24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Danke schon.

Volgens de Boston Consulting Group dienen, om de schulden af te betalen, huishoudens, bedrijven en de overheid wereldwijd een slordige 21.000 miljard dollar op te hoesten. Voor Europa zou dit betekenen dat de hogere en middeninkomens een 34 % belastingaanslag krijgen op hun spaarpot.

Wealth Tax_0Een aardige berekening ware het niet dat de Duitse centrale bank maandag heeft aangegeven pas te willen opdraaien voor verliezen in de andere Europese lidstaten, nadat in dat hulpbehoevend land de rijke inwoners van hun vermogen zijn ontdaan. Een bail-in dus in het land waar het mis gaat. Deze uitspraak betekent mijn inziens een flinke bres in het gezamenlijk optrekken van de Europese landen en haar centrale banken. Het zijn dit soort ontwikkelingen die de voorbode kunnen zijn van de geboorte van een Nordic Euro, waarbij Duitsland met enkele vazallen zich afsplitst van de rest van Europa. Of de aanleiding kan zijn dat arme landen uit het monetaire Europa stappen en hun eigen munt weer gaan invoeren, in combinatie met een forse devaluatie.

Verder gingen maandag zoals verwacht goud en zilver een procentje onderuit, maar de mijnaandelen kregen zwaardere klappen te verwerken. Gewoonlijk is dit een voorteken dat goud en zilver de daarop volgende dag klappen krijgen.

Al met al lijkt het er oppervlakkig op dat er weinig verandert.

Maar de geldhoeveelheid schiet nu vrijwel verticaal de hoogte in……..

B

terwijl de omloopsnelheid van het geld maar verder daalt en verder daalt…..C

Wanneer het omslagpunt zal plaats vinden kan ik u niet vertellen, maar wel dat de Chinezen in grote getale Amerikaans vastgoed kopen, om zo van een deel van hun dollars af te komen. Een fraai voorbeeld hiervan is dat de afgelopen maand 60 % van de huisverkopen in Florida plaats vonden door cash betaling. De omloopsnelheid zal laag blijven, tot het moment dat het vertrouwen in de US dollar een openlijke knauw krijgt. En breekt dit vertrouwen eenmaal, zal dat een lawine van dollarverkopen tot gevolg gaan krijgen, wat de omloopsnelheid zal opjagen en inflatie de kop zal gaan opsteken.

Hoe dan ook, de Duitsers hebben een lijn in het zand getrokken, wat de druk op ons ongedekte geldsysteem fors zal doen toenemen. Danke schon! Ich habe de buik vol von die centrale bankiers.

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook