24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Bijzondere ontwikkelingen op de zilvermarkt, deel 2

Afgelopen weken is de prijs van zilver weer opgekropen richting de 20 dollar. Op dit niveau ligt een flinke weerstand, ferm verdedigd door de hoeders van ons papieren geldsysteem.

Het bijzondere van dit gegeven is dat deze stijging gepaard is gegaan met het short gaan van JP Morgan op zilver van in totaal 28 miljoen ounce zilver! Men heeft dus geprobeerd de prijs van zilver te drukken door het verkopen van grote hoeveelheden papieren beloften op het leveren van zilver, maar het resultaat was nada, noppes, niets.

Bovendien is door het grootschalig short gaan van de laatste weken de beweging die eerder is ingezet door JPMorgan door de shortposities weer terug te kopen volledig te niet gedaan. Van enige lange termijn structuur lijkt bij de onderdrukkers van de zilverprijs dan ook geen sprake meer, wat de paniek aangeeft waarin deze broeders zich bevinden. Met elke ounce zilver die fysiek wordt gekocht door de belegger wordt de positie van JPMorgan en consorten verzwakt en wordt de Achilleshiel zichtbaar van hen die uit naam van de centrale banken en monetaire autoriteiten maar met één ding bezig zijn, en dat is het onderdrukken van de natuurlijke tegenhanger van ons papieren geldsysteem, nl goud en zilver.

https://www.thesilvermountain.nl/img/zilverkoers.png

Ook bij goud wordt aangehikt tegen de weerstand die rond het niveau van de 1260 dollar ligt. Het is een klassiek gegeven uit de technische analyse dat heftige bewegingen naar boven veelal worden voorafgegaan door het twee of drie keer eerder testen van de weerstand.

Opmerkelijk is dat zilver de laatste paar weken leading is in de weg naar boven; een rol die in de jaren daarvoor vooral voor goud was weggelegd. Een teken te meer dat de laatste maand de schaarste op de fysieke zilvermarkt groter is dan op de goudmarkt.

https://www.thesilvermountain.nl/img/goudkoers.png

De bewegingen op de goud- en zilvermarkt komen niet zomaar uit de lucht vallen. Zo werd van de week bekend, dat Rusland en China hun onderlingen handel in energie voortaan gaan verrekenen in hun eigen valuta, namelijk de Roebel en de Renminbi ( of Yuan). Deze markt heeft een omvang van boven de triljard dollar. Het afscheid van de dollar is een duidelijk teken aan de wand dat de dagen van de Westerse hegemonie geteld zijn en daarmee van de onderdrukking van goud en zilver.

Dat de wereld zich in toenemende mate begint af te keren van het Westers financieel systeem is ook geen wonder als je kijkt naar de enorme fraude die steeds zichtbaarder wordt in te doen en laten van de betrokkenen. Een fraai voorbeeld hiervan is de IPO van GM.

General Moters, het moederbedrijf van onder andere Opel, in het zadel gehouden door de Amerikaanse overheid met enorme bedragen na het inzakken van de automarkt, wil weer de markt op met het uitgeven van aandelen. Men claimt bij GM een eigen vermogen te hebben van 23,9 miljard. De argeloze belegger zal dan ook denken dat zijn spaarcentjes bij zo’n solide bedrijf veilig zullen zijn en besluit aandelen GM te kopen. Wie verder de balans doorspit, zal zien dat op de balans onder het kopje Goodwill het trotse bedrag van 30,2 miljard prijkt. In feite is de goodwill van een bedrijf wat overeind wordt gehouden door staatssteun natuurlijk nul, en is het vermogen van GM 6,3 miljard negatief!

Dit soort grappen zal men een aantal keren kunnen uithalen, maat zal het schamele beetje vertrouwen steeds verder aantasten. En aangezien elk geldsysteem gebaseerd is op vertrouwen op de instantie die het geld uitgeeft, graaft men door op korte termijn de bevolking een oor aan te naaien op lange termijn zijn eigen graf.

En die lange termijn is nu aangebroken, zichtbaar in de onstuitbare stijging van goud en zilver.

Bekijk ook