Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

De alu hoed

10-05-2012 Zilverpaul

Bezuinigingen hebben geen ander doel om de bestaande situatie in stand te houden. En die bestaande situatie is dat de (centrale) banken de macht hebben over het monetaire bestel, en die macht misbruiken ten eigen faveure. Ga maar na; waar gaat al dat extra gedrukte geld naar toe wat in de afgelopen jaren is bijgedrukt? Naar de banken. Wie hebben er de afgelopen jaren moeten bezuinigen? Niet de banken, maar de burgers. Wie hebben er koopkracht moeten inleveren? Niet de bankiers, wier bonussen vaak vrolijk doorliepen, maar de burgers, wier loon niet meeloopt met de geldontwaarding. Het is de onderkant van de economische ladder die de hoogste prijs moet betalen in de vorm van koopkrachtverlies, werkeloosheid en andere narigheid. En de crisis is zo alomvattend, dat ook de middenklasse er aan gaat geloven, omdat jaar in jaar uit de rente op schulden hoog blijft en de koopkracht vermindert.

Begrijp me goed, op zich is bezuinigen niet verkeerd als te veel geld is uitgegeven. Wat wel verkeerd is, om te bezuinigen door het bezuinigde geld in een emmer te gooien waar de bodem is vervangen door een afvoerstelsel wat rechtstreeks in de zakken stroomt van een onverzadigbaar en failliet banksysteem. Het enige wat met bezuinigen onder deze omstandigheden wordt bereikt is de huidige situatie in stand te houden van (centrale) banken die de touwtjes in handen hebben, en de overheid en daarmee uiteindelijk de burgers die de rekening mogen betalen van de spilzucht en machtswellust van het bankensysteem. Bovendien wordt zo, omdat het bezuinigde geld niet aangewend wordt om de economie te revitaliseren, de economie de nek wordt omgedraaid wegens gebrek aan geld.

In landen waar de pijn het meest voelbaar is heeft dan ook een politieke landverschuiving voorgedaan. Griekenland stevent nu af op een tweede ronde van verkiezingen, omdat de verkiezingsresultaten wel aangeven dat de bevolking de traditionele partijen de rug hebben toegekeerd, maar het politieke landschap verscheurd hebben achtergelaten zonder vooralsnog een duidelijke leider.

En wat te denken van Frankrijk, waar met de nieuwe president het roer wordt omgegooid, het land wat volgens een bron van Jim Willie nu definitief geen deel gaat uitmaken van het Nordic Euro gebied. En wat te denken van Spanje, waar de regering bekend heeft gemaakt de op vier na grootste bank te gaan nationaliseren. De situatie in Europa loopt in snel tempo verder uit de hand.

Het is met deze achtergrond, dat de goud- en zilvermarkt nu met maximale kracht worden bestookt door The Powers That Be, But Not For Long ( TPTB,BNFL).

Om nu maar meteen een aantal bloggers voor te zijn dat in tijden wanneer goud en zilver onder druk staan om het hardst gaan roepen dat er geen manipulatie bestaat en dat e.e.a. er op gericht is om de handelaren in edelmetaal van een boterham te voorzien: hierbij de uitspraken van een klokkenluider van HSBC , en niet zo maar de eerste de beste. John Cruz, voormalig vice president en relatiemanager van HSBC heeft uitvoerige informatie vrijgegeven waaruit blijkt dat HSBC de boel bedondert. Bedenk, HSBC is de uitgever van goud ETF’s, en tegelijkertijd de grootste shortende partij in de goudsector. Net als trouwens JPMorgan, uitgever van de zilver-ETF SLV, die op zilvergebied de prijs van zilver onderdrukt.

Vandaar ook dat ik mij gaarne schaar als trotse drager van een alu hoedje. U weet misschien wel, een hoedje gevouwen van aluminiumpapier wat u beschermd tegen invloeden van buitenaf, wat de scheldnaam is voor mensen die geloven in complottheorieën.

Zoals ook de aarde niet plat bleek te zijn, begint dankzij het internet de werkelijkheid van ons monetair systeem langzamerhand bekend te worden. De groep ‘gelovigen’ is echter nog gering in omvang, en de kracht van het bankkartel niet te onderschatten. Vandaar ook dat ik zou willen eindigen met de volgende slogan:

Van scheldnaam naar Geuzennaam: een aluhoed, dat staat u goed!

Zilverpaul

Silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • http://dayteachersquotes.blogspot.com/ Teachers Day Quotes in tamil

  Magnificent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too magnificent. I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it smart. I can not wait to read far more from you. This is really a wonderful site.

 • roi

  IMF to buy Gold worth $2.3 billion as credit risk increases

  Waarom geloof ik dit niet.

  1. Ten eerste is het IMF met Lagarde overal aan het bedelen om meer geld binnen te harken. Dit om voldoende middelen te hebben om in te grijpen waar nodig. Dus geld voor extra goudaankopen is er niet volgens mij.

  (The International Monetary Fund (IMF) is planning to purchase more than $2 billion worth of gold )

  2. Ten tweede zullen ze dit echt niet eerst gaan verkondigen. Dus wie verzint zoiets.?

  http://www.commodityonline.com/news/imf-to-buy-gold-worth-$23-billion-as-credit-risk-increases-48052-3-48053.html

 • temp242

  Hebzucht heeft geen naam.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ silverman

  Je verbindt rijk worden door edelmetalen automatisch met asociaal gedrag. Heel vreemd. Zoals de waard is…

 • silverman

  zo, na vele maanden ben ik terug. ik had me fel vergist in de koers van zilver. er wordt zoveel uitgesteld dat op het einde veel gaat losbarsten. denk nu aan de verkiezingen in amerika. zij stellen alles uit om de obama clan te laten overwinnen terug. denk begin 2013 zal oosten volbarsten van de oorlogen . ik zie dat hier veel mensen de stijgingen willen zien. als de stijging zal plaatsvinden zullen veel rijk worden. ok. maar dan zal miljoenen mensen honger lijden want alleen een zware oorlog kan de prijs laten stijgen,denk ik. we worden en egoistsch .1 op een mıjoen mensen zullen rijk worden hierdoor. de rest maar overleven.
  we zeggen de elite is egoistisch en willen alles beheren, maar we doen toch hetzelfde om maar enkele edelmetalen . de mensen moeten niet edelmetalen kopen voor rijk te worden, maar vermogen te bewaren voor de slechte tijden. en indien ,medemensen ermee te helpen als er overvloed is in je eigen vermogen in de toekomst. kijk in mexico jaren geleden. banken hadden problemen en de mensen hebben alles kapotgemaakt. kijk in de arabische wereld. daar hebben mensen al jaren niks. de meerdeheid toch, maar hun religie en medemensheid zorgt dat iedereen wat heeft. we moeten toch meer gaan denken.

 • Nico

  Een stuk over het eu drama:een dictator ontbreekt alleen nog.
  De oplossing: een oppermachtige Europese regering?

  Waar ze de brutaliteit vandaan halen weet ik niet, maar nu blijken opeens sommige Europese politici en economen te vinden dat de EU te weinig macht heeft om de crisis in goede banen te leiden. Dus of we maar even akkoord willen gaan met een nog véél grotere centrale economische macht, de facto een Europese politieke federatie met een centrale overheid, die ook de belastinginning bepaalt. Alleen dan is de crisis het hoofd te bieden.

  Tsja, en als we dat niet willen is er maar één alternatief: de EU laten klappen en weer allemaal op eigen benen staan; de gulden terug, totale crisis… “nou, je begrijpt natuurlijk wel dat dat geen echte optie is!”

  Begrijp ik het goed? Dezelfde heren die ons in deze ellende hebben gestort, voeren juist dát feit aan als excuus om nóg meer macht te krijgen?? Maar als een dergelijke centraal geregeerde financiële unie noodzakelijk was om een stabiele Euro te kunnen garanderen, waarom is men dan aan het EU experiment begonnen zonder deze machtsbasis? Leg me dat eerst maar eens uit, voor je me vraagt om méér macht!
  http://climategate.nl/2011/08/08/de-eu-is-dood-lang-leve-de-eeg/

 • temp242
 • De Kalief van Californie

  @Roi
  Een muntunie zonder centrale politieke leiding is v-o-l-s-t-r-e-k-t-e waanzin.

 • Roi

  Bundesbank-waarschuwt-Hollande,

  Told u so, die Hollande kan wel eens de relatie tussen Frankrijk en Duitsland gaan verpesten. Dan heeft de EU unie ook geen lang leven meer.

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Wereld/article/detail/1437471/2012/05/12/Voorzitter-Bundesbank-waarschuwt-Hollande.dhtml

 • temp242

  S
  T
  I
  L
  T
  E

  V
  O
  O
  R

  D
  E

  S
  T
  O
  R
  M

 • Claudilo

  @Gerard Knechten zijn het!

 • temp242

  JPM gaat nog wat geven de komende uren,dagen:
  http://www.cds-info.com/

 • temp242
 • Johan de Velde

  Goudprijs
  Je hoeft niet verder dan deze site te gaan om vast te stellen dat je momenteel een troy ounce goud koopt voor plm.1300 euro.
  Dus fysiek en papier volgen elkaar nog helemaal.
  Huizenprijs
  Er zijn reële verwachtingen enerzijds en propaganda anderzijds. Propaganda heeft steevast als kenmerk dat het om ‘wishful thinking’ gaat. De huidige daling betreft slechts 15% vanaf de top. Iedereen weet dat de huiznmarkt meestal tussen 20 en 50% corrigeert in een depressie. En soms meer!!

 • Cinelux

  Nico “Huizenprijzen stijgen pas vanaf 2015 ”

  Geloof ik ook niet in.Een zelfde soort uitspraak als in begin 2011 “De recessie is over”.
  De echte daling is nog niet eens begonnen.
  Een vergelijkbare woning in Duitsland kost de helft van hier, In Spanje kun je nu huizen kopen met kortingen tot 73% i.v.m. de prijs begin 2008.In Ierland en de U.S. (een aantal staten) is dit ook het geval.

  Prijsdaling Nederland vanaf 2008 tussen de 10 en 15%.
  De echte prijsdaling moet nog beginnen, denk zelf begin 2013 i.v.m. nieuwe regels HRA aftrek en financiering.

 • united

  @Rieks
  Lijkt me inderdaad een vergissing met de dollar koers

 • Rudy

  @Rieks
  Dat is zeker in dollars in plaats van euros. Onkundige journalisten maken wel vaker dit soort fouten als er een artikel over de goudprijs wordt geschreven.

 • temp242

  Inderdaad Beste Rieks, in ons locaal streekblad staan er aub!!! drie advertenties in mbt. goudopkopers, die kopen heus niet en masse op omdat goud een zogenaamde bubble is, néén die weten wat er aan het gebeuren, vergeet ook niet dat de elite bij aankoopt, nl.de ingeleverde omgesmolten juwelen ed. van het plebs.Elite blij, mooie goudbaar, plebs ook héél blij, nieuwe I-pod, reis naar Fetaland! Ook grappig om te zien hoe WB zich als een duivel in een wijwatervat verzet tegen goud. We naderen echt wel midden mei 2012.

 • Block

  Loop er maar ééns met een krugerrand heen, uiteindelijk ga je buiten met een veel lager bedrag.

  Opkopers van goud beloven veel, geven weinig.

 • Rieks

  Vandaag een advertentie in de krant:

  Een juwelier uit het noorden koopt goud in voor 1586 euro per troy ounce .999
  Echter op dit moment schijft de Comex een koers van 1223 euro!

  Het lijkt er op dat de prijs van fysiek zich aan het loskoppelen is van het papieren goud. Globaal zal de prijs van fysiek dus gelijk zijn aan de koers + 30%.

  Dus laten we ons niet gek laten maken door kelderende koersen en technische analyses, want de prijs van fysiek zal maar één richting op gaan: omhoog!

  Met vriendelijke groet, Rieks

 • Nico

  ‘Huizenprijzen stijgen pas vanaf 2015’ )
  Het blijft nog een tijdje kwakkelen op de Nederlandse huizenmarkt. Pas vanaf 2015 zullen de prijzen weer gaan stijgen. Dat zegt Hans André de la Porte, van Vereniging Eigen Huis, in Over Geld Gesproken.

  waar die ”wijsheid” vandaan wordt gehaald weet ik niet,de problemen algemeen nemen alleen maar toe,niet af het zal wel Wishful thinking zijn voor diegenen die in de problemen zitten of komen.
  aan alles komt een eind ook aan de daling van huizenprijzen,maar voorlopig is er steeds minder geld beschikbaar,en naar mijn idee moet het”ergste” nog komen.

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/19/huizenprijzen-stijgen-pas-vanaf-2015.xml

 • De Kalief van Californie

  @Gerard
  Het is inderdaad steeds meer een USSR show die opgevoerd wordt door de samenwerkende corrupte club van drie “EU/nationale overheid/NOS”.

 • WijRos

  Beste Gerard, wat betreft de ambtelijke wereld ben ik het met je eens. Over het algemeen zijn het niet de personen maar het systeem dat de personen tot de meest achterlijke robots maakt.
  Het systeem dwingt hen om niet meer hun verstand te gebruiken. Dit geldt trouwens ook bij banken en grote bedrijven. Bij dit soort “ondernemingen” kom je geen ondernemer meer tegen. Het is enigste waar ze mee bezig zijn is navelstaren, bonussen trekken en hoe ze maximum aan middelen van producerende burgers kunnen stelen en verbrassen.

 • Gerard

  Nu net 30 minuten gelden bekendgemaakt.
  Fitch verlaagt de rating van JPMorgan naar A+
  http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1437392/2012/05/11/Fitch-verlaagt-kredietwaardigheid-JPMorgan-na-miljardenverlies.dhtml

  Ziezo, terrechtigheid geschied !

 • Gerard

  De “ambtenaren” van het NOS-journaal zeggen dat de crisis volgend jaar weer voorbij is….
  Ik zie het nu net!
  Dus waar maken we ons toch druk om.

 • Claudilo

  @Freddie H. Misschien faked zij wel dat ze slaapt…

 • Claudilo

  Ps: Dit is trouwens geen grapje, en het werk echt:-)

 • Gerard

  @Cinelux
  re: “Soms denk ik ook wel eens: was ik maar ambtenaar of gemeenteraadslid geworden i.p.v. ondernemer.Je hele leven een zorgeloos leventje met een goed salaris.”

  Een ambtenaar komt mijn huis niet in. Ik moet ze niet. Altijd bezig om burgers te naaien, het leven zo zuur mogelijk te maken, en tenslotte financieel uit te kleden.
  Dit soort voelt zich verheven boven burgers uit.

  Ik heb in mijn ondernemersjaren 3 keer voor de bankjes van de Raad van State gestaan. En 3 keer in het gelijk gesteld. Een ambtenaar voelt zichzelf “God” zelf. Ik moet mij aan de regeltjes houden, kreeg ik altijd als antwoord. Maar geen enkele ambtenaar “KENT ZELF” de regels. De arrogantie duipt letterlijk van hun gezicht. Je moet ze eens zien kijken als ze afdruipen bij de RvS!! Prachtig gewoon! Ik geniet er nog van.
  Ambtenaren pesten is mijn hobby. Binnenkort ga ik weer zo’n ambtenaar naaien! Een goede vriend van mij was zijn uitkering kwijtgeraakt bij het UWV. Op totaal ongegronde reden. UWV ambtenaren zijn de ergste burger-haters. De ambtenaren hadden een “verkeerde” datum van een afspraak doorgegeven. Daar kun je als burger dus niks aan doen. Maar stug als ze zijn!! Hebben ze de foute datum ook nog op papier gezet ook. Hoe dom kan je zijn, de sukkels.

  Hoe harder je werkt, des te meer haat krijg je van ambtenaren. Ze hebben EEN keer in mijn leven een inval gedaan in mijn huis, met een rechter-commissaris voorop. Geheel onterrecht en op bezopen argumenten. Dat was de laatste keer dat een ambtenaar mijn huis betreden heeft. Ik moet ze niet.

 • temp242

  Zit ik gezellig te bladeren in bovenstaande site, kom ik Jo toch niet tegen zeker!:

  http://www.sl-webs.com/deesillustration/artwork.asp?item=513&cat=satire

 • temp242

  Zéér interessante site, met een vleugje satire maar de waarheid bovenaan!:
  http://www.sl-webs.com/deesillustration/artwork.asp?item=483&cat=satire

 • temp242

  Thanks RB.
  Geef mij maar de échte versie:
  http://www.youtube.com/watch?v=wTikFOBfckE&feature=youtube_gdata_player
  Leuk stampertje.
  MVG.

 • Nico
 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Alu – handig voor hoedjes en vele andere toepassingen – kan met recht het nieuwe edelmetaal worden genoemd.

 • Freddie H.

  En m’n vrouw ligt gelukkig al te slapen; hoef ik ook geen hoofdpijn te faken

 • Freddie H.

  Ik graag ‘m met trots, dat alu-hoedje bedoel ik…

 • Andreas

  RB
  Mijn vrouw is het niet met jouw eens en had 20000 woorden nodig om dat uit te leggen. En nu is het stil. She ran out of words. Haar quotum voor vandaag is op. Wat een opluchting. Morgen maar weer verder. Dan heeft ze er weer 21000.

 • Nico

  Dit is een enorme ……tijdbom, als die afgaat zijn we allemaal ridder te voet, hoezo turbulente tijden? ,de gemiddelde burger weet niet wat er boven zijn hoofd hangt,hopelijk is het een blindganger.

  JPMorgan is een derivatenmonster!

  JPMorgan is helemaal niet zo feilloos als de markt aanvankelijk dacht. De zakenbank moest een plots verlies incasseren van 2 miljard dollar op een derivatenpositie.
  Maar willen we benadrukken dat dit slechts het topje van de JPM-ijsberg is, want in realiteit tart de werkelijke omvang van de notionele waarde van het derivatenboek werkelijk alle verbeelding.
  JPMorgan bezit veruit het grootste individuele derivatenboek ter wereld, ter waarde van zo’n 80 BILJOEN dollar!
  Dus, wie dacht dat we het ergste gezien hadden met de ondergang van Lehman Brothers en AIG in 2008/2009, neemt best nog eens de bovenstaande grafiek in beschouwing.
  Als JPMorgan morgen omvalt, implodeert het volledige wereldwijde financiële systeem… of de Fed moet zoveel valuta gaan bijdrukken dat we het voor de eerste maal in de geschiedenis zullen hebben over BILJARDEN dollars!
  http://www.slimbeleggen.net/blog/2012/05/11/jpmorgan-is-een-derivatenmonster/

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Andreas
  Ik heb d’r ook 3 van dat model in huis. Wist je dat vrouwen zo’n 21.000 woorden per dag gebruiken? Drie keer meer dan mannen? Dat is dus 63.000 woorden tegen mijn schamele 7.000 (als ik dat al haal).

  @ temp
  Hou je van elektronische muziek? Dan vindt je dit vast ook wel lollig: http://www.youtube.com/watch?v=MoqThhEAzN0

 • temp242
 • Andreas

  NM 156
  Als wij dan maar ons edelmetaal en beide oren mogen houden. De rest is een kwestie van geduld.

 • Andreas

  Temp
  Ik heb geen koptelefoon maar het nummer is wel goed. Een beetje mysterieus zei mijn vrouw die 10 seconden haar mond kon houden. Maar die zijn nu dus weer voorbij. En dat is maar beter ook. Stilte is ook wat.

 • temp242
 • temp242

  Beste Broeder Andreas,
  Relax, ik ken dat…
  Zet een goede hooftelefoon op je hoofd, luister en geniet!
  Toepasselijke naam: The Silverswan(s).
  MVG.

  http://www.youtube.com/watch?v=nRneOWfswS0&feature=youtube_gdata_player

 • Ethan

  UKIP leader Nigel Farage – EU Titanic has hit the iceberg May 2012

  http://www.youtube.com/watch?v=LNeiRvoGac0

  Zo..

 • Andreas

  Zilverprijs
  Niks niet wasbenzine. Gewoon houtstook. Overal kun je pallets of ander hout vinden.

 • Andreas

  Ik zit nu al een mooi tijdje te luisteren en hoor alleen mijn vrouw. Niks nieuws dus. Ik verzocht haar een tijdje haar mond te houden en luisterde ingespannen. Toen hoorde ik mijn dochter oeverloos kletsen. Niks nieuws dus. Ook die verzocht ik een tijdje haar waffel te houden. En weer luisterde ik ingespannen. Dochter 2 maakte lawaai. Ook niks nieuws dus. Ik geef bij deze de moed op. Drie dames in huis en dan stilte is onmogelijk.

 • pietje

  @Zilverprijs
  Bij de Gamma zijn nog in de aanbieding ook.

 • Nico
 • http://www.zilver-inkoop.nl/zilverprijs.html Zilverprijs

  In het kader van de aluhoedjes: Wie weet waar ik goedkoop wasbenzine kan kopen?
  Liefst in 5L verpakking.
  Nodig om noodfornhuis te stoken als het systeem straks instort en er geen gas meer in je huis komt :)

 • Nico

  En als ik dan moet kiezen tussen het tijdelijke of het eeuwige,ja dan vertrouw ik op de eeuwigheid ,hier gaat alles snel voorbij alles is eindig,de euro, ons leven,uiteindelijk bezit je eigenlijk niets op deze aardbol,je hebt het in bruikleen,zelfs je lichaam verslijt,en moet je aan het einde van de rit ook inleveren,en soms sneller dan je zelf denkt.

 • WijRos

  @Jullie
  re. luister

  naar wat?

 • Jullie

  *luister

 • Jullie

  roi :
  @Ethan
  Cash is niet slecht maar het moet een goed onderpand hebben. Nu is het gebaseerd op vertrouwen en zijn wij zijn het onderpand.
  In mijn ogen wordt hier de euro omgewisseld voor nanto’s en dat zie ik net als muntjes kopen op een festival waar je ze ook niet meer kan omwisselen naar gewoon geld. Dit is puur francs want ze willen dat bedrijven onderling handel gaan drijven.. dus protectionisme!
  Correct me if im wrong!

  00

  Met protectionisme is helemaal niets mis, het is een gezonde keus.
  Ik geef mijn geld over het algemeen ook liever in mijn buurt/lokaal uit dan dat ik het naar het buitenland breng.

  Overheden beweren dat protectionisme fout is omdat ze zelf namelijk niet geven om hun eigen land.

  Ik heb een tip : Luisteren niet naar overheden.

 • Nico

  Roy
  Ik heb een komiek ooit wel eens horen zeggen:
  Als je zegt ik geloof,… dan weet je het dus niet zeker.
  daar is het een komiek voor die vertellen graag onzin
  geloof is vooral vertrouwen daarom kopen we toch goud en zilver?
  we geloven (vertrouwen)meer in goud en zilver dan fiat geld

 • pietje

  Bevestiging manipulatie Goud- en Zilvermarkt.

  Wat veel investeerders en handelaren in goud en zilver al enige tijd vermoeden, wordt nu ook door de Amerikaanse staat South Carolina in een onderzoek bevestigd: Prijsmanipulatie in de edelmetalenmarkt is de normaalste zaak van de wereld. De auteur van het rapport concludeert dat deze praktijken in de goud- en zilvermarkt zoveel risico met zich meebrengen, dat investeren in goud en zilver daardoor onwenselijk is voor de Amerikaanse staat.
  lees meer:http://goudvergelijken.nl/blog/bevestiging-manipulatie-goud-en-zilvermarkt/

 • cp

  wat is het verschil qua volume tusse comex en page? Ik bedoel, stelt page als iets voor?
  Stel dat ze de boel 1:1 gaan doen, zal dat helpen mbt de algehele koers?

 • Ethan

  Leve Google, dat ging snel:

  http://www.marketoracle.co.uk/Article32678.html

  (Was nml. op een andere computer dus ik kon niet in m’n geschiedenis/bookmarks kijken)

 • Ethan

  Leeb told KWN we will see a gold standard imposed on Europe. Leeb also said the Chinese will move to back the yuan with gold.

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/5/9_Leeb_-_We_Will_Now_See_a_Gold_Standard_Imposed_in_Europe.html

  Las eerder vandaag ook nog een stuk over die Pan Asian Gold Exchange (PAGE) en hoe die een wat andere insteek gaat krijgen dan de COMEX. Namelijk dat bij PAGE alles 1:1 met goud gedekt gaat worden. Dan wordt de manipulatie een heeeeel stuk lastiger.

  Zal de link nog proberen terug te vinden.

 • Henk

  Op termijn kunnen de schulden alleen worden weggewerkt door de fiat geleidelijk waardeloos te maken. Zo ging het in het verleden en zo zal het weer gaan. Daarvoor heb je edelmetaal, punt.

 • nm156

  zilver :
  ik heb ook wel 20jaar geduld…. het is niet de bedoeling dat ik met edelmetaal snel rijk zal worden….

  Dat dacht van Gogh ook altijd met zijn schilderijen, heeft hij ook vrij weinig aan gehad.
  De kans dat je armer wordt ondertussen is groter: de inflatie loopt namelijk wel gewoon door.
  Op het moment dat banken de prijs naar beneden werken of gelijk houden zijn edelmetalen een verliespost.

 • temp242
 • Silvester
 • Silvester

  http://www.belegger.nl/column/2617731/goud-verliest-glans.html

  Dan wordt het toch nog even rustig afwachten.

 • temp242
 • roi

  @bobbi

  Daalt ten opzichte van andere valuta’s uit financieel gezondere landen.

  Moet je de reactie 2 van MMAP eens lezen op vrijspreker.

  (klein stukje uit de reactie)
  Dat er mensen zijn die de euro afmeten aan de dollar (beide geweldig en onterecht overgewaardeerde fiatvaluta) en kijken hoe de euro het elke dag doet t.o.v. die dollar, vergeten vaak dat BEIDE munten bezig zijn met hun ondergang. Het enige wat je af kunt lezen aan de onderlinge ratio tussen dollar en euro, is welke munt SNELLER richting afgrond glijdt.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/05/euro-daalt-goud-horizontaal/

 • bobbi

  Ik hoorde dat de euro in waarde gezakt is. Ten opzichte waarvan dan en heeft dit ook invloed op de goudprijs in euro?

 • De Kalief van Californie

  @roi
  Nou, het ging er meer om wie je als overheid accepteert. God, de Absolute Waarheid, is de grootste overheid, voor een echte wetenschapper dan he.
  En dan heb ik het natuurlijk niet over de wetenschappers die slechts de fenomenale wereld bestuderen …

 • Ethan

  Ik zeg verder ook niets over of het goed of slecht is, maar het is wel een teken dat mensen op zoek zijn naar Euro alternatieven :)

 • temp242

  Beste Ethan,straks kunnen de Franzozen betalen met hun wijnkurken.

 • roi

  @Ethan

  Cash is niet slecht maar het moet een goed onderpand hebben. Nu is het gebaseerd op vertrouwen en zijn wij zijn het onderpand.

  In mijn ogen wordt hier de euro omgewisseld voor nanto’s en dat zie ik net als muntjes kopen op een festival waar je ze ook niet meer kan omwisselen naar gewoon geld. Dit is puur francs want ze willen dat bedrijven onderling handel gaan drijven.. dus protectionisme!

  Correct me if im wrong!

 • WijRos

  @De Kalief van Californie

  Beste Kalief, zo is dat, nog een paar foutjes bij JPM en het probleem heeft zichzelf van de kaart geveegd.
  HSBC schijnt vooral in het goud te zitten, die is een stuk sterker dus daar kan het nog wel even duren.

  De vraag is natuurlijk hoelang andere landen zoals China en Rusland dit spel nog toelaten. Belangrijk is dat we nu nog steeds relatief goedkoop kunnen kopen. De kosten om het mijnen stijgen snel door hogere energie kosten, veel hogere belastingen en lonen dus wees maar gerust de tijd voor de edelmetaal spaarder komt.

 • Ethan

  MICRO-CURRENCY: IN FRENCH CITY OF NANTES, SOON YOU CAN PAY IN NANTOS

  Accelerated by the financial crisis, Europe has seen a trend for small businesses looking to make more cashless exchanges. Nantes is becoming Europe’s first major city to experiment with a virtual currency that can be used both businesses and individuals.

  http://worldcrunch.com/micro-currency-french-city-nantes-soon-you-can-pay-nantos/4839

 • Ethan
 • roi

  @ kalief

  Sorrykalief ik geloof niet in hogere machten. Trouwens wetenschappers zijn ook meestal atheïst. Die willen toch eerst bewijs zien voordat ze wat geloven.

  Ik heb een komiek ooit wel eens horen zeggen:

  Als je zegt ik geloof,… dan weet je het dus niet zeker.

  Maar goed ik zie niet echt in wat dit te maken heeft met de keuze van welke regeringspartij we nu moeten gaan stemmen.

 • temp242

  Iets verwerven kunnen wij in Belgistan allang niet meer:

  http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_energie/Fluxys_grijpt_naast_Duits_gasnet.9193025-3089.art?itm_campaign=newsticker

  Afstoten daarentegen, liefst gratis en bij voorkeur aan onze kolonisator Franzozenland des te liever.

 • De Kalief van Californie

  @roi
  Je hebt je eigen mogelijkheid keuzes te maken. God, de Almachtige, is voor mij autoriteit, verder niets/niemand. Maar ja, dan moet je wel wetenschapper willen worden, natuurlijk.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien
 • De Kalief van Californie

  @nm156
  Vergeet het maar rustig. De illegale manipulatie wordt verwoest en het proces is al in gang gezet.
  Wanneer je ’t manipulatie proces volgt kun je duidelijk hebben dat het nu al extreem moeilijk is voor het gajes het ziek proces in stand te houden.

 • Silvester

  Voor een starter in de edelmetalen is het op het ogenblik een mooie kans om in te stappen.

 • roi

  @ Kalief

  ‘Het wordt wel eens gezegd; mensen krijgen een overheid die ze verdienen …’

  Maar we hebben zo weinig keus!De partijen die tegen Brussel zijn roepen of doen vaak weer andere domme dingen.
  De zogenaamde eurofiel partijen genieten op dit moment ook niet mijn voorkeur. Ik ben echt een zwevende kiezer op het moment.

 • http://zilver.2link.be zilver

  ik heb ook wel 20jaar geduld…. het is niet de bedoeling dat ik met edelmetaal snel rijk zal worden….

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Re: Manipulatie … het kan dus nog rustig 20 jaar duren.

  Nee, dat geloof ik niet. Piek olie duurt geen 20 jaar meer, en piek olie is de uiteindelijke scheidsrechter imo.

 • nm156

  Ik was altijd erg sceptisch mbt prijsmanipulatie van edelmetalen.
  Kennelijk gebeurt het toch. Dit maakt het als investering waardeloos.
  Tegen degenen die nu willen antwoorden dat manipulatie niet eeuwig kan stand houden; het kan dus nog rustig 20 jaar duren.

 • De Kalief van Californie

  @RB
  Om vervolgens ’n “heerlijk visje” weg te werken. De cyclus is dan weer mooi rond. :-)

 • http://zilver.2link.be zilver
 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ De Kalief

  Voorlopig zullen we als soort nog wel even onvolwassen en infantiel blijven. Rondsmijtend met geld en plastic prullaria kopend om het na gebruik in de oceanen te donderen.

 • De Kalief van Californie

  @RB
  Die mensen zijn er wel maar zijn erg impopulair bij het volk. Wijze, ontwikkelde mensen adviseren niet enkel financiele, maar ook morele en sociale discipline. En daar moet je bij het volk niet aankomen. Zeker niet in “alles moet kunnen” Nederland.
  “We moeten wel gewoon als lustige, onbeheerste beesten kunnen blijven leven”, zo is nl. de overtuiging van velen.

 • Seppel

  Hopelijk doen de alu-hoedjes het beter dan zilver, al minus 1,65 %…………

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @RB

  Maar dan heb je ook volwassen bovendanen nodig. En daar zie ik toch echt nog wel een probleem.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Wat wij nodig hebben is geen overheid, maar een ‘onderheid’. Een teruggetrokken orgaan dat zich rustig, zelfbewust en geldbewust op de achtergrond houdt en alleen ingrijpt als het echt niet anders kan. Bijvoorbeeld om, zonder te zaniken over herfstblaadjes en ander klein leed, een Nederlandse Spoorwegen te runnen. Om het nationale goud te bewaken en overschotten te realiseren. Een volwassen entiteit met gezond verstand die zichzelf niet onder-, maar vooral niet overschat. Zou dat eens een keertje kunnen na zoveel duizenden jaren menselijke evolutie?

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  “Overheden en big government-economen zijn tegen de goudstandaard gekant omdat het een natuurlijke rem plaatst op de mogelijkheid van de staat om aan monetaire politiek te doen en inflatie als beleidsmiddel te gebruiken.”

  Dat leest natuurlijk wel lekker, maar gaat wel voorbij aan de geschiedenis. Waarom sloot Nixon het gold-window? Juist, omdat ze meer geld in omloop hadden gebracht dan ze aan goud hadden.
  Tijdens goud standaarden waar met goud zelf betaald werd, “clipten” de overheden de munten. Of werden legeringen gebruikt.
  Inflatie onder een goud standaard is dus heel wel mogelijk.

  Het probleem is dan ook niet goud of fiat, het probleem heet “overheid”.

 • spaarpot

  Gerards advies om te spreiden is denk ik ook het beste,
  maar de ratio goud/zilver vind ik toch wel flink uit balans,
  misschien iets om rekenig mee te houden.

  groet..

 • Block
 • De Kalief van Californie

  Het wordt wel eens gezegd; mensen krijgen een overheid die ze verdienen …

 • WijRos

  @Cinelux

  Beste Cinelux, u bent ambtenaar / bonustrekker / politicus of u bent ondernemer dat zijn totaal tegenover elkaar staande grootheden. Je kunt niet beide zijn of switchen. Je bent parasiet of je bent producerend burger er is geen tussenweg. Als ondernemer of producerend burger pas je niet tussen de beambten en wordt je er ook niet toegelaten.

 • Cinelux

  Soms denk ik ook wel eens: was ik maar ambtenaar of gemeenteraadslid geworden i.p.v. ondernemer.Je hele leven een zorgeloos leventje met een goed salaris.

  Verdien je goed als ondernemer mag je flink dokken aan de belastingdienst, gaat het wat minder kun je de ***** krijgen.

  Het is dat ik het ondernemen leuk vindt, maar zou het iemand anders niet heel gauw aanraden, in Nederland kun je vaak beter “zielig” zijn, dan krijg je het meeste voor elkaar.

 • WijRos

  @Gerard
  Beste Gerard, ik ben het helemaal met jouw eens!
  Mijn vraag: Wanneer wordt de partij voor producerende Nederlanders opgericht waar GEEN beambten/functionarissen uit grote bedrijven, (oud-) ambtenaren of oud politici van andere partijen in toegelaten worden?
  Een nieuwe partij met echte producerende burgers is waar we op zitten te wachten en die misschien iets zou kunnen veranderen aan het geld verspillen.

 • Gerard

  Onze Zilverpaul blijft alsmaar vergeten dat wij van de o zo foute banken WEL verlangen dat ze de extreme “spilzucht” van de overheden blijven financieren.

  Moet je hier Marc Faber eens over horen. Europese overheden die maar liefst “76%” van de economie naar zichzelf hebben toegetrokken! Gemiddeld wel te verstaan. Spanje een stuk minder en Nederland nog hoger. Alleen Noord Korea en Venezuela scoren hoger dan onze trotse 76%! De bestuurslagen alleen al die we in Euroland kennen. Wie ooit in Brussel is geweest kan dit “Kapitalisme” met eigen ogen aanschouwen. 5000 niksnutten in een krankzinnig gebouw, de hele dag lopen te verzinnen waar ze nog meer miljarden naar toe zullen smijten!
  Marc Faber noemt ze “clowns” in het volgende filmpje!

  Als ik politici hoor praten lopen de rillingen me over de rug. Hollande verlaagt de pensioenleeftijd, terwijl we in Nederland omhoog gaan. Dat kan Brussel wel even recht trekken van Nederland naar Frankrijk. En dat gebeurt dus ook daadwerkelijk!
  Wij bezuinigen omdat al het geld naar Frankrijk moet. Dat is ook wat Groen Links en D66 zo graag willen. Het klinkt wel heel erg sociaal, dat wel. Dus moet het wel goed zijn. En verreweg de meeste Nederlanders willen dit ook wel.

  Hoor eens wat Faber daarover te vertellen heeft!
  Hij laat geen spaan heel van de Brusselse “clowns”, en ook van de Europese massamedia maakt hij gehakt. Hoe houden we de Europeaan dom:

  http://www.slimbeleggen.net/blog/2012/05/10/marc-faber-griekenland-moet-uit-de-euro-en-spanje-italie-en-zelfs-frankrijk/

 • roi

  Als nu zelfs de bundesbank al overstag gaat dan is het eind zoek.

  Breaking a German Taboo
  Bundesbank Prepared to Accept Higher Inflation

  http://www.spiegel.de/international/europe/bundesbank-signals-germany-would-accept-higher-inflation-a-832457.html

  Ik heb altijd een beetje gehoopt dat zij wel hun poot stijf zouden houden.

 • greetjes

  vooral het commentaar van Ron Paul onderaan het artikel over zijn ontbijt met Ben The Bernank is leuk

  http://blogs.wsj.com/economics/2012/05/09/fed-foe-ron-paul-breakfasts-with-bernanke-at-central-bank/

 • greetjes

  By the way; wat er in “La douce France” gaat gebeuren onder leiding van Hollande is gepland, want de goede man is een Bilderberger.

  Tweet van Beatrix (fictief) op 6 mei: Als men dan zo nodig een republiek wil zijn, dan maar met een president die Hollande heet. Jammer dat hij gescheiden is van mevrouw Royal.

 • greetjes

  The “London Whale” schijnt de aanleiding te zijn

  http://online.wsj.com/article/SB10001424052702303299604577326031119412436.html

 • greetjes

  JPM is losing big money, crash meeting met Jamie Dimon, lees ook de comments:

  http://blogs.wsj.com/deals/2012/05/10/j-p-morgan-to-host-surprise-conference-call/

 • greetjes

  @Andreas

  De mening van de meerderheid bepaalt de norm. Vervolgens plakt men er het begrip normaal aan vast. Als je dan anders denkt…. tjah: dan ben je de dorpsgek. Abnormaal. Een alu-hoed. And proud of it!

 • greetjes

  @WijRos

  een goede huisvrouw is een micromanager! Vaak van de beste soort .

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ temp

  Geen dank. Waar zijn buren anders voor? ;-)

 • temp242

  Beste RB,je maakt me nieuwsgierig.
  Nog eens oprechte dank voor je hulp gisteren ivm. het linken.mvg.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ temp

  Heb je al Plants vs. Zombies op je tabletje? Verslavend…

 • Edwin

  @Wijros
  Inderdaad en helaas. Ik weet dat al die toezichthouders niets betekenen en weinig tot niets nuttigs uitvoeren. Blijf hopen op verbetering, maar tevergeefs uiteraard….

 • Silvester

  Bedankt jongens!

 • Nico

  Is de eurozone nog te redden?
  Oh, oh..
  Terwijl Griekenland en de Griekse samenleving zich in een economische, sociale en politieke vrije val bevinden en binnen een paar dagen het einde van de Eurozone in haar huidige samenstelling zouden kunnen inleiden, beweegt Spanje zich even snel richting de afgrond maar wordt er ook nu weer geroepen dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen.
  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/is-de-eurozone-nog-te-redden.xml

 • temp242

  Beste piet drie,tabletje kopen.mvg.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Silvester

  Wij hebben zilver en goud ingekocht in een verhouding 3:1 met voor zilver een gemiddeld betaalde prijs van ca. 21 euro per ounce en voor goud 525 euro per ounce. Misschien heb je er wat aan.

 • Andreas

  Silvester
  De stelling van Gerard is het veiligst. Die luidt: breng spreiding aan en gok niet op 1 item.

 • Silvester

  Jongens gaan jullie voor goud of toch voor zilver?

  Ik twijfel al een jaar. Volgens mij is goud het veiligst

 • gordijnen

  We’re In A Lot Of Trouble!

  http://www.youtube.com/watch?v=HFvT_qEZJf8&feature=related

  Please lissen only 4 min.

  We need someone willing to come out and speak like this against the media dictators today!

  I am ready, to lissen and change the world, with all the help I need.

  Sorry, I like to dream.

 • WijRos

  @Edwin

  re. Waar blijft justitie in de diverse landen?

  Beste Edwin,
  u gelooft toch niet in de tri-partitie of wel? Wie betaalt de juristen? Waar denk u dat die voor kiezen als het er echt op aan komt? Het hele ponzi spel van de overheid en de bankiers staat of valt met wat de justitie doet. U dacht dat dit al niet even kortgesloten was?

  We hebben een SEC en niet te vergeten onze AFM noem eens één voorbeeld waar die iets zinnigs tot stand gebracht hebben wat er al niet duimendik boven op lag? Meneer Madorf gaat decennia achter slot en grendel, wat gebeurt er met de SEC functionarissen die ondanks vele meldingen niets deden? Die krijgen een hogere functie ! Wat gebeurt er met de directeur van MF Global en met de verantwoordelijke ministers en hoofdambtenaren waaronder de woekerpolissen tot stand kwamen? Wat gebeurt er met de directeuren van pensioenfondsen en semi-overheidsinstellingen die grote bedragen op het spel hebben gezet door in een onzinnige derivaten handel te gaan waar ze zelf alleen maar beter van konden worden middels bonussen?

 • Jullie

  Hulde Paul, mooi stukje weer.

  En dan ben ik bij deze ook een aluhoed, want ook ik geloof voor de volle 100% in de manipulatieve praktijken die de grote banken vermoedelijk spelen op de goud en zilver markten.

  En welke Keynesiaanse zelfbenoemde nep-econoom gaat mijn vermoedens misplaatsen ?

  Je weet wel, die ‘economen’ die totaal niets aan zien komen, en nog steeds heilig geloven in ‘hun’ ‘kapitalisme’ , waar Centrale Bank en overheid de regels wel bepalen, en die aanpassen naar hun zin wanneer nodig, want dat is hun ‘vrije markt’

  Nou, ik heb maar 1 ding tegen deze ‘economen’ te zeggen en dat is FUCK YOU !

  Oostenrijkse School FTW !

 • Andreas

  Wijros
  Voor die wijsheid hoef je geen alu-hoed te zijn. Gezond verstand is toereikend. Hoewel alu-hoed nu een geuzennaam dreigt te worden, is het natuurlijk van de gekke. Wakker en bezorgd is dus nu het synoniem van alu-hoed en alternatief. Dat beloofd nog wat voor de toekomst.

 • WijRos

  Ik vind het woord complot en complottheorieën met betrekking tot de manipulatie niet op hun plaats. Iedereen die in een machtspositie verkeerd maakt daar gebruik van. Op dit moment zijn de banken en het overheidsapparaat de lichamen die bepalen wat er gaat gebeuren. Luister maar naar de media bij elk probleem wordt gevraagd wat de overheid er aan wil doen en de door de overheid aangegeven actie kan alleen maar goed zijn als het veel erg veel geld vraagt. Niemand maar dan ook niemand vraagt zich af of bankiers en overheden wel met geld om kunnen gaan. Nederland is een land van zombies geworden die voor ieder wissewasje om de overheid roepen. Ik durf hier als eerst benoemde alu hoed te beweren dat vrijwel iedere huisvrouw haar geld effectiever en zorgvuldiger besteedt dan welke bankier of overheidsdienaar dan ook.

 • Al13Hat

  Jo, kom er eens in, over…….

  Trouwens, ik voel me ineens meer thuis hier……..

 • Edwin

  Het wordt steeds duidelijker hoe het eraan toe gaat in de financiele wereld. Dat beeld kan continue aangepast worden met meer en meer cirmineel en misdadig gedrag en handelingen.
  Deze whistleblowers geven steeds meer bewijs. Waar blijft justitie in de diverse landen?
  Die doen waarschijnlijk niets, belangenverstrengeling ….

 • Piet3

  Excuses voor het ontbreken van enkele letters. Mijn toetsenbord thuis doet het niet zo goed meer na een frisdrankincident…

 • maudri

  Ben blij dat ik een aluhoedje draag staat me goed.

 • Piet3

  Ze zitten in de normalcy bias. Een sausje Edwad Bernays eroverheen en het is de waarheid wat je om je hen hoort. Let wel, uit onderzoek blijkt dat:
  4% van de mensen een eigen mening vormt op basis van beschikbare informatie
  16% haar mening kiest uit de 4%
  de mening van de andere 80% is gevormd door wat ze het meest lezen/horen
  Dit met de combinatie van Leo Strauss: in een democratie is de waarheid de mening van de meerderheid . En als uitkomst heb je een geldige waarheid. Iedereen die anders denkt is een ‘alu hoedje’ / ‘gek’/ ‘achterlijke’ etc.

 • De Kalief van Californie

  Zij die complotten uitsluiten of deze minimaal ongeloofwaardig achten zijn inderdaad zwakzinnig. Of ’t zijn overheidsliefjes die voor een paar euro per maand wat onzin spuien. Van die half hoer/half slet tiepjes.