24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

De 10 redenen om zilver te kopen in plaats van goud!

We staan aan het begin van een verschuiving van papieren activa naar reële activa. Veel mensen die tot deze ontdekking komen stappen direct in goud zonder dat ze weten wat ze precies doen. Ze willen gewoon zo snel mogelijk uit papieren activa.

Zelf kocht ik in eerste instantie ook goud totdat ik meer bekend raakte met zilver kopen en ik erachter kwam dat juist zilver de slimme investering is.

Mensen die overstappen van de papieren activa naar de fysieke markt stappen vaak in eerste instantie over naar de goudmarkt. Dit komt mede omdat de goudmarkt de grootste markt is voor edele metalen maar ook omdat de meeste reclame voor goud is. Ik denk dan ook dat goud vooral een instinctieve reactie is voor investeerders die een veilige haven zoeken.

Waarom zou u fysiek zilver moeten hebben en waarom juist nu?

Voor mij is zilver de enige investering, ik vind het simpelweg de beste investering die er is. Dit komt omdat zilver voor mij een fysiek product is. Ik investeer dan ook niet in iets anders dan FYSIEK zilver. Een bekend motto is: “if you don’t hold it, you don’t own it”. Mocht u toch willen investeren in SLV’s, zilvermijnen etc. dan vraag ik u dit: Hoe zou u zich voelen als u al die jaren gelijk heeft gehad door te investeren in zilver maar dat u hiervan niet heeft kunnen profiteren omdat u al die jaren in de verkeerde vorm van zilver heeft geïnvesteerd?

Zoals eerder gezegd staan we aan het begin van een verschuiving van papieren activa naar fysieke activa. De Amerikaanse dollar staat op het punt van omvallen, dit is een wiskundige zekerheid. Het omvallen van de dollar wordt de grootste gebeurtenis in de geschiedenis en zal invloed hebben op de gehele wereld.

Als het onvermijdelijke gebeurt zullen alle papieren active vernietigd worden. Dit geld voor de Dollar, Yen en de Euro. Dit geldt ook voor onze aandelen en opties. Maar ook voor onze pensioenen en sociale zekerheid.  Zonder valuta en de onzekerheid die hiermee gepaard gaat komt onze krediet tot stilstand. Dit resulteert in een stilstand in betalingen wat overgaat naar een stilstand in de markten en uiteindelijk leidt dit tot een stilstand van de wereld economie.

Waarom edelmetalen de juiste keus zijn.

Een stilstand van de wereldeconomie zorgt ervoor dat investeerders overstappen naar grondstoffen. Het probleem van de meeste grondstoffen is echter de opslag. Feitelijk gezien zijn de twee beste activa gedurende echte inflatie voedsel en brandstof. De mensheid kan niet zonder voedsel en/of brandstof. Echter als je geen boer bent en ook geen oliebaron is het haast onmogelijk om dit op te slaan. Dit brengt ons bij de metalen, maar ook hier is opslag een probleem. Voor $8000 kunt u een ton aan koper kopen maar hiervoor kunt u ook 4 ounces goud kopen. Dit is precies de reden waarom edelmetalen zo gewild zijn, ze zijn zeldzaam en het is mogelijk om veel waarde op te slaan in een kleine ruimte.

Eén van de grootste redenen waarom mensen investeren in edelmetaal is dat er weinig risico aan vast zit. De waarde van edelmetalen wordt afgeleid van zijn intrinsieke waarde van zeldzaamheid en van zijn mogelijke toepassingen. Met edelmetalen hoeft u niet bang te zijn voor een verslechterende economie. Hoe slechter de economie ervoor staat hoe meer mensen overstappen naar edelmetalen en hoe meer de prijzen worden opgedreven.

Waarom goud en zilver?

Op het moment dat u door heeft dat u moet investeren in edelmetalen moet u nog de keus maken tussen de 4 grote edelmetalen. Goud, zilver, platinum en palladium. Voor zowel platinum en palladium geldt dat ze zeldzaam zijn en worden gebruikt in het industriële proces. Echter voor beide geldt ook dat ze in de geschiedenis nog nooit zijn gebruikt als wettig betaalmiddel.

Met het vooruitzicht dat de valuta over de gehele wereld gaat instorten wil ik een edelmetaal waar de meeste vraag naar komt. Ik wil dan ook een edelmetaal waar er industriële, investerings- en monetaire vraag naar is.

Wat zijn de voordelen van zilver ten opzichte van goud?

Het bovengenoemde leidt ertoe dat alleen goud en zilver in aanmerking komen om in te investeren. Laten we nu bekijken wat de voordelen van zilver zijn ten opzichte van goud.

1. Zilver is de op één na meest veelzijdige grondstrof, dit na olie. Zilver wordt steeds meer gebruikt in technologische producten en de unieke eigenschappen van zilver maakt het zeer geschikt voor medische doeleinden. Omdat het zo belangrijk is en het gebruikt wordt in kleine hoeveelheden is de prijs geheel inelastisch. Als de prijs van zilver per ounce met $1000 stijgt en Apple heeft 1/10 ounce nodig om een computer te maken van $2000 dollar wordt de prijs van deze computer simpelweg verhoogt met $100.

 2. Zilver is goedkoop genoeg om gekocht te worden door de “gewone” man. Goud is met een prijs van $1800 per ounce niet betaalbaar voor de gemiddelde burger. Met zilver op een prijs van $40 per ounce is het eenvoudiger om een aantal munten aan te schaffen. Stel u komt thuis met een paar munten zilver, dan hoeft dit vaak niet te worden uitgelegd. Komt u thuis met een gouden munt van $1800 Euro dan heeft u waarschijnlijk heel wat uit te leggen bij uw vrouw!

Omdat zilver zo goedkoop is vergeleken met goud geldt vaak de regel dat hoe hoger de prijs van goud is hoe meer vraag er komt naar zilver.

 3. Goud wordt gekoesterd terwijl zilver wordt weggegooid. Goud is altijd gekoesterd in de geschiedenis. Dit terwijl zilver als industriële grondstof is gewaardeerd en in recente tijden letterlijk is verkwanseld in industriele processen. Dit zilver kan nooit meer worden teruggewonnen. Sterker nog, het USGS heeft gezegd dat als deze trend zo doorgaat zilver het eerste element uit het periodieke systeem is die ‘uitsterft’ .

4. Er zijn geen grote voorraden van zilver. In de afgelopen decennia hebben we meer zilver geconsumeerd dan we uit mijnen hebben gewonnen. Dit is mogelijk omdat we eerdere gewonnen metalen hebben opgemaakt. In 1950 was er nog een voorraad van 10 miljard ounce, vandaag de dag is er niks meer over.

5. De goud – zilver ratio is op het moment 1:45. Op dit moment heeft u 45 ounce zilver nodig om 1 ounce goud te kopen. Als er historisch gezien een ratio is van 1:10 van gewonnen goud en zilver, hoelang kan de ratio dan op 1:45 blijven? Als zilver is verkwanseld en goud wordt gekoesterd hoe kan de ratio dan nog lang op 1:45 blijven. Als de hoeveelheid geld dat er wordt geinvesteerd in goud en zilver een verhouding heeft van 1:1, hoe lang kan de ratio dan nog op 1:1 blijven?

Er komt een moment dat de markt de enorme kansen gaat herkennen. Als dit gebeurt dan wordt zilver misschien nog wel waardevoller dan goud. Wilt u dus echt goud hebben dan kunt u nu 45 ounces zilver kopen. Op het moment dat de ratio is gedaald misschien wel 1:1 kunt u deze 45 ounces zilver inwisselen voor 45 ounces goud.

6. Zilver heeft de grootste en meest hardnekkige short positie van alle grondstoffen. De enige reden dat de ratio nog op 1:45 staat is de short positie die wordt aangehouden door bankiers. Dit wordt gedaan om de prijs van zilver te onderdrukken en de dollar sterk te houden. Afgelopen mei toen de zilvermarkt crashte werd er in 5 dagen voor 8 miljard ounce aan papieren zilver in de markt gedumpt. Dit terwijl er elk jaar wereldwijd voor maar 1 miljard aan ounces wordt gewonnen in mijnen. Deze grote short positie zorgt ervoor dat er op een dag niet meer geleverd kan worden door de banken. Koop zilver, crash JP Morgan!

7. De banken beschikken over steeds minder zilver en minder tijd. De COMEX heeft een voorraad van 27 miljoen ounces geregistreerd. Toen in mei de prijzen zo ver daalden zou dit normaal gesproken moeten betekenen dat er meer fysiek zilver in de kluizen zou liggen. Toen de cijfers van de voorraad naar buiten kwamen bleek dat er zelfs minder fysiek zilver aanwezig was. Meer schaarste, maar de prijzen dalen. Dit is natuurlijk vreemd en zodra dit door het grote publiek wordt ontdekt zal de vraag naar zilver alleen maar verder stijgen.

8. De zilvermarkt is klein. Met maar 27 miljoen ounces fysiek zilver is iets meer dan een miljard dollar voldoende om de gehele fysieke voorraad te doen verdwijnen. Alleen vorige week woensdag al is er $240 miljard dollar toegevoegd aan onze staatschuld in 1 dag. Als je bedenkt hoeveel quadriljoenen er in de papieren zilvermarkt zitten (die uiteindelijk omvalt) en als je bedenkt dat er weinig andere geschikte investeringsmogelijkheden zijn dan kunt u wel bedenken wat er gebeurt als de mensen in de fysieke zilvermarkt stappen. De reden dat de Centrale Banken en grote instituten goud kopen is onder andere dat als ze zilver kopen de markt direct explodeert.

9. De meerderheid van de goud eigenaren zijn bankiers. Als je kijkt naar de grootste goud voorraden dan zijn deze bijna altijd bij de centrale banken over de wereld. De mensen die de papieren markt kapotmaken beschikken over het meeste goud. Er is geen centrale bank in de wereld waarvan ik weet dat deze beschikt over zilver. Maar aangezien zilver in de geschiedenis vaker is gebruikt als betaalmiddel dan goud is het logisch dat in de toekomst de centrale banken ook over zilver willen beschikken.

10. Goud is meer in de media dan zilver. In de media gaat het altijd over goud en wordt zilver eigenlijk nooit genoemd. Zilver wordt alleen genoemd op het moment dat de prijzen flink dalen. Dit wordt gebruikt om mensen bang te maken en vooral om te vertellen hoe gevaarlijk de zilvermarkt eigenlijk is.

 Noot: dit is een vertaling van een artikel op Munkee.com

Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook