24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Bankzaken

Afgelopen week werd bekend dat de FED dollars gaat pompen in de Europese economie. Naar alle waarschijnlijkheid stonden een of meer grote Europese banken op omvallen, en wordt zo het schip nog even drijvende gehouden. De rente die betaald moet worden om van dit genoegen gebruik te maken werd tevens verlaagd van 1% naar ½ %. Leuker kunnen ze het niet maken, wel goedkoper. Dat de prijs later dubbel en dwars toch betaald moet worden door de bevolking, is blijkbaar niet de zorg voor nu.

De vorige keer dat de FED een dergelijke dollar-liquiditeitsfeest op gang zette was in 2007. Drie maanden daarna viel Bear Sterns, en werd daarmee het officiele startschot gegeven van de kredietcrisis. We zullen zien wat de houdbaarheidsdatum van de huidige dollardiarree is, maar meer dan drie maanden zal het niet zijn.

Verder gaat het gerucht dat Deutsche Bank bezig is haar divisie Asset Management te verkopen. Nu is op zich de verkoop van een bedrijfsonderdeel niet zo bijzonder, ware het niet dat dit onderdeel een cash cow is, wat de bank van een constante hoeveelheid inkomsten voorziet. Het geeft maar weer eens aan hoe hoog de nood wel niet moet zijn.

Ook maakte China bekend dat het zijn vereisten voor financiele reserves van banken heeft versoepeld. De crisis is globaal geworden, voor zover hier al geen sprake van was.

Deze week werd verder bekend dat in de afgelopen zes maanden de derivatenberg gegroeid is met 130.000 miljard dollar. Met de handel in deze producten kunnen de grote banken hun verkoopcijfers nog enigszins oppoetsen, maar het risico op omvallen wordt er zo natuurlijk niet minder op.

Tot slot las ik een interessant artikel van Ellen Brown. Zij maakt de lezer opmerkzaam op het feit dat de ECB geld mag uitlenen aan banken voor minimaal 1,25 % ( wat het nu ook inderdaad doet), terwijl regeringen de volle marktprijs voor staatsleningen moeten betalen van soms wel 7 %. Dat maakt maar weer duidelijk waar Europa en de ECB voor geschapen zijn; niet voor de bevolking of overheden, maar voor de banken. Officieel bestaat deze regeling omdat overheden anders massief geld zouden lenen wat inflatie in de hand zou werken, maar de banken zetten het goedkoop verkregen geld natuurlijk ook uit in de markt, dus het inflationaire effect is precies hetzelfde (en een deel van het geld wordt gebruikt om de balans op te poetsen). Besef, de ECB is een private bank, die dus niet is opgericht om de Europese landen van dienst te zijn maar alleen de Europese banken.

Het bijzondere is dat banken die genationaliseerd zijn echter ook voor 1 ½ % mogen lenen. Dit biedt zo voor overheden een mogelijkheid om goedkoop aan geld te komen, veel beter dan om 7 % te betalen op de vrije markt voor staatsleningen.

Het gevolg is dat overheden zo ook fors in het krijt raken bij de ECB, lees het bankkartel.

Al met al verschuift met dit soort bewegingen de macht van overheden naar de grote wereldbanken, de bevolking achterlatend als slaaf van de machtsmachine Kijk naar Italie en Griekenland; de eerste nu in handen van een oud Goldman Sachs bankier en de tweede van een oud ECB vice president. Kijk naar de ECB, geleid door een oud Goldman Sachs bankier.

Het zijn niet alleen de door u gespaarde gelden die verdampen door de machtsverschuiving richting bankkartel; het is ook uw vrijheid die op het spel staat. Immers, zowel u als de overheid staat fors in het krijt bij de bank. De bank heeft daarmee de macht overgenomen. Het kan de overheid dwingen te bezuinigen, het kan indirect aansturen op oorlog, het bepaalt wat u op veel aspecten van uw bestaan mag of niet mag. Daarmee is niet gezegd dat het bankkartel zelf zo gezond is; het bestaat uit een door en door corrupte kern, die de overheden en politici echter flink bij de ballen heeft.

Overheden en politiek hebben immers als voornaamste belang zelf in leven te blijven. De makkelijkste weg is om toe te geven aan het bankkartel. Daar nee tegen zeggen vergt moed en men loopt het gevaar om huid en haard te verliezen.

Daarom schurkt Duitsland ook steeds meer richting Rusland en China om vanuit het oosten bescherming te krijgen tegen het Westerse bankwezen.

Hoe dit machtsspel over onze hoofden heen ook uitpakt, u weet wat u te doen staat. Maak u zo onafhankelijk mogelijk van banken en overheden. Neem zo weinig mogelijk deel aan hun geldsysteem, wat leidt tot slavernij van overheden en hun inwoners.

Vorm uw eigen centrale bank door voor dekking te zorgen met behulp van edelmetalen. Het is niet voor niks dat de beide edelmetalen en de mijnaandelen systematisch onderdrukt worden door het bankkartel; men is als de dood dat de bevolking niet meer mee doet met het door hen ontworpen schuldmodel.

Laat de schuld maar oplopen bij diegenen die schuldig zijn; goud en zilver maken u vrij.

 

Zilverpaul

www.Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook