24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Azie komt met alternatief voor de COMEX

Op 18 mei zal er een alternatief komen voor de future handel in zilver en goud. Waar nu de Amerikaanse Comex vrijwel een monopolie heeft, zal vanuit Azie een nieuwe partij per 18 mei future contracten in zilver en goud verhandelen. De Hong Kong Mercantile Exchange (HKME) zal futures in goud ter grootte van 32 troy ounce (1 kilo) verhandelen.

Door de introductie van de HKME zal er eindelijk een vorm van concurrentie ontstaan. Dat is maar goed ook, want de Comex is de afgelopen jaren in staat geweest door haar monopolistische positie de prijs sterk te beinvloeden voor het goud en zilver. Doordat de Comex zelf de regels kan aanpassen, middels verhoging van margin calls, kan deze partij zelf een grote invloed uitoefenen op het verloop van de zilverprijs en goudprijs. Vanuit Azie, waar historisch gezien enorm veel interesse bestaat in het investeren in zilver en goud, is nu eindelijk een alternatief voor de Comex gelanceerd.

Met de recent verhoogde margin calls komt dit initiatief op een goed moment en de verwachting is dan ook dat dit zal aanslaan bij beleggers in edelmetaal. Of ook vanuit China zelf veel gebruik van de HKME gemaakt zal worden moet nog blijken, daar Chinese investeerders veelal de voorkeur geven aan fysiek edelmetaal bezit.

Bekijk ook