24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

bevrijdingsdag

Voor de lezers die nog steeds moeite hebben om in manipulatie te geloven op onze financiële markten, hier een mooi voorbeeld wat er de afgelopen dagen in goud en zilver is gebeurd.

Eerst de zilver grafiek: een ongehoorde loodrechte daling naar beneden op 1 mei van de zilverprijs in enkele minuten. Nu weet u wellicht dat de prijs van een goed bepaald wordt door de vraag en aanbod. Een knappe die mij kan uitleggen dat de vraag naar zilver in enkele minuten zo fors kan dalen, of dat het aanbod opeens zo enorm kan verruimen.

https://www.thesilvermountain.nl/img/zilver-crash.jpg

Hetzelfde fenomeen doet zich voor bij goud, alleen op kleinere schaal:

https://www.thesilvermountain.nl/img/goud-herstel.jpg

Behalve deze monsterduikeling van zilver (en in veel minder mate van goud) zijn dit geen geïsoleerde bewegingen; al jaren worden beide edelmetalen op gezette tijden verrast door loodrechte bewegingen zuidwaarts die de koersen drukken.

Wat zit hier nu achter:

Eén manier om de prijs van zilver naar beneden te werken is door het verhogen van de margins op futures op zilver. Een margin houdt het geld in dat u als cash op uw rekening moet aanhouden als onderpand als u in futures (= een financieel contract tussen twee partijen die zich verbinden om op een bepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid van een product of financieel instrument te verhandelen tegen een vooraf bepaalde prijs. Men komt dus een transactie in de toekomst overeen ) in zilver wilt handelen. Door het verhogen van de margin wordt beoogd handelaren die long in zilver zijn ( die speculeren op een verdere stijging van zilver) uit hun positie te jagen, omdat ze met elke verhoging van de margin opeens veel meer geld moeten ophoesten zogenaamd ter verzekering. En als je dan dat extra geld niet hebt, moet je je positie in zilver verkopen om aan geld te komen en voila : de zilverprijs daalt.

De afgelopen dagen zijn de margins wel 3 keer verhoogd door de Comex, en ook enkele grote brokers op dit gebied, allen bestuurd door voormalige Goldman Sachs bankiers, hebben de margins fors verhoogd.

Tevens heeft Interactive Brokers, werelds grootste platform voor aandelen, futures e.d. de cliënten een mail gestuurd dat ze de margin op zilvercontracten met een nog onbekend percentage gaan verhogen. Een prima manier om de angst te verhogen.

Toch hebben deze marginverhogingen steeds minder effect; al helpt het nu zeker mee om de prijs naar beneden te werken.

Om de tweede manier van manipulatie te begrijpen moet u weten dat de papieren markt in zilver

100 keer groter dan de fysieke markt. Dat betekent dat allerlei beloften op zilver verkocht worden, terwijl er voor al die beloften maar voor 1 % dekking is door het echte zilver.

Tevens hebben JP Morgan en HSBC enorm grote shortposities in zilver: men heeft dus belofte tot levering van zilver verkocht zonder er veel van in huis te hebben.

Met het stijgen van de zilverprijs werd deze positie steeds hachelijker. Enerzijds omdat de verliezen steeds meer opliepen, anderzijds omdat het risico bestaat dat een deel van de papieren beloftes worden opgeëist en de heren bankiers het zilver ook daadwerkelijk zouden moeten leveren.

Dat de kluizen van de Comex ook daadwerkelijk steeds leger worden mag wel blijken uit deze grafiek, die de hoeveelheid zilver aangeeft in de COMEX. Dit zijn de officiële cijfers; het zou mij niets verbazen als blijkt dat je er ruim 33 miljoen ounce zilver af mag trekken

https://www.thesilvermountain.nl/img/comex-warehouse.jpg

Elke keer dus dat een grote partij zijn zilver gaat opeisen, komt het failliet van de COMEX steeds dichterbij met als gevolg dat het piramidespel met zilver in het volle daglicht komt te staan inclusief de rol die de bankiers, toezichthouders en overheden hierin hebben gespeeld.

Afgelopen week op 1 mei, toen de markt dun was omdat China en Vietnam dicht waren is midden in de nacht de aanval ingezet. De grootbanken hebben toen enorme hoeveelheden papier zilver verkocht, wat in negen minuten tijd de zilverprijs meer dan 10 % heeft doen duikelen.

Als de koers dan, vanwege de dunne markt met relatief beperkte middelen veroorzaakt fors is gedaald hopen de de heren bankiers als een haas hun ongedekte zilvershortposities tegen een relatief lage prijs terug te kopen.

Doe daar dan nog wat extra aanvallen bij, de marginverhogingen en een stortvloed aan artikelen in de officiële media dat zilver en goud een bubbel zijn, en het feest is compleet.

Ergo

JPMorgan en kornuiten hebben zilver verkocht wat ze niet hebben;

de zilverprijs is explosief gestegen;

het verlies voor DaMorgue wordt daarmee steeds groter, net als het risico dat men op een bepaald gedwongen wordt zilver te leveren dat men niet heeft;

Met alle macht wordt geprobeerd de zilverprijs naar beneden te werken;

Zo hoopt men van hun zilverposities af te komen .

Betekent dit nu dat u in zak en as moet gaan zitten? Ik zou het niet doen.

Wat men namelijk nu aan het doen is doet namelijk niets af aan de fundamenten van de goud- en zilverstijgingen.

Sterker nog, als de grootste paniek voorbij is zal de vraag naar zilver en goud op deze lage prijzen enorm toenemen en zal zilver door de 50$ heen gaan knallen en ook goud zijn weg omhoog weer gaan oppakken.

Mocht u nog twijfelen: ondanks de onrust op de zilvermarkt is de backwardation ( de premie die men wil betalen als men het zilver nu maar geleverd krijgt in plaats van over een aantal maanden ) is op een hoog niveau blijven liggen. Ongekend en ongehoord.

We zitten nu dus in het midden van een georkestreerde correctie. Het geweld waar dit mee gepaard gaat tekent mijn inziens de paniek van de bankiers: het zilver is bijna op en men moet leveren.

Nog even en dan komt ook voor de zilverliefhebbers de bevrijdingsdag. Wanneer? Ik durf het niet te voorspellen, maar er komt een dag dat de COMEX haar deuren sluit, en dan gaat het feest pas echt beginnen.

Zilverpaul

Silverstocks.nl

Bekijk ook