24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

De alu hoed

Bezuinigingen hebben geen ander doel om de bestaande situatie in stand te houden. En die bestaande situatie is dat de (centrale) banken de macht hebben over het monetaire bestel, en die macht misbruiken ten eigen faveure. Ga maar na; waar gaat al dat extra gedrukte geld naar toe wat in de afgelopen jaren is bijgedrukt? Naar de banken. Wie hebben er de afgelopen jaren moeten bezuinigen? Niet de banken, maar de burgers. Wie hebben er koopkracht moeten inleveren? Niet de bankiers, wier bonussen vaak vrolijk doorliepen, maar de burgers, wier loon niet meeloopt met de geldontwaarding. Het is de onderkant van de economische ladder die de hoogste prijs moet betalen in de vorm van koopkrachtverlies, werkeloosheid en andere narigheid. En de crisis is zo alomvattend, dat ook de middenklasse er aan gaat geloven, omdat jaar in jaar uit de rente op schulden hoog blijft en de koopkracht vermindert.

Begrijp me goed, op zich is bezuinigen niet verkeerd als te veel geld is uitgegeven. Wat wel verkeerd is, om te bezuinigen door het bezuinigde geld in een emmer te gooien waar de bodem is vervangen door een afvoerstelsel wat rechtstreeks in de zakken stroomt van een onverzadigbaar en failliet banksysteem. Het enige wat met bezuinigen onder deze omstandigheden wordt bereikt is de huidige situatie in stand te houden van (centrale) banken die de touwtjes in handen hebben, en de overheid en daarmee uiteindelijk de burgers die de rekening mogen betalen van de spilzucht en machtswellust van het bankensysteem. Bovendien wordt zo, omdat het bezuinigde geld niet aangewend wordt om de economie te revitaliseren, de economie de nek wordt omgedraaid wegens gebrek aan geld.

In landen waar de pijn het meest voelbaar is heeft dan ook een politieke landverschuiving voorgedaan. Griekenland stevent nu af op een tweede ronde van verkiezingen, omdat de verkiezingsresultaten wel aangeven dat de bevolking de traditionele partijen de rug hebben toegekeerd, maar het politieke landschap verscheurd hebben achtergelaten zonder vooralsnog een duidelijke leider.

En wat te denken van Frankrijk, waar met de nieuwe president het roer wordt omgegooid, het land wat volgens een bron van Jim Willie nu definitief geen deel gaat uitmaken van het Nordic Euro gebied. En wat te denken van Spanje, waar de regering bekend heeft gemaakt de op vier na grootste bank te gaan nationaliseren. De situatie in Europa loopt in snel tempo verder uit de hand.

Het is met deze achtergrond, dat de goud- en zilvermarkt nu met maximale kracht worden bestookt door The Powers That Be, But Not For Long ( TPTB,BNFL).

Om nu maar meteen een aantal bloggers voor te zijn dat in tijden wanneer goud en zilver onder druk staan om het hardst gaan roepen dat er geen manipulatie bestaat en dat e.e.a. er op gericht is om de handelaren in edelmetaal van een boterham te voorzien: hierbij de uitspraken van een klokkenluider van HSBC , en niet zo maar de eerste de beste. John Cruz, voormalig vice president en relatiemanager van HSBC heeft uitvoerige informatie vrijgegeven waaruit blijkt dat HSBC de boel bedondert. Bedenk, HSBC is de uitgever van goud ETF’s, en tegelijkertijd de grootste shortende partij in de goudsector. Net als trouwens JPMorgan, uitgever van de zilver-ETF SLV, die op zilvergebied de prijs van zilver onderdrukt.

Vandaar ook dat ik mij gaarne schaar als trotse drager van een alu hoedje. U weet misschien wel, een hoedje gevouwen van aluminiumpapier wat u beschermd tegen invloeden van buitenaf, wat de scheldnaam is voor mensen die geloven in complottheorieën.

Zoals ook de aarde niet plat bleek te zijn, begint dankzij het internet de werkelijkheid van ons monetair systeem langzamerhand bekend te worden. De groep ‘gelovigen’ is echter nog gering in omvang, en de kracht van het bankkartel niet te onderschatten. Vandaar ook dat ik zou willen eindigen met de volgende slogan:

Van scheldnaam naar Geuzennaam: een aluhoed, dat staat u goed!

Zilverpaul

Silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook