24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

De FED veroorzaakt inflatie; zo kunt u uw vermogen beschermen

De Amerikaanse economie is hard geraakt door de coronacrisis. Zo zijn een recordaantal mensen in een korte tijd hun baan verloren, heeft de S&P 500 zware verliezen geleden en hebben Amerikaanse oliemaatschappijen het zwaar door de lage olieprijs. Om de economie te stimuleren is de Amerikaanse Centrale Bank (FED) overgegaan op het bijdrukken van geld. Door deze toenemende voorraad van Amerikaanse dollars is het aannemelijk dat er inflatie ontstaat. In het onderstaande fragment vraagt Greg Hunter van USA Watchdog aan Econoom Peter Schiff welke gevolgen dit gaat hebben voor de economie en hoe men zich kan wapenen tegen inflatie. 

In het interview benadrukt Peter Schiff dat er inflatie zal ontstaan door de groter wordende voorraad Amerikaanse dollars. Veel mensen realiseren zich dit echter nog niet en zullen in eerste instantie blij zijn dat bijvoorbeeld hun huis meer waard lijkt te worden. Wanneer de alle prijzen op de markt, waaronder de supermarktprijzen, gecorrigeerd zijn voor inflatie zal men zich pas beseffen dat het huidige beleid van de FED niet gunstig is. Met name mensen die veel van hun vermogen op een Amerikaanse spaarrekening hebben, zullen hard geraakt worden. 

Peter Schiff legt ook uit dat wereldwijd verschillende valuta minder waard zijn geworden. De Amerikaanse dollar is voor nu nog een uitzondering hierop. Hij voorspelt echter dat de waarde van de Amerikaanse dollar nog hard zal gaan dalen en zelfs harder dan andere valuta. In het filmpje trekt Peter Schiff ook interessante parallellen met de financiële crisis in de jaren 20 en de ivan 2008. 

Vanaf de 22e minuut legt hij uit waarom goud en zilver de enige manier is om uw vermogen te beschermen tegen inflatie. De goud-  en zilvervoorraad liggen namelijk niet in handen van overheden. Het is onmogelijk om meer goud of zilver te creëren. De waarde ervan is daarom stabiel. Overheden zelf zullen ook meer goud willen kopen als reserve. Nu houden veel overheden nog de Amerikaanse dollar als reserve maar deze reserve zal minder waard worden. Het feit dat de dollar minder waard wordt zal ook het effect hebben dat de goudprijs in dollars zal stijgen. 

Klik op onderstaande filmpje om alles te leren over de inzichten van Peter Schiff en leer meer over hoe goud uw vermogen kan beschermen tegen inflatie

Wilt u ook uw vermogen beschermen tegen inflatie? Bekijk onze gouden munten en zilveren munten.

Bekijk ook