Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

De goud- en zilverkoorts slaan toe

21-08-2011 Zilverpaul

Behalve een kleine groep gelovigen is de groep liefhebbers voor zilver en goud ter bescherming van het vermogen en als middel om hoge rendementen te halen tot nu toe bescheiden geweest. Schattingen variëren tussen 1 en 1 1/2 % van de bevolking. Dit cijfer zal snel gaan veranderen.

De belangrijkste oorzaak is dat de financiële wereld op dit moment op zijn grondvesten aan het schudden is. Grote kapitaalinjecties moeten de boel nog bij elkaar houden, maar het zou me niets verbazen als binnenkort een bankholiday zal beginnen. U weet het waarschijnlijk wel, een bankholiday betekent dat de banken dicht zijn; u kunt geen geld of een beperkt bedrag per week opnemen van uw rekening en in die periode proberen de banken de boel weer onder controle te krijgen. Dat zou kunnen gebeuren door een aantal grote banken failliet te laten gaan, enorm veel geld in het systeem te pompen om het boeltje weer draaiende te krijgen en dan maar hopen dat het goed gaat. Dit kan een paar dagen duren, maar ook enkele weken. Wat centjes cash in huis kan dan geen kwaad.

De geruchten die hieromtrent circuleren geven al aan dat het voluit crisis is in de banksector, wat zichtbaar wordt in de zilver-, maar vooral in de goudprijs die de afgelopen periode als een pijl naar boven is geschoten. Jarenlang volgehouden kartelregels om de goudprijs nooit meer dan 1 % te laten stijgen op een dag, zijn deze voorbije weken veelvuldig geschonden, wat aangeeft dat het kartel zeer zware tijden doormaakt en de regie aan het verliezen is.

Het hek lijkt van de dam. Afgelopen vrijdag is zilver na een maandenlange consolidatie op het niveau van $40-41 door zijn weerstand heen geschoten, wat voor de komende periode veel goeds belooft.

http://thesilvermountain.nl/images/silver-spot-price.png

[klik hier voor een vergroting van de bovenstaande grafiek]

De actie van Venezuela om hun goud terug te eisen moet niet onderschat worden. Deze actie zal de nodige andere centrale banken en landen wakker schudden, al was het maar dat men bang wordt door politieke druk tot hetzelfde te worden gedwongen. Zo zal de druk op het bankkartel aan wie het goud was toevertrouwd fors toenemen. Waar haalt men immers het goud vandaan, wat al honderd keer verder is uitgeleend? Wie had dat gedacht van Chavez, dat deze nog eens als bevrijder van het Westen zal fungeren.

Waar goud en zilver naar toe kunnen bewegen?

Tijdens het twee weken geleden gehouden GATA congres zijn een aantal voorspellingen gedaan en berekeningen getoond. Laat ik er aantal met u doornemen:

 1. Als de werkelijk inflatie (niet de nep-inflatie van de overheden) zou worden gehanteerd zou goud nu op ongeveer $7.500 moeten staan.
 2. Uitgaande van de toename van de hoeveelheid geld, gemeten in de zgn. M3, vanaf het loslaten van de goudstandaard in 1971, zal goud nu op $53.000 moeten staan
 3. van elke 33 ounce goud die verhandeld wordt zijn er 32 een papieren belofte. Ergo, de prijs van The real stuff zou dan ook op ruim $53.000 uitkomen.
 4. als we de gouddekking ten opzichte van de schuld in 1913, toen de FED aan de macht kwam in de VS, projecteren op de huidige schuldsituatie komen we op $27.000 uit, doorlopend naar $33.000 in 2015 ten gevolge van het verhogen van de schuldplafond:

http://thesilvermountain.nl/images/goudprijs-goldswitzerland.jpg

Uiteraard kan men rekenen wat men wil, geen mens die het weet. Wel geven deze getallen weer welke enorme waarden mogelijk zijn. Gelooft u het niet?

In Weimar, 1923, deed goud 100 biljoen mark per ounce. Ach, met een paar nullen minder doen we het er ook voor!

En wat dacht u van zilver, de kleine broer van goud die ten opzichte van zijn grote broer zo ondergewaardeerd is? Een verdrievoudiging van de huidige prijs brengt hem op gelijke hoogte historisch gezien met grote broer, wat makkelijk zou kunnen doorschieten gezien het feit dat zilver schaarser is geworden bovengronds dan goud. Maar laat het niet doorlopen; als goud 10 keer zo duur wordt, en daar doen we de bovengenoemde factor 3 bij , dan komen we bij de huidige zilverprijs van $42 uit op $1260 per ounce. En dan doen we het nog voorzichtig aan, zullen we maar zeggen. Dan houden we geen rekening met wat er gebeurt als de ETF’s haar deuren gaan sluiten en het investerend publiek er achter komt dat men is bedot. Zie verder dit artikel.

Maar genoeg over de toekomst; de huidige opmars van goud wordt bevestigd door de relatie met olie. Na twee jaar is goud bezig door te breken door de grens van 6.8. Fundamenteel is dit te verklaren dat met het verdiepen van de economische crisis de behoefte aan energie gaat afnemen, en de vraag naar goud vanwege de monetaire onrust toeneemt.

http://thesilvermountain.nl/images/hui-gold-bugs-index.png

Concluderend; wat staat u als eigenaar van wat edelmetaal nu te doen?

Niets.

De trend is your friend, in goed Nederlands. De kunst is u niet uit de boom te laten schudden door tussentijdse bewegingen omhoog of omlaag, die ongetwijfeld steeds heftiger zullen worden.

Zilverpaul

www.Silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • cp

  het gaat hard nu… helaas naar beneden.. :(

 • silverstar

  @Sander
  Mi valt er niet zoveel meer te doen. QE3 of een ander soort van inflatiepolitiek zal al snel leiden tot hogere kapitaalmarkt rente en bij zo’n schuldenlast is dat niet meer te dragen. Het scenario is mi een jarenlange kwakkelende groei en de FED zal dan af en toe moeite doen om deflatie te bestrijden. Politiek is zo’n saai scenario slecht te verkopen maar volgens mij is de truukendoos leeg.

 • Niels

  @JH

  I hoop het, dan ben ik na correctie een rijk man:)

 • Niels

  Even iets anders, Ik vind het soms leuke om aandelenkoersen te analyseren en kom de laatste tijd enorme overeenkomsten tegen tussen de koers van Bank of America en Lehman Brothers, een maand voordat deze omviel.

  Wat opvalt is het enorme handelvolume net voordat de markt sluit, of net als de markt opent. Dit was ook bij Lehmann het geval. Ik noem mezelf geen deskundige, maar als het wat ik denk klopt zal BOA voor het eind van september geschiedenis zijn. onze zogenoemde fase 2 zal dan slechts een klein maandje duren en naar mijn mening zal dan rond dit moment ook de werkelijke prijs van zilver bekend gaan worden.

  Iemand die meer het met me eens is over de overeenkomst in koersverloop/handelsvolume tussen BOA en Lehmann, of juist niet natuurlijk, dat is nog interresanter:)

 • JH

  Volgens Bix Weir ligt de ratio papierzilver : fysiek zilver op 500:1 (!)

 • jj

  Nog een vraag: het goud wat India en China voorgaande jaren grootschalig hebben ingekocht, was dat fysiek? Dat waren honderden tonnen, toch? Ik neem aan dat een land als India dat IN india opslaat…Waarom is het dan nu ineens zo’n big deal dat Chavez zijn goud fysiek wil? Ik snap dat er meer papier is dan fysiek, ik bedoel dit puur in de vergelijking van Inida/china met Chavez nu

 • jj

  @zilver

  thanx voor je reply :-) Ik meen me alleen te herinneren dat ik op dit blog heb gelezen dat rond het jaar 2000 onze toenmalige minister Zalm (?) rond die tijd veel NL-goud heeft verscheept naar de US..
  Weet iemand daar iets meer over?

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  @jj
  Dat is nog van in de tijd van WO2, toen men schrik had dat de duitsers het goud gingen buitenhalen.

  De vraag is dus eigenlijk : waarom heeft men het nooit teruggehaald

 • jj

  hi allemaal,

  Waarom ligt het fysieke staatsgoud van landen (bijv Chavez’ goud, maar ook NL en duitsland) verspreid over de wereld opgeslagen en hoe dat zo ontstaan? en waarom zoveel in de USA?

  misschien een domme vraag…maar ik kan geen enkele reden bedenken naast het maken van dubieuze deals… of is het puur om facilitaire redenen?

 • Gerard

  @Gordijnen
  Heeft die bankier gelijk in. Helaas, maar is wel zo.
  Maar die “transparantie” van de banken valt ook erg mee. Het meeste in het bankwezen en monetair beleid blijft strikt geheim. Ofwel men plaatst valse cijfers zoals o.a. CBS dat doet met de inflatiecijfers.

 • Gerard

  Sander :@GerardQE 3 komt er vrijwel zeker NIETWat komt er dan wel?Wat kunnen ze nog doen dan?Iemand een idee ?

  00

  Wat er komt is heel simpel: NIETS.
  De FED heeft geen middelen meer.
  Je zult vrijdag een verhaal krijgen van, “vinger aan de pols”, “indien nodig dan…”, “het is maar tijdelijk..”, “markten overdrijven”, “economie staat er goed voor…”, “banken zijn sterk genoeg…”.
  Kortom, lulpraat.

 • Gordijnen

  Gisteren werd mij nog uitgelegd door een bankier van ING en een van de ABN/AMRO.

  Het probleem was dat de financiele markt op dit moment, naar hun mening, veel te transparant is. Dit zorgt voor onnodige onrust en fluctuaties in de markt.

  Dominostenen blijven vallen internationaal, teveel om op te noemen.

  De doos van Pandora is pas op een kier.

 • rob

  @Procambarus
  Dit scenario wat je hier schetst, is naar mijn idee onwaarschijnlijk. Daarvoor zit Duitsland te ver met haar nek in het Franse staatsschuldpapier.

 • JH

  @Gordijnen

  Economie en politiek zijn niet zo moelijk. Het wordt allemaal moeilijk gemaakt door zogenaamde ‘experts’ , ‘politicologen’en ‘topeconomen’ van banken/verzekeraars/overheden etc. Met dure woorden, algemene voorwaarden en niet te lezen grafieken i.c.m. gekleurde politicologische en economische berichtgeving wordt er voor de massa al snel een afschrikdrempel gecreëerd waardoor studie en inzicht krijgen in de materie moeilijk gemaakt wordt. Een rookgordijn..

  Praat voor de grap eens met HBO-ers commerciele economie of WO-ers Bedrijfskunde… je hoort één en al gezwam over wat ze in de collegebanken geleerd hebben…. Slaat kant nog wal met de realiteit… ja… met de realiteit volgens bovenstaande ‘experts’ , ‘politicologen’ en ‘topeconomen’ uit dezelfde collegebanken.

  Zoals Michael Maloney in zijn boek ‘Guido for investing in Gold and Silver’ quote: ‘Knowledge is a suite, a suite you can wear like an armor. Truth is like a weapon, a weapon you can wield like a sword.’

  Veni vidi vici

 • StefanB

  Mooi voor de goedkoopste munten gaan natuurlijk. 999 munten dan he!

 • Jan

  @Silverlx: welk design je kiest maakt in feite niet uit aangezien die munten dezelfde zuiverheid en gewicht hebben. Persoonlijk zou ik voor de goedkoopste gaan, maar je kan natuurlijk altijd kiezen voor munt die jij het mooiste vindt. Silver eagles zijn duurder omdat de premium iets hoger ligt dan bij andere munten.

 • Silverlx

  Wat is de beste munt om in te beleggen? De philipharmoniker is de goedkoopste, waarom dan een silver eagle?

 • Gordijnen

  @JH

  Hele goede vergelijking. Ik hou zelf wel van dit soort verhelderende vergelijkingen.

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  @Procambarus
  Maar : hoeveel jaar zijn we dan verder? En hoeveel maal is de grondstoffenprijs dan al verdubbeld?
  En wat met amerika?

 • Procambarus

  Er wordt veel gespeculeerd over het einde van de euro, met als resultaat chaos en een overheersende rol voor edelmetalen. Uiteraard is niets onmogelijk, maar naar mijn smaak zeer onwaarschijnlijk. De huidige euro is in feite een voortzetting van de Duitse Mark en de Bundesbank zal niet laten gebeuren dat het systeem volledig onder de tram raakt. Zolang Frankrijk binnen boord blijft zal er weinig veranderen, maar zouden de verkiezingen in Frankrijk begin volgend jaar een radicaal-linkse meerderheid opleveren, wordt er in Noord-Europa ingegrepen. De huidige euro wordt dan de gezamenlijke munt van Duitsland, Nederland, Finland, Oostenrijk en wellicht Luxemburg. Dat betekent een flinke waardestijging van de euro t.o.v. de USD, maar een sterke daling van de grondstoffenprijzen en aandelen. Het kan dan zomaar gebeuren dat het door ons aangelegde voorraadje goud/zilver in (euro) waarde halveert, terwijl de saldi op spaarrekeningen (in euro’s) gelijk blijven. Het lijkt mij zinvol om bij beleggingsbeslissingen met dit mogelijke scenario rekening te houden.

 • JH

  @ Gordijnen

  Helemaal mee eens, binnen aanzienlijke tijd zal de papierzilvermarkt omvallen. Dan komen de zuinige investeerders enorm hard bij zichzelf op de koffie….

  Geld brengen bij de (geld behoefende, schuldmakende) banken is op dit moment hetzelfde als een alcoholist gratis laten winkelen in een slijterij…

 • JH

  @Larsheijden
  Ik zou gewoon kopen… extreem zal zilver niet meer zakken en met de economische agenda voor komende week (met dank aan pietje) zijn fikse stijgingen aan het einde van deze week goed mogelijk.
  Bovendien, wat is nu een € meer of minder in deze tijden waar je in de toekomst enorm kunt winnen….

  Ik heb in ieder geval weer een bestelling gedaan bij Rolf.

 • Gordijnen

  Erg dat er mensen zijn die een zilver of goudrekening hebben bij een bank.

  Realiseren zich niet dat ze een dief zijn van hun eigen portemonnee.

  1 Deze investeringen dragen niks bij aan de prijs van edelmetalen.

  2 Brengen geld bij banken, die continu financiele steun nodig hebben, voordat!

  3 Denken dat ze, met een rekening, kiezen voor de goedkoopste weg.

  Goedkoop is duurkoop.

  Ik ga met deze zuinige investeerders geen medelijden want ze zijn al jaren een dief
  van hun eigen en onze portemonnee.

  Vandaag ook weer iemand ontmoet, die liever met zijn aandelen verliest op de AEX dan
  in edelmetalen belegt. Hij wist mij te vertellen dat de goudprijs historisch hoog stond.

  Ik kon hem gelukkig mededelen dat ze dit vorig jaar aug 2010 ook tegen mij zeiden toen de goudprijs nog onder de $1200,- stond.

  Waar wachten beleggers nog op? Meer steun aankopen door de overheden?

 • Gordijnen

  Iedereen hartelijk dank voor de bovenstaande informatie.

  Als de zilverprijs niet onder de $ 40,- gaat.

  De ratio goud/zilver niet boven de 45 uitkomt.

  Dan is het vooral positie behouden, voor zeker betere tijden.

  Nu is het moment om nog voordelig fysieke edelmetalen in te kopen.

  Ook de hoogste tijd om de goud- en zilverrekening bij de bank te verzilveren
  en over te stappen op fysieke edelmetalen.

  Red Uw zelf en verzeker Uzelf van een gouden toekomst.

 • Sander

  @Gerard
  QE 3 komt er vrijwel zeker NIET
  Wat komt er dan wel?
  Wat kunnen ze nog doen dan?
  Iemand een idee ?

 • Larsheijden

  Wat denken jullie ? Vandaag bijkopen of wachten tot morgen ?

 • MadMax

  @Silverstar
  Dat is een waarheid als een koe Silver Star! Inderdaad, mensen hoeven individueel maar wel en masse maar heel weinig zilver te kopen en de vraag + prijs zullen heftig omhoog gaan.
  En de massa’s zullen dat ergens gaan doen omdat de psychopatische geloofsgeldmaffia de volkeren op de wereld helemaal uit gaan persen. Uiteraard op het gebied waar ze hun ranzige macht als vanzelf ten toon willen spreiden: de wereld van het geld, de economie, dus het leven zelf.

 • MadMax

  Bij 321gold van anti zilver flapdrol Moriarty een interessant schrijven van Stewart Thomson op 23-8 die naar mijn idee scherpe analyses heeft en een beetje als Jim Willie schrijft maar dan wat minder uitgebreid. Thomson is heel bullish over de zilverprijs ontwikkeling.

 • Silver Surfer

  AJ :

  Silver Surfer :

  AJ :Dag, mensen. Ik heb een vraag. In een interview met HP/De Tijd zegt Willem Middelkoop het volgende:“De enige echte oplossing is een mondiale schuldsanering, wat betekent dat ook een groot deel van de pensioenen en al het spaargeld weggestreept moet worden van de begroting.”Wat ik me afvraag is: welk spaargeld moet hier weggestreept worden, en van welke begroting?

  Onze banken, pensioenfondsen en ander tuig hebben veel geld gestoken in bijv. Griekenland. Wanneer wij (een deel van) de schuld van de Grieken saneren(= kwijtschelden) dan verliezen de banken/pensioenfondsen en ander gespuis dus ook veel geld want die zijn de schuldeisers. snappie?
  123 Stemmen

  Dat snap ik, maar waarom (en vooral ook hoe) gaat dat ten koste van de spaarders? Wat zeggen die banken dan: Sorry mensen, pech gehad maar uw tegoed bij onze bank bedraagt vanaf morgen 0,0?

  Banken die veel geld moeten afschrijven zullen gered moeten worden, om bankroet te voorkomen. Dit zal waarschijnlijk gebeuren doordat de ECB ze leningen verstrekt. Hiervoor zal geld uit het niets moeten worden gecreëerd, waardoor er inflatie ontstaat. Dit in combinatie met een lage rente op je spaarrekening zorgt ervoor dat jouw spaargeld langzaam verdampt. Overigens gebeurt dit nu al hoor, dit zal dan een gradatie erger worden.

 • AJ

  @AJ
  Bij DemocracyNow wordt de schrijver van bovengenoemd artikel geïnterviewd:

  democracynow.org/2011/8/23/covering_up_wall_street_crimes_matt

 • AJ

  Edwin,
  Rolling Stone Magazine kwam met dat verhaal over de SEC:

  rollingstone.com/politics/news/is-the-sec-covering-up-wall-street-crimes-20110817

 • Gerard

  En nu we toch bezig zijn:
  De Dow Jones. Vandaag “dead cross” (MA50 door MA200).
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$indu

 • Gerard

  p.s.
  Kijk eens naar de koers van Bank of America!
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=bac
  En let ook eens op het volume vandaag….

  En ook eens Goldman Sachs, en let ook hier op het volume:
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=gs

  De eindfase??

 • Gerard

  @pietje
  “Waarom gaat het zo hard na beneden?”
  Alsjeblieft dan, de reden staat hier al over 3 pagina’s verspreid!
  2 dagen VOOR de expiratie van donderdag op de comex!
  Die wordt met grof geweld naar beneden geschort!
  Net zoals de maand ervoor, de maand daarvoor, daarv….., daarv…

  Ze zijn wel erg hard te keer gegaan. Jeminee! Een daling, oke, maar dit had ik nu ook weer niet verwacht!

  Maar van de andere kant is dit wel goed. De goudprijs zou anders ontploft zijn. Parabolen gaan nooit lang mee!

  Morgen t/m vrijdag zullen extreme dagen zijn. Let maar op.
  Het lijkt er nu steeds meer op dat de hoge toename van de volatiliteit tot een grote crash zal leiden. Crashes gebeuren altijd na een periode van steeds hogere volatiliteit. Dat was in 2008 ook zo.
  De VS beurzen staan nu aan de bovenkant van het steile downstrend-kanaal. Dat zal morgen dus “vuurrood” worden, zo acht ik de kans heel groot. De koers van Bank of America zal scherp in de gaten gehouden worden, en zal de boel nogmaals versterken.

  Tenslotte heb je dan vrijdagavond Bernanke. QE3 komt er vrijwel zeker NIET. LET OP! het is niet voor niks op “vrijdagavond”. Bernanke hoeft ook QE3 te doen, omdat geld vanaf morgen al massaal uit aandelen gezogen wordt en geplaatst wordt in staatsobligaties. Aandelenkapitaal gaat de plaats innemen van het gestopte QE2.
  Na de toespraak van Bernake zal goud en zilver weer gaan stijgen.
  Maar ik houd mijn hart vast voor morgen….

  En natuurlijk kan ik het ook mis hebben, maar acht wel de kans hierop heel hoog.

 • Gerard

  @Rudolf
  Ook ik ben niet kapot van Xandernieuws. Maar het vorige artikel over die soeverainiteit was een letterlijke vertaling van het Duitse artikel die Tradewind geplaats had.

  Helemaal zuiver is dit artikel ook niet. Maar de grote lijn klopt!
  De aanstaande bankencrisis had ik vorige week al hier geplaatst, en ik wist dat van iemand die werkzaam is op het hoofdkantoor van een Belgische bank.
  Het is de vraag of het naar buiten komt of dat het probleem achter de schermen opgelost wordt door de FED en ECB.
  Deze week is naar buiten gekomen (CNBC en later ook op RTLZ) dat de FED in 2008 maar liefst 12.000 miljard !!! in banken gepompt had in korte tijd. Waaronder Fortis en Rabo. Hadden ze het niet gedaan dan waren ALLE banken failliet gegaan.
  Ik zweer het je, er gebeuren achter de schermen rare dingen! Bank of America staat nu op springen, zoveel is bekend, maar niemand weet nu wat er aan de hand is.
  Na Bank of Amerika schijnt er nu ook iets goed fout te zitten bij Goldman Sachs.
  Ik kan mij nog herrineren dat ik op deze site (ik meen eind vorig jaar) een stuk of een link geplaats heb waarin ik schreef dat er een groot gevaar voor banken dreigt indien de huizenprijzen blijven dalen. Dat artikel kwam van zerohedge of van CNBC, dat weet ik niet meer.
  Het drama zou midden 2011 plaatsvinden. Daar zijn we nu wel zo’n beetje. En bovendien zijn de huizenprijzen fors blijven dalen. Freddy en Fanny waren 2 weken geleden al in de problemen gekomen. Ook dat heeft op deze site gestaan.

  Het probleem is dat hypotheken gelijk blijven terwijl de onderliggende waarde van huizen daar te ver onder zouden liggen. Dan krijg je een kettingreactie van interbankaire leningen waarvan de rente fors oploopt tot een punt waarop er helemaal niet meer geleend wordt. Het Lehman Brother-moment van 2008….

 • whackpak

  @Wortelbea
  Google rustig verder :p

  Voor iedereen die, laat ons zeggen 99%, anoniem wil surfen: http://www.torproject.org/

 • Rudolf

  Kan het toch niet nalaten weer een linkje te plaatsen van vriend Xander

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=638512&r=1&tbl_archief=&

  T’is gewoon waarheid wat daar staat, niks aluhoedjes… sorry “M”.. :p

 • JH

  Morgen maar weer een ordertje plaatsen. Keep stacking ;)

 • Silver Surfer

  Silverstar :@Silver Surfer Mooie verhalen over al die suckers die blijven geloven in papieren PM’s. In NL alleen al zijn 7 miljoen huishoudens. Stel dat ze elk 10 ounce (fysiek) zilver kopen dan is dat dus 70 miljoen ounce. ( 10 ounce kost ze 300 euro) Dat is twee keer zoveel als de totale jaarlijkse Silver Eagle productie. NL maakt slechts 0,2 % uit van de wereld bevolking. Mijn advies : Koopt fysiek !

  Oh maar dat doe ik ook. Alleen ik zocht naar de reden van de daling van goud vandaag.

 • Silverstar

  @Silver Surfer
  Mooie verhalen over al die suckers die blijven geloven in papieren PM’s. In NL alleen al zijn 7 miljoen huishoudens. Stel dat ze elk 10 ounce (fysiek) zilver kopen dan is dat dus 70 miljoen ounce. ( 10 ounce kost ze 300 euro) Dat is twee keer zoveel als de totale jaarlijkse Silver Eagle productie. NL maakt slechts 0,2 % uit van de wereld bevolking. Mijn advies : Koopt fysiek !

 • AJ

  greetjes :
  @AJ
  Willem heeft gisteren voor het laatst getwitterd. Ik volg hem.

  00

  Inderdaad, hij zegt niet dat het vandaag was, maar wel dat M. dat getwitterd heeft. Het hele verhaal klinkt als een verkapt advies aan mensen om hun goud te verkopen (hij heeft het ook over een bubbel). Hans de Geus van RTL-Z:

  http://www.rtl.nl/xl/#/u/cac9e058-921e-48cb-8a0f-5ef225c7ae6d/

 • Silver Surfer

  Wondering why gold dropped by almost $100 today? Wonder no more: today the Shanghai Gold Exchange lifted gold margins for forward contracts the second time this month to 12% beginning on Friday, in a move that is starting to resemble the CME’s vendetta with silver back from May.

  http://www.zerohedge.com/news/precious-metal-margin-warfare-jumps-pacific-shanghai-hikes-gold-margins-second-time-month-prepa

 • AJ

  Silver Surfer :

  AJ :Dag, mensen. Ik heb een vraag. In een interview met HP/De Tijd zegt Willem Middelkoop het volgende:
  “De enige echte oplossing is een mondiale schuldsanering, wat betekent dat ook een groot deel van de pensioenen en al het spaargeld weggestreept moet worden van de begroting.”
  Wat ik me afvraag is: welk spaargeld moet hier weggestreept worden, en van welke begroting?

  Onze banken, pensioenfondsen en ander tuig hebben veel geld gestoken in bijv. Griekenland. Wanneer wij (een deel van) de schuld van de Grieken saneren(= kwijtschelden) dan verliezen de banken/pensioenfondsen en ander gespuis dus ook veel geld want die zijn de schuldeisers. snappie?

  123 Stemmen

  Dat snap ik, maar waarom (en vooral ook hoe) gaat dat ten koste van de spaarders? Wat zeggen die banken dan: Sorry mensen, pech gehad maar uw tegoed bij onze bank bedraagt vanaf morgen 0,0?

 • Nico

  Beleggers in zilver, opgelet: technische rally onderweg!
  na de correctie waarschijnlijk nog een stevige uptrend voor zilver dit jaar?
  http://www.slimbeleggen.net/2011/08/11/beleggers-in-zilver-opgelet-technische-rally-onderweg/

 • Silverstar

  @pietje
  QE3 is een optie maar een heel gevaarlijke in mijn optiek. Het is dan een kwestie van inflate or die ! Ik denk niet dat de Chinezen dit zullen pikken. Gevolg : waardedaling van de dollar en nog veel erger: een direct fors stijgende lange rente. Dit zou killing zijn. Als het gebeurt zou je dus inflatiebestendige assets moeten kopen. Dit kunnen sommige aandelen zijn maar (fysiek) zilver lijkt me ook in het rijtje passen

 • pietje

  Waarom gaat het zo hard na beneden?
  EVEN ZOEKEN OP HET NET EN JE HEB EEN REDELIJKE VERMOEDEN.
  Ben Bernanke geeft later deze week een speech op een bijeenkomst van centrale bankiers waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. De hoop is dat de voorzitter van de Fed nieuwe monetaire maatregelen zal aankondigen (QE3) om de economie te stimuleren. Tijdens dezelfde bijeenkomst een jaar geleden kondigde Bernanke een nieuw opkoopprogramma voor Amerikaanse staatsobligaties aan.
  Daarom dumpt men nu zilver & goud want als QE3 er komt zal dit de beursen om hoog duwen en zal zilver & goud waarschijnlijk nog wat meer dalen of zijwaarts gaan.
  Maar als er geen QE3 komt zal goud & zilver sneller stijgen dan ze nu dalen.

 • Wortelbea

  ook niet slecht: uit een vlaamse krant:
  http://www.destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=BLNPA_20110822_001
  vrij objectief, ik ben aangenaam verrast.

 • Silverstar

  @Zilverboerke
  Toevallig houd ik de ebay (de) prijzen nu al weer dik een jaar bij. Ik heb het even opgezocht maar de gemiddelde prijs van een tijger (serie I) ligt op 65 euro. Dit is bij een koers van 1,40 wel degelijk 90 dollar. Overigens doen ze de laatste maanden tussen de 70 en 80 euro.

 • Erik

  Zo dit gaat echt snel naar beneden.

  Goud: -70 dollar/-3.62%
  Zilver: -2 dollar/-4,81%

  Grote stappen, voor goud.

 • Silver Surfer

  AJ :Dag, mensen. Ik heb een vraag. In een interview met HP/De Tijd zegt Willem Middelkoop het volgende:
  “De enige echte oplossing is een mondiale schuldsanering, wat betekent dat ook een groot deel van de pensioenen en al het spaargeld weggestreept moet worden van de begroting.”
  Wat ik me afvraag is: welk spaargeld moet hier weggestreept worden, en van welke begroting?

  Onze banken, pensioenfondsen en ander tuig hebben veel geld gestoken in bijv. Griekenland. Wanneer wij (een deel van) de schuld van de Grieken saneren(= kwijtschelden) dan verliezen de banken/pensioenfondsen en ander gespuis dus ook veel geld want die zijn de schuldeisers. snappie?