Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

American Silver Eagle munten zetten nieuw record

05-06-2010 Rolf van Zanten

https://www.thesilvermountain.nl/img/American-Eagle-Silver-2009.jpgHet overweldigende succes van de Silver Eagle munten is een onderwerp dat met enige regelmaat op dit blog terugkomt. De Silver Eagle munten zijn wereldwijd de meest verkochte zilveren 1 ounce munten en aangezien de US Mint het enige munthuis is dat de  afzet van haar munten publiceert, geeft dit een goed beeld van de trends in de wereldwijde vraag naar fysiek zilver.

Waar in de eerste drie maanden van 2010 al 9 miljoen zilveren munten verkocht zijn door de US Mint, is de maand mei de op één na beste maand in de historie van de American Silver Eagle munten geworden. Gedurende de maand mei werden er ook in Europa zeer veel Silver Eagle munten gekocht, net als de gouden Eagle munten en andere gouden en zilveren baren en munten, in verband met de aanhoudende onzekerheid over de Euro en de rol die zilver en goud kunnen spelen ter bescherming van koopkracht.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de verkopen door de  US Mint in de maand mei is uitgekomen op niet minder dan 3.636.500 stuks.  Op december 1986 na is er geen enkele maand geweest waarin er meer Silver Eagle munten verkocht werden. Inclusief de eerste week van juni staat de teller nu op 15.676.500 zilveren Silver Eagle munten en daarmee blijft de Silver Eagle wereldwijd enorm populair. Doordat deze zilveren munten goedkoper zijn dan zilveren baren is dit een betere aankoop en daarnaast zijn deze munten wereldwijd goed bekend.

 • Albert

  bedankt voor de wijze raad!

  Natuurlijk kijken we naar het langere termijn!

  Ik geniet der gewoon elke keer van als zilver dik plust!

 • johan

  Belangrijker in dit hele verhaal is, alle markten vertonen dikke minnen. Op 2 na, goud en zilver.

  Dit gaat mensen over de hele wereld opvallen. Tel daar de laagdrempelige toegang tot deze 2 edelmetalen en je hebt de perfect storm

  Ben wel blij dat zilver wel bijtrekt, dit had goud nodig om nieuwe toppen te kunnen maken.

  Verder, albert….heeft het geen zin om te leven bij de waan van de dag. Vandaag 5% erbij, morgen 5% eraf. Kan allemaal in deze volatiele markten.

  Vandaar het gezegde:” If you can’t stand the heat, get out of the kitchen”.

 • Albert

  @ Rudolf

  Ik hoop dat je al bent ingestapt, vandaag stijgt zilver nu 4,6% en euro daalt weer haha

 • Rudolf

  @Rolf van Zanten
  Dank voor je uiteenzetting Rolf,
  Misschien moet ik toch maar de stap wagen, zilver lijkt me inderdaad te goedkoop op dit moment in verhouding tot goud en het lijkt er op dat de zilverprijs opnieuw gedrukt wordt gezien de dalende trent op dit moment. Wellicht toch een mooi moment om in te stappen..

 • Albert

  @johan Als je echt wilt weten wat de planning van de Ellite is, kijk dan dit alsjeblieft vanaf minuut 21:00 Deze man heeft 30 jaar met de ellite geleefd, en heeft meer dan 5 keer voorspellingen gedaan die precies zijn uitgekomen. dit komt ook 100% zeker uit!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=4jAgjw4jfzg&feature=related

 • johan

  Enig enthousiasme is je in ieder geval niet vreemd. Dat is een goede eigenschap. Voor de goede orde deel ik je mee dat ik wel degelijk zilver bezit, dit ter spreiding van de risico’s. Maar waar deze discussie vooral over begon was het all in gaan op iets. Dat is en blijft link. Hoop trouwens dat je qua prijs gelijk krijgt, echter dit houdt nogal wat wereldschokkende effecten in die echt niet te wensen zijn. 2015? We zullen zien, alles gaat tegenwoordig zo snel dat niets in jaren te voorspellen zal zijn. Wie voorspelde de ommekeer in trend van $ naar Euro nu goed? Parriteit behoort nu tot de mogelijkheid en dat was een jaar geleden toch ondenkbaar???

 • Albert

  @Johan (Je hebt gelijk dat misschien goud wat meer rendement zou kunnen hebben OP DIT MOMENT, dat is immers ook voorspeld, Goud is mainstream, zilver niet, omdat mensen niet getraind zijn om te denken dat zilver ook geld is. ZILVER IS GELD EN EEN INDUSTRIEEL product. Als iedereen het zelfde denkt, dan denkt er eigenlijk helemaal niemand. Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat er meer goud is voor investeerders om te kopen dan zilver. De top in de jaren 70” was voor goud: 850 dollar per ounce en zilver 56 dollar per ounce. Goud is nu 1219 dollar per ounce en zilver 17,4 dollar per ounce! Dit kan noooooit! Zilver word gigantische gemanipuleerd! Net als in de jaren 20” en 70”, rent iedereen eerst naar goud, maar wanneer goud te duur word koopt iedereen massaal zilver. Zo zal het nu ook precies gaan! Het rendement was toen ook hoger van zilver dan goud. (het gaat er om dat je het weet voordat de rest het weet). Volgens Mike Maloney zal het nu tussen de 2500 en 5000 dollar per ounce liggen dat mensen massaal zilver gaan kopen, terwijl goud dan voorbij de 15000 dollar per ounce komt zal zilver dan ver boven de 1500 dollar per ounce uit komen!

  wacht maar, voor….. 2015 zal je het met eigen ogen zien, de ellite heeft het namelijk geplaned! ik heb het namelijk met eigen oren gehoord! D Rockefeller zei in 1994 al bij de VN (ALL we Need is the right major crisis and the nations will accept the New World Order) De FED is een Particuliere bank, die onder de bilderberg groep valt. De Crash staat nu voor de deur en kan nu elk moment beginnen omdat het geplaned is!

  succes der mee! Goud mag je van mij ook kopen, maar ik zeg je uiteindelijk zal zilver meer rendement geven! de ratio is nu 1:70 en gaat voorbij de 1:10

 • johan

  Tja, ik spreek liever niet in termen van rendement. Koopkrachtbehoud vind ik een betere omschrijving. Feit is wel dat je in ieder geval met de aanschaf van edelmetaal al veeeeel verder kijkt dan menigeen’s neus lang is!

 • Albert

  @Johan Je hebt gelijk dat misschien goud wat meer rendement zou kunnen hebben , dat is immers ook voorspeld door mike maloney, Goud is mainstream, zilver niet, omdat mensen niet getraind zijn om te denken dat zilver ook geld is.

 • johan

  @ Albert.

  Mooi rendement, gefeliciteerd. Maar als ik je toch 1 tip mag geven, zet maar beter toch iets om in goud. All in gaan op iets in deze tijd is als wedden op 1 paard in de volle renbaan. Begrijp je enthousiasme over je rendement van de laatste maanden, echter in goud had je een beter resultaat gehaald.

  Rendement is in dezer ook niet het goede woord. De waarde van de euro is achteruitgehold, en de waardestijging van het zilver an sich is (toch netjes) redelijk maar niet op ATH.

  Goud momenteel wel. Zie ze daarom als 2 totaal verschillende markten. De ene als koopkrachtbehoud (dus geen tomeloze rendementen) en de ander toch meer als speculatief en in ieder geval handzaam. Vooral in tijden van ruilhandel.

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @Rudolf
  Om te beginnen is het niet zo dat je bij de toekomstige verkoop alleen de zilverwaarde terugkrijgt, doorgaans zijn de zilveren munten waardevoller en leveren deze munten meer op dan alleen de zilverwaarde. Zie bijv. http://www.inkoopedelmetaal.nl voor de biedprijzen op dit moment.

  Dan om in te gaan op je argument dat er minder zilver verbruikt wordt in de fotografiewereld: Dit klopt, maar dit wordt gecompenseerd door enorm veel andere, moderne toepassingen waarin zilver onmisbaar is. Het zilver dat in de fotografie wordt gebruikt wordt steeds minder, dat is meer iets van 1980 maar alle nieuwe industriële toepassingen waarin zilver wordt gebruikt, zoals zonne-energie en nanotechnologie staan nog in de kinderschoenen. Daar komt bij dat ook in alle andere elektronica zilver wordt gebruikt, geen enkel ander metaal is een dusdanig goede geleider als zilver.
  De vraag naar zilver is hierdoor constant op een hoog niveau, terwijl het aanbod van zilver uit de mijn niet gemakkelijk vergroot kan worden doordat zilver vaak als bijproduct wordt gewonnen. De verkoop van zilver door particulieren komt doorgaans ook weinig voor en dat zal nooit in dusdanig grote hoeveelheden gebeuren om een grote prijsdaling tot gevolg te hebben, simpelweg doordat maar een heel beperkt deel van de beleggers fysiek zilver bezitten en dit in het niets valt bij de jaarlijkse vraag vanuit de industrie voor zilver.

 • Albert

  @ Rudolf (Maak je je zorgen om die 6% btw? Dat hoeft echt niet! ik heb ik Februari al mijn spaargeld (100%) omgezet in zilver, de euro was toen 1,47 en is nu naar 1,19 gegaan, en zal nog veel veder terug vallen, dit jaar nog zal de euro minder waard worden dan de dollar! plus daarbij steeg zilver ook nog in dollars. (Ik heb al 25% rendement in 5 maanden) De bilderberg groep had dit afgelopen weekend weer hun jaarlijkse bijeenkomst maar dit keer in een plaatsje vlak naast barcelona. Ze plannen de wereldwijde Crash die nu in het tweede stadia verkeerd. Nog voor 2013 zal het papier dat je hebt qua geld beleggingen nix meer waard zijn!

  Zoals Celente al zei: Bereid je voor op het ergste als het niet gebeurd dan is der nix aan de hand, Als het wel gebeurd, en je niet voorbereid bent, verlies je alles!

  De Euro en de Dollar zullen verdwijnen en de rest van alle valuta’s ook! De dollar is de wereld reserve munt, wanneer die binnenkort valt, valt de rest mee! Dit alles is geplaned om straks een nieuwe wereld munt te introduceren, (NWO) het doel van de NWO is alles religies te gaan verbieden, waardoor ze denken ware vrede te kunnen realiseren!

  Maar dat lukt natuurlijk nooit!!!

  Zilver en goud is straks het enige wat zijn waarde behoud. Met hyperinflatie zal zilver veel meer rendement leveren!

 • Henk

  @Rudolf,
  Mijn advies aan twijfelaars is altijd om 5% van je vermogen om te zetten in fysiek edelmetaal. Je neemt op die manier geen onverantwoord risico en je hebt een gedeeltelijke bescherming van je vermogen tegen hyperinflatie. Meer mag natuurlijk altijd, maar er is altijd kans op een neerwaartse correctie. Daarom raadt ik ook aan om het stapsgewijs aan te schaffen, zodat je minder risico loopt precies op de top van de koers te kopen.

 • Rudolf

  Volgens mij zijn de Eagles nu even duur als de Maple Leafs en de Philharmoniker.
  Ik volg het zilvergebeuren nu ook al een tijdje en was van plan mijn spaargeld ook om te zetten naar zilver, maar steeds houd die rottige BTW die over zilver geheven wordt mij tegen om tot de daadwerkelijke aanschaf over te gaan. Je hebt namelijk te maken met een instant verlies van 6%. De zilverprijs moet dan met dat percentage stijgen wil je om te beginnen dat verlies terug krijgen.

  Daarbij wordt er al jaren geroepen dat de zilverprijs “sky high” gaat maar voorlalsnog gebeurt er weinig op dat vlak. Voor hetzelfde geld blijft de prijs nog een aantal jaartjes schommelen op het huidige niveau. Ook valt volgens mij het vermeende tekort aan zilver nogal mee. Ja, er is een hoop zilver door beleggers gekocht, dat zit dus gewoon opgeslagen.

  En nu de fotografiewereld massaal overgegaan is naar digitaal wordt daar nauwlijks nog zilver gebruikt. Dan alleen nog maar in chips, waar enorm kleine hoeveelheden zilver in gebruikt worden. Wat als de prijs van zilver inderdaad omhoogschiet? Dan gaan mensen het misschien weer verkopen en komt er in één keer een hoop zilver op de markt waardoor de prijs weer in elkaar stort. En dat de Dollar en/of de Euro valt geloof ik ook niet. Alles hangt te veel van elkaar af om te klappen. Ik weet het gewoon niet. Ik wil graag zilver kopen, maar ben toch wel een beetje huiverig. Iemand nog valide argumenten het wel te doen? ;)

 • Albert

  95% van mijn zilveren munten heb ik in maple leaf’s en 2,5% amarican eagle en 2,5% de phillemoniker munten

  Als 1 zilveren ounce straks inderdaad 1500 dollar per ounce word met de ratio 1:10 tegen goud of misschien wel 1:5 zei mike maloney dan betekend dat 3000 dollar per ounce, dan word het lachen!!

  Ik ben all-IN op zilver, ik heb geen goud, Ik heb de POOR mens GOLD
  Er kan immers maar 1 beste investering zijn! en dat is zilver

  Laat de boel maar crashen!!!!!!

 • http://goudportal.nl Richard

  En toch koop ik liever de Zilveren Maple Leaf’s :)
  Iets puurder en goedkoper.
  Ik moet wel toegeven dat de Eagles iets mooier zijn.