Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

bevrijdingsdag

05-05-2011 Zilverpaul

Voor de lezers die nog steeds moeite hebben om in manipulatie te geloven op onze financiële markten, hier een mooi voorbeeld wat er de afgelopen dagen in goud en zilver is gebeurd.

Eerst de zilver grafiek: een ongehoorde loodrechte daling naar beneden op 1 mei van de zilverprijs in enkele minuten. Nu weet u wellicht dat de prijs van een goed bepaald wordt door de vraag en aanbod. Een knappe die mij kan uitleggen dat de vraag naar zilver in enkele minuten zo fors kan dalen, of dat het aanbod opeens zo enorm kan verruimen.

https://www.thesilvermountain.nl/img/zilver-crash.jpg

Hetzelfde fenomeen doet zich voor bij goud, alleen op kleinere schaal:

https://www.thesilvermountain.nl/img/goud-herstel.jpg

Behalve deze monsterduikeling van zilver (en in veel minder mate van goud) zijn dit geen geïsoleerde bewegingen; al jaren worden beide edelmetalen op gezette tijden verrast door loodrechte bewegingen zuidwaarts die de koersen drukken.

Wat zit hier nu achter:

Eén manier om de prijs van zilver naar beneden te werken is door het verhogen van de margins op futures op zilver. Een margin houdt het geld in dat u als cash op uw rekening moet aanhouden als onderpand als u in futures (= een financieel contract tussen twee partijen die zich verbinden om op een bepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid van een product of financieel instrument te verhandelen tegen een vooraf bepaalde prijs. Men komt dus een transactie in de toekomst overeen ) in zilver wilt handelen. Door het verhogen van de margin wordt beoogd handelaren die long in zilver zijn ( die speculeren op een verdere stijging van zilver) uit hun positie te jagen, omdat ze met elke verhoging van de margin opeens veel meer geld moeten ophoesten zogenaamd ter verzekering. En als je dan dat extra geld niet hebt, moet je je positie in zilver verkopen om aan geld te komen en voila : de zilverprijs daalt.

De afgelopen dagen zijn de margins wel 3 keer verhoogd door de Comex, en ook enkele grote brokers op dit gebied, allen bestuurd door voormalige Goldman Sachs bankiers, hebben de margins fors verhoogd.

Tevens heeft Interactive Brokers, werelds grootste platform voor aandelen, futures e.d. de cliënten een mail gestuurd dat ze de margin op zilvercontracten met een nog onbekend percentage gaan verhogen. Een prima manier om de angst te verhogen.

Toch hebben deze marginverhogingen steeds minder effect; al helpt het nu zeker mee om de prijs naar beneden te werken.

Om de tweede manier van manipulatie te begrijpen moet u weten dat de papieren markt in zilver

100 keer groter dan de fysieke markt. Dat betekent dat allerlei beloften op zilver verkocht worden, terwijl er voor al die beloften maar voor 1 % dekking is door het echte zilver.

Tevens hebben JP Morgan en HSBC enorm grote shortposities in zilver: men heeft dus belofte tot levering van zilver verkocht zonder er veel van in huis te hebben.

Met het stijgen van de zilverprijs werd deze positie steeds hachelijker. Enerzijds omdat de verliezen steeds meer opliepen, anderzijds omdat het risico bestaat dat een deel van de papieren beloftes worden opgeëist en de heren bankiers het zilver ook daadwerkelijk zouden moeten leveren.

Dat de kluizen van de Comex ook daadwerkelijk steeds leger worden mag wel blijken uit deze grafiek, die de hoeveelheid zilver aangeeft in de COMEX. Dit zijn de officiële cijfers; het zou mij niets verbazen als blijkt dat je er ruim 33 miljoen ounce zilver af mag trekken

https://www.thesilvermountain.nl/img/comex-warehouse.jpg

Elke keer dus dat een grote partij zijn zilver gaat opeisen, komt het failliet van de COMEX steeds dichterbij met als gevolg dat het piramidespel met zilver in het volle daglicht komt te staan inclusief de rol die de bankiers, toezichthouders en overheden hierin hebben gespeeld.

Afgelopen week op 1 mei, toen de markt dun was omdat China en Vietnam dicht waren is midden in de nacht de aanval ingezet. De grootbanken hebben toen enorme hoeveelheden papier zilver verkocht, wat in negen minuten tijd de zilverprijs meer dan 10 % heeft doen duikelen.

Als de koers dan, vanwege de dunne markt met relatief beperkte middelen veroorzaakt fors is gedaald hopen de de heren bankiers als een haas hun ongedekte zilvershortposities tegen een relatief lage prijs terug te kopen.

Doe daar dan nog wat extra aanvallen bij, de marginverhogingen en een stortvloed aan artikelen in de officiële media dat zilver en goud een bubbel zijn, en het feest is compleet.

Ergo

JPMorgan en kornuiten hebben zilver verkocht wat ze niet hebben;

de zilverprijs is explosief gestegen;

het verlies voor DaMorgue wordt daarmee steeds groter, net als het risico dat men op een bepaald gedwongen wordt zilver te leveren dat men niet heeft;

Met alle macht wordt geprobeerd de zilverprijs naar beneden te werken;

Zo hoopt men van hun zilverposities af te komen .

Betekent dit nu dat u in zak en as moet gaan zitten? Ik zou het niet doen.

Wat men namelijk nu aan het doen is doet namelijk niets af aan de fundamenten van de goud- en zilverstijgingen.

Sterker nog, als de grootste paniek voorbij is zal de vraag naar zilver en goud op deze lage prijzen enorm toenemen en zal zilver door de 50$ heen gaan knallen en ook goud zijn weg omhoog weer gaan oppakken.

Mocht u nog twijfelen: ondanks de onrust op de zilvermarkt is de backwardation ( de premie die men wil betalen als men het zilver nu maar geleverd krijgt in plaats van over een aantal maanden ) is op een hoog niveau blijven liggen. Ongekend en ongehoord.

We zitten nu dus in het midden van een georkestreerde correctie. Het geweld waar dit mee gepaard gaat tekent mijn inziens de paniek van de bankiers: het zilver is bijna op en men moet leveren.

Nog even en dan komt ook voor de zilverliefhebbers de bevrijdingsdag. Wanneer? Ik durf het niet te voorspellen, maar er komt een dag dat de COMEX haar deuren sluit, en dan gaat het feest pas echt beginnen.

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 • Swabbel

  Lachelijk dit soort artikelen… Blijf gewoon kopen en je eigen kop volgen, en ga vooral niet in op het gehype van dit soort ”iconen”.

 • http://geen Jeroen

  Het zilver is de laatste weken / maanden flink gestegen. Het is daarom niet vreemd dat er een grote correctie aan zat te komen. Een daling als deze schudt ontzettend veel mensen uit hun positie. Wat te denken van al die zilver turbo’s, een hefboom van 3 is aan de kleine kant en iedereen met een hogere hefboom is nu bijna al zijn geld en zeker al zijn zilverposities kwijt. Maar het kan nooit lang duren voordat het zilver weer stijgt. Want hoe lager de prijs, des te sneller de voorraad zilver afneemt.

 • rinse

  @henk:
  voor betere tijden

 • Henk

  Han :
  Mimen=minen
  het is volkomen onbestaanbaar dat als zilver duur is, de mijnbouwers niet meer de moeite willen nemen op het uit de grond te halen. Celente heeft zich wat mij betreft definitief gediskwalificeerd.

  Er zijn maar heel weinig ‘primary’ zilver mijnen. Dat wil zeggen dat het meeste zilver slechts als bijproduct van andere metalen wordt gewonnen. Als die andere metalen sterk in prijs dalen, is het niet meer winstgevend om de mijn in productie te houden. Misschien bij een echt astronomische zilverprijs wel, maar wat moet je dan met die tonnen aan ander erts ?

 • Jullie
 • high five

  Afgelopen donderdag en vrijdag werd er qua volume 161% resp. 126% de gehele zilver jaarproduktie verhandeld op de crimex.

  Voor het eerst sinds tijden is de OI weer gestegen van 130,525 naar 134,804 contracten.
  De long posities zijn alleen maar in sterkere handen gekomen. Maandag as weer een margin requirement verhoging.
  http://harveyorgan.blogspot.com/

 • Han

  Mimen=minen

  het is volkomen onbestaanbaar dat als zilver duur is, de mijnbouwers niet meer de moeite willen nemen op het uit de grond te halen. Celente heeft zich wat mij betreft definitief gediskwalificeerd.

 • high five

  Deze figuur vraagt zich af of de huidige crash mensen afschrikt om zilver te kopen of mensen juist aanspoort om zilver te kopen.
  http://www.youtube.com/watch?v=4G8H6UTh-Po

  Ik hoor trouwens ook een sucking sound vanuit azië.

 • high five

  printing trillions of digital dollars not worth the paper it’s not printed on, we see inflation as both entrenched and rising.

 • high five

  Celente weet het leuk te zeggen.

  Waarom goud en zilver zo waardevol zijn.
  Deze man heeft wel gelijk dat als de wereld economie instort er geen behoefte is aan industriële metalen en de mijnbouw hierin zal afnemen. 80% van de zilverproduktie zal dan ook afnemen. Dat maakt zilver zo kostbaar.
  http://www.youtube.com/watch?v=Up6Mk8yXcdA&NR=1

 • RB

  Gerald Celente: ‘Bigger Than bin Laden – America’s New Public Enemy No.1’

  http://www.lewrockwell.com/celente/celente67.1.html

 • Zilverpapier

  Ik durf het niet te voorspellen, maar er komt een dag dat de COMEX haar deuren sluit, en dan gaat het feest pas echt beginnen.

  dat je zilver bijna niks meer waard is, ik zou er niet zo’n feeststemming van krijgen.

 • Zilverpapier

  temp242 moet het exact weten, want die weet zoveel.

 • Zilverpapier

  op de zilverpapierbeurs wordt op 1 dag meer zilverpapier verhandeld dan in 1 jaar zilver wordt gedolven. iemand enig idee als het systeem zodanig wordt dat er alleen gehandeld mag worden in gedolven zilver de zilverprijs bij benadering gaat zijn?

 • RK

  seppel :
  En een goede morgen allemaal !
  Al genoteerd dat het mooi weer is ? Zonder bemoeienissen van Bilderberg, de roverheid, Rothschild e.d. ? Geniet ervan !

  Dat doe ik zometeen zeker.
  Wel jammer van de chemtrails waar ze gisterochtend mee zijn begonnen, de lucht is bedekt met een grote sluier van chemtrails.

 • seppel

  De zon zal ’s morgens stijgen en ’s avonds dalen, was alles maar zo eenvoudig…..

 • BEN

  eeeeh zal de zon dalen of stijgen , hahahaha , alle twee
  het lijkt wel zilver grinnnn

  mvg BEN

 • seppel

  En een goede morgen allemaal !
  Al genoteerd dat het mooi weer is ? Zonder bemoeienissen van Bilderberg, de roverheid, Rothschild e.d. ? Geniet ervan !

 • Gerard

  @high five
  Zeker niet veel goeds. Het is voor ons burgers moeilijk van te winnen. Ze weten echt wel wat er komen gaat. Ze hebben de schulden van de roverheid mooi extreem hoog laten oplopen zodat ze niet alleen de roverheid bij de ballen hebben, maar ook de belastingbetaler. De arme man draait voor alles op, want die staat aan het einde van de lijn.
  En weet je wat nog het ergste is? Diezelfde roverheid geeft altijd een ander de schuld. En de arme man? Die gelooft dat gewoon.

 • high five

  De money masters voor meer dan 200 jaar weten precies wat er gaat komen…ehhhhhhh niet veel goeds ben ik bang.

 • temp242

  Ja beste High Five, maar uiteindelijk ben jij wél zo slim om dat niet te doen! Weet je wat het meest walgelijke eraan is? Dat ze weten dat het pyramide-systeem op zijn einde loopt, en dat er gigantische chaos van gaat komen en dat ze dàt juist willen. Op de kap/kop van tienduizenden, wat? honderduizenden, wat? miljoenen burgers, dàt is pervers.

 • high five

  @Zilverpapier We moeten het papier van de illuminati wel gebruiken, iedereen die het wil afschaffen wordt dood geschoten.

 • temp242

  Excuseer verschijnt pas op 14 mei 2011 sponsored by Ernst and Young, aub!

 • high five

  Mooi gezegd Gordijnen.
  De olie is (met opzet ?)netjes naar de bodem van de zee gebracht waardoor nu de warme
  golfstroom niet meer goed blijkt te werken.
  http://wereldgeheimen.nl/forum/viewtopic.php?p=48445
  Tsja wat verwachten we van onze democratie als de minister president wekelijks bij mevr. nwo Bilderberg zit en wij 1x in de 4 jaar onpersoonlijk onze stem mogen uitbrengen.

 • temp242

  Zilverpapier :de heer middelkoop doet ons geloven dat de zilverpapier koers totaal niet interessant is, papier is nl. niks waard. waarom gaat de hr. middelkoop dan midden in de nacht de koers van zilverpapier in de gaten houden en er 1 artikel aan wijden? dat is omdat de hr. middelkoop maar 1 ding interessant vindt, en dat is de koers van zilverpapier, net zoals de heer die blogt en de lezers die reageren. van begin tot het eind, het gaat maar over 1 ding, de zilverpapierkoers.

  Ik denk, Beste Zilverpapier dat dhr. Middelkoop, als handelaar, wel zéér zeker de papieren zilverkoers in de gaten dient te houden, want die zeepbel met zijn waanzinnige margin-verplichtingen die keer op keer verhoogt worden, zouden invloed kunnen hebben op zijn fysieke voorraden, me dunkt. MVG.

 • temp242

  En dan nu MUZIEK.
  http://youtu.be/Trbzd1rWfiQ

 • Zilverpapier

  de heer middelkoop doet ons geloven dat de zilverpapier koers totaal niet interessant is, papier is nl. niks waard. waarom gaat de hr. middelkoop dan midden in de nacht de koers van zilverpapier in de gaten houden en er 1 artikel aan wijden? dat is omdat de hr. middelkoop maar 1 ding interessant vindt, en dat is de koers van zilverpapier, net zoals de heer die blogt en de lezers die reageren. van begin tot het eind, het gaat maar over 1 ding, de zilverpapierkoers.

 • gordijnen

  Dank voor alle tips.

  Obama ging ook op vakantie en vertelde dat hij geen last had van de BP ramp in de mexicaanse golf. De foto was gemaakt in een gebied, waar nooit olie van BP is gekomen.

  Olie is opgelost, volgens de media en Japan gaat ook goed? Volgens mij ook een container gevonden in de haven van Antwerpen met etenwaren waar het stralingsgevaar te hoog was, ondanks de tijdelijke stralingsverhoging (EU) ivm de ramp in Japan.

  Nederland

  Waxinelichtgooier in TBS inrichting op advies van psychiater van de overheid. Zonder gesprek met de waxinelichtgooier. Soort levenslang. Democratie moet zegenvieren.

  Moeder die 4 eigen kinder dood, krijgt max. 4 jaar straf.

  In eigen land is het niet anders dan in de USA.

  Ben zo benieuwd hoe het in de rest van de wereld vergaat met de export van de democratie uit het westen.

  Blijf belegen in edelmetalen, dit stelsel barst straks uit zijn voegen. Beter een vogel in de hand dan tien in de lucht.

 • Frans

  Precies op het laagste punt getimed familie een aankoop laten doen van 500 ounce Maple Leaf! Of er komt een tijdelijke opleving, of ik heb precies de bodem getimed!
  Verder vandaag:
  ** het verhaal van een paar dagen terug dat de stijging van de EUR versus USD bewust is gecreerd om wat “vlees op de botten te hebben” voor de default van Griekenland heeft vandaag sterk aan geloofwaardigheid gewonnen.
  ** Er komt weer volume van aankoop op gang van de Chinezen.
  ** De daling van de PM (precious metals) stocks is mij erg meegevallen, en onder andere Eric Sprott heeft zijn posities versterkt.
  ** Van diverse professionele bronnen vernomen dat ook door de professionals weer fysiek zivler wordt gekocht.
  ** Het feit dat zilver vandaag niet verder is gezakt geeft hoop.
  Al met al geen slechte dag!

 • temp242

  high five :En het leuke is het werkt nog ook. Obama is inderdaad populairder geworden en de dollar sterker.

  Ja, je mag die man toch ook één weekje glorie gunnen hé, maandag terug as usual hoor!
  Maar eerst moet Europe nog eens ‘aangepakt’ worden.

 • high five

  En het leuke is het werkt nog ook. Obama is inderdaad populairder geworden en de dollar sterker.

 • high five

  @Gerard Erger nog Gerard. Onze beste Barry heeft de situatie nog verergerd. De hele wereld lacht zich rot om dat nep certificaat (bestaat uit meerdere lagen, ras vader niet goed, ziekenhuis niet goed, geboorte land vader niet goed) en dat Osama (cia agent tim osman) nu op de bodem van de zee ligt. Alles wat die stand up comedian doet is net zo betrouwbaar als de dollar.

 • Gerard

  Prima stukje van Middelkoop. Een bevestiging van wat wij hier al een tijdje weten/vermoeden.
  De VS kat in het nauw maakt rare sprongen.
  De USD ging hiermee inderdaad niet door de 72 grens. Maar is dit uitstel van enkele dagen? Ik denk het wel.