Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Amerika, Wolf en Soros

18-08-2010 Zilverpaul

Zoals u wel zult weten heeft Amerika een beste schuld. Onderstaande grafiek geeft dat mooi weer.

https://www.thesilvermountain.nl/img/sovereign-debt-isuance.jpg

Maar waar is al dat geld toch gebleven, zult u wellicht denken. Nou, behalve in de zakken van een zeer kleine toplaag wordt dat geld uitgegeven aan het leger om alle kostbare oorlogen mee te financieren.

https://www.thesilvermountain.nl/img/military-expenditure-2009.jpg

Ik heb al eerder de vergelijking met de val van het Romeinse Rijk gemaakt, wat uiteindelijk ten onder ging aan een te uitgedijd rijk met evenveel onbetaalbare oorlogen. Wat een natie onder druk ook kenmerkt, word treffend beschreven is het boek The end of America van Naomi Wolf. Zij beschrijft daarin zeven stappen die de leiding van een land neemt om in tijden van stress de macht te behouden. Deze stappen zijn:

 1. Creëer een interne of externe vijand. Na de val van de muur zijn dit de moslims geworden, gesymboliseerd in de War on Terror;
 2. Creëer een geheim gevangenis systeem. Amerika heeft vele geheime interneringskampen gebouwd, die volledig geoutilleerd zijn en nu nog leeg staan;
 3. Creëer een para militaire kracht. Dit is de firma Blackwater, nu nog vooral in het buitenland actief;
 4. Hou de eigen bevolking in de gaten, creëer zwarte lijsten ed;
 5. infiltreer in groepen. Tast het vertrouwen aan om met andere mensen te praten. Zichtbaar bij de tea party’s;
 6. Muilkorf de pers. De grote media zijn bijna volledig in handen van de grootbanken; Daarnaast is men druk bezig het internet gebruik te muilkorven, onder leiding van Google en Verizon;
 7. Verander de wet. Behalve het maken van wetten die de vrijheid beperken zoals de Patriot Act kan ook op een bepaald moment de staat van beleg worden uitgeroepen als de bevolking in opstand dreigt te komen.

Ook in de Europese politiek zijn een aantal van deze bewegingen zichtbaar, hoewel gelukkig minder extreem als in Amerika.

De pers die als carbonpapier (voor de jongere lezers: een soort papier waarmee je een kopietje kon maken terwijl je schreef) de propaganda overneemt van de gevestigde machten blijkt wel weer uit het bericht dat George Soros 800 miljoen aan GLD aandelen heeft gekocht, wat volgens het persbericht bullish zou zijn voor goud.

Nou moet u weten dat Soros, Buffet en consorten behoren tot de elite die er op gebrand is om het huidige systeem zo lang mogelijk door te laten draaien en dus nooit zo maar in het openbaar de goudprijs omhoog zal werken. Bovendien is GLD een fonds wat zich vooral bezighoudt met de manipulatie van de goudprijs, en dan vooral naar beneden. Bovendien zijn er om de GLD posities heen een veelvoud aan derivaten ingeslagen, die het voor de buitenstaander ondoenlijk maken om de precieze consequentie van de posities in te schatten.

Daarnaast zijn er door verschillende grote hedgefunds, onder andere geleid door een Goldman Sachs voorman, ook flinke partijen GLD aangekocht. Nu hebben de hedge funds flink geld verloren de laatste tijd, wat betekent dat als men ook maar eventjes mis zit met hun GLD posities de hele zooi weer verkocht moet worden om cash te genereren wat de papieren goudprijs naar beneden zal doen tuimelen.

Dit alles geveegd bij de uitlating van Goldman Sachs zelf dat men bullish is op goud doet bij mij verschillende alarmbellen rinkelen, met name voor de hele korte termijn.

Uiteraard zal men privé de nodige edelmetalen hebben ingeslagen, en zal een mogelijke daling in de goud en zilverprijs worden aangegrepen om bestaande short posities af te dekken.

 • rob

  @ charles

  Tja, het is maar wat je raar wilt noemen.
  Er zijn geen opnamen bekend van mobieltjes van ooggetuigen. Er zijn maar drie filmopnamen bekend, alledrie door videocamera’s gefilmd, waarbij een vliegtuig te zien is tijdens de 2e inslag en twee daarvan zijn te zien in de naar mij verwezen film. De derde is van CameraPlanetArchive en is te zien op youtube. Drie filmpjes bewerken is echt niet veel werk, charles!

  Maar charles, ik neem dan aan dat jij gaat ervan uit dat de getoonde live-beelden van nbc news getrukeerd zijn door er een bol aan toe te voegen? En hoe verklaar je het verschil in achtergrond van de beelden live en die van het avondnieuws?
  Heb jij September Clues van Simon Shack al gezien?

  http://www.youtube.com/user/simonshack#p/a/FAFFDE39F342242C/0/AXda5Kn2LAM

 • charles

  hoe kan het na de orginele foto gemaakt te hebben zijn ingestort dan, toch niet door een brand zeker ??

  Oke dus nu was het 2e vliegtuig een bal ??? Waarom ? was het niet gewoon makkelijker om er een mosilm in te zetten en een vliegtuig te geven ? ipv alle mensen met een camera die na het 1e vliegtuig natuurlijk masaal gaan filmen met hun mobieltjes , al die film materiaal zogenaamd gaan bewerken , kom op zeg dit is heel raar als je dit geloofd.

 • rob

  @ charles

  De foto waarnaar RB verwijst, is de officieel uitgebrachte foto van direct na de impact.
  De foto die jij laat zien is van uren later nadat de gevel van dit gedeelte van het pentagon is ingestort.

  kijk nu eens naar dit filmpje:

  http://blip.tv/play/AYHy7kIA

 • charles

  ja kijk dat bedoel ik nu je neemt klakkeloos aan dat dat het pentagon is en die brandweerman die er zogenaamd voor staat om de schaal aan te geven dat die echt is …
  mocht het echt zijn dan moet je uitkijken met hoe je het interpeteert , je kan die foto zien en denken daar kan nooit een vliegtuig in passen maar misschien was het wel van een motor die eraf was gevallen of missschien was het wel de achterkant van het pentagon waar dat gat is ontstaan .

  kijk nu eens naar deze foto

  http://911review.com/errors/pentagon/imgs/watson1.jpg

  dan ziet het er ineens heel anders uit .

  Daarom is het ook belangrijk om zelf onderzoek te doen en ook de andere kant te bekijken en DAN je conclusie trekken , niet van 1 kant en je alleen maar storten op “de waarheid ” omdat het zo is en de andere mensen het niet willen zien .

  Daarom zeg ik nog 1 keer kijk die debunked filmpjes om je de andere kant van het verhaal te laten zien en trek dan je conclusie er zijn altijd dingen die misterieus blijven en er zijn altijd vragen waar we geen antwoord op hebben maar neem niet alles meteen maar aan omdat het in je lijn der verwachting ligt .

 • RB

  @ charles

  Nou, vooruit, nog eentje dan. ;-)

  Op de foto zie je het Pentagon konijnenhol waarin een complete Boeiing 757 (en die zijn best groot) zou zijn verdampt.Iets zegt mij dat dat niet kan.

  [IMG]http://img839.imageshack.us/img839/7465/screenhunter01aug221529.gif[/IMG]

  Voor de zekerheid nog even de URL erbij:
  http://img839.imageshack.us/i/screenhunter01aug221529.gif/

 • charles

  Het gaat er mij om wat er echt is gebeurd en dat betekend dus zoveel mogelijk objectief zijn en de verhalen van beide kanten aanhoren. En niet alles klakkeloos geloven wat er verteld word.

 • RB

  @ charles

  Om een eindeloze discussie te vermijden, zeg ik: als jij met de officiele 9/11 versie kunt leven, prima. Steeds meer mensen weten wel beter, maar daar hoef je je dan verder niet druk over te maken.

  Peace. ;-)

 • charles

  @RB

  er zijn al eerder in de geschiedenis gebouwen ingestort door “brandjes” , ik kan het hier wel allemaal gaan uitleggen maar als je de “9/11 debunked ” filmpjes kijkt krijg je een hoop antwoorden op je vragen … ‘

  Heb je trouwens ook wel een gedacht hoe moeilijk het zou moeten zijn om een gebouw tot ontploffing te moeten brengen ? Als je bij een demolition bedrijf werkt weet je dat dat maanden voorbereiding kost je moet overal boren en gaten maken er zouden 2 vrachtwagen met dynamiet naar binnen moeten er zouden 100man aan moeten werken . zouden die medewerkers dan niet denken “uhh baas we gaan dat gebouw opblazen maar er werken nog mensen in ??? dat gaat niet echt ongezien en zonder info te lekken in een kantoor pand waar mensen werken . Heb je wel eens een gebouw gezien dat is neergehaald ? dat gaat met harde knallen per etage die hebben we niet gehoord op 9/11 zo zijn er nog meer dingen . En als het gebouw al vol lag met explosieven dat waren die toch al willekeurig ontploft omdat er brand was ?

 • rob

  En vooral niet met argumenten komen, vooral op de man blijven spelen, klaas

  En ook geen antwoord geven op vragen zoals:

  Hoe verklaar jij, klaas, dat iemand een kaartspel kan bedenken waarin zaken aan de orde komen zoals de crash in de twin towers en het pentagon (naast vele andere juist voorspelde gebeurtenissen), tien jaar voordat deze plaatsvonden?

 • rob
 • klaas

  @Rob @RB @Fabian

  Ik dank jullie hartelijk voor het steunen van “dit zou in de categorie humor moeten” Ik moet toegeven ik dacht eerst even dat jullie het echt meenden… The joke is on me blijkbaar haha… Dank!

 • Fabian

  @ RB
  Daar komt nog eens bij dat bij het Pentagon niet alleen het gras onbeschadigd was maar dat ook de hoek vrijwel onmogelijk is geweest. Dan bedoel ik de hoek waarmee het vliegtuig in het pentagon zou zijn gevlogen, dit was namelijk vrijwel horizontaal. En dat er niks van het vliegtuig overblijft, behalve een paspoort van een ‘terrorist’ is wel heel toevallig.

 • RB

  @ charles

  Misschien dat de verdiepingen van de twin towers hebben kunnen pancaken, maar waar zijn de metalen kolommen die ook de vele liftschachten bevatten? Een dergelijke metalen kolom kan niet pancaken. Verder is WTC7 ingestort met de snelheid van de zwaartekracht – door een paar kantoorbrandjes? Nog nooit in de menselijke historie is een gebouw van staal en beton om die reden en met die snelheid ingestort. En ja, ook WTC7 had stalen kolommen met liftschachten erin. Kortom, allerlei natuurkundige onmogelijkheden (net als de “verdampte” motoren van de immense Boeiing die in het Pentagon zou zijn gevlogen – zonder het gras ervoor te beschadigen).

  9/11 was een vooropgezet plan. Weliswaar bijzonder amateuristisch uitgevoerd, maar wel met voorbedachte rade.

 • rob

  “It ain’t what you don’t know that gets you into trouble. It’s what you know for sure that just ain’t so.” – Mark Twain

 • charles

  Zeitgeist is zeker een goeie , en vooral zeitgeist addendum !

  @RB die torens zijn alle 3 ingestort door hitte/vuur inslag puin etc. ik heb het ook lang gelooft dat het de regering het zelf was maar heb laatst nog is een keer goed de 9/11 filmpjes gekeken en vooral de debunkt en ik heb nu toch een soort van schaamte dat ik het ooit gelooft heb , het lijkt zo logisch …

 • rob

  @ Klaas

  Hoe verklaart u het kaartspel van Steve Jackson, door hem bedacht in 1990 en uitgegeven in 1995? Deze man is ofwel visionair ofwel zeer goed ingelicht.

  http://roze-koek.hyves.nl/album/3334993/Roze_Koek/TZA5WJY3/fotos/870184414/0/DA64/

  Op de kaarten zijn o.a de crashes in de twintowers te zien; alsmede Al Gore als treehugger, de mexicaanse “grieppandemie”, de financiele crash, Obama, de installatie van keiharde law and order tegen de burgers, de komst van de antichrist, grote natuurrampen en een nucleaire aanval op Iran.

 • zilverpaul

  Beste mensen,
  Zullen we er met zijn allen ons best voor doen om dit blog een open ontmoetingsplaats te laten zijn?
  Het is de toon die de muziek maakt.

  met vriendelijke groet, Zilverpaul

 • RB

  Ach Klaas toch, hoe naief.

  Twee vliegtuigen, drie torens ingestort. Doe de wiskunde. ;-)

 • klaas

  @ Rob
  U heeft helemaal gelijk. Mijn perceptievermogen kan het allemaal niet aan en aan uw mooie latijn kan ik al helemaal niet tippen.

  @ Robert
  Bedankt voor de tip ik zal hem zeker kijken.
  Uiteraard alles is mogelijk en toch ontkennen wij in het dagelijks leven een hele hoop. Dit moet ook wel, weten we 100% zeker dat er marsmannetjes op Mars wonen? Neen. Ontkennen we dat deze mannetjes bestaan?.. Ja.
  Waarom ik niet in discussie ga over zaken die voor mij net zo belachelijk zijn als groene marsmannetjes komt door een discussie die ik ooit met een gelovige heb gehad. De discussie darwin / schepping. Volgens de beste man had God alle bewijzen voor de oersoep van Darwin bewust geplaats om ons op de proef te stellen. Einde discussie…
  Zijn de VS practisch failliet? Ja daar ben ik van overtuigd. Komt er een eind aan de consumptie maatschappij zoals wij hem kennen? Zeer waarschijnlijk. Bestaat “big brother” en doet hij zijn eigen torens ontploffen voor financieel gewin? Nee….
  Conspiracy theories zijn best leuk om te lezen maar ook gevaarlijk en onnozel om ze blind voor waarheid aan te nemen…..

 • Robert

  Zolang je het niet weet, kun je het ook niet ontkennen dat het zo zou kunnen zijn.
  Kijk op youtube eens naar de film Zeitgeist, die doet echt je ogen openen.

  http://www.youtube.com/watch?v=UHiuaGJ46zo

  in het kort komt het er op neer dat mensen met geld/bedrijven WINST willen maken. Steeds meer. Zo heeft beatrix bijvoorbeeld er belang bij dat Shell goed verdient, want zij is er aandeelhouder in. Dat in nigeria, waar de olie wordt weggestolen, de bevolking hieronder lijdt, maakt niets uit.
  Dit is al jaren zo, maar nu ziet men de schuldenhoop, en toch moet er nog steeds verdient worden. Daarom, ook al is Amerika praktisch allang failliet, hebben ze elf september in het leven geroepen. Er wordt miljoenen door de overheid(lees belastingbetaler) aan besteedt, maar er gaan meer mensen dood aan kanker dan aan een terroristische aanslag. Toch wordt er door de overheid maar een fractie aan kankeronderzoek gegeven. Waarom? dat levert ze zelf niets op. Kijk de film!

 • rob

  @ Klaas

  Wat een zwaktebod, kerel, om op voorhand al ervan uit te gaan dat discussiëren zinloos is. Bovendien sloeg uw reaktie als een tang op een varken en niet op het bovenstaande artikel van Zilverpaul. Daar staan namelijk stuk voor stuk verifieerbare feiten in

  En humor is een kwestie van smaak. Je hebt het of je hebt het niet. ;)

  Wat ik als waarheid beschouw, is voor u een aanname en voor mij een weet, ;)

  En die waarheid valt geheel buiten uw perceptievermogen, gezien uw argumentum ad hominem, waarschijnlijk op een reaktie van mijn grapje, grapjas ;)

 • klaas

  @Rob
  Meestal heeft het niet zoveel zin om met argumenten te komen wanneer mensen denken dat bijvoorbeeld 9-11 door het pentagon beraamd is. (punt 1) Of wanneer men denkt dat er in het diepste geheim interneringskampen/ heropvoedingskampen gebouwd worden. (punt 2). Voor u is dit waarheid en voor mij humor ;) Zet u uw aluminium hoedje maar weer op in de zelf gebouwde schuilkelder dan ga ik verder met mijn avondeten… ;)

 • peter

  haha,
  snedig en gevat !!

 • zilverpaul

  @ Rob
  Je zou zo maar gelijk kunnen hebben wat betreft de hoeveelheid munitie. Onderschat echter de kracht van de tegenspeler niet.
  Ik hoop dat je gelijk hebt en een eventuele dip slechts gering is; dat is goed voor mijn portefeuille. Mocht de dip echter groter zijn, en blijkt mijn inschatting juist, is dat weer goed voor mijn ego!
  Kijk, dat noemt men nou een win-win situatie!

 • rob

  @ ZilverPaul

  Kijkend naar de shortposities van de banken JPMorgan en HSBC en naar de geschiedenis van de afgelopen dertig jaar van goud en zilver, dacht ik eerst ook aan een op korte termijn door deze banken opgezette grote shake-out van goud- en zilverbezitters door de prijs flink te drukken (voordat de volgende stijging naar minimaal 1650 goud en 50 zilver op gang komt). Ze moeten wel want de omvang van hun shorts is groter dan hun balanswaarde indien goud meer dan 20% stijgt.

  Maar gezien de enorme opslorpcapaciteit van de kopers (hetgeen zelfs Ted Butler, Jim Sinclair en Dan Norcini oa. sterk verbaasde) wordt elke dip met steeds grotere tegenkracht
  aangegrepen om goud ‘op te slorpen’.

  Ik verwacht dan ook dat de komende prijsdaling zeer kort is en minimaal zal zijn. De short-posities zijn te omvangrijk geworden en ik denk niet dat er nog veel munitie over is om de prijzen sterk te drukken ( 1080 is naar mijn idee onmogelijk en zelfs 1160 is niet meer haalbaar, 1195 is reëler).

 • rob

  @ Klaas

  Ik neem aan dat uw achternaam Vaak is, aangezien u zonder met argumenten onderbouwde reakties ons zand in de ogen wilt strooien?

 • http://www.permanenteportefeuille.eu PP

  klaas :
  Jaja geheime interneringskampen en de pers is van de grootbanken… pffrrt En dan zijn er zeker nog de aliens, chemtrails en het waargebeurde verhaal “Het regende gehaktballen”… Ik weet bijna zeker dat de Joker er achter zit! Dit soort artikels zou onder de categorie humor moeten

  De interneringskampen zijn de zogenaamde FEMA kampen. Zoek maar ff op.

  http://www.mindfully.org/Reform/2004/FEMA-Concentration-Camps3sep04.htm

  http://sp00kje.nl/?p=2117

 • klaas

  Jaja geheime interneringskampen en de pers is van de grootbanken… pffrrt En dan zijn er zeker nog de aliens, chemtrails en het waargebeurde verhaal “Het regende gehaktballen”… Ik weet bijna zeker dat de Joker er achter zit! Dit soort artikels zou onder de categorie humor moeten ;)