24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Het coronavirus treft nu ook de goud- en zilver raffinaderijen

Nu overheden wereldwijd de regels aanscherpen om het coronavirus in te dammen, zien verschillende raffinaderijen zich genoodzaakt hun productie stil te leggen.

Zo kondigde de Royal Canadian Mint (RCM) afgelopen vrijdag aan dat het haar deuren sluit voor de komende twee weken. Dit betekent dat de gouden en zilveren Maple Leaf Bullion munten de komende twee weken niet geproduceerd kunnen worden. Wel benadrukt Alex Reeves, werkzaam als manager bij RCM dat ze aan zoveel mogelijk vraag proberen te voldoen door te putten uit hun huidige voorraad.

Daarnaast is er de hoop dat ze over twee weken hun productie weer kunnen opstarten door hun werknemers in verschillende teams te laten werken. Hierdoor wordt het risico voor hun werknemers beperkt en kunnen ze productie garanderen.

Ook in Europa sluiten verschillende raffinaderijen hun deuren. Zo schorten de Zwitserse Valcambi, Argor-Heraeus en PAMP, hun productie de komende week op. Dit op last van de overheid die verordend heeft dat alle niet-essentiële industrieën hun productie moeten stilleggen tot 29 maart. Argor-Heraeus legt haar productie zelfs stil tot 5 april. Het stilleggen van de productie van deze drie bedrijven zal een aanzienlijke impact hebben op het aanbod van goud aangezien de  bedrijven tezamen verantwoordelijk zijn voor een derde van de wereldwijde goudproductie.

Het sluiten van deze raffinaderijen komt de algehele situatie op de edelmetaalmarkt niet ten goede. Zo kondigde de U.S. Mint al aan de het niet aan alle vraag naar zilveren munten kan voldoen en blijft de vraag naar fysiek goud en zilver alleen maar stijgen.

Ook bij The Silver Mountain zien we dat de vraag toeneemt en merken we dat in onze voorraden. Hier vind je onze actuele voorraad goud. Mocht u meer interesse hebben in zilver; klik hier voor een overzicht van onze zilveren munten.

Bekijk ook