24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Amerika, Wolf en Soros

Zoals u wel zult weten heeft Amerika een beste schuld. Onderstaande grafiek geeft dat mooi weer.

https://www.thesilvermountain.nl/img/sovereign-debt-isuance.jpg

Maar waar is al dat geld toch gebleven, zult u wellicht denken. Nou, behalve in de zakken van een zeer kleine toplaag wordt dat geld uitgegeven aan het leger om alle kostbare oorlogen mee te financieren.

https://www.thesilvermountain.nl/img/military-expenditure-2009.jpg

Ik heb al eerder de vergelijking met de val van het Romeinse Rijk gemaakt, wat uiteindelijk ten onder ging aan een te uitgedijd rijk met evenveel onbetaalbare oorlogen. Wat een natie onder druk ook kenmerkt, word treffend beschreven is het boek The end of America van Naomi Wolf. Zij beschrijft daarin zeven stappen die de leiding van een land neemt om in tijden van stress de macht te behouden. Deze stappen zijn:

  1. Creëer een interne of externe vijand. Na de val van de muur zijn dit de moslims geworden, gesymboliseerd in de War on Terror;
  2. Creëer een geheim gevangenis systeem. Amerika heeft vele geheime interneringskampen gebouwd, die volledig geoutilleerd zijn en nu nog leeg staan;
  3. Creëer een para militaire kracht. Dit is de firma Blackwater, nu nog vooral in het buitenland actief;
  4. Hou de eigen bevolking in de gaten, creëer zwarte lijsten ed;
  5. infiltreer in groepen. Tast het vertrouwen aan om met andere mensen te praten. Zichtbaar bij de tea party’s;
  6. Muilkorf de pers. De grote media zijn bijna volledig in handen van de grootbanken; Daarnaast is men druk bezig het internet gebruik te muilkorven, onder leiding van Google en Verizon;
  7. Verander de wet. Behalve het maken van wetten die de vrijheid beperken zoals de Patriot Act kan ook op een bepaald moment de staat van beleg worden uitgeroepen als de bevolking in opstand dreigt te komen.

Ook in de Europese politiek zijn een aantal van deze bewegingen zichtbaar, hoewel gelukkig minder extreem als in Amerika.

De pers die als carbonpapier (voor de jongere lezers: een soort papier waarmee je een kopietje kon maken terwijl je schreef) de propaganda overneemt van de gevestigde machten blijkt wel weer uit het bericht dat George Soros 800 miljoen aan GLD aandelen heeft gekocht, wat volgens het persbericht bullish zou zijn voor goud.

Nou moet u weten dat Soros, Buffet en consorten behoren tot de elite die er op gebrand is om het huidige systeem zo lang mogelijk door te laten draaien en dus nooit zo maar in het openbaar de goudprijs omhoog zal werken. Bovendien is GLD een fonds wat zich vooral bezighoudt met de manipulatie van de goudprijs, en dan vooral naar beneden. Bovendien zijn er om de GLD posities heen een veelvoud aan derivaten ingeslagen, die het voor de buitenstaander ondoenlijk maken om de precieze consequentie van de posities in te schatten.

Daarnaast zijn er door verschillende grote hedgefunds, onder andere geleid door een Goldman Sachs voorman, ook flinke partijen GLD aangekocht. Nu hebben de hedge funds flink geld verloren de laatste tijd, wat betekent dat als men ook maar eventjes mis zit met hun GLD posities de hele zooi weer verkocht moet worden om cash te genereren wat de papieren goudprijs naar beneden zal doen tuimelen.

Dit alles geveegd bij de uitlating van Goldman Sachs zelf dat men bullish is op goud doet bij mij verschillende alarmbellen rinkelen, met name voor de hele korte termijn.

Uiteraard zal men privé de nodige edelmetalen hebben ingeslagen, en zal een mogelijke daling in de goudprijs en zilverprijs worden aangegrepen om bestaande short posities af te dekken.

Bekijk ook