24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Andorra kilo munten zilver

Medio maart werd bekend dat er nieuwe kilo munten vanaf april leverbaar zijn bij The Silver Mountain. Deze munten zijn inmiddels op voorraad en bij deze de foto’s en aanvullende informatie:

Kilo Andorra zilver munten

https://www.thesilvermountain.nl/images/andorra-kilo-zilver-2.JPG

1 kilo .999 zilveren munten

Andorra Eagle

1 kg plata pura

Het design van de nieuwe kilo munten komt overeen met de 1 troy ounce zilveren munten die in 2008 zijn geïntroduceerd. Toen de andere, bekendere, 1 troy ounce zilveren munten lastig verkrijgbaar waren – met name de Silver Eagle – werd de Andorra Eagle geïntroduceerd. Doordat de munten voordeliger waren dan andere munten werden er wel redelijk veel van verkocht, ware het niet dat veel beleggers toch kozen voor andere bekendere munten. Op de voorzijde van de munt is een arend weergegeven en op de achterzijde is het wapenschild van Andorra weergegeven, zoals dat ook op de nationale vlag van Andorra terugkomt.

https://www.thesilvermountain.nl/images/andorra-kilo-zilver-1.JPG

Deze kilo munten zijn goedkoper dan de Kookaburra, Koala en Lunar munten. U krijgt dus meer zilver voor uw geld. Het nadeel van deze kilo munten is echter dat de munten exotisch en onbekend zijn, wat een eventuele toekomstige verkoop lastiger maakt. Ook speelt er aanzienlijk minder verzamelwaarde mee als bij de Kookaburra, Koala en Lunar munten aangezien het design van de Andorra Eagle munten niet jaarlijks verandert. Voor de belegger die op zoek is naar zoveel mogelijk zilver voor een schappelijke prijs zijn de Andorra Eagle munten zeer geschikt. De munten worden zelfs in 100 troy ounce (3.11 kilo) en 200 troy ounce (6.22 kilo) uitgegeven, waarbij de laagste prijs per gram .999 zilver verzekerd is. Doordat de munten de status van wettig betaalmiddel dragen zijn de munten belastingtechnisch voordelig in de aankoop. U kunt via de volgende link ons huidige aanbod vinden van de kilo zilver munten.

Bekijk ook