Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

bevrijdingsdag

05-05-2011 Zilverpaul

Voor de lezers die nog steeds moeite hebben om in manipulatie te geloven op onze financiële markten, hier een mooi voorbeeld wat er de afgelopen dagen in goud en zilver is gebeurd.

Eerst de zilver grafiek: een ongehoorde loodrechte daling naar beneden op 1 mei van de zilverprijs in enkele minuten. Nu weet u wellicht dat de prijs van een goed bepaald wordt door de vraag en aanbod. Een knappe die mij kan uitleggen dat de vraag naar zilver in enkele minuten zo fors kan dalen, of dat het aanbod opeens zo enorm kan verruimen.

https://www.thesilvermountain.nl/img/zilver-crash.jpg

Hetzelfde fenomeen doet zich voor bij goud, alleen op kleinere schaal:

https://www.thesilvermountain.nl/img/goud-herstel.jpg

Behalve deze monsterduikeling van zilver (en in veel minder mate van goud) zijn dit geen geïsoleerde bewegingen; al jaren worden beide edelmetalen op gezette tijden verrast door loodrechte bewegingen zuidwaarts die de koersen drukken.

Wat zit hier nu achter:

Eén manier om de prijs van zilver naar beneden te werken is door het verhogen van de margins op futures op zilver. Een margin houdt het geld in dat u als cash op uw rekening moet aanhouden als onderpand als u in futures (= een financieel contract tussen twee partijen die zich verbinden om op een bepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid van een product of financieel instrument te verhandelen tegen een vooraf bepaalde prijs. Men komt dus een transactie in de toekomst overeen ) in zilver wilt handelen. Door het verhogen van de margin wordt beoogd handelaren die long in zilver zijn ( die speculeren op een verdere stijging van zilver) uit hun positie te jagen, omdat ze met elke verhoging van de margin opeens veel meer geld moeten ophoesten zogenaamd ter verzekering. En als je dan dat extra geld niet hebt, moet je je positie in zilver verkopen om aan geld te komen en voila : de zilverprijs daalt.

De afgelopen dagen zijn de margins wel 3 keer verhoogd door de Comex, en ook enkele grote brokers op dit gebied, allen bestuurd door voormalige Goldman Sachs bankiers, hebben de margins fors verhoogd.

Tevens heeft Interactive Brokers, werelds grootste platform voor aandelen, futures e.d. de cliënten een mail gestuurd dat ze de margin op zilvercontracten met een nog onbekend percentage gaan verhogen. Een prima manier om de angst te verhogen.

Toch hebben deze marginverhogingen steeds minder effect; al helpt het nu zeker mee om de prijs naar beneden te werken.

Om de tweede manier van manipulatie te begrijpen moet u weten dat de papieren markt in zilver

100 keer groter dan de fysieke markt. Dat betekent dat allerlei beloften op zilver verkocht worden, terwijl er voor al die beloften maar voor 1 % dekking is door het echte zilver.

Tevens hebben JP Morgan en HSBC enorm grote shortposities in zilver: men heeft dus belofte tot levering van zilver verkocht zonder er veel van in huis te hebben.

Met het stijgen van de zilverprijs werd deze positie steeds hachelijker. Enerzijds omdat de verliezen steeds meer opliepen, anderzijds omdat het risico bestaat dat een deel van de papieren beloftes worden opgeëist en de heren bankiers het zilver ook daadwerkelijk zouden moeten leveren.

Dat de kluizen van de Comex ook daadwerkelijk steeds leger worden mag wel blijken uit deze grafiek, die de hoeveelheid zilver aangeeft in de COMEX. Dit zijn de officiële cijfers; het zou mij niets verbazen als blijkt dat je er ruim 33 miljoen ounce zilver af mag trekken

https://www.thesilvermountain.nl/img/comex-warehouse.jpg

Elke keer dus dat een grote partij zijn zilver gaat opeisen, komt het failliet van de COMEX steeds dichterbij met als gevolg dat het piramidespel met zilver in het volle daglicht komt te staan inclusief de rol die de bankiers, toezichthouders en overheden hierin hebben gespeeld.

Afgelopen week op 1 mei, toen de markt dun was omdat China en Vietnam dicht waren is midden in de nacht de aanval ingezet. De grootbanken hebben toen enorme hoeveelheden papier zilver verkocht, wat in negen minuten tijd de zilverprijs meer dan 10 % heeft doen duikelen.

Als de koers dan, vanwege de dunne markt met relatief beperkte middelen veroorzaakt fors is gedaald hopen de de heren bankiers als een haas hun ongedekte zilvershortposities tegen een relatief lage prijs terug te kopen.

Doe daar dan nog wat extra aanvallen bij, de marginverhogingen en een stortvloed aan artikelen in de officiële media dat zilver en goud een bubbel zijn, en het feest is compleet.

Ergo

JPMorgan en kornuiten hebben zilver verkocht wat ze niet hebben;

de zilverprijs is explosief gestegen;

het verlies voor DaMorgue wordt daarmee steeds groter, net als het risico dat men op een bepaald gedwongen wordt zilver te leveren dat men niet heeft;

Met alle macht wordt geprobeerd de zilverprijs naar beneden te werken;

Zo hoopt men van hun zilverposities af te komen .

Betekent dit nu dat u in zak en as moet gaan zitten? Ik zou het niet doen.

Wat men namelijk nu aan het doen is doet namelijk niets af aan de fundamenten van de goud- en zilverstijgingen.

Sterker nog, als de grootste paniek voorbij is zal de vraag naar zilver en goud op deze lage prijzen enorm toenemen en zal zilver door de 50$ heen gaan knallen en ook goud zijn weg omhoog weer gaan oppakken.

Mocht u nog twijfelen: ondanks de onrust op de zilvermarkt is de backwardation ( de premie die men wil betalen als men het zilver nu maar geleverd krijgt in plaats van over een aantal maanden ) is op een hoog niveau blijven liggen. Ongekend en ongehoord.

We zitten nu dus in het midden van een georkestreerde correctie. Het geweld waar dit mee gepaard gaat tekent mijn inziens de paniek van de bankiers: het zilver is bijna op en men moet leveren.

Nog even en dan komt ook voor de zilverliefhebbers de bevrijdingsdag. Wanneer? Ik durf het niet te voorspellen, maar er komt een dag dat de COMEX haar deuren sluit, en dan gaat het feest pas echt beginnen.

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 • Swabbel

  Lachelijk dit soort artikelen… Blijf gewoon kopen en je eigen kop volgen, en ga vooral niet in op het gehype van dit soort ”iconen”.

 • http://geen Jeroen

  Het zilver is de laatste weken / maanden flink gestegen. Het is daarom niet vreemd dat er een grote correctie aan zat te komen. Een daling als deze schudt ontzettend veel mensen uit hun positie. Wat te denken van al die zilver turbo’s, een hefboom van 3 is aan de kleine kant en iedereen met een hogere hefboom is nu bijna al zijn geld en zeker al zijn zilverposities kwijt. Maar het kan nooit lang duren voordat het zilver weer stijgt. Want hoe lager de prijs, des te sneller de voorraad zilver afneemt.

 • rinse

  @henk:
  voor betere tijden

 • Henk

  Han :
  Mimen=minen
  het is volkomen onbestaanbaar dat als zilver duur is, de mijnbouwers niet meer de moeite willen nemen op het uit de grond te halen. Celente heeft zich wat mij betreft definitief gediskwalificeerd.

  Er zijn maar heel weinig ‘primary’ zilver mijnen. Dat wil zeggen dat het meeste zilver slechts als bijproduct van andere metalen wordt gewonnen. Als die andere metalen sterk in prijs dalen, is het niet meer winstgevend om de mijn in productie te houden. Misschien bij een echt astronomische zilverprijs wel, maar wat moet je dan met die tonnen aan ander erts ?

 • Jullie
 • high five

  Afgelopen donderdag en vrijdag werd er qua volume 161% resp. 126% de gehele zilver jaarproduktie verhandeld op de crimex.

  Voor het eerst sinds tijden is de OI weer gestegen van 130,525 naar 134,804 contracten.
  De long posities zijn alleen maar in sterkere handen gekomen. Maandag as weer een margin requirement verhoging.
  http://harveyorgan.blogspot.com/

 • Han

  Mimen=minen

  het is volkomen onbestaanbaar dat als zilver duur is, de mijnbouwers niet meer de moeite willen nemen op het uit de grond te halen. Celente heeft zich wat mij betreft definitief gediskwalificeerd.

 • high five

  Deze figuur vraagt zich af of de huidige crash mensen afschrikt om zilver te kopen of mensen juist aanspoort om zilver te kopen.
  http://www.youtube.com/watch?v=4G8H6UTh-Po

  Ik hoor trouwens ook een sucking sound vanuit azië.

 • high five

  printing trillions of digital dollars not worth the paper it’s not printed on, we see inflation as both entrenched and rising.

 • high five

  Celente weet het leuk te zeggen.

  Waarom goud en zilver zo waardevol zijn.
  Deze man heeft wel gelijk dat als de wereld economie instort er geen behoefte is aan industriële metalen en de mijnbouw hierin zal afnemen. 80% van de zilverproduktie zal dan ook afnemen. Dat maakt zilver zo kostbaar.
  http://www.youtube.com/watch?v=Up6Mk8yXcdA&NR=1

 • RB

  Gerald Celente: ‘Bigger Than bin Laden – America’s New Public Enemy No.1’

  http://www.lewrockwell.com/celente/celente67.1.html

 • Zilverpapier

  Ik durf het niet te voorspellen, maar er komt een dag dat de COMEX haar deuren sluit, en dan gaat het feest pas echt beginnen.

  dat je zilver bijna niks meer waard is, ik zou er niet zo’n feeststemming van krijgen.

 • Zilverpapier

  temp242 moet het exact weten, want die weet zoveel.

 • Zilverpapier

  op de zilverpapierbeurs wordt op 1 dag meer zilverpapier verhandeld dan in 1 jaar zilver wordt gedolven. iemand enig idee als het systeem zodanig wordt dat er alleen gehandeld mag worden in gedolven zilver de zilverprijs bij benadering gaat zijn?

 • RK

  seppel :
  En een goede morgen allemaal !
  Al genoteerd dat het mooi weer is ? Zonder bemoeienissen van Bilderberg, de roverheid, Rothschild e.d. ? Geniet ervan !

  Dat doe ik zometeen zeker.
  Wel jammer van de chemtrails waar ze gisterochtend mee zijn begonnen, de lucht is bedekt met een grote sluier van chemtrails.

 • seppel

  De zon zal ’s morgens stijgen en ’s avonds dalen, was alles maar zo eenvoudig…..

 • BEN

  eeeeh zal de zon dalen of stijgen , hahahaha , alle twee
  het lijkt wel zilver grinnnn

  mvg BEN

 • seppel

  En een goede morgen allemaal !
  Al genoteerd dat het mooi weer is ? Zonder bemoeienissen van Bilderberg, de roverheid, Rothschild e.d. ? Geniet ervan !

 • Gerard

  @high five
  Zeker niet veel goeds. Het is voor ons burgers moeilijk van te winnen. Ze weten echt wel wat er komen gaat. Ze hebben de schulden van de roverheid mooi extreem hoog laten oplopen zodat ze niet alleen de roverheid bij de ballen hebben, maar ook de belastingbetaler. De arme man draait voor alles op, want die staat aan het einde van de lijn.
  En weet je wat nog het ergste is? Diezelfde roverheid geeft altijd een ander de schuld. En de arme man? Die gelooft dat gewoon.

 • high five

  De money masters voor meer dan 200 jaar weten precies wat er gaat komen…ehhhhhhh niet veel goeds ben ik bang.

 • temp242

  Ja beste High Five, maar uiteindelijk ben jij wél zo slim om dat niet te doen! Weet je wat het meest walgelijke eraan is? Dat ze weten dat het pyramide-systeem op zijn einde loopt, en dat er gigantische chaos van gaat komen en dat ze dàt juist willen. Op de kap/kop van tienduizenden, wat? honderduizenden, wat? miljoenen burgers, dàt is pervers.

 • high five

  @Zilverpapier We moeten het papier van de illuminati wel gebruiken, iedereen die het wil afschaffen wordt dood geschoten.

 • temp242

  Excuseer verschijnt pas op 14 mei 2011 sponsored by Ernst and Young, aub!

 • high five

  Mooi gezegd Gordijnen.
  De olie is (met opzet ?)netjes naar de bodem van de zee gebracht waardoor nu de warme
  golfstroom niet meer goed blijkt te werken.
  http://wereldgeheimen.nl/forum/viewtopic.php?p=48445
  Tsja wat verwachten we van onze democratie als de minister president wekelijks bij mevr. nwo Bilderberg zit en wij 1x in de 4 jaar onpersoonlijk onze stem mogen uitbrengen.

 • temp242

  Zilverpapier :de heer middelkoop doet ons geloven dat de zilverpapier koers totaal niet interessant is, papier is nl. niks waard. waarom gaat de hr. middelkoop dan midden in de nacht de koers van zilverpapier in de gaten houden en er 1 artikel aan wijden? dat is omdat de hr. middelkoop maar 1 ding interessant vindt, en dat is de koers van zilverpapier, net zoals de heer die blogt en de lezers die reageren. van begin tot het eind, het gaat maar over 1 ding, de zilverpapierkoers.

  Ik denk, Beste Zilverpapier dat dhr. Middelkoop, als handelaar, wel zéér zeker de papieren zilverkoers in de gaten dient te houden, want die zeepbel met zijn waanzinnige margin-verplichtingen die keer op keer verhoogt worden, zouden invloed kunnen hebben op zijn fysieke voorraden, me dunkt. MVG.

 • temp242

  En dan nu MUZIEK.
  http://youtu.be/Trbzd1rWfiQ

 • Zilverpapier

  de heer middelkoop doet ons geloven dat de zilverpapier koers totaal niet interessant is, papier is nl. niks waard. waarom gaat de hr. middelkoop dan midden in de nacht de koers van zilverpapier in de gaten houden en er 1 artikel aan wijden? dat is omdat de hr. middelkoop maar 1 ding interessant vindt, en dat is de koers van zilverpapier, net zoals de heer die blogt en de lezers die reageren. van begin tot het eind, het gaat maar over 1 ding, de zilverpapierkoers.

 • gordijnen

  Dank voor alle tips.

  Obama ging ook op vakantie en vertelde dat hij geen last had van de BP ramp in de mexicaanse golf. De foto was gemaakt in een gebied, waar nooit olie van BP is gekomen.

  Olie is opgelost, volgens de media en Japan gaat ook goed? Volgens mij ook een container gevonden in de haven van Antwerpen met etenwaren waar het stralingsgevaar te hoog was, ondanks de tijdelijke stralingsverhoging (EU) ivm de ramp in Japan.

  Nederland

  Waxinelichtgooier in TBS inrichting op advies van psychiater van de overheid. Zonder gesprek met de waxinelichtgooier. Soort levenslang. Democratie moet zegenvieren.

  Moeder die 4 eigen kinder dood, krijgt max. 4 jaar straf.

  In eigen land is het niet anders dan in de USA.

  Ben zo benieuwd hoe het in de rest van de wereld vergaat met de export van de democratie uit het westen.

  Blijf belegen in edelmetalen, dit stelsel barst straks uit zijn voegen. Beter een vogel in de hand dan tien in de lucht.

 • Frans

  Precies op het laagste punt getimed familie een aankoop laten doen van 500 ounce Maple Leaf! Of er komt een tijdelijke opleving, of ik heb precies de bodem getimed!
  Verder vandaag:
  ** het verhaal van een paar dagen terug dat de stijging van de EUR versus USD bewust is gecreerd om wat “vlees op de botten te hebben” voor de default van Griekenland heeft vandaag sterk aan geloofwaardigheid gewonnen.
  ** Er komt weer volume van aankoop op gang van de Chinezen.
  ** De daling van de PM (precious metals) stocks is mij erg meegevallen, en onder andere Eric Sprott heeft zijn posities versterkt.
  ** Van diverse professionele bronnen vernomen dat ook door de professionals weer fysiek zivler wordt gekocht.
  ** Het feit dat zilver vandaag niet verder is gezakt geeft hoop.
  Al met al geen slechte dag!

 • temp242

  high five :En het leuke is het werkt nog ook. Obama is inderdaad populairder geworden en de dollar sterker.

  Ja, je mag die man toch ook één weekje glorie gunnen hé, maandag terug as usual hoor!
  Maar eerst moet Europe nog eens ‘aangepakt’ worden.

 • high five

  En het leuke is het werkt nog ook. Obama is inderdaad populairder geworden en de dollar sterker.

 • high five

  @Gerard Erger nog Gerard. Onze beste Barry heeft de situatie nog verergerd. De hele wereld lacht zich rot om dat nep certificaat (bestaat uit meerdere lagen, ras vader niet goed, ziekenhuis niet goed, geboorte land vader niet goed) en dat Osama (cia agent tim osman) nu op de bodem van de zee ligt. Alles wat die stand up comedian doet is net zo betrouwbaar als de dollar.

 • Gerard

  Prima stukje van Middelkoop. Een bevestiging van wat wij hier al een tijdje weten/vermoeden.
  De VS kat in het nauw maakt rare sprongen.
  De USD ging hiermee inderdaad niet door de 72 grens. Maar is dit uitstel van enkele dagen? Ik denk het wel.

 • temp242

  De hardwerkende Grieken overwegen een exit uit de Euro, dacht altijd dat de Ieren dit als eerste zouden doen, bon, nu zijn ze al met twee. Obama zijn plezier kan echt niet op deze week, althans.

 • high five

  @Johan Bedankt voor je reactie. Wat er in de tussentijd ook gebeurd zilver is dan uiteindelijk een goede keuze.

 • high five

  Nou dat gaat lekker. De griekse banken hebben bijna geen reserves meer. Wordt tijd om Kees de Jager op het matje te roepen wat hij met onze belasting centen heeft gedaan. In 1568 zijn we een oorlog begonnen om dat we niet willen werken voor dat land aan de middelandse zee. Sjonge jonge niks geleerd van de geschiedenis. Hij wist nog te vertellen dat we er aan zouden verdienen.
  We krijgen ook nog meer dan een miljard van ijsland, goed gedaan wouter kabouter en foute nout.

 • Johan

  high five :
  @Johan. Geloof je niet in hyper inflatie als gevolg van het ineenstorten van het fiat geld ?

  Absoluut wel! Heb hier laatst het artikel geplaatst voor Gerard, maar wil het best nog eens doen. Zeker wel, dat is namelijk de uitkomst van alle fiat ten alle tijde geweest. Dat maakt de Euro zo uniek. Men weet dat de $ hegemonie afloopt en dat een nieuwe fiat vervanger hetzelfde lot beschoren is. Vandaar de free floating price van goud ter bescherming van de hard money (savers). Echter er blijft currency en ook uitgifte hiervan voor financieringen, echter dit beInvloed dan de prijs van de store of value positief.

  Dit is het verschil met de goud-STANDAARD, die niet werkt, simpel. Kan ook niet, het bevordert geen groei en loopt ook altijd vast wanneer men nieuw gecreëerde digits gaat gebruiken om goud op te eisen (Nixon en sluiting goudvenster).

 • Johan

  RB :
  @ Johan
  Jij hebt me destijds op het spoor gezet van de free gold theorie en dat was reuze interessant. Ik geloof zeker in goud, maar net zo hard in zilver. Jij hebt niet zoveel met zilver?

  Sorry voor de late reactie, moet nogal eens erop uit om fiat digits te verdienen, niet achter een pc ;-)

  Het gaat er in mijn ogen niet om waar je in GELOOFT. Mijn overtuiging is dat mensen geloven in iets en daar dan vaak argumentatie bij zoeken om hun keuze te rechtvaardigen. Dit bewijst echter helemaal niets. Men moet out of the box denken, zich verdiepen en met feiten de keuze maken, other way around eigenlijk.

  Free gold is geen theorie, het is een goed doordacht concept vanuit de founders van onze huidige Euro. Ik weet het, hier veel verguist, door verschillende redenen. Echter waar is deze afgunst op berust? Inderdaad, het is een fiat munt als alle andere….met dus ook alle inflatoire gevolgen van dien (absoluut). Maar dat wist men destijds maar al tegoed!!

  En dus heeft men als tegenhanger van hun schuld (fiat is een schuld tov van de eigenaar) een systeem bedacht om goud vrijer te laten vlotten. Dit maakt dat men dus met de Euro kan gaan bieden op goud en dat gebruiken als store of value. Euro-goud blijft ook stijgen sinds de invoering en dit is te volgen op de staat van de ECB. Echter, vrij is het alleszins met alle papier afgeleiden die de huidige prijs bepalen……de werkelijke waarde bewijst zich wanneer alle papier-handel stokt.

  Terugkomend op je vraag, heb ik iets met zilver? Draai het eens om, heeft men destijds toen dit concept bedacht werd iets met zilver?

  Begrijpen doe ik ieders commentaar dat men zulke geweldige rendementen behaalt, en van alles en nog wat. Klopt, uitgedrukt in Fiat. In een wereld die wordt overspoeld met Fiat, telt men nominaal enkel winnaars……..maar reëel?

  De kunst is, en this is the hardest part, om te gaan kijken vanuit waarde en niet vanuit nominale getallen (digits)

 • high five

  Meneer zilverpapier raadt u ons aan om ons zilver te verkopen ?

 • high five

  De heer middelkoop heeft het al die jaren bij het juiste eind beste meneer zilverpapier.
  Heeft u nog posities in zilver meneer zilverpapier ? zo ja is dat fysiek of papier.

  Eigenlijk moet je je helemaal niet in die papieren markt begeven. De wallstreet banken hebben oneindig diepe zakken monopoly papier en met high frequency trading en front running kunnen ze doen met de markten wat ze willen. Neem nou de flash crash van vorig jaar. Toen hadden ze per ongeluk ipv op de million knop op de billion knop gedrukt…..yeah right.
  Er is gisteren in de papieren zilvermarkt 4x zoveel waarde verhandel als op de gehele technologie beurs in amerika.

 • temp242

  Zilverpapier :de hr.middelkoop vertelt graag sprookjes.

  Beste Zilverpapier, ik meen te weten dat dit een voorrecht van politici is.

 • Piet3

  @Zilverpapier
  Interessant dat je dat vermeld, dat doet hij nl ook aan het einde van zijn stukje.
  Een dergelijke disclaimer zie ik nooit bij onze grootaandeelhouder van RDS wanneer ze weer eens een ‘zakenreis’ maakt bij landen die veel zaken hier mee doen.

 • ZackZilver

  Zilverpapier :de hr.middelkoop vertelt graag sprookjes.

  Dat is ook heel goed in een sprookjeswereld.

 • Zilverpapier

  de hr.middelkoop vertelt graag sprookjes.

 • pietje

  Sorry was al geplaatst!

 • pietje

  Hier een link: van Middelkoop legt even uit waar door zilver en goud zo zij gedaald
  Erg verhelderend.
  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/middelkoop/2011/articles/The-War-on-Gold.xml

 • Andrew

  Ben benieuwd wat de zilverprijs gaat doen. Als die weer hard stijgt dan zal er wel weer de volgende dumping plaats gaan vinden.

 • Piet3

  Zag op een site dat zilver de initiator was waarna commodities gisteren zakten. Hier werd geimpliceerd dat door zilver (kleine markt en eenvoudig te reguleren) zo een krachtige tool is om te manipuleren. Na de scherpe daling van zilver dook pas goud omlaag. Het kan mijns inziens toeval zijn, maar het stukje acteerwerk van gisteren is erg ongewoon en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er meer achter zit. Daarnaasr was de strekking dat er niet in het hondervoud van fysiek werd gehandeld maar in duizendvoud. De laatste paar dagen schijnt er voor 1 miljard ounce verhandeld(papier) te zijn.

  Ik zal maar stoppen met wat ik heb vernomen, het verder filosoferen laat ik uiteraard graag over aan Zilverpaul en mensen die commodities al wat langer volgen dan ik.

 • Theo

  Willem Middelkoop Zegt hoe het is gegaan met de daling van de prijs van zilver.
  Jij zat op dat moment achter zij schermen te teuren en zag het gebeuren.
  zie onder staande link.gr.uit Portugal

  http://www.google.com/url?sa=X&q=http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/middelkoop/2011/articles/The-War-on-Gold.xml&ct=ga&cad=CAcQARgBIAEoBDAAOABAkNKQ7gRIAVgBYgVubC1QVA&cd=iemXgEJGqBo&usg=AFQjCNEKfvykjcxKT3N-kHLnN9x6Zo3wFA

 • ZackZilver

  Wanneer volgen de zwakke US staten en steden Griekeland, Ierland, Portugal?

 • PatDC

  Het is nog te vroeg om te oordelen, maar toen zilver de koers van mijn ‘instapmoment’ bereikte, zag ik stabilisatie. Eén die ik al eerder zag: een langere lijn met heel weinig fluctuatie. Net voor de vrije val van deze week was dat ook. Ik zat vanmorgen dan te talmen en uiteindelijk toch 5 Lunar kilomunten besteld. Ik was al > een maand van plan om er zo 1 te kopen, had wel na zulk een prijsstijging een serieuze terugklap verwacht, maar toch niet zo diep. En terwijl ik die ene dan bestelde dacht ik, dit is misschien wel de laatste kans op dit prijsniveau, en ik maakte er 5 van. Iets lagere prijs per stuk en transportkost ook maar fractie van 5 keer 1.
  Ik gebruik trouwens een ruwe manier om te bepalen wat de huidige ‘bodemprijs’ is voor zilver, de FED heeft sinds 2007 de hoeveelheid geld in de economie verdrievoudigd. Zilver was $10 toen dus dat is nu $30.
  Er is maar één manier waarop die dollars terug kunnen verdwijnen uit de economie, en dat is een immens niveau van faillissementen. De enige echte correctie in de economie is deze die de slechte bedrijven doet stoppen met middelen verbruiken. Het faillissement.
  Dan zou zilver terug kunnen gaan naar $10.
  Klein detail: de prijzen van de zaken die nu onbetaalbaar zijn geworden zullen dan ook gedeeld zijn door 3.
  Netto: zilver behoudt zijn koopkracht.

 • Gerard

  @Jullie
  Goud in europa lijkt mij logisch. Daar zal de rente voorlopig niet verhoogd worden. Altijd bullish voor goud&zilver.

  Zilver raakte de onderkant diagonale lijn (vanaf de bull begin augustus). Dit is een tijdelijke weerstand. Vanaf deze pause kan het verder omlaag, dan is de uptrend definitief doorbroken. Of blijft boven de lijn, dan zal de uptrend voortzetten.
  KWat ik verwacht is dat het wel een maandje doorkwakkelt. Mei is nooit een sterke maand voor zilver. Maar dit laatste moeten we even afwachten.

 • Jullie

  Het goud in vooral Euro is erg in trek, gaat richting record hoogte’s van 1040~1050 (1050 lijkt een belangrijke weerstand)

  Absolute record is 1071 volgens goldprice.org, op 28december 2010.

  Als we een beetje tussen de 1040 en 1050 blijven lijkt goud me aardig ‘hard’ , daarna kan de verdere gestage stijging naar 1100 beginnen. Wellicht volgende week langzaam omhoog ?

  Zilver is echt geen touw aan vast te knopen als je het mij vraagt, daalt niet, stijgt niet, gewoon plat. Had daar wel wat meer actie verwacht eigenlijk.

  Goud lijkt as I write weer te spiken, hopenlijk gaan we met 1040+ het weekend in.

 • high five

  Het volume in de SLV is gigantisch. 88% van de aandelen zijn verhandeld op één dag. Die high frequency traders toch.
  Die koper, die voor 1 miljoen aan put opties had gekocht met uitoefenprijs $25 heeft nu 500% rendement op zijn investering.
  http://www.zerohedge.com/article/88-slv-shares-outstanding-trade-yesterday-silver-put-buyer-generates-682942295027173-annuall

 • high five

  Overal in de wereld wordt flink fysiek zilver gekocht mensen. China, Japan.etc

  @TSM/Rolf Trekt de vraag naar zilver alweer aan ?

 • Ethan

  wow :o

 • otter

  Super goed nieuws

 • seppel

  @Jullie
  Heb het artikel even kort doorgenomen. Dat wordt een katastrofe van nooit geziene omvang. “Leuk” zal hierop niet van toepassing zijn, vrees ik.

 • Jullie
 • Jullie

  Kreeg een link, lijkt me aardig van belang !!!!!!

  http://www.zerohedge.com/article/breaking-greece-threatens-leave-eurozone-reintroduce-own-currency

  Gaat een leuk weekend worden.

 • Gerard

  @Ethan
  Valt wel mee. Niet overhaasten. Laat de rust wederkeren. Kijk volgende week of we weer een kleine rustige opleving krijgen. Keiharde stijging is zelden goed.

 • Ethan

  Ah, de boel stijgt weer wat zo te zien.

  Tijdelijke opleving? De afkaatsing was op 33.6 was inderdaad vrij duidelijk.

  Na die duidelijke daling weer nu het dilemma om over te gaan tot koop. :P

 • Gerard

  @Zilverpapier
  Katoen is heel veel harder gestegen dan zilver.
  Maar daar hoor je niemand over!
  De pers, de pers, de pers, praten altijd klakkeloos bank-economen na.

 • Zilverpapier

  ik wil alleen maar duidelijk maken dat het volkomen normaal is dat de marge wordt verhoogd bij prijsstijgingen, dat iedere handelaar dat weet en dat iedere handelaar dat incalculeert.

 • RK

  Martin Armstrong Ft. Jim Sinclair : Precious metal dip in June.
  http://jsmineset.com/2011/05/05/the-foundation-for-gold-at-5000/

 • Zilverpapier

  katoen is helemaal gouden handel, als daar de marge wordt verhoogd, stijgt de prijs. topspul.

 • RK

  high five :

  En ik zei … RK is de man

  Olé

 • Zilverpapier

  Earlier, the ICE once again engaged in the now traditional margin hike of any surging commodity in an attempt to force longs to sell out of speculative margin positions. Only a funny thing happened as a result: instead of killing the price, the price of cotton surged to $1.935, the highest price ever, as apparently those impacted were on the short side, inciting a short covering spree. A retest of the $2 psychological price barrier is now guaranteed and is on next week’s docket. But don’t worry, a 100% price jump in the key ingredient of clothing in 6 months will not have a margin impact for consumer discretionary companies. None at all. Sarcasm aside, what the take home message here is that exchange margin hikes no longer have an even short-term adverse impact, and in fact are accelerating price gains to the upside.

 • high five

  Een herstel van 38,2% vanaf de top zou uitkomen ongeveer uitkomen op 39,3.

 • high five

  Kan ook, maar ja 10% stijging met een turbo’tje is ook lekker. Je moet van risico houden.
  Een ding is zeker….Hij is keihard afgekest op de 33, dat is op de korte termijn bemoedigend.
  En ik zei….NIET……RK is de man ;-)

 • Seppe

  Inderdaad, maar ik denk het niet. Ook de mijnbouw staat vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer mooi groen.

 • Gerard

  @high five
  Ik zou juist even wachten tot 38 -39. Een korte heftige opvering en daarna een diepe plons is nog altijd mogelijk!

 • RK

  LOL

 • RK

  high five :
  RK is de man

  Zo klopt ie weer ;)

 • high five

  RK is de man van de turbo’s
  ik zou instappen tot minimaal 39, daar ligt een gab en ik denk dat hij dat gaat dicht maken

 • RK

  Instappen dan maar?

 • Edwin

  realtime koers was uur geleden het laagst op 33.25, ondertussen alweer op $35

 • Seppe

  Op 33,20……….en dan in 1 ruk naar 35,20……….wel spannend………….

 • Gerard

  En zojuist zie je (“voorlopig”) inderdaad de afketsing op 33,60.

 • RK

  In Euro’s 30% eraf.

  En de overheid maakt op dit moment op de radio ons attent op het samenstellen van een noodpakket.

 • Gerard

  Als ik de diagonaal trek vanaf augustus, kom ik ook op 34 uit in USD.
  Daarna zal de lijn vlakker worden over heel 2010 en dan zit ik op 25 !!

 • Gerard

  De Johannes-correctie van 2011, daar schrijf je geschiedenis mee.

 • RK

  Zilverkoers in Euro’s wil ik jullie niet onthouden
  http://img189.imageshack.us/img189/3623/koerszlv.gif

  Go Johan! Als ie de 20 aantip vernoem ik de correctie naar Johan.

 • Zilverpapier

  waarschuwing : als uit de gegevens van de zilverpapierbeurs blijkt dat de backwardation afneemt, of erger contango gaat optreden, dan is de zilverbezitter de banaan.

 • Zilverpapier

  uit de gegevens van de zilverpapierbeurs blijkt dat de backwardation op 1 historisch hoog niveau staat. dit betekent dat zilverbezitters in de toekomst de waarde van hun zilver t.o.v. de zilverpapierwaarde zullen zien toenemen.

 • Edwin

  Waarschijnlijk omdat die “verkopers” nu waarschijnlijk allemaal in de koop-stand klaarzitten. Alleen de vraag of ze nu kopen of nog even wachten tot het nog iets goedkoper is geworden. Leuke tijden.

 • Gerard

  @high five
  Dat fabbonacci punt van 33,60 is juist, maar daar zijn we inmiddels ook al kort bij met 34 nu. De kracht is toch behoorlijk.

  En de kracht van de bank betreft:
  Ze hoeven eigenlijk maar een klein sneeuwballetje boven de berg te laten rollen op het juiste moment. Meer is niet nodig. De lawine komt dan vanzelf.

  Maar er is MEER aan de hand. Kijk eens naar crude oil. Gisteren ook -10%. Maar vooral koper, en dat is een indicator-grondstof voor de economie.

 • Zilverpapier

  temp242 : zie je nog kans de gegevens te publiceren waaruit blijkt

  Er zijn héél weinig verkopers van het fysieke

 • greetjes

  temp242 :Beste Greetjes, ondanks het grote respect dat ik heb voor J. Rogers, denkt ik toch dat hij inmiddels al terug aan het inkopen is (fysiek). Maar bij de gevestigde orde wordt deze uitspraak van hem uiteraard bijzonder gewaardeerd.

  Hoi temp, ik had het anders gelezen, nl dat hij blij was met de correctie omdat zilver bij nu doorstoten naar hogere prijsstelling in een parabolische beweging terecht zou zijn gekomen.

 • high five

  @Gerard Ik hou de bodem voorlopig nog op het 33,61 fibbonacci punt volgens die technisch analyst van de silverlog.
  Ach ja de bankiers laten zien hoeveel macht ze hebben en dat ze markten kunnen laten crashen, dat hebben ze vorig jaar Mei ook laten zien op de aandelen markt
  Ik geloof niet dat ze erg succesvol zijn tot nu toe. De OI staat nog altijd rond de 130.000 contracten.

 • Zilverpapier

  en roering op de zilverpapiermarkt

 • Seppe

  Gazet van Antwerpen vandaag, p 50 : Zilver plots veel goedkoper
  quote
  Het vermoeden is dat de opmerkelijke stijging van de koersen gemanipuleerd werd door kortetermijnspeculanten
  unquote

  ’t Is maar vanuit welke hoek je het bekijkt uiteraard………..

 • oo

  @temp: 20/30 kg ?? dat is toch geen groothandel. 2 boxen is al +30kg en slechts 1 tax free baar is al 31.1 kg. Ik vermoed dat TSM toch meer dan 500kg heeft zitten, als je van alles wat vooraad hebt. (kilomunten, boxen, baren,…) Maar ja ik weet dat niet natuurlijk :) is maar mijn idee.

 • Gerard

  @high five
  Zodra zilver weer in een uptrend gaat belanden over enkele weken/maanden dan zie je deze viend hier niet meer.

 • Gerard

  Vanaf de weerstand op 48 staan we nu op -26%.
  Zowel Faber als Rogers hadden eerder al een correctie voorspeld van maximaal 25%. Maar dan zouden we nu toch wel een bodem moeten gaan zien.
  Vandaag zal spannend worden bij opening van de “echte” handel, VS markets half 4.

 • high five

  Zuivere zilverhandelaren zoals TSM houden geen papieren zilver aan. Banken hebben wel zilverrekeningen. De zilverrekeningen moeten 100% gedekt zijn, volgens Andrew zijn ze dat dus niet en dan is de conspiracy dat er sprake is van fractional zilverrekeningen ook gelijk uitgekomen. En als dat zo is, dan zouden deze partijen fysiek moeten kopen en dan zou het zilver dus duurder moeten worden en niet goedkoper zoals deze vriend zegt

 • Zilverpapier

  het is rustig op de zilverpapiermarkt. zou er nog wat te beleven zijn vandaag?

 • Zilverpapier

  temp242 :Er zijn héél weinig verkopers van het fysieke beste Jaccie, verkopers van het papieren zilver daarentegen die moèten! Gezien de margin-verplichten, en die worden nogmaals verhoogd eind mei, begin juni, dit is waanzin!

  als er veel verkopers van papierzilver zijn (die moeten), zijn er net zoveel kopers van papierzilver (die niet moeten)

 • high five

  Reageer aub niet op deze Andrew. Hij zegt maar wat. Dit is een troll.

 • ZackZilver

  temp242 :Beste Andrew: op het nieuws??? Gesproken nieuws?, graag uw bron aub. MVG.

  Beste temp, andrew is een mol, een anti zilver mannetje. Hij krijgt wellicht een paar euri per maand van noutje w om wat anti zilver te plempen. Die tiepjes zijn er nu eenmaal. Besef wel dat de fiat maffia hele, hele grote belangen heeft. En zoals andere drugsdealers willen ze hun donkere business niet bedreigd zien.

 • temp242

  Beste Andrew: op het nieuws??? Gesproken nieuws?, graag uw bron aub. MVG.

 • Andrew

  Vanochtend op het nieuws: omdat zilverhandelaren verplicht zijn meer fysiek zilver aan te houden tegenover elk uitgegeven papieren zilver zijn veel handelaren uit de zilverhandel gestapt en hebben hun papieren én fysiek zilver gedumpt, met als gevolg gigantische prijsverlagingen door het grote aanbod.

 • temp242

  Ik heb een kleine vraag aan mr. van Zanten. Kan men gemakkelijk bij uw, bij de andere ‘groothandelaren’ in edelmetalen, aan fysiek zilver geraken? 10/20/30 en meer KG, of zitten deze voorraden ook ‘in stevige handen’ Graag uw visie.

 • high five

  $14,- ….toch nog bijna 100% rendement in 2 jaar.. vind ik niet verkeerd

  @zack zilver wellicht is dit ook de reden dat ghadaffi weg moet…ik ben die nieuwe centrale bank in libya ook nog niet vergeten.
  http://www.youtube.com/watch?v=GuqZfaj34nc

 • high five

  gordijnen :
  Kan je eigenlijk wel bij cmegroup een call optie voor zilver kopen? Ik denk dat ik het antwoord wel weet, maar hoor het graag, hoe anderen hierover denken.
  Alvast dank.

  Mijn uitleg
  CME = Commodity Mercantile Exchange, is de plaats waar vraag en aanbod voor commodities bijelkaar komen oa ook zilver. Net als de euronext in nederland de marktplaats is waar aandelen e.d. verhandeld worden.

  Via software van interactive brokers, wat Lynx gebruikt, kun je callopties op zilverfutures kopen die op de CME verhandeld worden. De verkoper/schrijver van die call optie is een andere partij, een partikulier, een bank, een hedge fonds etc.

 • ZackZilver

  Henk :Zo te zien zitten veel mensen hier nog in de ontkenningsfase. Kijk eens naar olie, koper, zink, etc. De commodity bubble is aan het leeglopen. Bedenk dat zilver in mei 2009 op $14 stond.

  Goud en zilver zijn geld. Het zou kunnen dat de goud- en zilvermarkt nog wat verder terugvallen maar een repetitie van 2008 ligt mi niet voor de hand. Toen vluchtte iedereen in de USD. Dat zie je tot nu toe niet gebeuren omdat “QE” geinstallleerd is.

  De huidige USD is het effect van een hele slimme monetaire structuur, feitelijk de oorlogsbuit van de US na WOII. Maar inmiddels u-l-t-r-a corrupt. En dat hebben meer en meer mensen duidelijk, alhoewel er nog steeds mensen zijn die dat ontkennen.

 • temp242

  Henk :Zo te zien zitten veel mensen hier nog in de ontkenningsfase. Kijk eens naar olie, koper, zink, etc. De commodity bubble is aan het leeglopen. Bedenk dat zilver in mei 2009 op $14 stond.

  Klopt., Maar Henk, sinds mei 2009 liggen de kaarten héél anders op het wereldtoneel, in mei 2009 waren de overheden nog niet failliet.

 • A.C.

  @ Henk:

  Dus u denkt dat zilver een bubbel is die nu leegloopt? En degenen die vertrouwen blijven hebben zitten in een ontkenningsfase? Dat zouden we net zo goed over u kunnen zeggen.. we zullen zien.

  Bedenk ook dat de goud/zilver verhouding oorspronkelijk op 1:16 hoort te staan!

 • Henk

  Zo te zien zitten veel mensen hier nog in de ontkenningsfase. Kijk eens naar olie, koper, zink, etc. De commodity bubble is aan het leeglopen. Bedenk dat zilver in mei 2009 op $14 stond.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  gordijnen :
  Kan je eigenlijk wel bij cmegroup een call optie voor zilver kopen? Ik denk dat ik het antwoord wel weet, maar hoor het graag, hoe anderen hierover denken.
  Alvast dank.

  Je bedoelt waarschijnlijk de opties op futures?
  Jazeker die zijn er. Op elke futures markt gewoon te verkrijgen.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Zilverpapier :
  de zilvermarkt verkeerd in 1 gigantische backwardation = tekort aan zilver op het moment = prijzen omhoog.

  Ja maar… :-)

  Dat klopt voor fysiek zilver. Het klopt ook voor papier zilver ZOLANG er voldoende vertrouwen is dat het zilver toch wel uiteindelijk geleverd zal worden. Indien echter het vertrouwen in de levering verloren gaat zal papier zilver GOEDKOPER worden dan fysiek zilver. In technische termen kun je zeggen dat het risico op niet-levering verdisconteert wordt in de prijs van het papieren zilver.

  Er treed dan het effect op dat je nergens fysiek zilver kunt kopen voor (bv) $50 per ounce, maar wel papieren zilver voor (bv) $10 per ounce.

 • Zilverpapier

  temp242 :Er zijn héél weinig verkopers van het fysieke beste Jaccie, verkopers van het papieren zilver daarentegen die moèten! Gezien de margin-verplichten, en die worden nogmaals verhoogd eind mei, begin juni, dit is waanzin!

 • Zilverpapier

  @temp242
  kan je deze gegevens publiceren. interessant om te bestuderen.

 • Zilverpapier

  de zilvermarkt verkeerd in 1 gigantische backwardation = tekort aan zilver op het moment = prijzen omhoog.

  Ook op de termijnmarkt voor zilver zien we dat er veel vraag is naar de levering van fysiek zilver. Doorgaans betaalt men op deze termijnmarkt een prijs voor de levering van zilver in de toekomst. Zo kan men inspelen op een verwachte prijsstijging of daling. Nu is er echte sprake van “backwardation”. Dit houdt in dat de prijs voor zilver dat direct geleverd wordt hoger ligt dan de prijs voor zilver dat in de toekomst geleverd wordt. Dit is zeer ongebruikelijk, want zo’n termijnmarkt is er juist om in de toekomst tegen een lage prijs zilver te kunnen kopen zonder nu direct al de bijkomende kosten (opslag, transport etc.) te betalen. Daarnaast wordt er veel gespeculeerd op de termijnmarkt en is fysieke levering vaak niet gebruikelijk.

 • temp242

  Beste Gordijnen, toch géén papier zeker?

 • gordijnen

  Kan je eigenlijk wel bij cmegroup een call optie voor zilver kopen? Ik denk dat ik het antwoord wel weet, maar hoor het graag, hoe anderen hierover denken.

  Alvast dank.

 • A.C.

  Aan de koers te zien blijven we enigszins haken rond de 34, mooi koopmoment? Hopelijk gaan we vandaag of komende week weer wat omhoog, en krijgt men weer wat vertrouwen in zilver. Wat denken jullie? Zullen we nog veel meer zakken, of zal t hier n beetje ophouden?

 • high five

  Als de voorraden zilver kleiner worden bij lagere prijzen dan verwacht ik dat deze dip niet lang duurt.

 • temp242

  Beste Greetjes, ondanks het grote respect dat ik heb voor J. Rogers, denkt ik toch dat hij inmiddels al terug aan het inkopen is (fysiek). Maar bij de gevestigde orde wordt deze uitspraak van hem uiteraard bijzonder gewaardeerd.

 • greetjes

  Jim Rogers op 5 mei in een interview: Jim Rogers, CEO of Rogers Holdings interviewed by CNBC about commodities. and about the fact that his ex friend George Soros has declared that he is now exiting the Gold and Silver trade “I do know that silver went up 25 percent in a month and that can’t last so that’ll have to come down,” “I hope that silver goes down for a while because it was turning into a parabolic move, every parabolic move ends badly, I hope that silver and all commodities continue to go up with normal corrections along the way and in 5 or 10 years, they’re going to be unbelievably high prices and then I hope I’m smart enough to sell if the bull market is coming to an end,” : “If anything turns into a parabolic move, you have to sell.”

 • high five

  Commodities are all about inventories. We are in insanity levels. SGTReport.
  http://www.youtube.com/watch?v=YpslPpF6AY0&feature=feedu

 • high five
 • oo

  TSM blijft zeer goedkoop tov landen met lagere btw. Slechts 1 met licht lagere prijzen en dat met een btw verschil van 14%, ongeloofelijk.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Oeps, in mijn post van 07:23 zou moeten staan $31 zilver.

 • ZackZilver

  Goud en zilver business zijn nog steeds niche markten. Momenteel slechts daar voor de vroege vogels, slimme overheden en een enkel pensioenfonds. Dat klinkt misschien raar na tien jaar bull market maar dat is de simpele conclusie.
  99% Van de mensen in de westerse landen heeft geen goud of zilver in bezit behalve wat sieraden.
  Het politiek geloofsgeld wordt nog steeds geaccepteerd als zijnde te vertrouwen ondanks de gekte die er zich afspeelt.
  Goud en zilver worden nog steeds niet beschreven en geaccepteerd als geld binnen de main stream media, de politiek, het bankwezen. Zilver zelfs niet door mensen als Sinclair en Moriarty, die zich daarin naar mijn overtuiging heel erg vergissen.
  De aandelen van goud- en zilvermijnbedrijven doen het als groep bijzonder slecht.
  De mensen die geinteresseerd zijn geraakt in goud en zilver de afgelopen tijd zijn waarschijnlijk veelal afgeschrikt door de prijstoename van de afgelopen tien jaar. Het idee van “de boot gemist te hebben” kan zich makkelijk opdringen wanneer je deze markten oppervlakkig beziet.

  Het lijkt mij dat de goud- en zilverprijzen verder gaan stijgen wanneer de USD wederom klappen gaat krijgen. Dit oa vanwege QE3 en de luizige huizenmarkt. Maar ook vanwege de financierings-tragiek van de steden en staten in de US die vergelijkbaar is met die van Ierland, Griekenland en Portugal. Daarnaast moet de US heel veel geld blijven uitgeven aan allerlei oorlogshandelingen. Tegelijkertijd wordt al het politiek geloofsgeld in de wereld minder waard gegeven de bewust gearrangeerde competitieve waardedalingen.

  Het wereldwijd, zeer terechte verlies in ’t vertrouwen in politiek geloofsgeld dat ongetwijfeld gaat komen zal nog heel veel mensen, overheden en vermogensbeheerdeers richting goud en zilver drijven.

  Tegen veel, veel hogere prijzen. Het “spel” is pas gestart.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Aan het eind van deze rit (financieel stelsel) telt niet hoe veel euros of dollars je hebt. Het gaat er dan om hoeveel goud je hebt.
  Het telt ook niet hoeveel papieren goud (of zilver) je hebt. Er telt dan maar 1 ding: hoe veel ounces goud (of zilver) heb je in je fysieke bezit.

  Correcties als deze zijn normaal, doe gewoon je maandelijkse edelmetaal inkopen. Jaag geen euro’s na, jaag op ounces.

  Mijn targets zijn €31 euro zilver, maar als de USD chart een koopsignaal geeft op de wekelijkse chart (meer dan 100 punten stijging in de CCI(20) dan verlaag ik mijn target naar 28.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Opmerkelijk: Als ik de berichten zo lees krijg ik toch heel sterk de indruk dat vrijwel iedereen zijn weelde in euro’s telt.

 • temp242

  Er zijn héél weinig verkopers van het fysieke beste Jaccie, verkopers van het papieren zilver daarentegen die moèten! Gezien de margin-verplichten, en die worden nogmaals verhoogd eind mei, begin juni, dit is waanzin!

 • werner

  @jaccie
  dat soort risicos zou je nooit fysiek moeten nemen maar uitsluitend op papier.
  Fysiek kan altijd duurder worden met een hogere premie of op zijn omdat iedereen dan wil kopen.
  Fysiek zilver gewoon aanhouden, dan maakt die koers ook niet zoveel uit.

 • jaccie

  @Gerard

  Als we dan toch naar beneden gaan voor enkele maanden, waarom dan je fysiek zilver niet verkopen en later goedkoper terugkopen?

 • Gerard

  @Procambarus
  Nee hoor, de uptrend is toch wel even langer weg. De schrik zit er te stevig in. Het vertrouwen in zilver komt niet zo snel terug. Reken op enkele maanden neergang of zijwaarts.

 • Procambarus

  Als je rendement in je porto wilt. koop dan nú zilver. $35- is een prijs waarvan we over enkele maanden alleen nog maar kunnen dromen. Best mogelijk dat het nog iets lager kan de komende dagen, maar ik zou het risico niet nemen. Er is een redelijke kans dat we zeer binnenkort plotseling weer rond $50 staan; wat er nu speelt in de markt is pure wanhoop wat zeer snel tot uitbarsting kan komen in een explosie noordwaarts.

 • temp242

  Kort samengevat: de wereldeconomie gaat instorten, meteen ook de reden dat zilver NU zeker niet de rol van kanariepiet mag (blijven) spelen, wel die van zwarte piet, hetzij tijdelijk, totdat de totale implosie een feit is.

 • Gerard

  Andrew :Het zou zo slecht gaan in Amerika, maar de koers van de dollar is vandaag goed gestegen. Rara hoe kan dat?Wel lachen dat snotneuzen zoals “X” hier denken slapend rijk te worden en zilver en goud alleen maar blijven stijgen.Maar ja hoe jonger hoe meer ze nog moeten leren.

  Andrew, je hebt gelijk met dat slapend rijk worden. Dat wordt hier inderdaad ten onrechte gedacht. Het gaat met fysiek over “overleven” in zeer slechte tijden. Daar heb je een punt.

  Maar voor de rest praat je over dingen waar je geen verstand van hebt. Waarom de USD steeg? Omdat op het zelfde moment Trichet van de ECB de “doodstraf” uitsprak van de Euro. Hij verhoogt de rente niet en daarmee is de Euro ten dode opgeschreven. Maar wees gerust, de USD zakt net zo hard mee naar de afgrond.

 • temp242

  Juist Gerard, en straks komen de euro-obligaties eraan, kan je via je pensioensparen de nationale schuld gaan sponseren, en later fluiten naar je waan-opgebouwde pensioen.

 • Gerard

  @pietje
  Als beurzen straks fors gaan dalen zal al dat geld naar staatsleningen stromen. Is altijd zo geweest en zal ook nu niet anders zijn. De rente zal snel dalen. De problemen van de “staat” zijn niet de problemen van de “straat”. Weten die burgers veel met hun afkoopsommen, koopsompolissen, pensioenfondsen, beleggingspolis, en zo meer. Dat stroomt braaf naar de staatsleningen.

 • pietje

  we moeten gewoon geduld hebben juni word erg spanend.

  Want De FED heeft aangekondigd dat het QE2 programma eind juni 2011 zal stoppen.

  Gevolg:

  Dit zal een nog grotere daling van de prijzen van grondstoffen en die van goud en zilver tot gevolg hebben. Tegelijkertijd zullen de rentepercentages op staatsobligaties snel oplopen. De oplopende rentepercentages zullen de FED ertoe dwingen vrij snel na het beëindigen van QE2 te starten met QE3 of welke naam er ook aan gegeven zal worden omdat het gehele financiële systeem niet kan overleven zonder extreem lage rente percentages. De dollar zal vervolgens weer sterk dalen, de inflatie zal nog sterker toenemen en de beleggers in goud en zilver kunnen profiteren van de tijdelijke dip in de prijzen.

 • gordijnen

  @Andrew bed tijd.

  @X Laat je niet onmoedigen. Volgens mij doe je het heel goed. Zoveel onrust en leugens in deze wereld. Met zilver gaat het zeker goedkomen.

 • temp242

  Precies bodem onder de 35 gevonden, maar dit is géén zekerheid! Wat wél een zekerheid is, is dat we binnen twee à drie weken al een grote verandering ergens op het wereldtoneel gaan zien, als voorbode van nog grotere events naar de totale implosie toe.

 • jaccie

  Beste Temp, Inderdaad dat is het grote verschil!!!

 • temp242

  Beste Jaccie, het ziet het helemaal goed. Alleen stond in 1980 de wereld niet op instorten. Tegen juli 2011 wél.

 • jaccie

  Zie ik het verkeerd? Het lijkt er op dat de “jongens”die nu bezig zijn de boel te laten klappen, ons de INDRUK willen geven dat we een HERHALING krijgen van 1980, ja dat we daar reeds midden in zitten! Zelfs de grafieken van de zilverkoers van toen en nu beginnen op elkaar te lijken!

 • RB

  @ Andrew

  De pinautomaten mogen uit, verwarming kan op de nachtstand en de glazen deur op slot. Morgen is er weer een bankdag. Slaap lekker op je met dollars gevulde kussen en droom maar van heel veel papiergeld en mooie, ingewikkelde bankproducten. Even nog een schietgebedje naar Bernanke om hem te bedanken voor de mooie dag en dan op naar dromenland. Truste.

 • x

  @Andrew

  Als je zo negatief ben… wat heeft jou hier dan gebracht? toch het stukje interesse? of…?

 • temp242

  Andrew, je hoeft heus niet te lachen met mensen als X. Beter nog, neem er een voorbeeld aan, kan je nog iets van leren. Respect voor die jongen!

 • Andrew

  Het zou zo slecht gaan in Amerika, maar de koers van de dollar is vandaag goed gestegen. Rara hoe kan dat?
  Wel lachen dat snotneuzen zoals “X” hier denken slapend rijk te worden en zilver en goud alleen maar blijven stijgen.
  Maar ja hoe jonger hoe meer ze nog moeten leren.

 • greetjes

  @x
  ik denk dat je een heel wijs besluit hebt genomen door het wc-papier, sorry papiergeld in te wisselen voor zilver. Ik ben zelf een zorgelijk tiepje, maar van deze daling heb ik nou echt geen minuutje wakker gelegen, jongen. Wel van mijn puberende zoon, maar dat is voor een andere blog ;-}

  We weten waar en hoe de daling tot stand is gekomen. Bijkopen als je kunt, goed opbergen en deze blog goed blijven volgen ;-)

  @ temp242: ik geloof ook dat deze 3 maanden de wereldeconomie crasht en als ie gaat dan gaat ie hard en snel. Natuurlijk heb ik mijn zorgen erover, aan de andere kant is dit ook een hele interessante tijd. Zorg dat je een voorraadje bier hebt ;-)

 • Martijn

  Het zijn uitzonderlijke tijden. De zilvermarkt is inderdaad klein en volatiel. Maar dat olie in een dag 10% daalt is toch wel opmerkelijk. Tussen 28.50 en 30.50 koop ik weer een monsterbox maples. Kan me niet voorstellen dat deze crash lager gaat dan de low van januari.

  Morgen wordt interessant. Werkeloosheidscijfer US wat zwaar gaat tegenvaller is de verwachting. Maargoed, de waarheid is op dit moment blijkbaar niet meer van belang!

  Vorige week baalde ik nog van het feit dat ik niet direct 2 boxen kocht op de low van januari. Nu ben ik blij dat zich een nieuwe kans voordoet. Er is niets veranderd! Sterker nog, er zijn alleen maar meer bevestigingen dat een grote depressie waarschijnlijk is.

 • Maria

  @high five

  Ik lees de reacties nooit hoor op Xandernieuws, word daar niet goed van!!
  Het eerdervermelde stuk komt wel overeen met de toestand waarin we nu verkeren.
  Is trouwens in eerdere postings in voorgaande maanden wel eens aangehaald.
  Word nu waarheid!!

 • RB

  … en daar is Andrew weer. Heeft jouw filiaal koopavond vanavond? ;-)

 • Andrew

  Van 1100 euro naar 750 euro. Totale crash.

 • high five

  @Maria ah Maria, de bekende Xander nieuws. Ben het er helemaal mee eens. Ik wil er nog aan toevoegen dat nu de gehele wereld incl bric de depressie in gaat. (chinese fabrieken moeten ook dicht etc) Echter gezondere economieën met veel industrie landbouw / grondstoffen en goed leiderschap zullen eerder herstellen na de implosie.

 • Erik

  @Gerard: volledig mee eens. Nog even wachten en dan bijkopen: het is logisch dat na de extreme stijging er nu een periode van sterke daling volgt, maar ik ben ervan overtuigd dat edelmetaal een goede investering blijft. Zeker gezien de stand van de wereldeconomie.

 • temp242

  Beste X, zoals ik eerder al zei tegen je: Je mag fier zijn op jezelf dat je indertijd die stap gezet hebt! En vooral je gaat je dat niet beklagen, voor de rest de post van RB boven je bed hangen en elke avond voor je gaat slapen lezen. MVG.

 • RB

  @ x

  Fysiek zilver en goud zijn niet voor de korte termijn. Je koopt het – of zou het moeten kopen – om het kleurpapier waarvoor je hebt gewerkt om te zetten in echt bezit. Met zilver en goud heb je echt geld in handen, vertrouw daar dan ook op. Ondertussen heeft iedereen in de wereld deze dwaze geldspelletjes wel door. Het zijn de laatste stuiptrekkingen van een stervende dollar.

 • high five

  Ik snap het verschil tussen zilver en goud niet zo. Het zijn allebei edelmetalen en zijn allebei duizenden jaren als geld gebruikt.
  zilver doet het beter bij inflatie en goud doet het beter bij deflatie.

 • Maria

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=630565&r=1&tbl_archief=&

  Lees dit even en dan weten we wat ons te wachten staat.

 • x

  Vond me eerst nog slim om als 20 jarige elke maand zilver te kopen.
  Nu ik bijna op het punt kom waarvoor ik heb gekocht. begin ik toch wel “bang” te worden.. heb ik dadelijk maanden voor niks gewerkt?.

 • temp242

  Zoals ik al stelde en nu weer stel: de komende drie maanden gaan CRUCIAAL ZIJN, en deze zijn: MEI JUNI JULI 2011.

 • Nico

  het lijkt wel of iemand op de reset knop gedrukt heeft, zelfs de euro zakt.

 • RB

  @ Jaapie

  Ik voel je angst. Hier, wat om te lachen:
  http://www.youtube.com/watch?v=nGeKSiCQkPw&feature=channel_video_title

 • x

  @gordijnen

  Vakantie geld… bonus… vrije uren… Alles gaat naar ZILVER duim hard dat het tegen die tijd nog laag staat.

 • Jaapie

  Zo werd ‘bevrijdingsdag’ toch wel erg spannend.. ben heel benieuwd waar dit gaat eindigen!

  Het werkt in ieder geval verhelderend. Het houdt ons scherp, en benadrukt dat dit geen eenvoudige markt is waar je gemakkelijk van kunt profiteren zonder risico’s.

  Maar stel dat dit nu inderdaad de aanloop naar de ‘3e fase’ van de bull run is, hoe zal dit dan eindigen? Na een enorme stijging gaat alles weer terug naar het basis niveau van 5/10 dollar/ounce? Ik vraag me af hoe lang je in dat geval vast moet houden aan je fysiek bezit.

 • high five

  @gordijnen Gelukkig geen future gekocht. 48-34 = 14×5000 = $70.000 in het rood pff. :-)

 • gordijnen

  Straks vankantiegeld. Lekker bijkopen. Uitoefenprijs voor long ook $ 20,- naar beneden. Gelukkig nog niet gekocht. Opnieuw aangemeld bij lynx met opmerking veel ervaring. Lol

  Geen paniek, hou je vast aan de goede toekomst voorspelling van Gerard. Goede adviezen van Maria, Greetje, High Five en temp. Volgens mij minder luisteren naar Andrew, werk volgens mij bij een DNB.

 • RB
 • Jullie

  temp242 :
  Mijn excuses beste mensen, zilver is vandaag al door de 35 dollar grens gebroken, 34.32, dàt had ik niet verwacht. Ik dacht de de 35 wel een steun zou bieden. Hij moet en zal nog lager moeten gaan. Langs de andere kant geweldige aankoopmomenten vanaf NU, maar probeer particulier zoals de meeste mensen hier al aankaarten, maar eens aan zilver te geraken, en bij grote(re) hoeveelheden moet je bij de handelaars ook niet afkomen, denk ik zo. IK denk dat zilver uit de particuliere, de klein én de groothandel geklopt dient te worden, de COMEX moèt in juni fysiek gaan leveren aan grote spelers.

  Ze kunnen mijn zilver en goud hebben.

  Uit mijn koude dode handen !

 • high five

  @Johan. Geloof je niet in hyper inflatie als gevolg van het ineenstorten van het fiat geld ?

 • Gerard

  @Johan
  Kom eens over een jaar een terug. Wie weet hoe het dan staat. Misschien terug op 50 in september al. Dan heb je toch weer een mooie rit gemaakt.
  Maar je hebt gelijk, niets groeit tot in de hemel.

 • high five

  Johan :
  Kopen kopen kopen! Als je overtuigd ben van de keuze van je investering dan is het toch alleen maar super dat jouw keuze goedkoper wordt met de dag? Vandaag 10% heerlijk toch?
  Zeg niet dat ik het niet gezegd heb. Ga hier absoluut niet mijn gelijk halen want dat brengt ons nergens, maar tot hoever moet zilver dalen alleer hier 1 iemand wakker wordt?
  Vrees weinigen.

  Helemaal mee eens!! Ik zeg niet dat je gelijk met je gehele grote partijen moet kopen, maar als je nog zilver wil kopen, zou ik nu alvast een eerste order plaatsen

 • RB

  @ Johan

  Jij hebt me destijds op het spoor gezet van de free gold theorie en dat was reuze interessant. Ik geloof zeker in goud, maar net zo hard in zilver. Jij hebt niet zoveel met zilver?

 • Johan

  Kopen kopen kopen! Als je overtuigd ben van de keuze van je investering dan is het toch alleen maar super dat jouw keuze goedkoper wordt met de dag? Vandaag 10% heerlijk toch?

  Zeg niet dat ik het niet gezegd heb. Ga hier absoluut niet mijn gelijk halen want dat brengt ons nergens, maar tot hoever moet zilver dalen alleer hier 1 iemand wakker wordt?

  Vrees weinigen.

 • Gerard

  @temp242
  Ik zou toch even wachten met kopen als ik jouw was. Het staat echt niet meer binnen een week terug op 50. Tijd genoeg. Ik zou eerst de bodem afwachten.

 • Gerard

  Sorry, meer dan.

 • temp242

  Mijn excuses beste mensen, zilver is vandaag al door de 35 dollar grens gebroken, 34.32, dàt had ik niet verwacht. Ik dacht de de 35 wel een steun zou bieden. Hij moet en zal nog lager moeten gaan. Langs de andere kant geweldige aankoopmomenten vanaf NU, maar probeer particulier zoals de meeste mensen hier al aankaarten, maar eens aan zilver te geraken, en bij grote(re) hoeveelheden moet je bij de handelaars ook niet afkomen, denk ik zo. IK denk dat zilver uit de particuliere, de klein én de groothandel geklopt dient te worden, de COMEX moèt in juni fysiek gaan leveren aan grote spelers.

 • Silvershadow

  Rik, wat dacht je van oververhit koopgedrag?
  What goes up must come down

 • Gerard

  @Maria
  JUISTE antwoord!
  We hebben het al meer als een jaar over op deze blog…
  We voorspellen het allemaal, en NU is het dan eindelijk zover.

 • Rik

  Toch uiterst merkwaardig dat er niet een stormloop van kopers afkomt op deze (onwerkelijk) lage prijzen. Iemand een verklaring?

 • RB

  @ Silvershadow

  Excuus, je hebt gelijk. Ik heb net een site ontdekt met alle aanbieders in Duitsland. Zal het adres hier niet noemen, maar wel op http://eindspel.forum2go.nl/

 • Jullie

  Ander feit is ook, toen zilver op 45+ stond werden er heel veel berichten de wereld in gestuurd dat het de industriele sector had gaat raken.

  Misschien creert Benny wel wat ruimte voor de industrie om zilver en andere grondstoffen in te kopen.

  Dit is een vorm van manipulatie van een hele andere orde, dit gaat ver, bijna te ver.

  Zie ook de propaganda van Obama, dat hele Bin Laden verhaal geloof ik persoonlijk ook niet.

  Er is iets heel groots gaande, en het stinkt !

 • high five

  Zeker Maria zeker….ik heb het idee dat bijna niemand met fysiek zilver verkoopt. zie ik goed dat Rolf ook geen 2e hands zilver in de aanbieding heeft.

 • Silvershadow

  @RB Ik koop in duitsland toch echt goedkoper dan in nederland!
  Sterker nog, de aankoopprijs daar ligt minder dan 1 euro uitelkaar met de verkoopprijs hier.
  Maar ik hou je niet tegen!

 • Maria

  Zolang ik dit blog volg lees ik dat jullie zilver kochten voor de slechte tijden die aankomen.
  Nu begint het er op te lijken en lees ik veel paniekreacties. Waarom? Is het schuldenprobleem opgelost dan? Dan kan je in paniek raken maar nu moeten we gewoon onze tijd uitzitten ter bescherming.
  Het wordt dus toch DEFLATIE IN AANTOCHT hetgeen Erick Mecking in 2005!!!!!! zo duidelijk omschreven heeft in zijn boek. Advies van hem was goud en zilver. Nu dat is dan toch weer een opstekertje. Als je de Baltic Dry Index volgt zie je al weken dat de beweging goed naar beneden is. Dit was dus te verwachten. Tevens hoorde ik vanmiddag Kees de Kort over een daling van producentenvertrouwen in USA met -5%. Hij hoopte nog dat het een type-foutje was want anders was het drama. Nou we zitten dus midden in drama. Wees blij dat jullie de juiste muntjes gekocht hebben en de rest is afwachten. Ik zou er ook nog even wat boodschappen bijdoen en dan gewoon uitzitten. Voordeel is dat tanken goedkoper wordt.
  Sterkte allemaal en houd de rug recht.

 • RB

  Op dit moment zijn Silver Mountain en Amsterdam Gold het goedkoopst, Duitsland zit er boven. Nog ietsje verder dalen, graag. De pot met Nout-munten staat al klaar om om te wisselen in echt geld.

 • A.C.

  @ Gerard

  Oké, hoop het, blijven volhouden dan maar hé, allemaal deel van het spelletje.. Geduld loont zeggen ze, moge dat ook hier zo zijn!

  1 ding weet ik wél, zodra de prijs ook maar weer iéts omhoog gaat, is het meteen kopen geblazen, ik denk dat we dan heerlijk kunnen profiteren van de bull!

 • RB

  The Final Fight

  This is the final fight of of physical and paper silver, so hold the line and get ready to take it to the enemy. The Elite have literally thrown everything they have at the silver markets to try to make silver investors weak in the knees and cry uncle. Like a bully trying to take your lunch money by twisting your arm.

  http://dont-tread-on.me/the-final-fight/

  Let’s keep laughing all the way to the bank… eh… silver mountain. ;-)

 • werner

  Zilver is nu eenmaal volatiel en makkelijk beïnvloedbaar. Veel beleggers hebben al vroeger gekocht tegen lagere prijzen en die nemen nu hun winst om misschien straks weer goedkoop in te kopen. Ik denk zelf dat we tot maximaal $30 gaan dalen en daarna weer omhoog. In 2008 hadden we ook een gigantische crash van $22 naar $8 en daarna gingen we van $8 in 2.5 jaar tijd naar bijna $50.
  Zo een correctie zegt dus niet zo gek veel.

 • Silvershadow

  Kijk,kijk, de koersjes worden leuk in elkaar gemept.
  Je kan in duitsland al onder de 28 eur terecht voor een ounce.
  Dat wordt nog interessant.
  Ja ik ben te vroeg uitgestapt maar winst is winst, en nu gaan we de goede kant op voor instappers.
  Vergeet niet, zilver geeft geen dividend of rente dus je moet het zelf verdienen met aan/verkoop. Wie nu nog long zit krijgt het moeilijk,we kunnen nog wel lager.
  Iedereen moet toch toegeven dat het veeeel te snel is gegaan!
  Daarom terug naar vroegere stabiele nivo’s aub.
  Sterkte long zitters!

 • Gerard

  @A.C.
  Markten reageren altijd overdreven. Rustig afwachten en niet in paniek raken. Juist door die paniek schiet alles te ver door.
  Fysiek goud&zilver is al helemaal geen reden voor paniek. Dat komt goed wanneer iedereen door krijgt dat de valuta niet veilig meer is. Kan nog paar maanden duren. Geduld.

 • Rik

  Olie slaat ook op hol, binnenkort weer goedkoop tanken!

 • high five

  10 oz Bars voor $37,3 dus de relatie tussen papier en fysiek loopt nog niet zo gek ver uiteen tot nu toe.

 • A.C.

  Ongelofelijk.. weer 10% in één dag.. wanneer houdt het op? Mijn vertrouwen in dit metaal is denk ik net zo hard gedaalt, helaas. Heeft iemand toevallig een oppepper voor me?:)

  Aan de andere kant natuurlijk een mooi koopmoment, maar of men er nog veel vertrouwen in heeft, na zo’n crash? (Ik betwijfel het) Hopelijk komen we niet onder de $30, dan begin k het toch echt n beetje warm te krijgen..

 • high five

  Apmex fysiek zilver $40,25

 • high five

  Guys, moeten jullie ook denken aan 2008 toen de grondstoffen hard naar beneden kwamen. Het vershil is wel dat de banken (tot nog toe) aardig blijven liggen (gelukkig). Ik denk ook Chris Martenson die liquidity problemen voorzag na de tsunami. Maar ja, soms denk ik nog wel eens een nuttige bijdrage te kunnen leveren, maar op deze daling weet ik echt niks te zeggen. We weten dat zilver volatiel is maar dit slaat alles. Het kan altijd nog dat ie rond de 32/33 (fibonacci) steun vindt. Lange termijn visie voor zilver verandert trouwens niet.
  Temp je koersdoel komt snel dichterbij jongen. Ik verwacht wel dat je nog goedkoper dan voor $35 kunt inkopen.

 • RK

  http://www.youtube.com/watch?v=u9LcKcXpCDE&feature=player_embedded#at=56

  Fiat zilver omlaag physical omhoog. Supply and demand.

 • Snel

  Ach ach wat een correctie

 • Han

  @Zilverpapier

  bij de vorige crash in 2008 bood de professionele handel, waaronder TSM, een forse premie boven de spot.

 • zilverpaul

  @ Han.
  NYSE Euronext: kan me niet herinneren dit genoemd te hebben. En verder:

  Natuurlijk kan een marginverhoging gebruikt worden ter bescherming van de futurehouders. Niets mis mee uiteraard.
  De ervaring uit het recente verleden leert echter dat marginverhogingen ook gebruikt worden om dit soort down-bewegingen te stimuleren/ op te wekken.

 • Gerard

  @PatDC
  Het begin van de finale fase, dat is nu wel duidelijk ja.
  Alle grondstoffen staan te crashen. Wel heel erg nu.

 • Zilverpapier

  gaan de prijzen van de echte zilvermunten nu ook omlaag? ik snap er niks meer van.

 • http://www.thesilvermountain.nl/blog/2230/columns/bevrijdingsdag.html/comment-page-2#comments tricke

  @Andrew
  we weten toch allemaal dat de comex (crimex) de prijzen maakt en aangezien zilver op papier 100X groter dan de ECHTE HANDEL ( ik maak me er allesinds geen zorgen om ( er komt zowie zo een welvaart wissel van west naar OOST! voor al degene die in het papier blijven geloven dat je ongelimiteerd schulden kan blijven stapelen, zullen er bekaait vanaf komen

 • PatDC

  Han :
  Als zilver 80% daalt zou ik in elk geval ALL IN gaan en zou ik zelfs op krediet gaan kopen. Uiteraard enkel fysiek.

  Als zilver dat niveau bereikt dan ligt de economie tegen de grond, bent u uw job kwijt, zal uw bank uw zilver inbeslagnemen aan die lage koers, en zult u zoveel jaar verder kunnen afdokken. Geen goed idee, me dunkt.

 • PatDC

  Dit gaat allang niet meer over de zilvermarkt, dat is intussen toch wel al duidelijk?
  Kijk naar de olieprijs en ALLE metalen http://finviz.com/futures_charts.ashx?t=ALL&p=h1
  Ik denk dat dit, analoog aan de Grote Depressie van vorige eeuw, het begin is van de finale fase. Alles gaat in vrije val. Wat we hier zien is een grote economie die aan het instorten is. De vraagzijde die steil omlaag gaat. Net als in 2007, harde deflatie.

 • Gerard

  @Jullie
  Het noodplan Portugal is er bijna door. Het gaat om dramatische bezuinigingen.
  Spanje staat er een stuk beter voor. Maar Spanje kan nooit de 4e dominoblok worden. Dan zou de hele Euro-zone omkiepen. Vermoedelijk zal dat reddingsplan wel definitief achter de gesloten deuren plaatsvinden.
  De Chinezen hebben toegezegd de Eurozone overeind te houden. Vandaar ook de massale koop van de obligaties. De VS laten ze vallen, en Europa gaat net zoals de VS gebukt onder onder de Chinese geldverschaffers.
  De economische terugval kan wel de nekslag betekenen van de schulden in ALLE Euro-landen. Dan hebben we te maken met “stagflatie”. Er is geen ECB of FED medicein tegen stagflatie. Dit moet door vele jaren deflatie genezen. Maar dit is bij importlanden zoals zuid Europa geheel onmogelijk. Japan kon het hebben omdat deze een enorme export achter zich had. In Japan komt dus meer geld binnen dan eruit gaat. Dan kun je 20 jaar lang deflatie dragen. Dit is hier vrijwel niet mogelijk. VS overigens ook niet meer omdat deze inmiddels ook een negatieve handelsbalans heeft. Dus bij doorzettende terugval economie, hebben wij een “gigantisch” probleem. Totaal niet meer te vergelijken met vorige dipjes.

 • Han

  Als zilver 80% daalt zou ik in elk geval ALL IN gaan en zou ik zelfs op krediet gaan kopen. Uiteraard enkel fysiek.

 • Andrew

  Vraag extreem toenemen? Dan zou de prijs juist stijgen. Aanbod is gestegen of vraag is gedaald.

 • Han

  @Andrew

  ik denk niet dat zilver zo hard gaat dalen want de vraag naar fysiek zou dan EXREEM toenemen.

 • Jullie

  Andrew :
  Als dit weer een manipulatie zou zijn, zou de prijs tijdelijk zakken. Nu blijft de prijs dalen. Er is helaas weer een crash aan de hand, net als 1980. Toen zakte de prijs ook iets van 80%.

  Ga eens wat economische geschiedenis leren voordat je begint over 1980.
  Die situatie is totaal niet aan de orde. Sterker nog, het is onwaarschijnlijk dat die ooit nog aan de orde komt zolang de Euro en USD niet ten onder gaan aan hyperinflatie.

  Maar nogmaals, fundamenteel…. Iemand nog toevallig gehoord van Portugal vandaag ?
  En hoe is het bij de Spanjaarden en de Grieken, gaat het daar al beter ?

 • x

  @Andrew

  Is het nog geen bed tijd voor je?

 • Andrew

  Als dit weer een manipulatie zou zijn, zou de prijs tijdelijk zakken. Nu blijft de prijs dalen. Er is helaas weer een crash aan de hand, net als 1980. Toen zakte de prijs ook iets van 80%.

 • http://zilver.2link.be zilver

  32$ zie ik nog wel mogelijk, maar ik heb er niet op gewacht

 • Jullie

  En we zijn in de 35’ish.

  Volgens een hoop zou onder de 35 ‘het einde’ betekenen. Ikzelf weiger dat te geloven overigens.

  Voorlopig draaien de persen nog, fundamenteel gezien is er nog geen zier veranderd.

 • Jullie

  Trouwens, goud in USD is nu 100$ lager in 4 dagen tijd.
  Lijkt heel wat niet ?

  Feitelijk is het slechts 6% , dus dat valt wel mee.

  Zilver zit aan de zeg 25%+ van 50USD naar 36 grofweg, dat klinkt zeker dramatisch, maar als je de stijging van de afgelopen 6 maanden erbij pakt (even grofweg op goldprice.org kijken) lijkt het me een heel gezond teken eigenlijk, hij zit nu op het niveau waar hij vorige keer hard doorpakte naar de 50 (technisch 35 volgens de technische analisten) .
  Ik denk dat we vanaf hier gewoon weer op gaan krabbelen, de vraag is of die opkrabbeling snel zal gaan (hoop mensen die zullen inspringen) of dat we het op het oude tempo gaan doen.

  Pak de grafieken er maar bij, je hoeft geen kenner te zijn om dit te constateren.
  Nogmaals, dit lijkt me een heel gezond teken eigenlijk.

 • Ethan

  @Gerard

  En heb jij ook een idee over waar jij deze correctie ziet eindigen?

 • Jullie

  Excerpts from HindSight Investor letter April 2011 (focusing on silver) Looks spot on so far, let’s see about that last excerpt? Sorry no graphs/charts they are in pdf at the link…
  http://www.hindecapital.com/docs/hil_reports/HindeSight%20Investor%20Letter%20April%202011%20Silver%20Criticality%20Why%20Silver%20Might%20Crash.pdf

  The gold/silver ratio reached just below 31 intraday, and we suspect a revisit of the 40 zone is very viable, with a lot of ranging between 33 and 39. The retouch of the silver highs back to the post-Easter weekend highs on the day after FOMC did not see a new low in the spread, perhaps signalling internal strife with the silver market. We say because, at this point, gold had not leapt higher until the Friday (29th of April), again with silver struggling almost a dollar below the recent silver highs.

  Our Hinde Trend Intensity weighting is pointing to a cessation in this recent trend for up to 4 months.

  We have experienced a high volume (incidentally higher than gold volumes for first time) transfer of risk, with collapsing Open Interest (roll period aside). Note the red ellipse on the falling OI and rising volume. A bearish signal. Retrace levels, which do not play any part of our model make-up, are placed here for visual effect, and are as follows:

  0.382 = $40.83/ 0.500 = $38.06 and 0.618 = $35.28 (based on Fibonacci retrace of Jan low to Apr high).

  Japan:
  When we consistently see this type of fiscal monetisation (Japan and rebuilding there economy), one realises that real-adjusted targets for silver of $142, admittedly an outlier price associated with precursory signatures before a crash, will be surpassed. This is because, in reality, as John William’s Shadow Government Statistics points out, $490 silver is the real outlier high. That leaves a lot of price discovery in between, and after years of price controls we are seeing the swift correction to these controls.

  The truth does remain that we have to be ever mindful of the ‘crack up’ phase of a hyperinflationary episode. This would manifest itself in higher physical precious metals prices at a demonstrative rate we all cannot imagine. Hyper-metal Criticality.
  We would note that Comex precious metals futures would not participate, but arguably languish in price, with much initial volatility. OTC failure would result in specific bullion bank / dealer defaults as these swaps could not be met. So if you have OTC swaps to ‘own’ physical, choose your.

 • Han

  zilverpaul :@ Hanvriend,op zich klopt het dat marginverhogingen normaal zijn bij een hogere beweeglijkheid, maar deze stortvloed in deze prijsbeweging…. HOOGST ongebruikelijk.

  Bij hoogstongebruikelijke prijsbewegingen horen nu enmaal extreme marginverhogingen, zo simpel is het Paul. NYSE Euronext en Interactive Brokers zitten echt niet in een groot complot om zilver te manipuleren, hou nou toch eens op met die indianenverhalen. We weten heus wel dat zilver aan manipulatie onderhevig is geweest maar je kan ook te ver gaan.

 • http://www.thesilvermountain.nl/blog/2230/columns/bevrijdingsdag.html/comment-page-2#comments tricke

  wel beste GERARD en ANDREW. ik weet het, vechten tegen de bierkaai is moeilijk en frustrerend maart ooit! ik geloof eind dit decenium worden de boeken van JPM en al de andere banksters definitief gesloten!

 • Gerard

  Vervolg vorige mail:
  Dit betekent dat het nu wel degelijk een crash is, maar dat er hierna nog een enorme run omhoog komt vanaf een laag punt. Hetzelfde als die in 1979 zag.
  Deze crash kan niet blijvend zijn, omdat de USD en de EUR per doodvonnis afgegeven is door vorige week Bernanke en vandaag per Trichet.

 • Gerard

  @Andrew
  Let op! Dit is NIET de crash van 1980. Dat kan ik je met ZEKERHEID beloven.
  De crash van 1980 was NA de 3e fase. De fase waarin de rente heel plotseling naar 12% verhoogd werd.
  Dat zie ik nu NIET gebeuren.

 • Andrew

  Dit is geen normale correctie meer.

 • Andrew

  Dit is geen normale correctie meer. Maar een crash a la 1980.

 • Gerard

  Die long-vogels zouden nu toch allang weg moeten zijn, dunkt me.
  Ik denk dat JPM die shorts-posities helemaal niet meer sluit!

 • Andrew

  Helaas een crash en geen correctie. Daling zet gewoon door.

 • Jullie

  Goed punt Gerard.

 • Gerard

  Zonder renteverhoging staan de Euro en de USD zwaar onder druk. Geen renteverhoging waarschijnlijk door de forse plotselinge daling van de economie.

  Vermoedelijk is dit de “gebruikelijke” en steeds “terugkerende” dip voor de 3e fase bullmarkt.
  Voor degenen die het nog niet wetyen, de 3e fase is de laatste fase en is altijd stijl en parabolisch omhoog.

 • Jullie

  Han :
  Paul je liegt dat je barst, je weet dondersgoed dat marginverhogingen heel normaal zijn bij hogere volatiteit, zilver vormt daar geen uitzondering op.

  Vrijdag en Maandag worden de margin’s WEER verhoogd.

  Dit is niet meer normaal te noemen, of vind jij van wel ?
  Het staat totaal niet meer in verhouding.

 • Gerard

  GEEN renteverhoging ECB de komende 2 maanden!
  “HEEEEEEL” goed nieuws voor goud&zilver !!!!!!!

 • zilverpaul

  @ Han
  vriend,
  op zich klopt het dat marginverhogingen normaal zijn bij een hogere beweeglijkheid, maar deze stortvloed in deze prijsbeweging…. HOOGST ongebruikelijk.

 • Han

  Je bent een zielig mannetje als je werkelijk denkt dat zelfs IB zilver wil manipuleren.

 • Han

  Paul je liegt dat je barst, je weet dondersgoed dat marginverhogingen heel normaal zijn bij hogere volatiteit, zilver vormt daar geen uitzondering op.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  ZackZilver :
  Je schrijft dat ze al te lang gewacht hebben met marginverhogingen, dat ze het niet in de gaten hadden …
  Dat zegt mij dat je fantaseert dat het goedmoedige slapers zijn bij de comex. Ik zou zeggen: “word misschien eens wakker, beste Rien”.

  Never attribute to malice what can be explained by stupidity :-)

 • Jullie

  Rik :
  Lager KAN het zilver gewoon niet!
  Kitco geeft nu een koers van 0,00 Euro p/kg
  Ra ra

  Kitco is trouwens slecht, goldprice.org is beter om te kijken, word veel beter bijgehouden en werkt lekker makkenlijk en overzichterlijk.

 • ZackZilver

  io :De dollar ging crashen ! eerst in 2009 toen in 2010 nu in de zomer, dan weer na de zomer……niks dus………….het zilver crasht, de mainstream had dus jammer genoeg weer gelijk.

  Crashen van het primair planetair politiek geloofsgeld, de USD, gebeurt niet zeau makkelijk.
  Al het politiek geloofsgeld gaat schoksgewijs onderuit. Denk niet dat er geen hele, hele grote monetaire problemen gaan komen. Die gaan komen. Het probleem is dat goud en zilver nog steeds hele kleine niche markten zijn die relatief gevoelig zijn en makkelijk te manipuleren zijn. Ik zie het meer als een nieuwe kans voor mensen om goud en zilver te kopen wanneer er een correctie van goud en zilver aan de gang is/op z’n einde loopt.

 • Rik

  Lager KAN het zilver gewoon niet!
  Kitco geeft nu een koers van 0,00 Euro p/kg
  Ra ra

 • Jullie

  Nou, dat duurde niet lang… de bounce is alweer afgetopt, nu terug naar de 35’ish ?

 • Jullie

  Bounce….

  Hopenlijk gaat hij nu doorzetten, reken maar dat er nu een hoop mensen op hun schermpje zitten te kijken met hun vinger op de knop om deze ride-up niet te missen.

  Zoals ik gisteren al zei : Probeer dit niet te timen, het kan heel hard gaan nu.

  *gaat naar scherm kijken*

 • ZackZilver

  Gerard :De bodem is er totaal onder uit. Vrije val. Als dit geen crash is, dan weet ik het niet. Een crash, gemanipuleert of niet.

  Kleinigheidjes houd je altijd. Maar ook, “when the blood is running in da street it’s time to buy”.

 • Gerard

  De bodem is er totaal onder uit. Vrije val. Als dit geen crash is, dan weet ik het niet. Een crash, gemanipuleert of niet.

 • io

  De dollar ging crashen ! eerst in 2009 toen in 2010 nu in de zomer, dan weer na de zomer……niks dus………….het zilver crasht, de mainstream had dus jammer genoeg weer gelijk.

 • Gerard

  @Rik
  Heb je goed gezien. Er is inderdaad iets anders aan de hand. De economie gaat steeds duidelijker richting recessie.
  Economische cijfers worden steeds slechter. Met de huidige schulden kon dat wel eens behoorlijk pijnlijk worden voor de staatsschulden.

 • Jullie

  Rik :
  @Jullie
  Maar al die kleine investeerders bij elkaar zijn toch niet de grote massa qua volume denk ik.
  Er is iets anders aan de hand en ik krijg steeds meer het idee dat de boel bedot wordt.

  Kleine investeerders/fondsen die voornamelijk de strategie van Soros volgen.
  En Soros is met zijn fonds uit het goud gestapt. (natuurlijk net voor de rate-hike..)

  Tijdelijk effect natuurlijk. Mexico schijnt gisteren al weer voor 100miljoen (als ik het even goed heb hoor) aan goud gekocht te hebben.

  China komt straks ook wel weer, die zijn naar mijn idee ook even een tijdje uit the picture gebleven als grote kopers.

 • Rik

  Kijk ook eens naar de bewegingen m.b.t de olieprijzen. Dat lijkt bijna op de daling van het zilver!

 • Rik

  @Jullie

  Maar al die kleine investeerders bij elkaar zijn toch niet de grote massa qua volume denk ik.
  Er is iets anders aan de hand en ik krijg steeds meer het idee dat de boel bedot wordt.

 • Jullie

  Rik :
  Alles goed en wel, maar met deze actuele prijsnoteringen zouden er naar mijn idee massa’s koopjesjagers moeten zijn en dat zou dan de prijs weer opdrijven. Het gebeurt alleen niet, hoe is dat te verklaren?

  De kleine investeerders zijn bang…

  Ik weet niet of je het bewust meegemaakt heb met goud 2~2.5jaar geleden, maar dat ging ook zo.
  Iedere keer heel erg snel naar beneden om de nieuwkomers maar bang te maken.

  Ze flikken nu precies hetzelfde bij zilver, ik twijfel daar niet over.

  De vraag is natuurlijk, gaan we hier ook iets tegen doen ?
  Ik kan me herinneren dat het ‘vecht gevoel’ destijds bij het goud heel erg sterk was, ging goud naar beneden ? Meteen kopen, fight them with their own money ! Was toen eigenlijk het motto.

  Moet wel zeggen dat ik dit met het zilver een stuk minder ervaar, maar misschien ligt dat aan mij.
  Intussen baal ik er wel een beetje van dat ik gisteren electronische nummertjes gekocht heb.
  Maar och, hij gaat vast wel weer omhoog.
  Tenzij de CME nu natuurlijk ontploft, hoop het nog even van niet, uit eigenbelang. *muhaha*

 • ZackZilver

  Rien :Even een beetje tegengewicht?
  Het is normaal dat de margin requirements van tijd tot tijd worden opgehoogd. Eerlijk gezegd, ze hadden er al veel te lang mee gewacht. Ik denk dat de COMEX verrast is door de sterke stijging en niet op tijd gereageerd heeft. Maar toen de stijging er eenmaal was konden ze niet de margin requirements in 1 keer verhogen, dat zou zeer destructief zijn, dus hebben er een serie kleinere van gemaakt.
  IMO zou het beter zijn om van de margin requirements percentages te maken in plaats van vaste bedrage. Maar ja, zo zit het systeem nu eenmaal in elkaar. Ik heb gezocht naar een chart met de zilver margin in percentages van de zilverprijs, maar heb er geen gevonden. Weet iemand van zo’n chart?
  Daarbij is zilver de speculatie darling van de hedge fonds gemeente. En de zilver aandelen stonden al een tijdje onder druk terwijl zilver verder omhoog ging. Dat is altijd een waarschuwing dat er iets staat te gebeuren. Het was dus hoogste tijd voor een correctie.
  Nog een waarschuwing voor de toekomst: zilver correcties duren vaak op zijn minst 2 maanden. Soms zelfs wel 6. Dus ga er beter niet van uit dat we binnenkort boven de 50 staan. Eind dit jaar waarschijnlijk wel, maar intussen kunnen we waarschijnlijk nog wel een beetje frustratie verwachten.

  Je schrijft dat ze al te lang gewacht hebben met marginverhogingen, dat ze het niet in de gaten hadden …
  Dat zegt mij dat je fantaseert dat het goedmoedige slapers zijn bij de comex. Ik zou zeggen: “word misschien eens wakker, beste Rien”.

 • Rik

  @Bullionair

  O ja, waar dan?

 • Bullionair

  Geniet ervan zolang het kan zou ik zeggen! geweldig om te zien dat de koers net zo snel kan dalen als stijgen, dit is echt een prachtige koopkans. Als we straks de $35 nog zien ga ik helemaal vol bijkopen.

 • seppel

  @ jackie
  42 ? 36,60 nu en dalend.

 • Zarathustra

  En wanneer komt er een enorm verschil tussen de fysieke zilverprijzen en papier zilverprijzen?
  Waarom volgen de prijzen van de webshop nog steeds de prijzen van de papieren markt?
  Fysieke levering is duidelijk veel meer waard dan die gemanipuleerde ‘markt’prijs.

 • Rik

  Alles goed en wel, maar met deze actuele prijsnoteringen zouden er naar mijn idee massa’s koopjesjagers moeten zijn en dat zou dan de prijs weer opdrijven. Het gebeurt alleen niet, hoe is dat te verklaren?

 • jaccie

  Gold Silver ratio 40 ! Dit is naar mijn idee de bodem. 37,50$ 2 x aangeraakt. Op naar de 42$.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Even een beetje tegengewicht?

  Het is normaal dat de margin requirements van tijd tot tijd worden opgehoogd. Eerlijk gezegd, ze hadden er al veel te lang mee gewacht. Ik denk dat de COMEX verrast is door de sterke stijging en niet op tijd gereageerd heeft. Maar toen de stijging er eenmaal was konden ze niet de margin requirements in 1 keer verhogen, dat zou zeer destructief zijn, dus hebben er een serie kleinere van gemaakt.

  IMO zou het beter zijn om van de margin requirements percentages te maken in plaats van vaste bedrage. Maar ja, zo zit het systeem nu eenmaal in elkaar. Ik heb gezocht naar een chart met de zilver margin in percentages van de zilverprijs, maar heb er geen gevonden. Weet iemand van zo’n chart?

  Daarbij is zilver de speculatie darling van de hedge fonds gemeente. En de zilver aandelen stonden al een tijdje onder druk terwijl zilver verder omhoog ging. Dat is altijd een waarschuwing dat er iets staat te gebeuren. Het was dus hoogste tijd voor een correctie.

  Nog een waarschuwing voor de toekomst: zilver correcties duren vaak op zijn minst 2 maanden. Soms zelfs wel 6. Dus ga er beter niet van uit dat we binnenkort boven de 50 staan. Eind dit jaar waarschijnlijk wel, maar intussen kunnen we waarschijnlijk nog wel een beetje frustratie verwachten.

 • Ethan

  Super artikel Zilverpaul! Fijn die heldere uitleg, schetst mooi de context en nu worden veel dingen voor een leek inderdaad een stuk duidelijker. Bedankt!! :D

 • Zilverpapier

  ik kom nu al 1 paar weken op deze blog, en als ik de artikelen goed heb geïnterpreteerd zegt de zilverpapierprijs helemaal niks over de waarde van zilver. echter elk artikel en reactie is er maar gemekker over de zilverpapierprijs.

 • Zilverpapier

  er is geen 1 futurehandelaar die wakker ligt van die margintoestand. allemaal onzin.

 • ZackZilver

  Rik :Kunnen die margins dan maar naar believen zo maar in zo’n rap tempo worden verhoogd?Is er geen instantie (soort van AFM of zo) die dat dan bewaakt? Dit is op deze manier natuurlijk je reinste manipulatie en dat kan toch echt niet door de beugel denk ik zo.

  Daarom blaast de zaak ook op, ergens de komende jaren. Wanneer de overheid het niet goed reguleert, kadert doet Moedertje Natuur het. Dat zie je met junks ook.
  Nu doen de overheden het al jaren heel slecht met hun politiek geloofsgeld …

 • Rik

  Kunnen die margins dan maar naar believen zo maar in zo’n rap tempo worden verhoogd?
  Is er geen instantie (soort van AFM of zo) die dat dan bewaakt? Dit is op deze manier natuurlijk je reinste manipulatie en dat kan toch echt niet door de beugel denk ik zo.

 • Edwin

  Is tijd voor een nieuwe zilver index met zulke merkwaardige acties als 4x een margin verhoging binnen 1 week.
  Zogenaamd als reden de hogere volumes? Natuurlijk is de echte reden dat een bepaald bank de zilver prijs omlaag wilt duwen.

 • Nico

  Informatief en duidelijk. Het slotaccord is een schot in de roos.

 • gordijnen

  Hartelijk dank voor de duidelijke uitleg. Goed artikel.

 • Zilverpapier

  zilververzamelaars, de koers van zilver kan alleen nog maar omhoog :

  1. jpm zit scheef
  2. wereldwijd astronomisch tekort aan zilver.
  3. jan en alleman schaft zilver aan.

  succes met de business.

 • Silverstar

  Beste mensen,
  Groot voordeel is dat fysiek voor lagere prijzen is aan te schaffen. Er zal best een hoop turboleed voor de longs zijn maar als je fysiek voor de lange termijn hebt dan doen al deze heftige fluctuaties je niets. Ik maak dit hele verhaal nu al dertig jaar mee maar ik blijf beleggen in fysiek en ik verkoop niets.

 • http://www.thesilvermountain.nl/blog/2230/columns/bevrijdingsdag.html#comments tricke

  @Andrew
  voor welke bankinstelling werk jij?
  kan jij mij eender welke grondstof opnoemen die men niet direkt kan bij toveren met derivaten natuurlijk, dat nog atijd onder zijn waarde staat van meer dan 30j geleden

 • high five

  Het volume in papieren zilver neemt enorm toe naarmate het fysieke zilver opdroogt.
  http://www.youtube.com/watch?v=kkq-vmk15uM&feature=player_embedded

 • M.D

  Mooi gezegd en bemoedigend.
  Heb wel eens een tip gelezen in een boek over beleggen:
  ” Bij beleggen wint het emotionele IQ het van de intellectuele IQ!
  Dus geduldig wachten is geen optie meer!
  Vroeg of laat zullen we onze vruchten plukken!

 • Niels

  Zoals bijna elk voetbalteam voor de balans een gemene oneerlijke speler in zijn elftal heeft, zo hebben wij Andrew. Andrew bedankt!
  Fantastisch artikel Paul!

 • RB

  De zon schijnt en het is een fantastische dag om ontspannen te genieten van het wanhopige gespartel van de zwetende bankiertjes. Zet ‘m op jongens, geef ons waar voor ons zilver en goud. Verrekte mongols. ;-)

 • high five

  Yeah… Zilverpaul rocks!

 • NM156

  Inderdaad een duidelijk artikel voor de leek !
  Dit kan maar een ding betekenen, Zilverpaul is…

  http://www.youtube.com/watch?v=vOyFE-1LAI0#t=0m29s

  ;)

 • high five

  Bevrijdingsdag mooi gezegd zilverpaul. Laten we hopen dat die er komt.

  De betrouwbare wikileaks lekte dat al qaeda nukes verstopt heeft in Europa. Mooie reden om naar Pakistan te gaan als ze afgaan.
  Het geboorte certificaat van Obama, het officiële verhaal over de dood van Osama zijn net zo betrouwbaar als de dollar.
  De wereldmacht Amerika doet niks meer goed en wankelt. Een verschuiving van de wereldmacht van het westen naar oosten. Je weet het, dat gaat niet zonder slag of stoot.

  Ik zou graag achter onze leiders staan, want ik heb er ook niks aan als Putin de gaskraan dicht kan draaien wanneer hij dat wil en libische olie niet meer naar het westen stroomt, maar ja op Bevrijdingsdag wordt er weer volop gechemtraild door de tirannie die weet dat hun geldpers bijna dood is en ons gevangen wil houden met schulden die zij gecreëerd hebben (zodat wij al onze bezittingen naar hun moeten transformeren om van onze schulden af te komen)

  Gelukkig komt de zilverprijs wat naar beneden voor mensen die nog willen instappen.
  De zilverprijs stijgt als de nukes afgaan en de oorlog in het midden oosten escaleert (laten we hopen dat ze niet zo gek zijn)
  De zilverprijs stijgt als de CME geen spelletjes meer kan spelen.

  Whatever. De ondergewaarde edelmetalen zullen nog veel stijgen, uitgedrukt in fiat, uitgedrukt in huizen, aandelen etc.

 • RB

  Global Assault on Paper Gold and Silver continues

  Today, the banking cartel decided to continue with its massive assault on gold and silver. The bankers are desperate as the end game is now being played out. This is why I have cautioned you against playing with these bullies. It is best to thumb your nose at these clowns by buying the physical metal from dealers or from banks. I also will caution you that you may see a discrepancy between the paper price of metal and the price of the physical metal you buy.

  http://harveyorgan.blogspot.com/

  Artikel met dezelfde strekking als dat van zilverpaul.

 • RB

  @ Andrew

  Jij doet niet aan lezen, hè? ;-)

 • Procambarus

  Zilverpaul verwoordt exact mijn gedachten, alleen kan hij het veel beter en begrijpelijker uitleggen dan ik. Het is komisch dat op Amerikaanse sites nu plotseling de “analisten” over elkaar heen vallen die zeggen dat ze deze correctie altijd al voorspeld hadden.

 • Andrew

  Zilver is dus een bubbel gebleken die genadeloos is doorgeprikt.

 • Block

  Knap geschreven artikel. Ik denk dat de meeste wel aanvoelden dat dit geen gewone correctie is.

  Eén van de betere artikelen dat ik de laatste tijd gelezen heb over de zilver-crash.

 • RB

  Fysiek zilver en goud voelen heel lekker. Ik word niet meer koud of warm van die ‘onheilsgrafiekjes’.

 • Zilverpapier

  die marginverhoging was niet groot voor 1 futurehandelaar.

 • sakke

  Ik heb al m’n ‘Zilver turbo long’ verkocht met praktisch geen winst. Het werd me iets te risicovol. Ik stap later wel terug in als de bodem is gezien. Fysiek blijft in de kast liggen hoor.

 • Silver Dummy

  In lijn met Paul’s stukje; hier van Jesse’s Café Américain;

  http://jessescrossroadscafe.blogspot.com/2011/05/interesting-theory-on-silver-for.html

 • zilverpaul

  @ Zilveriekje: als dat zo is is mij mijn missie geslaagd. Dank.

 • Silver Dummy

  Over margins verhogingen; hier de laatste info op ZeroHedge;

  http://www.zerohedge.com/article/cme-margin-hike-4th-and-5th-charting-parabolic-rise-cme-silver-margin-hikes

  Ja, er zijn bij de CME-“heren” een hoop activiteiten om de boel nog een beetje op de rails te houden.

 • Zilveriekje

  Ik vind het geweldig dat Zilverpaul dit allemaal zo kan uitleggen dat het voor een leek gewoon te begrijpen is! Dank u!

 • ZackZilver

  Het is de taak van de overheid te manipuleren, net zoals ouders hun kinderen moeten manipuleren. Alleen, hoe doen ze het en met welk doel?
  Zowel overheden als vele ouders maken er een potje van hedentendage …