Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

China’s dilemma

02-04-2014 Rolf van Zanten

Geschreven door Tom Lassing – www.beursbox.nl

chinese-goudbaar
Door het handelsoverschot dat China met ieder ander land heeft, krijgt het veel vreemde valuta binnen. In veruit de meeste gevallen is deze buitenlandse valuta in waarde aan het dalen ten opzichte van de Yuan. Hun buitenlandse tegoeden worden dus procenten per jaar minder waard. In sommige gevallen gaat het zelfs om tientallen procenten. U denkt toch niet dat China daar op zit te wachten? Maar wat kan het land doen?

De eigen munt OOK laten dalen… Ja, dat is een oplossing die ze recent toegepast hebben. Maar het is geen sterke oplossing. Meer spullen kopen? Ja, dat zijn ze al aan het doen. Ze kopen vooral slim in, namelijk voorraden die nog in de bodem zitten, landbouwgrond in Afrika en in landen als Oekraïne en Kazachstan, bedrijven in het westen… Tenminste voor zo ver ze er de kans toe krijgen. Vooral Amerika wil niet dat China te veel Amerikaanse bezittingen koopt.

Amerika merkt nu dat ze niet langer de nummer één in de wereld is. Dat is even wennen voor ze. Maar door de onwillige houding van Amerika, heeft China wel een probleem. Ze moet namelijk vele miljarden per jaar onderbrengen wil het geld niet minder waard worden door wisselkoers veranderingen die steeds ongunstig voor China uitpakken. China heeft op een ander vlak nog een enorme achterstand in te halen. Haar percentage goud ten opzichte van de hoeveelheid geld in omloop is namelijk extreem veel lager dan in het westen.

China moet één derde van al het beschikbare goud kopen om op het zelfde niveau te komen als het westen. 58.000 ton goud… Dat gaat zo snel niet, maar wel is het al zo dat iedere ounce waar ze hun hand op kunnen leggen al naar China gaat. Immers is goud beter dat die minder waard wordende buitenlandse valuta.

Ondertussen helpen de westerse centrale banken China. De westerse banken willen namelijk niet dat goud voor ons in het westen een alternatief wordt voor de ponzi scheme munten die ze voor ons beschikbaar hebben. Goud krijgt dus klappen als onze munt zwak is. Dat is pure manipulatie om ons er van te weerhouden goud te kopen. China ondertussen profiteert maximaal van dit belachelijke beleid.

Bron: Beursbox

 

Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • http://ukrglomail.com/ Ramon

  Geachte heer / Ma
  Ik schrijf in het overbrengen van een lening offerte aanvraag van onze bank, heb je een lening nodig hebt, bent u geïnteresseerd in de herfinanciering van uw bedrijf, heb je een lening nodig hebt om je rekeningen te betalen, schulden heb je een kapitaal voor uw eigen bedrijf nodig heeft, of indien je gaat via een financiële moeilijkheden, dan is dit uw beste kans .. je kunt toepassen voor een beveiligde en onbeveiligde lening, dit is het juiste moment om toe te passen als onze bank bieden nu lening aan iedereen tegen een zeer lage rente, een lening krijgen vandaag voor 2% per jaar, dit aanbod komt jaarlijks door onze bank met een 5 jaar flexibele terugbetaling tenor en er is geen borg of zekerheid voor het aanbod ..
  als je geïnteresseerd bent in het aanvragen van de lening zal zijn, gelieve hieronder volledig de informatie.
  Lening Aanvraagformulier
  Naam van de aanvrager:
  bezetting:
  Leeftijd:
  sex:
  Land / Adres:
  Bedrag dat nodig is:
  Doel van de lening:
  Maandelijks inkomen:
  looptijd van de lening:
  Mobiel nummer:
  Met vriendelijke groet
  Citi bankdirecteur
  E-mail. citibankukr@gmail.com
  Oekraïne

 • Gerard

  Nadja,
  Maar je weet het nooit zeker, he.

  Maar aandelen worden wel moeilijker en volatieler dan we gewend waren. Je zult goed moeten zoeken naar de juiste aandelen. Ik kijk zelf nog uit naar TSLA aan 200 om nog 100 bij te kopen. De put optie op 200 levert veel op. Amazon onder 200 is ook koopwaardig.
  De hoog dividend aandelen komen weer in trek, na de sell off in de tech. Ook enkele opkomende markten staan nu ook te laag. Toch geloof ik niet dat tech nu al uit is. Een correctie van een 10% Nasdaq, maar goede aandelen zijn slecht te vinden. Een goede spreiding in de tech vindt je nergens beter dan met QQQ.
  Dan zie ik wel wat in GURU en GURI. Ook velig en goed gespreid. Indonesie als groeiland. Ishares heeft daar een ETF voor. Voor de rest voorzichtig zijn, want we zijn op dit moment even richtingloos. Een zware correctie blijft in de lucht hangen. Alle hoger speculatieve aandelen en opties zijn er bij mij nu uit. Even op de veilige toer en rustig wachten op de bodem in de tech en mijners weer. De bodem komt, en dan maken we het ritje weer opnieuw.
  Niet te veel druk maken over de economie met beleggen.
  Was dacht ik ook een van de wijze lessen van Warren Buffet. En gelijk heeft hij.

 • Padvinder

  Welk aandeel kopen jullie atm? Er is niet echt een clear signal welke sector nu gaat boomen zoals voorheen met tech…

 • oxford.road
 • Nadja

  Gerard, re: denk ook dat deze (banencijfers) nu wel heel erg belangrijk gaat worden. Vooral nu. Dit gaat richting bepalen voor de komende maanden. Morgen zullen we het weten…

  Heb ik het uit je reactie goed begrepen dat je nav de redelijke VS-banencijfers als richting in de komende maanden denkt verwacht dat de geldstromen naar aandelen (blijven) gaan?
  Dus geen correctie cq crash voor de zomermaanden, op zijn vroegst in het najaar?
  Bij lage groei, zal de inflatie laag blijven, en dus ligt er geen hogere rente in het verschiet, en dus blijven obligaties ook interessant om de grote hoeveelheden, deels QE-, gelden in te investeren?
  En met als gevolg een zijwaarts 1250-1350 scenario voor goud in de komende maanden?

 • zilver bull

  Do You Really Think Your Retirement Money Will Be There When You Need It?

  http://www.activistpost.com/2014/04/buyer-beware-do-you-really-think-your.html

 • Klaas
 • oxford.road
 • Erk

  Amerikaanse economie: er zijn data van de overheid en/of statistische bureau’s waar je maar moet hopen dat ze niet gemanipuleerd zijn, maar ook harde feiten zoals deze waar je niet omheen kunt:
  http://www.offthegridnews.com/2014/03/25/economic-reality-16-major-chains-closing-more-stores/
  Hoe dan ook, de crisis in VS is nog niet voorbij en door schuldenlast – die bedrijven en particulieren dwingt te blijven bezuinigen – en de technische vooruitgang – die bedrijven de mogelijkheid geeft om te bezuinigen, maar wel ten koste van arbeid -, gaan we op langzaam, maar zeker, op weg naar een blijvende situatie zonder groei, met als gevolg dat de overheden – die grote en toenemende verplichtingen hebben (bv. AOW, werkeloosheidsuitkeringen) – uiteindelijk in default cq crashpositie gaan komen.
  Een startteken dat de weg naar de deflationary collapse is ingezet zal zijn als de rente op staatsleningen gaat stijgen omdat beleggers een risicopremie vragen voor hun beleggingen, omdat beleggingen in de nederlandse staat onzekerder zijn. Het lijkt er nu op dat dit startmoment nog wel even kan duren onder de huidige nieuwsgaring dat het weer wat beter gaat met de economie. Wat denken jullie? Wie weet hoe lang dat moment nog voor NL gaat duren mag het zeggen.

 • Nico

  Daar zit wat in Gerard,het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen,alleen blijft de vraag waarom zo veel in een betrekkelijk korte tijd,dat kan toch geen simpel kopiegedrag zijn?

 • Gerard

  Re. Met een uitkoopsom va 8 miljoen zie ik geen reden om je hele gezin maar uit te roeien inclusief jezelf.

  Ik geloof niet dat veel geld alle prive problemen oplost.
  Uit veelvuldig onderzoek is vaak gebleken dat geld boven een bepaald bedrag geen extra geluk brengt. Eerder ongeluk. Te groot huis, te veel stress om beleggen, enzovoorts.
  Familiedrama’s draaien niet om geld volgens mij.

 • temp242
 • temp242

  Beste Lalinea, ik dacht net hetzelde ACHT MILJOEN EURO en je moord je gezin uit…

 • Lalinea

  @Temp242
  Ik had het vanavond gezien in het nieuws.
  Lijkt mij overduidelijk dat er iets aan de hand is wat onder geen beding publiekelijk gemaakt mag worden.
  Met een uitkoopsom va 8 miljoen zie ik geen reden om je hele gezin maar uit te roeien inclusief jezelf.
  De dienstdoende gouden knopen (politie) hebben geen idee wat voor zaak ze in handen hebben en dat zal van hoger hand ook wel zo blijven.

  Je ziet wel vaker dat personen bij hoge instanties tijdens hun pensioen uit de school klappen om hun daden tijdens hun functioneren op te biechten. ik hoop dat we het ooit zullen weten/begrijpen, hoewel ik mijn twijfels heb of dit ooit zal gebeuren.

  Deze elite/overheid zal het nooit toestaan dat wij het zullen mogen weten.
  Hou jij ze dom, dan hou ik ze arm mentaliteit zal altijd hoog op de agenda blijven staan.

 • Temp242
 • Gerard

  Ingenieur
  Re. Met ETF moet je oppassen ik heb hier eerder al eens over geschreven. Je weet eigenlijk nauwelijks wat je precies koopt.

  Valt best mee. Niks meer risico dan een fund.
  Op de websites van de aanbieder kun je altijd vinden waar de ETF uit samengesteld is.
  Je moet wel opletten dat je ETF wel voldoende kapitaal bevat. Maar daar moet je bij een fund ook naar kijken.

  Er zijn wel hele goede funds. Maar die zijn moeilijk te beoordelen en soms zijn ze niet betrouwbaar. Daarom heb ik mijn slechtste funds ingeruild voor de nieuwe ETF van Global X, GURI.
  Zoek die maar eens op. Deze geeft een mandje beste funds wereldwijd.
  Dit is een veilige belegging met een grote spreiding, waardoor het risico erg klein is.

 • didier

  De schrijver van het hieronder gelinkte zerohedge artikel is een sterk en breed denker. Wie op zoek is naar een uitstekend boek, ondanks een wat weinig opwindende titel, zal denk ik niet teleurgesteld zijn: http://www.amazon.com/Things-Falling-Apart-What-About-ebook/dp/B00A3IERX0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1396713900&sr=8-1&keywords=charles+hugh+smith
  Zijn financiele blog staat hoog gerankt in de alternatieve financiele blog top. Zerohedge neemt (terecht) vele van zijn stukken op.

 • didier

  Hoe schat de fed, publiekelijk, zijn eigen situatie in? Denken aan een zinkend schip, al het aangename is unsound en omgekeerd…
  Je leest in deze speech ook duidelijk hoe de situatie echt in elkaar zit: zonder morfine begint de pijn en het zal eerder voor vandaag dan voor morgen zijn.
  Ik veronderstel dat ze de reservedollar willen beschermen. Wall street zal zijn biezen mogen pakken op het moment dat ze in de weg beginnen te lopen, net als de traders op de comex hun winnende hand zullen kwijt zijn als ze in de weg lopen. Het zijn nuttige marionetten die het gegund wordt geld binnen te rijven. http://www.zerohedge.com/news/2014-03-03/who-gets-thrown-under-bus-next-financial-crisis

  Federal Reserve Bank of Dallas President Richard Fisher offered valuable insight Friday in remarks before the Asia Society in Hong Kong. I’m providing extensive excerpts, but I strongly encourage readers to study his entire speech available at the Dallas Fed’s website. Mr. Fisher has risen to become a dominant force in the evolving monetary policy debate. He’s now “The Man.” There was even mention Friday on CNBC of the possibility of a future Fisher Fed Chairmanship. Count me as a strong supporter. For now, it’s encouraging to pull sound monetary policy thinking from a U.S. policymaker. 

  From Richard Fisher’s “Forward Guidance,” April 4, 2014: “The Fed’s large-scale asset purchases dramatically and more broadly impacted credit markets. The U.S. credit markets are awash in liquidity. As of March 14, our par holdings of fixed-rate MBS exceeded 30% of the outstanding stock of those securities… We now own just shy of 24% of the stock of Treasury coupon securities. Having concentrated our purchases of Treasuries further out on the yield curve, and done so in size, we have driven nominal interest rates across the credit spectrum to lows not seen in over a half century.This has allowed U.S. businesses to restructure their balance sheets, manage their earnings per share through share buybacks financed with bargain-basement debt issuance, bolster stock prices through enhanced dividend payouts and position themselves for financing growth once they see the whites of the eyes of greater certainty about their economic future. By driving nominal interest rates to half-century lows, we have also reduced the hurdle rate by which future cash flows of publicly traded businesses are discounted. Thus, through financial engineering, we have helped bolster a roaring bull market for equities: The indexes for stocks have nearly tripled from the lows reached in March 2009.Alongside these signs of rebound have been some developments that give rise to caution. I have spoken of these in recent speeches, echoing concerns I have raised in FOMC discussions: The price-to-earnings (PE) ratio of stocks is among the highest decile of reported values since 1881. Bob Shiller’s inflation-adjusted PE ratio reached 26 this week as the Standard & Poor’s 500 hit yet another record high. For context, the measure hit 30 before Black Tuesday in 1929 and reached an all-time high of 44 before the dot-com implosion at the end of 1999… Since bottoming out five years ago, the market capitalization of the U.S. stock market as a percentage of the country’s economic output has more than doubled to 145%—the highest reading since the record was set in March 2000. Margin debt has been setting historic highs for several months running and… now stands at $466 billion. Junk-bond yields have declined below 5.5%, nearing record lows…. In my Federal Reserve District… bankers are reporting that money center banks are lending on terms that are increasingly imprudent.The former funds manager in me sees these as yellow lights. The central banker in me is reminded of the mandate to safeguard financial stability… At the current reduction in the run rate of accumulation, the exercise known as QE3 will terminate in October (when I project we will hold more than 40% of the MBS market and almost a fourth of outstanding Treasuries)… Enter Forward Guidance. This is no small matter. Quantitative easing has made life easy not only for corporate treasurers and homeowners and consumers burdened by debt, but also for money market operators. It has run up the price of stocks and bonds mostly in straight-line fashion, and it has taken volatility out of the marketplace, allowing market operators and their clients to profit with little effort. The question of when and under what conditions the FOMC will begin to raise the base rate off the floor is understandably of intense interest. Research papers have addressed this subject. For example, some academic economists draw on Greek mythology to distinguish different techniques for crafting forward guidance, making a distinction between Odyssean and Delphic forms of guidance. The Odyssean model involves committing to a policy rule or to a criterion for choosing between different policy alternatives. Policymakers tie themselves to the mast of this rule or criterion, sacrificing some of their short-run freedom of action in order to achieve what they hope will be superior outcomes over the long term… Commitments come in lots of different flavors and styles, and forward guidance isn’t necessarily helpful or wise just because it’s Odyssean. Tying yourself to the mast isn’t an especially good idea if your ship is sinking, or if enemy forces are directing fire toward your deck. Committing to a particular path for the funds rate, or to a time schedule for funds-rate liftoff, is not something in which I or many of my colleagues have any interest…My own view is that commitments aren’t always credible, especially if they purport to extend far into the future… As a general rule, then, the further into the future a commitment extends, the vaguer it tends to be. Along these lines, the FOMC periodically reiterates its commitment to do what it is legally mandated to do: pursue full employment, price stability and a stable financial system…Delphic forward guidance is less binding than Odyssean guidance. Like the responses of the oracle of Apollo at Delphi, it is more obscure, more enigmatic. It amounts to saying, ‘Here’s what we think we are going to want to do if the economy evolves as we currently expect.’ Delphic guidance clarifies your current thinking about future policy without making any promises—even contingent promises. Our current FOMC statement is chock-full of Delphic guidance…As a former practitioner, I can tell you that market operators prefer Odyssean guidance to Delphic guidance, and within the Odyssean model, tend to prefer inflexible, calendar-based guidance to guidance that’s either conditional or qualitative. Life in my former incarnation would naturally be much more pleasant if I could dial in the specific dates and levels of interest rate movements. But as a central banker, I am haunted by a comment made by Winston Churchill in 1926, shortly before things began to unravel in the global financial markets. Speaking at the Waldorf Hotel in London, he said: ‘In finance, everything that is agreeable is unsound and everything that is sound is disagreeable.’I worry that the predictability of calendar-based commitments can quite possibly be unsound in two key dimensions. First, the quantitative moorings may be misplaced—especially given shifts in economic relationships following the worst downturn since the Great Depression. Second, I question if it is sound policy to remove all uncertainty or volatility from the market. I wonder whether being totally predictable may, at best, lead to a false complacency that can too easily be upset should we need to change course. At its worst, I fear calendar-based commitments can lead, perversely, to market instability by encouraging markets to overshoot, as they appear to be doing in some quarters at present… The point is: Forward guidance can be a complicated monetary policy tool… This is the very best we can offer you… Those who think we can be more specific in stating our intentions and broadcasting our every next move with complete certainty are, in my opinion, clinging to the myth that economics is a hard science and monetary policy a precise scientific procedure rather than the applied best judgment of cool-headed, unemotional decision-makers.”

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  Marc Faber: “Emerging Economies Will Submerge Soon; Devaluations & Higher Gold Demand To Follow” http://youtu.be/5yrhQlv37bg

 • Ingenieur

  @Tim:
  Als je van de crisis op de Krim wilt profiteren ben je te laat en vis je achter het net. Je had moeten kopen toen Oekraine letterlijk in brand stond en de telegraaf elke dag met een negatief verhaal over Poetin kwam en moord en brand schreeuwde over sancties.

  Er zijn een aantal Russische bedrijven die wereldwijd beursgenoteerd zijn in Frankfurt Londen New York. Het zijn de olie en gasbedrijven

  – Gazprom (reeds circa 15% gestegen in een maand)
  De Oekrainse gasrekening wordt toch netjes afgerekend (met westers geld haha). Engeland wil meer gas gaan importeren.
  – Lukoil (reeds circa 10% gestegen in een maand)
  Het grootste private oliebedrijf van Rusland is ook actief met pompstations in Nederland. Probeert afgelopen jaren een voet tussen de deur te krijgen in de Nederlandse markt. Ze hebben recent een schalieolie contract gesloten met het Franse Total
  – Rosneft (reeds circa 0% gestegen in een maand)
  Eigenlijk de Gazprom op het gebied van olie. Doet veel zaken met westerse oliemaatschappijen zoals Shell. Het grootste afzetgebied is Europa.

  Met ETF moet je oppassen ik heb hier eerder al eens over geschreven. Je weet eigenlijk nauwelijks wat je precies koopt.

  http://www.atlas.cid.harvard.edu/explore/tree_map/export/rus/show/all/2011/
  Oh ja Nederland is de belangrijkste exportpartner van Rusland, Het belangrijkste exportproduct van Rusland is olie en niet gas zoals veel wordt gesuggereerd.

 • Gerard

  Russische beurs weet ik niet. Dat werkt daar niet helemaal goed. Brazilië zou ik ook even vergeten.
  Wat wel goed doet is Indonesische beurs. Je kunt overigens alleen met ETF s beleggen hierin.

 • Tim

  @Gerard, en hoe denk jij over de russische beurs? die is ook erg goedkoop nu. en dat Krim-gedoe lijkt met een sisser af te lopen.

 • Gerard

  Banencijfer was helemaal niet slecht. Iet minder dan verwacht, dat wel. Maar onder de 200.000 betekent ook een lage groei en lage inflatie. Dat zijn allebei de turbo’s voor aandelen.

  Veel beleggers hebben nu hoogtevrees, en de verliezen vandaag waren fors. Vooral de Nasdaq ging zwaar onderuit. Totaal ongegrond. Na een correctie zijn heel veel aandelen weer koopwaardig. Alleen de sector technologie zit nu veel te hoog.
  Aandelen blijven zeker nog wel goed gaan. Eenvoudigweg omdat geld gewoon nergens anders naar toe kan. Daarnaast kopen veel grote bedrijven de eigen aandelen in. Wat de koers/winst weer lager zet. Dus er is ruimte. Uiteindelijk is het NIET investeren van dat overtollige geld iets wat bij de krimp hoort in de winterfase. Kortom, geld kan gewoon nergens anders naar toe. Je moet alleen wel opletten dat je de goede aandelen en sectoren pikt. Tech is uit, financials en opkomende markten weer in. Energie zit ook wel goed. Goudmijnen zitten ook wel laag en dus koopwaardig, maar deze sector kan ook wel enige tijd zwak blijven. Zelf kijk ik ook weer uit naar Spaanse en Portugese aandelen.

 • Gerard

  Helgaa
  RE. Is dat de deflatie collapse?

  Nee. Deflationaire collapse vind plaats binnen de overheden.
  Maar aanhoudende massaontslagen en hoge werkloosheid zijn wel de symtonen van het deflatie tijdperk waarin we nu langdurig zitten. Dit gaat jaren aanhouden en wordt heel langzaam maar zeker erger. Ondanks dat politiek blijft toeteren dat de crisis voorbij is.

 • Sebassol

  Ben ook erg benieuwd naar Gerard z’n mening!

 • Nadja

  Gerard, re: Ik denk ook dat deze (banencijfers) nu wel heel erg belangrijk gaat worden. Vooral nu. Dit gaat richting bepalen voor de komende maanden. Morgen zullen we het weten…

  Mag ik vragen wat jouw analyse van het banencijfer van 192.000 in maart is?
  Is er volgens jou als iets te zeggen over de richting in de komende maanden en zo ja wat?

 • oxford.road
 • Helga

  Een drama in West-Brabant: http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/tot-4000-banen-weg-door-sluiten-philip-morris-video-1.4299648#.Uz8Ksw_ZHAB.twitter

  Inclusief toeleveranciers gaan 3-4000 mensen hun baan verliezen.
  Een ramp voor de regio hier. Wat moeten die mensen gaan beginnen. Waar moet dat heen?
  Is dat de deflatie collapse?

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  Rutte weet niet wat Fractioneel Reserve Bankieren is
  http://ommekeer-nederland.nl/rutte-weet-niet-wat-fractioneel-reserve-bankieren/

 • Lamberto

  Soms is het interessant om een video te plaatsen waarin de gang van zaken in de wereld wordt besproken en de uitkomsten grote invloed op de prijzen van edelmetaal kunnen hebben.

  Het is in de huidige tijd moeilijk om nog een neutrale journalist te vinden die zonder omwegen zaken aan de orde stelt die anderen uit financiële of politieke overwegingen uit de weg gaan.

  Iedereen is natuurlijk vrij om te bekijken of te luisteren naar wat hij of zij belangrijk vindt.

  Maar het kan misschien toch een goede beslissing zijn om het volgende netwerk in uw lijst met favorieten op te nemen.

  http://www.claro-search.com/?q=wwwKenFMde&affID=117423&tt=0213_4&babsrc=SP_ss&mntrId=44bb5be7000000000000001d7e9d81ce

  Klik nu op: wwwKenFMde

 • didier

  Ghoete’s Faust citeerde hij.
  Daarvoor missen we zilverpaul toch, voor de informatie. Niet voor zijn voorspellingen.

 • didier

  Heeft iedereen het FT artikel van 2-3 weken geleden gelezen waarin, in een interview, Jens Weidman, voorzitter van de duitse cb, Goethe citeert: “The lure of gold has power over all”. En meldt meer inspanningen te zullen doen om alsnog de 300 ton duits goud van de fed terug te krijgen (al dan niet om het thuispubliek te behagen).
  Rickards zegt dat de duitsers 8 jaar goed vinden omdat ze begrijpen dat de posities niet sneller kunnen afgebouwd worden.
  Jullie kijken zeker liever naar cbnc of hoe noemt het?

 • didier

  Ik zou hier ook graag eens mijn mening schrijven naar waar de goudprijs gaat op de korte termijn.
  Sinds 2 jaar volg ik de comex via Ed Steer en Ted Butler.
  Ik kan uit observatie bevestigen dat de bewegingen op de comex de goudprijs schaduwen. De kontraktenhandel en de goudprijs lopen zelfs in die mate gelijk dat men (op basis van de wekelijkse goudprijsevolutie en het volume) de vrijdagse COT vrij juist kan voorspellen.
  Men zegt dat de goudprijs op de comex tot stand komt door handel in kontrakten.
  Wij weten uit amerikaanse overheidsdocumenten (cot, bpr, occ) dat op zijn minst 1 bank, JPM, (onwettelijke) dominante marktposities aanhoudt. We observeren dat de regulerende instanties de wet niet afdwingen.
  De goudprijs (idem ag, pd, pt) is dus gezet. En dit tot zij beslissen om die prijs te veranderen of omdat ze de prijs niet meer in de hand kunnen houden.
  Zoek dus tevergeefs in de media naar economische en andere events om in te schatten wat de korte termijn brengt.

 • rise and shine

  Het einde van ons financiele systeem

  Het voormalig hoofd van de Federal Reserve, Alan Greenspan, geeft in een persoonlijk interview toe dat het de bedoeling is dat ons huidige geldsysteem inelkaar stort.

  Hij zegt ook dat hij daarvoor verantwoordelijk is, maar dat hij dit dan wel gedaan heeft om de wereld te redden van de slechterikken.

  Inmiddels is duidelijk dat het interview met Alan Greenspan een fictief interview is. We vonden het al een bijzonder opvallend verhaal en zeiden niet voor niets dat we van onze stoel vielen van verbazing.
  We sloten het onderstaande originele artikel dus,

  zo blijkt, niet zonder reden af met:

  Waar het op lijkt is dat we hier een geweldig staaltje double speak zien.
  Als Greenspan echt de controle over het geldsysteem terug wilde brengen naar de mensen, de natie, dan zou hij het land adviseren zelf geld te drukken en dat niet te laten doen door een prive instelling zoals een Centrale Bank als de Federal Reserve, ongeacht of er wel of geen goudstandaard is.

  Origneel artikel:
  Dit betreft een zeer onthullend artikel over de vroegere baas van de Federal Reserve Bank in Amerika, de beroemde en beruchte Alan Greenspan.

  Naar aanleiding van de financiële crisis is er in Amerika een commissie in het leven geroepen die tot op de bodem moet uitzoeken hoe de crisis is ontstaan en wie ervoor verantwoordelijk zijn. De naam van deze commissie is The Angelides Commission.
  Ook Alan Greenspan werd door deze commissie verhoord en wat een deel van de vragen waren en zijn antwoorden kun je hier lezen. Je valt van je stoel van verbazing. Wat Greenspan ondermeer namelijk beweert is:

  “Ik kreeg de opdracht het monetaire systeem weer terug te brengen naar waar het hoort te zijn, nl. bij het volk (natie) zelf.

  Wie in persoon is de meest verantwoordelijke voor de crisis waarin we nu zitten? Nu denkt u waarschijnlijk dat ik dat ben…. EN U HEEFT GELIJK”. En wat denkt u dat het eindresultaat zal zijn van deze monetaire crisis?
  Ik zal u vertellen wat dit resultaat zal zijn.. de totale ondergang van alle elektronische en op fiatgeld gebaseerde activa. Iedereen zal alles in een fractie van een seconde verliezen en we zullen terugkeren naar onze Constitutionele Goud Standaard”.

  Greenspan geeft dus gewoon toe dat het financiële systeem in de jaren zestig en zeventig zodanig bewust is veranderd door het loslaten van de goudstandaard dat het uiteindelijk wel inelkaar móet storten.
  Hij zegt dat hij dit in opdracht heeft gedaan (zegt niet in opdracht van wie) om te zorgen dat door de ineenstorting de wereld weer wordt gedwongen terug te gaan naar de goudstandaard en dat hierdoor het systeem weer bij het volk terug zou komen.

  “CR: Ho, ho, niet zo snel. Zijn we vandaag de dag dan niet slechter af dan ooit tevoren? Kijk eens om u heen… alles stort in!!

  Greenspan: Wel, ja, dat is waar, maar zo zou het eindspel er ook uit moeten zien. We moesten daarvoor de valuta misbruiken, een enorme schuld creëren, de hele wereld zover zien te krijgen dat het concept van ‘free money’ in praktijk zouden brengen en dan zullen we de stekker eruit trekken en alle mensen de harde waarheid doen inzien dat er niet zoiets bestaat als een ‘free lunch’. Een goud standaard is het ENIGE monetaire systeem dat zal overleven in een open en vrije markt.

  Zijn we dan al zo snel de beroemde uitspraak vergeten van de hoofdslechterik die onze natie aanviel: “Let me issue and control a nation’s money and I care not who writes its laws.” – Mayer Amschel Rothschild

  CR: Dus, zijn we nu aangeland op het punt waarop de stekker uit het fiatgeld systeem getrokken gaat worden? En is dit wat u voor ogen stond?

  Greenspan: Nou, niet alles ging precies zoals we gepland hadden. De zaken werden erg moeilijk toen president Reagan vervangen werd. De slechteriken, aangevoerd door Bush Sr. kregen de overhand en controle over mijn stuurprogramma’s en we moesten ondergronds gaan. Clinton, Bush Jr. en Obama werden ook allemaal aangestuurd door deze zelfde machtige demonen. Maar inmiddels had ik een manier uitgedacht om de macht weer in handen te krijgen en hen uit te schakelen. Ik moest ze gewoon net genoeg touw geven om zichzelf op te hangen door hun eigen hebzucht… daarom dus ook de deregulering van de derivaten en het verwijderen van zowat alle toezichthouders.

  CR: Dus u heeft alles met opzet gedaan, in de wetenschap dat de slechteriken het plan zouden brengen naar het punt waarop alles ineen zal storten.

  Greenspan: Dat klopt en bijna had ik ze te pakken in 2008, maar zij bleken toch in staat om het tijdstip van de finale afrekening uit te stellen. Maar nu zijn we op het punt aangeland dat er geen ontkomen meer aan is. En dit zal dan deze 100 jarige veldslag beëindigen”.

  Dit is toch wel heel bizar. Het hoofd van de Federal Reserve, een Rothschild bank (slechteriken), die zegt dat hij de wereld moet redden van de slechteriken door het systeem inelkaar te laten storten.

  Het volgende zou de aanleiding zijn geweest dat hij, in opdracht, begonnen is aan deze reddingspoging:

  “Weet u, in de 60’er en 70’er jaren zag het er naar uit dat het land in het geheim overgenomen zou worden door snode plannen van bankiers’ en industriële belangen .. en het zag er ook naar uit dat ze aan de winnende hand waren. Ik kreeg de opdracht het monetaire systeem weer terug te brengen naar waar het hoort te zijn, nl. bij het volk (natie) zelf”.

  Waar het op lijkt is dat we hier een geweldig staaltje double speak zien. Als Greenspan echt de controle over het geldsysteem terug wilde brengen naar de mensen, de natie, dan zou hij het land adviseren zelf geld te drukken en dat niet te laten doen door een prive instelling zoals een Centrale Bank als de Federal Reserve, ongeacht of er wel of geen goudstandaard is.

  Maar, dat doet hij niet. Hij ziet als “redding” voor Amerika een systeem dat volledig opnieuw begint, gewoon weer met nieuwe schuldslaven, maar dan wel in eerste instantie gebaseerd op goud.

  En aangezien brutalen de halve wereld hebben, sluit hij zijn getuigenis af met de volgende, voor ons nu al historische woorden:

  “Ik hoop dat u trots op me zult zijn en ook dat u me straks zult vergeven dat ik al die jaren tegen u en de commissie heb moeten liegen omwille van het hogere belang”.

 • Klaas

  Zilvermijnen in Ontario 1925, aardige blokjes. Die van mij zijn kleiner.

  http://www.britishpathe.com/video/silver-mining-in-ontario/query/silver

 • Lamberto

  Gisteren heb ik linken geplaatst over de zwarte schapen Hans Janmaat en Pim Fortuyn.
  Laat ik vandaag deze serie afmaken door een link te plaatsen over het zwarte schaap Geert Wilders.

  http://www.youtube.com/watch?v=HdDvkPXPf1w#t=15

 • Djennis

  @pietje toch, weer veel speculeren terwijl het een verzonnen ding is ik vond pietjescoin ook wel een leuke naam, laten we er 21 miljoen maximaal van ontwerpen met een computer…

 • Erk

  MJP,
  De voorspellingen van bepaalde banken, met de ABNAMRO voorop dat het naar 1000 of lager gaat, kunnen mijns inziens op basis van de door hun gebezigde voorspeltechnieken genegeerd worden. Hun historiehorizon is te kort cq de recente historie weegt te zwaar mee en in combinatie met simpele extrapolatie met gebrekkige fundamentals-analyse (die zouden resulteren in ongunstige scenarios voor het als zodanig voortbestaan van de banken zelf) levert dat een verdere daling op.
  Zo waren het in 2011 diezelfde banken die voorspelden dat de prijsstijging door zou gaan tot verder boven de 1900. Als je echter 11 jaar historie in ogenschouw had genomen, dan was duidelijk geweest dat er een tijdelijke correctie zou moeten komen.
  Nu is het de andere kant op: ze denken dat de dalende trend nog doorzet, daarmee te veel waarde toekennend aan de historische data van 2012 en 2013. Qua fundamentele data, die normaliter bepalend zijn voor de goudprijs, zoals de geldhoeveelheid M3, de schuldenlast (sinds 2008 met dertig procent toegenomen) en het deflatiescenario dat er voor zorgt dat de schuldenaars nooit meer van hun schulden af gaan komen (zonder reset), is de situatie voor goud alleen maar gunstiger geworden in de laatste jaren.

 • Fruitmandje

  Thanks pietje!

  Gratis geld mensen! En nu niet allemaal direct naar het loket om het om te wisselen. Koop er lokaal kopjes koffie voor, zo zal de waarde verder stijgen en kun je er nog meer voor kopen. Nu minen is ook leuk, omdat het is nog in de startblokken staat kun je vrij snel extra coins delven.

  Zeg het voort, hoe meer mensen er weet van hebben en er wat mee gaan doen, des te beter.

 • pietje

  Nederland heeft sinds deze week een eigen digitale cryptovaluta: de E-Gulden. Volgens de bedenkers van de virtuele munteenheid, een groep studenten, komen er maximaal 21 miljoen E-Guldens in omloop waarvan de helft wordt weggegeven aan Nederlanders.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3628442/2014/04/04/De-gulden-is-terug-nu-als-virtuele-munt.dhtml
  Dit kan het wel eens helen maal worden sentiment speelt hier een grote rol.
  Heb er zelf al een paar honderd gekocht want ik heb hier meer vertrouwen in dan in zilver of goud.

 • mjp

  Erk,

  Leek me ook een prima keuze om wat baartjes te kopen tegen deze prijzen, ik heb het gevoel dat het niet veel meer zal zakken en mocht dat wel zo zijn, dan koop ik van mijn vakantiegeld rustig nog een baar bij :-)

  Als je de afgelopen 30 jaar in goud had geinvesteerd, ben je er volgens mij niet veel slechter van geworden. En zoals ik al vaker heb gezegd is mijn horizon 20-30 jaar, dus het ligt mij niet in de weg.