Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

De alu hoed

10-05-2012 Zilverpaul

Bezuinigingen hebben geen ander doel om de bestaande situatie in stand te houden. En die bestaande situatie is dat de (centrale) banken de macht hebben over het monetaire bestel, en die macht misbruiken ten eigen faveure. Ga maar na; waar gaat al dat extra gedrukte geld naar toe wat in de afgelopen jaren is bijgedrukt? Naar de banken. Wie hebben er de afgelopen jaren moeten bezuinigen? Niet de banken, maar de burgers. Wie hebben er koopkracht moeten inleveren? Niet de bankiers, wier bonussen vaak vrolijk doorliepen, maar de burgers, wier loon niet meeloopt met de geldontwaarding. Het is de onderkant van de economische ladder die de hoogste prijs moet betalen in de vorm van koopkrachtverlies, werkeloosheid en andere narigheid. En de crisis is zo alomvattend, dat ook de middenklasse er aan gaat geloven, omdat jaar in jaar uit de rente op schulden hoog blijft en de koopkracht vermindert.

Begrijp me goed, op zich is bezuinigen niet verkeerd als te veel geld is uitgegeven. Wat wel verkeerd is, om te bezuinigen door het bezuinigde geld in een emmer te gooien waar de bodem is vervangen door een afvoerstelsel wat rechtstreeks in de zakken stroomt van een onverzadigbaar en failliet banksysteem. Het enige wat met bezuinigen onder deze omstandigheden wordt bereikt is de huidige situatie in stand te houden van (centrale) banken die de touwtjes in handen hebben, en de overheid en daarmee uiteindelijk de burgers die de rekening mogen betalen van de spilzucht en machtswellust van het bankensysteem. Bovendien wordt zo, omdat het bezuinigde geld niet aangewend wordt om de economie te revitaliseren, de economie de nek wordt omgedraaid wegens gebrek aan geld.

In landen waar de pijn het meest voelbaar is heeft dan ook een politieke landverschuiving voorgedaan. Griekenland stevent nu af op een tweede ronde van verkiezingen, omdat de verkiezingsresultaten wel aangeven dat de bevolking de traditionele partijen de rug hebben toegekeerd, maar het politieke landschap verscheurd hebben achtergelaten zonder vooralsnog een duidelijke leider.

En wat te denken van Frankrijk, waar met de nieuwe president het roer wordt omgegooid, het land wat volgens een bron van Jim Willie nu definitief geen deel gaat uitmaken van het Nordic Euro gebied. En wat te denken van Spanje, waar de regering bekend heeft gemaakt de op vier na grootste bank te gaan nationaliseren. De situatie in Europa loopt in snel tempo verder uit de hand.

Het is met deze achtergrond, dat de goud- en zilvermarkt nu met maximale kracht worden bestookt door The Powers That Be, But Not For Long ( TPTB,BNFL).

Om nu maar meteen een aantal bloggers voor te zijn dat in tijden wanneer goud en zilver onder druk staan om het hardst gaan roepen dat er geen manipulatie bestaat en dat e.e.a. er op gericht is om de handelaren in edelmetaal van een boterham te voorzien: hierbij de uitspraken van een klokkenluider van HSBC , en niet zo maar de eerste de beste. John Cruz, voormalig vice president en relatiemanager van HSBC heeft uitvoerige informatie vrijgegeven waaruit blijkt dat HSBC de boel bedondert. Bedenk, HSBC is de uitgever van goud ETF’s, en tegelijkertijd de grootste shortende partij in de goudsector. Net als trouwens JPMorgan, uitgever van de zilver-ETF SLV, die op zilvergebied de prijs van zilver onderdrukt.

Vandaar ook dat ik mij gaarne schaar als trotse drager van een alu hoedje. U weet misschien wel, een hoedje gevouwen van aluminiumpapier wat u beschermd tegen invloeden van buitenaf, wat de scheldnaam is voor mensen die geloven in complottheorieën.

Zoals ook de aarde niet plat bleek te zijn, begint dankzij het internet de werkelijkheid van ons monetair systeem langzamerhand bekend te worden. De groep ‘gelovigen’ is echter nog gering in omvang, en de kracht van het bankkartel niet te onderschatten. Vandaar ook dat ik zou willen eindigen met de volgende slogan:

Van scheldnaam naar Geuzennaam: een aluhoed, dat staat u goed!

Zilverpaul

Silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • http://dayteachersquotes.blogspot.com/ Teachers Day Quotes in tamil

  Magnificent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too magnificent. I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it smart. I can not wait to read far more from you. This is really a wonderful site.

 • roi

  IMF to buy Gold worth $2.3 billion as credit risk increases

  Waarom geloof ik dit niet.

  1. Ten eerste is het IMF met Lagarde overal aan het bedelen om meer geld binnen te harken. Dit om voldoende middelen te hebben om in te grijpen waar nodig. Dus geld voor extra goudaankopen is er niet volgens mij.

  (The International Monetary Fund (IMF) is planning to purchase more than $2 billion worth of gold )

  2. Ten tweede zullen ze dit echt niet eerst gaan verkondigen. Dus wie verzint zoiets.?

  http://www.commodityonline.com/news/imf-to-buy-gold-worth-$23-billion-as-credit-risk-increases-48052-3-48053.html

 • temp242

  Hebzucht heeft geen naam.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ silverman

  Je verbindt rijk worden door edelmetalen automatisch met asociaal gedrag. Heel vreemd. Zoals de waard is…

 • silverman

  zo, na vele maanden ben ik terug. ik had me fel vergist in de koers van zilver. er wordt zoveel uitgesteld dat op het einde veel gaat losbarsten. denk nu aan de verkiezingen in amerika. zij stellen alles uit om de obama clan te laten overwinnen terug. denk begin 2013 zal oosten volbarsten van de oorlogen . ik zie dat hier veel mensen de stijgingen willen zien. als de stijging zal plaatsvinden zullen veel rijk worden. ok. maar dan zal miljoenen mensen honger lijden want alleen een zware oorlog kan de prijs laten stijgen,denk ik. we worden en egoistsch .1 op een mıjoen mensen zullen rijk worden hierdoor. de rest maar overleven.
  we zeggen de elite is egoistisch en willen alles beheren, maar we doen toch hetzelfde om maar enkele edelmetalen . de mensen moeten niet edelmetalen kopen voor rijk te worden, maar vermogen te bewaren voor de slechte tijden. en indien ,medemensen ermee te helpen als er overvloed is in je eigen vermogen in de toekomst. kijk in mexico jaren geleden. banken hadden problemen en de mensen hebben alles kapotgemaakt. kijk in de arabische wereld. daar hebben mensen al jaren niks. de meerdeheid toch, maar hun religie en medemensheid zorgt dat iedereen wat heeft. we moeten toch meer gaan denken.

 • Nico

  Een stuk over het eu drama:een dictator ontbreekt alleen nog.
  De oplossing: een oppermachtige Europese regering?

  Waar ze de brutaliteit vandaan halen weet ik niet, maar nu blijken opeens sommige Europese politici en economen te vinden dat de EU te weinig macht heeft om de crisis in goede banen te leiden. Dus of we maar even akkoord willen gaan met een nog véél grotere centrale economische macht, de facto een Europese politieke federatie met een centrale overheid, die ook de belastinginning bepaalt. Alleen dan is de crisis het hoofd te bieden.

  Tsja, en als we dat niet willen is er maar één alternatief: de EU laten klappen en weer allemaal op eigen benen staan; de gulden terug, totale crisis… “nou, je begrijpt natuurlijk wel dat dat geen echte optie is!”

  Begrijp ik het goed? Dezelfde heren die ons in deze ellende hebben gestort, voeren juist dát feit aan als excuus om nóg meer macht te krijgen?? Maar als een dergelijke centraal geregeerde financiële unie noodzakelijk was om een stabiele Euro te kunnen garanderen, waarom is men dan aan het EU experiment begonnen zonder deze machtsbasis? Leg me dat eerst maar eens uit, voor je me vraagt om méér macht!
  http://climategate.nl/2011/08/08/de-eu-is-dood-lang-leve-de-eeg/

 • temp242
 • De Kalief van Californie

  @Roi
  Een muntunie zonder centrale politieke leiding is v-o-l-s-t-r-e-k-t-e waanzin.

 • Roi

  Bundesbank-waarschuwt-Hollande,

  Told u so, die Hollande kan wel eens de relatie tussen Frankrijk en Duitsland gaan verpesten. Dan heeft de EU unie ook geen lang leven meer.

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Wereld/article/detail/1437471/2012/05/12/Voorzitter-Bundesbank-waarschuwt-Hollande.dhtml

 • temp242

  S
  T
  I
  L
  T
  E

  V
  O
  O
  R

  D
  E

  S
  T
  O
  R
  M

 • Claudilo

  @Gerard Knechten zijn het!

 • temp242

  JPM gaat nog wat geven de komende uren,dagen:
  http://www.cds-info.com/

 • temp242
 • Johan de Velde

  Goudprijs
  Je hoeft niet verder dan deze site te gaan om vast te stellen dat je momenteel een troy ounce goud koopt voor plm.1300 euro.
  Dus fysiek en papier volgen elkaar nog helemaal.
  Huizenprijs
  Er zijn reële verwachtingen enerzijds en propaganda anderzijds. Propaganda heeft steevast als kenmerk dat het om ‘wishful thinking’ gaat. De huidige daling betreft slechts 15% vanaf de top. Iedereen weet dat de huiznmarkt meestal tussen 20 en 50% corrigeert in een depressie. En soms meer!!

 • Cinelux

  Nico “Huizenprijzen stijgen pas vanaf 2015 ”

  Geloof ik ook niet in.Een zelfde soort uitspraak als in begin 2011 “De recessie is over”.
  De echte daling is nog niet eens begonnen.
  Een vergelijkbare woning in Duitsland kost de helft van hier, In Spanje kun je nu huizen kopen met kortingen tot 73% i.v.m. de prijs begin 2008.In Ierland en de U.S. (een aantal staten) is dit ook het geval.

  Prijsdaling Nederland vanaf 2008 tussen de 10 en 15%.
  De echte prijsdaling moet nog beginnen, denk zelf begin 2013 i.v.m. nieuwe regels HRA aftrek en financiering.

 • united

  @Rieks
  Lijkt me inderdaad een vergissing met de dollar koers

 • Rudy

  @Rieks
  Dat is zeker in dollars in plaats van euros. Onkundige journalisten maken wel vaker dit soort fouten als er een artikel over de goudprijs wordt geschreven.

 • temp242

  Inderdaad Beste Rieks, in ons locaal streekblad staan er aub!!! drie advertenties in mbt. goudopkopers, die kopen heus niet en masse op omdat goud een zogenaamde bubble is, néén die weten wat er aan het gebeuren, vergeet ook niet dat de elite bij aankoopt, nl.de ingeleverde omgesmolten juwelen ed. van het plebs.Elite blij, mooie goudbaar, plebs ook héél blij, nieuwe I-pod, reis naar Fetaland! Ook grappig om te zien hoe WB zich als een duivel in een wijwatervat verzet tegen goud. We naderen echt wel midden mei 2012.

 • Block

  Loop er maar ééns met een krugerrand heen, uiteindelijk ga je buiten met een veel lager bedrag.

  Opkopers van goud beloven veel, geven weinig.

 • Rieks

  Vandaag een advertentie in de krant:

  Een juwelier uit het noorden koopt goud in voor 1586 euro per troy ounce .999
  Echter op dit moment schijft de Comex een koers van 1223 euro!

  Het lijkt er op dat de prijs van fysiek zich aan het loskoppelen is van het papieren goud. Globaal zal de prijs van fysiek dus gelijk zijn aan de koers + 30%.

  Dus laten we ons niet gek laten maken door kelderende koersen en technische analyses, want de prijs van fysiek zal maar één richting op gaan: omhoog!

  Met vriendelijke groet, Rieks

 • Nico

  ‘Huizenprijzen stijgen pas vanaf 2015’ )
  Het blijft nog een tijdje kwakkelen op de Nederlandse huizenmarkt. Pas vanaf 2015 zullen de prijzen weer gaan stijgen. Dat zegt Hans André de la Porte, van Vereniging Eigen Huis, in Over Geld Gesproken.

  waar die ”wijsheid” vandaan wordt gehaald weet ik niet,de problemen algemeen nemen alleen maar toe,niet af het zal wel Wishful thinking zijn voor diegenen die in de problemen zitten of komen.
  aan alles komt een eind ook aan de daling van huizenprijzen,maar voorlopig is er steeds minder geld beschikbaar,en naar mijn idee moet het”ergste” nog komen.

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/19/huizenprijzen-stijgen-pas-vanaf-2015.xml

 • De Kalief van Californie

  @Gerard
  Het is inderdaad steeds meer een USSR show die opgevoerd wordt door de samenwerkende corrupte club van drie “EU/nationale overheid/NOS”.

 • WijRos

  Beste Gerard, wat betreft de ambtelijke wereld ben ik het met je eens. Over het algemeen zijn het niet de personen maar het systeem dat de personen tot de meest achterlijke robots maakt.
  Het systeem dwingt hen om niet meer hun verstand te gebruiken. Dit geldt trouwens ook bij banken en grote bedrijven. Bij dit soort “ondernemingen” kom je geen ondernemer meer tegen. Het is enigste waar ze mee bezig zijn is navelstaren, bonussen trekken en hoe ze maximum aan middelen van producerende burgers kunnen stelen en verbrassen.

 • Gerard

  Nu net 30 minuten gelden bekendgemaakt.
  Fitch verlaagt de rating van JPMorgan naar A+
  http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1437392/2012/05/11/Fitch-verlaagt-kredietwaardigheid-JPMorgan-na-miljardenverlies.dhtml

  Ziezo, terrechtigheid geschied !

 • Gerard

  De “ambtenaren” van het NOS-journaal zeggen dat de crisis volgend jaar weer voorbij is….
  Ik zie het nu net!
  Dus waar maken we ons toch druk om.

 • Claudilo

  @Freddie H. Misschien faked zij wel dat ze slaapt…