24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Beleggen in het nieuwe normaal, deel 2

In de vorige blog stelde ik de lezers de vraag “hoe te beleggen ná de reset in het nieuwe normaal van de VN Agenda 2030”. Blijkt moeilijke vraag.

Ik schreef over die onvermijdelijke reset al vanaf 2011. In 2021 komt die dan eindelijk. In 2020 werd het al mondjesmaat publiekelijk gemaakt. Zie hieronder de film van World Economic Forum. WEF is een stichting van George Soros waar de rijkste miljardairs op aarde de richtlijnen publiekelijk maken over hoe de wereld hervormt moet worden. De politiek bepaalt dat al heel lang niet meer. Het bepalen een paar miljardairs die ook wel Deep State genoemd worden. Enge oude mannetjes die er uit zien alsof ze zo uit een slechte horrorfilm zijn weggelopen. Geld maakt in ieder geval niet knapper, blijkbaar. Zie en huiver:

De 4 jaargetijen heb ik jaren geleden al eens uitgelegd. Toch een korte herhaling voor veel nieuwe lezers. Bovenstaande grafiek van de FED geeft de rente op 10 year US Treasury over heel lange termijn. Van absoluut dieptepunt tot dieptepunt geeft één Kondratieff cyclus weer. Kondratieff cyclus word ook wel  genoemd: Supercycle, Long Wave, K-wave, Long economic cycle. De cyclus start en stopt geheel, waarna er een nieuwe begint. De levensduur is 70 a 80 jaar. Altijd een mensenleven lang. Onze huidige vierde golf startte in 1949 en duurt tot 2021. Rente bepaalt ons leven volledig.

LENTE

1949 – 1966. Inflatie.

De start. Schulden en geld zijn gesaneerd. Daarmee ook bijna alle bezittingen. De economie ligt stil. Meestal start het in een nieuwe maatschappij. Bij de start in 1949 was het in veel landen marxisme en maoïsme. We beginnen allemaal bij nul. In Nederland was dit het “tientje van Lieftinck” na het ongeldig verklaren van de gulden. De wederopbouw van de economie en welvaart begint. Werkgelegenheid stijgt hard. Hoge rente bij lage inflatie. Economie herstelt langzaam maar solide. Sparen is de norm, schulden zijn taboe. De “voorzichtige” generatie.

ZOMER

1966 – 1980. Stagflatie.

De welvaart neemt toe. Schulden worden opgebouwd. Op het einde vindt vaak een valutacrisis plaats door oververhitting economie. Er wordt overmatig veel geleend en er ontstaat een tekort aan arbeiders. Hierdoor krijgen we de loon/prijsspiraal. Dit resulteert in extreem hoge inflatie bij krimpende economie (=stagflatie). De goudstandaard op geld wordt afgeschaft (1971). Een vlucht naar onroerend goed, goud en zilver. Periode stopt acuut bij extreme renteverhoging. In 1980 werd de basisrente verhoogd in de VS naar 14%. Veel hyperinflaties vonden plaats tijdens of vlak vóór einde zomer, zoals de beroemde Weimar. De voorzichtige lente generatie wordt in de deze periode opgevolgd door de “roekeloze” generatie.

HERFST

1980 – 2000. Desinflatie.

Rente daalt, schulden nemen hierdoor fors toe. Inflatie daalt (=desinflatie), economie stijgt. Door dalende rente leent men zoveel als maar mogelijk. De mooiste en welvarendste tijd in de cyclus. De prachtige jaren 90, maar in de 3e cyclus de roerige jaren 20 (1921-1929). Bubbels in vastgoed en aandelen. De periode van de “onverschillige” generatie.

WINTER

2000 – 2020? Deflatie.

Overgang van desinflatie naar deflatie. Het feestvieren op schulden loopt uit op wanbetalingen, faillissementen en ondraaglijke rentelast op schulden. Dit heeft deflatie (= negatieve inflatie) tot gevolg. Rente en inflatie blijven dalen. Deflatie loopt uit tot een valutacrisis en in de tweede helft winter een valutaoorlog, daarna handelsoorlog. Veel faillissementen en hoge werkloosheid. Tegen het einde neemt de armoede extreme vormen aan en mondt vaak uit in overheidsfaillissementen en machtsvacuüm. Dit brengt nieuwe politieke stromingen voort van waaruit meestal oorlogen ontstaan waar veel regio’s bij betrokken raken. We kennen WO2 aan het einde 3e cyclus. Aan het einde van de oorlogen vaak hyperinflatie of ongeldig verklaren valuta. De cyclus stopt hier. Pas na totaal saneringen van kapitaal en schulden wordt er een nieuwe start gemaakt. Vaak onder andere politiek, andere staatsvorm en nieuwe valuta. In 1949 viel half Europa onder de USSR, China onder Mao. De hele economie wordt gereset waarna de cyclus opnieuw begint bij lente. De “wanhopige” generatie.

Je ziet dus met bikkelharde feiten dat “rente/inflatie” ons hele leven bepaalt. Een valuta kan niet verder op te hoge schulden in het systeem. Dit heeft gevolgen in de economie. Dit is de fout in het systeem waar Nicolai Kondratieff over schreef. De laatste fase in winter hoeft niet zo te verlopen, mits alle overheden hun begrotingen op orde brengen en schulden gaan aflossen. Hiermee accepteren we dat we enkele jaren een zwakkere economie zullen hebben onder dalende prijzen. Dat was exact de boodschap van Jean-Claude Trichet toen deze aftrad als president ECB in 2011. De overheden hebben niet geluisterd. Ze zaten al onder de knoet van Deep State, welke kost wat kost aan bleef sturen naar de totale reset. En daarmee de totale machtsovername zoals we die nu al zien. Je hoorde het elk jaar opnieuw in de publicaties van World Economic Forum. Deze Deep State en hun VN hebben ondertussen de nieuwe wereldorde ná de reset al bepaald in de beruchte “Agenda 21” en later “Agenda 2030”. Wij worden vanaf nu geregeerd door een club miljardairs en niet meer door regeringen.

Reken maar dat de valutahandelaren en bankiers als Rockefeller, Rothschild en Soros echt wel weten hoe die K-cyclus werkt. Bovenstaande is kennis wat bij bankiers en vooral centrale bankiers hoort en niet bij de burgers. Vandaar dat je er nooit iets over hoort. Men heeft ook liever niet dat dit bekend is. Vandaar dat Kondratieff na publicatie de rest van zijn leven in de gevangenis gezeten heeft en tenslotte ter dood veroordeeld in 1938. Zijn geheime publicaties, uitgegeven via zijn vrouw in Oostenrijk, zijn nauwelijks uitgegeven in het westen. Als bijvoorbeeld mensen dit wisten, dan zouden er vanaf 1980 uitsluitend variabele hypotheken zijn afgesloten. Niemand heeft die, allemaal vast. Dan zouden er ook geen “default-swaps” of andere renteproducten bestaan. Banken en economen gingen zelfs zo ver dat er een NEP Kondratieff cyclus is ontworpen (Schumpeter) over innovatiegolven. Leuk bedacht, klopt gedeeltelijk ook wel, maar heeft verder niets met deze cyclus of Kondratieff te maken. Volgens Kondratieff werkt deze cyclus zowel in marxisme als kapitalisme exact hetzelfde, wat later ook bleek.

Tenslotte nog de verklaring waarom een cyclus één mensenleven lang duurt. Het start achtereenvolgend met de generaties: voorzichtig; roekeloos; onverschillig; wanhopig. Bijna niemand van ons heeft bijvoorbeeld de jaren 30 en 40 meegemaakt. Precies dit is de reden dat de volgende generaties dit gaan herhalen. Vaak ook zonder erbij stil te staan.

Tot zover de uitleg. Er is nog heel veel over te vertellen, maar dit zijn de hoofdlijnen.

In de vorige blog bracht ik alles wat bij een reset hoort bij elkaar: K-cyclus, machtsvacuüm, politiek, Deep State, rente/inflatie, Agenda 2030, economie, corona, beleggen, censuur, dictatuur, enzovoorts. Alle onderdelen hiervan zijn stuk voor stuk uitgebreid behandeld in mijn vorige blogs. We zijn immers nu zover dat al deze puzzelstukken perfect in elkaar passen.

Minimum productie goudprijs 1350

Dan nog tussendoor nieuws over de goud mijnbouw. Adviezen voor de mijnbouw staan nu bij steeds meer fondsen op negatief. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de al fors opgelopen goudprijs. Zo zie je maar, je bent al snel te laat als je wilt profiteren van een rally. Volgens mijnbouwspecialist Christoffer Inton in het FD, schrijft dat de gemiddelde minimum productieprijs voor goud nu op 1350 usd staat. Onder die prijs kan goud nooit langdurig blijven. Het is gewoon de absolute bodem. Daaronder zal er veel minder goud geproduceerd worden omdat veel mijnen dan niet meer rendabel zijn. Gezien de reële rente (inflatie-rente) steeds verder negatief zakt, lijkt het mij onwaarschijnlijk dat goud die bodemprijs nog gaat aantikken. Rente is natuurlijk de grote concurrent van goud. Dit nog buiten de reset van geld wat steeds aannemelijker wordt en eigenlijk al geen geheim meer is. Daar heeft goud geen last van. 1350 usd bodemprijs lijkt mij heel aannemelijk op basis van eerdere en andere analisten hierover uit de sector.

De vraag van het vorige blog:

Stel je voor dat Poetin en Trump de strijd verliezen tegen NWO. Stel je voor, je woont dan in een land zoals Noord Korea of Venezuela. De maatschappij zoals omschreven in New World Order is immers exact gelijk aan Noord Korea. Geen vakanties, geen eigendommen, geen sport, geen auto (tenzij voor je werk), basisinkomen, geen evenementen, geen feesten, allemaal in dienst van de staat, geen pensioen, geen spaargeld, geen kroegen, geen bordelen, geen alcohol, geen vlees, censuur, geen stemrecht, je kinderen zijn eigendom van de staat (slaaf dus), geen cash geld. Exact zoals Agenda 2030 van de VN dit omschrijft. In zulke NWO dictatuur en politiestaat leef je dan. Je hebt een stapel fysiek goud en zilver onder je matras, genoeg om nooit meer te hoeven werken en rijkelijk van te kunnen leven. Wat ga je doen? De grens over vluchten en in een vrij land gaan wonen? Precies daarom moeten die grenzen weg, want we zijn één land met één wereldregering. Staat óók in NWO Agenda 2030. Dus die vlieger gaat niet op. Wat doe je dan met je goud en zilver?

Ik ben benieuwd, wat ga jij doen?

Ik zag niet echt klinkende antwoorden! We weten het niet. En eerlijk gezegd, ik ook niet. Géén glazen bol voor. Ook niet bij bol.com. We weten ook niet wat er met vastgoed gebeurt. Mag je die houden in het nieuwe marxisme? Of op termijn toch inleveren bij de staat? Blijven multinationals bestaan waarin wij aandelen beleggen? Ja, dat denk ik wel. We krijgen een nieuwe staatsvorm, maar een vorm van economie zal blijven bestaan. Ook in communistisch China kun je aandelen beleggen als burger. Ook al was dat mede om spaarders uit goud te jagen, wat erg populair is in heel Azië. Op het moment dat geld ongeldig verklaard wordt, kun je gewoon aandelen bezitten. Want aandelen zijn géén geld. Het is intrinsieke waarde. Tenslotte de laatste van de drie activa, fysiek goud en zilver.

Dit gaat gegarandeerd een hele grote rol spelen! Stel je voor er is geen kasgeld meer, uitsluitend digitaal. Zwart geld kan niet meer. Criminaliteit zoals drugshandel is daarmee ook verdwenen. O? Zou dat? Hoe betalen criminelen dan aan elkaar? Zeker niet digitaal want betalingen worden geregistreerd en onder controle van de overheid. Alcohol en vlees zijn illegale producten geworden. Maar ook tabak, wiet en andere drugs. Of stiekem een hoertje pikken. Gegarandeerd dat je dit allemaal kopen kunt met goud en zilver munten! Dit wordt het alternatieve systeem, of het bezit van goud/zilver nu verboden is of niet. Criminelen worden niet opeens brave burger. Geloof ik niks van. De alcoholist lust echt nog wel een slokje. Het zal moeilijk worden met op elke hoek van de straat een 5G-camara, dat zeker, maar het blijft een kat en muis spel zoals zulks al honderden jaren is. In communistisch China hangen op vandaag de dag 900 miljoen (!) camera’s op straat met geregistreerde gezichtsherkenning. Maar ook daar bestaat illegaliteit nog steeds. Het zal zeker moeilijker leven worden in een grote stad dan op het platteland. Kortom, ik durf te garanderen, als kasgeld verboden wordt, dan spelen fysiek goud/zilver een hele grote rol. Zwart werken zal ook draaien hierop. Al met al durf ik wel te stellen dat alle drie de assets (vastgoed, aandelen, fysiek GZ) z’n eigen waarde zullen houden onder het nieuwe geld. Al zal fysiek GZ zeker de belangrijkste activa worden. Zelf heb alle drie deze activa en dat blijft ook zo. Over de verdeling kun je nog discussiëren. Mocht men alsnog besluiten deflatie te accepteren en schulden wat af te lossen met een aantal zwakke economische jaren, dan gaat een reset niet door. Dan zit je met deze drie assets ook goed. Maar die kans is heel klein geworden, want we zijn alle grenzen hiervoor allang voorbij. Dan had ik het nog niet over de 4e activa, geld, spaarrekeningen en obligaties. Obligatiemarkt is de grootste markt ter wereld. Die wordt in één streep gesaneerd. Vergeet dus die 4e activa.

In doel 2 van NWO Agenda 2030 staat “zero hunger” als titel. Ik heb het gelezen en het is bijna letterlijk zoals dit in het boek “Das Kapital” van Karl Marx omschreven staat. Dit valt wel op! De mensen die sindsdien gestorven zijn van de honger, leefden bijna uitsluitend in marxistische staten. Tot op de dag van vandaag. Doel 1 dan, “no poverty”. Ook al uit het boek van Karl Marx. Weet je waar sinds het marxisme de armste mensen van de wereld woonden? Overigens de rest van de 17 doelen zijn ook terug te vinden bij Karl Marx. Desondanks toch vreemd dat dit geen marxisme mag heten. Misschien omdat Karl Marx niets schreef over het ontploffende klimaat? De poolkap en de Noordzee was tijdens het leven van Marx toch precies even groot dan nu. Producten steeds andere namen geven, werkt dus blijkbaar goed in de marketing. Zo zijn blanke mensen voortaan “witte” geworden. Marxisme heet dus voortaan NWO.

Maar vooralsnog, Trump en de VS gaan niet mee in de NWO. Dat heeft hij al gezegd. De verkiezing van 3 november zal heel veel gaan bepalen in ons leven. Daarnaast gaat Poetin ook niet mee in de NWO. Vervolgens nog eens z’n 60 overgebleven landen op lijst van 80 (bron: Wikileaks) van de NWO. Dit ging te langzaam in de afgelopen jaren. Libië, Irak en Arabische lente gingen dan wel snel onder Obama, maar Syrië bijvoorbeeld weer niet (dankzij Trump en Poetin). Anti NWO man Assad zit er nog steeds. Ik moet het nog zien, die één wereld zonder grenzen zoals omschreven in Agenda 2030. Anders wordt het alsnog het ijzeren gordijn rondom de borders. Dan wordt het alsnog een sport om ’s nachts met je handkar vol zilveren munten stiekem de grens over te piepen. Moet ik ook nog even terug denken aan de Vietnamese bootvluchtelingen uit de jaren 90. Vluchten hoort nu eenmaal bij het communisme en dat doen mensen niet voor niks. Ze zijn straatarm en hebben honger. Van de laatste nog geldige euro’s kun je dus ook nog wat investeren in een stevig bootje. Ik zie mij daar al in zitten met een pummel op de rug vol zilver muntjes.

Voor de rest zal het onze tijd wel duren. Uiteindelijk kun je toch niks meenemen aan de verkeerde kant van het grasveld. Dat geldt overigens ook voor miljardairs. Dat is dan weer het goede nieuws.

Gerard

Disclaimer: Beweringen en meningen, geuit in deze blog/column, zijn de persoonlijke mening van de auteur e/o gastbloggers. Deze staan los van eventuele officiële standpunten van personen, bedrijven of organisaties, dan wel bedrijven en organisaties die expliciet vermeld staan in de gepubliceerde blogs & teksten.

Bekijk ook