24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Centrale banken druk bezig met goud kopen. Ook ik koop goud. U ook?

https://www.thesilvermountain.nl/img/nuggets.gif

Ingezonden column door Patrick Vaassen.

Wat is de enige echte oplossing voor de kredietcrisis? Een kredietcrisis waar alleen maar geld bij wordt gedrukt kan niet worden opgelost door nog meer geld te printen. De enige oplossing is echt geld: Goud!

Ons huidige financieel modern noemen is waanzin. Dit financiële systeem is niet modern, het is barbaars! Elke keer in de geschiedenis waarbij de waarde van geld niet gebaseerd werd op goud maar op het vertrouwen dat in fiatgeld gesteld werd, ging de waarde van de valuta naar nul. Zo zal het ook deze keer weer gaan. Alleen goud behoudt haar waarde en zal dat altijd behouden. Papiergeld is jarenlang gebruikt om op een slinkse manier het geld van de middenklasse te doen verdwijnen door inflatie en andere kunstmatige belastingen.

Ook al is het onwaarschijnlijk dat er ooit wordt teruggekeerd naar een goudstandaard, dit betekent niet dat u dat niet kan doen. Goud kostte vorig jaar nog $735 per troy ounce en staat nu op $1.050 per troy ounce. En hier is een goede reden voor! Waar in 2009 de Federal Reserve de grootte van de ‘balance sheet’ deed toenemen met 126% heeft dit tot nu toe geleidt tot slechts zo’n 20% meer geld in circulatie. Uiteindelijk zal al dit nieuwe krediet eindigen als waardeloos papier, net als de waarde van eurobiljetten in uw portemonnee. Als er ergens meer van beschikbaar komt, gaat de prijs omlaag. Simpele economie en zo is het ook met de hoeveelheid geld die wordt bijgedrukt (en de getallen die in de computers worden ingevoerd).

Niet voor niets zijn de Centrale Banken, die zelf met exact hetzelfde probleem zitten, druk bezig met het kopen van goud. Centrale banken wereldwijd kopen goud om hun waardeloze geld om te ruilen voor waardevaste en veiligere beleggingen. Beleggen in goud is in dit soort tijden dan ook enorm populair, want de waarde van goud staat internationaal vastgesteld en goud kan niet worden bijgeprint.

Reageren op deze column kan hieronder. Meer informatie over beleggen in goud? Kijk dan in onze rubriek Beleggen in Goud.

Bekijk ook