niet meer dan dat het nu is: een theorie.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Tja
  Zilver was tenminste van gisteren.
  Of het ook van morgen is?

  Freegold rulez :)

  Just joking ofcourse, not?

  Zilver is en blijft een essentiele grondstof. En als dusdanig zal ze ook haar waarde behouden als de financiele wereld instort.
  Maar als de financiele wereld zich hergroepeerd om goud zal zilver geen rol vinden. Anders dan in de industrie en bij verzamelaars.
  JMHO ofcourse.

 • Lamberto

  Zilver is van alle tijden.

  Zie de inhoud van een contract aangaande de voogdij over drie minderjarige kinderen.

  735/5598 Noordbroek 4-2-1743. Afkoop tussen Eise Ebes, Derk Jans en Febe Hemmes voorstanders over de drie minderjarige kinderen van Tjabering Pauwels en Grietje Koers enerzijds en Tjabering Pouwels anderzijds. Vader behoudt de gehele boedel. Als de kinderen 18 worden, moet aan de voogden f 45 uitgekeerd worden. De kinderen moeten leren lezen, schrijven en rekenen en de zoon moet een ambacht leren. Ieder kind krijgt dan genoeg zilveren knopen voor een hemdrok, een zilveren haak en oog, en een paar schoengespen. De zoon krijgt een paar beengespen extra. De onkosten van de driejaarlijkse vertoning van de afkoopsbrief aan het gericht, en verdere gerechtskosten komen ten laste van de vader.

 • Andreas

  Beste Roi
  Dat wordt nu dus ook gevaarlijker. De onderwereld heeft edelmetalen nu ook ontdekt. En dan is zo’n inkoper toch een makkelijke prooi. Een teken aan de wand, om de woorden van Temp te gebruiken.

 • Roi

  @ Andreas

  Dat dacht deze overvaller ook denk ik…. Dat fiat geld is straks niks meer waard.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/13018975/__Overval_op_goudinkoper__.html

 • Andreas

  Tja
  Naar mijn mening is het als belegging een vorm van geld. Het is nu als bescherming tegen fiat geldontwaarding een hoge mate van geld. En betalen ermee gaat waarschijnlijk ook nog gebeuren. Maar dat is als ieder vertrouwen in fiat geld weg is. Dus bij torenhoge cq hyperinflatie. Naar ik hoop komt er geen zilverstandaard zoals een goudstandaard. Dat brengt misschien dan weer vervelende conseqenties voor zilverbezitters met zich mee. Maar op Slim beleggen .com of .nl staat nu een aardig stuk over zilver.

 • tja

  Als goud de standaard wordt, hoe zit het dan met zilver? Zou zilver nog een betaalmiddel kunnen worden of blijft het bij grondstof?

 • temp242
 • Andreas

  Beste Snel
  Doe mij de gulden maar. Samen goed is geen goed. Ik kan met vele mensen samenwerken maar ik hoef ze niet in mijn huis. Laat staan dat we de portomonee delen. Helaas moet Europa eerst finaal naar de kloten voordat de ,leiders, dat inzien.

  Gelukkig is de forenzentax van tafel. Het wordt nu in ieder geval over meer mensen verdeeldt en niet alleen bij de werkenden. En links of rechtsom moet het geld toch op tafel komen.

 • Snel

  Het hoge woord is er eindelijk uit. Van Verhofstadt dan. Er moet een verenigde staten van Europa komen anders is de euro niet houdbaar.

  Zeg nu zelf, wat heb je liever, een verenigd Europa, of de gulden?

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  ‘Religie is opium van het volk.’

  Karl Marx (en Lenin zei ook zoiets)

  Opium van het volk is een uitspraak van Karl Marx met betrekking tot religie. Door te wijzen op de beloning in het hiernamaals zouden onderdrukten zich schikken in hun lot. Hij schreef in 1844 in de Deutsch-Französische Jahrbücher in Zur Kritik der Hegelschen Rechtsphilosophie: Het fundament van de irreligieuze kritiek is: de mens maakt de religie, de religie maakt niet de mens. (zie Wiki.)

  Meneertje Marx heeft op dit punt wat mij betreft helemaal gelijk. Als er al een god bestaat, waarom verbeelden we ons dat hij/zij tegen een stel wilden zou praten? En blijkbaar gaan die praatjes altijd via tussenpersonen die op die manier wereldse macht willen uitoefenen. Als je alle religies op een hoop zou gooien, kunnen ze nooit allemaal gelijk hebben. Maar dat we het vandaag de dag nog uberhaupt over religies hebben, is voor mij een teken dat de tegenstellingen tussen religies alleen maar worden aangewakkerd door slimme propaganda. En wat islam betreft: sinds 9/11 is dit zo ongeveer de vergelijking geworden: arabieren = moslims = terroristen. Korter door de bocht kan het bijna niet. Een regelrechte overwinning voor de propaganda via massamedia. En dat terwijl na 9/11 er Israeli’s om het hardst stonden te dansen op straat, zowel in New York als Tel Aviv…

 • Sebassol

  Waarom schaffen we al die kut geloven niet gewoon af? en geloven we in samen zijn en genieten van het leven ongeacht kleur of ras, dik of dun, lang of klein.

  Geloven zijn de basis van haat.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  OK. Om Pat Condell te citeren: peace.

 • Andreas

  Beste RB
  Je zoekt er echt waar veel te veel achter. Ik heb met geen enkel geloof iets maar een ieder is uiteraard vrij om te geloven wat hij wil. Over de Islam als zodanig of als geloof heb ik geen mening. Simpelweg omdat ik mij er nooit in verdiept heb en dat ook niet ga doen. De uitwassen die plaatsvinden onder de noemer ,, het is de wil van Allah,, vindt ik wel achterlijk. Dat klopt.
  Maar dat vindt ik evenzeer van uitwassen in de katholieke kerk. Geen misverstand daarover.
  Maarrrr, ook toen er van geen enkele uitwas nog sprake was kende ik al tientallen moppen over paus, pastoor, priester, dominee en nonnen. En waakte er toch wel een beetje voor mensen niet tegen hun schenen te schoppen. Want dat is niet de bedoeling van een mop.
  En net zo makkelijk had ik dus de paus in het mopje genoemt. Zo is het en niet anders.
  Toevallig stond er de dag na mijn mopje het artikel over Bangladesh met platgebrande tempels in de krant. Dat maakt mij dan boos. Want ik heb dan wel niets met een geloof maar vind platbranden helemaal nergens over gaan. Ik vind het derhalve dan ook nergens voor nodig om een moskee te besmeuren of plat te branden.

  En van de westerse wereld verdedig ik niets wat geen verdediging verdient. Maar dat moge reeds gebleken zijn uit eerdere inzendingen.

  En laten we hiermee het hoofdstuk Islam dan maar afsluiten. Op naar het volgende onderwerp want er is genoeg gaande en te bespreken.
  Mvg

 • silverman

  mensen die inzicht willen hoe men een groot land kan provoceren ofwel 2 geloven tegen elkaar kan opgezet worden kan je zien in de film “kingdom of heaven”. de inhoud van dat film is nog altijd hedendaagse bezigheid van niet gelovigen. zo. dit was mijn deel voor over de onaangename onderwerp van andreas. nu hopen dat we positieve schrijven van hem kunnen lezen en zelfs van hem leren.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Andreas,

  Waar die mop vandaan komt maakt toch helemaal niet uit? Jij kiest ervoor om juist deze te plaatsen en dat zegt iets over jou. Blijkbaar beschouw je de islam als een achterlijke religie en Mohammed als de profeet van die religie en daarover mogen dan beledigende grappen worden gemaakt. Met de moedwillige bedoeling om mensen te beledigen die dat geloof aanhangen. Moet jij weten, maar ik vind dat weer achterlijk.

  Over die steniging? Verwerpelijk. Net zoals elke wandaad die ooit door mensen zogenaamd in de naam van God is uitgevoerd. Neem de christelijke inquisitie, de joodse en islamitische steniging, de vrouwenbesnijdenis en al die andere kul die mensen hebben bedacht omdat hun zelfbedachte godheidje dat zogenaamd wil. Maar ga alsjeblieft niet het westen verdedigen met z’n achterlijke cultuur en z’n achterlijke religie en – helaas – geavanceerde manier van oorlog voeren.

 • silverman

  hoe kom je erbij dat ik moslim ben? ik heb veel respectvolle vrienden die moslims zijn. het probleem is niet de islam maar de media nu . islam is een viserend religie omdat het groeit . en niet alleen de islam ,maar ook de christenen zijn geviseerd. de vatikaan is in handen van niet gelovigen. ik spreek niet over de pauzen maar geheime groepen. dit is wat ik van hen hoor. het lijkt me logisch. als ik de paus volg tijdens zijn speeches lijkt het alsof hij onder hypnose staat. dit zijn zware aantijgingen aan niet bekende groepen maar op youtube is er veel te zien en begin ook te geloven dat het werkelijkheid is. maar ja wie ben ik? ik ken een turkse zakenman waar ik vaak kom. een goed opgeleide persoon. toen er turkse nieuws opstond bij hun thuis , zag ik de uitgebreide nieuws over de amerikaanse ambassade in libie. de echtgenote was een vrouw met hoofddoek.die vrouw was emotioneel en vondt het erg . wat ik wil zeggen is dat zij ook moslim is maar die moorden afkeurt.

 • Andreas

  RB
  Als je mij al een tijdje leest weet je dat ik geen onderwerp schuw en zeker niet verwerpelijke daden uit het verleden goedpraat. Integendeel zou ik haast zeggen. Zo heb ik het gehad over de politionele acties in Indonesie, de rol van Nederland tijdens WW2 en meer zaken die te gek voor woorden zijn.
  Zoals ik al schreef kwam de eerste mop uit India. En stond met een verhaal over een klein stukje geschiedenis op de website van de dagelijkse standaard. Dus niets erbij getrokken.
  En als de mop gegaan was over een mollig fratertje had ik die gewoon doorgezet. Nu wordt het helemaal mooi. Alsof ik moppen bedacht door anderen aan moslims aanpas. Ja, ik ben nogal een moslimhater ziet u? Nee, beste RB. Dat is niet waar. Ik haat de uitwassen die onder de noemer geloof plaatsvinden. En dat van alle geloven.

  Maar kom nu ook eens met een reactie op het filmpje van Lamberto over de steniging van een meisje. Want daar blijft het oorverdovend stil over. Nou,ja de steniging en doodsstrijd van dat meisje duurde ook maar twee uur. Dus waar hebben we het over. Je zou er haast grappen over gaan maken. Maar niet heus.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Andreas,

  Je kiest niet zomaar een mop. Dat je Mohammed als mikpunt neemt – voor alle duidelijkheid: het doet mij persoonlijk helemaal niets – zegt natuurlijk wel wat. Je zou eens bij jezelf te rade moeten gaan waarom je de keuze voor juist die mop hebt gemaakt. Angst voor die o zo enge Islam? Bestudeer de daden van onze nobele voorvaderen, de kruisvaarders, nog maar eens en dan weet je weer hoe moord, brandstichting, verkrachting en etnische/religieuze zuivering eruit zagen. Op dat soort onzin – en natuurlijk het imperialisme met z’n slavenhandel – zijn onze kerk, cultuur en rijkdom gebaseerd.

  O ja, met een klein mollig fratertje uit Franeker was je eerste mop eigenlijk leuker geweest. Volgens mij is Mohammed er gewoon met de baardharen bijgesleept.

 • Andreas

  Beste RB
  Dat is natuurlijk gedeeltelijk onzin. Moppen maak je niet uit angst. Dan was er nogal wat angst voor de belgen ook zeker. Daar waren duizenden moppen over. Zoveel, dat er bijna geen leuke meer tussen zat. En laten we Max Tailleur even noemen. Die het nodige had meegemaakt maar gevierd was met zijn Sam en Moos moppen. Daar zaten ook knalharde moppen tussen. En ook in Duitsland waren kneiterharde moppen tijdens de oorlog. Ook over de bruinhemden en over hun eigen leven dat bepaald niet meer zeker was in de laatste jaren. Het is van alle jaren dat geloof en bevolkingsgroepen op de hak genomen worden. Dat deden wij met de belgen en andersom.
  Het grote verschil is dat we rustig een belgenmop tegen een belg konden zeggen, en dat daar smakelijk om gelachen werd. Je kon er dan natuurlijk wel 1 terugverwachten. En terecht.
  Dat is nu gevoel voor humor. En die verhouding is er helaas niet met moslims. Die nemen het veel te serieus.

  Angst
  Jazeker is er angst. Angst bij heel veel jonge dames en meiden. Angst om uitgescholden te worden en erger. Alleen maar om hun wijze van kleden. Angst is er om door een moslimwijk met groepen jongeren heen te moeten lopen. Teveel worden en zijn al behandeld als loslopend wild.
  Het is de moslimwereld die eens naar zijn eigen jeugd en moraal moet kijken.
  Kijk nu eens naar het voortgezet onderwijs. Dan zijn het overwegend moslima’s die het goed doen en presteren. Ik ken heel wat ondernemers die er niet meer over prakkezeren om nog een moslimjongen aan te nemen. Ze kijken wel lekker uit. Dat laat zich ook zien in de hoge werkeloosheidcijfers onder allochtonen. En dat hebben ze aan zichzelf te danken.

  Naar mijn mening is er dus geen sprake van propaganda maar veel meer van oorzaak en gevolg.
  De moslimwereld heeft een gebrek aan spiegels denk ik.

 • Jullie

  Jongens, kunnen we het hier gewoon wat professioneler houden ?
  Kunnen de moppen en al die andere flauwekul niet gewoon achterwege gehouden worden ?

  Hou het gewoon even bij goud en zilver en andere RELEVANTE zaken graag.

  Er zit genoeg kennis hier, probeer het forum een beetje duidelijk te houden, de hele lay-out van het forum is al niet geweldig overzichtelijk (no offense Rolf) , dus probeer gewoon allemaal een beetje streng en saai te zijn. We zijn hier tenslotte hoofdzakelijk voor 1 ding : Namelijk relevante informatie voor de goud en zilver markt.

  Moppen of moslim gebash horen hier niet.

  Dank U.

  Zover heb ik niet echt info, behalve dat het eruit ziet dat zilver probeert weg te breken (naar boven natuurlijk)

 • Andreas

  Beste Silverman
  In een eerdere reactie sprak je van extremisten. Dat wil ik nog wel aannemen. Het jammere is dan wel dat de gematigde moslimwereld oorverdovend stil blijft met reacties op die extremen. Is dat uit angst? Of is dat een vorm van gematigde goedkeuring. In Nederland kennen we het spreekwoord ,, wie zwijgt, stemt toe,,.

  Het is nu wel zo dat diverse mensen die het gevaar van extremisme aan de kaak hebben gesteld het niet meer na kunnen vertellen. En anderen permanent onder zware bewaking staan. En dan bedoel ik niet alleen Wilders maar ook de schrijver Rushdie en een Deense cartoonist.
  Alvorens je mij voor stoer uitmaakt is het misschien een idee eens na te denken wat het zwijgen van de gematigden aan gaat richten onder de goeden van uw geloof.
  Mvg

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Het feit dat diverse mensen het zo vaak over de islam – in de vorm van moppen of Pat Condell gemopper – hebben, geeft m.i. alleen maar blijk van angst. Angst die er in is geramd door jarenlange propaganda. Moslim = eng en Islam = terrorisme. Nou, net zoals christenen niet allemaal meer kruisvaarders zijn die moslims terroriseren en moskeeen in de fik steken, zo zijn niet alle moslims wraakzuchtige idioten die nergens voor open staan. Ik vind het een behoorlijk Middeleeuwse discussie worden, gevoed door nogal doorzichtige propaganda.

 • Snel

  Na alle discussies over het islam mopje of iets dergelijks is dit zeker de moeite van het kijken waard.
  Doe het nu maar want ik heb er, zonder dollen, een drie kwartier naar moeten zoeken omdat ik zeker wist dat ik het vorige week nog op tv gezien had.
  Allen ik wist niet meer waar.

  Kijk vanaf 12.45(minuut)

  http://www.powned.tv/uitzendinggemist/2012/09/pownews_297.html

 • Andreas

  Beste Silverman
  Nou hou ik het netjes en dan is het weer niet goed. Hij was eigenlijk als goedmaker naar jou toe bedoelt. En dat valt me van je tegen. En jammer maar helaas, het bevestigd dus de vandaag geplaatste zogenaamde vooroordelen. Sommige mensen vatten alles als belediging op.
  Mvg

 • Roi

  X

  Goh wat een diepgaande opmerkingen.. Iemand die zo hoogbegaafd is als jij en zo’n grote inbreng heeft op dit blog kan vast wel uitleggen hoe jij aan het woord azijnzeiken komt… Is dit iets wat je zelf hebt geproefd of heeft er ooit iemand over je heen staan zeiken en wat auw deed aan je oogjes?

  Oeps sorry nu bent ik jou aan het afzeiken…..; dus let op, mondje dicht!

 • silverman

  wijze andreas, ik wilde niks meer zeggen over dit onderwerp ,maar je wilt toch je stoere kant laten zien . mag zeker. u berichten zijn vaak ook stoer . je grapt graag , maar weet niet van ophouden he. je doet maar.

 • X

  Over welke mop is die ophef eigenlijk? Die van die schapenneuker? Moet kunnen toch zo’n grap, als andere groepen net zulke korte lontjes hadden als moslims dan stond er geen ambassade meer overeind in de wereld.

 • Lamberto

  Moppen zijn voor hen die begrijpen waar het over gaat altijd leuk om te lezen.
  Nog mooier is het als in een gezellige kroeg een echte moppentapper aan het woord komt.
  Maar zoals met alles is in de echte wereld de realiteit vaak zo walgelijk en mensonterend, dat velen acuut horende doof en ziende blind worden.
  Beluistert u de inhoud van deze link maar eens.

  http://www.youtube.com/watch?v=qA9NcOBZ0zI

  En dan te bedenken dat er in ons land ook van deze figuren rondlopen die soortgelijke misdaden hebben begaan.
  Dan praten we niet meer over een mop, maar over een “tragedie”.

 • X

  Over welke mop is die ophef eigenlijk? Die van de schapenneukers? Moet kunnen toch zo’n grap.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Eh Andreas, ze worden niet leuker of zo. Deze mop is zelfs gewoon saai.

 • Andreas

  Wat maken we toch een hoop ruzie op niks af op deze aardkloot. Uit betrouwbare bro heb ik vernomen dat het er boven in de hemel heel anders aan toe gaat. Het verhaal wat ik daarover gehoord heb gaat zo:
  Yasser Arafat( u weet wel, dat is die man die dacht dat hij overal moest helpen met de afwas) ging dood en dus te hemelen. Daar deed Petrus open en zei,, ha, die Yasser, kom binnen en zeg mij wat ik voor jou kan doen,, . Yasser blij verrast dat hij zo vriendelijk ontvangen werd zei
  ,, nou, ik had graag met de profeet Mohammed gesproken,,. Geen probleem gaf Petrus te kennen. Maar die is boven op het hoofdkantoor, die trap op en dan moet je daar maar even verder vragen.
  Dus Yasser de trap op en daar ziet hij Jezus zitten, diep verzonken in een kruiswoordraadsel. Dus Yasser kucht een keer en Jezus kijkt op. Nou, kijk eens wie we daar hebben. Sjonge die Yasser, uitgespeeld met je vuurwerk? Maar wat kan ik voor je doen? Nou, ik zou graag een gesprek hebben met de profeet Mohammed. Jezus knikt en knikt. Geen enkel probleem maar die is op de bovenste verdieping. Ik geloof appartement 12 maar spijker mij er niet op vast. Dus hier de trap op en dan wijst het vanzelf.
  Dus Yasser de trap op en belt aan bij appartement 12. Daar doet God open en net zo vriendelijk reagerend. Wat een verrassing. Onze vriend Yasser. Uitgespeeld met je vuurpijlen beste jongen?
  Yasser knikt bevestigend. En vertel mij eens wat ik voor jou kan betekenen zei God. Nou, ik zou graag met de profeet Mohammed spreken. Geen enkel probleem zei God, maar wil je ook koffie? Graag, zei Yasser, want het was nog een hele reis. God geeft een schreew naar de keuken ,, Mohammed, breng effe twee koffie.

  Zien jullie nou wel dat we het samen op kunnen lossen.
  MVG

 • René

  Hé X,

  Waarom heb je eigenlijk geen naam?
  Vind je dat eng of kon je nix orginelers verzinnen dan X?

 • X

  Stelletje zeikerds ga anders lekker ergens op een berg wonen waar geen overheid is. En zelfs dan vind je vast nog wel iets om over te azijnzeiken.

 • Andreas

  Beste RB en oli
  Durven: ik heb geen seconde nagedacht over durven. Ik lees een mop en niet meer als een mop en plaats hem op op een edelmetalenblog. Dus geen religeus blog. Niet met de bedoeling mensen eens flink te kwetsen of in de zeik te zetten. Sommige dingen doe je nu eenmaal niet. Zo zou ik dus nooit op dit blog een mop zetten waarbij iemand wakker wordt en tot de ontdekking komt dat zijn edelmetalen gesmolten zijn. Sommige dingen zijn te confronterend en te gruwelijk. Maar kom op he, op een Nederlands blog niet meer grappen mogen maken uit angst voor…. Dan zijn we reeds diep gezonken.

 • pietje

  september.

  Prijs zilver per ounce: 26,81€ (24,51€) – 34,49$ (30,71$).

  Comex beurs: fysiek zilver: 41.426.377 ounces (36.157.256)

  Comex beurs totaal zilver in beheer: 142.046.728 ounces (139.919.828)

  ETF ishares zilver trust (SLV): 319.115.479 ounces (315.746.223)

  Sprott Physical Silver Trust (PSLV): 40.472.902 ounces. (39.792.798)

  Het was een mooie maand voor zilver beleggers. Hun geduld wordt eindelijk beloond met een koersstijging in de buurt van 10%. Voor mij mag dit een maandelijks ritueel worden, meer hoeft dat niet zijn.

  We zien overal een stijging van de zilver voorraden, zowel bij de comex als bij de pure investeringsfondsen. Meer zilver en hogere prijzen, het lijkt bizar, maar zo kennen we het zilverwereldje, waar meer dan eens alle logica ontbreekt.

  Zo is de zilverprijs in de toekomst (2017) goedkoper dan bij directe levering. Alweer de wereld op zijn kop (34,5 t.o.v. 34,0), een fenomeen die we niet terugvinden bij grote broer goud (1770 t.o.v. 1870 in 2017), waar de situatie wel normaal is.

  In elk geval is zilver beleggen terug leuk geworden sedert de val vanaf de top van 50$ in mei vorig jaar.

 • Roi

  Die assurantie belasting hebben ze vorig jaar ook al stiekem van 7 naar 9,2 % verhoogd.Geen media bericht gehoord daarover.
  Ze pakken je altijd linksom of rechtsom, nu de forensen tax is afgeschaft pakken ze je op je autoverzekering. Dus omgerekend ga je toch weer flink extra betalen voor je auto. Ik zou mijn Inboedelverzekering ook eens onder de loep nemen. Mensen zijn vaak veel te hoog verzekerd en aangezien je toch maar 1/3 krijgt uitgekeerd kan je beter je premie verlagen tot het minimum en zelf wat geld opzij zetten.

 • Henk

  Ach, politiekers kunnen alleen meer geld uitgeven en dat terughalen in de vorm van lastenverzwaring bij de belastingbetalers. Daadwerkelijk de overheid zelf verkleinen en het afschaffen van allerhande overbodige overheidsbemoeienis in de markt, daar hebben ze nog nooit van gehoord.

 • René

  De landverraders hebben de forensentax van tafel geveegd.
  Ter compensatie gaat de btw op alle assurantien van 9 naar 21%.
  Dat levert miljarden op (lees: dat kost het nederlandse volk miljarden) Grrr

 • WijRos

  @Roi

  re. Robeco, en waarom nu?

  Beste Roi, waarom is wel duidelijk lijkt mij, te kort aan cash.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  “Gold and Silver and surging this morning as the Fed’s Charles Evans talks on CNBC of the need for more accomodative policy by the Fed.”

 • Roi

  Wauw op kitco goud en zilver in 1 rechte lijn naar boven!!!!! what’s happening…(1 oct.effect misschien??)

 • Roi

  Zilver is volgens een aantal hedge fund managers het edelmetaal bij uitstek.

  http://goudvergelijken.nl/blog/hedge-funds-bijzonder-positief-over-zilver/

  Ik ben altijd wat huiverig als hedge fondsen opeens dit soort dingen gaan roepen…. en dat vooral pas na 4 jaar van QE’s / LTRO’s waarbij deze grondstofprijzen al erg zijn gestegen.

  Worden ze nu pas wakker dan?

 • Roi

  Is er trouwens al nieuws over de verkoop van de vermogens tak van de Rabobank. Robeco is toch een van de grootste vermogen beheerders in Nederland. Ben benieuwd aan wie ze dat willen verpatsen , voor hoeveel en waarom nu?

 • RCPL

  Klaar is Kees (de Kort)…

  ‘AFS Vermogensbeheer failliet’
  AFS Vermogensbeheer uit Houten is failliet verklaard. Dat meldde het Financieele Dagblad (FD) maandag op zijn website, op gezag van de curator van moederbedrijf Phanos.

 • gordijnen

  @Rudolf

  Sorry Rudolf voor het misverstand. Er is een Nederland een bevolkingsgroep die altijd respect wil. Nog voordat ze iets hebben gepresteerd.

  Hier was een kleine verwijzing naar. Sorry eerst moeten de daders nog gevonden worden.

 • gordijnen

  Wie is er bang voor de Moslim ‘dwazernij’?

  http://www.avaaz.org/nl/7_things_you_should_know_global/?bYXPfcb&v=18193

  De andere kant van de medaille

 • Lamberto

  Andreas,

  In Duitsland hebben ze het niveau van grappen over “Moslims” aanzienlijk verhoogd.
  Gaat binnenkort in Nederland ook nog wel gebeuren.

  http://www.youtube.com/watch?v=-NusTE1u5xY

 • Rudolf

  Andreas, ik ben het 100% met je eens!
  @gordijnen, als je echt respect hebt voor die megakraak, moet er wel iets niet helemaal goed zitten in je bovenkamer…

 • Andreas

  Zo, een mop over een profeet mag niet. Ik zat gister eens even op een moppenblog met diverse onderwerpen zoals Jezus, belgen, turken, dokters en noem maar op.
  Nu was dit een blog met reactiemogelijkheid. Bij de rubriek moslims en taliban ging niet 1 mop over de schreef en dan de reacties. Regelrechte doodsbedreigingen aan het adres van de inzenders waren het resultaat. Wanneer zien we keer de realiteit onder ogen. We mogen schijnbaar niks meer zeggen en dat wordt nog een keer bevestigd door een aantal westerse mensen ook. Wereldwijd is er onder moslims dus verregaande woede over dit belachelijke filmpje. Dat is inderdaad te belachelijk voor woorden. Een filmpje is dus een rechtvaardiging om te moorden en tempels plat te branden. Dat belooft wat voor de toekomst.

  Maar waar is de volkswoede over het lot van de Hindoes en andere geloofsovertuigingen? In welke moskee wordt geld ingezameld om de afgebrande tempels van mensen die part noch deel hadden aan dit filmpje weer op te bouwen? In welk achterlijk geloof is er buiten de Islam een rechtspraak sharia genoemd die een meisje die slachtoffer is van verkrachting veroordeeld tot de dood door middel van steniging. En waar is dan de volkswoede in westerse landen als een filmpje van zo’n steniging op you tube te zien is.

  Het is voor mij wel duidelijk. Voor mij is het nog steeds een mop, zoals ik er ook heel veel over andere geloven ken. Deze was wel veel minder leuk omdat normaal bij een mop de absurditeit ervan duidelijk is. In dit geval is dat een stuk mindr duidelijk. Maar in ieder geval is de islamisering in dit land in volle gang. Met bijpassende lange tenen. Maar mijn volgende mop gaat wel weer over Jezus of God. Dan kunnen moslims ook meelachen, ziet u.
  We spreken elkaar wel weer als alle vrouwen in Nederland verplicht met zo’n onthoofddoekje lopen.
  MVG

 • silverman

  in iedere groep heb je extrimisten. en geloof me . het enigste wat ik vraag is zoals wijros het zegt.blijf bij de kern in deze blog. hier leert iedereen van elkaar. ik vindt het erg dat andreas zoiets aan de man brengt.hij is te verstandig om mensen niet te kwetsen. meer zeg ik er niet over.

 • gordijnen

  Van de bovenstaande 2 artikelen, kan je zeggen dat deze echt een bepaalde groep discrimineren.

  Probleem is alleen dat de toekomst, ons zal leren of dit ook zo is.

  De statistieken geven vaak een ander beeld.

 • gordijnen

  zo 30 sep 2012, 21:11 |lees voor
  Media Markt beroofd AMSTERDAM – Dieven hebben in de nacht van zaterdag op zondag voor tienduizenden euro’s aan computerspullen buitgemaakt bij een roof op de Media Markt aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord.

  “Het is echt een georganiseerde actie geweest. Ze wisten precies dat op die plek de computerafdeling zat,” zegt Ton van Vianen van de electronicawinkel tegen Dichtbij.nl. “Voor zover we nu hebben kunnen nagaan hebben de daders vooral producten van Apple meegenomen. We zijn nu aan het tellen maar ik denk dat de schade tegen een ton aanloopt op dit moment.”

  Op camerabeelden zou te zien zijn hoe de rovers rond vier uur met een bouwladder naar de eerste verdieping klommen. Daar sloegen ze een raam in met een bouwhamer. Vervolgens konden ze ruim een half uur ongestoord te werk gaan.

  Ik zou toch denken dat het hele pand alarm heeft, maar ja ik werk ook niet bij media markt.

  Echt respect man voor z’n mega kraak.

 • gordijnen

  Bomaanslag Bali, door moslims.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bomaanslagen_op_Bali_op_12_oktober_2002

  Ik heb weinig protesten gezien van moslims na deze aanslag.

  In de koran staan een heleboel zaken die moslims niet mogen.

  Alleen tijdens de ramadan houden de meesten zich hieraan.

  Echt respect hiervoor. Ik zie dan ook meer moslims ’s nachts op straat dan overdag.

  Vooral niks zeggen als ze om 2 uur in de nacht aan het voetballen zijn.

 • WijRos

  @Gerard,

  Beste Gerard, je wilt toch niet beweren dat kerken inclusief inzittenden in brand steken even erg is als een belediging van de profeet?
  Er is een meerderheid in NL die dat niet met jouw eens zijn, lijkt het. Ik zou maar oppassen met wat hier allemaal te berde gebracht wordt. Laten we ons maar op onze kern zaken concentreren.
  Het zal niet lang meer duren dat de sharia ingevoerd wordt en dan worden er misschien nog oude beweringen van deze site gepresenteerd.

 • Gerard

  @silverman
  Moslims die Jezus niet beledigen? Dat is nieuw!
  Elke dag gaan er kerken in de fik en worden christenen afgeslacht. In bijna elk moslimland ter wereld. Maar ja, daar mogen we natuurlijk niks van zeggen van de socialisten. Ofwel de moslim
  Partijen tegenwoordig.

 • Enrico

  @silverman
  “zij hebben respect maar omgekeerd niet”

  De mop van Andreas mag dan een beetje onnodig zijn, wat je er allemaal bij haalt is is ook een beetje over the top. Zo respectvol zijn alle moslims overigens niet. Vrouwen en meisjes die net iets minder gekleed dan zij goeddunken over straat gaan worden voor alles en nog wat uitgemaakt en als je daar iets van zegt ben je meteen een ongelovig varken.

  In Nederland maken we moppen over alles, ook over de koningin, de dominee en de pastoor, dus ook over Mohammed, als je daar niet tegen kan ben je hier misschien niet op je plaats in dit land.

 • greetjes

  tssss…. mijn motto is; als het goeie grap is, dan mag ie ook over mij gaan. Wat een ophef, laat gaan, laat gaan!

  Maar als het dan wel een leuke grap over een ouwe dronken Serviër mag zijn: effe kijken, zooo leuk!

  http://www.youtube.com/watch?v=sADF-E2m7nA&feature=youtu.be

 • silverman

  ik vindt het gewoonweg bruut.ik las alle berichten voorheen en zag geen aanleiding tot die mop van andreas. in democratie kan veel. maar een grap zoals deze is provocerend. niks anders. het raakt gewoon die mensen als er over profeet mohammed gemopt wordt. en terechte reacties . iedereen weet dat er geen beelden ervan zijn. iedereen die zulke akties onderneemt geeft gewoon een uitnodiging voor problemen. wij hebben mozes als profeet, anderen jezus,mohammed.ik zie nooit moslims deze 3 profeten beledigen. zij erkennen hen ook als profeten. alhoewel zij van andere religie zijn. zij hebben respect maar omgekeerd niet.ik hoop dat dit de laatste beledigend mop is deze forum is leerrijk ,zie zeer slimme mensen berichten plaatsen, ook meneerke van de onnodige mop. l

 • gordijnen

  30 jaar geleden ging ik op zondag er vaak met de auto op uit en lekker roken.

  Nu leef ik heel anders, door het beleid van de politiek.

  Vandaag lekker wezen sporten, moet fit blijven en langer werken.

  De auto lekker laten staan, scheelt veel geld en voorkomt ook een boete.

  Geen ijs of vette hap maar lekkere vis gekocht 3 grote stukken tongschaar voor 5 euro,
  lekker samen thuis opeten.

  Niet meer roken, dat scheelt echt heel veel geld. Politiek bedankt.

  De economie komt volgens mij echt tot stilstand. In de stad zie ik wel veel mensen,
  maar niet met tassen vol met kleding voor de winter.

  De meesten wachten op de opruiming of wachten nog op welke belastingverhogingen nog gaan komen.

  Voor mij is het een sport om goed te eten en te genieten van het leven
  en zo min mogelijk belasting te betalen.

  Genoten van het mooie weer en een wandelingen met de honden.

 • Lamberto

  Andreas,

  Ze vallen over je heen man!
  Respect, respect en veel respect moet je tonen.
  Maar niet getreurd, ik heb een uitweg voor de gevaren die je gaat lopen gevonden.
  Gewoon doen, omdat het kan!
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZgDUVJCZC50

  Silverman,
  Voor u een leuk wijsje om in hogere sferen bij weg te dromen.
  http://www.youtube.com/watch?v=tY7Z0UNvsDo&NR=1

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Andreas

  Ik vind het ook een behoorlijk dullig grapje. Kijk eens wat ik durf te zeggen over Mohammed.

  Tuurlijk moet het kunnen – maar moet je het dan ook doen?

 • silverman

  ik volg dagelijks dit blog en had zoveel respect voor andreas alhoewel hij soms hard uit de hoek kwam.maar de zogezegde grap over de profeet is toch heel zwaar. alle respect voor jou is eruit man.je bent heel klein nu . mijn omgeving is vol moslims en als zij dit moeten lezen hier zal er ophef zijn. gelukkig ben ik geen opstoker en wil het hier rustig houden. maar speel nooit met religie. zeker niet in zakelijke blogs. ook al is het een mop uit india, past niet. ik zou graag de eigenaars van dit blog attenteren dat zulke moppen zeker hier niet mogen plaatsvinden. dank u

 • x.

  X is niet x. voor de duidelijkheid niet dat ik dadelijk mensen aan me broek heb hangen om zijn uitspraken!

 • Stafke
 • Nico

  Snel
  Klopt helemaal wat je zegt,wat een mens zaait zal hij ook oogsten.

 • Snel

  @Nico

  Weersveranderingen zijn van alle tijden. Vroeger hebben de Vikingen op Groenland akkerbouw bedreven.
  We zullen er alleen mee om moeten leren gaan.
  Ook is het zo dat er helemaal nog geen voedsel schaarste is, mits je het gebruikt waar het voor bestemd is.

  Juist, om op te eten dus.
  En niet voor in de tank van de auto.
  Bovendien is het rendement op bio brandstof praktisch nul.

  In deze tijd zijn we dus gekomen aan het eind van de moderne beschaving.
  Bio brandstof gaan telen wat ongeveer evenveel aan brandstof kost.

  Triester moet het niet worden.

 • tip
 • pietje

  Business Insider analyseert wat de 5 grootste bedreigingen zijn. Bovenaan: Nederland.

  1. de hardliners uit Nederland, Finland en Duitsland.

  Die drie landen zijn de feitelijke financiers van de reddingsoperaties. Uit die landen komt het geld. En komt ook, steeds luider, het gemor. En dan vooral uit Finland en Nederland, waar streng zijn tegen de tekortlanden een politiek issue is. Als in die drie landen (of een ervan) de hardliners de overhand krijgen is het gebeurd.

  2. Spanje. Het land draait steeds dieper het moeras is. Door de krimp van de economie moeten de bezuinigingen steeds drastischer worden, waardoor de economie sterker gaat krimpen, etc.

  3. Italië. Economisch minder rampzalig dan Spanje. Maar veel groter, dus als het mis gaat is alle hoop voor de euro verloren. Bovendien is de kans aanwezig dat de politiek van weleer, al of niet onder leiding van Berlusconi, het heft weer in handen krijgt.

  4. Griekenland. Er zijn geruchten dat Griekenland de euro uit wordt geduwd zodra Obama de verkiezingen heeft gewonnen. Maar ook als dat gerucht niet klopt is het moeilijk in te zien hoe het land in de euro kan blijven. Maar niemand weet wat er gebeurt als Griekenland er uit wordt gezet/gaat. Met Griekenland, maar ook met de rest.

  5. Groei. De enige manieren om de problemen van de eurozone echt te boven te komen is door economische groei. Daarvan stijgen automatisch de (belasting)inkomsten van alle landen, daardoor dalen even automatisch de (uitkerings)uitgaven. Maar om op korte termijn de tekorten weg te werken moet worden bezuinigd, waardoor er juist krimp komt
  http://www.businessinsider.com/dangers-that-could-shatter-the-eurozone-2012-9

 • Nico

  Social Mood extreem belangrijk, oorlog onafwendbaar

  Hoe voelen we ons, hoe gaan we met elkaar om? Wat spreken we met elkaar af en hoe communiceren we daar naar elkaar toe over?
  Vraag u eens af in wat voor tijd we leven.
  Mogen we ‘alles’, leven we in een vrij land? Of mogen we de laatste jaren steeds minder en neemt de overheid ons steeds meer vrijheden af? Laten we onszelf ook steeds meer vrijheden afnemen?
  Hoeveel vrijheid gunnen we elkaar?
  Als we kijken naar het aantal ‘verboden’ dat we elkaar opleggen, dan wordt het er allemaal niet leuker op.
  Werkelijk de gekste dingen
  http://beurz.com/social-mood-extreem-belangrijk-oorlog-onafwendbaar/

 • Nico

  Beste Temp
  Een goed artikel over wat er mis is over de voedsel produktie,het zijn de extreme weersveranderingen die steeds vaker misoogsten opleveren,op alle fronten lijkt het mis te gaan op deze aarde,maar bijna niemand wil het zien,oogkleppen op doet zeker minder pijn?

 • temp242
 • temp242
 • temp242
 • Mismatch

  @koek #27

  Volgens mij haal je een hoop dingen door elkaar. Dat het nu beter is dan 100 jaar geleden komt vooral door goedkope energie in de vorm van goedkope olie. Zonder olie is de huidige zeer complexe maatschappij onmogelijk. De vraag is hoe lang we nog goedkope olie hebben. Zoek maar eens naar ‘peak oil’ en je hebt iets om over na te denken.

  Het hebben van een elite leidt tot centraal gestuurde planning. Dat werkte niet in de soviet unie, dat gaat ook blijken niet te werken in Europa en de VS. De enige weg naar de toekomst is juist decentralisatie en terug naar leven met het eco systeem dat de aarde al miljoenen jaren is. Alle schaalvergroting gebasseerd op goedkope olie zal simpelweg blijken onhoudbaar te zijn. Als je het engels machtig bent kijk dan deze docu eens, dat zet onze huidige maatschappij in het licht dat ze verdient:

  http://www.youtube.com/watch?v=lHgoKKr85N8
  (all things are connected)

 • Rudolf

  Goed stukje van Willem!
  Ik ben het zeker eens in hetgeen Willem zegt, alleen is het zo dat je alleen met veel geld makkelijk nog meer geld kunt maken. Daar is hij bijzonder goed in geslaagd maar is niet weggelegd voor de gewone man.
  Maar zijn andere tip, het aankopen van goud en zilver is natuurlijk wat iedereen kan doen en zeker in het geval van een totale reset de enige bescherming die je als redelijk “gewone man” kan doen.

 • oli

  @RCPL wat ik naar Andreas toe bedoelde. Het is erg dat er zo op gereageerd wordt, en dat wij zelf niet meer durven een mopje te maken (ik toch niet). Onze Andeas heeft toch nog kl*ten.
  Het straffe is dat er tegen zulk een geweld en chantage nagenoeg geen reaktie komt.
  Ik voel Het echt als een dreigement voor onze toekomstige vrijheid. Als Koran verbrand wordt heb je zulke reakties. Wat is onze reaktie ? niks..
  kerken, tempels, vlaggen mogen verbrand worden, mensen vermoord. is blijkbaar allemaal ok. Maar een tekeningentje of een onozel filmke niet…
  wij zijn patattenzakken. (ik dus ook).

 • Andreas

  Ik heb ook alvast maar een brandblusser klaargezet. Je weet het niet,he? Maar wat mij jaren geleden in Marroko wel opviel was dat hoeders van schapen en geitenkuddes altijd in hoge laarzen liepen terwijl nergens water te bekennen was. Toen ik iemand vroeg waar dat voor was kreeg ik als antwoord dat het schaap dan niet weg kon komen tijdens de sex. Vindingrijk zijn ze dus wel.

 • Theo

  Willem Middelkoop heeft financieel maar één doel: het vermogen dat hij
  heeft opgebouwd te laten groeien, ook in crisistijd. LXRY vraagt hem naar
  zijn strategie. “Als je het systeem snapt, is het niet zo moeilijk om daaraan
  te verdienen.”

  http://www.cdfund.com/pers/lxry-2012-interview-willem-middelkoop/

  Ik heb het zelf nog niet gelezen maar Willem spreekt dus de moeite waard (voor mij)
  vr.gr.Theo

 • RCPL

  @Stafke

  In Bangladesh heeft waarschijnlijk ook iemand een grappige foto op facebook gezet. Check het onderstaande bericht.
  Gelukkig zijn het slechts een handjevol fanatiekelingen die dit soort geweld toepassen, net zoals de kleine clubjes in Libië, Jemen, Pakistan, Egypte, Syrië, Antwerpen, etc. etc. De grote gematigde meerderheid heeft de afgelopen tijd massaal haar afkeur uitgesproken en zich gedistantieerd van deze gewelddadige fanaten, eveneels de voorzitter van het Europees Parlement (Schulz). Zij zijn samen pal voor de vrijheid van meningsuiting gaan staan.
  *wordt wakker op zondagochtend en keert terug in de realiteit.*

  Telegraaf.nl:
  ” MOSLIMS VERNIETIGEN BOEDDHISTISCHE TEMPELS IN BANGLADESH

  Moslims hebben in Bangladesh zeker vijf boeddhistische tempels en huizen van boeddhisten in brand gestoken. Zij protesteerden tegen een foto die beledigend voor de Koran zou zijn op Facebook.”

 • Stafke

  Het mohammed grapje is bijzonder grappig! Helaas mag ik maar 1 duimpje omhoog geven.

 • koek

  Een wereld waarin wij onszelf zien als 1 volk, 1 taal, etc en dus geen grenzen oid, is de enige wereld waarin de mensheid enige kans heeft om dit universum te koloniseren.

  Elk ander scenario loopt uit op vroege zelfdestructie.

  De mens is van nature te dom, te gretig, leeft teveel in zijn eigen wereld om dit realistisch/eenvoudig voor elkaar te krijgen. Natuurlijk zijn er excepties, dit zijn niet socialisten, want dat zijn net zogoed selfish mensen die aan de tiet van de overheid willen zuigen tenkosten van anderen, maar wetenschappers; echt onafhankelijk goede leiders; en natuurlijk de supporters die misschien zelf niet de skills hebben, maar wel graag de wetenschappers willen helpen (boeren, schoonmakers, maintenance, engineers, etc…).

  Ik ben van mening dat de elite bezig is te proberen zo’n wereld voor elkaar te krijgen, waarin zijzelf de leiders zijn. Op de ene kant is dat goed, de elite zijn zeer slimme mensen, aan de andere kant, omdat wijzelf ons niet werkmieren willen zien, gunnen wij als werkmieren de elite het niet (soort van jaloezie).

  Nou zit ik natuurlijk op lange termijn te denken, waarin de elite al honderden jaren ‘kleine’ stappen van 5 / 10 jaar steeds maakt, en dus zullen wij nooit in ons leven dicht bij het eindresultaat komen.

  Verder wil ik zeggen dat ikzelf ook van mening ben dat de elite geen probleem heeft hun doel te bereiken tenkoste van mensenlevens.

  Daarnaast wil ik ook zeggen dat het korte termijn, dus jouw eigen leven, iets is wat je zelf moet regelen, en zeker nooit moet vertrouwen op politici, de overheid of zijn geldsysteem. Op dat laatste punt is het denk ik iedereen hier wel mee eens.

  Verder heeft de elite meesten van ons een goed leven mogelijk gemaakt, de westerse wereld is er nu veel beter aan toe dan 100 jaar geleden.

 • y

  Wat een vertieft reply systeem heeft dit blog

 • Andreas

  Wikipedia:
  Sheeps: the term is used to describe those who voluntairly acquiesce to a suggestion without critical analysis or research. By doing so, they undermine their own individuality and may willingly give up their rights.

  Volgens mij is dit nu net wat de PVV probeert te voorkomen. Het overdragen van onze rechten aan Brussel. Dus beste x. Kijk eerst even wat een engelse term precies betekent voordat je er interressant mee probeert te doen. En op dit blog vindt je al helemaal geen sheeple. Maar mogelijk wel pvv-stemmers. En daar is iedereen vrij in.

 • x

  Om de PVV stemmers maar niet te noemen, die zijn al helemaal anti-euro en sheeple

 • x

  De euro is een veel besproken onderwerp op Geenstijl

  De lezers van Geenstijl vallen onder sheeple

 • temp242
 • Andreas

  Beste x
  Wie zijn naar jouw mening dan de ,,sheeple,,. Als dat de slapende meerderheid is zit je ernaast. Die verwacht namelijk helemaal niet dat de euro gaat vallen.

 • x

  Euro gaat niet in deze crisis uitelkaar vallen.

  Dollar ook niet.

  Dat is namelijk hoe de sheeple erover nadenkt, de toekomst is nooit wat de sheeple verwacht dat gaat gebeuren.

 • Andreas

  Beste wijros
  Daar zit nu precies mijn voordeel. Ik ben gesteriliseerd. Maar ik hoef toch niet alles bij de eerste kennismaking te vertellen? Sommige dingen kun je beter voor je houden. Te pijnlijk zullen we maar zeggen. Het resultaat is wel een hoop lol en geen huwelijk. Want nog een keer trouwen vind ik maar niks. Ik ben na 24 jaar net een beetje aan mijn schoonmoeder gewend. Die ellende nog een keer zie ik niet zitten.

 • WijRos

  @Andreas

  re. kinderverwekpremie

  Beste Andreas, Hier krijg je 320 peso per maand per kind / 3 maanden zwangerschap. Onze CPB heeft officieel berekend dat een volwassen Argentijn kan leven van 6 peso, oh nee 5,96 peso per dag dus is het erg lucratief voor mensen zonder werk kinderen te hebben. Onze 4 buurvrouwen, allen ongetrouwd, hebben circa 25 kinderen dus een echte broodwinning. Omdat we hier elke dag minder voor een peso kunnen kopen zijn de vandaag verworven pesos vaak al 1 of 2 maanden eerder besteed. Je kunt je voorstellen dat dit nummeriek tot een enorme economische groei leidt. Vandaar dat Argentinië ook één van de landen is met de hoogste economische groei. Als kanttekening moet je wel even realiseren dat als je US dollars wilt kopen dat je tussen 8 en 8,5 peso per dollar kwijt bent mocht de koop al lukken, terwijl je bij het inwisselen slechts 4,5 peso per dollar krijgt.
  Er is slechts één groot voordeel van Argentinië ten opzichte van veel rijke landen; ze kunnen geen geld meer lenen van een officiële instantie. Onze nationale schuld is dan ook maar een fraktie van die van NL of de VS bijvoorbeeld.
  Er is bijna geen vrouw getrouwd als ze hun kinderen krijgen dus er is voldoende te doen voor jou Andreas. Ik vrees echter dat jouw huidige partner in het gedrang komt want Argentijnse vrouwen willen wel direct trouwen als ze zwanger raken van een buitenlander.

 • Nico

  U wordt genept! AMSTERDAM – De crisis heeft heel wat maatregelen opgeleverd die door een selectieve groep mensen als effectief wordt bestempeld. Wellicht dat dit meer ligt aan de hoeveelheid roze brillen die deze groep zich heeft toegeëigend dan aan de effectiviteit van de maatregelen. Echter, de meeste mensen die ik spreek, of het nu gaat om ondernemers of personen in loondienst, hoog of laag betaalden, ze hebben allemaal een onderbuikgevoel dat er iets niet klopt.

  Ze hebben het idee dat de crisis alleen maar erger wordt en dat de crisismaatregelen niet effectief zijn, maar ze kunnen deze ingeving niet bevestigd zien. Immers, de aandelenkoersen zijn hoger, obligatiekoersen zijn hoger, goud is hoger, de werkeloosheid is laag, politici vertellen iedere dag dat het allemaal wel goed gaat komen (er moet alleen wat gesleuteld worden), en zo verder. Door de tweespalt tussen hun ingeving en de wereld die ze aanschouwen, twijfelen ze genoeg om niet tot actie over te gaan. Bent u zo iemand? Dan waarschuw ik u hierbij, want u wordt genept!

  Economisch wonder blijkt illusie
  Zoals u wellicht weet zitten we al een tijdje…………………..

  http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/alexandersassenvanelsloo/13008109/__U_wordt_genept___.html

 • Nico

  Eerste fysieke zilverlevering via Shanghai Futures Exchange

  De Shanghai Futures Exchange (SHFE) heeft de eerste fysieke levering gemeld op een zilver futures contract via haar eigen platform. De zilver futures werden afgelopen april geïntroduceerd als investeringsalternatief voor China’s particuliere beleggers, en vooral om China een stem te geven in de mondiale zilverprijs. Na Mexico is China de grootste zilverproducent.

  De ontwikkeling van een Chinees alternatief voor handel in zilver futures via de Comex wordt met argusogen bekeken. Fysieke levering van zilver wordt traditiegetrouw door de Comex met zoveel mogelijk middelen tegengewerkt. Als blijkt dat fysieke levering via de SHFE wel eenvoudig is, zou dit door veel investeerders als een zeer aantrekkelijk alternatief kunnen worden gezien. Een verschuiving weg van de Comex is dan zeer aannemelijk. Hiermee zou een belangrijk instrument om de zilverprijs via futures te ‘controleren’ weg kunnen vallen.

  28 september 2012
  http://www.cdfund.com/blog/eerste-fysieke-zilverlevering-via-shanghai-futures-exchange/

 • Andreas

  Beste Oli
  Deze mop heb ik niet zelf bedacht uiteraard. Het is een mop uit India. Daar zijn ze niet zo blij met moslims. Dat heeft iets met het verleden te maken. Iets anders is dat dit mopje wel de belachelijkheid en bruutheid van het omgaan met jonge meisjes aan de kaak steldt. Dus zoiets als uithuwelijkking.

 • oli

  ja lap..Andreas toch, nu steken ze binnenkort de Nedelandse ambasades in brand. Zijt ge uw leven beu ?
  Nu ik vind dat geen goei mop op zich, maar ik vind zelf ook wel dat daar geen gezeik over moet zijn. Ik zou het toch niet durven. Eigenlijk erg…

 • Andreas

  Beste Wijros
  Is er veel te vrdienen met het verwekken van kinderen? Dat lijkt mij nou niet een zware baan toe. Afhankelijk van de schoonheid van de moeder kan het nog een mooie baan zijn ook.

 • Andreas

  De profeet Mohammed was aan het wandelen en kwam boven op de berg aan. Daar stond een meisje van 9 jaar oud te huilen. Mohammed vroeg waarom ze huilde. Nou, mijn vader en moeder zijn net over de rand gerden met de auto en liggen nu 500 meter lager in het ravijn. Mohammed liet zijn broek zakken en zei: je hebt vandaag niet echt een geluksdag he kind?

 • Andreas

  Inderdaad is olie voedsel. Daarnaast loopt het aantal loonbeslagen snel op. En inderdaad heeft Temp gelijk dat het aantal spaarders ook toeneemt. Dat is in feite teruggaan naar oude waarden. Maar de grote meerderheid kan zich nog steeds niet voorstellen wat er te gebeuren staat.
  Men denkt er te zijn met wat spaargeld. Aangezien ik ook niet in de toekomst kan kijken wens ik deze mensen veel succes toe en hoop dat ik het veel te donker in zie.
  Ik ben drie jaar geleden mijzelf gaan verdiepen in de materie. En lees nog steeds zo’n drie uur per dag alles wat ik te pakken kan krijgen over deze materie en geschiedenis.
  Een toenemend aantal mensen vraagt hoe ik over zaken denk. Mijn antwoord luidt dan: ik denk niks, want als ik zeg wat ik denk geloof je mij niet. Dus als je jezelf wil verdiepen in het probleem moet je dit en dat maar lezen en dan kom je maar terug als je jezelf een mening gevormd hebt. En van sommigen hoor ik niets meer. Want lezen kost veel energie. Het doet mij echter ook deugd dat sommigen terugkomen en toch aan zelfbescherming doen.

 • Gerard

  @WijRos
  Het leengedrag is zich wel aan het keren. Daarnaast worden leningen nog maar heel weinig verstrekt. De tijd van lenen.nl is voorbij.

  Ik ben de juiste cijfers helaas vergeten, maar er is op dit moment een record aantal loonbeslagen. Dus dat niet terugbetalen gaat ook steeds minder op.

 • Gerard

  @Martijn
  Oorlogen draaien om Olie, niet voedsel. Maar zonder olie GEEN voedsel!

 • temp242

  Mee eens Beste WijRos, maar de mensen die straks alles mooi afgelost hebben en nu denken alles mooi op een spaarboekje hebben te staan, u weet wel, voor de moeilijke(re) tijden nietwaar, die gaan even zuur opkijken me dunkt…MVG.

 • WijRos

  @Marko

  re. Andreas wil ons laten geloven dat dit massaal gebeurt, dat is gewoon niet zo.

  Beste Marko, ik vrees dat u ongelijk hebt. Geld lenen kun je op meerdere manieren doen maar de belangrijkste is het NIET aflossen van bestaande schulden. Dit is inmiddels zo gewoon in NL dat niemand dat meer bewust als een vorm van lenen ziet. Als u dit aspect er bij betrekt gaat misschien wel 90 procent van NL met geleend geld op vakantie.

 • WijRos

  @Andreas

  re. tijdje gemist

  Beste Andreas, er zijn ook andere zaken dan vakantie houden. Ik moet ook leven alhoewel dat in Argentinië het meest gebeurt door een uitkering, het produceren van kinderen of een baan bij een overheidsinstelling. Dit wordt allemaal betaald met gestolen geld van boeren, mijnen en een paar gekken die nog wel iets proberen te ondernemen.

 • Martijn

  Ter informatie de opstand in Polen van Solidarnosc of eigenlijk zelfs het begin daarvan kwam door de hoge stijgingen van de voedingsmiddelen. Nu zeggen er mensen dat iedere oorlog wordt begonnen door Olie nu zal dat wellicht kloppen, maar ik denk zelf dat de meeste oorlogen en opstanden beginnen door hoge kosten van de voedingsmiddelen zoals de afgelopen jaren ook bevestigt. Dit wordt een leuk verwachtingspatroon voor de toekomst.

 • Edwin

  Het gaat geweldig goed in USA (met opleiden van hun jeugd). Daarom zit het systeem zo in elkaar dat een groot gedeelte hun “studiekosten” niet meer kunnen afbetalen.
  Een systeem dat iedereen in de schuld duwt voor hun “licentie om te werken”.

  http://www.zerohedge.com/news/2012-09-28/next-subprime-crisis-here-over-120-billion-federal-student-loans-default

 • Andreas

  In 2008 had ik 15 medewerkers. Bij 3 daarvan was loonbeslag gelegd. Daar moesten wij aan meewerken. Uiteraard had ik dan een gesprek met die medewerkers. Gewoon om te kijken of we de situatie wat konden verlichten middels overuren. Geen behoefte aan.
  En op de vraag hoe ze zo in de schulden konden raken werd schouderophalend gereageerd. Niet 1 kon een goede reden opnoemen van bijvoorbeeld een enorme tegenslag. Nee, het was ,gewoon, zo gegroeit en gekomen.
  Eerst keken ze raar op bij het loonbeslag. Als ik dan zei dat zoiets niet uit de hemel komt vallen en dat ze daar brieven over gehad hadden zei men ijskoud. O,ja, maar die open ik al een hele tijd niet meer. Dat gezeik iedere keer. Je wordt er zo moe van.
  Maar wat mij het meest verbaasde was dat er geen enkele actie ondernomen werd om de gevolgen te verzachten. Op Zaterdag werken? Neeeeheee, want dan doe ik boodschappen met mijn vrouw en ga ik met mijn zoon naar de voetbal. S’middags dan maar een uur extra? Neeeheee, want dan ben ik te laat thuis voor het eten.
  Daar werd ik nu moe van. Zoek het dan ook maar uit.

 • Andreas

  Beste Marko
  Nee, Marko dat wil ik niet. Het gaat mij erom dat consumptieschulden heel normaal gevonden worden. Er is een heel leger bezig met mensen die in de schulden zitten. En dan springen er een paar uit die bijna altijd terugkomen. Wehkamp, neckerman en persoonlijke lening of continukrediet. En vaak blijkt dan dat die mensen toch wel gewoon op vakantie gingen. Er is gewoon een groep die de tering niet naar de nering kan zetten.
  En inderdaad was er dat televisiespotje. Ik neem toch aan dat zo’n spotje niet gemaakt wordt als er geen belangstelling voor is. Ik meen ook eens ergens gelezen te hebben dat na de vakantieperiode de roodstand bij banken het grootst is.
  En naar mijn mening zijn er veel mensen die op vakantie gaan als een eerste levensbehoefte zien. Niet gaan kunnen we toch de kinderen niet aandoen.
  Er zal denk ik nog heel wat moeten gebeuren voordat mensen zich erbij neerleggen en beseffen dat het toch echt minder goed gaat.

 • Nico

  Wat is het grote plan?

  Een prachtig, mijn inziens correcte, uiteenzetting uit de nieuwsbrief van Slim Beleggen die iedereen gelezen moet hebben, en herlezen en herlezen. Het beste stuk financiële geschiedenis en toekomst dat ik in jaren gelezen heb. Als je dit begrijpt, heb je geen enkele reden meer om geen goud te kopen.

  Om het grote plan te begrijpen, moet u op de eerste plaats stoppen met te luisteren naar de meeste economen, analisten en andere zogenaamde specialisten. Vervolgens nemen wij u mee naar het niveau van ‘the big picture’ – het grote plaatje.

  De kiemen van de huidige crisis werden ………………………………….

  http://www.fininfo-be.com/2012/09/28/wat-is-het-grote-plan/

 • Marko

  Gerard natuurlijk wordt er geleend voor vakantie, dat weet iedereen. Maar Andreas wil ons laten geloven dat dit massaal gebeurt, dat is gewoon niet zo.

 • Marko

  Nee hoor Gerard, de all time high is 1.381,50. Das 3 euro boven het slot.

 • Gerard

  En vandaag de nieuwe “all time high” voor goud in Euro. Al eerder deze week een tikje intraday, nu dus de slotkoers.

 • Gerard

  @Marko
  Ik heb 20 jaar in de reiswereld gewerkt, en reken maar dat er leningen werden gesloten om op vakantie te gaan! Veel meer dan je denkt. Soms gaf ik toestemming bij hele vaste klanten om betaalregelingen toe te passen. In plaats van 1000 4 weken voor vertrek deed ik 250 per week voor de 4 laatste weken. Het was vaak een heel gezeik. Soms schoof ik wel eens een vakantie een paar weken door indien mogelijk omdat de leningen nog niet rond waren. Soms kwam mij dat gewoon goed uit als ik overboekingen had.
  Ik zou zelf ook niet zo kunnen leven.

 • Gerard

  @Andreas
  In de Weimar had je zeker nog niet zoveel duurzame goederen. Het is ook niet gezegd dat je alles 1 op 1 kunt vergelijken. Maar forse prijsstijgingen op eerste levensbehoeften waren toen en ook nu zeker de aanleiding.
  Nu hebben we wel duurzame goederen en die beslaan een groot deel van de economie. Het maakt het alleen maar erger want die komt als eerste stil te liggen.

 • Andreas

  Beste Wijros
  De inzenders uit je eerste alinea waren slechts voorbijgangers. En die blijven nooit lang. Want iets roepen is makkelijk. Iets beargumenteren een stuk moeilijker. Ik heb je trouwens wel een tijdje gemist. Op vakantie geweest?

 • Andreas

  Beste Marko
  De overgrote meerderheid heeft schulden en zou er misschien vanaf komen door niet op vakantie te gaan. Maar een vakantie is een verworvenheid en een RECHT. Denk daar eens over na.

 • Andreas

  Ter aanvulling: voor veel boten werd door mensen de hypotheek op hun huis verhoogd. Bij de Jan van Gent sloepen ging het nog anders. Daar werd een scheepshypotheek op afgesloten. Normaal bedoeld voor vrachtschepen of woonschepen. Nu werden diezelfde hypotheken afgesloten op luxe kutsloepen die na een paar jaar nog maar de helft waard waren. Maar wel een hypotheek erop van 20 jaar. Ik heb wat van dat kapsonesvolk langs zien komen. Niet gehinderd door enige kennis of prijsbewustheid. Op het binnenwater varen met een Global Positioning System van 4000 eurootjes. Hetzelfde kastje kon je overal kopen voor 500 euro.
  En ik maar denken in mijn smerige overal: ben ik nou gek of zijn jullie nou gek?

 • Andreas

  Marko
  In 1981 had ik al buren die op vakantie gingen en met schulden terugkwamen. Daarna was het maanden sparen en bezuinigen geblazen om weer glad te komen. Die spot van lenen .nl heb ik niet verzonnen. Hij was er gewoon. En tegenwoordig is het helemaal makkelijk. Je kunt overal pinnen. En voor een exotische vakantie naar Azie werd gewoon geleend. En misschien nog wel.
  Iets anders is dat mensen diep van binnen wel weten dat het absurd is om te lenen voor een vakantie, en dus werd de opgegeven reden een verbouwing. Ja ja, die spotjes gingen voor Jan Lul over een vakantie. Leer mij de mensen kennen. In de botenhandel was het niet anders. Jaren krom liggen voor een kutsloep die maar 10 keer per jaar gebruikt werd. Ik heb zelf de Jan Van Gent sloepen gebouwd( casco). Daar werden hypotheken op afgesloten. Ja, je hebt helemaal gelijk. We gaan gewoon drie keer op vakantie want de pinpas is geduldig. Kijk even naar de schuld van de Nederlanders buiten de hypotheken om en het is wel duidelijk. Nu genieten en straks betalen is helemaal ingeburgerd. Toen onze verkopen tegenvielen begonnen we met financieringen. En daar gingen we weer. Nu varen en straks betalen.
  Nee, beste Marko, de realiteit is iets anders als jij denkt. Eigenlijk begrijp ik je wel. Zelf denk ik er ook niet aan dingen te doen of aan te schaffen waar ik het geld niet voor heb. Maar dan behoor je wel tot een uitstervend of terugkerend ras. Dat zal de toekomst uitwijzen.

 • Marko

  Drie keer op vakantie per jaar is de norm geworden, dan ga je toch gewoon een of twee keer als je het niet kunt betalen? Vroeger mocht je blij zij als je een keer per jaar kon andreas. En de overgrote meerderheid leent helemaal niet voor vakanties.

 • Andreas

  In mijn vorige stukje noemde ik een vakantie duurzaam. Dat is natuurlijk onzin zou je zeggen. Maar hele volksstammen lenen wel voor die vakantie en moeten soms jaren aflossen. Is dus iets duurzaam als het lang meegaat, of is iets duurzaam als je er nog lang voor moet betalen??
  Een nadenkertje wellicht.
  Een paar jaar geleden werd er nog openlijk mee geadverteerd door lenen.nl. U wilt die auto of lang gedroomde vakantie, aaarzel niet en bel lenen .nl

 • René

  aex 2% lager het weekend in.
  Maar de metalen blijven goed liggen.
  En in Euro’s gemeten helemaaal.

  De dag is nog niet om maar toch alvast een prettig weekend!

 • Andreas

  Beste Gerard
  Ik schreef: 25 % verwacht een persoonlijke verslechtering. En daar zit hem de kneep. Heel veel onheil treft mensen. Ziekte, ongelukken en noem maar op. Een grote groep gaat er altijd vanuit dat het alleen een ander treft. Dat heet je ogen sluiten voor de realiteit.

  Maar dan heb ik nog een vraag. Ten tijde van de Weimarhyperinflatie ging het inderdaad van 10 naar 20% en daarna ging het hek van de dam. In die tijd was er niet zoals nu van duurzame goederen sprake als tv, auto, vakantie, meubilair iedere 3 jaar vervangen en noem maar op. Daar was simpelweg geen geld voor of nog niet uitgevonden. De eerste levensbehoeften gingen echter wel die inflatieweg op. Kun je nu stellen dat als die eerste levensbehoeften in prijs omhoog gaan knallen de hoge cq hyperinflatie een feit is?
  Duurzame goederen zijn prachtig maar een hele hoop daarvan brengen ook nog een keer hoge onderhoudskosten met zich mee. Of bijvoorbeeld kosten voor stalling. Het is zomaar iets wat ik mij afvraag.

 • Snel

  Van de Maya s hoor je ook niks meer.
  En toch schieten we aardig op naar 21 december.
  Stilte voor de storm? :-)

 • WijRos

  Misschien heeft iemand deze link al geplaatst. Hier wordt in het kort aangegeven hoe goud geproduceerd wordt.

  http://www.perthmintbullion.com/Gold_mine_video.aspx

 • temp242

  Eerste alinea is raak beste Wijros, zo is ook mijn aanvoelen.MVG.

 • WijRos

  Intussen staan goud en zilver op record waarden in Euro’s gerekend.
  Ik heb de laatste tijd niet veel gehoord van de lieden die ons alu-hoedjes noemde. Komt dat omdat ik alles niet meegekregen heb of zijn ze ook alu-hoed geworden?

  Gerard, technisch is de AEX volgens mij in moeilijk vaarwater gekomen wat denk je er van?
  Fundamenteel/Technisch kan hij naar 80 maar ik ben benieuwd of dat nu gaat gebeuren.

 • Gerard

  @Andreas
  Dat slechts 25 procent de eigen financiele situatie ziet verslechteren zegt helemaal niets.
  Beleggers zijn somber over de waarde van geld. Dat is slecht 10 % van de bevolking of minder. Maar het gaat hier om geld dat naar de toekomst moet worden doorgeschoven.
  Het echte probleem vormt de grote groep uitkeringstrekkers plus de grote middenklasse, mensen met een modaal inkomen. Deze mensen meten inflatie af naar hetgeen ze op het einde van de maand overhouden. Ze gaan langzaam wat zuiniger leven en zien daardoor helemaal geen inflatie. Dat is rond de 90% van de bevolking.
  Op die grote groep richt CBS en Draghi hun leugens van 2% inflatie per jaar.

 • Gerard

  @WijRos
  Of appartementen ruilen tegen autos werkelijk waar is, weet ik ook niet. Maar soortgelijke verhalen las ik ook over de Weimar. Laat het overdreven zijn, maar dan nog.
  Een ander belangrijk kenmerk naar hyperinflatie is leegstand. Zowel winkels, bedrijfspanden als woningen. Weimar was wel erg extreem daarin. Maar wat te denken van de VS? Daar heeft elke beetje stad een tentcity. Veel huizen dichtgetimmerd en mensen die leven in caravans en tenten.
  Dat zien we in Europa veel minder hoewel dat ook voorkomt in Spanje.

 • temp242
 • seppel

  En dat je, na die Argentijnse ervaringen, verhuist naar Ierland gaat mijn pet al helemaal te boven.

 • WijRos

  Beste RB,

  Ik heb enkele stukjes van Ferfal gelezen maar er staat een hoop onzin in de verhalen van deze man. Het is de vraag hoe hoog het waarheidsgehalte verder is. Argentijnen behoren tot de grootste leugenaars die ik ooit meegemaakt heb dat moet je nooit vergeten. Ik leef en woon er al lang met veel plezier maar hun beweringen hebben vaak een erg laag waarheidsgehalte als we onze normen er naast leggen. Als voorbeeld, onze presidente beweert met een stalen gezicht dat we geen inflatie hebben terwijl veel eerste levensbehoeften vertienvoudigd zijn in prijs de laatste 10 jaren.
  Een Argentijn mag liegen als hij er voordeel van heeft en ook als hij de toehoorder niet wil kwetsen. Het komt er op neer dat ze vrijwel steeds staan te liegen volgens de bij ons gangbare norm.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Het voorbeeld van een auto ruilen voor een apartement staat beschreven in in Fernando Ferfal Aguirre’s boek ‘Surviving the economic collapse’. Goed boek van iemand die er destijds middenin heeft gezeten en nu naar Ierland is verhuisd.

  Meer info: http://ferfal.blogspot.nl/

 • WijRos

  @Gerard

  re. jouw punt 19

  beste Gerard, dat is wat we NU weer in Argentina hebben! Als je pesos hebt dan wil je ze zo snel mogelijk kwijt want morgen kun je er veel minder voor kopen. Het flauwekul verhaal van de Keynesianen dat dit tot een gezonde economie leidt slaat echt nergens op. Het leidt alleen maar tot het weggooien van geld voor iets wat tastbaar is. Over het ruilen van huizen voor oude auto’s, dit is nieuw voor mij. Het hebben van vastgoed hier begint er minder leuk op te worden omdat de landelijke en de lokale regeringen er allerlei vormen van belasting over beginnen te heffen om aan middelen te komen. Ik verwacht dat het in Europa en de VS dezelfde kant op gaat. Sparen van fiat geld is dus het domste wat je kunt doen, koop zo veel mogelijk echt geld en andere tastbare zaken die waarde blijven houden voor een ander is mijn idee.

 • Theo

  onderstaande sluit mooi aan

  We kwamen deze maand een interessant artikel tegen van Bjorn de Wilde. Volgens Bjorn zal biflatie onze welvaartsstaat verwoesten. Ook heeft hij het over de term hyperbiflatie. | De economische toestand in Europa is ronduit dramatisch. Het geklungel van politici en de ECB zal ons nog dieper de afgrond in duwen. Maar wat krijgen we echt? Stevenen we af op inflatie, misschien wel hyperinflatie. Of bestaat er een kans dat we deflatie krijgen? Wel ik denk dat we afstevenen op Biflatie. Maar wat is biflatie eigenlijk?

  Biflatie doet zich voor wanneer er bepaalde goederen of diensten onderhevig zijn aan inflatie. Wat wil zeggen dat deze goederen en diensten duurder worden in prijs. Dit terwijl er op hetzelfde ogenblik op andere goederen en diensten deflatie ontstaat. Wat wil zeggen dat deze goederen of diensten in prijs dalen.

  Biflatie zorgt er eigenlijk voor dat duurzame goederen in prijs dalen en dat niet duurzame goederen in prijs stijgen. Stel je eens voor dat er zich biflatie voordoet. Alle niet duurzame goederen worden duurder. Voedsel stijgt in prijs, energie wordt duurder, kleding wordt duurder enz… Daar staat tegenover dat de duurzame goederen in prijs en waarde dalen. Zo zullen de woningprijzen dalen, maar ook de waarde van ondernemingen zullen dalen, dus ook je beleggingen in aandelen.

  Wanneer biflatie heerst, dan heb je eigenlijk steeds een groter deel van je budget nodig om in niet duurzame vergankelijke goederen en diensten te steken. En als belegger weet je dat je daar niet rijk van wordt. Als je rijk wilt worden of een kapitaal wenst op te bouwen dan komt het er net op aan om zo weinig mogelijk geld uit te geven aan niet duurzame goederen of diensten. Zodat je zoveel mogelijk van je budget kan investeren in wel duurzame goederen. Goederen die hun waarde houden of in waarde stijgen.

  Geloof mij, biflatie is de hel voor elke belegger. Het zorgt er voor dat je koopkracht daalt. Maar het zorgt er ook voor dat je vermogen dat je al hebt opgebouwd in waarde daalt. Als je weet dat het grootste deel van het vermogen van een doorsnee gezin in de eigen woning zit. Dan weet je genoeg. Biflatie is de snelste weg naar de ondergang. Het mes snijdt gewoon aan 2 kanten.

  Biflatie is erg, maar nog niet erg genoeg want het wordt volgens mij Hyperbiflatie. Hyperbiflatie bestaat uit hyperinflatie en hyperdeflatie. Hyperbiflatie kan in enkele jaren de helft van je vermogen wegvagen. We weten allemaal dat wanneer er zich inflatie of hyperinflatie voordoet, de meeste beleggers zich richting goud begeven. Wel bij HyperBiflatie gebeurt dit nog veel meer. Ik verwacht dan ook dat er zich een rush naar goud zal voordoen als nooit tevoren.

  Wanneer u twijfelt over het feit of er echt Biflatie zal komen, kijk dan eens naar de Nederlandse economie. Wat doen de vastgoed prijzen in Nederland? En toch is er inflatie.. Bron: Bjorndewilde.wordpress.com

  http://biflatie.nl/artikelen/38-inflatie-deflatie/41310-het-gevaar-van-biflatie-en-hyperbiflatie

  vr.gr.Theo

 • temp242

  Beste Andreas,
  De persoon met gezond verstand koopt zich heden ten dage een young of oldtimer, en als het even kan nog liefst een Mercedes 190 D, beste auto ooit gebouwd, komt gewoon niets aan! In vergelijking met de moderne wagens van nu rijdt hij ook nog beter, met de nadruk op rijden, de rest staan meer in garage dan dat ze rijden met al hun electronische brol.Qua taksen, verbruik, verzekeringen kan je niet beter zijn. Neen, de moderne dikke bakken zijn straks alleen nog te betalen voor de steuntrekkers.MVG.

 • Andreas

  Als in het recente verleden (10 jaar) Mercedes of BMW met een nieuwe E-klasse uitkwam duurde het geen 6 maanden en je kwam ze overal tegen. Ik zou nu niet eens weten hoe het nieuwste model er uit ziet. Sporadisch kom ik er 1 tegen. Het is maar 1 van de vele voorbeelden. Maar aan de auto’s kun je vaak de staat van een economie aflezen.

 • Andreas

  En hierbovenop komt ook nog een rondje belastingverhogingen. En die zullen ook doorberekend moeten gaan worden. De cirkel is weer rond. Maar ik las net in de Telegraaf dat slechts 25% van de Nederlanders verwacht dat zijn eigen financiele positie slechter wordt. Dit geeft maar weer aan hoezeer de overgrote meerderheid nog in diepe slaap is.

 • Andreas

  Beste Gerard
  De Weimargrafiek laat het zien. Maarrrrr, als de echte inflatiecijfers verborgen worden of hardnekkig ontkend worden. Ja, dan zal pas later blijken hoe het verloop was. Maar ik hoor mijn vrouw steeds vaker over flinke prijsstijgingen. Maar die is dan ook boekhoudster en is gewend alles bij te houden. En mijn schoonmoeder die ook goed met centjes om kan gaan en gewend was te sparen houdt ook geen geld meer over. Dit sluit dan ook haarfijn aan bij je vorige stukjes.

  En zodra het idee gegeven wordt dat het wat beter gaat wordt dit nog erger. De middenstand teert nu zolang in dat men bij de eerste tekenen van verbetering gaat proberen weer reserves op te bouwen.

 • Gerard

  Dat er al iets broeit merkte ik zelf afgelopen zondag. Ik gaf mijn dochter 44 gulden (20 euro) mee naar de pizaboer om 2 pizza’s te halen. Daar betaalde ik 2 weken geleden nog 32 gulden (16 euro) voor. Nu kwam ze terug met EEN pizza want ze moest nu 47 gulden (23 euro) betalen.
  En dat in 2 WEKEN !
  Volgens het rekenmachientje van Draghi en Mathijs Bouman is dit 2% per JAAR.
  Dit is geen lulverhaal, het is echt gebeurt.

 • Gerard

  Om het verhaal helemaal af te maken.
  Eerst dus mensen met een inkomen van 1700 per maand. Een maand later de groep die 1800 inkomen heeft, een maand later 2000, enzovoorts.
  Mensen met een spaarrekening gaan steeds meer van de bank halen en kopen daar snel producten van. Ze kopen zo snel mogelijk een nieuwe iphone voor het hele gezin. Of een andere auto. Je krijgt dus een bankrun op spaargeld welk geld ook nog eens meteen in omloop wordt gebracht en daar ook blijft. Want de winkelier die opeens meer iphones verkoopt gaat op zijn beurt ook weer snel naar de winkel voor een nieuwe auto, die anders volgende week weer duurder is en de autohandelaar op zijn beurt… Dit versneld het proces met een factor tijd in het kwadraat + inflatie in het kwadraat.
  Dat maakt de rij 2, 4, 8, 16, 32, 64 in tijd + inflatie.
  Dus eigenlijk 2 x 2, 4 x 4, 8 x 8, 16 x 16, enzovoorts.
  Op het laatst gaat het dan gewoon erg hard.

 • Gerard

  Eigenlijk moet ik het nog gemakkelijker uitleggen.
  Stel je voor dat een grote groep van de bevolking net kan rondkomen met 1500 a 1700 euro per maand.
  De eerste maand komt hij 100 euro te kort om rond te komen.
  De tweede maand 200.
  De volgende maand 400.
  Hij begint opeens te beseffen dat hij sneller zijn geld uit moet geven. Dat maakt dat de omloopsnelheid zo hard stijgt, waardoor het effect steeds meer en sneller gevoed wordt.
  De maand daarop komt hij 600 tekort om rond te komen.Maar hij bleef wel elke maand exact 1700 uitgeven. Dat is het exacte moment waarop het vertrouwen in geld totaal verloren gaat.

 • Gerard

  @Andreas
  Ik weet niet of er gevallen bekend zijn waar hyperinflatie een aanlooptijd heeft. Het komt vaak snel en onverwacht.
  Je moet opletten op producten en diensten die hardnekkig deflatior zijn (huizen, electronica) t.o.v. producten die inflatior zijn (voedsel, energie, diensten).
  Als het verschil te groot wordt, dan is dat de perfecte ondergrond voor het ontstaan van hyperinflatie. En dan vooral de oplopende snelheid waarmee dit verschil groter wordt.
  Vertaalt in onze situatie: Als huizenprijzen steeds harder gaan zakken (is al een feit), terwijl voedsel en energie sneller duurder worden.
  Dit levert dan op dat niemand meer weet wat iets waard is. Dat brengt een wantrouwen op geld. Nu is dat wantrouwen alleen onder beleggers het geval, maar dan onder alle lagen van de bevolking.
  Volgens Eijffinger is een inflatie van meer dan 10% een heel gevaarlijke grens. Veel producten bij ons zijn die grens allang gepasseerd.

  Als voorbeeld werd wel eens Argentinie gegeven. Daar schijnt het werkelijk gebeurd te zijn dat een huis verruild werd voor een zak aardappelen of een oude auto. Strikt genomen kwam het dus voor dat de waarde van een huis daalde tot de waarde van een zak aardappelen. Het is dus het verschil.
  Maar zulks gaat een eigen leven leiden nadat de economie wat aantrekt en de geldbergen bij banken loskomt in de economie en tegelijkertijd ook nog omloop blijft.

 • Gerard

  @René
  Klopt helemaal.
  Maar komt nog bij dat het geld pas loskomt in de economie als de economie weer aantrekt. Dat komt omdat dan tegelijkertijd de omloopsnelheid van geld toeneemt. En ook banken weer credieten gaan verlenen wat ook geldcreatie is.

  het op tijd opdweilen van al dat geld, wat centrale bankiers ons willen doen geloven, is in het verleden nog nooit gelukt.

 • temp242
 • René

  Van Gerard heb ik wel eens gehoord dat hyperinflatie niet ontstaat uit inflatie maar uit deflatie.
  Iets in de trend van: printen printen printen zonder noemenswaardig inflatie.
  Tot opeens BOEM……….

 • Gerard

  En we hebben gisteren de bodem van de uptrend gehad. 3 rode candles. Vanaf vandaag gaan we richting hogere top. Voor zilver is dat boven 35.
  De correctie was redelijk vlak, dat betekent dat de uptrend sterk blijft.
  Ook de S&P maakt schrijft vandaag de fors hogere bodem.

  Geen glazen bol, maar de Japanse candles geven toch als beste de korte termijn verwachtingen bloot. Een soort wazige glazen bol!

  Overigens, LET OP, morgen “golden cross” op zilver!
  De koers staat wel hoog boven de MA200, en MACD staat wel erg hoog. Maar de koers staat nog mooi in het midden van de Keltner channels. Deze uptrend lijkt mij nog waanzinnig sterk en nog niet ten einde. Op naar de 35…

 • Andreas

  Beste Snel
  2 tot 5 jaar vindt ik ook aannemelijk. Meestal gaat aan hyperinflatie eerst een jaar van 10% en een jaar van 20% inflatie vooraf. Wij gaan alvast lekker met een BTW verhoging en accijnsverhoging op zo’n beetje alles wat vreugde geeft.

 • Snel

  @Michiel

  Zilver IS vorige week al 2 keer door $34 heen geweest.

 • Snel

  @Andreas

  Beste Andreas.

  Even een correctie:

  Schoenmaker schrijft dat er nog lang geen inflatie op komst is.
  Tissen schrijft dat er acuut kans is op hyperinflatie.

  Dus zeg ik, de waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
  En daarmee bedoel ik eigenlijk de midden lange termijn.
  Zo ongeveer 2 tot 5 jaar.

  Maar ja, ik weet het natuurlijk ook niet.

 • Michiel

  klopt het dat zilver nu door de $34 dollar weerstand heen breekt? als het goed is het volgende koersdoel dan de $40

 • shamrock

  http://www.edelmetaal-info.nl/2012/09/inflatie-bescherming/

  Sorry heren,dit is een aardig artikel van Peter B Meyer hij heeft er een grafiek bij gedaan van wat nu je uitgaven in een maand zijn,omgerekend naar ounces goud of zilver.

 • Andreas

  Beste Snel
  De waarheid blijft in het midden liggen, totdat!!! En dan gaat het ineens heel hard. De grote valuta’s doen een wedstrijdje geldontwaarding en daardoor valt de ontwaarding niet op. Zodra er 1 valuta door het dunne ijs zakt is de paniek een feit.

  Maar wederom keer ik terug naar het verleden. In 1933 kwam Hitler aan de macht. In 1939 viel hij Polen binnen. Al deze processen duren enige tijd, jaren zelfs. Pas jaren later vallen voor de meerderheid de puzzlestukjes op hun plaats. Maar ook in de tussenliggende jaren van Hitler waren er mensen die het aan zagen komen. Eerst werden die als doemdenker beschouwd en later vervolgd, opgesloten en vermoord. Ik hoop dat het deze keer niet zover komt.

  En wederom kun je zeggen, ja maar dat is historie. Dan kun je ook zeggen dat ieder land slimme hoogopgeleide economen heeft die de achtergronden en oorzaken van hyperinflatie uit ten treure hebben kunnen bestuderen. Waarom hebben we dan zoveel naoorlogse gevallen van hyperinflatie?

 • Snel

  @shamrock

  Misschien wel handig, maar er zit een fout in die link.

 • Snel

  Schoenmaker:

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/39/nog-ver-verwijderd-van-bubblealarm.xml

  En hier een citaat uit de column van Tissen:

  Na drie rondes van enorme kwantitatieve geldverruiming in de Verenigde Staten en even zoveel rondes van nog grotere geldverruiming in Europa begint overal het spook van inflatie en van hyperinflatie de kop op te steken. Er is sprake van acute dreiging en die gaat momenteel zover dat er zelfs over het einde van geld gesproken wordt. Het vertrouwen in geld -ongeacht de valuta waarin dat verschijnt- neemt momenteel zienderogen af.

  Nu denk ik persoonlijk dat de waarheid ergens in het midden ligt.

 • shamrock

  Hahttp://www.edelmetaal-info.nl/2012/09/inflatie-bescherming/ handige berekening voor als de hyperinflatie toeslaat.

 • buffel

  @ Rolf: in 2010 bestelde ik Umicore goud. Omdat er geen stock was werden mij Credit Suisse staafjes voorgesteld. Ik stel vast dat hier nooit nog credit suisse goud wordt verhandeld. Is hier een reden voor?

 • Andreas

  Toch wel apart. Ook meneer Tissen grijpt terug naar de geschiedenis. Dat is nu precies wat ik bij velen mis. Deze week gaf Mark zijn mening over dit blog. Dat staat hem uiteraard vrij. Sterker nog, een weerwoord en een woord van kritiek hoeft helemaal niet verkeerd te zijn. Maar teveel mensen, en dan met name de beleidsmakers zien het verleden als ,,ouwe koeien,,. Dit is echt dom. En waarom is dit dom? Omdat dezelfde fouten maken bij de mensheid ingebakken is. Genetisch bepaald zullen we maar zeggen.

  Wat is opvoeden? Je kind probeer je te behoeden voor de fouten die je zelf gemaakt hebt. Want die waren soms erg pijnlijk of kostbaar. Maar door je kind voor alles te behoeden kan zij het niet meer doorgeven uit eigen ervaring. En misschien ligt daar de kern. Onze grootouders waren door ervaring (schade en schande) zeer behoudend. Onze generatie is het altijd voor de wind gegaan.
  En dus kunnen we niet meer uit ervaring spreken over armoede en behoudendheid. Sterker nog, alles moet kunnen. Een opvoeding moet vrij zijn zonder beperkingen. Het resultaat was deze week zichtbaar in Haren.

 • pietje

  Dit is voor het eerst dat René Tissen iets serieus schrijft over een nieuw in te voeren goud standaard.

  Goud is geld
  Er zijn veel critici die stellen dat een moderne gouden standaard nooit zal kunnen werken omdat zo’n standaard de groei van de economie remt. Dit is een onjuist argument. Want de wereldeconomie bevindt zich in een fase van krimp en krimpversnelling. Een gouden standaard kan dan juist behulpzaam zijn om de afnemende werkzaamheid van geld te beperken. Door goud behoudt geld zijn kracht. Want goud geeft vertrouwen aan onderpand.

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/het-falende-beleid-van-helikopter-ben.xml

 • Henk

  Bij dit soort voorraden ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar de manier waarop de koersstijgingen of eigenlijk vooral -dalingen zijn afgedekt. Waarschijnlijk door middel van shorts op de futuremarkt, maar realiseert men zich wel het enorme risico dat in deze papieren derivatenbubble schuil gaat ?