24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

American Buffalo gouden munten weer beschikbaar

https://www.thesilvermountain.nl/img/fractional_buffalos.jpgDe Amerikaanse Buffalo munten, geslagen in 1 troy ounce 99,99% puur goud, zijn sinds 28 april weer beschikbaar. Het munthuis waar deze munten worden geslagen, de US Mint, publiceerde de verkoopcijfers van de vooral in Amerika geliefde gouden munten. Op de eerste dag waarop deze munten weer beschikbaar zijn, werden gelijk 48.500 exemplaren verkocht. Om dit in perspectief te zetten; dit komt overeen met de 15% van de totale verkopen van de gouden Buffalo munten in 2006 (het eerste jaar van uitgave), 29% van de jaarlijkse productie in 2007, 28,2% van 2008 en 24,3% van het jaar 2009.

Vorig jaar waren deze munten vanaf december slecht verkrijgbaar omdat de US Mint voorrang gaf aan de American Eagle munten die in zowel zilver als goud worden uitgegeven toen er een tekort was aan ‘blanks’ (de schijven zilver en goud waarin de munten worden geslagen).

De gouden Buffalo munten zijn populair onder verzamelaars, gezien het design dat overeenkomt met het design van enkele oudere munten uit Amerika. Voor beleggers in fysiek goud zijn andere munten als de Maple Leaf en Krugerrand of goudbaren een voordeliger alternatief.

Bekijk ook