24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Centrale bank Rusland koopt bijna 1.000.000 troy ounce goud

http://www.thesilvermountain.nl/img/goud-prijs.jpgDe Russische Centrale Bank heeft donderdag aangegeven plannen te hebben om 965.000 troy ounces goud te kopen. Dit komt overeen met 30 metric ton en deze hoeveelheid goud wil de centrale bank voor het einde van dit jaar kopen.

De eerste vice-voorzitter van de centrale bank, Alexei Ulyukayev, zei dat de betaling van het goud zeer waarschijnlijk in roebels zal gebeuren en niet in Amerikaanse dollars.

Dat juist nu tegen hoge goudprijzen zal moeten worden ingekocht is volgens Alexei Ulyukayev niet bezwaarlijk. “De goudprijs staat nu op een piek ten opzichte van de vorige periode, maar de voorspellingen van de prijsdynamiek variëren ” zo beweerde hij.

De aankondiging van de centrale bank van Rusland komt enigszins als een verrassing, omdat Rusland eerder aangaf goud te verkopen. Momenteel is er sprake van toenemende internationale activa van de bank, die steeg met 7,8 miljard dollar in de week van 6-13 november naar 441,7 miljard dollar. De positie ingenomen in goud zal worden gebruikt door het ministerie van Financiën ter dekking van de het begrotingstekort voor volgend jaar, voorspeld op 6,8% van het BBP.

Dit jaar heeft Rusland – tot nu toe – een tekort van 7,7% van het BBP.

Bekijk ook