Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Bankzaken

03-12-2011 Zilverpaul

Afgelopen week werd bekend dat de FED dollars gaat pompen in de Europese economie. Naar alle waarschijnlijkheid stonden een of meer grote Europese banken op omvallen, en wordt zo het schip nog even drijvende gehouden. De rente die betaald moet worden om van dit genoegen gebruik te maken werd tevens verlaagd van 1% naar ½ %. Leuker kunnen ze het niet maken, wel goedkoper. Dat de prijs later dubbel en dwars toch betaald moet worden door de bevolking, is blijkbaar niet de zorg voor nu.

De vorige keer dat de FED een dergelijke dollar-liquiditeitsfeest op gang zette was in 2007. Drie maanden daarna viel Bear Sterns, en werd daarmee het officiele startschot gegeven van de kredietcrisis. We zullen zien wat de houdbaarheidsdatum van de huidige dollardiarree is, maar meer dan drie maanden zal het niet zijn.

Verder gaat het gerucht dat Deutsche Bank bezig is haar divisie Asset Management te verkopen. Nu is op zich de verkoop van een bedrijfsonderdeel niet zo bijzonder, ware het niet dat dit onderdeel een cash cow is, wat de bank van een constante hoeveelheid inkomsten voorziet. Het geeft maar weer eens aan hoe hoog de nood wel niet moet zijn.

Ook maakte China bekend dat het zijn vereisten voor financiele reserves van banken heeft versoepeld. De crisis is globaal geworden, voor zover hier al geen sprake van was.

Deze week werd verder bekend dat in de afgelopen zes maanden de derivatenberg gegroeid is met 130.000 miljard dollar. Met de handel in deze producten kunnen de grote banken hun verkoopcijfers nog enigszins oppoetsen, maar het risico op omvallen wordt er zo natuurlijk niet minder op.

Tot slot las ik een interessant artikel van Ellen Brown. Zij maakt de lezer opmerkzaam op het feit dat de ECB geld mag uitlenen aan banken voor minimaal 1,25 % ( wat het nu ook inderdaad doet), terwijl regeringen de volle marktprijs voor staatsleningen moeten betalen van soms wel 7 %. Dat maakt maar weer duidelijk waar Europa en de ECB voor geschapen zijn; niet voor de bevolking of overheden, maar voor de banken. Officieel bestaat deze regeling omdat overheden anders massief geld zouden lenen wat inflatie in de hand zou werken, maar de banken zetten het goedkoop verkregen geld natuurlijk ook uit in de markt, dus het inflationaire effect is precies hetzelfde (en een deel van het geld wordt gebruikt om de balans op te poetsen). Besef, de ECB is een private bank, die dus niet is opgericht om de Europese landen van dienst te zijn maar alleen de Europese banken.

Het bijzondere is dat banken die genationaliseerd zijn echter ook voor 1 ½ % mogen lenen. Dit biedt zo voor overheden een mogelijkheid om goedkoop aan geld te komen, veel beter dan om 7 % te betalen op de vrije markt voor staatsleningen.

Het gevolg is dat overheden zo ook fors in het krijt raken bij de ECB, lees het bankkartel.

Al met al verschuift met dit soort bewegingen de macht van overheden naar de grote wereldbanken, de bevolking achterlatend als slaaf van de machtsmachine Kijk naar Italie en Griekenland; de eerste nu in handen van een oud Goldman Sachs bankier en de tweede van een oud ECB vice president. Kijk naar de ECB, geleid door een oud Goldman Sachs bankier.

Het zijn niet alleen de door u gespaarde gelden die verdampen door de machtsverschuiving richting bankkartel; het is ook uw vrijheid die op het spel staat. Immers, zowel u als de overheid staat fors in het krijt bij de bank. De bank heeft daarmee de macht overgenomen. Het kan de overheid dwingen te bezuinigen, het kan indirect aansturen op oorlog, het bepaalt wat u op veel aspecten van uw bestaan mag of niet mag. Daarmee is niet gezegd dat het bankkartel zelf zo gezond is; het bestaat uit een door en door corrupte kern, die de overheden en politici echter flink bij de ballen heeft.

Overheden en politiek hebben immers als voornaamste belang zelf in leven te blijven. De makkelijkste weg is om toe te geven aan het bankkartel. Daar nee tegen zeggen vergt moed en men loopt het gevaar om huid en haard te verliezen.

Daarom schurkt Duitsland ook steeds meer richting Rusland en China om vanuit het oosten bescherming te krijgen tegen het Westerse bankwezen.

Hoe dit machtsspel over onze hoofden heen ook uitpakt, u weet wat u te doen staat. Maak u zo onafhankelijk mogelijk van banken en overheden. Neem zo weinig mogelijk deel aan hun geldsysteem, wat leidt tot slavernij van overheden en hun inwoners.

Vorm uw eigen centrale bank door voor dekking te zorgen met behulp van edelmetalen. Het is niet voor niks dat de beide edelmetalen en de mijnaandelen systematisch onderdrukt worden door het bankkartel; men is als de dood dat de bevolking niet meer mee doet met het door hen ontworpen schuldmodel.

Laat de schuld maar oplopen bij diegenen die schuldig zijn; goud en zilver maken u vrij.

 

Zilverpaul

www.Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • great Work

  Hallo vrienden,

  Bent u op zoek naar een legitieme lener uit het internet? Mijn naam is Siebert, uit Berlijn Duitsland. Alstublieft wil ik u adviseren om op te letten voor lening uit China en elk deel van Maleisië, omdat ze allemaal scammers zijn. Ik ben meer dan 3 keer in de steek gelopen, tot ik tegen een lening bedrijf kwam uit de Verenigde Staten. Ze zijn zo geweldig en serieus gezelschap. Ik zou u adviseren om hen te contacteren als u van elk soort lening (persoonlijk of zaken) behoefte heeft, omdat ik een lening van hen kreeg zonder enige spanning na het voldoen aan hun eis. Hun contactgegevens zijn: jamie.dimon_kredit@hotmail.com Ik ben zo dankbaar, want ze zijn de beste.

 • Knowtoomuch

  Maar omdat jullie zo blijven aandringen, heb ik NOG een ‘interessant’ linkje, en wel over de ‘aard’ van de eigenaars van de belangrijkste internet-media :

  (fasten your seatbelts, please !)

  http://radioislam.org/islam/english/jewishp/internet/jews_behind_internet.htm

 • Knowtoomuch

  @greetjes : het sinistere lot van het gedeelte vd Jodondendronnekes dat anti-zionist is, is dat ze systematisch worden geëlimineerd door hun Zio-‘broeders’, en wel sinds 1896 (Eerste Zionistische Wereld Congres olv Rothsch… ehhh.. Theodor Hertzl), kijk naar WO2 ; nagenoeg alleen maar arme en/of anti-Zionistische Joodse slachtoffers, dus Gerard heeft het gewoon goed geformuleerd vrees ik …

 • Knowtoomuch

  De ‘onafhankelijke’ Nederlandsche Pers ?

  Zal wel nèt zo kosher geregeld zijn als in engeland …

  So check THIS ONE out :

  http://www.radioislam.org/islam/english/jewishp/gbmedia/update.htm

  Die fokking Khazaartjes ook met hun tentakelzzz …

  ( ! ! ! )

 • Ethan

  Vergeet niet dat Ron Paul van alle kandidaten het meeste geld krijgt van actief militair personeel. Zegt wel iets over wie de steun heeft als het er echt op aan komt.

  Net op op TV na het journaal noemde een expert iets over de opname in de Grondwet van die automatische straffen vanuit de EU m.b.t. begrotingen.

  Toen dacht ik: in de Grondwet?!? en: was het niet zo dat voor daar wat in gewijzigd moet worden, dat er 2 maal een meerderheid moet zijn van een regering, waarbij de 2 ronde een stemming moet zijn van een andere regering?

  Wikipedia: “Om de grondwet te wijzigen, moet namelijk een nieuwe Tweede Kamer gekozen worden en het idee is dat de bevolking desnoods een parlement kan kiezen dat tegen de wijziging zal stemmen. Daarmee is de grondwetswijziging de enige wijziging in wetgeving of procedure waarbij gegarandeerd het volk wordt geraadpleegd. Een kleine grondwetswijziging speelt echter in de praktijk ook maar een kleine rol in de verkiezingscampagne.”

  Dus .. ehm, kan dit zo maar op eens of heeft die expert het mis dat het in de grondwet komt.

  Verder net via Twitter:
  BREKEND! Schietpartij winkelcentrum Almelo – .geenstijl.nl/

  :( :(

 • No Name

  @greetjes Ron Paul zal nooit winnen. De campagne van Obama 3 jaar geleden heeft meer dan 1B$ gekost. Met youtube filmpjes alleen, bereik je nog steeds niet voldoende amerikanen. Die zitten op de bank en kijken TV. Zonder giga media budgetten, en sponsoren met diepe zakken (Big Pharma, Goldman Sachs etc) kun je het gewoon vergeten.

  En van een media die ongecensureerde en onpartijdig berichtgeving verzorgd is in US natuurlijk al helemaal geen sprake van.

  Ik zelf denk dat Obama herkozen wordt.
  Dat hij er nu niet goed voorstaat, maakt niet uit.
  Herinner je de week nadat terrorist #1 Osama Bin Laden werd vermoord? De approval rates voor Obama schoten ook omhoog. Of hij het nu wel of niet was, zullen we nooit achterkomen. Feit is wel dat de approval rate voor Obama omhoog schoot.

  Zo zal het wellicht volgend jaar ook weer lopen. Een president in oorlog (Iran?) of andere crisis (Financial marshall law: quote GC) wordt meestal weer herkozen. Zo zal Obama nog wel weer 4 jaar in het zadel blijven.

  Dus helaas geen Ron Paul. En dus helaas geen snel afbouw van de FED, too big to fail, afbouw van de miljarden verslindende defensie budgetten en terugkeer naar de goud standaard.

  Sorry, maar mooier zie ik het niet worden.

 • high five

  @Rien
  Dat is waar. Je kan ook een bank holiday verwachten. Als de banken na een paar dagen weer open gaan blijkt er nog maar 1/3 ofzo van je kapitaal op te staan.

  Het kan zijn dat ze de MF Global inderdaad hebben opgeblazen (en natuurlijk persoonlijk van hebben geprofiteerd) zodat de investeerders die fysieke goud levering zouden vragen nu uit de markt zijn.

 • No Name

  @Gerard Hoe meer filmpjes op Youtube tegen Ron Paul, deste meer aandacht voor zijn standpunten: Kill the FED!

 • greetjes

  herstel Gerard: de HELE Zionistische gemeenschap probeert Ron Paul nu te kraken.

  Joden zijn niet allemaal Zionistisch en Zionisten zijn lang niet allemaal Joden, kijk maar naar de Bush’es.

  Ik vrees dat Ron Paul het presidentschap weleens zou kunnen winnen om vervolgens al snel vermoord te worden. Hij is één van de weinige die nog integer is en dat hebben “ze” niet graag.

 • Gerard

  Honderden filmpjes op YouTube inmiddels TEGEN Ron Paul.
  Hij wordt ook steeds meer als antisimiet en als Neonazi afgeschilderd!
  Natuurlijk lusten de “banken” hem niet, en die zitten daar achter!
  De HELE Joodse gemeenschap probeert hem nu te krakan.

  Ik zie overal overeenkomsten met Pim Fortuyn indertijd.
  Ondanks dat, Paul wordt steeds populairder!

  Kijk deze eens! Neonazi Ron Paul:
  http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=CAm2bDfnHaY

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Edwin
  “als persoon sociaal zijn”

  Hmm, interresant, dat triggerd weer een gedachte sprong: Is het wel goed om als persoon sociaal te zijn, en wat is persoonlijk sociaal zijn eigenlijk?

  Voor mij betekend persoonlijk sociaal zijn: Iemand helpen die door toeval in nood is geraakt. Ik denk dan aan natuurrampen, ziektes etc. Ook het doorgeven van kennis is persoonlijk sociaal zijn.
  Maar “gewoon” weggeven van vermogen omdat ik er meer van heb dan iemand anders is volgends mij ook asociaal. Immers daarmee creeer je een afhankelijkheid. Dat mag nooit de bedoeling zijn.

 • Gerard

  @io
  Dit is in NL niet anders. Overal waar overheden menen te moeten reguleren, loopt het fout en gaat het onnodig veel geld kosten.
  Kijk maar eens naar de “integratieprojecten”. 200 miljard aan uitgegeven in 20 jaar tijd. En wat zie je? Gratis tolken, informatie door overheden in 4 talen beschikbaar. Gescheiden regelgeving in tal van overheidsinstanties. Dat kan ik nu niet bepaald “integratie” noemen. Het is zo tegenstrijdig als wat. Maar die 200 miljard (50% van onze staatsschuld!) zijn we wel mooi kwijt.
  En het gaat gewoon door, failliet of niet.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gerard
  “En natuurlijk is het nooit te voorkomen dat er teveel geld EEN kant op stroomt. Zoals naar Warren Buffet, Steve Jobs en Bill Gates. Een beetje herverdeling zal altijd nodig blijven.”

  Dat gebeurt juist dankzij de overheid.
  Zonder IP rechten en andere wetgevingen kunnen er waarschijnlijk geen monopolies onstaan die voor een eenzijdige vermogens ophoping voeren.

 • Edwin

  @Rien
  Haha, we denken hetzelfde. ik bedoelde ook als persoon sociaal zijn, niet als overheid. Overheden kunnen niet sociaal zijn, ze volgen alleen procedures en regels.

 • ramona

  Ze zeggen de (belachelijke!) vergoedingen aan te pakken! ;) (5% wil ik ook wel,dat is minder dan(btw) voor een flesje wijn!) ;)

  http://www.nu.nl/economie/2689588/bankenbelasting-pakt-perverse-beloningen.html

 • high five

  “Ja als je roept dat je geen waardeloze dollars meer wilt hebben voor je Olie, maar in goud betaald wilt worden en tevens een nieuwe goud gedekte munt voor Africa wilt opzetten, dan is het snel met je gedaan.”

  Dan komen Rothschild en zijn neefjes heel snel in aktie. Iedereen die een gevaar vormt voor de geldpers wordt door de bloedzuigers uit de weg geruimd.

  Ben benieuwd hoe Ron Paul dat gaat doen als hij in 2012 gekozen wordt. De 100 jarige charter voor de FED is in 2013 afgelopen, dus dan moet de illuminati sowieso de controle over de valuta uit handen geven.
  Zou me niks verbazen als de republiek voor die tijd ten gronde is gericht dmv martial law.

 • Gerard

  @sjef
  dat is het ook. In feite een hypotheek op je eigen geld. Uiteindelijk wordt er meer geleend van de banken en minder eigen vermogen opgebouwd.
  Voor banken is dat natuurlijk prachtig.
  Uiteindelijk is een staat welvarender door een stevig eigen vermogen en minder schulden.

  En zoals Rien ook al aangaf, en ikzelf ook al meermalen op deze blog, uiteindelijk worden alle belastingen doorberekend aan de consument.
  Totdat het product te duur wordt en de productie wordt opgeheven.

  En natuurlijk is het nooit te voorkomen dat er teveel geld EEN kant op stroomt. Zoals naar Warren Buffet, Steve Jobs en Bill Gates. Een beetje herverdeling zal altijd nodig blijven. Maar op het moment dat je dit gaat overdrijven zal de economie zware schade oplopen.
  Het wegdweilen van particulier vermogen (ook pensioenen) door inflatie drukt de economie steeds verder naar beneden. Het enige waar het goed voor is, is voor de banken.
  Daarom zeggen zowel Schiff als Paul; de rente moet fors omhoog, de staat moet zwaar bezuinigen door vooral af te slanken en de USD moet gedekt worden door de goudstandaard.
  Dan zijn alle problemen opgelost. Als voorbeeld geeft Peter Schiff de eind 70er jaren. De economie ging prachtig groeien toen de rente werd verhoogd tot 12%. Dit lijkt tegen elke economische wetten in te gaan, maar bewijs is al eens geleverd.
  Nogmaals, het zijn alleen de “banken” die dit tegenhouden. Want voor banken is dit fataal.
  Maar helaas kunnen ook de overheden 12% nooit meer trekken, wat eind 70er wel kon.
  Banken + overheden zijn nu samen veroordeeld tot de dood.

 • No Name

  Ook wel apart dat die Arabische “Lente” in de herfst is begonnen.
  De media maken er snel iets moois van…

  Als gevolg van deze “Lente”, ontstaat een enorme instabiliteit in Noord Africa en het de andere Arabische landen. Dictators als Gadaffi, Saddam Hoessein, waren dan geen lieverdjes, maar iedereen had wel te eten, scholing was geregeld en de staat van de gezondheidszorg was piekfijn voor elkaar.

  Ja als je roept dat je geen waardeloze dollars meer wilt hebben voor je Olie, maar in goud betaald wilt worden en tevens een nieuwe goud gedekte munt voor Africa wilt opzetten, dan is het snel met je gedaan.

  Nu rest slechts chaos en dat in naam van de Democratie. Wij (het westen) moesten ons diep schamen.

 • high five

  Geen valse Arabische lente waarbij de westerse inlichtingen diensten en de NATO de onvrede van de bevolking gebruiken om moslim extremisten aan de macht te helpen

 • high five

  @No Name Inderdaad, dat is de NWO. Een wereld geregeerd door de too big too fail met de bankiers aan de top die op hun beurt de elite dienen. In deze wereld is er geen plaats voor soevereine staten. Weg met de huidige grenzen, weg met de democratie.

  Maar…..er is ook een kans dat de 99,9% een eigen NWO kan bereiken door de huidige elite hun macht en bezittingen af te nemen. Schuldenvrij geld en direckte democratie te introduceren. Een echte nieuwe lente!

 • io

  idd Rien: de maatreglen werken steeds omgekeerd dat is met veel voorbeelden aan te halen. Je zag dat in BE goed toen men huurders wettelijk enorm ging wapenen tegen verhuurders, waardoor huiseigenaren bijvoorbeeld niemand meer buiten kregen als die niet betaalde en dergelijke.

  Gevolg:
  -of de verhuurder stopt ermee (verkoop, afbreken en verkoop grond,..) => minder verhuurders en prijzen omhoog
  -of men verekent het risico=> huurprijzen omhoog

  In BE stelde dit probleem zich en de politiek moeide zich weer met als maatregel dat grote verkavelingen verplicht een percentage sociale woningen moeten bouwen, ook moesten gemeenten aantallen sociale woningen bouwen, ik hoef u niet uit te leggen wat dit dan weer doet met de “markt” dus werkt dit weer omgekeerd…

  tja, iedereen zal voor zichzelf wel een voorbeeld weten zeker.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Edwin
  “sociaal? Ja”

  Nee nee nee nee. Dat is NIET sociaal. UIteindelijk zijn er altijd meer zwakkeren in de samenleving door overheidsmateregelen dan zonder.
  Er zijn wetten die mensen verplicht in de bijstand laten belanden, die de zwakkeren met opzet afhankelijk maken van de overheid. De overheid doet er alles aan om er voor te zorgen er voldoende armen blijven zodat zij hun gang kunnen gaan. Alles wat de overheid “aanpakt” is na 10 jaar beleid er slechter aan toe dan daarvoor.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Edwin
  Als de mensen eindelijk maar eens zouden begrijpen dat belasting ALTIJD “betaald” wordt dmv een lager consumptie niveau.

 • Edwin

  @rpcl
  Verschillende culturen moeten we inderdaad koesteren, gaat op langere termijn alleen als we nationaliteiten/landen respecteren. Dus geen verplichte eenwording binnen Europa, of ergens anders. Wel samenwerking, maar niet als Federatie Europa.

 • Edwin

  Vermogensbelasting is gewoon stelen door de overheid. 1% (NL) of 5% zoals Obama wil, wat in veel gevallen onmogelijk is om te betalen door bv goederen bezit ipv cash, het blijft stelen.

  Als ik iets bezit door hard werken, waarom zou iemand anders daar elk jaar een stukje van mogen afpakken? Inkomstenbelasting EN btw is eigenlijk al te zot voor woorden. Maar het is nooit genoeg voor roverheden, dus belasting op belasting op belasting. Net zo lang tot je helemaal kapot belast bent. Kunnen ze vervolgens heerlijk alles weggeven aan onderwerpen die ZIJ belangrijk vinden. sociaal? Ja, maar deze overheid is a-sociaal.

 • No Name

  @RCPL eens diversiteit is goed. Ieder land zijn eigen identiteit, eigenaardigheden en cultuur. Laten we duizenden jaren individuele ontwikkeling van culturen vooral niet overboord gooien. Globalisatie is in grote boosdoener. De grote retailers als Wallmart verdringen de positie van locale middenstanders en kleine ondernemers. Kijk maar eens naar een willekeurige stad in Amerika. Steden lijken stuk voor stuk op elkaar.

  Met voedsel gaat het rap dezelfde kant op. Het begint met Mais, graan etc. Allemaal genetisch gemodificeerd. Over de verwoestende effecten op het plattelands leven door Dupont en Monsanto is op Youtube veel materiaal beschikbaar. Door het gebrek aan diversiteit in gewassen, ontstaat het probleem, dat indien er ziekts de kop opsteken in de gewassen, dat nagenoeg alle boeren hiermee te maken krijgen. Het antwoord van de industrie: meer RoundUp! door meer RoundUp!

  De politiek? Die heeft het allemaal mogelijk gemaakt. De lobby in Den Haag, London, Berlijn, Parijs etc maakt over uren om ook in Europa GMO toe te laten. Zou het dan niet makkelijk zijn als uitsluitend in Brussel gelobbyd moet worden??

  We zitten allemaal aan de leiband van de Large Corporations: to big to fail Banks, Big Frama, big Chemical, Big Everyting. Allemaal mogelijk gemaakt door de draaideur politiek. Van Lobbist naar Politiek, naar big corporate, naar Politiek en zo schoven we jaren lang naar steeds meer beperkingen voor het individu en steeds meer deregulatie voor Large Corporate.

  Het lijkt er allemaal op dat de “hidden hand” achter de regeringen steeds meer grip heeft en aan stuurt op nog meer centralisatie van macht en minder rechten voor het individu. Daarom ook geen weg terug uit de EU en zeker niet terug naar de gulden. De EURO (of iets wat de EURO opvolgt) wordt met hand en rand verdedigd. De “EUSSR” zoals Nigel Farage het ook wel noemt is gestoelt op een socialistisch systeem. Alles wat communistisch was (China, Rusland) zijn door de jaren heen meer naar ” rechts geschoven, door bepaalde mate van marktwerking toe te laten. De meets Kapitalistische landen (US) maken nu onder Obama een enorme ruk naar links.

  Als we aan het eind van deze roerige periode terugkijken ben ik bang dat van diversiteit geen sprake meer is. De wereld steeds dichter naar elkaar zijn gegroeid en op elkaar lijken. En dan bedoel ik niet, Mc Donalds, Starbucks etc. Nee een wereld qua cultuur, denkwijze, wet en regelgeving, klaar gemaakt voor “one currency, one religion and One World Government”

  Ik hoop dat het niet zo ver komt en open discussies zoals op dit Silverforum voldoende mensen wakker maakt en aanzet tot zelf nadenken. Als onderzoeksjournalistiek ontbreekt, ga dan zelf op onderzoek uit ook al roei je tegen de stroom in

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  “5% eigen vermogens belasting in de USA”

  Waarom zijn vermogende mensen vermogend?
  Dat komt omdat zie iets te bieden hebben waar andere mensen bereid zijn voor te betalen. (Ik heb het nu even niet over de leaches die via de overheid hun inkomen bij elkaar stelen)
  Met andere woorden, ze hebben “Pricing Power”.
  Wat gebeurt er als je mensen die princing power hebben zwaarder belast?
  Die gaan natuurlijk hun prijzen verhogen om de kosten te kunnen dekken.
  Dit voert tot hogere eindproduct prijzen en dus tot een lagere affordability.
  De levensstandaard van de consument wordt hierdoor verlaagt. Ook zal de vermogende iets minder vermogend worden, maar voordat het de vermogende echt geld zal kosten stop hij de productie.
  Eindresultaat? Zie “Atlas Schrugged” de beste documentaire over de toekomst die ooit gemaakt is.

 • sjef

  Ja Gerard,.. dat verhaal van die 5% eigen vermogens belasting in de USA..
  haha.. dat komt dus eigenlijk overeen, alsof je een hypotheek opneemt van het bedrag wat je in feite al zelf hebt.
  Ongelofelijk…

 • RCPL

  @ No name

  In mijn ogen heeft De elite bepaald dat je een Europees / Multicultureel / Socialistisch gedachtegoed dient aan te hangen. Dit denkkader wordt op slinkse en subtiele wijze geïndoctrineerd via onderwijs, (staats)media, de rechterlijke macht, overheidsinstanties en de politiek.

  Waarom?
  Dit vertroebelt en verzwakt homogene samenlevingen, zodat deze geen tegenwicht of alternatief kunnen bieden aan de huidige elite. Zodra iets of iemand opkomt voor behoud van eigen identiteit, eigen cultuur en eigen soevereiniteit, dan volgt tegenwerking of “demonisering”. Dit zie je niet alleen terug bij politici als Janmaat, Fortuyn, Wilders op landelijk niveau. Heb je zelf nooit op een feestje of bedrijfslunch gigantische tegenwind gekregen bij kritiek op ontwikkelingshulp, het nut van de euro of het gevaar van de Islam?
  De zogenaamde tegenargumenten zijn vaak dezelfde holle retoriek als opgelegd vanuit de heersende elite.

  Veel mensen spitten niet, zoals wij, in de ware feiten en de achterliggende waarheid.
  Dus het werkt blijkbaar…

  PS En daarbij, wat is mis met behoud van eigen cultuur en identiteit? Ik vind het juist z’n charme hebben dat de wereld bestaat uit meerdere, homogene samenlevingen i.p.v. 1 grote, vage “mengelmoes”.

 • No Name

  Hallo Gerard, ik ben het volledig met je laatst 3 post eens.
  De Media spelen een bijzondere rol. Zeker in Amerika, maar ook bij de NOS en Vara. De rest RTL4 etc noem ik entertainment channels zonder mening, of zoals Joep het ooit verwoordde: De debielen TV.
  Enige uitzondering is de VPRO die nog wel aan onderzoeksjournalistiek doet, en vak wat vroeger een vak was en nu opsterven na dood. En dat is jammer, juist in tijden de de democratie onder druk staat en het Fascisme de kop op dreigt te steken (zie Gerald Celente, indien dit uitleg vergt) juist in die tijd heb je scherpe journalisten nodig om het pluche te controleren.

  Waarom gebeurt dit niet meer?

  Ik zelf kijk nauwelijks nog TV. Internet is mijn bron en ik laat me graag 360 graden informeren als ik daar de tijd voor hem. Mijn oude oma lad vroeger zowel het NRC als HP de Tijd en bleef verrassend scherp tot hoog bejaarde leeftijd.

  Ik zie in de Post van Gerard dat er steevast iemand is die Negatief (duim naar beneden) reageert. Ik zie echter nooit een reactie van iemand die aangeeft waarom hij/zij het er niet mee eens is. Dat laatste vind ik jammer.

  Indien u een andere mening heeft: maak dat bekent. Van een ieders argumenten kunnen we leren. Links of rechts, cultureel of etnisch verschillend, ik zie graag meer diepgang in de discussie.

  Wie volgt?

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @high five

  “Marc Faber, Jim Rogers, Robert, Kyosaki, Gerald Celente, Mike Maloney etc voorspellen voor de toekomst allemaal waardeloos geld.”

  En wie ben ik om dat tegen te spreken :)
  Alhoewel, laat ik het eens proberen: Er is een alternatieve “oplossing”. Virtueel geld en confiscatie.
  Met virtueel geld bedoel ik geld dat door de banken aangehouden moet worden. Indien het lukt om dit geld nooit de sprong naar de reele economie (goederen economie) te laten maken, dan is er geen reden om hyperinflatie te verwachten.
  Als er soms toch geld is dat deze sprong maakt, dan moet middels confiscatie dit weer worden gecompenseerd. Confiscatie kan plaatsvinden door trucks a-la Madoff of Corzine.
  In het geval Madoff werd kennelijk een deal gesloten: we laten je famillie -en hun vermogen- met rust maar jij gaat de bak in. In het geval Corzine lijkt de confiscatie geheel zonder consequenties te zijn.

  Een tweede, heel indirecte, manier van confisceren is de rente op of nabij 0 houden. Dat vernietigd massa’s kapitaal, vooral doordat men niet langer van de opbrengsten van het kapitaal kan leven. Pensioenfondsen gaan hier massaal last van krijgen, mogelijk zelfs faillite door gaan.

  Als deze theorie bewaarheid wordt, dan zullen er in de toekomst meerdere MF-Globals plaatsvinden. De rente zal bijna 0 blijven, en de inflatie zal wel een beetje oplopen, maar niet uit de pan rijzen.

  Mises: “THERE IS NO MEANS OF AVOIDING THE FINAL COLLAPSE OF A BOOM BROUGHT ABOUT BY CREDIT EXPANSION.”

  Misschien wel: als de overheden en banken sector een feitelijke dictatuur vormen en de bevolking tot slaven degraderen.
  In dit laatste geval ziet de toekomst er bloedrood uit…

 • Sander

  @Gerard

  Ok Gerard, begrijp wat je bedoelt, thx

 • Gerard

  Mooi filmpje over de polls van Ron Paul door Bloomberg.
  Het gaat ook over de enorme hetze die de media gezamalijk voert tegen Paul (beetje vergelijkbaar met Pim Fortuyn in de aanloop van onze verkiezingen in 2002).
  Desondanks stijgt Ron Paul in steeds meer staten en staat op 1% achter op Cain die door de media op handen gedragen wordt, ondanks alle schandalen, blunders en non-kennis.
  Cain is zwart en daar geilt de media op. Dat is zijn enige voordeel. Was bij Obama ook al zo.
  Ondanks de negatieve media stijgt Paul nog steeds!

  Ron Paul for president:
  http://www.youtube.com/watch?v=Os85fo3kk0Q

  p.s.
  Zelfs bij Witteman wordt er al niet meer gesproken over de presidentskandidaten (hihi) :)
  Wat WEL gebeurde toen Cain op de vermoedelijk onverslaanbare plaats bovenaan stond!
  (Wat alles zegt over hoe media gezamelijk optrekken)

 • Gerard

  Zoals hier opgemerkt vanmorgen, lopen de lijnen over de goudprijs oktober, november inderdaad in een punt. De bekende triangle. In de punt zal het richting moeten kiezen, en dat is nu het geval.

  Wat je in dat geval (triangle) moet doen is de chart over een langere periode nemen. Hoe meer data des te naukeuriger en dus betrouwbaarder.

  Dan zie je duidelijk dat we nog steeds herstellende zijn van de pabool in augustus. Mocht de goudprijs terugvallen tot 1620 met kerstmis, dan nog zitten we in het stijgende trendkanaal. Wel op de bodem.
  Gaan we onder de 1620, dan is de 4 jarige trendlijn doorbroken. Maar daar zie ik zeker geen fundamentele oorzaak voor. Zal echt niet gebeuren. We staan nu op 1711. Nog steeds erg hoog.
  De richting in de punt zal dus licht omhoog zijn.

 • seppel

  En ze waren welkom. Hallelujah !

 • Gerard

  Ik begin me nu toch mateloos te ergeren aan de vervaste berichtgeving in het NOS journaal en Nieuwsuur.
  Hoofdredacteur is de beroemde Ex-kraker en beroeps-anarchist Rinke van den Brink. Dit verklaart alles. Hij was vroeger al de grootste leugenlap in Vrij Nederland als Free-lancer.
  Natuurlijk zal hij persoonlijk verantwoordelijk zijn in het knippen in de zinnen van kamerlid Graus (Bij vragen in commissie de Wit). Kun je zien hoe gemeen die beroeps-leugenlap is.
  Zoiets doe je gewoon niet. Zeker niet als Journaal hoofdredacteur.

  Zo vandaag weer in Nieuwsuur.
  Daarin stelt hij dat de Republikeinen niet willen dat miljonairs zwaarder belast worden, terwijl miljonairs dat zelf willen. Dit is echt gelogen. Nieuwsuur neemt niet eens de moeite dit de Republikeinen dat eens zelf uit te laten leggen. Ron Paul en ook Peter Schiff hebben dat namelijk al vaak verklaard.
  Het (extreem linkse) plan van Obama is namelijk miljonairs 5% per jaar van het “eigen vermogen” belasting te laten betalen.
  De meeste miljonairs kunnen dat gewoon niet betalen omdat dit “eigen vermogen” vast zit in bedrijfsgoederen zoals gebouwen, machines, fabrieken, enzovoorts.
  Iemand enig idee hoeveel miljoenen er in een middelmatig bedrijf gaat zitten?
  Als je daarvan jaarlijks machines zou moeten verkopen om belasting te betalen, kun je wel nagaan dat veel bedrijven dat niet kunnen. Het zal een golf aan faillisementen opleveren. En dan is zulke zotte belastingheffing snel afgelopen.
  Natuurlijk zijn die miljoenen in bedrijfsgoederen wel van iemand. Maar je zal dit kapitaal toch nodig hebben om je bedrijf te laten draaien.
  Het is echt niet meer normaal waar die Obama mee bezig is op dit moment.
  En wat een leugens in dat NOS Journaal.
  Als je graag DOM wilt worden, dan moet je daar vooral in gaan geloven.

  Al gezien hoe Obama het al voor elkaar gekregen heeft NU AL aan de rand van het schuldenplafond te komen?

  Er was onlangs op Pownews een reportage van meerdere VS gemeenten die honderden miljoenen gekregen van Obama “terugstuurden” naar Obama omdat ze niet wisten wat ze ermee moesten doen. Ze moesten totaal overbodige scholen en ziekenhuizen daarvan bouwen. Nieuwe ziekenhuizen terwijl de gebruikelijke nog minstens 20 jaar mee konden.

  Obama kun je vergelijken met Joop den Uyl in de jaren 70. Die ging ook belasting heffen op bedsrijfskapitaal. Slechts 0,8% i.p.v. 5% Obama, maar de economie in Nederland kwam wel geheel tot stilstand. Er zijn toen bijna 500.000 Nederlanders gevlucht naar Belgie.

 • Mexican Seastar

  ‘Slaap’mutsje
  http://www.youtube.com/watch?v=i-j3xITvYQY

  Groetjes

 • Ethan

  Wat luchtiger materiaal:

  “Chuck Norris explains his one wish to Kent State University students: to rid the United States of corrupt congressmen with Ron Paul’s help. How, you ask? Why in one of the most Chuck Norris-ways possible of course . . . watch and find out.”

  Chuck Norris’s One Wish (with the Help of Ron Paul)
  youtube.com/watch?v=6efKKFFLZJs

  Ron Paul samen met vice-president Chuck Norris, dat zou me wat zijn! :D

  Want vergeet niet: “When the Boogeyman goes to sleep every night he checks his closet for Chuck
  Norris.” :P

  thechucknorrisfacts.com/ ;)

 • Gerard

  @geert
  “@Sander, Gerard bedoeld bijv. de Duitse vooroorlogse Weimar Republiek..”

  Dat bedoelde ik inderdaad. Tientallen voorbeelden van. Hitler inderdaad. Maar ook Napoleon, Lenin, Mao, zijn wel de bekendste.

 • Gerard

  @pietje
  “Als jij iets beter weet laat het eens horen! Ben erg benieuwt waar je mee komt.”

  Het was niet de bedoeling jouw artikel af te kraken. Vond ik nog niet eens zo slecht.
  Maar je vergat alleen dat overheden niet eeuwig door kunnen gaan met onbeperkt geld lenen en wegsmijten.
  Dit is namelijk de KERN van de huidige Euro-crisis!

 • temp242
 • greetjes

  ik twijfel enorm om toch nog een kleinigheid aan goud bij te bestellen bij onze Rolf. Ik houd cash geld aan ingeval van een bankvakantie, maar daarna is fiat geld toch weinig meer waard. Hmm… moeilijk, moeilijk.

  Maar ik wilde nog een bankgrapje met jullie delen. Ik ontvang gisteren via een goede vriend een brief van de ING bank. Nu heb ik zelf een bankrekening bij ING, mijn zoon heeft er daar één en mijn goede vriend heeft er 2 jaar geleden een bankrekening voor mij geopend. Dat is een “spook” rekening om onder de radar te blijven, ik zeg het eerlijk )maar wel anoniem ;-). Ik sta onder namelijk onder bewind (nog een jaartje, pff..) maar doe mijn stinkende best met hard werken om onze leefomstandigheden toch een beetje leuk te houden. Dan stort ik dat verdiende geld op de spookrekening, soms € 40 de week erop misschien € 150 om de leuke dingen van te betalen. Alleen van dié bankrekening heb ik nu een brief gehad dat ik vanaf 15 februari 2012 nog 6 keer gratis mag storten en daarna € 5 per storting af moet dragen. Wat een klootzakken zijn het toch, jasses!

 • geert

  @Sander
  Gerard bedoeld bijv. de Duitse vooroorlogse Weimar Republiek..
  Dat was toen een grote armoedige toestand,.. waar Hitler dankbaar gebruik van maakte…

 • Ethan

  http://www.zerohedge.com/news/egon-von-greyerz-there-no-deus-ex-machina-left

  “So if there is no Deus ex Machina and if governments or bankers can’t rescue the world, who can and what is the solution. Let us return to the wise von Mises to look at the options available now:

  “THERE IS NO MEANS OF AVOIDING THE FINAL COLLAPSE OF A BOOM BROUGHT ABOUT BY CREDIT EXPANSION. THE ALTERNATIVE IS ONLY WHETHER THE CRISIS SHOULD COME SOONER AS A RESULT OF A VOLUNTARY ABANDONMENT OF FURTHER CREDIT EXPANSION, OR LATER AS A FINAL OR TOTAL CATASTROPHE OF THE CURRENCY SYSTEM INVOLVED”

  Ludwig von Mises

  Mises is absolutely correct: “There is no means of avoiding a final collapse of a boom brought about by credit expansion”. Whatever politicians, bankers, economists or others experts say, there is no solution to this crisis. We have reached the end of the road and are now staring into the abyss.