Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Bernanke besluit niet extra geld in de economie te pompen, Q3 uitgesteld

26-08-2011 Bas

Ben Bernanke, voorzitter van het Amerikaanse stelsel van centrale banken (Fed), heeft voorlopig geen nieuwe steun voor de Amerikaanse economie in petto. Dat bleek vrijdag uit een toespraak van de centrale bankier in het Amerikaanse Jackson Hole. Volgens Bernanke moet de overheid van de Verenigde Staten wel maatregelen nemen om de banenmarkt te stimuleren. Ingrepen om de economie aan te jagen vallen volgens hem op dit moment echter buiten de verantwoordelijkheid van de centrale bank.

De Fed komt in september 2 dagen bijeen om de mogelijkheden voor extra monetaire steun te bespreken. Eerder stond slechts 1 dag van overleg gepland. Bernanke sprak zijn teleurstelling uit over de zwakke economische groei sinds de financiële crisis. ”Het is duidelijk dat het herstel veel minder robuust is geweest dan we hadden gehoopt”, stelde hij.

Groeipotentie

Volgens de centralebankpresident hebben de schokken van de afgelopen jaren de groeipotentie van de Amerikaanse economie echter niet aangetast. De economische groei neemt volgens Bernanke in de tweede helft van dit jaar weer toe. Een herhaling van de politieke ruzie over de aanpak van de Amerikaanse staatsschuld kan het herstel echter serieus in gevaar brengen, waarschuwde hij.

Extra stimulering

Volgens de Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft de Amerikaanse economie inderdaad extra stimulering nodig om weer op stoom te komen. Dat zei hij vrijdag na afloop van een reis door Azië. ”Iedereen zegt dat we een groter stimuleringspakket hadden moeten doorvoeren”, zei Biden over de maatregelen die tijdens de recessie werden doorgevoerd om een verdere achteruitgang van de Amerikaanse economie te voorkomen. ”Dat vind ik ook. Maar dat hadden we nooit door het Congres gekregen.”

President Barack Obama komt naar verwachting begin volgende maand met nieuwe plannen om de economie en de arbeidsmarkt uit het slop te trekken.

Bron: Nu.nl

 • http://dieta.to/ dieta

  …Voorzitter Ben Bernanke van de Federal Reserve Fed het stelsel van Amerikaanse centrale banken erkent dat de Amerikaanse economie aan het afzwakken is maar dat is volgens hem geen reden tot extra stimuleringsmaatregelen.

 • RB

  @ Gerard

  Hoe kijk jij eigenlijk tegen dat biflatie verhaal aan?

  Biflatie: Een economische situatie die gekenmerkt wordt door zowel inflatie als deflatie. De prijs van grondstofgerelateerde producten (zoals voedsel en olie) stijgt, terwijl de prijs van schuld gerelateerde producten (zoals huizen en andere goederen) daalt. Er is sprake van grondstofinflatie en kredietdeflatie tegelijkertijd.

  Bron: http://biflatie.nl/

 • Gerard

  @Jan
  “Banken zijn oppermachtig, zoveel is duidelijk.”
  Dat is waar, maar o zo kwetsbaar in “deflatie-tijdperk”!

 • Gerard

  @RCPL
  Ik heb nog even goed gekeken, maar dit is zeker GEEN kop-schouder formatie op goud.
  Als je lijnen trekt over de toppen en de dalen, dan zie je dat de uptrend er duidelijk inzitten.
  Alleen de parabool is gecorrigeerd, en dat hoort ook zo.
  Van 1 juli – 1 augustus – 1 september kun je EEN rechte lijn trekken met exact deze 3 raakpunten.
  Het ziet er gewoon keurig uit.

 • RB

  @ M.D.

  Ik heb de naam wel eens vaker voorbij zien komen. Ga d’r nog eens induiken. Dank voor de tip.

 • M.D

  Gisteren op you tube wat filpmjes bekeken van Lindsey Williams!
  Ik heb naar mijn weten nog niemand die op deze forum naar hem verwezen heeft, Die man heeft veel te zeggen hoe het zich allemaal zal ontvouwen, eerst de euro, dan de dollar, enz…
  wat met hypotheken en zoveel meer, hij zou deze informatie vanuit de elite zelf bemachtigd hebben omdat hij aantal jaren met ze samengewerkt heeft, beveelt iedereen sterk aan om goud en zilver te kopen! ik heb zelf al een jaar lang naar Max Keizer, Alex Jones, Nigel Ferage geluisterd en k’moet zeggen dat die Lindsey wel heel specifieke voorspellingen doet, nou ja wees gerust sceptisch!

 • Jan

  @cp: ja, maar als je geld op één bank hebt staan en die gaat failliet dan ben je helemaal gezien. Nu ja, de kans dat dat gebeurt zal wel niet zo groot zijn aangezien de overheid er wel alles aan zal doen om het niet zover te laten komen omdat dan het hele land in rep en roer staat. Banken zijn oppermachtig, zoveel is duidelijk.

 • cp

  je geld op meerdere rekeningen zetten is ook een risico omdat de kans dan groter is dat er een bank bij zit die omvalt..

 • Jan

  @Maria: als er nu een bank over de kop gaat dan kan je wel fluiten naar je geld. Theoretisch gezien zou je dat geld van de overheid kunnen terugkrijgen, maar als ze het zelf niet hebben dan ben je natuurlijk terug bij af. De banksector is trouwens zo verweven dat ik verwacht dat als 1 bank in de problemen komen dat zal overslaan naar de anderen, zeker als mensen zenuwachtig worden en hun geld willen zien. Uiteraard ben ik geen beleggingsadviseur of economisch expert, maar ik zou zoveel mogelijk in ‘tangible assets’ investeren en als je toch geld op de bank moet houden valt het mss te overwegen dat te spreiden over verschillende banken (buys time: in het geval van een crash kan je mss nog snel naar je andere bank om geld af te halen), al zullen dan ook de kosten hoger zijn natuurlijk. In elk geval zijn spaarrekeningen en aanverwanten slechte beleggingen (nog afgezien van het risico) aangezien de rente negatief uitvalt t.o.v de inflatiegraad. Raar trouwens dat niet meer mensen dat beseffen: in wezen worden ze gewoon bestolen door de banken en ze geven het hen nog vrijwillig ook. Toch leuk als je elk jaar die electronische cijfertjes ziet stijgen, alleen kan je met dat geld natuurlijk (veel) minder kopen dan daarvoor.

  For what it’s worth, Gerard zal ongetwijfeld interessante dingen te zeggen hebben.

 • RB

  Is het mensen wel eens opgevallen dat de stijging van de goudprijs een gelijke trend houdt met de stijging van het aantal verkochte Apple producten?

  Is het mensen wel eens opgevallen dat de stijging van de goudprijs een gelijke trend houdt met de stijging van het aantal weerswaarschuwingen?

  Is het mensen wel eens opgevallen dat de stijging van de goudprijs een gelijke trend houdt met de stijging van het aantal oorlogen?

  Trolololololo… ;-)

 • Dave

  @RB

  Wedden dat alle goldbugs op Wilders zullen stemmen zodra hij bekend maakt dat hij de goudstandaard wil herintroduceren…

  Erst das Fressen dan die Moral

  Maar nogmaals, het gaat niet om Wilders, maar de trend die populisme en goud nu doormaken. Ik probeer erachter te komen wat de werkelijke koopkracht van goud zou moeten zijn vandaag de dag.

  Mijn stelling is dat goud nu slechts op 15% van z’n werkelijke koopkracht zit. Deze werkelijke koopkracht wordt d.m.v. manipilatie en indoctrinatie onderdrukt.

  That’s all..

 • RB

  @ Dave

  Ik begrijp je heel goed – en ik moet alleen maar harder lachen. De dag dat Wilders premier zou zijn, is de dag dat hij – vrijwillig of onvrijwillig – tot de elite behoort. Daar is geen ontkomen aan.

 • Dave

  @RB

  Je begrijpt me niet. Het gaat niet om Wilders en zijn ideeen, maar om het vertrouwen van de bevolking in “de elite”. Zowel goud als populisme zijn daar een uiting van. De stijging heeft een opvallende gelijke trend.

 • RB

  @ Dave

  Nee, serieus? Wilders heeft beste goede ideetjes, zoals vort met de JSF en uit het raam met de EU, maar voor de rest is het een raspopulist die niet bang is voor een U-bocht of tien. Politieke figuren zijn per definitie onbetrouwbaar, totdat het tegendeel bewezen is.

 • Dave

  Is het mensen wel eens opgevallen dat de stijging van de goudprijs een gelijke trend houdt met de stijging van de zetels van de populistische partijen zoals de PVV?

  Goud is de vijand van de bancaire elite, maar dat is de PVV ook. Onze bancaire elite heeft behoefte aan politieke partijen die staatschulden willen blijven maken om hun loze beloftes na te komen.

  Goud wordt d.m.v. manipulatie, indoctrinatie en frauduleuze praktijken laag gehouden net zoals de elite dat met de PVV doet.

  De PVV heeft op dit moment 15 % van het zetelaantal. Is de werkelijke waarde (koopkracht) van goud op dit moment zo rond de € 300.000,- per kilo?

  Is Geert Wilders goud?

 • RCPL

  @ Gerard

  Of zou er een nu een kop-schouder formatie in de maak zijn, wat betreft goud (schouder op 1825 – 1840)? Zo ja, dan waarschijnlijk een verdere daling in het verschiet.

  Het valt me ook op dat de aandelen indices boven weerstandniveau’s aan het kruipen zijn.

 • Theo

  Eindelijk een uitleg van de Eurocrisis in voor iedereen begrijpelijke taal.

  http://trololololololololololo.com/

  groet Theo

 • Gerard

  Goud ligt er op dit moment erg mooi bij. De koers ligt weer vlak boven de MA20. Ook zit de koers weer rond het midden van de keltner channels. Het lijkt er sterk op dat de correctie voorbij is.
  Nu nog: zijwaarts of omhoog. Dat is de vraag.

 • Gerard

  Maria :Wie kan mij uitleggen wat er met de banktegoeden van de inwoners van Ned. gebeurt alser een bankroet komt bij een bank? Gerantselling van 100.000 euro maar welke overheid kan dat nog vergoeden bij bijv. ING of een andere grote bank. Wordt dat dan later terugbetaald of kan je voorlopig geen geld opnemen? Ik lees dat pinautomaten leeg zullen zijn en de schermen van internetbankieren op zwart. Is het nu verstandig een pand te kopen van je zuurverdiende centen. Het zal nu te vroeg zijn (vanwege waardevermindering pand) maar wat als je niet je geld terugkrijgt is het misschien beter nog stenen te bezitten.
  @Gerard of @Temp242 kunnen misschien mij overtuigen wat te doen.

  11

  Het probleem van pinautomaten op slot en interbankieren uit de lucht gaat al gebeuren VOORDAT de banken bankroet gaan. Hier zijn we op dit moment kort bij. Ik schreef enkele weken geleden al dat je vanaf nu “permanent” minstens voor 3 maanden kasgeld in huis moet hebben.

  Wat er kan gebeuren is als volgt. De Europese banken kunnen op dit moment niet aan geld komen. Dit zijn “interbankaire” leningen aan elkaar om het betalingsverkeer af te vangen zodat de bank liquide middelen kan aanhouden. Ga er even niet dieper op in, maar zonder die liquide middelen valt betaingsverkeer stil. Dit lenen aan elkaar moeten de banken verzekeren met CDS’s.Door de schuldencrisis in Europa stijgen de rentes en CDF’s nu tot onacceptabele hoogte. Natuurlijk vullen de ECB en FED dit wel aan, maar dat kan niet lang duren. Slecht een korte termijn oplossing. Vooral zakenbanken komen in de problemen. In 2008 ving men dit op door de rente van 4,5% naar 0% te verlagen. Hierop zijn eind oktober 2008 duizenden miljarden in een nacht de wereld overgegaan, anders zouden de volgende morgen de pinautomaten op slot staan. Volgens sommigen zou het een kwestie van enkele uren zijn geweest.

  Wat er daarna gebeurt is en blijft moeilijk.
  In 2008 werden nogmaals vele miljarden in de economie gepompt om het financiele systeem weer op gang te krijgen. Dit werd door de overheden gedaan omdat die goed is voor de helft van de economie. Hierdoor is het probleem naar de overheid verschoven. Nu dreigt ook, net als in 2008, de economie stil te vallen plus het financiele systeem. Het hele systeem op dezelfde manier als in 2008 weer op gang te drijven, zal nu niet meer gaan. Immers de FED rente staat al op 0% (ECB 0,25%).
  Z’n probleem kan 3 tot 6 maanden duren. Dat weet ik van een insider. De banken zijn wel bezig met noodplannen, maar welke dat zijn is niet bekend.
  In het gunstigste geval zal je bijvoorbeeld 100 per week mogen pinnen, of zoiets.
  Om het probleem op te lossen zou het “vertrouwen” in elkaar in de hele financiele sector weer op gang moeten komen. Maar dat lijkt mij erg moeilijk als men van elkaar niet weet hoeveel ze af moeten stempelen in Griekenland, Portugal, Spanje en Italie.
  Als dit zou gebeuren is tevens het vertrouwen in de munt verdwenen, en dat is de basis voor hyperinflatie.
  Zo zie je dat alles in de financiele sector aan elkaar hangt. Als een radertje in het horloge stil gaat staan, staat het hele uurwerk stil.
  Dus ook hier: “cash is king”.
  Vooralsnog ga ik ervan uit dat men het probeert op te lossen. Want denk je eens in hoe groot het drama zal zijn. Ik zie dat ook niet meteen gebeuren, maar de kans is op dit moment heel groot.

 • René

  @ the Dude,

  Helemaal met je eens.
  Ben dus niet de enige die de posting van temp (17:54) een beetje overdreven vond.

  @ Temp242

  Kan je bijdragen over het algemeen wel waarderen maar soms sla je een beetje door. :-)

 • RB

  @ XX

  Commentaar van Kronwitter: “Nach Österreich versendet die Firma logoix sehr günstig. Dies müßte auch nach Niederlande möglich sein.”

  Bezorging tot aan de grens kan ook. Vervolgens oppikken bij een postkantoor.

 • XX

  Dat bestellen in duitsland is bij veel handelaren daar op dit moment alleen nog mogelijk als je een adres in duitsland hebt, ze verzenden niet meer naar nederland werd me verteld omdat ze dan extra belasting moeten betalen, men zei tegen me dat er niet ongelimiteerd naar nederland kon worden uitgevoerd van overheidswege. Hoezo vrij verkeer van goederen en diensten in europa!!!! voor mezelf bestel ik liever bij iemand hier in NL met een voordeur en waar ik vertrouwen in heb.

 • RB

  Polish finance minister says Europe at risk of “collapse”

  Polish finance minister Jacek Rostowski has said the EU could “collapse” if leading countries such as Germany mishandle the financial crisis.

  “It’s hard to imagine anything that would hit the Dutch, German or Finnish economy harder than the collapse of the banking system in any eurozone country,” he said. “The collapse of the eurozone would [also] be catastrophic for Poland.”

  Bron: http://euobserver.com/19/113440

 • XX

  Dat bestellen in duitsland is bij veel handelarenis daar op dit moment alleen nog mogelijk als je een adres in duitsland hebt, ze verzenden niet meer naar nederland werd me verteld omdat ze dan extra belasting moeten betalen, men zei tegen me dat er niet ongelimiteerd naar nederland kon worden uitgevoerd van overheidswege. Hoezo vrij verkeer van goederen en diensten in europa!!!! voor mezelf bestel ik liever bij iemand hier in NL met een voordeur en waar ik vertrouwen in heb.

 • x

  @JH

  zal zeggen bestel eens wat.. zodra het bij hun over komt dat het richting NL met krijg je mail terug met uitleg en wordt je orde geannuleerd.

 • TheDude

  oh by the way… dat argument van veiligheid dat die Bankmeneer hanteert in dat gesprek is natuurlijk totale nonsens (of wellicht beter: onwetendheid)

 • TheDude

  @temp242
  Beste temp242, het lijkt mij bijzonder logisch dat niet iedere bank confetti-geld (lees: USD) heeft klaarliggen – hoe vaak komt het immers voor dat een gemiddelde bank een uitvraag van JPY / USD / CHF in cash krijgt? Niet vaak lijkt mij, sinds we inmiddels in bijna elk land kunnen pinnen van onze bankrekening en anders is daar altijd nog die [sarcasm] intens handige, goedkope en wereld-verbeterende creditcard [/sarcasm]

  Wat betreft het gat in de markt; waar wacht je nog op? Give it to ‘em! ;)

 • Maria

  Wie kan mij uitleggen wat er met de banktegoeden van de inwoners van Ned. gebeurt als
  er een bankroet komt bij een bank? Gerantselling van 100.000 euro maar welke overheid kan dat nog vergoeden bij bijv. ING of een andere grote bank. Wordt dat dan later terugbetaald of kan je voorlopig geen geld opnemen? Ik lees dat pinautomaten leeg zullen zijn en de schermen van internetbankieren op zwart. Is het nu verstandig een pand te kopen van je zuurverdiende centen. Het zal nu te vroeg zijn (vanwege waardevermindering pand) maar wat als je niet je geld terugkrijgt is het misschien beter nog stenen te bezitten.

  @Gerard of @Temp242 kunnen misschien mij overtuigen wat te doen.

 • Wortelbea

  @Rolf:
  Ik op sommige sites al een Lunar 2012 draak 1 ounce verschijnen…
  Koimen ze bij jou ook in het aanbod ?
  ik kan niet wachten om eer paar te kopen ;-)

 • Wortelbea

  @Rolf:
  Ik op sommige sites al een Lunar 2012 draak 1 ounce verschijnen…
  Koimen ze bij jou ook in het aanbod ?
  ik kan niet wachten om eer paar te kopen ;-)

 • JH

  Volgens mij leveren ze ook gewoon in Nederland hoor…

 • cp

  Oud, maar interessant artikel met goede uitleg hoe en waar je g/z kunt kopen en waar je rekening mee moet houden: http://www.marcdemesel.be/2009/04/hoe-fysiek-goud-en-zilver-kopen.html

 • cp

  zit net even te kijken op die proaurum maar scheelt aanzienlijk zeg..
  1 gouden krugertje, 58 euro verschil, en dus aardig wat goedkoper dan bijv amsterdamgold.. 1 kilo zilver koala munt scheelt 100 euro!

  Als je voor veel geld wilt gaan kopen, loont het dus wellicht om eens een weekeindje Duitsland te boeken..

 • Jan

  Trouwens: als zelfs Lagarde al openlijk zegt dat de volgende bankencrisis om de hoek staat te wachten dan weet je wel hoe laat het is lijkt mij en deze keer zal er geen geld zijn voor massale bailouts. De mensen die al hun geld op de bank hebben staan gaan nog ogen trekken. Het is toch hallucinant dat banken in wezen gewoon geld bij kunnen maken, ex nihilo als het ware? Toen ik dat las was ik er even niet goed van: dit hele systeem bestaat grotendeels uit gebakken lucht en what goes up must come down, eventually.

 • x

  @Trolol

  Ken ze wel. En ze leveren niet meer na Nederland. Tenzij je bij ze op de koffie ga in DU dan is het geen enkel probleem.

 • Trolol

  Kent hier iemand proaurum? Recent nog iets daar gekocht?

 • Jan

  @seppel: die Xander toestand volg ik niet, wel de ontwikkelingen in de wereld via reguliere media en de inzichten van mensen als Faber, Rogers, Maloney e.d. Voorts ben ik niet bang, alleen bezorgd en zelfs het kleinste kind kan zien dat er storm op komst is: je kunt niet blijven schulden maken en de bevolking van alles op de mouw spelden. Voor de rest leef ik zoals altijd, alleen iets zuiniger. Don’t worry: ik ben nog niet aan een psychiater toe ;-) Mijn voornaamste zorg is wel dat ik jong ben en nog niet de tijd heb gehad om veel opzij te zetten, laat ons hopen dat het genoeg zal zijn. Hope for the best but expect the worst.

 • Wortelbea

  @Mark
  Als je in reinkarnatie gelooft kan dat hé :-)

 • shamrock

  Heren even een vraag,ik weet dat geen hypotheek het streven is bij de meesten maar wat is een vertrouwd percentage hypotheek in verhouding tot woz van de woning?

 • temp242

  Je moet niet willen surfen.

 • Silver Surfer

  Ik word een beetje ongeduldig met zilver. We zitten verdomme al 4 maanden rond hetzelfde niveau te dobberen. Het wordt een beetje saai de zilvermarkt.

  Komop een beetje AKTIE !!!!!!!!!!!!!

 • seppel

  Goed Jan, je eten heeft je gesmaakt. Dat is nu het belangrijkste. Laat je niet ontmoedigen door al die sombere vooruitzichten hier, die zijn inderdaad niet rooskleurig. Maar al je gemoedswisselingen zoals je die omschrijft : niet nodig. Je voorzorgen nemen en de toekomst positief tegemoet zien !
  @ Mark
  Ik ben daar ook eens gaan piepen. Dat Xander gedoe, grappig of triestig, ik ben er nog niet uit. Maar zo’n dingen verklaren Jan z’n gemoedstoestand en dat helpt niemand.
  Bangmakerij ……..nooit goed.

 • Mark

  Als we Xander moesten geloven dan waren we met zijn allen reeds een keer of 150 keer overleden.

 • Jan

  @seppel: daarom dat je zoiets best alleen vertelt aan directe familie en goede vrienden, dit ga ik echt niet aan de neus van eender wie hangen om exact de reden die jij aanhaalt. Verder ben ik niet eens zo negatief ingesteld, alleen ben ik liever realistisch en bij tijden moedeloos dan optimistisch en daarna doodongelukkig of wanhopig omdat ik niets heb gedaan. Mijn eten heeft mij evengoed als altijd gesmaakt, laat ons hopen dat dat in de toekomst ook nog zo zal zijn.

 • seppel

  @Temp
  Hoe meer mensen jij wakker schudt, hoe meer mensen in volle crisis bij jou komen aankloppen aangezien je “god en klein peerke” verteld hebt van je ” toekomstige financiële overlevingstechnieken, zoals Ag en Au”. Daar al eens over nagedacht ?
  Oesje, ik heb gegeten, ik zou postitief blijven, blijkbaar ben ik aangestoken. Zal eens met de hond gaan wandelen.

 • x

  Geld opnemen bij een bank? gewoon naar het postkantoor!

 • seppel

  Eerst eten, daarna hier een berichtje schrijven, niet andersom. ’t Kan de teneur hier misschien iets positiever maken. Jongens jongens toch, zooooo negatief. Je moet ook nog willen leven hé !

 • temp242

  Beste Jan, je slaat de nagel op de kop! Ik ben het ook ‘moe’ om met de beste bedoelingen mensen wakker te schudden, het is toch JIJ maar die er moedeloos bij gaat rondlopen terwijl de rest zijn kop driedubbel in het zand steken. Ik ben nu al zo ver dat ze binnen afzienbare tijden dan ook niet moeten komen janken. Langs de andere kant, mijn hoed af voor Pietje indertijd die schreef dat hij in PM’s zit om later mensen waar hij om geeft mee te kunnen ‘helpen’, een schone mens!
  MVG. en smakelijk eten (aan allen).

 • Jan

  @temp242: tja, de gevolgen van het frauduleuze systeem van fractional reserve banking… Het is maar goed dat het overgrote deel van de bevolking niet weet dat de meeste banken maar zo’n 10% van de tegoeden ook effectief in hun bezit hebben of er zouden massale bank runs optreden. Ik heb het overgrote deel van mijn spaargeld in edelmetaal en zet zo weinig mogelijk op de bank (juist genoeg om mijn onkosten te dekken), ben trouwens van plan om een paar honderd euro in baar geld thuis te houden voor het geval de banken tijdelijk zouden sluiten: tot op heden kan je nog altijd niet met een maple leaf je boodschappen gaan doen. Verder wordt het hamsteren: vooral blikvoer en andere zaken die lang goed blijven. Hoe meer ik over het financieel-economisch systeem lees en hoor hoe moedelozer en wantrouwiger ik ervan word. Een depressie zit er weliswaar niet in (toch geen psychologische), maar het word me toch soms zwaar te moede als je denkt aan de ellende die hen te wachten staat die op geen enkele manier voorbereid zijn. Ik probeer mijn moeder ervan te overtuigen toch tenminste de helft van haar geld in edelmetaal om te zetten. ‘T is echt te hopen dat ze op er op tijd bij is, maar nu claimt ze ‘geen tijd’ te hebben en stelt ze het uit. Het probleem met veel mensen is dat ze meer geloof hechten aan de praatjes van bankiers, economen en politici dan aan goede argumenten… Probeer daar maar eens iets aan te doen: wat baten kaars en bril als de uil niet zien ’n wil? Tenminste 1/4 van je geld in edelmetaal hebben zitten is niet eens een belegging (dus luxe), maar bittere noodzaak in dit economisch klimaat. Als het gemiddeld bedrijf gerund zou worden zoals de overheid het land bestuurt dan lag de economie al lang op haar gat en konden we met z’n allen aanschuiven aan de gaarkeukens.

 • RB

  @ Jan

  Israel heeft de tweede Libanon oorlog verloren. Geen enkele van de gestelde militaire doelen is gehaald en na iets meer dan een maand heeft men de troepen vanwege zware verliezen (nogal wat supermoderne Merkava tanks waren uitgeschakeld door ouwe Sovjet antitankraketten) teruggetrokken. Overigens zijn het niet mijn woorden als ik zeg dat Israel die oorlog heeft verloren, dat zeggen ze – realistisch als ze daar zijn – in Israel zelf.

  Verder is dat verbond absoluut geen lachertje als je beseft dat Hezbollah/Libanon, Syrie en Iran beschikken over enorme voorraden geavanceerde biologische wapens, opgebouwd met hulp van Sovjetgeleerden die, na de val van de Sovjet-Unie, goedbetaalde banen kregen aangeboden in o.a. Iran. Biologische wapens zijn erger dan nucleaire wapens. Er is geen waarschuwing door de besmettingsvertraging, er is geen verdediging en de rotzooi verspreidt zich via de zwakste schakel – de mens. Eén persoon kan een treinstation of een vliegveld besmetten en daarmee indirect de wereld. Hier is sprake van een MAD-scenario, Mutual Assured Destruction. En nee, hier zul je nooit wat horen in het acht uur journaal – tot het zover is. Libanon, Syrie en Iran zullen tegen die tijd veranderd zijn in een nucleaire glasbak en de wereld zal door de biologische oorlogvoering vele miljarden mensen minder tellen. Met dit soort wapens aan beide kanten is oorlog eigenlijk geen optie meer. Winnen is niet meer mogelijk, iedereen verliest.

 • Jan

  @RB: hoezo Israël zou die oorlog verloren hebben? Als je het grondgebied van de tegenstander controleert en massale schade hebt aangericht tegenover minimale verliezen bij de eigen troepen dan mag je ervan uitgaan dat ze dat conflict militair gewonnen hebben. Uiteraard werd er een verdrag getekend en heeft het Israëlische leger zich teruggetrokken, maar Hezbollah houdt zich nu wel kalm omdat ze weten dat aanvallen zware repercuties tot gevolg zal hebben. Dat verbond is een lachertje: als de VS willen dan kunnen ze die drie landen op hun eentje aan, daar hebben ze Israël niet eens voor nodig. Tot het moment dat Iran effectief over een kernwapen beschikt (laat ons hopen dat dat niet gebeurt) stelt het militair gezien niets voor en Syrië en Libanon nog minder. Het zou mij trouwens niet verbazen, zeker als de financieel-economische situatie van de VS nog erger wordt, als Iran de volgende op het lijstje van te invaseren landen wordt. De plannen zijn waarschijnlijk al kant en klaar, nu nog wachten op een geschikte aanleiding… Faber spreekt over oorlog als afleiding van sociale wantoestanden veroorzaakt door hyperinflatie: guess who’s going to be next?

 • Procambarus

  Let op India. De welvaart stijgt daar met sprongen. Goud en zilver zijn daar dé items waar je je welstand mee aangeeft. De groep Indiers die zich zilver kan veroorloven groeit met de dag. Ik geloof niet in een serieuze terugval van de zilverprijs. Daarvoor zijn de voorraden te laag.

 • temp242

  Beste JULLIE,
  De banken kunnen hun steentje misschien ook bijdragen:
  De maatschappij vergrijsd! Verzilver je toekomst!
  OPEN NU EEN ZILVERREKENING EN KRIJG ER EEN MAPLE LEAF BOVENOP!
  Of bij de Dash, spaar ze allemaal de Maple Leafs, de Lunars, de Silver Eagles.
  De supermarkten ook: verzilver je aankoop.
  Etc…
  Echt een gat in de markt!

 • gordijnen

  Beste stuurlui staan aan wal. Dit zou zomaar kunnen. Even lachen voor de ontspanning.

  http://www.youtube.com/watch?v=p1dCJ9VDUlc&feature=related

  Zou zomaar een geschikte kandidaat kunnen zijn voor de financiele wereld.

  Doorzettingsvermogen, dan kom je een heel end. Zo is Nederland groot geworden.

 • temp242

  Klopt Gordijnen,
  Een kennis van me, wou onlangs ocharme vijftig (waardeloze)dollars halen bij zijn bank, de dag zelf, zegt de bankbediende, och mr! Deze MOET u bestellen, mijn kennis: Oh ja? De bankbediende: jazeker, één week op voorhand!
  de kennis: Mag ik weten waarom?
  de bankbediende: veiligheidsoverwegingen mr.
  de kennis: juist ja! veiligheidsoverwegingen voor vijftig waardeloze dollars!
  Deze boodschap kreeg hij bij wel vier(!) verschillende banken te horen!
  Conclussie: er zijn zelfs géén dollars in circulatie tussen de banken onderling!!!
  Idem dito voor onze eigen euro’s, haal eens in een ruk 2000euro van je spaarboekje af!
  Paniek bij de bank, want dat, je eigen geld nota bene, MOET BESTE(E)LD worden!!!

 • Jullie

  Er komt dus gewoon meer QE (maar dat wisten we toch wel)

  http://www.zerohedge.com/news/fed-dove-evans-open-mouth-demands-more-qe-gold-surges-40

  Ik denk dat het goud binnen nu en 2weken weer gewoon op 1900 staat, en weer doorgaat met nieuwe record verbreken.

  Zilver mag ook wel weer is een keer richting de 45+ gaan als het goud weer omhoog gaat.

  Ik vind dat Max Keiser wel weer een nieuwe ‘Buy Silver Crash JPM’ campagne mag beginnen, was erg leuk, en ik denk dat er ditkeer nog veel meer mensen naar gaan luisteren.

 • RB

  @ Ewold

  Libanon (lees: Hezbollah), Syrie en Iran hebben een verbond gesloten. Wie een van hen aanvalt, valt hen allemaal aan. Tijdens de tweede Libanon oorlog (die Israel verloren heeft), heeft Hezbollah duidelijk gemaakt dat ze, ook na 33 dagen intensief te worden gebombardeerd, elke dag opnieuw 100 of meer raketten (ook geleide) konden afvuren.

 • pietje

  Enorme crash kan binnen weken uitbreken

  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8721151/Market-crash-could-hit-within-weeks-warn-bankers.html

  Er dreigt een golf van bankfaillissementen

  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/wirtschaft-und-finanzen/christine-ruetlisberger/sos-fuer-ersparnisse-es-droht-eine-welle-von-banken-pleiten.html

  Als je deze twee artikelen heb gelezen kan je maar een conclusie treken en dat is dat zilver en goud niet snel meer zullen dalen.
  Met anderen worden het staat nu nog laag dus als je nog wat onder je matras of in die oude sok heb raat ik jullie aan koop het nu want het gaat de komende weken er om spanen.
  Veel onafhankelijke financiële analisten zeggen we zitten nu in het oog van de van de storm.
  Het consumenten vertrouwen is dramatisch gedaald zo wel in Amerika als Europa dit zal de economie niet tegoeden komen.

 • Ewold

  Xandernieuws is ook niet bepaalt rooskleurig over het midden oosten: Syrië en Iran samen tegen Israël en de NAVO??

 • gordijnen

  Krapte op de geldmarkt en bij de banken valt steeds meer mensen op. Ik hoor dit ook steeds meer van mijn klanten. Volgens mij als dit soort gevoel een voedingsbodem krijgt, dan is dit straks niet meer te stoppen.

  Lijkt mij nu al het geval. Media kan dit niet meer verzwijgen.

 • gordijnen

  Flink meer oversluiters hypotheken

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/hypotheken/10451561/__Flink_meer_oversluiters_hypotheken__.html?p=5,1

  Vertrouwen van de consument neemt ook in de hypotheek markt af.

 • temp242

  Beste RB, terugkomend op de post van gisteren.
  Een complete meltdown, zowel, (geo)politiek als monetair, etc.MVG.

 • JH

  @RCPL

  Herkenbaar wat je schets over je eigen situatie. Ikzelf ben overgegaan tot zilver en dat geeft toch een stukje gemoedsrust. Zal herkenbaar zijn voor velen hier.

 • Seppel

  Als de drukkerij maar niet zonder papier komt te zitten………..

 • RCPL

  Tja RB, ik denk dat ze vanzelf gebeld gaan worden! ;-)
  Lijkt erop dat het liquiditeitstekort steeds acuter aan het worden is.

  Weer een interessante ontwikkeling in “Euro & Dollar en het dreigende schuldenmonster”.
  Sinds augustus 2007 volg ik deze boeiende soap. Toen ik eind 2008 besefte dat men schulden (+ ons spaargeld) ging weginflateren en vervolgens in 2009 de landencrisis uitbrak, ben ik in Goud en Zilver gesprongen. Dat kijkt een stuk lekkerder naar alle nieuwe ontwikkelingen in deze sage.

  To be continued…

 • JH

  Aan de andere kant… ik geloof in het enorme potentieel van zilver. Dus die paar € zal het verschil niet gaan maken.

 • JH

  Koersen gaan inderdaad mooi. Wou de komende weken nog wat kopen, misschien moet ik dat maar naar voren schuiven…

 • RB

  @ RCPL

  Ach gut, er is te weinig geld. Wie belt Benny en Claude even om eens flink op het gaspedaal te trappen? ;-)

 • RCPL

  @ CP

  Ik denk dat dit de reden is voor de stijging:

  ‘ITALIAANSE VEILING VERLOOPT DRAMATISCH’

  “Italië heeft voor 7,7 miljard euro aan staatsleningen weten te veilen. Zeer opvallend is dat de rente bij de secundaire markt lager is, maar dat beleggers niet overstappen naar nieuw staatspapier.

  Het was de eerste uitgifte van schuldpapier in het land sinds de Europese Centrale Bank (ECB) enkele weken geleden begon Italiaanse leningen op te kopen.

  Saillant is dat de rente waartegen de staatspapieren zijn verkocht hoger is dan de secundaire markt, 5,22 tegen 5,02 procent.

  Volgens Hans de Geus functioneert de rentemarkt niet meer. “Dit is vrij ernstig. Normaal gesproken zou je oude papieren inwisselen voor nieuwe, maar hiervan is dus geen sprake. Er is een gebrek aan liquiditeit.”

  De Geus vervolgt en noemt de veiling ‘ dramatisch’. “Hiermee blijkt dat het opkopen van de ECB cosmetisch is geweest. De veiling is zwaar ondertekent, een zeer slecht teken.”

 • Seppel

  Een plezier om te zien cp.

 • cp

  kijk de koersen eens gaan :)

 • jj

  YES! i’m in :-) thanx RB!

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  beter zonder code. Forum eindspel is echt de moeite.
  De uiteenlopende onderwerpen zijn echt interessant

 • RB

  @ jj & StefanB

  Die code is inderdaad een ramp, maar staat op zich los van het forum zelf. Ik heb ‘m zojuist uitgezet, dus nu moet het geen probleem meer zijn.

 • StefanB

  Ja die code is een ramp.
  Nou hoeft het van mij niet meer met die forum.

 • Mark

  Theo waarom copy paste jij Posts van anderen van andere sites. Heb je zelf ook aan 335 gekocht?

 • jj

  @RB
  hi RB,

  i tried, believe me :-) ik heb em echt al vaak geprobeerd…en na 4 x weer op een een andere compu :-)
  wat is nou een hoofdletter en wat niet? daar zit het probleem namelijk..zijn de dikke letters hoofdletters? of die met streepjes eraan of?? vaag …
  groet!
  jj

 • RB

  @ Theo

  Zodra niets meer is wat het leek te zijn, ben je bezig wakker aan het worden. Gefeliciteerd. ;-)

  Een goed boek om te lezen tijdens het ontwaken is ‘De Boogeyman’ van Peter Stuivenberg (o.a. bij Bol te koop). Het is als het ware de geschiedenisles die je nooit op school hebt gehad, maar wel gehad zou moeten hebben.

 • RB

  @ jj

  Dat registrereren kan inderdaad lastig zijn. Vul anders gewoon iets in, dan verschijnt er wel een andere captcha code.

 • Theo

  iemand al Within the Fire gezien?
  Documentaire over g20 in Toronto (2010)
  Shocking!!
  http://underoccupation.com/g20/

  cp : Nog bedankt voor de link.
  ik werd er onpasselijk van niets is meer wat het lijkt te zijn.
  gr.Theo

 • Theo

  Dit is pas inflatie:
  Januari 2005. Toen heb ik nog goud gekocht voor 330 Euro per ounce.
  Nu staat de goudprijs op 1235 Euro per ounce. Zal wel niet in het mandje van het CBS zitten.

  W3.
  ;)

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  ik had dat probleem ook bij eindspel. Uiteindelijk is het mij wel gelukt.
  Die captcha is echt moeilijk.

 • jj

  ik bedoel het registreren op eindspel forum

 • jj

  @RB
  hi RB,

  ik kom er steeds niet in als ik wil registreren.. Op de een of andere manier is mijn invoer van de code steeds onjuist

  mvg

 • Theo

  @cp
  Helemaal niets!
  Hij was wel grappig met de opmerking dat de mensen de euro nog wel wilden. Hij doelde op het verliezen van een geldkoffer waar een andere auto overheen gereden was, waardoor die opensprong en het geld over de snelweg dwarrelde.

 • cp

  jkdj nog wat zinnigs te vertellen? heb het niet kunnen volgen

 • RB

  @ temp242

  Wat versta je precies onder ‘game over’? Kun je het iets concreter maken? Politiek, militair, maatschappelijk, financieel?

 • temp242

  Och beste RB, heb ik drie/vier maanden geleden al gezegd.
  September-uiterlijk 20 oktober 2011 GAME OVER.MVG.

 • RB

  temp, wat denk jij nu dat er de komende maanden concreet gaat gebeuren? Trek die lap ‘ns van je kristallen bol en poets ‘m even op. ;-)

 • temp242

  In gedachten hé RB.

 • temp242

  I

 • RB

  @ temp242

  CP’s link kwam binnen op 22:35 en jij vroeg er om op 22:36. Einstein zou zich hierover achter de oren krabben. ;-)

 • temp242

  Dank je CP, dàt was snel zeg!

 • temp242

  Graag een link beste CP.MVG.

 • cp
 • cp

  iemand al Within the Fire gezien?
  Documentaire over g20 in Toronto (2010)
  Shocking!!

 • Theo

  Theo :We kunnen vragen indienen voor Jan Kees De Jager.Die worden as. Maandag beantwoord door hem bij Knevel en van der Brink ned1 23.00 uur
  a.Welke munt valt het eerst dit jaar?b.Zijn er plannen om goud confisqueren?c.Welke bank valt er het eerst om ?d.Hoe zit het met ons goud? (is dat echt uitgeleend)e.Luistert u ook wel eens naar Kees de Kort? (BNR )f.Heeft u wel eens een boek gelezen van Willem Middelkoop (overleef de kredietcrisis)enz.Zeg nu zelf deze vragen stellen ze toch niet.ik ga wel kijkengr.Theo

  Vandaag is het zover Jan Kees de Jager gaat de vragen van de kijker beantwoorden.
  Misschien steld Oorlogsverslaggever Arnold Karskens een goede vraag tussen door.
  laten we het hopen.
  gr.Theo

 • rinse

  http://biflatie.nl/artikelen/58-crisis/16760-enorme-crash-kan-binnen-weken-uitbreken

  een heeel maar dan ook een heel duidelijk stuk voor de ‘gewone’ man…
  angst is een heel slechte raadgever, maar in dit geval een duidelijke raad gever….
  wees voorbereid op het ergste, maar HOOP het beste

 • RB

  @ Rolf

  Bedankt voor de toelichting.

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  De prijzen op de inkoopsite zijn in beginsel indicatief omdat die niet altijd actueel zijn. Daar komt over een maand een nieuwe variant waar dit wel zo is, maar tot die tijd worden prijzen handmatig aangepast.

  Wij bieden voor zilveren 1 oz munten zoals de Maple Leaf en Philharmoniker 10 a 11% boven de huidige zilverwaarde.

  Momenteel staat de zilverkoers op EUR 27,90 per ounce.
  De verkoopprijs begint bij deze munten vanaf zo’n EUR 33 op het moment van schrijven en de biedprijs bedraagt EUR 30,97.

  Het verschil tussen aan- en verkoop bedraagt dus zo’n 7%. Onze reguliere marge ligt uiteraard lager, we hanteren deze biedprijs omdat bij hogere prijzen we veel vanuit het buitenland aangeboden krijgen. Misschien dat we in de toekomst onderscheid kunnen maken waarbij munten ingekocht bij TSM een hogere waarde vertegenwoordigen.

  De import in Nederland is niet langer van toepassing. Het BTW tarief was tot 2011 6% en vanaf 2011 is dat tarief verhoogd naar 19%. Dit maakt het veel te duur om munten te importeren, dus hebben wij de keus gemaakt om elders de munten in te kopen om zo goedkoper te kunnen leveren.

 • RB

  Voor diegenen die zich, naast het stapelen van edelmetaal, ook op andere gebieden willen voorbereiden op een eventuele crisis, is er de spin-off van dit blog. U zijt van harte welkom. ;-)

  http://eindspel.forum2go.nl/index.php?sid=e5031b193eb1d0e0311a3956b00ca3f0

 • gordijnen

  @Jullie
  Gelukkig doet Jaap Koelewijn niet mee in belegen in edelmetalen, scheelt hem toch een hoop kosten.

  Wel hoop ik dat hij veel divident ontvangt op de AEX.

  Het is wel erg triest gesteld met de media, als een hoogleraar dit soort zaken weet te verkondigen op de tv. Zou strafbaar moeten zijn.

  Wij weten gelukkig beter. Er is maar een advies, edelmetalen blijven kopen en geduld.

  Gelukkig nog wat tijd om mij voor te bereiden op de toekomst.

 • x

  28 x 1.19 = 33.32 trouwens!

 • René

  @Mark,

  Hoe bedoel je, 19% kan niet?
  Ik begrijp echt niet waar je het over hebt…

 • Jullie

  Meeste zullen het al wel gezien hebben, maar, kijken vanaf 10:00minuut.

  http://www.rtl.nl/xl/#/u/33b2d5b6-a78d-c4fc-2779-75230534198d/

  Echt weer hilarisch !
  Die establishment mannetjes proberen echt wanhopig hun geloofwaardigheid te verdedigen ! :D
  Die Jaap Koelewijn spant hier de kroon. Vooral omdat hij direct Soros aanhaalt… dat bewijst toch wel hoe incompetent deze man is.

 • Mark

  @René

  Nee 19% kan niet anders zou de prijs nog hoger liggen. Spot nu 28, met 19% btw zit je al op 34,50. Zonder winstmarge dus.

 • René

  Wat een gezeur over die btw.
  Als particulier betaal je in Nederland 19% btw.
  Als je gaat verkopen, krijg je die natuurlijk niet terug.
  Maar dat is helemaal geen probleem.
  Want wie wil er nu verkopen?
  Ik wil voorlopig alleen maar kopen.
  Tegen de tijd dat ik wil verkopen, lach ik om die 19% (over de inkoopprijs)
  Einde discussie, het is namelijk niet zo boeiend…

 • Jullie

  Zou het ook niet het proberen waard zijn om een soort proces te beginnen aangaande de legal tender wetten ? Of hier eens wat meer over zien te weten te komen ?
  Heeft overheid wel het recht om 19% te eissen op de Oostenrijkse Phillie’s ? Zou de europese legal tender wet dit niet onmogenlijk moeten maken ?

  Ik lig zelf niet zo erg wakker van die 19% btw, maar als het zonder btw kan, dan natuurlijk liever zonder.

 • RB

  De BTW bij invoer op zilveren munten is per 1 januari 2011 onder het algemene BTW-tarief van 19% gebracht. Op zilveren munten wordt bij Silver Mountain de margeregeling toegepast. Dit betekent dat er 19 % BTW wordt berekend over de brutowinstmarge.

  Kortom, wordt er voor 29 euro ingekocht en voor 33 verkocht, dan geldt de BTW alleen over die 4 euro. Het forse prijsverschil tussen verkoop en inkoop kan dus niet uitsluitend worden verhaald op de BTW plus wat winst.

  Rolf, kun je hier uitsluitsel over geven?

 • JH

  @ Freddie H.

  Grappig dat je dat zegt. In onze huidig economisch gestel hebben we meer aan historici dan aan ‘economen’. Alhoewel…. mensen schijnen toch niet te leren van het verleden.

 • Freddie H.

  Vroeger bij mij op school hoorden piramides bij geschiedenis en wiskunde, en niet bij economie. Daar hadden ze beter kunnen blijven…

 • Seppel

  Da’s niet meer volatiel de laatste tijd, da’s jo-jo.

 • XX

  @JoeBar Mbt de btw het volgende, als je bijv in Duitsland munten koopt betaald men hierover 7% btw.Na navraag bij de belasting en de douane het volgende, als men deze btw als handelaar terugvorderd in Duitsland mag men hier in nederland geen marge regeling van 6% toepassen en dient men 19% belasting door te berekenen aan de klant.

 • temp242

  JoeBar :Margeregeling, tja, die begrijp ik niet helemaal denk ik. Als ik gewoon de spotprijs neem, een paar procent premium en dan 19% erbij tel zit je echt op de verkoop prijzen in NL.Doe hetzelfde in duitland en dan zit je inderdaad op 7% BTW zoals in duitsland gehanteerd wordt.Voorbeeld tussen 5500 en 4400, haal de btw eraf (-16% van het eindbedrag) en dan zit je op ~4600Niet leuk, maar i. nl ben je de btw gewoon kwijt wanneeer je weer verkoopt.Ik geloofmdat Rolf indaadzou trachten de ver en inkoop prijzen bij elkaar te krijgen maar…..Toch heeft Rolf geen slechte inkoop prijzen, maar je moet eerst 19% overbruggen

  Wat is 19% overbruggen tegen de tijd dat heel het westers model ineenstort.

 • temp242

  Diezelfde Soros zegt ook in Knack:
  “Een harder optreden tegen speculantenb zou er wezenlijk toe kunnen bijdragen dat de lont uit de crisis wordt gehaald”. Hoort hem, dé vader van àlle speculanten.
  Het feit dat lepe Soros heel zijn beleggingsfonds geliquideerd heeft, spreekt ook boekdelen, die wéét gewoon dat uiterlijk eind oktober 2011 het DEFINITIEF GAME OVER is!

 • oo

  Soros in Knack: U werdt internationaal bekend als valutaspeculant, toen u met succes de britse pond aanviel. Zou u vandaag als investeerder speculeren tegen de euro ?

  Ik speculeer zeer zeker niet tegen de euro. De chinezen hebben namelijk veel belang bij een alternatief voor de dollar, en ze zullen dus zowel de euro ondersteunen als alle inspanningen van de europeanen om hem te redden. Vandaar ook die mysterieuze koper, die voordurend de euro steunt.

  De tijd zal het ons leren :-) (dat was ik niet soros hé)

 • oo

  @Cinelux: eerder was de uitleg dat met de btw verhoging de biedprijzen zouden stijgen en het voor de bezitters enkel winst was (als je al had) en dat de btw op de invoer was. Denk niet dat er op “tweedehands” btw zit. Als je bijvoorbeeld zilveren guldens afrekent staat enkel de btw op de verzending vermeld. denk dat het verschil gewoon zit in het bedrijfsaspect: service/opslagrisico/prijsrisico,….. Rolf heeft ook een discount afdeling gehad op de vorige site en ik dacht dat daar ook geen btw op zat als ik mij niet vergis.

 • JoeBar

  Margeregeling, tja, die begrijp ik niet helemaal denk ik. Als ik gewoon de spotprijs neem, een paar procent premium en dan 19% erbij tel zit je echt op de verkoop prijzen in NL.
  Doe hetzelfde in duitland en dan zit je inderdaad op 7% BTW zoals in duitsland gehanteerd wordt.
  Voorbeeld tussen 5500 en 4400, haal de btw eraf (-16% van het eindbedrag) en dan zit je op ~4600
  Niet leuk, maar i. nl ben je de btw gewoon kwijt wanneeer je weer verkoopt.
  Ik geloofmdat Rolf indaadzou trachten de ver en inkoop prijzen bij elkaar te krijgen maar…..
  Toch heeft Rolf geen slechte inkoop prijzen, maar je moet eerst 19% overbruggen :(

 • Cinelux

  Volgens mij worden bij de meeste handelaren zilver op de marge regeling verkocht (6% btw) tenminste waar ik heb gekocht.
  Dus die ben je zo en zo al kwijt, zal nog wel een aantal procenten inkoop/verkoop verschil inzitten.Dus 10 a 11 procent ben je minimaal al kwijt.
  Maar het verschil tussen 4400 inkoop en 5500 verkoop is inderdaad wel groot.

 • Mark

  @JoeBar

  Nee, begin januari beloofde Rolf zelfs dat de biedprijzen verder zouden stijgen door de btw verhoging. Maar hij heeft de biedprijzen alleen maar verlaagd. Dit schreeuwt om een verklaring van zijn kant.

 • oo

  @JoeBar
  btw is op invoer niet ?

 • Gerard

  @Oom Dagobert
  Het wordt vaak zo voorgesteld, dat weet ik, maar zo werkt het NIET. Het wordt ook vaak door vooral socialisten aan de kiezers zo verkocht, maar is een botte en hardnekkige leugen.
  Als je ooit economie hebt gehad op school, had je dit kunnen weten.

  Een product in de economie is een “piramide”.
  Bovenaan in die piramide zit de producent. Die maakt een product, bijv. een auto.
  Deze auto gaat naar de exporteur, die verdient daar ook aan.
  Deze auto gaat naar de importeur, die verdient er ook aan, maar weer iets minder.
  Van importeur gaat deze naar de dealer.
  Pas dan zit je onderaan de piramide en daar zit de “consument”.
  Aan die consument wordt altijd alles doorberekend. Dus indien ergens in die keten een belastingverhoging wordt doorgevoerd of kostenverhoging, gaat die van boven naar beneden, verticaal door de piramide.
  Uiteindelijk betaald de consument “alles”.

  Dus het totaal onzinnig om de prijs een fles wijn van de producent te vergelijken met de prijs van dezelfde fles wijn die uiteindelijk in het restaurant bij je op tafel staat.

  Zo is het ook totaal onzinnig om de prijs van ruwe olie op de termijnmarkt te gaan vergelijken met de literprijs aan de pomp. Het is daarom ook logisch dat wanneer de ruwe olie met 15% daalt, daar aan de pomp maar 3% van over blijft.

  Om die reden is het misleiding in de politiek om te stellen om op bedrijven meer belasting te heffen. Uiteindelijk betaald dit ALTIJD de consument.

  En hoe hoger in de piramide, hoe meer er verdient wordt. Immers, een dealer verkoopt 50 auto’s per jaar. Een producent 100.000.

 • JoeBar

  @RB

  Op zilver zou de 19% BTW een verklaring kunnen zijn, die zat er vorig jaar nog niet op en nu wel.
  Er moet dus een flinke stijging op de spot zitten wil je die in de verkoop terug zien.

  JoeBar

 • RB

  @ Oom Dagobert

  Dank voor de reactie. Ik hoop echter nog steeds dat Rolf de huidige grote verschillen tussen inkoop en verkoop wil toelichten.

  Rolf?

 • Oom Dagobert

  @RB
  Dit is ook een vorm van inflatie hé. Maar wat u ook koopt; ’t is overal zo !
  In het frans is er en spreuk die ik tracht te vertalen: Er zijn er die vreten; anderen worden opgevreten.
  Koop nu eens een nieuwe wagen en verkoop die straks terug. Je zal staan kijken.
  In België krijgt de aardappelboer 2 eurocent voor zijn knollen. Koop ze in de winkel……
  Nog onlangs in een restaurant; een fles wijn € 13.50. In feite niet zo duur. Deze zelfde fles koop ik in Frankrijk voor € 2.35
  M.a.w: de wereld bestaat uit vreters.
  Mijn besluit: dit is de hoofdoorzaak van gans het financiële wereldprobleem. Overdrijven op alle vlakken tot de slachtoffers met bakken uit de lucht vallen. Uiteindelijk keer je terug naar een moderne vorm van middeleeuwen waar je aan de top van de piramide nog een paar steenrijken zal overhouden en aan de basis zeer veel armen.

 • Gerard

  Ook de parabolische stijging op CHF werd, “zoals altijd” zwaar afgestraft door een forse daling.
  Maar zit nu weer aan de onderkant van de keltner channels, was steeds een keerpunt. Ook RSI staat nu goed. Ook MA50 was steeds een keerpunt, nu er licht doorheen.
  Nu de liquiditeit in de EUR opdroogt zal er extra vraag komen op CHF.

  Short USD-CHF of EUR-CHF worden weer leuk.
  Wie niet bekend is met forex, kijk eens naar de ETF tracker FXF. Dit short USD-CHF, m.a.w. speelt in op stijgende CHF.
  Het nieuwe goud heet “CHF” !!

 • Gerard

  @buffel
  Verkopen is waanzin! mijn advies NIET verkopen nu!
  We staan nu aan het begin van de run naar boven.
  Laat je nu niet gek maken met die hoge volatiliteit. Het slaat alle kanten op en dalen en toppen zijn nu absoluut “onvoorspelbaar”.
  Ook op de beurzen: Het “hopeloos” slechte nieuws werd en wordt vertaald in stijgende beurzen.

 • Gerard

  Hier is de link nog, waar het verhaal op biflatie gebasseerd is:
  http://www.financialexpress.com/news/Creditdefault-swaps-head-for-worst-month-in-Europe/837873/

 • Gerard

  @Maria
  Dit verhaal had ik vrijdag ook al aangegeven op pagina 1 onder #15.
  Dit las ik net ook op biflatie.nl, en dit is wat we verwachten kunnen.
  In de bijdrage #15 had ik nog meer overeenkomsten met 2008 aangegeven. O.a. de hoge volatiliteit. En ook de tegenstrijdige bewegingen.

  Ik zou zeggen, sluit aandelen komende week of weken. Miners niet meteen, maar zullen na een daling onevenredig gaan met de grote indexen. Op korte termijn kan het dus meedalen, op middelanfe en lange termijn gaan deze sterk stijgen. Maar hierop geen paniek, ook deze kunnen extreem volatiel zijn.

  Hoe leuk en winstgevend dan ook, opties op o.a. SLV en GLD sluiten.
  “cash is king” op dit moment.

  Verschil met 2008 is dramatisch:
  De FED rente STAAT al op NUL, “2008 nog niet”
  De stimulans (miljardeinjecties) vanuit de overheid zijn al gedaan, “2008 nog niet”
  Geldveruiming is al te veel gedaan, “2008 nog niet”
  Kortom, al het kruit is al verschoten….

 • Maria

  Kijk even op biflatie.nl Binnen enkele weken verwacht men de crash.
  Zelfs la Garde benoemt het. Ik had oktober 2011 al enige keren hier aangegeven dus zit er misschien niet zo ver naast. De grootste crashes uit de geschiedenis zijn altijd in Oktober geweest. Helaaaas.

 • buffel

  @RB
  zit met gelijkaardig probleem:
  wilde graag 5 kg cookisland verkopen maar inkoopprijs = slechts 4400, verkoopprijs = 5500

 • RB

  @ buffel

  Ik ben hier benieuwd naar omdat vorig jaar om deze tijd de zilveren Maple Leaf op zo’n 19 euro stond en met minder dan een euro verschil werd teruggekocht. Deze marge is geen vergelijk met het verschil dat nu tussen verkoop en inkoop zit.

 • eisbegel

  @gordijnen

  Die neemt geen enkel risico. In 2014 weet geen kat meer wat hij in 2011 gezegd heeft. Meeste politieke uitspraken zijn al vergeten na een maand, laat staan na drie jaar

 • buffel

  @ wortlbea : nu nog vraag 2 beantwoorden :-)

 • AJ

  @Johan de Velde
  Mark Twain schijnt ooit gezegd te hebben:
  ‘De geschiedenis herhaalt zich niet, maar hij rijmt wel vaak.’

 • RB

  @ Wortelbea

  Dank je. ;-)

 • Wortelbea

  ja lap moderatie…
  in het kort:
  http://www.inkoopedelmetaal.nl.

 • RB

  Twee vragen aan Rolf:

  1. Waar kan ik op de site de afdeling inkoop (lees: terugverkoop) vinden?

  2. Waarom zitten er zulke enorme verschillen tussen verkoop- en inkoopprijzen als het gaat om bijvoorbeeld zilveren Maple Leafs?

 • gordijnen

  @Wortelbea

  7200 miljard.

  Zuid europese landen hun goud inleveren?

  Volgens mij kunnen het beter kopen.

 • Piet3

  Zolang de amerikanen fiat goud bezitten zal het niet veel uitmaken. Mochten ze het allemaal fysiek willen hebben dan is het een ander verhaal.
  Bij biflatie vond ik het wel een overtuigend verhaal over een mogelijke leegloop aan goud: korte en lange rente laag, onduidelijk houden hoeveel dollars in omloop zijn.
  http://biflatie.nl/artikelen/34-economisch/16756-geen-qe3-maar-operation-twist-2

  Net zoals de fysieke levering door Chavez groot nieuws is. Dan vraag je je af hoe alle andere overheden het goud opkopen. Als dit niet fysiek geleverd word blijft het dan in de kluizen in Amerika, zo ja dan kan toch nog aan de fysieke vraag worden voldaan. Zolang we niet weten hoeveel goud er werkelijk in het bezit is van overheden/FED kan de prijs sterk fluctueren.

  Dan nog even een oud stukje, over een illegaal goudtransport uit 2009, wat problemen op kan leveren:
  http://www.worldpersia.com/forum/viewtopic.php?t=14989

 • Mark

  Goud populairste beleggingsklasse in VS. misschien toch al een bubbl2?

  http://www.iexprofs.nl/profsnieuws/66248/Amerikaan-In-gold-we-trust.aspx

 • Timbo

  Hetgeen in de jaren 30 in de states is gebeurd met het confisqueren van goud, was dat men idd goud heeft geconfisquerd, maar dit door het goud uit de kluizen te halen in de banken.

  Zoals hier al is aangegeven, komen aankloppen kunnen ze nooit praktisch doen, je kan het verkocht hebben, verstopt, weggegeven enz, ik zelf heb bv samen met enkele mensen samen gekocht, om meer korting te krijgen…. Factuur staat wel op 1 naam.

  Het gaat enkel wat er in de kluisjes op de bank ligt.

  Ik weet nog goed, de mensen die in 2008 voor de gesloten deur stonden bij kaupting bank, vertellend aan de camera, “meneer mijn waardevolle bezittingen liggen in de kluis, en ik kan niet binnen…..”

  Ik acht het zeer reeel dat we zulke beelden nog te zien gaan krijgen.

 • Piet3

  Even een liedje voor de nodige ontspanning:
  http://dailybail.com/home/my-country-my-ass.html

 • Piet3

  @greetjes

  Dit soort grafieken en columns lees ik erg graag om ook een ander licht op de zaak te lezen. Types als Bronson kan ik wel waarderen als knuppels in het hoenderhok, ook al hoeft het niet zo direct. Ben ook vaak te vinden in de koffiekamer bij iex. Hier komen ook mooie discussies tussen daytraders en fondsmanagers langs die je aan het denken zetten.
  Ben zelf erg bullish op zilver en een eventuele terugval kan mij niet afschudden, heb zelf nog geen overtuigende verhalen/inzichten kunnen vinden die mij van zilver af kunnen brengen.

 • greetjes

  @Piet3

  Leuk Piet3, al die grafiekjes. Omstandigheden nu zijn erg afwijkend. Wat Johan al aangaf: de geschiedenis herhaalt zich, maar kopieert zichzelf nooit. En daarmee is wat mij betreft alles gezegd over de waarde van zulke grafieken en bijbehorende analyses. Van specialisten die er steeds naast zitten. Kunnen we van die specialisten afzonderlijk niet beter eens een foutanalyse maken. Dan weten we meteen welke columns de moeite van het lezen waard zijn.

 • Eduard

  Legitimatieverplichting is alleen bij goud en alleen vanaf EUR 11.000.
  Zolang je dus voor max. eur 11.000 per bestelling koopt hoeft Rolf alleen een naam en adres op de factuur te melden. Aan de hand daarvan valt er nooit iets te confisqueren lijkt me.

 • gordijnen

  EFSF-chef: crisis kan in 2014 voorbij zijn.

  (Crisis, zijn volgens mij gestopt met nummeren?

  http://www.telegraaf.nl/dft/10440286/__EFSF-chef_optimistisch__.html?p=5,1

  Dit zou ik ook roepen als ik Klaus Regling op die post.

 • MadMax

  @cp
  Daar is heel weinig kans op. Wat privepersonen aan zilver hebben gekocht de laatste jaren stelt namelijk ultiem niets voor in verhouding tot de overheidsfinancien. Confiscatie gebeurt misschien wanneer de overheid een serieuze dreiging voelt. Daar is dus volstrekt geen sprake van, naar mijn overtuiging natuurlijk.
  Wanneer iemand mijn zilver zou willen confisceren is dat een daad van grote agressie en daar mag ik mij natuurlijk met alle middelen tegen verweren. Ik ga nooit vrijwillig een slaaf worden, dat begrijp je.

 • gordijnen

  @cp

  Confiscatie = in mijn ogen diefstal.

  Ik ben tegen diefstal.

  Bezoek nodig ik altijd uit, of niet.

  Iedereen weer dank voor de informatie. Altijd welkom.

  Edelmetalen mogen van mij wel weer naar boven.

  Of is dit te?

 • Piet3

  Betreffende confiscatie
  De overheid zou mogen confisceren bij mijn weten. Wij zijn namelijk geen souvereine burgers.
  Of het nut heeft voor een overheid isuiteraard een tweede . Ze zullen eerder naar goud gaan lijkt me.
  de overheid zal heel veel werk moeten verzetten om het te krijgen. In Amerika is in de jaren 30 ook niet actief geconfisceerd. Maar je was verplicht het in te leveren tegen een vaste prijs. Deed je dat niet dan kwam men het niet ophalen.
  Nadat ik wat bij Rolf heb gekocht heb ik het uiteraard aan een onbekende weer doorverkocht op een louche parkeerplaats en de rest is bij een inbraak gestolen.

  Je vraag mbt onze persoonsgegevens bij Rolf is wel interessant, hij zal het nodig hebben en gebruiken voor de exploitatie van zijn webwinkel. Maar volgens mij is hij niet verplicht bij te houden wie wat heeft gekocht zolang de bedragen niet een bepaald bedrag overstijgen(€10.000 oid). Mocht het daarboven komen dan moet hij volgens mij wel gegevens van ons vergaren. Misschien dan Rolf hier ons enig uitsluitsel over kan geven.

 • cp

  @johan: amen.. ik denk dat je het heel mooi hebt verwoord… ben het helemaal met je eens dat zaken toch anders kunnen gaan dan wij hier met z’n allen denken. De banksters hebben nog steeds de strijd niet verloren!

  Wat mij ook opvalt, is dat het onderdeeltje confiscatie hier weinig besproken wordt.. laten we wel wezen, als Rolf verplicht wordt om te vertellen aan wie hij pm’s verkocht heeft, zal hij dit zeker doen. Het gevolg is dat dan bekend wordt wat we aan voorraad hebben gekocht en kunnen we dus mogelijk een bezoekje verwachten.

  Hoe zien jullie dat?

 • Piet3

  @cp

  Zal er dan een doemscenario voor goud bijgooien om de status quo te herstellen:
  http://www.safehaven.com/article/22333/gold-2006-vs-gold-today-does-it-look-familiar

  NB:
  Doemscenarios en conspiracies horen nu eenmaal bij zilver en het gemiddeld forumlid komt al verder dan de NOS, telegraaf, nu.nl etc. en acht ik zelfstandiger, geinformeerder en overwegender dan een gemiddeld persoon die doemscenarios/gevaar ziet in Al Qaida, klimaat, milieu, psychos, MO-dictators, Chavez, Putin, China etc.

 • MadMax

  @Piet3
  Leuk filmpje!

 • Johan de Velde

  Net zoals velen op dit blog ben ik van mening dat de fundamenten van edelmetalen best wel sterk zijn. Niet alleen vanwege het monopoly-geld dat van de ene op de andere dag waardeloos kan worden, maar ook omdat het grote publiek nog steeds denkt dat alles wel goed zal komen.
  De media geven af en toe wel wat realistische informatie door over de ontstane dreigingen, maar doen dat op een dusdanige wijze dat hooguit een enkeling daar onrustig van wordt. Zolang de prijzen nog niet spectaculair gaan stijgen, de winkelschappen nog vol zijn en het salaris of de uitkering nog binnenkomt, zal de onrust beperkt blijven. En zal de koopkrachtdaling van onze euro’s ook beperkt zijn. Na Prinsjesdag zal er best gemopperd worden, maar daar zal het waarschijnlijk bij blijven….
  Velen van ons verwachten dat dit in de nabije toekomst anders zal worden. Ik ook. Maar ik heb genoeg levenservaring opgedaan om te weten dat het anders kan gaan dan ik verwacht. Er is een Frans spreekwoord dat zegt “de geschiedenis herhaalt zich”, maar wat de meeste mensen niet weten is dat er nog iets achteraan komt en dat is: ‘maar kopieert zichzelf nooit.’ Dat betekent dat ik er rekening mee houdt dat het toch anders zal gaan dan ik verwacht. We hebben al lang niet meer te maken met normale beurzen, waarbij vraag en aanbod de prijs bepalen. Veel beurzen, en zeker die van de edelmetalen, worden sterk gemanipuleerd. Niemand van ons weet, wat de banksters en politici nog meer aan trucjes uit de hoge hoed gaat toveren om ons het leven zuur te maken. Manipulatie, confiscatie, marginverhogingen zijn misschien alleen maar voorproefjes. Je moet je ten alle tijden realiseren dat kopers van edelmetalen zichzelf onbewust tot een vijand van het systeem verklaren. Door hun aanschaf van edelmetalen geven zij immers een signaal af dat ze het systeem niet meer vertrouwen. Iedere lezer van dit blog kan wel 10 dingen bedenken waarmee zij ons het leven zuur kunnen maken. Dat betekent voor mij dat ik nooit meer “alles op één kaart zet”. Want als mijn verwachtingen op één of andere manier niet uitkomen, wil ik daar niet mijn hele leven spijt van hebben.
  Laat je niet bang maken en neem weloverwogen beslissingen. Als de waarde van het monopoly geld snel gaat dalen, dan zitten wij goed. Maar zorg ervoor dat je ook nog kunt slapen als morgen de PM’s halveren in prijs. Niemand verwacht het (ik ook niet) maar ik kan wel veel voorbeelden noemen, waarin het onverwachte toch realiteit werd.

 • cp

  sterker nog, dit soort filmpjes creëren een soort van angst bij mensen die niet sterk in hun schoenen staan.. dit is gevaarlijk! Ze kunnen keuzes maken waar ze later spijt van kunnen krijgen…

 • buffel

  @shamrock:
  je hebt gelijk maar dat geldt eigenlijk ook voor goud en zilver…

 • shamrock

  Al die toekomst voorspellingen hebben toch geen nut,ze kunnen maar kwalijk het weer 2 dagen vooruit voorspellen!!!!

 • Piet3

  @cp
  Dan hoef je onderstaand filmpje ook niet te kijken. Ook deze persoon verwacht deze en/of volgende maand een spannende periode.

  http://www.youtube.com/watch?v=e68JdtAQ6Ew&feature=player_embedded#!

 • cp

  Alexander Retrov zijn berichten op Youtube kan ik je idd niet aanraden.. je wordt er depri van. Als hij gelijk heeft, heeft het weinig zin om g/z te kopen, want je pleziertje zal van korte duur zijn. Hij geeft dus aan dat we op 26 sept naar de ‘klote’ gaan.

 • shamrock

  oud fragment maar overduidelijk!!!
  http://usdebt.kleptocracy.us/

 • rob

  Hmmm, Legato moet zijn Legatus.

 • rob

  @pietje
  Reinhard legt op zijn website (http://www.enterprisecorruption.com/) een verband tussen economische gebeurtenissen en data van ‘events’ van een club genaamd Legato. Met verbazingwekkende precisie voorspelde hij de crash op 15 september 2008 al een half jaar van tevoren. Recentelijk voorspelde hij de top van de Dow op 2 mei 2011. De data waar hij de komende gebeurtenissen ziet zijn 23 oktober 2011 en 2 februari 2012 (http://www.enterprisecorruption.com/wp-content/uploads/2011/05/Actor07-Apr.-11-14ss.jpg). Welke gebeurtenissen dat zijn, vertelt hij helaas niet. Daarvoor moet je een abonnement bij hem aanschaffen.

 • greetjes

  en weer! zondag! Kennelijk ben ik wel erg onder de indruk van de link die je doorstuurde. Net de video van Alexander Retrov gezien. Indrukwekkend. Ik begrijp nu wel dat ik de toon van je berichten de afgelopen dagen niet zo vrolijk vond. Er zit niet anders op dan met een open vizier en een groot hart de toekomst in te gaan.

 • greetjes

  te snel, afijn temp242

 • greetjes

  @ temp242

 • rob

  @MadMax

  Ik meen mij te herinneren dat Jim Willie het toendertijd (een jaar of al wel langer geleden?) het in zijn opinie-stukken erover had dat zowel Chinees goud en zilver als onderpand voor de Amerikaanse technologie-overdracht dienden. Ik kan het betreffende artikel echter niet 1,2,3 vinden.

 • greetjes

  @ mark

  Over de Filippijnen raast nu ook een orkaan, ook al 8 doden gevallen. Dat bericht kon ik met moeite vinden…

 • greetjes

  Mark :Omdat het de VS betreft is het volop in de media maar als er elders een categorie 1 orkaan is hoor er je er nooit wat van.

  101 Stem

  Over de Filippijnen raast nu ook een orkaan, ook al 8 doden gevallen. Dat bericht kon ik met moeite vinden…

 • pietje

  lees ook deze.
  Credit-default swap indexen zijn op weg naar hun slechtste maand ooit in Europa wat betreft de regio schuldencrisis verslechtert en de wereldeconomie vertraagt ​​troebel maken markten voor schuldpapier.
  http://www.financialexpress.com/news/Creditdefault-swaps-head-for-worst-month-in-Europe/837873/

 • gordijnen

  Ter info.

  Ik heb gelezen dat er afspraken zijn gemaakt over de verkoop van goud in de EU.

  Volgens mij was het dat er per jaar niet meer dan 400 ton of 440 ton aan goud mag
  worden verkocht per jaar. Hiervoor moet dan wel eerst toestemming worden gevraagd.

  Helaas geen tijd om dit nog op te zoeken op internet.

  Ga op familiebezoek, aardige mensen, maar steken graag hun kop in het zand.
  Ik ga er dan ook maar niet te veel energie aan verspillen.

 • pietje

  Markt crash ‘zou kunnen raken binnen enkele weken’, waarschuwt bankiers

  Een ernstiger crash dan een veroorzaakt door de ineenstorting van Lehman Brothers zou kunnen worden op de weg, volgens de alarmsignalen op de kredietmarkten.

  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8721151/Market-crash-could-hit-within-weeks-warn-bankers.html

  Dus wees gewaarschuwd!

 • RB

  @ cp

  Onthou gewoon de vuistregel die ik hier wel eens heb geciteerd door zulke grote aantallen te vertalen in seconden. Gaan we. ;-)

  Een miljoen seconden is ongeveer 11 dagen. Een miljard (Eng. billion) seconden is bijna 33 jaar. Maar neem een biljoen (Eng. trillion) seconden en dan ben je al zo’n 33.000 jaar verder.

 • MadMax

  @rob
  Was het niet de Chinese zilvervoorraad die als onderpand diende waardoor China werd toegelaten tot de WTO? Die zilvervoorraad die de US daarna op de markt heeft gebracht waardoor de Chinezen kunnen fluiten naar hun zilver?

 • MadMax

  In 1987 werd er een piramidespel ontwikkeld in Den Bosch. Kon je een vliegtuigstoel kopen voor 1000 gulden en wanneer je de voorste stoel had bereikt werd je piloot, vloog je uit en kreeg je iets van 26000 gulden.
  Wekelijks werd er uitgevlogen en werden er feestjes gebouwd met champagne en coke in de Spotvogel, de kroeg vanwaar het georganiseerd werd. Iedereen gelukkig en blij.
  Na enkele maanden was het spel flink uitgedijd en was het the talk of the town. Hierna bereikte het snel een piek en stortte het spel wegens gebrek aan instappers in elkaar met tientallen of meer halfvolle vliegtuigen.
  Zo zit ons formeel monetair systeem ook in elkaar. En min of meer alles in het fundamenteel en dagelijks leven is gelinkt aan dat monetair systeem …

 • Jullie
 • rob

  @pietje
  Wat ze er niet bij vertellen: De Europese goudvoorraad dient al als ‘onderpand’ voor een kleine 100-voudige aan leningen die de Amerikaanse grootbanken hebben uitstaan. (En o.a. ook de Chinese historische goudvoorraad, als ruilmiddel voor de status ‘beste handelspartner’ ontvangen door de Amerikaanse grootbanken in de jaren ’80).

  In het komende heetste van het crisisvuur zal blijken dat alle banken (dus ook de centrale banken en het stelsel van de FED) lege hulzen blijken te zijn, waar alle waardevolle assets
  uit weggezogen zijn door de elite.

 • Nico
 • MadMax

  @Wortelbea
  Het is eenvoudigweg zo waanzinnig.

 • Wortelbea

  20*20*20 = 8000 m³
  aan grof 20 kg de dm³ is dit dus 160.000.000 kg of 160.000 ton
  160.000 ton aan 45 miljoen de ton = 160 * 45 miljard
  of dus +- 7200 miljard eur aan goud op de hele wereld. Hmmm dat is ook niet veel hé ?
  USA heeft meer schulden dan dat er goud is op de wereld….
  Ik moet toch ergens een rekenfout maken of is dit echt zo waanzinnig???!

 • MadMax

  Huh, mijn reactie van een minuut wacht op moderatie??? Rolf, was geburt? Weer zo’n technisch probleem?

 • MadMax

  @Wortelbea
  @cp
  Het is idd min of meer onvoorstelbar hoeveel politiek geloofsgeld in het systeem zit. Daarom is goud in verhouding feitelijk slechts goedkoper geworden de afgelopen tien jaar.
  Wat verder opvalt is dat 99% van de bevolking in het westen nog steeds geen goud of zilver gekocht heeft. Velen zijn volstrekt slaafs aan de formele doodzieke, arrogante, megalomane, misdadige politieke/bankiers-bende. En dat noemt zich dan vrij en onafhankelijk. Zo! dat is er ook weer uit. Haha.

 • cp

  helemaal mee eens,, we zijn zo doodgegooid met al die miljarden dat we er eigenlijk blind voor geworden zijn..

 • Wortelbea

  Ik snap dat ondepand gedoe vangoud niet goed:
  1 Ton goud is (momenteel welliswaar maar toch) toch ‘maar’ +- 45 miljoen eur waard ?
  wat zijn dan 100 of 200 ton (4,5 of 9 miljard) tov leningen van 100 en meer miljard ?

  nu ja, 10% garantie is beter dan niks maar een paar ton is toch niet veel ?

  Hetzelfde met de ‘goudberg’ van Khadafi: eeuh 150 ton ? So 7 miljard ? haha daar draait tegenwoordig toch niemand zijn hand voor om ?

  Italië is natuurlijk wel al wat de moeite: 2400 ton. net genoeg voor dikke 100 miljard eur.
  Euuh ? 100 miljard eur was dat niet wat Griekenland ‘gekregen’ heeft bij de eerste ‘redding’ ?

  Dit alles doet mij vooral denken dat er veel te veel geld is !!! (of dat goud dringend in geld uitgedrukt sterk in (geld)waarde moet stijgen. een factor 50 ?)

  Of zie ik iets over het hoofd ?

 • x

  Gister ook nog een mooie koop gedaan van 112,2 gram zilver. is niet veel.. maar was het enigste nog dat ik kon kopen meer € had ik niet in mijn bezig.

  Een van de aankopen was een 1 OZ Kookaburra 1999 Privey Mark Series Nehterlands 1 Guild.

  Kan iemand mijn over deze munt/Deze serie wat meer informatie geven of een link naar een site?
  Zelf kom ik maar zeer weinig informatie tegen op het web.

 • Oom Dagobert

  @pietje
  Intelligente Madam die Ursula von der Leyen !
  De rijkdom (goud) in het zuiden weggraaien en waardeloze €’s uitreiken. Ik heb het vermoeden dat deze dame maar al te best weet wat er aan de hand is.
  Lijkt mij een oorlogssituatie zonder geweld.
  Nadien volgt de goudstandaard waar de rijke landen ( intelligente graaiers )opnieuw heer en meester zullen zijn.
  Dank u Pietje voor je opzoekwerk!

 • MadMax

  Het lijkt me onvermijdelijk dat de massa’s ergens de komende maanden meer belangstelling gaan tonen voor fysiek goud & zilver. Met name zilver omdat goud “te duur” aan het worden is voor velen. Ik hoop dat Rolf (binnenkort de rijkste man van Nederland) voldoende voorraad in huis heeft.
  Wanneer in Nederland bv 4 miljoen mensen slechts 100 troy ounce zilver aanschaffen in een jaar krijg je extra vraag van 400 miljoen troy ounce …
  Iedereen die inmiddels zilver en/of goud aangeschaft heeft hoort weldra bij de gelukkigen. We ain’t seen nothing yet, zoveel is wel duidelijk.

 • MadMax

  @Frans
  “Democratie” zoals wij dat formeel kennen en dat zwaar gepropageerd wordt door oa politici is natuurlijk slechts een illusie. Het is niet meer dan een toverwoordje net zoals “humanisme” en “gelijkheid” dat zijn.
  Tja, veel mensen geloven nu eenmaal graag in sprookjes.

 • Frans

  @ theo & vragen aan Jan Kees de Jager: je hebt helemaal gelijk: de echte vragen worden toch niet gesteld, het is alleen maar een show om de mensen te laten geloven dat de stem van het volk wordt gehoord, en dat democratie bestaat. Ondertussen heeft JKdJ bijna stilzwijgend NL voor miljarden garant laten staan voor Griekenland, en meer: dat valt niet meer terug te draaien, ook al stel je vragen totdat je een ons weegt.

 • Gerard

  @pietje
  De spijker op de kop!
  Ik geloof namelijk helemaal niet dat de Finnen “geld” als onderpand geeist hebben van de Grieken voor het reddingsplan. Het is een deel van de goudvoorraad.
  Ze durven de waarheid niet te zeggen.
  Vergeet even NIET dat ALLES hierover dat in persberichten verschijnt, eerst flink gescreend wordt!

 • Gerard

  @WijRos
  “We gaan dan naar een vrijere markt en een vrijere wereld hoop ik.”
  Ja, dat hoop ik ook. Hoe het echt eruit komt te zien weet ik natuurlijk ook niet. Maar bij zware onrust die nu eenmaal daarbij hoort indien de zaak gaat exploderen, zal er GEEN vrije staat ontstaan. Reken eerder op een strenge dictatuur en politiestaat.

 • pietje

  De Duitse CDU politica Ursula von der Leyen (vice voorzitter van de CDU en mogelijk opvolgster van Angela Merkel) pleit voor het gebruiken van de goudreserves van de zuidelijke eurolanden als onderpand voor de Europese steunmaatregelingen. Goud is namelijk het best mogelijke onderpand en veel zekerder dan cash of een Grieks eiland. Het goud kan eenvoudig naar Berlijn worden getransporteerd en bevindt zich dan onder de maximale controle van Duitsland. Officieel heeft de Duitse regering dit plan direct tegengesproken maar gelet op de positie die Von der Leyen inneemt, is dit ongetwijfeld een zorgvuldig gecoördineerde actie. Ondertussen zijn de goud zeepbel propagandisten “en masse” op de daling van de goudprijs gesprongen en wordt het definitieve einde van de stijging van de goudprijs aangekondigd.

  De meeste Zuid Europese landen beschikken over grote goudvoorraden die prima als onderpand voor leningen gebruikt kunnen worden. Griekenland: 111,7 ton, Portugal: 421,6 ton, Spanje: 281,6 ton, Italië 2.452,0 ton en Ierland met slechts 6 ton goud. Aangezien goud de ultieme vorm van geld is, dat wereldwijd als onafhankelijk waardevol product wordt beschouwd en wordt aangekocht door veel centrale banken, verbaasd het ons dat deze optie als onderpand voor o.a. Griekenland niet eerder is voorgesteld.

 • gordijnen

  @RB

  Dat dacht ik namelijk ook. Leugen op leugen. Alleen jammer dat de bevolking hier onder moet lijden. De vraag is hoelang de bevolking dit nog accepteerd.

  Vandaag weer een aantal mensen wakker geschud en uit de droom gehaald, dat edelmetalen historisch hoog staan.

  De zaken die uw juwelen inkopen, zie ik steeds meer in de Randstad.

  Volgens mij niet omdat ze denken dat de edelmetalen historisch hoog staan.

  Je ziet het kwartje gelijk vallen. Kijk de statistieken er maar op na voor de koers.

 • pietje

  Over zilver is James Turk ook erg te spreken. Volgens hem staat de goud/zilver ratio op het punt van instorten. Positief voor zilver dus, vooral als je weet dat goud zich naar de $2.000 gaat begeven. James vertelt dat zilver al in september $50 dollar per troy ounce gaat kosten.

  http://goudportal.nl/?itemstr=james-turk:-goud-en-zilver-op-springen-qe3-komt-in-september

 • RB

  @ gordijnen

  Het schijnt dat er nog steeds olie in de Golf stroomt. Niet meer via dat kapotte ventiel, maar vanuit de bodem. Moet je maar niet gaan boren vlakbij een zoutkoepel – maar dat kan BP toch geen barst schelen.

 • Mark

  Omdat het de VS betreft is het volop in de media maar als er elders een categorie 1 orkaan is hoor er je er nooit wat van.

 • gordijnen

  Orkaan Irene.
  BP ramp.

  Echt triest voor ondernemers aan de oostkust van de USA.

  De olie was gelukkig snel opgeruimt.

  Ik zou er niet aan moeten denken, dat je munten in het rond vliegen.

 • Mark

  @greetjes

  Wat heb je besteld?

 • gordijnen

  @greetjes

  Gelukkig nog gewacht. gefeliciteerd

 • temp242

  Greetjes, Foei, jij kleine egoïst!(lol).

 • greetjes

  pffff… ik heb gisteren net voor de parabolische stijging van goud nog een kleine bestelling bij Rolf kunnen plaatsen. Wahhas net op tijd! Happy little me ;-)

 • temp242

  Belangrijke eye-opener!
  Alhoewel voor de meesten onder ons hier de ogen al langer open zijn!

  http://youtu.be/YZ2ydwYFA6M

 • Gerard

  @Jullie
  Loopt iets te hard voor de muziek vooruit.
  Of dit ooit hier komt?
  Thailand, een land wat ik beter ken, is het overigens ook steeds meer die kant op.
  Daar kun je gewoon onderling met goud en zilver betalen. Maar het is nog minimaal.

 • MadMax

  @Johan de Velde
  Bankiers en politici liegen nu eenmaal, dat is onderdeel van hun werk, al duizenden jaren lang. Gelukkig weet je wat te doen: zilver en goud aanschaffen. Heel veel mensen weten dat nog steeds niet.

 • Johan de Velde

  BERNANKE : Als je bijna al je kruit hebt verschoten…is er altijd nog peptalk.

  WIMPIE KOK en RUUD L. : Denk erom: jullie domme burgertjes moeten wel blijven betalen voor ons troetelkindje, de EURO moet immers overleven.
  DE FED: geloof ons nou maar, al het goud van jullie en al die andere landen ligt echt nog in Fort Knox; wij hebben blauwe ogen en liegen echt NOOIT.
  JAN KEES: echt waar ..ik wist het niet van die Finnen, nou ja eigenlijk wist ik het wel, maar ik dacht dat ik het beter niet kon vertellen vanwege de gemoedsrust van ons stemvee.
  JAN KEES: echt waar.. we gaan erop verdienen!!!!
  VEEL POLITICI : blijf trouw aan de euro, want die heeft ons al zoveel opgeleverd. Kijk svp niet naar Noorwegen, Zweden, de Zwitsers en de Denen. Dat die het beter doen dan wij…ssstt.
  FOEI, DIE FINNEN toch; ze vragen onderpand voor een lening met een zeeer hoog risisco. Dat is toch niet politiek correct!. Hoe durven ze! Als jij en ik naar de banksters gaan en om een lening van paar miljoen vragen krijgen we dat toch altijd direct mee zonder onderpand?

  In wat voor wereld leven wij?
  Volgens mij kun je al die gasten toch niet helemaal vertrouwen. Misschien wordt het tijd om banksters en politici eerst te vragen een LEUGENDETECTOR op hun kop te zetten en daarna pas in de microfoon onder hun neus te duwen. Op xandernieuws staat een vertaald artikel van Kopp-online dat toch wel weer verrassende info biedt.
  Tijd om toch maar weer een bestelling bij Rolf te plaatsen?

 • greetjes
 • MadMax

  @Jullie
  Mij lijkt het niet overdreven, voor een deel is het overigens al aanwezig.
  In een wereld waar velen vinden dat tussen geboorte en dood a-l-l-e-s moet gebeuren want daarna is het slechts toevallige leven toch volledig afgelopen volgens hen, waarin velen vinden dat hun voorouders apen waren en daarvoor de amoebe en het pantoffeldiertje regeerden is dierlijk gedrag feitelijk de grote norm.
  En wanneer mensen zich als dieren wensen te gedragen en zij zich benadeeld voelen krijg je de woeste jungle. Alleen een keer of tien heftiger. Mij maakt het verder niet uit, ik word er niet warm of koud van. Iedereen maakt zijn/haar eigen keuzes.

 • x

  @Jullie
  wij niet nee! anderen wel…
  genoeg anderen wel!!

 • Jullie

  @ MadMax.

  Ik denk dat je lichtelijk overdrijft.

  Wat je hier wel kan verwachten is dat mensen gewoon geen belasting meer gaan betalen omdat we de overheid, de EU, en alles wat ermee te maken heeft meer dan zat zijn.

  Er zal een zwarte markt ontstaan en de Euro word vermeden door de slimme mensen.

  Zie wat er gaande is in Vietnam (al een paar jaar nu) , met de Dong, en de goud en zilver markt.

  Toen het goud nog op 1200usd stond kochten de Vietnamezen het spul al voor 1300usd.
  Slimme mensen.

  Overigens is dit patroon in veel meer landen te zien, mensen zijn de papieren valuta zat.

  Maar met name de Vietnamese overheid heeft er een probleem door, en probeert er (tevergeefs) tegenop te treden.

  De situatie’s die jij schetst lijken me overdreven, zo achterlijk zijn we ook weer niet.

 • Jullie

  @ RB aangaande de FED en geen goud :

  Volgens mij klopt dat wel hoor.

  Het goud is van de Treasury , dat de Treasury vanzelf sprekend in de binnenzak van de FED is evident.
  Maar feitelijk is het goud in Ft. Nox (als dat aanwezig is) , van de Treasury.

  Volgens mij is dit niets nieuws.

 • Mark

  @RB

  Welnee het is nog maar een categorie 1 orkaan.

 • RB

  Plum Island Animal Disease Center
  lum Island Animal Disease Center (PIADC) is a United States federal research facility dedicated to the study of animal diseases. It is part of the DHS Directorate for Science and Technology.

  Since 1954, the center has had the goal of protecting America’s livestock from animal diseases. During the Cold War a secret biological weapons program targeting livestock was conducted at the site. This program has been the subject of controversies and conspiracy theories.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Plum_Island_Animal_Disease_Center

  … en waar ligt deze gezellige fabriek? Vlakbij Long Island (New York), waar dit weekend orkaan Irene een verpletterende tussenstop maakt. Dit kan heel treurig worden.

 • RB

  @ Nico

  Misschien dat de film Contagion uit de propagandafabriek van Hollywood de voorbode is van een duit in het onheilszakje. Of zijn we de vingeroefening met de Mexicaanse griep alweer vergeten? Kijk en huiver.

  Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=4sYSyuuLk5g

 • Nico

  Punt is alleen wat doet goud en zilver tijdens een dergelijke crash zelf verwacht ik niet dezelfde grote daling als in 2008 de bodem is nu sterker maar een stevige tik naar beneden sluit ik niet uit.
  mijn posities in mijnaandelen bouw ik in ieder geval af en hoop daarna weer lager in te stappen.

 • Nico

  wat madmax daar aanhaalt kan wel die kant op gaan vergeet niet wat gerald Celente in het voorjaar aanhaalde je kan het hier nog eens lezen (en huiver):http://www.artikel7.nu/?p=56630

 • shamrock

  MadMax.

  U zo in hollywood geen slecht figuur slaan met dit script……

 • Jan

  Bernanke spreekt, de beurs neemt een duik en edelmetalen gaan omhoog… De conclusie lijkt mij duidelijk: we’re heading for disaster.

 • MadMax

  Nederland 2012:
  * de huizenmarkt stort eindelijk in elkaar
  * de werkloosheid loopt op
  * pensioenen worden gekort, de verplichte premies gaan echter omhoog
  * de verplichte ziektekostenpremies gaan verder omhoog, het eigen risico wordt weer verhoogd
  * bijstand- en werkloosheidsuitkeringen worden gekort, werklozen worden op domme wijze verplicht tewerk gesteld
  * politiek geloofsgeld wordt bijgemaakt alsof het voor niets is, wat ook min of meer zo is
  * inflatie neemt toe voor de dagelijkse noodzakelijkheden, er is echter deflatie op deelgebieden zoals de huizenmarkt
  * allerlei directe- en indirecte belastingen gaan omhoog
  * de drugs- sex- en wapenhandel loopt zeer voorspoedig, de concurrentie neemt echter ook toe in deze markten
  * roofovervallen, inbraken, carjacking, sexuele delicten, mishandeling, ontvoering, afpersing en moord zijn schering en inslag
  * politie, ziekenhuispersoneel, loketambtenaren, leraren, trein-, tram en busconducteurs worden dagelijks gemolesteerd
  * allerlei agressieve groepen nemen de straat over
  * de overheid roept op tot rust en nodigt uit tot thee drinken en openhartige discussie
  * de militante islam spint garen bij het rap desintegreren van het westers levensmodel. De overheid geeft hen uit algehele zwakte alle ruimte
  * makkelijke slachtoffers die wellicht niets of nauwelijks iets misdaan hebben worden keihard aangepakt door de overheid
  * er komen knokploegen van vigilante burgers in de steden en dorpen die het helemaal gehad hebben met de doodzieke, zwakke, gestoorde overheid
  * de emigratie van blanke burgers neemt toe, wel wordt het moeilijker te bepalen voor ze waar het beter werken en leven is op planeet aarde
  * de goud- en zilverprijzen bereiken recordhoogten
  * aandelen van goud-en zilvermijnen stijgen nog veel harder dan goud en zilver

 • WijRos

  @Gerard,
  Het is moeilijk te zeggen wanneer de zaak weer in gaat storten want je heb een “event” nodig om het te triggeren. Er gaan weer banken vallen of Buffet of de overheden moeten hen al redden. In Nederland zijn alle 3 banken er even slecht aan toe dus we zien wel wie steun krijgt en wie niet. De Rabo krijgt steun want die wordt gedragen door het CDA, de ING en de ABN zullen misschien op de VVD kunnen rekenen. De ING is nu ook postbank dus de PvdA zal voor het redden van de ING zijn. Uiteindelijk gaat de Nederlandse staat failliet of kan de AOW en de zee aan uitkeringen niet meer uitbetalen. Dus iedereen moet weer aan het werk, dat er niet is voor de beloningen die volgens de wet op het minimumloon uitbetaald moeten worden. Deze wet zal dan eindelijk wel afgeschaft worden, denk je ook niet? We gaan dan naar een vrijere markt en een vrijere wereld hoop ik. Alhoewel politici zijn allemaal erg tegen vrijheid, dat geldt voor alle partijen. We zien wel wat er gaat gebeuren.

 • Gerard

  Toch nog even over die vergelijk met 2008.
  Die 2008 crisis begon rond half juni. De laatste week van juni heb ik zelf aandelen verkocht en doorgeschoven naar obligaties. Kort daarna begon ik aan mijzelf te twijfelen. Er bleek NIETS aan de hand volgens de deskundigen. De hypotheekbubbel kwam in juni boven water en stonk gruwelijk.
  Van juni t/m september begonnen de beurzen OOK keihard op en neer te zwiepen. Stegen op slecht nieuws, daalde op goed nieuws, net als nu. De interbankaire stransacties vielen stil in september, “net als nu”. In oktober crashte de beurzen keihard.
  Ik acht de kans dat dit weer gebeurt in oktober groot. De overeenkomsten van 2008 en 2011 zijn op veel fronten hetzelfde.

 • Gerard

  @Silverstar
  De USD? De Euro? Het balletje kon wel eens heel raar gaan rollen.

  Lees dit eens:
  http://www.slimbeleggen.net/2011/08/23/nakende-liquiditeitscrisis-in-europa/

  Daarna dit:
  http://www.slimbeleggen.net/2011/08/25/ecb-aan-het-infuus-van-de-fed/

  Dit lijkt toch “verdacht” veel op de interbankaire problemen van 2008!!
  De “houdbaarheidstermijn” toen was zo’n 2 maanden. Daarna crashte het hele systeem.
  Hebben we nu OOK nog 2 maanden te gaan?

 • Gerard

  Bernanke: De economie gaat in de 2e helft van dit jaar weer groeien. Waar haalt hij het vandaan! Alle indicatoren staan “vuurrood”. Ook de koopkracht staat zwaar onder druk door zijn idiote inflatie opfokken.
  Nee, natuurlijk heeft de FED geen enkele mogelijkheid meer. Had ik hier al eerder gezegd. Dat blijkt nu wel.
  Het hele sircus van leugens en bedrog weer doorschuiven naar september. In in september rolt hij de zaak weer door naar oktober, enz. enz.
  Maar de belegger is er blij mee! Bleek ook wel.
  Beurzen sloegen alle kanten op vandaag. Menigeen is nu echt helemaal de weg kwijt.

  Wat een week was dit zeg!

 • Theo

  We kunnen vragen indienen voor Jan Kees De Jager.
  Die worden as. Maandag beantwoord door hem bij Knevel en van der Brink ned1 23.00 uur

  a.Welke munt valt het eerst dit jaar?
  b.Zijn er plannen om goud confisqueren?
  c.Welke bank valt er het eerst om ?
  d.Hoe zit het met ons goud? (is dat echt uitgeleend)
  e.Luistert u ook wel eens naar Kees de Kort? (BNR )
  f.Heeft u wel eens een boek gelezen van Willem Middelkoop (overleef de kredietcrisis)
  enz.
  Zeg nu zelf deze vragen stellen ze toch niet.
  ik ga wel kijken
  gr.Theo

 • temp242

  Quite Heavy mijn beste RB.

 • MadMax

  @Silverstar
  Het systeem van geloofsgeld gaat wereldwijd steeds meer naar de fase “utter trash”. Mensen zullen na een poosje wakker geschud worden en min of meer gaan smeken om fysiek goud en zilver. En zeer terecht.

 • RB

  @ temp242

  Haha. Duurde even met posten door vakantie e.d. How’s life down under? ;-)

 • Silverstar

  We hebben het wel over de USA maar laten we ook eens kijken naar de Euro. Waarom is de euro op dit moment eigenlijk zo sterk tov de dollar ? En dit terwijl een aantal Europese staten op papier failliet zijn ? Volgens mij komt dit ook deels doordat Europese banken veroordeeld zijn tot het grootschalig lenen (op de geldmarkt) in het buitenland. Dit omdat de EU banken elkaar onderling niets of weinig uitlenen vanwege onderling wantrouwen Dit veroorzaakt dus grote vraag naar Euro’s en zegt dus niets over onze relatieve sterkte maar veel meer over onze zwakte. Mijn idee is dat de dollar tov de Euro de komende maaden wel eens sterk zou kunnen gaan stijgen ! Overigens gaat zilver mi gewoon door met de beklimming.

 • temp242

  WijRos :Biden heeft net zo veel kijk op de staatshuishouding als onze JK de Jager, niets dus.Er is in de VS tenminste 2 biljoen gespendeerd, er is geen baan bijgekomen, er zijn veel meer huizen staatseigendom geworden, de economie is voor de inflatie (shadow statistics) gecorrigeerd veel slechter geworden. Ik ben ook zeer benieuwd naar oa. de staat van de Amerikaanse auto industrie, ik verwacht binnenkort te horen dat die weer “uitgekocht” moeten worden. Afgelopen week moest Bank of Amerika gered worden en dan te bedenken dat die er nog beter voor staat dan onze ING, Rabo of ABN die met al hun grote winsten nog steeds geen kapitaal hebben om de aanstaande hypotheek crisis te overleven. De goud en zilver bel is afgelopen week gebarsten dus we gaan weer verder met het kopen van goud en zilver. De zilver en goudmijnen beginnen ook erg aantrekkelijk te worden, jammer dat je er in Nederland geen turbos van kunt kopen.Zoals al eerder aangegeven wordt het aantrekkelijk om belastingvrij Platina te kunnen kopen. In Japan is men daar al mee begonnen dus ik hoop Rolf ook zo ver te krijgen dat we baren van een kilo of kleiner kunnen kopen en stallen. Fundamenteel is Platina nog meer dan zilver erg sterk. Het is een kwestie van tijd dat Zuma de mijn industrie gaat nationaliseren net als in Venezuela, ja en dan valt de productie weg want als ambtenaar hoef je niet te werken is ook in Venezuela de gedachtengang. Ik verwacht dan een enorme stijging van met name de Platina prijzen.Ik heb helaas de discussie gemist over Chavez die nu eens iets verstandigs gedaan heeft door zijn goud op te vragen uit Londen. Ik ben benieuwd of het boven water komt. Het is voor ons te hopen dat de rest van de despoten ook zo verstandig worden. Alleen daardoor kan de goudprijs wel verdubbelen denk ik.

  00

  Petit Napoléon is ondertussen zijn nagels aan het opvreten, want Kadhaffi is ervandoor met zijn enorme goudvoorraad, wat had Petit Napoléon deze graag meester gemaakt. Want geen enkel europees land heeft nog puur goud in puur bezit, want het is veilig in Fort Knox, ga maar eens vragen aan de Chinezen!

 • temp242

  Blij de man die me heeft leren ‘linken’ nog eens zien te posten!MVG!

 • MadMax

  Het ziet er naar uit dat de goudmarkt spelers geloofsgeld bloed ruiken en hun battle stations tijdig willen bemannen. Zusje zilver zal niet ver achterblijven en waarschijnlijk vrij snel schreeuwerig op de voorgrond treden. Da’s zowat de enige keer dat ik “schreeuwerig” als muziek in de oortjes vind klinken.

 • WijRos

  Biden heeft net zo veel kijk op de staatshuishouding als onze JK de Jager, niets dus.
  Er is in de VS tenminste 2 biljoen gespendeerd, er is geen baan bijgekomen, er zijn veel meer huizen staatseigendom geworden, de economie is voor de inflatie (shadow statistics) gecorrigeerd veel slechter geworden. Ik ben ook zeer benieuwd naar oa. de staat van de Amerikaanse auto industrie, ik verwacht binnenkort te horen dat die weer “uitgekocht” moeten worden. Afgelopen week moest Bank of Amerika gered worden en dan te bedenken dat die er nog beter voor staat dan onze ING, Rabo of ABN die met al hun grote winsten nog steeds geen kapitaal hebben om de aanstaande hypotheek crisis te overleven. De goud en zilver bel is afgelopen week gebarsten dus we gaan weer verder met het kopen van goud en zilver. De zilver en goudmijnen beginnen ook erg aantrekkelijk te worden, jammer dat je er in Nederland geen turbos van kunt kopen.
  Zoals al eerder aangegeven wordt het aantrekkelijk om belastingvrij Platina te kunnen kopen. In Japan is men daar al mee begonnen dus ik hoop Rolf ook zo ver te krijgen dat we baren van een kilo of kleiner kunnen kopen en stallen. Fundamenteel is Platina nog meer dan zilver erg sterk. Het is een kwestie van tijd dat Zuma de mijn industrie gaat nationaliseren net als in Venezuela, ja en dan valt de productie weg want als ambtenaar hoef je niet te werken is ook in Venezuela de gedachtengang. Ik verwacht dan een enorme stijging van met name de Platina prijzen.
  Ik heb helaas de discussie gemist over Chavez die nu eens iets verstandigs gedaan heeft door zijn goud op te vragen uit Londen. Ik ben benieuwd of het boven water komt. Het is voor ons te hopen dat de rest van de despoten ook zo verstandig worden. Alleen daardoor kan de goudprijs wel verdubbelen denk ik.

 • gordijnen

  @RB

  We Have No Gold? Ik lees ook wel eens zaken die niet kloppen in de media.

  Blijft voor mij, altijd nog een vraagteken. Kwestie van traditie.

 • RB

  Federal Reserve Admits “We Have No Gold”

  The following exchange between Congressman Ron Paul (R-TX) and the Fed’s attorney Scott Alvarez proves, without a shadow of a doubt, that The Federal Reserve has no gold backing the US dollar. Most in the alternative news sphere suspected it – now it’s fact.

  http://tv.globalresearch.ca/2011/08/federal-reserve-admits-we-have-no-gold

 • Procambarus

  Alles wat BB thans doet is tijd winnen. Enkele FED-leden hebben problemen met een derde verruiming en dus moeten de geesten eerst nog rijp gemaakt worden. Grote kans dat de drukpers eind september toch weer wordt opgestart. Een gedeelte van deze extra dollars zal dan wel weer richting edelmetalen gaan. De markt denkt dat ook want de zilverprijs koerst naar de $42.