24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Bitcoin daalt steeds verder

De bitcoin is erg aan het dalen. De daling is al sinds eerder deze week in gang maar vandaag daalde de koers tot onder 40.000 dollar, naar zelfs 35.459,40 dollar. Dit is maar liefst 29.435,82 lager dan de recordkoers van 64.895,22 die vorige maand nog gemeten werd. 

De daling van de bitcoin is gedeeltelijk veroorzaakt door de Chinese overheid die cryptomunten wilt gaan verbieden en het kritiek van Elon Musk. De Chinese overheid heeft het banken en andere financiële instellingen namelijk afgeraden om cryptomunten aan te bieden. Bitcoin lijdt hieronder aangezien China het lastiger maakt om te handelen. Ook ziet de Chinese overheid de bitcoin als gevaar omdat de waarde en prijzen gemakkelijk gemanipuleerd kunnen worden. Zo’n 75% van het minen van bitcoins wordt gedaan in China. Eerder werd bekend gemaakt dat het minen van de bitcoins in strijd is met het halen van de klimaatdoelen van China omdat het in de weg staat van CO2-reductie. Dit is het geval aangezien zo’n 40% van de mining activiteiten komen voort uit stroom die opgewekt is in kolencentrales. Het is echter zo dat de CO2-uitstoot van deze kolencentrales te hoog is om het klimaatdoel om CO2-neutraal te worden in 2060 in gevaar brengt. 

Naast de Chinese overheid heeft Elon Musk dus ook kritiek op de bitcoin geleverd. Elon Musk heeft namelijk vorige week bekend gemaakt dat hij bitcoins niet langer zal accepteren als betaalmiddel voor de auto’s die Tesla verkoopt. In februari werd bekend gemaakt dat Tesla dit zou doen. Toch stopt Tesla hiermee en een van de redenen hiervoor is dat bitcoins niet milieuvriendelijk zijn. Elon Musk zegt namelijk dat het erg veel energie kost om bitcoins ‘te minen’. Dit kan ook gezien worden in China, waar het de mogelijkheid tot CO2-reductie blokkeert. 

Ondanks dat de bitcoin gedurende het afgelopen jaar flink is gestegen, daalt hij nu flink. Het lijkt erop dat de daling nog niet is afgelopen. Dit toont aan hoe onzeker bitcoins eigenlijk zijn. Goud is een goed dat waardevast is en al eeuwenlang heeft laten zien dat het een veilige haven voor uw vermogen is. Momenteel is de koers zelfs stijgende. 

Bekijk ook