24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

American Silver Eagle munten zetten nieuw record

https://www.thesilvermountain.nl/img/American-Eagle-Silver-2009.jpgHet overweldigende succes van de Silver Eagle munten is een onderwerp dat met enige regelmaat op dit blog terugkomt. De Silver Eagle munten zijn wereldwijd de meest verkochte zilveren 1 ounce munten en aangezien de US Mint het enige munthuis is dat de  afzet van haar munten publiceert, geeft dit een goed beeld van de trends in de wereldwijde vraag naar fysiek zilver.

Waar in de eerste drie maanden van 2010 al 9 miljoen zilveren munten verkocht zijn door de US Mint, is de maand mei de op één na beste maand in de historie van de American Silver Eagle munten geworden. Gedurende de maand mei werden er ook in Europa zeer veel Silver Eagle munten gekocht, net als de gouden Eagle munten en andere gouden en zilveren baren en munten, in verband met de aanhoudende onzekerheid over de Euro en de rol die zilver en goud kunnen spelen ter bescherming van koopkracht.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de verkopen door de  US Mint in de maand mei is uitgekomen op niet minder dan 3.636.500 stuks.  Op december 1986 na is er geen enkele maand geweest waarin er meer Silver Eagle munten verkocht werden. Inclusief de eerste week van juni staat de teller nu op 15.676.500 zilveren Silver Eagle munten en daarmee blijft de Silver Eagle wereldwijd enorm populair. Doordat deze zilveren munten goedkoper zijn dan zilveren baren is dit een betere aankoop en daarnaast zijn deze munten wereldwijd goed bekend.

Bekijk ook