24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Dag dollar, welkom goud en zilver

Hieronder ziet u de balans van een aantal grote centrale banken. Deze centrale banken hebben meer dan 15.000 miljard in hun boeken staan, waarvan een deel rottigheid is van banken en andere financiële instellingen. U ziet dat vanaf 2007 de zaak uit de hand is gelopen. Ook opmerkelijk is dat de banken zo’n 30 % van de wereldkapitalisatie in hun boeken hebben staan. Een teken dat het fiat geldsysteem zwaar onder druk staat, en dat dit steeds verder verslechterd.

In dit verband is ook het bericht van Jim Sinclair te duiden, die denkt dat nog deze week wordt afgeschreven op de Griekse staatspapieren. Omdat de Credit Default Swaps, een soort verzekeringspapieren tegen een failliet van ( in dit geval) Griekenland, die vooral zijn uitgegeven door de vijf grote Amerikaanse banken verwacht hij dat dit geen officieel faillissement wordt. Het gevolg zal zijn dat de vijf grote banken dan geen verzekeringsgeld hoeven uit te keren. Een ander gevolg is dan weer wel dat de partijen die de Griekse staatspapieren in kas hebben en dachten dat ze via CDS’s verzekerd waren, in de aap zijn gelogeerd. Ach,en dat lossen we wel weer op via een extra potje papiergeld-bijdrukken. Het lijkt er op dat de voorspelling voor 2012 uit het vorig artikel snel bewaarheid gaat worden.

Maar, zult u zich afvragen, wie bepaalt eigenlijk of iets als een faillissement wordt beschouwd? Het antwoord is simpel; vertegenwoordigers van de vijf grote Amerikaanse banken !

Nadat in oktober vorig jaar een start is gemaakt met de verkoop van goud in yuan’s op de Hong Kong Gold&Silver Exchange zullen vanaf de tweede helft van dit jaar ook zilver in yuan’s verkocht gaan worden. Het belang hiervan is tweeledig; ten eerste zal een extra verkooppunt extra vraag uitlokken, en ten tweede is het weer een aanval op de snel verslechterende positie van de dollar als wereldmunt, die als het zo doorgaat binnenkort alleen nog maar gebruikt zal worden in de handel tussen Bakerfield, Florida en zijn omliggende buurgemeenten.

En wat dacht u van de pogingen vanuit het Westen om Iran klein te krijgen? Ik snap de drukte om het atoomprogramma van Iran niet zo goed; ten eerste weet ik niet of de Westerse claim dat men kernwapens aan het ontwikkelen is klopt, en ten tweede; Israël heeft ook kernwapens, en daar hoor je nooit iemand over. In ieder geval; het resultaat van de Westerse boycot is dat nu de Iraanse olie wordt geëxporteerd richting Rusland, en dat Iran hier goud voor in de plaats krijgt. Een geniale zet, die de dollar als wereldmunt verder onder druk zet. Het is alleen jammer dat de Iraanse bevolking nu zucht onder de economische maatregelen vanuit het Westen,en dat wellicht een oorlog uitbreekt in de regio die ons allen zal treffen. Het is helaas nooit anders geweest; als de heren vechten, lijdt de bevolking.

Dat de vraag naar zilver toch al goed op stoom ligt mag ook blijken uit de volgende illustraties, die aangeven dat zowel in de VS als in Canada de zilverproductie daalt maar dat bovendien de vraag nu hoger ligt dan de productie. Hoewel dit uiteraard niet de enige producerende landen zijn geeft dit wel een trend aan die zich aan het ontwikkelen is.

Aan de hand van een aantal illustraties kan men dan ook wel de volgende uitspraak doen: Dag dollar, welkom goud en zilver!

(waarbij u in plaats van het woord ‘dollar’ ook het woord ‘euro’, ‘pond’ of ‘yen’ mag invullen)

Zilverpaul

Silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook