Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

De remedie is goud, maar niet alleen goud

17-07-2011 Zilverpaul

Na een consolidatie van de goud- en vooral de zilverprijs zijn beide edelmetalen nu weer in beweging gekomen. Goud, de rustige broer van zilver, heeft weer een recordstand gehaald terwijl zilver bezig is zijn achterstand snel in te halen.

Hoe kan het ook anders; ons fiat geldsysteem is bezig in snel tempo te desintegreren en steeds meer marktpartijen krijgen in de gaten dat er iets helemaal verkeerd zit in ons geldsysteem. Zelfs is een enkele westerse centrale bank weer bezig om goud aan te schaffen.

Een stijgende Chinese en Japanse munt ten opzichte van de westerse valuta doen in het Westen de importprijzen stijgen uit deze landen. Een niet uit te vlakken factor, aangezien veel artikelen bij ons geconsumeerd afkomstig zijn uit deze landen. Voeg daar de oplopende prijzen voor allerlei grondstoffen aan toe, en je hebt een explosief mengsel.

In de media verschijnen steeds meer artikelen over de Europese perikelen, en wordt voorzichtig al de vraag gesteld of de euro nog wel levensvatbaarheid heeft. Bedenk, deze artikelen waren een jaar geleden bijna ondenkbaar, een teken aan de wand dat de implosie van ons geldstelsel langzaam maar zeker steeds zichtbaarder wordt. Helaas wordt nog zelden een analyse verricht naar de oorzaken van dit alles; veelal blijft men steken in platitudes over luie Grieken of torenhoge bonussen.

De ware oorzaak van de ellende die we over ons heen krijgen is mijn inziens het systeem van de centrale banken, die als privé-ondernemingen het voor elkaar gekregen hebben de geldpersen in handen te krijgen. Zo zijn de overheden schuldenaren geworden van een instantie waar ze zelf toestemming voor hebben verleend!

Het zou mijn inziens een verplichting moeten zijn voor iedere volksvertegenwoordiger om een cursus te volgen over de ins en outs van ons geldsysteem, met een verplicht examen na afloop! Ik ken wel iemand die graag in de examencommissie wil gaan plaats nemen.

En waren de centrale banken nu nog vroede vaderen die oplettend met onze centjes omgingen; men houdt de schijn zelfs niet meer op. Ongegeneerd worden de schulden van banken afgewenteld op de overheden ( lees: de bevolking). Ik zie oud- minister Bos in zijn rol als crisismanager nog op de trap staan gesecondeerd door Balkenende en Wellink de maatregelen verkondigen die de schulden van de banken op de burgers zouden afwentelen, om later in de Tweede Kamer nog te gaan verkondigen dat ‘we ‘er dankzij een pittige rente fors op zouden verdienen! Nee, zo’n cursus zou geen slecht idee zijn.

Doordat de centrale banken ook de rol van toezichthouder op het financiële systeem hebben gekregen is de zaak helemaal uit de hand gelopen; de banken die de banken controleren. Zo kon het gebeuren, dat de investeringsbanken samen gingen met de gewone banken. Voor de duidelijkheid; een investeringsbank is een bank die met geleend geld investeert om de investering er met rente er weer uit te krijgen. Een gewone bank leent het geld van de spaarders uit aan het bedrijfsleven, waarbij het verschil in rente tussen de spaarder en het bedrijfsleven de opbrengst is. Door toestemming te geven om beide banken samen te laten voegen, is met het geld van de spaarder enorme risico’s genomen, met maar één doel. En dat is om zoveel mogelijk winst te maken, ongeacht het risico. En het moge duidelijk zijn; het risico ligt bij de argeloze spaarder, de bonus gaat naar de bankier.

Het eindresultaat wordt nu met de dag zichtbaarder. De banken zitten met enorme tekorten, die in de vorm van zogenaamde bailouts proberen te worden gedicht. Naar de buitenwereld toe wordt een bailout verkocht als zijnde een steunmaatregel voor bv Griekenland, maar in werkelijkheid stroomt al dat geld naar de schuldeisers van Griekenland = de banken.

Zolang dit systeem in stand blijft zal ook een goudstandaard ( een systeem waarbij het geld gedekt wordt door een hoeveelheid goud) ook nooit het antwoord zijn op onze uitdagingen. Ik zie het al voor me: bij de ineenstorting van ons financieel systeem wordt een goudstandaard ingevoerd, waarbij de schulden van banken ( voor zover die schulden niet allemaal zijn overgeheveld naar de overheden) worden kwijtgescholden, terwijl de schulden van overheden en burgers in de nieuwe goudstandaard worden overgezet.

Kortom, wat we nodig hebben: een volksvertegenwoordiging die financieel kennis van zaken heeft, een overheid die greep houdt op de eigen centrale bank, een banksysteem waarin een scheiding komt tussen investeringsbanken en gewone banken en een goudstandaard om de nieuwe munt vertrouwen mee te geven. Niet dat we dan van alle uitdagingen af zijn, maar een goede basis is het belangrijkste.

Tot het zover komt, als dat al ooit gebeurt, bescherm uzelf. We staan hoogstwaarschijnlijk aan de vooravond van een spectaculaire stijging van goud en zilver. Dit kan ook bijna niet anders; de economie zakt finaal door zijn hoeven zonder steunmaatregelen. Of de nieuwe maatregel nu QE3 heet, of de pensioenpotten globaal worden leeggeroofd zoals nu al in de US gebeurt, of welke term er ook aan wordt gegeven; het elastiek zal wederom iets verder worden opgerekt. Net zolang tot het breekt.

En u heeft het vast wel eens meegemaakt, als het elastiek breekt. Het is toch altijd weer onverwacht, hoewel je het al lang van te voren hebt zien aankomen.

Zilverpaul

www.silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • PatDC

  Een vraag voor TheSilverMountain.
  Voor mensen die willen spelen op de goud zilver prijsverhouding, hoe gaat dat in zijn werk?
  Stel dat ik een hoeveelheid goud wil inruilen voor zilver, of omgekeerd, kan dit rechtstreeks zonder de tussenstap van euro’s?
  Zijn er hierop belastingen van toepassing en zoja, in welke richtingen?
  Hoe gaat dit praktisch in zijn werk?

 • AJ

  @Gerard
  “Op zich begrijp ik heel goed wat je bedoelt. Natuurlijk zijn ooit verworvenheden terecht verkregen door bloed zeet en tranen. Het was toen ook nodig. Tijden zijn overigens wel veranderd.”

  Mee eens.

  “Maar dan het voorbeeld dat je aanhaalde.
  In Zweden hebben ze dat beter begrepen dan hier. En daarom werkt het daar nog. Oveigens ook Noorwegen en Finland, hoewel Finland ook de fout in ging later.
  In Zweden werd destijds afgesproken dat hun verzorgingsstaat overeind gehouden zou worden ZONDER begrotingstekorten en staatsschuld. Dat is gelukt.”

  Dat kan ik niet beoordelen. Zoveel gedetailleerde kennis van de Scandinavische geldstromen heb ik niet. Het ging mij er meer om aan te geven dat hun budgetkeuzes, net als die van de VS, politieke keuzes zijn. Er zijn meerdere mogelijkheden om je geld uit te geven zonder het te verkwisten.

  “Hier hebben we de verzorgingstaat overeind gehouden met heel veel staatsschuld en begrotingstekorten. En dat is nu juist iets wat vast gaat lopen.”

  Okee, maar wel met dien verstande dat de ‘verzorgingsstaat’ een mes is wat aan twee kanten snijdt: grote bedrijven en rijke mensen worden net zoveel (misschien nog wel veel meer) in de watten gelegd als werknemers of werklozen. De vraag is waar uiteindelijk het meeste geld naartoe gaat.

  “Neem als voorbeeld de mislukte integratieprojecten. Daar hebben we in Nederland “200 miljard” in 18 jaar tijd aan verkwanseld.. De helft van onze totale staatschuld. Pim Fortuyn en later Wilders hebben hier voor gewaarschuwd. Fortuyn waarschuwde in 2001 al dat hierdoor de verzorgingsstaat niet meer houdbaar blijft. Nu, 10 jaar later, blijkt dat Fortuyn daar voor 100% gelijk in kreeg.”

  Ik geloof best dat er een heleboel geld over de balk is gesmeten, en over nut en noodzaak van integratieprojecten heb ik ook zo mijn twijfels, maar niet over nut en noodzaak van sociale projecten. Dat is gewoon een investering in de toekomst. Met alles wat je nu aan ellende kunt voorkomen, spaar je in de toekomst een hoop kosten uit.

  Maar goed, dit begint verdacht veel op een klassieke links-rechtsdiscussie te lijken. ik denk niet dat wij nader tot elkaar komen. Die voorspelling durf ik wel aan…

 • AJ

  @NM156
  Nee, ik heb het idee dat jij het niet helemaal snapt. Iedereen betaalt belastingen en premies. Daarvan worden collectieve voorzieningen betaald. Die voorzieningen zijn er voor iedereen, niet alleen voor de arbeider, ook voor de werkgever mocht die dat nodig hebben. Wie er uiteindelijk hoeveel voor wat betaalt, is een kwestie van afspraken die je gezamenlijk maakt. Het is dus niet iets eenzijdigs.

 • Gerard

  @sticky fingers
  Grappig. Lezen…
  3e regel van boven vorige stukje schreef ik: “Tijden zijn overigens wel veranderd.”
  Misschien wil jij het graag, maar je kunt echt niet meer terug in de tijd.

  Overigens heb ik ook niet gesproken over mensen in groepen plaatsen. Waar lees je dat van mij??
  Jaartje wachten, snap jij het misschien ook.

 • sticky fingers

  Echt een beetje simpel hoe je denkt gerard, wil jij weer terug naar de 19e eeuw; recht van de sterkste en waar de onderlaag van de bevolking crepeerde? laat het kapitalisme maar zijn gang gaan. vindt vanzelf wel een balans toch?

  Zet de mensen maar weg in groepen, net als nu steeds meer gangbaar wordt: Ouderen vreten de pot op, alsof ze nog nooit premies en beslating betaald hebben.
  Goede analyses hoor !

 • Gerard

  @AJ
  Op zich begrijp ik heel goed wat je bedoelt. Natuurlijk zijn ooit verworvenheden terecht verkregen door bloed zeet en tranen. Het was toen ook nodig. Tijden zijn overigens wel veranderd.

  Maar dan het voorbeeld dat je aanhaalde.
  In Zweden hebben ze dat beter begrepen dan hier. En daarom werkt het daar nog. Oveigens ook Noorwegen en Finland, hoewel Finland ook de fout in ging later.
  In Zweden werd destijds afgesproken dat hun verzorgingsstaat overeind gehouden zou worden ZONDER begrotingstekorten en staatsschuld. Dat is gelukt.
  Hier hebben we de verzorgingstaat overeind gehouden met heel veel staatsschuld en begrotingstekorten. En dat is nu juist iets wat vast gaat lopen.
  Neem als voorbeeld de mislukte integratieprojecten. Daar hebben we in Nederland “200 miljard” in 18 jaar tijd aan verkwanseld.. De helft van onze totale staatschuld. Pim Fortuyn en later Wilders hebben hier voor gewaarschuwd. Fortuyn waarschuwde in 2001 al dat hierdoor de verzorgingsstaat niet meer houdbaar blijft. Nu, 10 jaar later, blijkt dat Fortuyn daar voor 100% gelijk in kreeg.

  Aan zulk soort idiote geldverspilling hebben ze in Zweden NIET gedaan. Men heeft daar BEWUST gekozen voor behoud verzorgingsstaat. Bij elke grote overheidsuitgave werd daar heel scherp naar gekeken. Vandaar dat Zweden GEEN staatsschuld heeft.
  Hoe jammer het ook is, wij hebben ZELF gekozen voor het failliet van de verzorgingsstaat. Binenkort gaat ook Nederland geen geld meer kunnen lenen op de kapitaalmarkt. Dan is het afgelopen met de verzorgingsstaat.
  Overigens, wist je dat vooral D66, SP en PvdA nog steeds blijft kiezen voor mislukte integratieprojecten, BOVEN het behoud van de verzorgingsstaat? Lees de verkiezingsprogramma’s maar eens.
  Voor het behoud van de verzorgingsstaat moet je natuurlijk bij de VVD zijn. Die zijn ook veel socialer omdat die NIET een half volk wil wegstoppen in uitkeringshokjes.
  Maar helaas. geen enkel kabinet, ook Rutte niet, gaat onze extreme schulden en onze failliete zooi oplossen.
  Je zult het ECHT gaan meemaken. Er komt een tijd dat aan betalingsverplichtingen zoals ambtenarensalarissen, gezondheidszorg, onderwijs en uitkeringen niet mee voldaan kunnen worden.
  Pas dan gaat iedereen begrijpen wat we gedaan hebben.
  Geloof je het niet?
  De harde cijfers liegen niet. Er is nu al becijferd dat alleen Duitsland al 32% van het BBP moet gaan betalen voor het nieuwe reddingsplan en noodfonds. 32% van BBP kun je GEEN jaar lang volhouden.
  PvdA heeft dit land naar de klote geholpen. Pim Fortuyn heeft hierin 100% gelijk gekregen!

 • NM156

  Ik denk dat je het principe van belastingen niet echt door hebt. Iedereen zou het recht moeten hebben al zijn inkomsten te behouden. Op het moment dat jij “rechten” zoals een uitkering en ziektenkosten claimt, claim je andermans eigendommen, diensten, inspanningen.
  Met andere woorden, jouw arbeidersstrijd is een strijd voor de staat en niet voor de arbeiders zelf.

 • AJ

  @NM156
  Die belasting wordt ingehouden op het loon waar ze voor gewerkt hebben. Of vind je dat dat loon eigenlijk de werkgever toebehoort? Dat werknemers gratis behoren te werken?

 • NM156

  Je zegt het zelf al, belastingen zijn (waren) andermans eigendommen.

 • AJ

  @NM156
  Ze hebben er toch voor gewerkt? Er worden toch belastingen en premies ingehouden van hun loon? Niks andermans eigendommen.

 • NM156

  AJ, de “rechten” die jij noemt zijn gewoon beslagleggingen op andermans eigendommen en diensten…

 • AJ

  Nee, verzorgingsstaten zijn met veel bloed, zweet en tranen en na tientallen jaren strijd door vakbonden uiteindelijk afgedwongen.

  Sinds wanneer zijn stakingen en werkende mensen tegenwerken en saboteren:
  “bloed, zweet en tranen”
  ?
  Wat maakt het verschil tussen een staatsbedrijf en een ander bedrijf?
  De eerste heeft zichzelf het privilege gegeven om geselecteerden te dwingen af te dokken voor eender welke prestatie inclusief geen en tegenwerken.
  De laatste dient klanten te overtuigen in een competitieve omgeving.
  Raad eens in welk van de twee het echte bloed, zweet en tranen is.

  @PatDC
  Met ‘bloed zweet & tranen’ bedoel ik de arbeidersstrijd zelf. Veel arbeiders hebben met risico van baanverlies, en soms zelfs celstraf, moeten staken om de meest elementaire rechten te krijgen, zoals een basisuitkering als ze zonder werk kwamen te zitten, zodat ze niet hoefden te verhongeren, en een verzekering tegen ziektekosten. Dingen die wij nu als normale basisrechten beschouwen, zijn niet uit de lucht komen vallen. Daar hebben mensen in het verleden keihard voor moeten vechten. En nu zitten we weer in een ‘bear market’ voor de verzorgingsstaat, zogezegd. We gaan langzaam weer terug naar de 19e eeuw.

  De rest van jouw vraag begrijp ik niet helemaal. Wat is het verschil tussen een staatsbedrijf en een ander bedrijf? Als we naar Nederland kijken, is er niet zoveel verschil meer. De staatsbedrijven zijn bijna allemaal geprivatiseerd of zitten in een overgangsfase in die richting. Dat geeft ze een heerlijke monopoliepositie, waarbij ze ook nog de winst in eigen zak kunnen steken.

  Ik weet niet of ik hiermee je vragen beantwoord heb, maar dat hoor ik dan wel.

  Groet,
  AJ

 • RB

  Jawel hoor. Als er bezuinigingen en ontslagen dreigen. ;-)

 • Gerard

  @PatDC
  “Raad eens in welk van de twee het echte bloed, zweet en tranen is. ”

  “zweet” heb ik in een staatsbedrijf nog NOOIT gezien.

 • high five

  Dank RB!.
  Ik vind dit een van de belangrijkste en meest veelzeggende posts die ik hier ooit heb gedaan. In het magazine laten ze goud en zilver zien en schrijven er verder niets over. In tegendeel op blz 21 (waar het 100 dollar biljet wordt uitgewrongen en goud verschijnt..komt daar uit voort.) prijzen ze juist niks tot weinig opleverende savings en ‘hoog renderende’ rotzooi aan.
  SCHITTEREND.

  GOLD AND SILVER ARE HIDDEN IN PLAIN SIGHT IN THE MAGAZINE.

  Zoals bekend zijn de lyrische verhalen op voorzijde van een magazine een contra indicator. Zie de verhalen die verschenen over de huizenmarkt begin 2006.
  In 2000 kan ik me een cover herinneren waarbij de koers van de DOW naar de wolken ging. Ik kan hem zo gauw niet vinden. Hier wel eentje over de aandelen markt in 1979.
  http://seekingalpha.com/article/172731-why-magazine-covers-are-historically-great-contrarian-indicators

 • The Age of Kali

  De Veda’s leggen uit dat onschuldige dieren doden om ze op te peuzelen, drugshandel en -gebruik, het huwelijk te grabbel gooien en gokken dé praktische gedrags-ingrediënten zijn om de hel op aarde te krijgen.
  Ik weet het, velen zijn het hier a-b-s-o-l-u-u-t niet mee eens (alsof dat er toe doet …) en zijn overtuigd dat het anders is. bv Dat het allemaal toevallig is, zoals de atheïst fantaseert. Die laatste groep hoeft natuurlijk nooit te klagen, want alles is toch maar toevallig. In de toevallige wereld is geen ruimte voor gemoraliseer, iets dat die flapdrolletjes desondanks erg graag doen.

 • RB

  Oslo Police Conducted Bombing Exercise Days Before Terrorist Blast
  In yet another example of how almost every major terror event is accompanied by a security drill focused around the same scenario, Oslo police were conducting a bombing exercise at a location near the Oslo Opera House just 48 hours before a terrorist blast hit a government building in the Norwegian capital.

  Although it’s too early to judge the nature of this exercise, the fallback of a drill, which gives the state an excuse should any evidence of complicity in the real attack emerge, has been evident in previous major terror events, including both 7/7 and 9/11.

  http://www.pakalertpress.com/2011/07/23/oslo-police-conducted-bombing-exercise-days-before-terrorist-blast/

 • PatDC

  Nee, verzorgingsstaten zijn met veel bloed, zweet en tranen en na tientallen jaren strijd door vakbonden uiteindelijk afgedwongen.

  Sinds wanneer zijn stakingen en werkende mensen tegenwerken en saboteren:
  “bloed, zweet en tranen”
  ?
  Wat maakt het verschil tussen een staatsbedrijf en een ander bedrijf?
  De eerste heeft zichzelf het privilege gegeven om geselecteerden te dwingen af te dokken voor eender welke prestatie inclusief geen en tegenwerken.
  De laatste dient klanten te overtuigen in een competitieve omgeving.
  Raad eens in welk van de twee het echte bloed, zweet en tranen is.

 • RB

  @ high five

  Interessante foto’s die je daar opdiept van ‘Money’. Soms zegt een beeld inderdaad meer dan 1000 woorden.

 • http://www.permanenteportefeuille.eu PP

  Volgens mij gaan ze het schuldenplafond optrekken. Nu speelt men het hard maar als ze het niet akkoord worden om het plafond te verhogen dan wil dit zeggen dat ze na 2 augustus zelf ook geen loon meer krijgen. Dus wie gaat zichzelf zonder inkomsten zetten? Niemand zeker?

 • Wortelbea

  aanslag had ik ook voorspeld, maar dan als false flag. dit is geen false flag (veel te klein).
  bovendien denk ik eerder aan Paris of Berlin (of London)…
  maar, maakt toch niet uit WIE of wat ‘voorspelt’ ? gewoon info, gevoel, gedachten delen.

 • pietje

  @AJ
  Hier in heb je gelijk als Amerika de oorlogen die ze op het moment voeren en hun militair basissen builand zal sluiten dan is een groot deel van het begrotingstekort op gelost.
  Dan zal ik ook een stuk rustiger slapen.

 • Zilver

  @temp

  Erg triest dat je claimt de aanslag in Oslo voorspelt te hebben. Ik heb jou trouwens nog nooit iets goed zien voorspellen dus gedraag je niet zo hooghartig alsjeblieft.

 • AJ

  @high five

  “@pietje Ik hoop het ook niet Pietje. Echter, ik ben bang van wel. Op het moment dat de economie inzakt moet je de bevolking in een staat van schok houden. Als politiek leider wil je verwarring, angst en afleiding. Dit om niet het mikpunt te worden, zodat je positie niet in gevaar komt.
  De chaos kun je aangrijpen om de burgers hun rechten af te nemen. Mensen leveren graag heel veel in voor een stukje veiligheid.
  Maar laten we niet te snel conclusies trekken wie en waarom deze aanslag in oslo.”

  Inderdaad. Een boek waarin uitgebreid wordt beschreven hoe dit principe al jarenlang over de hele wereld wordt toegepast, is ‘De Shockdoctrine’ van Naomi Klein. Warm aanbevolen, al word je er niet echt vrolijk van.

 • AJ

  @Gerard

  “Je bent goed in feiten verdraaien. Ik wil best op een verstandige manier hierover spreken, maar dan moeten we uitgaan van de feiten.”

  Mee eens.

  “Je begrijpt toch wel dat QE2 bedoeld was om het begrotingstekort 2011 van de overheid te dichten, mag ik hopen? ”

  Dat begrijp ik, alleen verschillen we in onze visie over hoe dat begrotingstekort is ontstaan. Volgens jou door het ziektekostenstelsel. Misschien moeten ze in de VS dan eens gaan kijken hoe ze dat in Zweden doen. Die zorgen heel wat beter voor hun burgers (misschien wel echt van de wieg tot het graf), en hebben het laagste begrotingstekort van de EU. Tja, als je niet overal oorlog voert, hou je geld over…

  “Overheid en bedrijfsleven zijn één en hetzelfde, het zijn twee handen op een buik”
  “alles wat ze doen, is in het voordeel van de elite, of op zijn minst om de elite te sparen.”

  Ah, nu snap ik jouw! Verzorgingsstaten zijn opgericht om de elite te steunen. “

  Nee, verzorgingsstaten zijn met veel bloed, zweet en tranen en na tientallen jaren strijd door vakbonden uiteindelijk afgedwongen. Maar opeenvolgende regeringen hebben ze, althans in Nederland, voor een groot deel weer afgebroken. Dat die regeringen er tegenwoordig vooral zijn om de elite te bevoordelen (via belastingaftrek, etc.), kun je simpelweg afleiden uit hun beleid. Een prachtige illustratie hiervan was het moment waarop Wouter Bos aan Balkenende vroeg of hij drie beleidsmaatregelen kon noemen uit zijn regeerperiode die de rijken niet bevoordeelden. Balkenende wist er zelfs niet één te noemen. Toen een paar jaar later André Rouvoet diezelfde vraag aan Wouter Bos stelde, wist hij er ook niet één te noemen. Duidelijker kan het niet, dacht ik.

 • temp242
 • temp242
 • high five

  @Gerard Allemaal toneelspel voor de Bühne. De beslissing is al tijden geleden genomen tijdens vergaderingen van de CFR, Trillateral Commission en Bilderberg.

 • pietje

  Het spel wordt gewoon hard gespeeld in Amerika maar net als hier in Europa zal er op het laatste moment een akkoord komen.
  Temp: het maakt niet uit of de dollar eerst valt hij zal de euro in zijn val mee nemen en de rest.

 • pietje

  @high five
  Daarom ben ik zo blij met het internet.
  Als een vleugel slag van een vlinder een orkaan kan veroorzaken.
  Dan kan één mens misschien de wereld reden.

 • Gerard

  Leuk om de week af te sluiten: goud 1600 zilver 40. Kan het nog mooier?
  Goud zit niet echt goed in elkaar. Het is van 1480 in EEN steile ruk gestegen naar 1600. Iets te steil, naar mijn idee. Maar het topt nu wel iets af. Een week zijwaarts.
  Volgende week voortzetting van de uptrend?
  Zal nu helemaal af gaan hangen wat de debtplafond besprekingen opleveren.
  Het ging vandaag weer niet goed. Democraten willen NIET bezuinigen en zelfs meer schulden gaan maken plus belastingen fors verhogen. Republikeinen willen zwaar snijden in het overheidsapparaat. Er was weer iemand boos de vergadering uitgelopen. De toon wordt steeds harder. Morgenvroeg gaan ze weer verder. 2 augustus komt snel naderbij!

  Men zal best wel de schulden wat verder vooruit geschoven hebben, maar vergeleken met vorig jaar gaat het steeds moeizamer.

 • high five

  @pietje Ik hoop het ook niet Pietje. Echter, ik ben bang van wel. Op het moment dat de economie inzakt moet je de bevolking in een staat van schok houden. Als politiek leider wil je verwarring, angst en afleiding. Dit om niet het mikpunt te worden, zodat je positie niet in gevaar komt.
  De chaos kun je aangrijpen om de burgers hun rechten af te nemen. Mensen leveren graag heel veel in voor een stukje veiligheid.
  Maar laten we niet te snel conclusies trekken wie en waarom deze aanslag in oslo.

 • temp242

  pietje :Republikeinen staken schuldoverleg Witte Huis.

  Fantasieland mag zich gaan vasthouden aan de takken van de bomen. Want Amerika laat NOOIT toe dat hun munt als eerste valt.

 • pietje

  Republikeinen staken schuldoverleg Witte Huis.

 • temp242

  pietje :Wat er vandaag gebeurt is in Noorwegen betreur ik er zijn gewonen mensen slachtoffer geworden mensen zo als jij en ik.Hoop dat dit geen voorboden is van wat ons te wachten staat!Want ik weet wat dit in houd heb het zelf mee gemaakt wat anarchie in houd en dat wens je geen mens toe.Dan nog liever 100 reddingsplannen.Nee, ben geen vluchteling en ook geen ex militair geboren en getogen in Nederland.Niet dat dit iets uit maakt gewoon drie jaar voor een hulporganisatie vrijwillig gewerkt.

  Ja, Beste Pietje, volledig mee eens met je, en pet af voor wat je gedaan hebt, jij hebt tenminste nog een zuivere ziel. Wat de anarchie betreft, ik vrees dat dit nét de bedoeling van alles is. Men heeft niet liever.

 • pietje

  Zilver staat net iets hoger dan een week gelden kijk dat is nou een leuk bericht.
  Nou op naar de $45

 • high five

  Hier de update over de verborgen boodschap.
  http://www.youtube.com/watch?v=HGG4AMaH1b0

 • pietje

  Wat er vandaag gebeurt is in Noorwegen betreur ik er zijn gewonen mensen slachtoffer geworden mensen zo als jij en ik.
  Hoop dat dit geen voorboden is van wat ons te wachten staat!
  Want ik weet wat dit in houd heb het zelf mee gemaakt wat anarchie in houd en dat wens je geen mens toe.
  Dan nog liever 100 reddingsplannen.
  Nee, ben geen vluchteling en ook geen ex militair geboren en getogen in Nederland.
  Niet dat dit iets uit maakt gewoon drie jaar voor een hulporganisatie vrijwillig gewerkt.

 • high five

  Is deze sgt bull al eens onder jullie aandacht gekomen?

  Een verborgen boodschap op het voorblad van een magazine. -hiding in plain sight-
  http://www.youtube.com/watch?v=BtyxK9DyuSQ

 • temp242

  high five :Ik weet niet wie achter de aanslag in Oslo zat, maar de aanslag op Noorwegen was verdiend:
  Ze stopte met het geven van geld aan Griekenland -oorspronkelijk 39 miljoen euro-Ze kiezen de kant van de Palestijnen in het conflict tussen de Palestijnen en israel.Ze stoppen met de oorlog tegen Libië.

  Zo is het High Five, ze zijn of beter gezegd, ze waren souverein.

 • high five

  Ik weet niet wie achter de aanslag in Oslo zat, maar de aanslag op Noorwegen was verdiend:

  Ze stopte met het geven van geld aan Griekenland -oorspronkelijk 39 miljoen euro-
  Ze kiezen de kant van de Palestijnen in het conflict tussen de Palestijnen en israel.
  Ze stoppen met de oorlog tegen Libië.

 • temp242

  Wie we daar hebben, KOOS!!!
  Iets te zeggen op het Forum, excuseer, iets bij te dragen op het Forum???
  Buiten jouw slagzinnetje van altijd: ‘whaaaaaaahaa!!! Zielig hoor!’???
  Plaats eens een linkje of zo, vertel eens iets, in plaats van op de man te spelen.
  Het is hier geen voetbal, kleine jongen.

 • pietje

  @jaccie
  Mensen laten we het een beetje vriendelijk houden hier!
  Iedereen heeft recht op zijn mening of opinie dit is een van de weinige dingen die we nog hebben.
  Ga daar dan ook een beetje met respect me om.
  Er is al genoeg ellende op deze wereld.

 • koos

  Is tempje weer bezig???? WHAHAHAHA! zielig hoor!

 • temp242

  @Jaccie, Hoogmoedig??? IK???, Maar ventje toch, heb ik HIER ooit als EERSTE IEMAND OOIT TE KAKKEN GEZET??? IK DENK VAN NIET!!!
  MOET JE NIET KOMEN LULLEN ACHTERAF!!!

 • temp242

  We leven dan ook in Fantasieland hé wacko Jacko!

 • jaccie

  @temp242
  Wat ben jij een hoogmoedig en hatelijk mannetje; word misselijk van jou en je altijd verkeerde voorspellingen., Laat me niet lachen, fantasiefiguur.

 • temp242

  Zou Joop het al beginnen te begrijpen, mijn stelling met Black Tuesday/Zwarte Woensdag, O.K. Zwarte Vrijdag ook goed.
  Feit is:
  We hebben een tweede redding van de redding. Wanneer komt Ierland en Portugal hun rechten op een tweede redding opeisen??? Wat gaat er gebeuren wanneer Spanje en Italië gaat omvallen???
  De eerste aanslag in een Europese (groot)stad, ja Joop, ook voorspeld hier op dit forum, knap van mij hé!
  Nog altijd geen sluitend akkoord met de republikeinen en de democraten met de Yes He Can Not Man.
  Als dàt nog niet genoeg is voor je verstand Joop, tja dan wéét ik het ook niet meer jongen.

  Om het nog even helemaal af te maken voor jou één van mijn(geschreven) bronnetjes:

  http://www.arabianmoney.net/gold-silver/2011/07/12/gold-silver-jump-on-greek-default-and-who-is-going-to-be-next/

 • temp242
 • rob

  Over nieuwe technologieën gesproken. Kent iemand hier de E-Cat van Andrea Rossi?

  http://www.youtube.com/user/FreeEnergyTruth#p/u/8/Nqa2fbDjwhw

 • temp242

  BESTE GERARD:

  LINKS IS SLINKS!

 • Gerard

  Huuh, “links vuur”, was weer eens te snel.

 • Gerard

  @Jullie

  @ Gerard
  22 juli 2011 op 00:59 |

  Onbegrijpelijk dat je voor dat berichtje in de min staat !

  Ja, ik ben blij dat je het voor mij opneemt. Ik lig een beetje onder (links) voor, zullen we maar zeggen.
  Maar ik begrijp ook wel dat voor veel mensen “harde feiten” moeilijk te verkroppen is.
  Veel mensen willen het ook gewoon niet weten.
  “God is dood, lang leve God”, zei Nietsche eens.
  Politiek is ook een beetje “geloof”. Links kan dan nooit ergens schuld aan zijn.
  Tja, links of rechts, het maakt eigenlijk niet zo veel uit. Je moet GEEN VAN ALLEN heilig verklaren. Maar een menig is echt wat anders dan een feit.

 • Wortelbea

  Btw,
  Japan, niets meer op het nieuws. Geen meldingen over de radioactiviteit.
  heeft iemand weet dat deze tov 2 maand geleden gestegen zou zijn (bij ons Nederland – Belgie) ?
  Mijn oud pruts meterke geeft op 2 maand tijd zo een 40% hogere waarden mee…
  dat even ter info… we worden echt over niets geinformeerd :-(
  iemand ook zo een resultaat ? of gehoord van ?

 • temp242

  Wijze woorden van een wijs man:

  http://youtu.be/MHk-vvsDWnM

 • temp242

  cp :.. aanslagen noorwegen @rtl

  Denk maar NIET dat Fantasieland mag gaan triomferen.
  Zoals ik al eerder stelde: zowel de Dollar als de Euro gaan vallen. Vraag is alleen; Wie EERST?

 • cp

  .. aanslagen noorwegen @rtl

 • temp242

  pietje :Europa krijgt nu zijn eigen FET.Geld gecreëerd uit niets meer meer meer geld.Maar je salaris minder minder minder.Dit is het begin van de verenigden staten van Europa.En we staan der bij en kijken er na maar doen niets!Maar we vinden wel een zondebok.Nou die zondebok ben je zelf!

  Zeer juist wat je zegt over Fantasieland zijn eigen FED! Maar ze hebben wel géén leger!Wel een leger vol graaiers.

 • dejan

  @pietje
  Zeker, maar er zijn ook tal van voorbeelden van beschavingen die ten onder gingen omdat ze niet in staat waren om hun paradigma aan te passen aan veranderende omstandigheden.

  Er hebben nog nooit zo veel mensen op aarde geleefd als nu op dit moment. Waarom? Dankzij de aardolie. Het land wordt bemest met kunstmest, op basis van aardolie. Het land wordt bewerkt met machines, die werken dankzij de aardolie. Vervolgens worden de oogsten over de hele wereld versleept door vrachtwagens/boten/vliegtuigen, allemaal mogelijk dankzij olie. Neem Nederland:

  Ja, ik denk ook dat de mens in staat is om op den duur alternatieven te ontwikkelingen. Maar hebben we die tijd? Als het monetaire systeem instort, dan kan het logistieke raderwerk van productie en transport wel eens in één klap tot stilstand komen, en de gevolgen kunnen verschrikkelijk zijn.

  Ik hoop niet dat het gebeurt, maar als ik objectief ben zeg ik: de situatie ziet er niet heel rooskleurig uit.

 • pietje

  Oké, dan zitten we op een lijn.

 • Jullie

  @ Pietje ?

  Wat de hel ?

  Ik vraag alleen maar wie er actief is in de MSM is om het bericht van goud en zilver onder de mensen te verspreiden.
  Een geweldloze revolutie is mijn streven, simpelweg door je euro’s van de hand te doen, in te ruilen voor goud en zilver, en daarna handelen met goud en zilver.

 • pietje

  @Jullie
  Hoe ver wil je gaan?
  Zo als nu is gebeurd in Noorwegen.
  Nou dat gaat mij toch echt te ver mensen die tot dit in staat zijn noem ik geen mensen meer.

 • pietje

  Europa krijgt nu zijn eigen FET.
  Geld gecreëerd uit niets meer meer meer geld.
  Maar je salaris minder minder minder.
  Dit is het begin van de verenigden staten van Europa.
  En we staan der bij en kijken er na maar doen niets!
  Maar we vinden wel een zondebok.
  Nou die zondebok ben je zelf!

 • Jullie

  @ Gerard
  22 juli 2011 op 00:59 |

  Onbegrijpelijk dat je voor dat berichtje in de min staat !

  Het probleem licht inderdaad bij het constant faciliteren van staatsschulden en begrotingstekorten door de Centrale Banken.

  Het probleem is totaal niet moeilijk te begrijpen. Het is dit simpele instrument -het voorkomen van een failliesement door constant meer geld er tegen te smijten- dat de wereld in haar macht houd.
  Dat instrument hebben de Centrale Banken, met goedkeuring van onze corrupte overheden.

  Damn, als zelf sommige mensen op dit forum dat nog niet begrijpen….
  tot over een jaar, minimaal.

  Ik vreesde, en vrees nogsteeds, dat de maatschappij met open armen het nieuwe voorstel dat ongetwijfeld gaat komen van de Centrale Banken, om een wereldmunt te beginnen, zal ontvangen.

  Ik zie het echt als onze taak, onze plicht eigenlijk, om dit aan de mensen te vertellen. Waarschuw ze hierhoor, leer ze hoe economie echt werkt en wat geld echt is (en wat het dus hoort te zijn).
  Wat het gevolg is van het bijdrukken van geld, en dat dat gewoon diefstal is.

  Mag ik trouwens even vragen, aan allemaal, wie is hier een beetje actief op MSM-forums/platforms ?
  Geef me een + als je actief bent, en een – als je niet actief bent in de MSM.

  We moeten het woord gewoon verspreiden, naast dat het juist is om te doen voor het Nederlandse volk, is het ook nog eens in ons voordeel -want stijgende prijzen- .

  Dus, ik vraag jullie om even te stemmen.

 • pietje

  @dejan
  Als de grondstoffen op raken dan zullen er alternatieven worden gevonden.
  Daar zijn tal van voorbelden van.
  Vlees kan nu al in een laboratorium gekweekt worden. Als iets te duur wordt leert de geschiedenis ons dat de mens ineens zeer creatief wordt in het vinden van een oplossing.
  Vergeet ook niet dat tal van uitvindingen in kluizen liggen uitvindingen waar wij nog nooit van gehoord hebben.

 • pietje

  @shamrock
  oud nieuws!

 • dejan

  @Rien

  Daar heb je absoluut een punt. De overvloedige beschikbaarheid van goedkope energie (en andere grondstoffen) heeft de technologische ontwikkeling in een stroomversnelling gebracht. En zo lang de welvaart steeg was toename van de hoeveelheid geld behulpzaam als smeerolie voor de wereldeconomie.

  Maar nu, zoals de Club van Rome al in de jaren 70 voorspelde, de grondstoffen opraken, zijn de grenzen aan de groei bereikt en zullen we terugvallen naar een veel lagere levensstandaard.

  Tenzij.. er in razend tempo alternatieve energiebronnen tot wasdom kunnen worden gebracht om in de energiehonger te voorzien.

  Maar ik ben bang dat de tijd daarvoor ontbreekt. Te lang hebben we de urgentie van het probleem niet ingezien en de meesten zien het nog steeds niet.

 • Gerard

  @Rien
  Goedkope energie heeft daarvoor gezorgd.
  Daar heb je een punt! Heel zeker. Mede daardoor, maar er zijn meer aspecten.

  Zou het niet kunnen zijn dat de financiële crisis een gevolg is van piek olie?
  Nee, dat denk ik niet. Het was in beginsel de ophoging van de schulden die daaraan bijdroeg. Denk aan de hypotheekmarkt in de VS.
  De grote fout was dat men steeds probeerde elke “gezonde” recessie probeerde weg te “schulden”. Het moest toen wel omdat recessie de omloopsnelheid van geld omlaag brengt. Dit brengt overheidsfinancien en banken in problemen.
  Maar hiermee is het probleem juist groter geworden, zoals dat nu duidelijk te zien is.

  Het peakoil probleem gaan we vanaf nu zien. Het zal een duurzaam herstel niet meer mogelijk maken. Tenzij er alternatieven worden gevonden.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @dejan
  “Maar het zou ontzettend jammer zijn als we ook in wetenschappelijk opzicht ver teruggeworpen zouden worden, en die kans is niet denkbeeldig.”

  Klopt. Zware tijden zorgen vaak voor een terugkeren naar “oude” normen en waarden. Inclusief religie. Het is best mogelijk dat de periode 2000-2020 het hoogtepunt van de technologische mens zou kunnen zijn voor een lange lange tijd.

  Als dit soort onderwerpen je interesseren, click dan eens op mijn naam. Mijn website houdt zich bezig met wat we allemaal kunnen doen om ons voor te bereiden op meer stormachtige tijden…

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @dejan
  “Aan de andere kant heeft het wel geleid tot een enorm hoog welvaartsniveau…”

  Dat ben ik met je oneens. Goedkope energie heeft daarvoor gezorgd. ONDANKS fiat geld.
  De productie toename ten gevolge van know-how met goedkope energie als hefboom was veel groter dan de toename van fiat geld. Daarom kon fiat geld juist zo enorm toenemen.

  Een vraag: IN 2005 was de conventionele (lees goedkope) productie van olie op het hoogste niveau ooit. Is sinds dien alleen maar gedaald. De huidige financiële crisis begin in 2008. Zou het niet kunnen zijn dat de financiële crisis een gevolg is van piek olie?

 • Gerard

  @dejan
  Dit klopt! Maar je vergeet EEN belangrijk ding.
  Het schuldenprobleem heeft zich verschoven. Bedrijven en particulieren die te veel schulden hebben, die gaan saneren en bezuinigen. Dat is al enkele jaren aan het gebeuren. Velen komen er daardoor bovenop, de zwakke broeders gaan failliet. Het gezonde deel blijft over en daarmee kan de economie vooruit. Een depressie-periode is dus ook gezond voor de economie.
  Maar.
  De overheid kan niet meer zonder economische groei omdat ze dan geen inkomsten hebben. Om hun “inkomstenbron” aan te jagen gaan ze steeds hogere schulden aan. De enige die niet meedeed aan eventjes pas op de plaats en schulden aflossen, dat was de overheid. Dat heeft ervoor gezorgd dat de schuldecrisis bij de overheid ligt, en daar nog rustig doorettert.
  Dit is GEEN economische crisis of bankencrisis meer, dit is een “staatsschuld” en “begrotingstekort” crisis geworden.
  Nu overheden blijven weigeren om de begrotingen sluitend te maken, zal de volgende crisis een valutacrisis worden.
  Middelkoop noemt dit “het steeds weer nieuwe gezicht van de crisis”, maar ieder noemt dat anders. Het is steeds een volgende fase als gevolg van de vorige fase.

 • dejan

  Uiteraard ben ik er net als iedereen op dit forum van overtuigd dat het systeem met geloofsgeld op instorten staat, maar toch zou ik hier ook even een andere kant van het verhaal willen belichten.

  Het zal duidelijk zijn dat een economie die gebouwd wordt op alsmaar groter wordende schulden nooit duurzaam kan zijn. Aan de andere kant heeft het wel geleid tot een enorm hoog welvaartsniveau en een stormachtige technologische ontwikkeling zoals we die in ons de bekende geschiedenis nog niet hebben meegemaakt. Kijk naar de Middeleeuwen, toen geld nog echt geld was en rente taboe. De technologische ontwikkelingen stonden eeuwen vrijwel stil, zeker als je het vergelijkt met het tempo van nu. Ik durf te stellen dat we zonder gemakkelijk beschikbaar geld qua techniek nog lang niet zo ver gevorderd zouden zijn als vandaag de dag. Dus geen internet, geen mobiele telefonie, etc.

  Dus inderdaad: we naderen nu het moment dat ons monetair/economische systeem in elkaar gaat klappen, en niemand weet hoe groot de schade precies zal zijn. Maar het zou ontzettend jammer zijn als we ook in wetenschappelijk opzicht ver teruggeworpen zouden worden, en die kans is niet denkbeeldig. Hopelijk kunnen we de positieve vruchten van de economische ‘bubble’ waarin we lange tijd geleefd hebben meenemen om deze na de crash in te bedden in een nieuwe maatschappij waarin duurzaamheid centraal staat.

 • Gerard

  @Gerard
  Overigens, die oplossing (beperkt budget) heeft ook de voorkeur van Trichet. Dat zou zelfs mogelijk zijn, volgens hem, met EEN ministerie van Financien voor HEEL Europa.
  Maar ook deze oplossing van het “failisement” gaat de kiezer afwijzen.

 • Gerard

  @Edwin
  De bovenste is de belangrijkste:
  – veel kleinere overheid met minder uitgaven dan inkomsten en een beperkt budget.
  Maar heeft helaas niet de steun van de bevolking/kiezers.

 • Oom Dagobert

  Net gelezen in een krantje: financials “STUTTEN” beursherstel.
  Stutten past bij iets bouwvallig…..
  Volgens mij gaat ons feest beginnen

 • Edwin

  @ Ethan Thanks! Die ga ik eens goed doorlezen.

 • Edwin

  @ Gerard
  Oplossing zou beginnen met;
  – veel kleinere overheid met minder uitgaven dan inkomsten en een beperkt budget.
  – opbreken van zakenbanken naar spaarbanken en investeringbedrijven.
  – verbod op bepaalde CDS en vergelijkbare financiele constructies.
  – drastische reductie van europese overheid (uitgaven) en instanties (Europarlement).
  – Schuldensanering (ouch maar nodig)
  – tsja, vul maar aan…..

 • Gerard

  @Edwin
  Komen we weer in de eeuwenoude discussie. De piramide waar de economie op draait: “de consument betaalt alles”. Anders gezegd: Indien je dus een ipad koopt, dan betaal je mee aan de belasting die de baas van Apple moet betalen.
  Maar in principe staat dat los van een verzorgingsstaat.

 • Ethan

  The Fatal Flaw In Europe’s Second “Bazooka” Bailout: 82 Million Soon To Be Very Angry Germans, Or How Euro Bailout #2 Could Cost Up To 56% Of German GDP

  http://www.zerohedge.com/article/fatal-flaw-europes-second-bazooka-bailout-82-million-soon-be-very-angry-germans

 • Edwin

  @ Gerard, precies!
  Socialisme en verzorging is in USA (en de rest ook) niet meer voor het normale volk bedoeld. Alleen voor een kleine elite. De overige 95% moet zich suf betalen aan belastingen zodat het netjes doorgeschoven kan worden naar de 5% elite. Gaat via defensie en allerlei zakelijke deals/subsidies tussen hun overheid en Top500 corporations. Dat kan Ron Paul ook zo gepassioneerd uitleggen. Helaas willen veel Democraten niet verder kijken dan het woord “Republikein”.

 • Gerard

  @RCPL
  Dat goud zilver hierop dalen lijkt mij logisch. De economie draait op schuldopbouw. Het gaat ze lukken de problemen met nog meer schuld een jaartje op te schuiven. Goed voor de aandelenmarkt. Dat geeft op op zijn beurt weer vertrouwen in de economie.

 • Edwin

  @RPCL # 31
  Het vooruit schuiven en dus groter maken van de schulden heeft straks inderdaad het effect dat de crash steeds groter wordt. Is alleen wachten op Wanneer, niet Als.

  Ik hoop met je mee, en dat politici dan persoonlijk verantwoordelijk worden gehouden voor hun zogenaamde sociale houding. Dat ze iedereen moeten beschermen kan niet en heeft een zeer hoge grote mate van onrealiteitszin. Een paar jaar in een gevangenis doorbrengen voor hun rotzooi is nog wel het minste. Zal helaas nooit gebeuren want het grote publiek pikt alles.

 • shamrock

  Nou dames en heren wat is jullie reactie hierop?Hier is ie dan: de Noodwet financieel verkeer 1978 beursbox.nl

 • Gerard

  @AJ
  Je bent goed in feiten verdraaien. Ik wil best op een verstandige manier hierover spreken, maar dan moeten we uitgaan van de feiten.

  QE2 is verruiming van de geldhoeveelheid. Kun je me uitleggen wat dat met ziektekosten te maken heeft?
  Is meer dan 6 maanden fikse ruzie in de senaat over geweest. Nieuws gemist? ziektekostenprogramma is DUURDER dan QE2 opleverde.
  Je begrijpt toch wel dat QE2 bedoeld was om het begrotingstekort 2011 van de overheid te dichten, mag ik hopen? Begrotingstekort VS staat vandaag op 65%. Voordat je dit ook niet begrijpt: Er wordt 65% meer uitgegeven dan er binnenkomt. Simpeler gezegd: van elke 100 dollar die er uitgegeven wordt MOET de FED er 65 bijdrukken.

  “Overheid en bedrijfsleven zijn één en hetzelfde, het zijn twee handen op een buik”
  “alles wat ze doen, is in het voordeel van de elite, of op zijn minst om de elite te sparen.”
  Ah, nu snap ik jouw! Verzorgingsstaten zijn opgericht om de elite te steunen.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @The Age of Kali

  Sorry Kali voor het veroorzaken van vermoeidheid zo vroeg op de dag :-)

  Eigenlijk geloof ik dat we behoorlijk op dezelfde koers zitten. Ik probeer soms door provocerend te schrijven de mensen tot meer nadenken aan te zetten. Op zich ben ik een groot fan van leven en laten leven.

  Maar er zijn wel interessante feiten over overheid en de steun van zwakkeren. Zo blijkt bijvoorbeeld dat in America de armoe aan het afnemen was tot de overheid zich er mee ging bemoeien.
  Ook in Nederland heeft overheid-inmengen vaak negatieve gevolgen. Zo worden zwakkere medeburgers vaak in een “slachtoffer” rol gedwongen door de hulpverleners. Tenslotte willen ook de hulpverleners hun werk behouden.

  Ikzelf ben inmiddels overtuigd dat de overheid uit de hulpverlening moet verdwijnen als we echt een kans willen maken om hulp op de juiste plaats te krijgen. Maar vooral ook om hulpbehoevenden een beter plaats in de maatschappij te geven.

 • NM156

  Age, Aj, Ron Paul legt nog een keertje uit waarom de overheid niets voor zwakkeren moet doen.

  http://www.youtube.com/watch?v=s08RJ2_o_MM#t=05m51

 • RCPL

  Griekenland wordt nog eens geholpen met 109 miljard Euro, na de reddingsoperatie van 110 miljard vorig jaar. Oftewel, +/- 22.000 Euro per Griek inmiddels – walgelijk!

  Ik hoop nog vuriger dat dit “kopen van tijd” en “vooruitschuiven van de werkelijke problemen” leidt tot een hardere smak die het uiteen vallen van de Euro tot gevolg heeft. Niet zozeer voor de burgers, maar voor de Eurofielen en andere betrokken Elite, die ons iets door de strot duwen maar wij nooit om hebben gevraagd.

  Goud en zilver bleven redelijk stabiel na de aankondiging van gisteren, maar zakken nu wat weg. Ben benieuwd hoe de edelmetalen zich ontwikkelen de komende tijd.

 • The Age of Kali

  @Rien
  Zucht … je moet misschien eens beter leren lezen, beste Rien. Wanneer ik schrijf dat het belachelijk is wanneer een overheid niets doet aan hulp voor de zwakkeren schrijf ik NIET dat prive personen niets zouden moeten doen en de overheid alles. Hopelijk kun je dat begrijpen.
  Verder heb ik het over “een overheid” en niet per sé over de huidige overheden. Hopelijk kun je dat ook begrijpen. Ietwat begrijpend lezen is handig wanneer je blogt.

 • Edwin

  @Rien #25
  klopt helemaal. Werk zelf (nog) bij overheid maar wil zsm weg. Een en al incompetentie en een salaris wat (uiteraard) zou passen bij competente medewerkers. Gevolg is dat de goeden of weer snel weg zijn, of dat je probeert veranderingen door te voeren maar continue tegen muren oploopt. Middenmanagement zijn nog wel de ergste want zij besturen feitelijk een organisatie, dus niet in dit geval.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gerard

  De mensen bij de overheid zijn nu eenmaal goed in het verkozen worden.
  Andere competeties zijn niet nodig.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @The Age of Kali

  Dan waarom wil je de hulp van de zwakkeren aan de overheid overlaten? Is de overheid niet een van de meest inefficiente organisaties? Vind je niet veel meer bezielde helpers in de vrije economie? De meeste bezielde helpers die bij de overheid terechtkomen zijn na korte tijd uitgebrand en gefrustreerd. Of ze verliezen hun bezieling.

  Het overlaten van iets aan de overheid is een bod van zwakte. Een soort van wegkruipen voor de eigen verantwoordelijkheid. “Laat de anderen het maar doen”.

 • AJ

  @Gerard
  “@AJ
  “De VS heeft het meest miserabele sociale stelsel van alle westerse industrielanden, en het meest inefficiënte ziektekostenstelsel, wat ook nog eens miljoenen Amerikanen buitensluit.”
  Niet goed op de hoogte van het nieuws? Obama werd gekozen door het duurste ziektekostenstelsel van de wereld in te voeren. Dat is inmiddels gebeurd met QE2.”

  QE2 is verruiming van de geldhoeveelheid. Kun je me uitleggen wat dat met ziektekosten te maken heeft?

  “Maar je hoeft het niet met mij niet eens te zijn, ik citeerde Ron Paul.”
  Ik ben geen rechtse figuur (dat zul je wel gemerkt hebben), maar ik heb verschillende filmpjes gezien van Ron Paul, en die man komt op mij over als een integer iemand die het beste voorheeft met zijn medemens. Ik kan me niet voorstellen dat hij het wel best vindt dat zoveel van zijn landgenoten zonder dak boven hun hoofd moeten leven en zelfs door de politie worden weggejaagd uit hun tent (schandalig!).

  “Erg opvallend dat overheden nooit op fouten gewezen mag worden.
  Vandaag hebben overheden met veel geweld en tamtam de banken eindelijk zo ver gekregen dat ze de drukpers voor Griekenland aan zullen zetten.
  Maar dat ze zelfs eens een tikkeltje zuiniger aan zullen doen, neen dat hoor je ze niet zeggen.”

  Zoals ik al eerder heb geprobeerd te zeggen: Overheid en bedrijfsleven zijn één en hetzelfde, het zijn twee handen op een buik, een Old Boys Network, een New World Order, ouwe jongens krentenbrood, of hoe je het ook maar wilt noemen: het is één pot nat.
  Staar je niet zo blind op die overheid: alles wat ze doen, is in het voordeel van de elite, of op zijn minst om de elite te sparen.

  “De bevolking wil echt zelf dat de drukpers zo veel mogelijk geld spugen.”
  Waar maak je dat uit op? Hoe weet jij zo goed wat de bevolking wil?

  “Jij bent daar ook voorstander van, blijkbaar. Er wordt zelfs al gesproken dat Griekenland zelf die machine maar moet bedienen. Zoveel vertrouwen hebben ze in de overheid, de veroorzakers van de schuldencrisis.”

  Integendeel. Ik vind dat Griekenland uit de euro moet stappen, en wel zo snel mogelijk. In het belang van hun eigen bevolking. Al dat geld wat wij richting ‘Griekenland’ pompen, zuigt hen dieper de schuldenlast in. In wiens belang is dat?

  Het besef wil er blijkbaar niet in dat deze schuldencrisis bij de “begrotingstekorten” en “staatsschulden” ligt. Banken financieren dit, steeds meer onder druk zelfs.
  Niet erg, heel veel mensen beseffen dit nog niet. Voor we een jaar verder zijn zul je het begrijpen. “

  Begrijpen dat banken ons financieren voor ons eigen bestwil?
  Hoe naïef kan een mens zijn?

  Groet,
  AJ

 • temp242

  Interessante site/artikel:

  http://www.voxeu.org/index.php?q=node/6628

 • Gerard

  @NM156
  Yep. “de kern van het probleem”. Wordt ook wel erkend als het nadeel van democratie. De strijd om de kiezer boven landsbelang.

 • NM156

  “Maar dat ze zelfs eens een tikkeltje zuiniger aan zullen doen, neen dat hoor je ze niet zeggen.
  De bevolking wil echt zelf dat de drukpers zo veel mogelijk geld spugen. ”

  Dat klopt, Gerard, Ron Paul heeft zelf gezegd dat hij niets kan veranderen omdat het grootste gedeelte van de bevolking afhankelijk is van de overheid. Hij kan zijn ideeen pas doorvoeren als de bevolking achter hem staat. Veel mensen zijn voor bezuinigingen, maar het zijn altijd de anderen die minder subsidie moeten krijgen, niet zijzelf.
  Zie ook de “bezuinigingen” in Nederland. Het komt er gewoon op neer dat men eist dat anderen (gedwongen) betalen voor hen, en voor de zwakkeren in de samenleving natuurlijk.

 • Gerard

  @Zilverman
  Helaas waar. Niet alleen in het neoliberalisme. Dt ging gewoon door in Marxistische staten. Zelfs de Culturele Revolutie kreeg die niet onder controle. Ook niet onder Pol Pot die iedereen die bovengemiddeld slim was liet vermoorden.
  Het zit niet in de politiek of cultuur. Het zit in de mens.

 • Gerard

  @Zilverman
  Zo is het. Helemaal mee eens. Een consensus wordt gestuurd. Maar dat is nu juist ook het gevaarlijke indien dit in een keer omslaat. Tientallen voorbeelden van. Dat zal nu niet anders zijn.
  Rotte organisaties blijven draaien, totdat op een dag de fik erin gaat en de koppen onder de guillitine rollen.

 • Zilverman

  @Gerard.. nee, het probleem ligt bij de hebzucht, het alsmaar meer willen van niks. Ikke ikke ikke en de rest kan stikken. Mijn buurman heeft een nieuwe auto dus ik moet er ook één want anders verlies ik mijn aperige status.. en meer van dat zielig geleuter. Primitief neoliberalisme, dat maakt dat de wereldse ‘samenleving’ op velerlei gebieden zo hapert.

 • Zilverman

  @Gerard, stel je komt te werken in een grote organisatie, en al weet je dat het maar tijdelijk is, zeg 4 jaar, en hoe je die 4 jaren ook wil gaan besteden, wat je ook wil gaan doen, wiens belang je ook wil gaan dienen… nooit en te nimmer, zul je de (zieke en verrotte) cultuur van die organisatie kunnen veranderen, daarvoor moet de organisatie eerst verdwijnen. Dus men kan de poppetjes wel de schuld geven, en in zekere zin zijn zij deels verantwoordelijk.. maar zij zijn niet de aanstichter van het grote, machtige, gevaarlijke en soms dodelijke maar zeker corrupte wiel dat draait.. dat draait immers al decennia. De poppetjes hebben geen macht, in die zin, het volk des te meer.. de publieke opinie bepaald, daarin geef ik je gelijk.. deze wordt beheerst door de media, slaapt of ligt gevangen tussen de hypotheken van de beide huizen die inmiddels te koop staan.

 • temp242

  Gerard :@AJ “De VS heeft het meest miserabele sociale stelsel van alle westerse industrielanden, en het meest inefficiënte ziektekostenstelsel, wat ook nog eens miljoenen Amerikanen buitensluit.”
  Niet goed op de hoogte van het nieuws? Obama werd gekozen door het duurste ziektekostenstelsel van de wereld in te voeren. Dat is inmiddels gebeurd met QE2.
  Maar je hoeft het met mij niet eens te zijn, ik citeerde Ron Paul.
  Erg opvallend dat overheden nooit op fouten gewezen mag worden.Vandaag hebben overheden met veel geweld en tamtam de banken eindelijk zo ver gekregen dat ze de drukpers voor Griekenland aan zullen zetten.Maar dat ze zelfs eens een tikkeltje zuiniger aan zullen doen, neen dat hoor je ze niet zeggen.De bevolking wil echt zelf dat de drukpers zo veel mogelijk geld spugen. Jij bent daar ook voorstander van, blijkbaar. Er wordt zelfs al gesproken dat Griekenland zelf die machine maar moet bedienen. Zoveel vertrouwen hebben ze in de overheid, de veroorzakers van de schuldencrisis.
  Maar de uitgaven aan oorlogen had ook zeker wat minder gekund in de VS, mee eens. Ook dat noemde Ron Paul mede als oorzaak.
  Het besef wil er blijkbaar niet in dat deze schuldencrisis bij de “begrotingstekorten” en “staatsschulden” ligt. Banken financieren dit, steeds meer onder druk zelfs.Niet erg, heel veel mensen beseffen dit nog niet. Voor we een jaar verder zijn zul je het begrijpen.

  Volledig met je eens Gerard, dankzij die linkse rakkers die geld als iets gratis zien, de banken roken of ruiken nog steeds hun kans(winsten).

 • temp242

  Het persbericht (Engels) over de redding van de redding van Fantasieland.

  http://www.lemonde.fr/europe/article/2011/07/21/le-projet-d-accord-discute-jeudi-a-bruxelles_1551439_3214.html

 • Gerard

  @AJ
  “De VS heeft het meest miserabele sociale stelsel van alle westerse industrielanden, en het meest inefficiënte ziektekostenstelsel, wat ook nog eens miljoenen Amerikanen buitensluit.”

  Niet goed op de hoogte van het nieuws? Obama werd gekozen door het duurste ziektekostenstelsel van de wereld in te voeren. Dat is inmiddels gebeurd met QE2.

  Maar je hoeft het met mij niet eens te zijn, ik citeerde Ron Paul.

  Erg opvallend dat overheden nooit op fouten gewezen mag worden.
  Vandaag hebben overheden met veel geweld en tamtam de banken eindelijk zo ver gekregen dat ze de drukpers voor Griekenland aan zullen zetten.
  Maar dat ze zelfs eens een tikkeltje zuiniger aan zullen doen, neen dat hoor je ze niet zeggen.
  De bevolking wil echt zelf dat de drukpers zo veel mogelijk geld spugen. Jij bent daar ook voorstander van, blijkbaar. Er wordt zelfs al gesproken dat Griekenland zelf die machine maar moet bedienen. Zoveel vertrouwen hebben ze in de overheid, de veroorzakers van de schuldencrisis.

  Maar de uitgaven aan oorlogen had ook zeker wat minder gekund in de VS, mee eens. Ook dat noemde Ron Paul mede als oorzaak.

  Het besef wil er blijkbaar niet in dat deze schuldencrisis bij de “begrotingstekorten” en “staatsschulden” ligt. Banken financieren dit, steeds meer onder druk zelfs.
  Niet erg, heel veel mensen beseffen dit nog niet. Voor we een jaar verder zijn zul je het begrijpen.

 • high five

  @temp242 Zo is dat en zo hebben de money masters het ook in gedachten. De chaos zal compleet zijn en de bevolking zal de bankiers smeken om een stabiele (wereld) munt. Je doet een quote en je komt niet eerst in de moderate status. Bijzonder.

  Greetjes, niemand kijkt uit naar het moment dat de markten crashen. Je moet jezelf voorbereiden en verder iedere dag prijzen dat je nog lekker zonder paniek kan leven en desnoods niet iedere dag de markt volgen.

 • temp242

  Piet3 :@greetjes,Zodra je ‘into the silver’ bent kom je inderdaad in een ‘twilight zone’.Hier een overzicht van sites die niet ANP, Reuters, GDP etc copy-paste plempsel plempen in NL:http://www.oudemedia-nieuwemedia.nl/

  The Age of Kali :@Piet3 Wat zullen ze schrikken, sterk overtuigd als ze zijn van hun mechanistische formules en calculaties. Alhoewel, de meer redelijke bestuurders en bankiers zitten prive al lang in goud en zilver, natuurlijk.

  Beste dank voor deze link. MVG.

 • high five

  Zo is dat AJ. Amerika is een bikkelhard land en geeft echt niet veel uit aan sociale programma’s.

 • temp242

  high five :Zoals ik al voorspeld heb. Het geld voor Griekenland is er.Het geld voor de US gaat er ook komen.

  Uiteraard, Beste High Five, maar de plof zal alleen maar des te groter worden, samen met de waanzin.

 • temp242

  Beste Age of Kali, goede vakantie!MVG.

 • high five

  Zoals ik al voorspeld heb. Het geld voor Griekenland is er.
  Het geld voor de US gaat er ook komen.

 • J
 • AJ

  @Gerard
  “Het volk “eist” van van de door henzelf gekozen regeringen dat elke burgen van wieg tot graf door de overheid onderhouden wordt. Iedereen zou MOETEN weten dat dit onmogelijk is. Want dit moet het volk uiteindelijk toch zelf betalen. Nee, zeggen de regeringen vervolgens, dat hoeft het volk niet zelf te betalen, dat geld gaan we gewoon lenen bij de banken.”

  Van de wieg tot het graf onderhouden? Laat me niet lachen. De VS heeft het meest miserabele sociale stelsel van alle westerse industrielanden, en het meest inefficiënte ziektekostenstelsel, wat ook nog eens miljoenen Amerikanen buitensluit.
  Bovendien, je gelooft toch zelf niet dat de elite, de zakkenvullende politici, al dat geld van banken lenen omdat ze het zo belangrijk vinden dat de armen hun uitkeringen kunnen behouden?
  Welnee, die leningen moeten ze afsluiten om de duizenden militaire bases wereldwijd te kunnen blijven betalen, om nog maar op te houden over de miljarden verslindende oorlogen in Irak, Afghanistan, Pakistan en god-weet-waar ze verder nog allemaal stiekem aan het interveniëren zijn (Jemen?). Verder hebben ze nog dat gigantische veiligheidsapparaat met honderdduizenden zoniet miljoenen mensen personeel, voornamelijk bedoeld om hun eigen bevolking in de gaten te houden en, last but not least, de megalomane ruimtevaartprojecten.

  Ik denk trouwens dat al die mensen die nu in een tentje moeten leven omdat ze door de banken hun huis uit gezet zijn, zich niet erg ‘van de wieg tot het graf’ verzorgd voelen door hun regering. Denk jij van wel?

 • The Age of Kali

  @RB
  Ik zal ´t eens bezien, wel vaker over gelezen maar nog niet naar toe gegaan. See you when I get there.

 • The Age of Kali

  @Piet3
  Wat zullen ze schrikken, sterk overtuigd als ze zijn van hun mechanistische formules en calculaties. Alhoewel, de meer redelijke bestuurders en bankiers zitten prive al lang in goud en zilver, natuurlijk.

 • RB

  @ The Age of Kali

  Misschien moeten we dit soort interessante materie maar eens verder bespreken op een ander forum. Je bent in elk geval van harte welkom. ;-)

  http://eindspel.forum2go.nl/

 • Piet3

  @greetjes,
  Zodra je ‘into the silver’ bent kom je inderdaad in een ‘twilight zone’.
  Hier een overzicht van sites die niet ANP, Reuters, GDP etc copy-paste plempsel plempen in NL:
  http://www.oudemedia-nieuwemedia.nl/

 • The Age of Kali

  @RB
  Ik zou graag willen kijken maar ik zit aan de middellandse zee met de laptop van mijn jongste dochter en op de een of andere manier worden filmpjes iedere 5 sec. onderbroken. Is dus lastig kijken. Wel leuk en goed dat je de hidden history aan ´t kijken bent. En dat andere over een ancient nuclear war is natuurlijk ook erg interessant, zeker in de context van westerse geschiedfalsificaties …

 • Piet3

  @The age,
  Doet me denken aan het volgende:
  Bij corrupte regimes zie je inderdaad dat ze soms een ‘zwarte markt’ toelaten/toestaan om te kijken wat de valuta van het land werkelijk waard is.

 • RB

  @ The Age of Kali

  Ik ben net een online docu aan het kijken over Michael Cremo en zijn ‘hidden history’. Heel boeiend.

  Hier nog een interesante tip: History’s lost lesson: Ancient nuclear war among Indus Valley civilizations reexamined

  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread730819/pg1

 • The Age of Kali

  @temp242
  Zo snel kan het idd gaan. Wat zal de verwarring groot worden in de wereld van het politiek geloofsgeld.
  En de boer, arbeider, dienstverlener, manager, middenstander, medisch en allerlei andere specialisten, bankiers etc. etc. ploegden voort alhoewel enkelen van hen het licht zagen en hun zuurverdiende spaarcentjes omzetten in goud en zilver. Na een poosje werd het een gekkenhuis en ontstond er een zeer levendige informele handel in het echte geld met prijzen ver boven de al heftig toegenomen officiele prijzen.

 • greetjes

  @temp242
  Ik mag het hopen temp242, van mij mag het gebeuren, want ik begin het hele circus een beetje zat te worden….

 • greetjes

  @Jullie
  Jullie, wat een gaaf filmpje. Ik heb het meteen doorgestuurd to the friends that matter! Bedankt en wat is dit een leuk forum jongens en meisjes! Ik kan inmiddels geen dag meer zonder. Ik krijg hier zoveel verschillende inzichten en feiten. Zilverpaul, bedankt voor de opportunity.

 • The Age of Kali

  De politieke leiders zijn zeeeeer tevreden over de oplossing voor Griekenland. Zij kunnen het piramidespel weer even voortzetten, zo is de overtuiging. Bakken met politiek geloofsgeld worden ter beschikking gesteld en zonodig nog veel meer van hetzelfde spul. De USSR roebel maffia van weleer zou de vingers er zeer gulzig bij aflikken.
  Iets anders, goud en zilver zijn edelmetalen en worden daarnaast zeldzame metalen waar binnen enkele jaren zeer heftig voor betaald zal worden. Dat kan zelfs een eerste jaars student monetaire economie helder hebben. Het enige dat ie hoeft te doen is schijt hebben aan de Stalinistische onzin die zijn arrogante blablabla prof hem mededeelt en slechts heel even zijn gezond verstand gebruiken.

 • temp242

  Géén nood beste Greetjes, morgenvroeg zullen de onafhankelijke ratingbureau’s wel eens goed gaan inhakken op Fantasieland, vergeet niet dat ze de “redding’ van de ‘redding’ zien als een (gedeeltelijke) default, en gelijk hebben ze !

 • greetjes

  Zo, de US dollar is aan het inkakken!

 • RB

  Max Keiser: ‘Italy’s 2400 Tons Of Gold Are The Real Target Of IMF Terrorists’

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P1HKr5qDXlA

  One to watch. Keiser heeft wel vaker gelijk gehad.

 • Jullie

  Wat motiveerd ons om bepaalde dingen te doen ?
  Kijk dit filmpje, naast de geweldige animatie ook nog een een zeer interessante boodschap.
  Het kijken meer dan waard, en je leert en herkent er waarschijnlijk wel wat van.

  http://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc&feature=player_embedded

 • pietje

  Er is nog niets zeker over de top over de euro.
  Ook al beweren de media anders.
  Er is alleen een soort van akkoord op hooft lijnen.
  Maar over de invulling staat men nog steeds lijnrecht tegen over elkaar.
  Anders stonden ze nu wel buiten handen schuddend voor de camera’s.

 • Piet3

  @zilverpaul
  Beetje laat, maar:
  Het stukje van SilverJohn moet wel genuanceerd worden zoals deze persoon aangeeft:
  http://www.youtube.com/watch?v=0rWrWesKyXM
  Let wel dat ook deze persoon ook bullish is zoals velen van ons.

 • greetjes

  @Pieter- Jan
  Gerald Celente noemt Obama: Obomba ;-)

 • greetjes

  @Jullie
  Helemaal mee eens, ik ben ook een fan van Ron Paul. En toch zou hij een heel klein beetje aan zijn image moeten doen want effectief spreekt hij te weinig Amerikanen aan.

 • greetjes

  D’r zit weer iemand met een dronken kop aan de manipulatieknop van zilver en goud. Gisteren rond dezelfde tijd ook al ;-}

 • Edwin

  Bah, oplossing van schuld is weer meer geld, dus schuld. Tegen een lagere rente dus makkelijker om nog meer schuld weg te zetten.
  Geweldig, wanneer snappen die mensen nou eens dat MEER van HETZELFDE niet werkt?
  Oh ja, we doen er ook nog even Ierland en Portugal bij…..

  Heeft iemand soms zo’n dier met gouden eieren gevonden of zo?

 • The Age of Kali

  @Gerard
  Je weet er weinig van, zo te lezen. De Arische cultuur is helemaal niet de bakermat van het nationaal socialisme. De bakermat van het nationaal socialisme is oa de vrede van Versaille en de frustraties die daaruit voortkwamen, terecht of onterecht.
  Het hakenkruis komt er ook niet rechtstreeks vandaan, de Swastika, het wiel van tijd, staat nl. niet gedraaid. De Nazi’s hebben de Arische cultuur (bewust?) verkeerd begrepen en iig erg gecorrumpeerd. Het tragische Nazi-plan is jammerlijk mislukt, zoals we allemaal weten.
  De Arische cultuur is wetenschappelijk, positief, krachtig en vrolijk. Heeft dus niets met Nazisme te maken alhoewel de Arische cultuur zeker een krachtige staat kent.

 • The Age of Kali

  @Rien
  Nee beste Rien, dat is een erg onjuiste onjuiste conclusie.

 • Gerard

  @Jullie
  Mijn idee ook!

  Ron Paul for president!

 • Jullie

  @ Gerard, Ron Paul is juist een van de weinige personen waar ik het VOLLEDIG mee eens ben.

  Hij heeft overigens onlangs een nieuw boek geschreven, moet hem nog wel lezen.

  Maar al zijn boekwerk is een aanrader om te lezen, die man kan zo fantastisch helder uitleg geven. Niks geen moeilijke woorden of begrippen, het enige dat nodig is om zijn verhaal te begrijpen is om wat basis kennis te hebben in financiele termen.

  Aanrader voor iedereen om de man te lezen, en te volgen.

  Letterlijk de George Washington van onze tijd, wat mij betreft mag hij op het laatste plekje komen op Mt. Rushmore.

 • Henk

  Gerard :
  Laatste nieuws.
  De ECB is toch bereid gevonden meer geld te printen om uit te lenen aan Griekenland!
  Iets wat de ECB eigenlijk niet meer wilde.
  We stellen de landen-faillisementen weer een jaarje uit.
  De champagnefles mag open!

  En meteen gaan goud&zilver omlaag; de schuldproblemen zijn blijkbaar opgelost :-)

 • dejan

  @Gerard
  Even respijt nog, dat is niet verkeerd.

 • Gerard

  Laatste nieuws.
  De ECB is toch bereid gevonden meer geld te printen om uit te lenen aan Griekenland!
  Iets wat de ECB eigenlijk niet meer wilde.
  We stellen de landen-faillisementen weer een jaarje uit.
  De champagnefles mag open!

 • RB

  @ Rien

  Verwar je hier ‘iets’ niet met ‘niets’?

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @The Age of Kali
  “Het is belachelijk om niets aan ondersteuning voor zwakkeren te doen als overheid”

  Dus jij wilt niets voor de zwakkeren doen? Laat het maar door de overheid (dus anderen) opknappen?

 • Gerard

  @RB
  Ze waren destijds op zoek naar de ideale levensvorm en kwamen hierbij uit. Ik heb daar lang geleden wel iets over gelezen, maar weet niet waar. Volgens mij staat dat in Mein Kampf omschreven. Zou ik na moeten kijken, weet ik niet.

 • RB

  @ Gerard

  Ja, maar waarom kiest een Nationaal-Socialistische partij uit Duitsland voor een cultuur uit dat gebied? Ik ben er nog steeds niet achter.

 • Gerard

  @The Age of Kali
  De “Arische” cultuur is de bakermat van het Nationaal-Socialisme. Het hakenkruis komt rechtstreeks daar vandaan. Waarmee ik niet wil zeggen dat daarom deze Indiase cultuur slecht is.

 • Gerard

  @Pieter- Jan
  Allemaal is wat veel, maar de meesten delen de feiten van Ron Paul zeker niet.
  Odrama is overigens niet de enige die schuld draagt. Hij heeft een efenis van 10 presidenten voor hem mee overgenomen.

 • Gerard

  @Pieter- Jan
  Ron Paul ligt de vinger midden in de zere plek.
  Het volk “eist” van van de door henzelf gekozen regeringen dat elke burgen van wieg tot graf door de overheid onderhouden wordt. Iedereen zou MOETEN weten dat dit onmogelijk is. Want dit moet het volk uiteindelijk toch zelf betalen. Nee, zeggen de regeringen vervolgens, dat hoeft het volk niet zelf te betalen, dat geld gaan we gewoon lenen bij de banken.
  Daarmee zouden de banken de gevangenis in moeten? Kan ik even niet volgen.

  Maar hiermee zijn we er nog niet. Het volk wil DOORGAAN met lenen door de overheid bij de banken. De meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt 4 miljard bezuinigen op een tekort van 40 miljard “per jaar” al te veel. “slechts” 10% van het tekort!
  Indien het volk en hun gekozen politiek niet wil inzien dat dit niet eeuwig door kan blijven gaan, zal het volk geconfronteerd worden met overheden die omvallen. Een failliete overheid zal geen ambtenarensalarissen meer kunnen betalen, geen gezondheidszorg, politie, brandweer, leger, scholen, uitkeringen. Dat gaat allemaal stoppen, ook al kunnen we ons dat niet voorstellen. Dit gaat ook nog samen met waardeloos geworden geld.
  Dit gebeurt allemaal omdat het volk gewoon door wil blijven gaan met geldverspilling door hun regeringen, en dat geld bij banken willen blijven lenen.
  Uiteindelijk zullen de begrotingstekorten in HEEL Europa en VS boven de 7% gefinancierd moeten worden, en dan stopt het overheidssysteem. Let wel, PIGS zitten al op 7% nu.
  Dit gaan wij “live” beleven.
  Dat is de boodschap van Ron Paul. En daar ben ik het voor 100% mee eens.
  Overigens, zijn het gewoon “feiten” die hij noemt, het is GEEN “mening”.

 • high five
 • Edwin

  Uhmmm Ron Paul supporters +1
  hoewel republikein omdat hij bij 1 van de 2 partijen moet horen heeft hij veel goede / afwijkende meningen. Niet 100% eens maar wel iets van 99% :-) erg integere persoon.

 • RB

  @ The Age of Kali

  OK, bedankt. Ik ga mij er – volkomen neutraal – eens in verdiepen. Het heeft me altijd verwonderd dat er wordt gesproken over een Arisch ras, het feit dat de Nazi’s kozen voor een Indiaas symbool als het hakenkruis (dat oorspronkelijk helemaal geen negatieve lading had) en het opmerkelijke gegeven dat in Amerika over “Caucasian” wordt gesproken als men een blanke bedoelt.

  NB. De naam ‘Kali’ had ik al wel opgezocht. Interessante naamkeuze. ;-)

 • Pieter- Jan

  Gerard,

  Waarom ga je ervan uit dat niemand op dit forum het eens is met Ron Paul?
  Hij is een van de weinige parlementariërs met een gezonde kijk op geld, goud en economie. Net als Niguel Farrage uit Engeland. Ik denk dat zij de problemen beter kunnen oplossen dan de man die zich introduceerde met ‘Yes , we can’ Dat is inmiddels verandert in ‘No, we can’t.’ Er is in het verleden veel gemopperd op Bush, maar Obama is een veel grotere ramp voor de VS en de wereld dan Bush. Op verschillenden fora wordt hij al Odrama genoemd.

 • The Age of Kali

  @RB
  Mij lijkt wanneer je “Upanishads”, “Bhagavad-Gita”, “Vedanta Sutra”, “the Hidden History of the Human Race”, “Sadaputa Dasa”, “the Bhaktivedanta Institute” intoetst er linken tevoorschijn komen die wellicht interessant voor je zijn.

 • panda

  Excuus Kali, had je bericht ontvangen net nadat ik mijn vraag verstuurde.

 • RB

  @ The Age of Kali

  Het wordt steeds interessanter. Heb je wat links naar online info?

 • panda

  Kali ben je alien?

 • The Age of Kali

  @RB
  De Arische cultuur is de oud-Indiase cultuur die gebaseerd is op de wetenschappelijke Vedische geschriften. Niets “Iran”. Dat is de populaire westerse uitleg waar niets van klopt. Blablabla westerlingen doen alles om Indiase geschiedenis en cultuur onderuit te halen omdat ze bang zijn dat de Arische standaard van leven en cultuur hun ziekelijk corrupte, arrogante bestuurs- en samenlevingsvorm (excessieve democratie) en zeer incomplete nep-wetenschap onderuit haalt (sprookje van darwin en oerknal/dom Hawking gezeur).
  Maar ze hoeven niet te vrezen; dat gebeurt toch wel. Velen in het westen hebben het namelijk helemaal gehad met het zgn. establishment en de heersende cultuur dictatuur. Het alternatief is aan iedereen individueel, natuurlijk. Mij lijkt dat de Arische cultuur sterk aan populariteit zal gaan winnen gegeven de serieuze speurtocht van vele jongeren in het westen maar dat gaan we zien. btw Ik ben geen Hindoestaan; wel een blanke Nederlander.

 • RB

  @ The Age of Kali

  De Arische cultuur? Nu word ik nieuwsgierig. Wat houdt dat in? Het onderstaande (bron: Wiki)?

  De term Ariërs werd oorspronkelijk gebruikt als aanduiding voor de Iraanse volkeren en later ook de Noord-Indiërs (Indo-Ariërs), en voor de ruimere etnische groep waartoe deze volken behoren. De Ariërs staan synoniem voor de Indo-Iraans sprekende Indo-Iraniërs. Sinds de Tweede Wereldoorlog wordt vooral in de Westerse wereld dit synoniem gebruikt.

 • The Age of Kali

  @Gerard
  Ik ben het deels eens met Paul, maar op een aantal gebieden ook helemaal niet. Het is belachelijk om niets aan ondersteuning voor zwakkeren te doen als overheid en het is mi ook belachelijk om dope vrij te geven, handel en gebruik ervan te normaliseren. Verder hoor ik Paul nooit over vegetarisme, iets dat bij positieve beschaving hoort. Kortom, Paul heeft een erg beperkte visie.
  Mij maakt het verder geen f*** uit, ik prijs mij gelukkig de Arische cultuur te volgen. En nee hoor, voor de zeurderige jankerTs onder ons, dat heeft helemaal niets met Nazisme te maken. Wel met wetenschap, positieve cultuur en mentale onafhankelijkheid. Oh ja, en met respect voor goud en zilver als geld.

 • high five

  Zucht. Waar jij helemaal niet op ingaat beste Gerard is dat we bij de huidige manier van bankieren failliet gaan op het moment dat we het krediet niet omhoog brengen. Waar je ook niet op ingaat s dat er nog geen een bankier in de gevangenis is beland. Je gaat ook niet in op de derivatenmarkt die we nooit kunnen aflossen. Politici hoor je hier niet over. Waarom niet ?. Zouden ze soms samen met de bankiers werken.?
  De autonome centrale bank in Amerika en Europa doen het goed he. sjonge jonge wat doen ze het goed. Nou succes ermee. Je hebt wel goed opgelet op school, want daar heb je geleerd dat het goed is dat we een autonome centrale bank hebben. En dat praat je nog domweg na.
  Leg de schuld nu niet bij de bevolking want die mag kiezen tussen de ene corrupte politicus van links en tussen de andere corrupte politicus van rechts.
  Wat je het volk kwalijk kan nemen is dat ze het pikken dat een politicus corrupt is. Ik had het met de kapper over Wilders die niet wilde onderhandelen over 1 punt, de pensioen gerechtelijke leeftijd. Een dag na de verkiezing was er te onderhandelen over dit punt. De kapper zei: Ja dat is politiek he. We accepteren dat ze corrupt zijn en liegen. Dan krijg we wat we verdienen.

 • Sander

  @Gerard

  Helemaal bij het volk zelf?
  Als ik , stel, een cokedealer zou zijn met een stuk of 20 klanten, die een groot deel van hun inkomsten bij mij komen inleveren maakt dat van mij dan een heilig boontje?
  Bergrijp ik niet wat de coke financieel met hen en hun gezinnen doet?

 • AJ

  @Gerard

  Zonder het zelf te beseffen heb je een uiterst positief mensbeeld. Je gaat er namelijk van uit dat ieder mens slim genoeg is (of zou moeten zijn) om financiële kwesties te doorzien. Helaas zijn veel systemen (niet alleen financiële) in onze maatschappij te ingewikkeld voor de gemiddelde burger. En van degenen die wel slim genoeg zijn, is ook nog een stevig percentage totaal niet geïnteresseerd. Dat is een recept voor een totale catastrofe. En ziedaar, die catastrofe herhaalt zich dan ook elke 60 jaar of zo.
  Dan begint men het weer in zijn portemonnee te voelen, wordt boos (door sommigen ook wel ‘wakker’ genoemd) en komt eindelijk in actie. Het is jammer dat het steeds weer zover moet komen, maar de massa interesseert zich nu eenmaal meer voor hoofddoekjes en voor Yolante Cabau’s nieuwste aanwinst.

 • Gerard

  Speciaal voor High Five.

  Het probleem uitgelegd door Ron Paul!
  Ron Paul aan het woord in de senaat over het schuldenplafond.

  Met Ron Paul zal niemand het eens zijn op dit forum, maar raad je aan toch eens te kijken.
  Hij zegt namelijk hetzelfde als ik in de heftige discussie hierboven.
  Hij zegt letterlijk: De schuld ligt helemaal bij het volk zelf (dus niet bij de banken). Iedereen vindt dat de overheid alles voor je moet regelen van wieg tot graf. Dit is fout, want dit is onbetaalbaar en zal dus leiden tot een zekere default. Dit moet je aanpakken en NIET het schuldenplafond. De KERN van het probleem. Vanaf minuut 3.30.

  Alstublieft!

  Must see:
  http://www.realclearpolitics.com/video/2011/07/19/ron_paul_we_will_default_because_the_debt_is_unsustainable.html

 • temp242

  En dan nu een afsluitertje.
  Welterusten.

  http://youtu.be/R36CixkIaIc

 • temp242

  @TEMP999
  ZIEHIER MIJN BRON(lol)

  http://youtu.be/KNBPxfjPPMc

 • Gerard

  @Zilverpaul
  Manipulatie is overduidelijk in beeld gebracht in dit filmpje. Geweldig!
  Maar wat mij opvalt, “HET WERKT NIET MEER” !
  We nu dus weer gewoon boven de $ 40.

 • temp242

  En dan nu reclame:

  http://youtu.be/oq6KbPV-J_Q

 • temp242

  Gerard :Zoals ik gisteravond al opmerkte. Zilver is een keurig uptrendkanaal aan het vormen. Vanaf vandaag heb je mooi de onder- en bovengrens van dat kanaal in beeld. Daar hoorde dus absoluut de kleine daling van 2 dagen bij. Maak je dus geen zorgen. De trend is omhoog, maar met veel hogere volatiliteit. Bij “fundamentele” onzekerheid zie je dit altijd. Product van angst.
  De VS beurzen lijken nu een downtrendkanaal te vormen. Maar helemaal zeker ben ik ook niet. De meeste analisten zien nu een uptrend op korte en middellang. Dit zie ik niet.Voor degenen die graag eenzijdig speculeren op stijgende en dalende beurzen: dit gaat gegarandeerd geld kosten.

  Dank je Gerard voor deze posting.MVG.

 • Gerard

  Zoals ik gisteravond al opmerkte. Zilver is een keurig uptrendkanaal aan het vormen. Vanaf vandaag heb je mooi de onder- en bovengrens van dat kanaal in beeld. Daar hoorde dus absoluut de kleine daling van 2 dagen bij. Maak je dus geen zorgen. De trend is omhoog, maar met veel hogere volatiliteit. Bij “fundamentele” onzekerheid zie je dit altijd. Product van angst.

  De VS beurzen lijken nu een downtrendkanaal te vormen. Maar helemaal zeker ben ik ook niet. De meeste analisten zien nu een uptrend op korte en middellang. Dit zie ik niet.
  Voor degenen die graag eenzijdig speculeren op stijgende en dalende beurzen: dit gaat gegarandeerd geld kosten.

 • temp242
 • The Age of Kali

  @Zilverpaul
  Natuurlijk wordt zilver gemanipuleerd. De overheden en banken zijn onze tegenstanders. Het zou “nogal” naïef zijn te denken dat het anders is.

 • The Age of Kali

  Wanneer staan er vele mensen in de rij bij de banken voor goud en zilver? Die het vervolgens niet hebben … maw Wanneer is Rolf multimillionair?
  Ik denk in 2012.

 • Zilverpaul

  Nog steeds getwijfeld aan de manipulatie van zilver?

  Nog steeds een hard hoofd in wat betreft de komende stijging van zilver?

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Y–jCrDOSjk

  met vriendelijke groet,
  Zilverpaul

 • high five

  Uiteindelijk gaat de dow / goud ratio naar 1

  With continued volatility in gold and silver, today King World News interviewed Peter Schiff, CEO of Europacific Capital. When asked about the action in gold Schiff stated, “This had been the longest winning streak for gold since 1980 as far as consecutive up days. I think more importantly the Dow Jones broke down Monday to less than 7.8 ounces of gold, that’s the first time it has been below 8 ounces in this entire bull market.

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2011/7/20_Peter_Schiff_-_Silver_Will_Eventually_Trade_Over_$200.html

 • high five

  kennen jullie deze site al. Deze is van Micha Kat
  http://www.silvertv.tv/

 • temp242

  Beste ‘temp’999, excuseer me voor daar even, maar ja, ik zet u ook niet als eerste belachelijk. Laat duidelijk zijn dat ik bronnen heb, ja! Maar wel géén geschreven, zo gek zijn ze nu ook weer niet. Dat het fout loopt, ja, ten eerste heb je daar zelfs geen bronnen voor nodig, de bronnen helpen alleen maar een stapje voor te zijn. Wat een blogger hier al stelde: de ratten (meestal via de bron) verlaten als eerste het zinkende schip, daarmee wil ik niet gezegd hebben dat ik een rat ben. Wat betreft het ‘onzichtbare’, wel ik kan het net zo goed omschrijven als mist, beurzen, vooral de financiële aandelen tot zelfs plus8%, komaan zeg!, zilver eerst omlaag de dinsdag, vandaag herstelt hij zich, er is gisteren op enkele minuten tijd wel zo’n paar miljoen ounces ‘verkocht’ in de schermerzone, daarom die daling, alles is in deze kunstmatig. Je gaat wat beleven als Fantasieland morgen ‘eendrachtig’ en ‘krachtdadig’ gaat beslissen tot massaal openzetten van de gelpersen van de ECB, àls deze al akkoord wil gaan, alhoewel met die Goldman Boy aan het roer, binnenkort… Dat er zeker in de winter hoge inflatie aan onze deur staat, staat nu al voor 110% vast, en als de Yes He Can Not man tegen 2/8/2011 géén duurzame oplossing heeft krijgen we er nog een oorlog(je) bij.

 • seppel

  ’t Zal voor donderdag zijn Sander, of vrijdag, of………

 • temp999

  achja wat is een angst haaske?
  heel onvoorspelbaar.
  als ge uwe bronvermeldinkes ook op deze blog neer zou zetten, zou de kritiek anders onderbouwd worden. dat het fout loopt is duidelijk, hoe fout het gaat wazig, wanneer fout, morgen mischien???

  inc. bron:
  http://www.wereldgeheimen.nl/wg/index.php?option=com_content&view=article&id=3299:twee-tsunamis-dreigen-de-euro-weg-te-spoelen&catid=43:algemeen&Itemid=71

  en ja dat zilver stijgt is mooi, maar ge moet het idd niet de lucht in kijken.
  dan gaat men ze zien vliegen… last van?
  niet meer data roepen zonder bron onderbouwing…
  een les voor de uwe

 • temp242

  Sander :@ temp 242
  Zou je een poging willen doen om het onzichtbare zichtbaar te maken?Waarom was dit een zwarte woensdag?

  Beste Sander Wait and See.MVG.

 • Sander

  @ temp 242

  Zou je een poging willen doen om het onzichtbare zichtbaar te maken?
  Waarom was dit een zwarte woensdag?

 • high five

  Gerard zie je dat de GBL sept niet door de 129,38 is gekomen.

 • cp

  @CP
  kies eens een ander nick! :)

 • temp242

  temp999 :@temp242
  hoe gaat het met de zwarte dinsdag/woensdag?toch weer uwe vingertjes gebrand….
  of heeft u hier nog ene verklarinke voor?

  Kan ik er iets aan doen, dat JIJ met je minimale brein het onzichtbare niet kan zien? Wat doe je hier trouwens op dit forum??? Kijken als je zilver naar boven schiet??? Angsthaas.

 • high five

  We staan alweer boven de $40,-. Koers van JPM staat op $41. Er komt een tijd dat staat zilver hoger dan dzjeepie.

 • temp999

  @temp242

  hoe gaat het met de zwarte dinsdag/woensdag?
  toch weer uwe vingertjes gebrand….

  of heeft u hier nog ene verklarinke voor?

 • AJ

  @CP
  Islamitisch bankieren?

 • CP

  Als alle schulden op nul worden gezet begint het verhaal weer gewoon van vooraf aan.
  Rente zorgt altijd voor schuld. Tijd voor een systeemverandering dus.

 • Gerard

  @high five
  Daarom moet die spiraal van steeds MEER schulden maken doorbroken worden.
  Als overheden bereid zouden zijn begroting op NUL te zetten, dan zouden onze achterkleinkinderen onze generatie “schuldenverslaafd” ooit afgelost kunnen krijgen.

 • Mike

  Pietje

  http://goldsilver.com/video/silver-update-caught-in-the-act-the-comex-is-a-completely-and-utterly-corrupt-market/

  Hier gaan ze daar ook op in. Het is toch zo opzichtig dat deze markt gemanipuleerd wordt.

 • high five

  Gerard, hoe het ook zij en is ontstaan. We zijn het allebei eens dat de bankiers de baas zijn en dat er geld moet komen dat niet zo maar uit het niets kan worden gecreëerd.
  Nu op dit moment maken ze geld door een paar muis klikken en vragen ze rente daarvoor. Daardoor zijn ze zo rijk en machtig geworden dat ze letterlijk onaantastbaar zijn.

 • Gerard

  @high five
  Volgens mij begrijp je nog steeds niet wat ik bedoel.
  Wij burgers en volksvertogenwoordigers hebben ZELF de banken zo machtig gemaakt!
  Erger nog, iedereen wil daar blijkbaar mee door gaan, gezien de opmerkingen.

  Zucht, met een voorbeeld dan.
  Stel, jij vedient 2000 per maand maar je geeft 3000 per maand uit. Je moet 1000 per maand gaan lenen. Jij hebt een maandelijks begrotingstekort van 1000. Dat leen je bij mij want ik ben bankier. Ik betaal je elke maand 1000 en jij betaald mij rente. Maar ik wil wel een onderpand. Eerst jouw huis, dan jouw auto, dan jouw salaris, jouw grond, dan jouw vrouw. En dat gaat zo maar door.
  Op een bepaald moment heb jij gewoon niets meer te zeggen, maar ben IK de baas over wat jij doet!
  Dat is wat er gebeurt wanneer volksvertegenwoordigers jaar over jaar begrotingstekorten bij de banken neerleggen. Zoals ik in het voorbeeld baas geworden ben over alles wat jij doet, zo zijn nu ook de banken de baas over de volksvertegenwoordigers.
  Dit moet je niet willen. En dit hadden ze kunnen voorkomen.
  Helaas halen politieke partijen de meeste stemmen indien ze aangeven schijt te hebben kloppende begrotingen. De topper is natuurlijk de PvdA en D66.

 • AJ

  @pietje
  Volgens Eric Mecking gaan ze hand in hand. Misschien dat beleggers standaard een percentage zilver meepikken als ze goud aankopen, just in case. Net als wij eigenlijk, maar dan andersom, of zoiets.

 • high five

  Gerard, in mijn visie bepalen de bankiers en de too big too fail wat de politici moeten doen. Dit is zeker zo in de anglo amerikaanse commonwealth. Als de politici het schulden plafond opschuiven, dan gebeurt dit in opdracht van de bankiers. Wat dat betreft zijn mijn ogen in 2008 goed open gegaan. Ik hoop de jouwe ook. wow..bank bestuurders behielden gewoon hun bonus en hoefde niets, dan ook niets in te leveren en dit voor falend beleid. Salarissen werden zelfs nog flink verhoogd. De topbestuurders die moesten afvloeien hadden gouden parachutes (fantastische afkoopsommen). In amerika kreeg ik meen de bestuurder van Merill lynch nog meer dan 100 miljoen dollar mee.
  Ander voorbeeld dat de heren onaantastbaar zijn. Wachovia bleek voor 378 miljard drugsgeld te hebben witgewassen en kan het settelen voor 160 miljoen ofzo. De hypotheek markt is corrupt vanaf het verstrekken tot aan de foreclosure. Niemand de cel in.
  Voor mij staat vast dat de bankiers de baas zijn.

  Geld komt in beginsel in omloop door een schuldbekentenis.(door de overheid en door partikulieren). In het huidige systeem is het onmogelijk om alle leningen af te lossen. Omdat er moet worden afgelost met interest. Er zijn simpelweg te weinig dollars in omloop om af te lossen met interest. De aflossing kan alleen voortduren door meer krediet op te nemen. Op het moment dat je de krediethoogte niet meer kan vergroten heb je een probleem. In mijn visie verhogen de politici in opdracht van de bankiers de schuld, nog meer dan dat ze dat doen in verband politiek gewin, omdat ze weten dat als de schuld niet wordt verhoogd (doormiddel van consumptie en investeringen door de overheid en de partikuliere sector) het het einde van het systeem is. Als het totale krediet niet kan worden verhoogd is het einde systeem fractional banking.

 • pietje

  Even een vraagje aan de mensen op dit forum?
  Als je naar de grafieken van kitco kijkt lijken zilver en goud een tweeling!
  Maar is goud nou aan zilver gekoppeld of andersom?
  http://www.kitco.com/charts/livegold.html
  http://www.kitco.com/charts/livesilver.html
  wie het weet mag het zeggen.

 • Z.Nelis

  Aanvulling: er zouden weer eens ouderwets koppen moeten kunnen rollen.

 • Z.Nelis

  @AJ
  Geheel mee eens.

 • pietje

  Laten we dit niet vergeten in 1971 is de Inter-Alpha Group of Banks opgezet
  door zes grote grote Rothschild-banken binnen de toenmalige Europese Economische Gemeenschap.
  Deze groep dicteerde van af dat moment wat er moest gebeuren in Europa.
  Overheden hadden weinig tot niets in te brengen.
  Deze groep is in de daar op volgende jaren nog machtiger geworden.

  Dit is op het moment de Europese tak van de Inter-Alpha Group of Banks.
  De lieden die deze banken besturen zijn ook allen lid van de Bilderberggroep.

  • AIB-groep, Ierland
  • Banco Espirito Santo SA, Portugal
  • Santander, Spanje
  • Soc Gen, Frankrijk
  • ING Bank, Nederland
  • Intesa Sanpaolo
  • KBC Bank, België
  • Nordea, Denemarken, Finland en Zweden
  • Nationale Bank van Griekenland, Griekenland
  • Commerzbank
  • De Royal Bank of Scotland Group, UK

  Als je hier meer over wil weten raat ik je aan Google Inter-Alpha Group of Banks

 • AJ

  (tweede poging, eerste bericht verdwenen)

  @Z.Nelis
  Inderdaad. Bij ‘private verantwoording’ (die term alleen al) kan ik me echt niks voorstellen. Verantwoording aan wie? Je grootmoeder?
  Het probleem is echter dat publieke verantwoording via het huidige democratische systeem niet meer mogelijk lijkt te zijn. Het is van binnenuit helemaal doorgerot. Het wordt tijd voor een democratisch reveil.

 • Jullie

  Shorts voor morgen :

  $1,550 7,427
  $1,555 1,530
  $1,560 2,073
  $1,565 490
  $1,570 2,924
  $1,575 2,303
  $1,580 1,431
  $1,585 408
  $1,590 895
  $1,595 391
  $1,600 22,941

  Als we boven de 1600 kunnen komen zou dat heel erg mooi zijn, het rijtje short contracten die daarna komen hebben pas een piek op 1750, met 12427 contracten.
  Gaat spannend worden.

  JPM is hem overigens wel aan het knijpen, en zit een hele grote short squeeze aan te komen.
  Het schijnt dat heel veel middelgrote fondsen short zijn gegaan om zo samen met JPM mee te profiteren.
  Dat zou er nog wel eens heel erg om kunnen gaan hangen… wanneer het te link gaat worden, niet iedereen heeft zulke diepe zakken als JPM.
  JPM kan wel wat verliezen hebben door short-contracten die ploffen, de meeste middelgrote fondsen willen dit risico niet.
  Liever wat verlies nemen als helemaal niets…

  Nogmaals, een grote short squeeze is heel erg goed mogenlijk.
  Vandaag en morgen zijn spannend.

  Ik zou er haast weer wat electronisch goud en zilver voor kopen, gewoon om de druk op te voeren… let’s fight ‘em !

 • Z.Nelis

  @AJ
  Het is al zo erg dat zelfs defensietaken worden uitbesteed aan de private sector in de VS.

  Controle en verantwoording. Daar zou het om moeten gaan.
  Ik vermoed dat Gerard het daar ook mee eens is maar dat hij die controle en verantwoording niet als een publieke zaak ziet. Echter, verantwoording (voor zover er daadwerkelijk sprake is van verantwoording) heeft per definitie een publiekelijk karakter. Met ons kent ons praktijken rekenschap afleggen voor al dan verkeerd gebleken beleid brengt enkel diegenen verder die daar bij gebaat zijn: de nabobs van deze tijd.

 • gordijnen

  Wij gaan weer omhoog met zilver.

 • rob

  @Gerard

  Het is niet vrijwillig, Gerard. Bankieren op hoog niveau doet men met een pistool tegen het hoofd. En of je dan vervolgens dat documentje daar en daar wilt tekenen.

 • gordijnen

  @Gerard

  De vraag is volgens mij wie het in de wereld het voor het zeggen heeft en wie wij denken dat het voor het zeggen heeft.

  Verder ben ik altijd met je commentaar eens en blij met de bijdrage die je hier levert.

 • gordijnen

  @gordijnen

  Hier nog de link van renaissance 2.0 lesson 1 t/m 6

  http://www.youtube.com/watch?v=l37RhdFGVsM

 • Gerard

  @gordijnen
  Ik zie niet zozeer het verband met de Renaissance.
  Het gaat mij erom dat hier zeer tegenstrijdig is. Van de ene kant keurt men de “Oostenrijkse school” goed (zeg maar 1949 – 1971), maar tegelijkrtijd wordt gevonden dat sukkels die voor 4 jaar gekozen worden vanwege een mooie babbel zomaar een eind raak mogen printen zonder controle.
  Dit staat toch echt tegenover elkaar.
  Het is OF het een OF het ander.

 • gordijnen

  @Gerard

  Voor alle duidelijkheid een antwoord op de vraag wie verantwoordelijk is voor de schulden.

  Renaissance 2.0 les 1 t/m 6 dacht ik. Hier wordt goed uitgelegd hoe de financiele wereld in elkaar zit.

  Dit al eerder geplaatst.

 • Gerard

  Sterker nog. Het overgrote deel van de bevolking vind het nog steeds prettig om de rest van je leven je halve salaris (aan rente) aan de bank te schenken. Je wordt zelfs voor gek verklaard als je je hypotheek aflost.
  Je krijgt van de overheid een klein beetje belasting terug op die rente en dezelfde renteaftrek wordt 2 regels verder onder het belastingformulier er weer netjes bijgeteld als huurwaardeforfait.
  De Nederlandse bevolking kan echt niet rekenen!
  Daarom heeft de Nederlandse bevolking ook de hoogste schulden ter wereld.

 • Gerard

  @RB
  Onder “volksvertegenwoordiger” versta ik onder de mensen die we voor 4 jaar gaan kiezen.

  @AJ
  Obama hadden ze ook gekozen.
  Maar dat Goldman Sachs de macht daar in handen heeft, is een HEEL ander verhaal.
  Dat is het GEVOLG van jarenlang als dolle idioten geld over de balk smijten. Het is NIET de OORZAAK.
  Je draait oorzaak en gevolg om.
  M.a.w. wij gaven heel “bewust” de banken heel veel geld, en dan gaan we zeggen, de banken hadden niet zo rijk moeten worden.
  Nog anders gezegd: De banken hadden nooit aan de macht kunnen komen indien de volksvertegenwoordigers de begroting jaar op jaar op orde hadden gehouden.
  Draai dus “oorzaak” en “gevolg” niet om.

 • AJ

  @Gerard
  De VS-overheid ís allang geprivatiseerd. Dat is juist het probleem. Dat die ‘volksvertegenwoordigers’ allang in private handen zijn. Kijk maar waar die lui vandaan komen: Goldman Sachs, nog een keer Goldman Sachs, etc. Alles wat zij doen, en onze overheid ook trouwens, is voor de rijken. Dat is al heel lang zo.

 • RB

  @ Gerard

  De term ‘volksvertegenwoordiger’ is m.i. besmet. Dit zijn geen mensen die het volk vertegenwoordigen, maar hele andere belanghebbenden. We hebben het hier over de mensen die regelmatig uitstotteren “Met de kennis van nu…” – waarmee ze eigenlijk hetzelfde zeggen als “Wir haben es nicht gewusst”.

 • Gerard

  @rob
  Let op dat je het paard niet achter de wagen spant.
  Natuurlijk verdienen banken geld met schulden verkopen. Dat is waar banken van leven.
  Maar volksvertegenwoordigers waren toch niet verplicht om zoveel schulden te maken?

  Als jij 2000 per maand verdient, en je maakt er 3000 per maand op. Mij lijkt dan dat je ooit in de problemen komt. Dan kun je daar de bank toch niet de schuld van geven?

 • rob

  @Gerard

  Natuurlijk heeft de FED het wel gedaan, Gerard. Bedenk dat bankiers alleen verdienen als er schuld wordt gecreëerd. Dus zorgen ze ervoor dat die schulden er ook komen. Overal ter wereld waar de bankiers ten tonele verschijnen (o.a. Wereldbank, IMF) stijgen de nationale schulden explosief.
  Bankiers zijn in wezen dealers die onze nationale regeringen van ‘drugs’ oftewel geld voorzien, de ‘pushermen’. En natuurlijk dansen de overheden naar de pijpen van de werkelijke machthebbers, de bankiers en geldschieters uit de medische en olie-industrie. Zonder de ‘drugs’ wordt het regeren een stuk moeilijker voor onze volks’vertegenwoordigers’.

 • Gerard

  @high five
  “De geldpers moet in handen zijn van volksvertegenwoordigers die worden afgerekend op hun daden en woorden. ”

  Dat is nieuw! Sinds wanneer dan?
  Volksvertegenwoordigers worden juist NOOIT afgerekend op hun daden en woorden!
  Democratisch gekozen, en na 4 jaar zijn ze weg en komen er anderen (na ons de zondvloed).
  Welke volksvertegenwoordiger werd ooit afgerekend op zijn woorden en daden achteraf ?
  Noem er eens een?

  Juist de volksvertegenwoordigers “eisen” dat de geldpers steeds harder moet draaien. Aan de volksvertegenwoordigers hebben we deze crisis te danken.

  Misschien is het je ontgaan, daarom zeg ik het nog maar een keer: De “volksvertegenwoordigers” van de VS hebben 14.500 miljard schulden zitten maken.
  DAT HEEFT “NIET” DE FED GEDAAN!
  Eigenlijk had je dat moeten weten, zolang op dit forum.

 • high five

  @Safi Ach ja. Een kanon is het verlengstuk van de machthebbers libido.

 • RB

  Jim Rogers: Amerika is failliet
  De befaamde investeringsgoeroe Jim Rogers zei in een interview met The Economic Times in India dat de VS allang naar een lagere kredietstatus had gemoeten. ‘What are they waiting for ? America already should be downgraded’ zei hij in een exclusief vraaggesprek over de VS zijn AAA kredietstatus en de plannen van de drie creditratingagencies.

  ‘De kredietbeoordelaars zitten al 10 tot 15 jaar fout’, zegt Rogers. ‘Amerika is bankroet. Waar hebben we het over ? ‘ In het interview zegt hij verder dat een flinke marktcorrectie absoluut op zijn plaats is maar dat dit helaas wordt gedempt door het onbeperkt drukken van dollars. Met de komende presidentsverkiezingen in zicht (2012) zal het scheppen van geld out of thin air nog wel een tijdje doorgaan, verzucht hij.

  Jim Rogers steekt zijn geld liever in Azië dan in het bankroete Westen. Hij geeft toe dat er in de Chinese onroerend markt veel luchtbellen zitten maar ziet dit anders dan de Amerikaanse situatie. Het grootste probleem voor China vindt hij niet een burgeroorlog, epidemieën, depressies of opstanden. Daar kan je van herstellen. De grootste dreiging is volgens hem het komende gebrek aan water. Naar zijn zeggen investeren de Chinezen enorme kapitalen om dit probleem op te lossen. Op zijn beurt ziet Rogers schoon water als een belangrijke investeringskans in de toekomst.

  In 1999 ondernam Jim Rogers met zijn vrouw een reis van 1.101 dagen door 116 landen met een speciaal geprepareerde Mercedes sportwagen. Na afloop schreef hij de bestseller Adventure Capitalist. Hierin noteerde hij zijn ervaringen met alle overheden, bureaucraten, NGO druktemakers en VS buitenlandse-zaken-bobo’s die zij op ieder van de zes continenten tegenkwamen. Quote: ‘Je komt van een land meer te weten via een hoerenmadam of zwarte verkoper dan via een ontmoeting met de minister van buitenlandse zaken.’

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/07/jim-rogers-amerika-is-failliet/#more-94973

 • high five

  Gerard, zwitserland is een pure democratie. Als je de geldpers aan een dictator of aan een groepje elite geeft dan wordt daar misbruik van gemaakt. De geldpers moet in handen zijn van volksvertegenwoordigers die worden afgerekend op hun daden en woorden. Het beste is natuurlijk een geldsoort die niet zomaar kan worden bijgemaakt, dan wordt het al stukken moeilijker voor de elite. (Geld belazeren gebeurt toen ook wel, kijk maar naar de grieken en de romeinen)

  Ik denk dat WO3 van start gegaan is vanaf 9/11/2001. Het is een oorlog op meerdere fronten. Het gaat om grondstoffen, het gaat tussen de parasieten en de werkpaarden (om controle te behouden moeten een paar miljard werkpaarden worden uitgemoord en aanzienlijk worden verarmd). Het gaat om de anglo amerikaanse elite en de elite uit de opkomende en olie producerende landen. (de NWO is tot nu toe zo stom om niet de elite uit rusland en china toe te laten in hun clubje)

  Je ziet dat presidenten niets anders dan spreekpoppen zijn voor de macht die er achter zit. Obama zet het beleid van zijn voorgangers keurig voort. Na Afghanistan en irak, heeft de NWO het nu openlijk militair aan de stok met Pakistan, libië, Yemen, Somalië. Onder Obama wordt de leugen ‘the war on terror’ langzaam in geruild voor de leugen die bij zijn vredesduif image hoort ‘Humanitaire oorlog of liever humanitaire kinetische aktie’. Osama werd dan ook gevonden en gedood, het tijdperk Bush wordt hiermee afgesloten, natuurlijk krijgt Obama ook nog te maken met terreur van de aanhangers van Osama die op wraak uit zijn. Ik verwacht pas vuurwerk (letterlijk) in september. Obama/UN moet nog wat humanitaire militaire aktie uitvoeren in Libië en syrië en waarschijnlijk ook in pakistan en/of iran, maar dan wel met grondtroepen.

  Derhalve ben ik ook totaal niet bang dat het schulden plafond niet wordt verhoogd en dat Bernanke stopt met het opkopen schuldpapier. Obama/UN hebben nog veel te veel mooie plannen voor de mensheid in petto.

 • The Age of Kali

  Er staat een artikel op Marketwatch over de grote kans, wat de schrijver betreft, dat de eurolanden overgaan tot het massief bijdrukken van politiek geloofsgeld. Dat laatste is slechts een druk op een knopje tegenswoordig, natuurlijk. Best geloofwaardig artikel mi. Enfin, we wachten donderdag af.

 • RB

  @ Safi

  Oorlog is soms wel handig, ja. Er kan lekker aan worden verdiend en je kunt bepaalde beslissingen sneller doordrukken. Oorlog is uiteraard ook behoorlijk dodelijk, maar meestal is het niet de elite die zand, gifgas en DU munitie staan te happen in het veld.

  Zoals de Tweede Wereldoorlog (Blitzkrieg e.d.) niet echt leek op de Eerste Wereldoorlog (loopgravenstrijd), zal de Derde Wereldoorlog ook niet lijken op z’n voorgangers. Misschien is nummer drie al aan de gang, middels overvallen op landen als Afghanistan, Irak, Pakistan, Jemen, Somalië, Libië en Syrië. De zogenaamde Arabische Lente wordt ondersteund als dat uitkomt, maar in bijvoorbeeld Bahrein en Gaza wordt e.e.a. genegeerd of onderdrukt. De Derde Wereldoorlog zal waarschijnlijk draaien om grondstoffen en macht en gaat daarmee tussen elite en klootjesvolk. Het is een meerfrontenoorlog en zal merkbaar zijn op gebieden als (internet)vrijheid, voeding, medicijnen en veiligheid. Wat dat laatste betreft: vandaag begint een proef van de Nederlandse politie waarbij mensen op straat hun vingerafdrukken kan worden afgenomen, waarna deze direkt online worden opgeslagen en gecontroleerd.

  Het water in de ketel begint warm te worden en de kikkers krijgen het benauwd.

 • RB

  @ Safi

  Goud is uiteraard interessant, maar hier speelt het volume mee. Voor 1 ounce goud kun je ook zo’n 35 zilveren munten kopen. Stijgen die 2 euro in waarde, dan heb je 70 euro (virtuele) winst. Dat zie ik die ene gouden munt nog niet zo snel doen. Bovendien zijn zilveren munten juist vanwege de lagere waarde wat makkelijker verhandelbaar.

  Ik heb zelf wat gouden munten aangeschaft in 2006, voor zo’n 525 euro per stuk. Vergeleken met de prijzen nu was/is dat natuurlijk wel heel lucratief.

 • Safi

  @RB

  Waarom krijg ik toch dat gevoel dat de machthebbers zo graag oorlog willen? Is het niet Iran, dan is het China.

  Ze zijn er zo op gebrand om schokgolven door de wereld te sturen. Is een economische crisis van omvang niet genoeg?

  Wat gordijnen heeft gepost over aspartaam, er is ook een oorlog bezig tegen ons op gebied van gezondheidszorg en gezonde voeding. Om niet te spreken over het verlies aan privacy.

  Scholen gaan straks bepalen tezamen met centra voor jeugd en gezin hoe kinderen moeten opgroeien en waar ze aan moeten voldoen.

  Eigenlijk is het al heel lang oorlog.

 • Safi

  Bij Galileo gisteren (een Duits programma waar van alles wordt uitgelegd; wetenschap zou ik het niet noemen…) werd duidelijk dat Duitse jongeren nu hun geld in vooral goud, maar ook zilver steken. De euro heeft te veel aan waarde ingeboet. Als al het Duitse goud bij elkaar gebracht zou worden, zou het een aardige afmeting hebben.
  Al eerder werd bij Galileo goud aangeprezen. Zie ik niet zo snel hier gebeuren.

 • RB

  @ The Age of Kali

  Het gaat niet zozeer om de omvang, als wel om het feit dat een trend wordt ingezet. Irakese olie voor euro’s bleek voor de VS voldoende reden om bij Saddam op theevisite te komen. Iraanse olie voor yuans, euro’s of wat dan ook kon wel eens reden genoeg genoeg zijn om Iran aan te pakken. Dit alles natuurlijk onder het mom van massavernietigingswapens enz. enz. Wie een hond wil slaan, vindt altijd wel ergens een stok.

 • The Age of Kali

  @RB
  Zal dat niet meevallen gegeven de omvang van de oliehandel daarzo?

 • Gerard

  Zilver had vandaag een correctie op de snelle stijging afgelopen week. Niks aan de hand. Alles is veel volatieler dan vorig jaar. Dat geeft onrust in de markt aan. Zilver zit nog gewoon in z’n eerste zaagtand van z’n nieuwe uptrend-kanaal. Zal heel misschien nog even 38 aantikken om dan weer naar 42 te stijgen. Het is niet meer dan een voorspelbare beweging.
  De VS beurzen stegen sterk, en dat is wel even vreemd. Apple had goede cijfers. Ja, wat wil je ook in onze Apple-economie! Apple cijfers trekken zelfs de olieprijs mee omhoog. Hoe gek kan het worden? De gevaarlijke rentestijging van Italie en Spanje gisteren plus de afwaardering van Ierland tot Junk door Moody’s ook gisteren, zijn ze vandaag alweer vergeten. Het is duidelijk; de bijgedrukte dollars klotsen bij de Nasdaq bijna door het dak naar buiten!

 • Gerard

  @RB
  Goed stuk. Wat had marc Faber ook alweer gezegd een half jaar geleden? De echte WO3 begint in de Indische oceaan en zal gaan om grondstoffen.

 • Gerard

  @high five
  En de FED (Gerard vindt dat zo’n goede private bank) maar volhouden dat ze hechten aan een sterke dollar.
  ???
  Heb ik nooit gezegd, high five!
  De FED is geen goede bank, zeker op tegen wat ze doen. Maar je hebt op dit moment geen enkel alternatief. Maar jij vond dat de overheden zelf maar de geldmachietjes moeten laten draaien. En DAAR was ik op tegen. Ik heb toen “feiten” aangedragen waar dat werkelijk gebeurde. Dat was Rusland en ex Joegoslavie. Maar OOK Argentinie en Zimbabwe sloten de centrale banken en gingen zelf geld draaien.
  Jij, en Zilverpaul, willen graag dat Obama de FED opheft en ZELF het geldmachientje gaat hanteren.
  Geef dan gelijk ook maar Papandreus en Berlisconi zo’n geldmachientje. Wat denk je wat er dan gebeurt???
  Is dat dan de oplossing volgens jouw en Zilverpaul?

 • RB

  Iran Opens Oil Bourse

  http://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/Iran-Opens-Oil-Bourse-Harbinger-of-Trouble-for-New-York-and-London.html

  Dit gaat de elite niet pikken. Ik voorspel een aanvaring op korte termijn tussen Israel en Iran.

 • pietje

  @high five
  Zo ver ik het weet is het opgericht door een stel mensen uit silicon valley.
  Mensen uit de nieuwe economie software, computer enz.
  Het is wel een site met een visie en ze operen wereldwijd.

 • pietje

  @high five
  Dat weet ik nog niet ben nog zoekende.
  Maar een soort gelijk artikel is ook geplaatst bij nu.nl wetenschap

 • high five

  @pietje Interessante website pietje. Beetje populistisch misschien. Zit er een commerciële partij achter deze website, wie zijn de redacteuren ?

 • high five

  We zullen het morgen wel lezen/horen wat er aan het einde van de amerikaanse handelsdag gebeurde waardoor de zilver koers 4% zakte. Aandelen en grondstoffen gaan positief de handelsdag uit.

 • pietje

  Dit bericht heeft wel iets met zilver temaken want als dit werkelijkheid wordt
  zal geen zilver meer nodig zijn voor batterijen, accu’s maar zo ver is het nog lang niet.

  Superbatterij van grafiet en water
  http://www.visionair.nl/wetenschap/superbatterij-van-grafiet-en-water/

 • pietje

  Maar nu even serieus.
  Het is wel raar dat zo wel goud als zilver allen bij op de zelfden tijd hardt naar beneden gaan.

 • pietje

  In het 2e kwartaal heeft Goldman Sachs 77% winst.
  Nou nu weten we wie er echt verdient aan zilver en goud.
  Nou Seppel nu weet je ook waar die 4% heen is gegaan
  Ja, ja, ik weet ook wel dit is niet het enige waar ze geld mee verdienen
  Maar het is de naam.

 • pietje

  @seppel
  Had jij dit ook voorspeld dat in1,5 uur zilver 4% zou zakken?
  Als jij mij een datum kan laten zien dat zilver in 1,5 uur 4% is gestegen ben je een knappe. (jongen of meisje)

 • seppel

  Tja, zo is het wel makkelijk gelijk te hebben. Naar boven : yes ! Naar beneden : yes ! Slaagpercentage : 100 %, tenzij je de gruwelijke pech zou hebben dat er helemaal niks zou gebeuren. Wat in deze “zwoele” zomer vrij onwaarschijnlijk is.
  Goede poging Pietje.

 • pietje

  @seppel
  Hij had wel gelijk, bijna een rechtte lijn naar beneden(4% in anderhalf uur) de koers van zilver.
  Had Temp gezegd dat het zou stijgen NEE.
  Hij zij dat er iets spectaculair zal gebeuren hoe spectaculair wil je het hebben!

 • RB

  @ Rudolf

  In Japan en Frankrijk wordt Stevia al toegepast in sommige frisdranken. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Stevia

  Het spul is overal te koop via internet. Het is retezoet (1 mespuntje in een volle bak yoghurt is meer dan genoeg), maar niet iedereen is even gecharmeerd van de zoethoutachtige smaak.

 • http://www.permanenteportefeuille.eu PP

  @Rudolf
  Stevia is vrij te koop. Vorige maand gewoon in een natuurwinkel nog een dispencer gekocht met 100 tabletjes in.

  Via google shops genoeg te vinden.

 • x

  @seppel

  Aha nee dan snap ik het probleem mijn excuus dan richting temp!
  Black wednesday…. we gaan het zien.

 • Rudolf

  Met Aspartaam is niks mis. Ja in grote hoeveelheden is het ongezond, maar dat geldt ook voor zout, suiker en noem maar op. Als je gewoon twee zoetjes in de koffie/thee doet zijn dat verwaarloosbare hoeveelheden. Het wordt pas slecht voor je als je het hele potje zoetjes in één keer in de koffie/thee mikt..

  En dat geweldige “natuurlijke” alternatief genaamd Stevia, wordt nog steeds nergens gebruikt, is nergens te koop (of tegen absurde prijzen) rara…

 • seppel

  @x
  Temp heeft net een om een dag uitstel verzocht, zijn kristallen bol was niet met Dreft gewassen, vandaar.

 • tradewind

  zilver lijkt ff te toppen nu terug naar 37 oid

 • high five

  In 1971 deed de dollar 4,2 zwitserse franken, nu doet de dollar 0.81 zwitserse franken. En de FED (Gerard vindt dat zo’n goede private bank) maar volhouden dat ze hechten aan een sterke dollar.
  http://www.youtube.com/watch?v=pynEbVVNYGs&feature=feedlik

 • x

  Temp242 je zei toch black Tuesday? is meer Red tuesday geworden.

 • temp242

  RB :Goud voor euro’s? Wat heb je daar nou aan?

  Haha Beste RB, een mooie (tijdelijke) vlucht uit het echte leven, genaamd vakantie.
  Natuurlijk niet slim om zomaar Goud om te ruilen voor waardeloze prul. Maar 99,9999% van de mensen leven in het NU.MVG!

 • seppel

  En hup, nog een keertje naar beneden gemasseerd. Doe maar door, morgen nog effe een klein ordertje plaatsen.

 • gordijnen

  http://www.earth-matters.nl/11/1907/verborgen-nieuws/aspartaam-de-europese-gezondheidsautoriteiten-spelen-een-dom-spel.html

  De rotte peren zitten niet alleen in de financieele wereld.

  Aspartaam wat in de meest light produkten zitten, blijkt al heel lang de gezondheid van de mensheid in gevaar te brengen. Voordeel is wel dat het zoet is en geen calorieen bevat.

  Er bestaan ook alternatieven. OGGU uitvinding van een Nederlander. Ook Cola maar dan zonder zoet en kleurstoffen. Dit zou in de krant moeten staan. De ambtenaren zijn erg bezig met symtoom bestrijding en zoeken niet naar de oorzaken van de vele ziektes.

  Heeft niks met zilver te maken, maar het zou zo leuk zijn als je in goede gezondheid nog van je belegging in edelmetalen kan genieten.

 • RB

  Goud voor euro’s? Wat heb je daar nou aan? ;-)

 • greetjes

  Mijn held vandaag op Nationaal Realistisch Dagblad: Michael Ruppert. Hij zei in april al dat de wereldeconomie het uiterlijk volhoudt tot eind juli. Een must see!

  http://nationaalrealistiesdagblad.wordpress.com/2011/07/19/michael-ruppert-economiese-collapse-begint-voor-eind-juli/

 • seppel

  Tja, regenweer en 3600 euro in de pocket. Mooie reis boeken en centen op.

 • high five

  De record prijs van goud was op het NOS journaal vandaag. Leuk joh.

  Volgens de NOS was dit een mooie gelegenheid voor particulieren om hun goud te verkopen. Alle sieraden worden omgesmolten.
  Je zag een man die voor €3600 zijn goud verkocht had. Hij was dik en dik tevreden over de hoeveelheid euries die hij voor zijn goud gekregen had.

 • high five

  Laten we nu eens uitvogelen welke signalen we kunnen verwachten vlak voor het moment dat de pleuris uitbreekt.
  De amerikaanse, duitse en japanse staatsobligaties stegen keurig de laatste 2 maanden terwijl grondstoffen en aandelen werden verkocht.
  Ik ga nerveus worden als voor een aantal dagen deze 3 belangrijke staatsobligaties tegelijkertijd dalen met de aandelen en de grondstoffen.
  Dat zou betekenen dat het geld uit grondstoffen en aandelen niet meer in de obligaties wil. Natuurlijk zullen de centrale banken instappen, maar dan toch.
  Zeker Goud en ik verwacht ook zilver blijven dan als enige over als triple A.
  De obligatiemarkt is een biljoenen markt en goud is een miljarden markt. Als maar een paar % van dat geld uit obligaties naar goud en zilver gaat dan gaat het beste edelmetaal ballistisch. Sta dan niet gek te kijken als op een dag goud met $100 of meer omhoog gaat.

 • Oom Dagobert

  @temp242
  Sorry Temp…. het was ook niet “die zit” maar wel “die zitten” (snotneuzEN). Ik ben geen doktor is de germaanse en wil hier enkel mijn mening kwijt. M.a.w : laat die verbeteringen waar ze zijn. Dank u.

 • temp242

  Das Mädchen zegt dat we tegen donderdag geen spektakel moeten verwachten. Ze heeft gelijk het zal geen spektakel worden, één grote Ramp, dàt gaat het worden.

 • pietje

  Wordt ook wel moeilijk donderdag hier een kamer debat over Griekenland en tegelijk de eurotop.
  Hoe kan Nederland een stampunt innemen als er in de tweede kamer nog niet is besloten?

  De aangedragen oplossingen van de diversen eurolanden:
  Banken laten meebetalen aan de crisis, de uitgifte van euro-obligaties of een verdubbeling van het noodfonds:

  De reactie van Rutte
  ‘Eén gelovige is een kerk; twee gelovigen zijn twee kerken; drie is een schisma.’ Voor economen geldt hetzelfde.

 • temp242

  Oom Dagobert :DE VRAAG: wie heeft vertrouwen in wat…………… Snotneuzen die met de zuurverdiende centen van de brave burger wat ziten te gokken met in het achterhoofd snel hun zakken te vullen ????????????????????Tegen dat gespuis : keer uw reet man !

  DIE ZIT!!! Beste Oom Dagobert, de dag als de overige 99,99999% van het gepeupel (want zo noemen die Gladde Jongens de mensen) goed wakker wordt dan gaat dat Crapuul met Een Das Eraan, daar kan je gif op innemen!(En dat gaat niet al te lang meer duren).

 • pietje

  De weerstand voor zilver licht nu op $40 en voor goud op $1600
  Verwacht dat dit pas gaat veranderen na de uitkomst van de vergadering van de Europese regeringsleiders aanstaande donderdag.
  Misschien nog wel belangrijker wat de uitkomst is van de herfinanciering van de Amerikaanse staatschuld.

 • RB

  Was net ook op RTL-Z. Niemand verwacht komende donderdag een oplossing. Meer chaos en onduidelijkheid wellicht, maar meer ook niet.

 • Edwin

  Er is blijkbaar vertrouwen dat as donderdag DE oplossing eruit komt. Merkel geeft nu al aan dat ze daar niet voor zwicht. Oplossing komt er donderdag dus niet.
  Zie je de beurzen al naar beneden vliegen als iedereen dat bericht heeft gelezen?

  staat op Telegraaf/dft en IEX.nl

 • Oom Dagobert

  DE VRAAG: wie heeft vertrouwen in wat…………… Snotneuzen die met de zuurverdiende centen van de brave burger wat ziten te gokken met in het achterhoofd snel hun zakken te vullen ????????????????????
  Tegen dat gespuis : keer uw reet man !

 • pietje

  @Block
  Ze kunnen niet anders.
  Als ze zeggen koop goud & zilver (wat wij hier allang weten) dan is de gaos kompleet en stort als veelte snel in.(het verhaal van de kikker in het panetje)
  Daar is niemand bij gebaad ieder mens heeft nog altijd zijn eigen verantwoordelijkheid. (Dit geld ook voor Joop)
  Maar het gros van de mensen kijkt liever naar SBS6 en RTL4 leest de krant van slapend Nederland en denkt de waarheid te weten.

 • gordijnen

  @Block

  Gezien de koersen van de aandelen en edelmetalen is het vertrouwen weer terug.

  Ik hoop maar een ding, dat ze goed op hun b.k gaan, binnenkort

 • Block

  Toch ongelooflijk hoe top-adviseurs edelmetalen steeds als een bubble bezien, maar het fiat geld nooit?

  http://kanaalz.rnews.be/z-nieuws-items-goud-doorbreekt-grens-van-1600-dollar

 • gordijnen

  http://fd.nl/beleggen/2011/07/19/bank-of-america-boekt-verlies

  Zeker een bonus waard, als ze zo goed de verliezen binnen de perken houden.

  Vraag mij altijd af, of dit niet was te voorzien, voordat de bonussen werden uitgedeeld.

  De vele financieele autoriteiten zullen hier wel toezicht ophouden.

 • gordijnen

  http://fd.nl/economie-politiek/2011/07/19/ernst-young-huizenprijzen-dalen-tot-30

  Beter verlies snel nemen en de overwaarde stoppen in een ander huis of edelmetalen.

  Misschien kijken mensen nu niet meer zo gek, als ik dit zeg.

 • gordijnen

  @Joop

  Beste Joop.

  Iedereen probeert hier een bijdrage te leveren aan deze site.

  Je kan met informatie doen wat je wilt, maar hou het wel gezellig aub.

  Zwart op wit komt het altijd anders over.

 • RB

  @ Joop

  Geef temp242 en z’n voorspelling even de kans. Het is toch steeds dinsdag.

  (en waarom nou weer dat ‘prutser’ er achteraan???)

 • Oom Dagobert

  Keek net even naar de BEL20. Ze storten zich weer als gekken in de ravijn. Vraag is; wie zijn de kopers ? Snotneuzen die met het geld van anderen spelen. De echte beleggers
  houden zich netjes aan de kant. Staks komt de roze gazet weer met woorden als euforie, feest, gejuich en dan denk ik; zalig wie hier in trapt.

 • Joop

  @temp242

  Zwarte dinsdag toch vandaag? Hoe laat gaat het beginnen dan prutser :-)

 • Safi

  Er was net een korte discussie over wetenschap en dictatuur (ja toch?).
  Hier een korte film dat daar op aansluit. Wel een promo, maar toch interessant.
  Staat bovenaan de pagina.

  http://www.sott.net/

 • The Age of Kali

  @high five
  Inderdaad high five, d’r gaan ook hier dingen gebeuren op dat gebied die men momenteel niet voor mogelijk houdt. Ik wed dat op dit moment 99% van de Nederlanders nog steeds geen goud of zilver aangeschaft heeft voor monetaire doeleinden.
  Maar ach, d’r moeten natuurlijk kopers zijn op 300 USD zilver. Dat is tegen die tijd ongeveer 5 miljoen euro en 100 Zwitserse franc …

 • high five

  @temp999 400 ounce voor een huis klinkt gek he. Maar in amerika gaan enkele foreclosure huizen (is nog wel uitzonderlijk) al voor 400 ounce zilver weg.
  Gaat hier over een paar jaar ook gebeuren.

 • The Age of Kali

  @gordijnen
  Ik ben benieuwd hoe het goud gerelateerd mainstream nieuws is wanneer er enige zeer tijdelijke, zeer marginale opluchting komt in de wereld van het politiek geloofsgeld.

  Misschien zoals doorgaans; “handelaren nemen winst in goud, het stond ook wel erg hoog!” Of wellicht “vlucht in edelmetalen gestopt!”
  En dat zal zo blijven tot 5000, 10.000 en 12.000 USD … En de boer en de slaafse arbeider en de slaafse dienstverlener? Zij ploegden allen voort, braaf luisterend naar de overheid/het establishment en haar spreekbuizen.

 • high five

  @Henk Ik zie ook overal goud- en zilverinkoop stands in winkel centra verschijnen. Heb ook al een folder in de bus gehad waar ik mijn goud en zilver kan verkopen.
  prima teken.

 • gordijnen

  http://fd.nl/beleggen/2011/07/19/paniek-op-obligatiemarkten

  De keuze voor veilige rendementen is op dit moment beperkt.

  Edelmetalen gaan het zeker goed doen deze week.

 • Henk

  J :
  Zag bij ons in het lokale winkelcentrum een stand staan om je goud te verkopen…. zo laat is het dus.

  Dat is juist een erg bullish teken voor goud.
  Als er een stand had gestaan waar je gouden munten kon kopen, dan was dat een bubble alert geweest.

 • temp242
 • J

  Zag bij ons in het lokale winkelcentrum een stand staan om je goud te verkopen…. zo laat is het dus.

 • Gerard

  @Mexican Seastar
  Simpel: Koop in juli uiterlijk augustus, verkoop eind april.
  Geldt ook voor goud. Dit jaar zijn de stieren een maandje eerder wakker dan vorig jaar.

 • Mexican Seastar

  Beste lieve mensen,

  Ik ben een ouwe (on)trouwe gast hier – zoals sommigen al wel weten..

  Ik heb de neiging om mijn zeer irrationele gevoel toch wel kenbaar te maken, bij deze:

  Vorig jaar waren de zomermaanden ook niet veel goeds. Daarentegen, de maand februari was de moment om te kopen, net als dit jaar. Maar februari 2010 was 15 Euro/ounce voor zilver, dit jaar 28-32 Euro/ounce..

  Bij gevolg denk ik: pas oktober – november zullen we weten wat de race van dit jaar echt waard is, en zeker tegen december.

  Ik heb in het begin toen ik in zilver geïnteresseerd geraakte iets gelezen over seizoenen-en-zilverprijzen. Kan het artikel niet terugvinden.

  Wat weten/vinden enkelingen onder jullie hiervan?

  Liefs!

 • Gerard

  Voor de Dow Jones, 11900 zal de eerste steunlijn zijn. Of Bernanke moet zijn geldmachientje weer opstarten. Maar daar geloof ik niet in. Centrale banken zijn uitgepoept! Ze kunnen niets meer. Ik heb het idee dat centrale banken EINDELIJK de politiek hun verantwoordelijkheid afdwingt! Wel 10 jaar te laat. Ik zou echt wel eens weten hoeveel goud die centrale banken ingekocht hebben deze hete zomer. Heel veel, ongetwijfeld!

 • Gerard

  Voor de optimisten onder ons!
  Vrijwel ALLE indicatoren op de VS beurzen staan DIEP in het ROOD! Ik zal de detalis besparen.
  Ben er klaar voor, de “hete” zomer gaat van start. opwarmen aardbol is een feit!

  Ook wat lijntjes getrokken op zilver. Zoals al eerder aangegeven, half augustus op 44 a 45 zit er nog steeds in.

 • Gerard

  @high five
  Mevrouw de Jager was geintje. Meen ik niks van hoor. Ik heb best wel met hem te doen. Hij moet in de pas lopen met de rest van Europa. Je zult maar minister zijn van financieen in deze tijd!
  Arme arme Ho, uhh, Heer de Jager!

 • Gerard

  @sticky fingers
  Het is al eerder gezegd op dit forum. Door mij of iemand anders, weet ik niet meer. Maar juni t/m augustus heel veel herfinancieringen Italie en Spanje. Dat is reden genoeg tegenwoordig.

 • temp242

  sticky fingers :beste temp: waar rook is, is vuur, jij ziet het vuur en wij de rook. Is dat een goede omschrijving?

  Warm.

 • high five
 • high five

  silver prices stond vandaag even op nr 1 in de google search terms.
  Zilver krijgt de aandacht van grote groepen mensen op dit moment. Dat wil nog niet zeggen dat ze gelijk een bestelling doen voor fysiek zilver. Het zijn wel potentiële kopers.

 • sticky fingers

  beste temp: waar rook is, is vuur, jij ziet het vuur en wij de rook. Is dat een goede omschrijving?

 • tradewind

  cryptische houding temp 242, ik ben benieuwd, maar de situatie kan in theorie elke dag ontploffen.
  Toch lijkt mij ‘het moment’ , als het bestaat…niet door de overheden, maar te worden georkestreerd door de big 5? banks.

  In dat geval moet jij dicht bij de insiders zitten!

 • temp242

  temp999 :@temp 242
  hoe vaak hebt ge uwe vingers al aan een voorspelling gebrand?waarom zou het nu snel gaan?het kan ook nog gelijdelijk aan gaan hoor.ga maar eens op een berg vAN 2000 meter staan, en schat daar de helft van de afstand: meestal fout. ga dan zelf terug naar 1000 meter, dan is het nog een eind naar beneden.meestal is het klimmen op en af dus niet een stijle rotswand.
  het is te hopen dan onder deze financiele puinhoop wel water is waar we zachtkes in kunnen landen…owja verwacht het onverwachte..een heel oud en wijs gezegde.
  ps, er is veel over gesproken: een huis voor 400 ouncemet wie kan ik de deal maken ;p

  Het zijn géén voorspellingen die ik doe, moge dit duidelijk zijn mijn beste.

 • temp999

  @temp 242

  hoe vaak hebt ge uwe vingers al aan een voorspelling gebrand?
  waarom zou het nu snel gaan?
  het kan ook nog gelijdelijk aan gaan hoor.
  ga maar eens op een berg vAN 2000 meter staan, en schat daar de helft van de afstand: meestal fout. ga dan zelf terug naar 1000 meter, dan is het nog een eind naar beneden.
  meestal is het klimmen op en af dus niet een stijle rotswand.

  het is te hopen dan onder deze financiele puinhoop wel water is waar we zachtkes in kunnen landen…
  owja verwacht het onverwachte..
  een heel oud en wijs gezegde.

  ps, er is veel over gesproken: een huis voor 400 ounce
  met wie kan ik de deal maken ;p

 • temp242

  sticky fingers :Beste temp, ben het eigenlijk helemaal met je eens : gevoelsmatig, maar zoals ik je al eerder heb gevraagd, en geen antwoord gekregen, ; wat weet jij wat wij niet weten en waarom geef je niet meer bronnen of informatie.veel sterkte.

  Heel moeilijk beste. Maar wees blij dat we elkaar hier gevonden hebben.MVG!

 • temp242

  TheDude :@temp242 : dat gevoel heb ik ook!over cruciaal gesproken: had jij het de afgelopen tijd niet steeds over 3 cruciale maanden? zijn er daar niet pas 2 van voorbij, of tel ik niet goed terug?

  Klopt, beste, dus nog goed één maand(je) te gaan.

 • sticky fingers

  Beste temp, ben het eigenlijk helemaal met je eens : gevoelsmatig, maar zoals ik je al eerder heb gevraagd, en geen antwoord gekregen, ; wat weet jij wat wij niet weten en waarom geef je niet meer bronnen of informatie.
  veel sterkte.

 • gordijnen

  @Zilver

  Was ter informatie geplaatst en niet om de domheid van een journalist.

  Wisten toch al dat er alleen verslaggevers zijn, die overschrijven.

  Als ze het als een vluchthaven zien, prima, hoe meer aankopen hoe beter.

  Zie het met de Euro, Dollar en de schuldenberg niet goedkomen.

  Over obligaties en aandelen heb ik het dan nog maar niet.

  Laatst schreven deze verslaggevers een verhaal dat aandeelhouders rustig
  op vakantie konden, omdat er in de zomermaanden toch niet zoveel gebeurt
  ivm de vakantie. Zie toch erg veel dalen op dit moment.

 • Jullie

  shamrock :
  goed stuk over de goudstandaard op beursbox.nl Consequenties van de goudstandaard

  Mooi stuk hoor !

  We moeten echt wat doen om dit onder de mensen bekend te maken, het is niet alleen in hun voordeel maar ook de onze !
  Blijf erover spreken, ga steeds de discussie’s aan ! Geef niet op !

 • TheDude

  @temp242 : dat gevoel heb ik ook!
  over cruciaal gesproken: had jij het de afgelopen tijd niet steeds over 3 cruciale maanden? zijn er daar niet pas 2 van voorbij, of tel ik niet goed terug?

 • temp242

  Maria :@Gerard,
  Ik ben het helemaal met u eens. Als wij denken rijk te worden van zilver dan is dat een utopie.Pensioenen worden ingezet om de shit af te kopen wat natuurlijk niet gaat werken.Ons spaargeld zijn we kwijt want die garantie’s van 100.000 euro is natuurlijk nooit (meer) te garanderen. Waar zou dat geld vandaan moeten komen?Het enige voordeel is dat we bij de boer nog wat aardappels kunnen ruilen voor een zilverling.Mijn visie is koop nog houdbare artikelen nu het nog kan want het zal nu heeeeel snel misgaan.Veel sterkte allemaal in de komende week en allemaal veel dank voor de bijdrage aan deze site.MVG Maria

  VOLLEDIG, maar dan ook volledig mee eens met je Beste Maria, MVG.

 • Gerard

  @TheDude
  Nee, de groei is niet stijler dan de groei september vorig jaar. We zijn tot nu toe uit het trendkanaal gebroken op 36, daarna de weerstandlijn genomen op 39. Dus de echte uptrend moet nog beginnen. Gaat zeker nu nog niet te hard.
  Nu we toch bezig zijn. De volgende weestand zal rond de 44 a 45 liggen. Als het vanaf dat punt parabolisch omhoog draait, dan pas is het weer mis.

 • Maria

  @Gerard,

  Ik ben het helemaal met u eens. Als wij denken rijk te worden van zilver dan is dat een utopie.
  Pensioenen worden ingezet om de shit af te kopen wat natuurlijk niet gaat werken.
  Ons spaargeld zijn we kwijt want die garantie’s van 100.000 euro is natuurlijk nooit (meer) te garanderen. Waar zou dat geld vandaan moeten komen?
  Het enige voordeel is dat we bij de boer nog wat aardappels kunnen ruilen voor een zilverling.
  Mijn visie is koop nog houdbare artikelen nu het nog kan want het zal nu heeeeel snel misgaan.
  Veel sterkte allemaal in de komende week en allemaal veel dank voor de bijdrage aan deze site.
  MVG Maria

 • temp242

  TheDude :@high fiveInderdaad, van mij mag de grote rush ook nog even uitblijven, bovendien lijkt het me dat er toch binnenkort een kleine correctie komt aangezien we momenteel als een pijl de lucht in schieten. Wat Gerard zegt: gestage, stabiele groei heeft de voorkeur…. of zijn we dat station inmiddels gepasseerd Gerard?

  Deze week zal cruciaal worden in diverse ontwikkelingen, beste Thedude.

 • TheDude

  @high five
  Inderdaad, van mij mag de grote rush ook nog even uitblijven, bovendien lijkt het me dat er toch binnenkort een kleine correctie komt aangezien we momenteel als een pijl de lucht in schieten. Wat Gerard zegt: gestage, stabiele groei heeft de voorkeur…. of zijn we dat station inmiddels gepasseerd Gerard?

 • temp242

  De Grote Rush, die komt als het ‘te’ laat is, wanneer je s’morgens na het nemen van je lekkere verse kop koffie de radioknop omdraait en te horen krijgt dat ‘het’ zover is.
  Wanneer? Spoedig, Beste High Five.

 • high five

  Ik zie nog geen wachtrijen bij Apmex en de marge op een eagle is ook nog niet gestegen. De grote rush moet nog komen.
  Persoonlijk hoop ik dat hij niet eerder dan Oktober begint. Of liever zelfs helemaal niet, maar ja dat is hopen tegen beter weten in.

 • temp242

  Oei, High Five, het kan ook Zwarte Woensdag zijn/worden, maar NIET later.

 • temp242

  BTW High Five, noem hem gewoon Jamie, de Gulden Middenweg, nietwaar?

 • temp242

  high five :Ik heb respect voor zijn geaardheid. Ik vraag me alleen af of we hem nu Jannie moeten worden of heeft Gerard zich vergist met mevrouw.
  Morgen nog steeds black tuesday Temp.?

  Yep, mijn beste High Five.MVG!

 • high five

  Ik heb respect voor zijn geaardheid. Ik vraag me alleen af of we hem nu Jannie moeten worden of heeft Gerard zich vergist met mevrouw.

  Morgen nog steeds black tuesday Temp.?

 • temp242

  high five :Mevr de Jager ?Ik wist dat Jan Kees homo was. Is hij nu ook al transsexueel ?
  Moeten we tegenwoordig Jannie tegen Jan zeggen

  Geaardheid maakt niet wat je bent, voor alle duidelijkheid: ik ben geen homo, maar ik vind wel dat we ieders geaardheid mogen respecteren.

 • temp242

  Gerard, Ik ga je iets vertellen, zet je neer. Voor alle duidelijkheid. Dit is géén grap.
  Vanmiddag heb ik in het Belgische luchtruim twee c130’s gezien geflankeerd door twee gevechtstoestellen, zéker geen F16’s en in het uiterste westen, in de buurt van die andere vliegtuigen een vliegtuig van Lufthansa cargo!!! Wat is me dat???

 • high five

  Mevr de Jager ?
  Ik wist dat Jan Kees homo was. Is hij nu ook al transsexueel ?

  Moeten we tegenwoordig Jannie tegen Jan zeggen :-)

 • Gerard

  Mevrouw de Jager van financieen heeft met SPOED alle kamerleden teruggeroepen van hun luie vakanties. Zij zegt dat het om Griekenland gaat! Geloof ik niks van.
  Ik denk: HET GAAT OM SPANJE + ITALIE!
  De rente gezien vandaag? Verticaal omhoog. Vanmorgen 6,4% Boven de 7% is het BINGO.
  Het kan nu heel snel gaan……

 • temp242

  Jan :Zilver staat wel erg hoog nu, al 1000% gestegen de afgelopen jaren. De vlieger van inflatie gaat niet op. In de jaren 80 kon ik met een zilveren gulden een half brood kopen. Nu twee hele bij de bakker en bij de Aldi zelfs vier.

  Oei, ik wist niet dat één kilo zilver enkele jaren geleden aan negentig euro de kilo heeft gestaan…

 • Gerard

  Een leuke filmpje stond in de nieuwsbrief van Tom Lassing:

  http://www.youtube.com/watch?v=C7Xu3xUkpEE&feature=related

 • shamrock

  goed stuk over de goudstandaard op beursbox.nl Consequenties van de goudstandaard

 • Gerard

  @Edwin
  Journalisten lekker laten roepen. Niks van aantrekken. De “moderne” journalist tikt tegenwoordig uitsluitend persberichten over van “bankeconomen”. Tja, en banken hebben niet zo graag dat goud en zilver stijgt!
  Vandaar.

 • Gerard

  @high five
  Willem Middelkoop = journalist
  Rienk Kamer = journalist/jurist ?
  Eric Mecking = historicus

  Alle 3 die je hier noemt kennen de Kondratieff cyclus door en door.
  Daar mag je Faber, Celente, Schiff en Bernanke aan toevoegen.
  Bernanke wordt zelfs gezien als de GROTE specialist 30er 40er jaren. Dit laatste kun je overigens mooi aan de goud zilverprijs zien!

 • Edwin

  @Gordijnen
  Voldoende aandacht voor fysiek Goud. En dat wordt nu ook meer gekocht blijkbaar volgens de Nederlandse Goud baarproducent.
  Maar dan roept straks uiteraard de halve journalistiek “dat Zilver in een bubbel zit”.
  Go figure :-)

 • http://www.zilver-inkoop.nl/ Zilver

  gordijnen :
  Edelmetalen, zoals goud, zilver en brons worden in economisch onstabiele tijden vaak als vluchthaven gebruikt.

  Niemand die moet lachen om de domheid van de gemiddelde hoernalist?

 • Z.Nelis

  De prijs van zilver is momenteel omgekeerd evenredig aan het weer wanneer ik zo naar buiten kijk.
  Enfin, het helpt me zo wel de ‘zomer’ door.

 • gordijnen
 • Gerard

  @high five
  Geen democratie, maar ze mochten als overheid WEL zelf hun geld printen!
  Overigens, wat denk je van China? EXTREEM wat daar aan YUAN bijgeprint werd de afgelopen 2 jaar. Dat mocht daar de overheid ook zelf doen. Inflatie China, “volgens vrijwel ALLE insiders”, NIET meer onder controle te krijgen!! Lang leve de roverheid!

 • gordijnen

  Goudprijs stijgt naar recordhoogte
  Monday 18 July 2011, 17:01
  update: Monday 18 July 2011, 17:04 Email-a-FriendNaam ontvanger E-mail ontvanger Naam verzender E-mail verzender Verzenden De goudprijs is maandag naar een nieuwe recordprijs gestegen van $1,603.60 per troy ounce (31,1 gram). De aanhoudende schuldenproblematiek in Europa en de VS doet beleggers vluchten naar een veiliger haven. Meer over dit onderwerp
  Het is niet alles goud wat er blinktVorige week brak de goudprijs ook al een record met $1594.90 per ounce. In april was dat nog rond de $1458. De Europese stresstest voor banken, de wankelende Griekse economie en onzekerheid over het Amerikaanse schuldenplafond zetten de aandelenbeurzen ook maandag onder druk.

  Vluchthaven

  Edelmetalen, zoals goud, zilver en brons worden in economisch onstabiele tijden vaak als vluchthaven gebruikt. De aandelen staan bekend om hun waardevastheid en worden daarom veel ingekocht. Analisten voorspellen dat de goudkoorts kan doorgroeien tot $1700 per ounce als er geen vooruitgang in de huidige crisis wordt geboekt.

  De waarde van goud brak ook records op de Europese markten, met uitzondering van Zwitserland. De prijs steeg 12.5% in Amerikaanse dollar, 7.2% in euro’s, maar daalde 1,4% ten opzichte van de Zwitserse Franc. De laatste valuta wordt door beleggers tevens gezien als een stabiele investering en vindt daarom gretig aftrek.

  De prijs van het zilver volgt de opmars van het goud. Maandag bereikt het metaal een waarde van $40 per ounce.

  Artikel uit het Financieele dagblad.

  Ik weet dat ik beter een link kan plaatsen, maar weet dan niet of iedereen de volledige tekst kan lezen.

  Alle lezers van het Financieel Dagblad zullen dit lezen in de krant van morgen.

  Waarschijnlijk weer een goede aanzet voor koersstijging.

 • high five

  Gerard, ik hoop niet dat je Rusland (onder de oligarchen en nu onder putin/medvedev) en ex joegoslavië een democratie wilt noemen.

 • Jan

  Zilver staat wel erg hoog nu, al 1000% gestegen de afgelopen jaren. De vlieger van inflatie gaat niet op. In de jaren 80 kon ik met een zilveren gulden een half brood kopen. Nu twee hele bij de bakker en bij de Aldi zelfs vier.

 • gordijnen

  Heb zin om vanavond dronken te worden, met deze prijzen.

 • Jullie

  Als je economie wilt studeren moet je de Oostenrijkse/Austrain School (of economics) gaan leren.

  Overige studie’s in economie zijn allemaal op de theorie van Keynes en Central Economic Planning gebaseerd.
  Het systeem dat we in de jaren 30 kregen en nu hopeloos faalt, dat wil je niet leren…

  http://www.mises.org

 • high five

  @Linus Nee, nee, nee geen cursus algemene economie volgen op de universiteit. Niet dat ik er iets van af weet maar ik kan me voorstellen dat je om het nationaal inkomen uit te rekenen, je 20 vergelijkingen met 20 variabelen hebt en dan nog heb je maar een kans van 20% of veel minder hebt dat je economische berekening uitkomt. Het is allemaal abstract en op vooronderstellingen gebaseerd, maar als je interesse er naar uit gaat moet je het doen. Heb niet de illusie dat je er iets in de praktijk aan hebt.
  Je hebt volgens mij inderdaad meer aan een cursus economische geschiedenis. Of praktisch een cursus overleven.

  Ik weet dat de volgende bekende Nederlanders de crisis hebben voorspeld,:
  Willem Middelkoop = journalist
  Rienk Kamer = journalist/jurist ?
  Eric Mecking = historicus

  Ik weet niet of er een nederlandse econoom is die de crisis voorspeld heeft

 • Z.Nelis

  Maar hoe Gerard, zou je in een ondemocratische orde een controlerende taak op dat beleid willen uitoefenen? Hoe en op welke manier zou dat kunnen en moeten?
  Mij lijkt het juist dat er een tekort aan democratie is ipv. teveel.
  Google eens op Prof. Ankersmit, democratie en de kredietcrisis. Die man heeft het m.i. goed door waar het aan schort in onze tijd.

 • Silver Surfer

  Jullie :To the moon !!!
  Check de goudprijs in USD, ziet er behoorlijk Weimar achtig uit.

  The moon is een tussenstation, volgende halte is Jupiter

 • Jullie

  To the moon !!!

  Check de goudprijs in USD, ziet er behoorlijk Weimar achtig uit.

 • Gerard

  @Z.Nelis
  Waarmee ik maar wilde aangeven dat dit probleem niet zo gemakkelijk ligt. Overheden die zelf in het verleden de geldpers mochten hanteren kregen in zeer “korte tijd” te maken met hyperinflatie. Dat waren o.a. Rusland in 1989 en ex-Joegoslavie een jaar later. Leuk of niet, de centrale banken doen het stukken beter, zo blijkt. Maar als overheden eens hun eigen begrotingen op orde hadden gehouden, hadden we nu geen crisis en zou onze welvaart in de toekomst niet in gevaar gekomen zijn.
  Trichet zat echt al een beetje in de goede richting:
  1. In Europa slechts EEN ministerie van financieen, zodat democratische sukkels niet meer met geld kunnen smijten en gooien.
  2. In Europa EEN instituut ondemocratisch en NIET afhankelijk van banken en politiek die het monetair beleid gaan bepalen. Stel, een verplichting inflatie op 2% jaarbasis houden.
  Deze twee samen is de oplossing.
  Maar hier is het helaas te laat voor.

 • cp

  20-delige set zilveren Kookaburra munten, ik ga hem nu ook kopen denk ik
  eigenlijk best suf dat die prijs niet mee fluctueert

 • high five

  @gordijnen Als de kleding in de uitverkoop is willen de mensen het wel kopen.

  Ik was inderdaad ook benieuwd of je nog wat in de optie handel hebt gedaan. Dat gaat nu wel lekker he :-). Misschien dat zilver nog ietsje naar beneden komt (de weerstand rond 39 terug testen, maar ik heb een rotsvast vertrouwen dat we hogere koersen gaan zien de komende maanden. Zeker de $45. Het is wel opvallend dat zilver en goud geen last hebben van sell off in de aandelen- en grondstof markt. Vaak zie je dat zilver en goud dan ook last hebben. Wat we nu zien lijkt echt een vlucht naar veiligheid

  Ik hoor trouwens niks meer van zilverpapier. Die kanarie is gelukkig nog lang niet dood.

 • Z.Nelis

  @Linus
  Een cursus geschiedenis levert vermoedelijk meer kennis en wijsheid op dan een cursus economie.

 • Jullie

  Vermakelijk filmpje over onze dorpsgek, J. Nadler.

  http://www.youtube.com/watch?v=ZngYASwoz7I&NR=1

  En @ Linus : Je kan en mag er inderdaad niet vanuit gaan dat je met goud en zilver veilig zit, zoveel mogenlijk spreiden is een prima oplossing, doe ik zelf ook.
  Hoewel ik wel moet zeggen dat ik uit de electronische handel gestapt ben vanwege het feit dat ik het gewoon niet meer vertrouw.

  Gewoon met beide benen in een aparte pan gaan staan, en wanneer de ene pan gaat koken til je zo snel mogenlijk je been op.

  Spreiden, spreiden, spreiden.

  Met een knipoogje naar edelmetalen, puur vanwege de monetaire/economische geschiedenis.

 • x

  20-delige set zilveren Kookaburra munten De set begint interessant te worden! prijs ligt nu niet heel veel hoger dan wanneer je 20 Wiener phil’s koopt.

 • gordijnen

  @Gerard

  Had al wat in mijn bezit. Gaat nu erg lekker.

 • Silver Surfer

  pietje :De NYMEX in New York net open en de koersend van zilver en goud dalen.We zullen zijn hoe sterk die Amerikanen zijn!

  Niet echt sterk blijkbaar hahaha

 • Z.Nelis

  @Gerard
  ““De controle over het geld moet altijd in publieke handen zijn.”
  Is de overheid dan “publieke handen”????”

  “Het zijn toch de overheid die zo graag extreem hoge schulden maken? Wie is dan schuld aan de extreem hoge schulden? De banken? kom op jongens! Zo moeilijk is dat toch niet?”

  Absoluut en ook zeer laakbaar. Dat laat echter onverlet dat de geldpers in particuliere handen evenzeer tot verrijking zal leiden van degene die aan hendel mag trekken. Hebzucht regeert nu eenmaal het menselijke handelen.
  Met een Fed de facto in handen van het private domein is het op dit moment nu eenmaal niet best gesteld. Je ziet het tenenkrommende resultaat. Het neigt zelfs naar feodalisme, dat systeem van ons.

  Monetair beleid is te belangrijk om aan een stel kwakzalvers over te laten die in de eerste plaats voor hun eigenbelang zullen opkomen. Dat moet je toch echt tot onderdeel van het publieke domein maken. En ik ben het met je eens wanneer je stelt dat er tussen overheid en publieke handen helaas nogal een kloof gaapt. Democratie is vaak ver te zoeken. Zie bijv. de euro. Maar dat is dan ook meer een politieke discussie.

 • Gerard

  Oei wat gaan beurzen hard omlaag nu. Ik heb nog maar wat ultrashort gekocht, SDS en QID op S&P en Nasdaq.
  De goud zilvermijnen stijgen gelukkig.
  Iemand hier nog ooit gedacht aan mijn tip enkele weken geleden om rond 34 SLV long calls te kopen?

 • Gerard

  @temp242
  71% zit te slapen? Hmm, uit vele onderzoeken blijkt dat 95% van de particuliere beleggers “verlies” draait.
  Als je beseft wat er aan de hand is en iets van economie en de 3 cyclussen afweet, kun je zomaar bij die 5% behoren.

 • gordijnen

  AEX laagste punt van 2011.

  Kledingmerk Mexx in de verkoop.

 • gordijnen

  @pietje

  Zilver moet ook weer niet te snel stijgen.

  Goud/Zilver ratio was begin vorige week 43 nu staat het op 39,65.

  Gaat mij snel genoeg en soms ook weer niet.

 • gordijnen
 • temp242

  71% van de lezers van de Tijd ‘vluchten’ niet maar ‘proberen’ ‘goedkoop’ ‘kwaliteitsaandelen???’ in te slaan.
  Men kan ook stellen dat 71% van die lezer (verder) slapen.

 • The Age of Kali

  @pietje
  Inderdaad, volgens mij geeft dat aan hoe weinig verstand van zaken die journalistjes hebben.
  Goud begint nu een klein beetje te leven voor ze, zelfs dáár weten ze nauwelijks iets vanaf. Het zijn overwegend slaafjes van de gevestigde orde.

 • Gerard

  @pietje
  Niet zo somber over 1 mei. Gewoon een correctie. Kijk zilver eens over een periode van 3 jaar? 400% stijging. Mag het dan even een gezonde correctie? NIETS gaat in een rechte lijn naar boven.
  Van 1 mei moet je geen seconde wakker liggen, want dan kun je beter gaan werken van 8 tot 5 en ’s zaterdag de beun de haas uit gaan hangen. In salarissen vinden geen neerwaarste correcties plaats (altans, nog niet).

 • pietje

  De NYMEX in New York net open en de koersend van zilver en goud dalen.
  We zullen zijn hoe sterk die Amerikanen zijn!

 • pietje

  In de pers krijgt goud meer aandacht dan zilver terwijl zilver veel harder om hoog gaat dan goud.
  Er wordt nu een groep wakker geschut die nu in goud gaan.
  Maar als wat ze nu over goud schrijfpen in de pers eens over zilver zou gaan dan gaan we echt knallen maar laten we niet te vroeg juichen.
  Heb nog steeds afgelopen 1 mei met rooden letters in mijn agenda staan.

  Voor de natuurkunde liefhebbers hier wel eens van de snaar theorie gehoord?

 • The Age of Kali

  @RCPL
  Inderdaad, de euro is per slot van rekening een product van monetaire wetenschappers en gewiekste politici die weer eens te veel gezopen hadden. Dat laatste hoop ik tenminste voor ze want anders zijn ze vanaf het begin chromosoom+ geweest. En dat kan natuurlijk, want ja, wat het volk kiest is doorgaans niet van de hoogste kwaliteit …

 • Gerard

  @dejan
  Nou ja, je geeft het antwoord al zelf. In slechte tijden heb je geen baan en wel een hypotheek. Van een evenuele utkering kun je hooguit nog voedsel kopen.
  Ik denk dat je in zo’n situatie erg blij zult zijn geen of hooguit lage hypotheek hebt.

  En als alle andere mensen armer worden, en jij kunt even “rijk” blijven. Ja, oke, zo kun je ook bekijken.

 • dejan

  @Gerard
  Rijkdom is relatief. Als fiat geld waardeloos wordt, terwijl goud en zilver hun waarde behouden, dan worden de bezitters van edelmetaal rijk ten opzichte van de rest.
  Wat betreft de hypotheek: de hoogte daarvan staat vast. Wat ik begrepen had is dat in tijden van hyperinflatie mensen al hun geld uitgeven aan de primaire levensbehoeften, waardoor ze niet meer aan hun hypotheekverplichtingen toekomen, ondanks dat de hypotheekschuld relatief gezien lager wordt. Dus wat maakt het dan uit of je wel of geen hypotheek hebt?

 • high five

  @Gerard Ik heb weer een andere mening Gerard. Alle bezittingen deflateren tov goud en zilver. Je kan in het diepst van de misere een doorsnee familie huis kopen voor iets meer of minder dan 400 ounces zilver.

 • Edwin

  @Linus
  Laatste opmerking hierover, alhoewel ik het onderwerp erg leuk vind:
  Je zegt dat Quantum Mechanica (ultra kleine) en Kosmologie (ultra grote) niets met elkaar te maken hebben? Dat is apart.
  We kennen de theorie erachter nog niet maar denk je niet dat een lichaam (ster = cosmos) niet bestaat uit lichaamsdelen (deeltjes = quantum mechanica)?
  Daar … heb je die verbinding al te pakken, geen heilige graal voor nodig.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Linus
  “welke garantie geeft het bezit ervan als de politiek altijd wetten kan stemmen en afdwingen die privé eigendom van goud & zilver illegaal maakt? Als jullie doemscenario bewaarheid wordt en het financiële systeem in elkaar stort dan lijkt mij een grootscheepse oorlog en de opgang van de dictatuur in voorheen democratische landen niet denkbeeldig.”

  Exact. Investeer daarom niet alleen in goud en zilver, maar ook in zelfvoorziening.

  Uiteindelijk is het zo dat de overheid sterker is dan een individu en je dus alleen bij de gratie van de overheid je bezittingen kunt behouden. Auto, zilver, worteltje dat maakt allemaal geen verschil.

 • The Age of Kali

  @Linus
  “… onze kennis altijd onvolledig is …” Hoezo “onze”??? Je claimt graag dictatuur zoveel is wel duidelijk. Praat beter voor jezelf zou ik zeggen.
  Het is vrij simpel: mechanistische theorieën en praktijken hebben nog nooit tot volledige kennis geleid. Wel tot veel valse claims, dat wel. Overigens ook tot smartphones, flatscreens, stealth bommenwerpers, erg mooie auto’s etc. etc. Da’s dan wel weer handig/ leuk.

 • The Age of Kali

  @Gerard
  Niet mee eens Gerard. Mij lijkt dat je met goud en zilver en gerelateerde items de komende jaren heel veel geld kunt verdienen. Mij lijkt verder dat de politieke geloofsgeld situatie binnen een paar jaar volledig uit de hand gaat lopen of er just in time weer een formele link naar goud komt.
  Maar kom, we gaan het zien, wat ik in dit geval meld zijn natuurlijk slechts mijn speculaties.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gerard

  “Je vedient ook GEEN geld met zilver! Het behoud z’n koopkracht.”

  ???

  In 2001 was zilver ca 6 euro per ounce.
  Nu ca 30 euro per ounce.

  De inflatie was zeker geen 500%

 • The Age of Kali

  @Linus
  “… algemeen aanvaarde natuurwetten en fenomenen in twijfel te trekken.”

  “Algemeen aanvaard …”. En dat maakt het wetenschappelijk?
  En zo claimt de arrogante nep-wetenschapper of blinde volgeling van de nep-wetenschappers “vanzelfsprekend” de dictatuur. Volgens zichzelf dan hé.
  Wanneer we bv darwin en hawking werken bestuderen krijgen we duidelijk dat ze heel graag speculeren en fantaseren. Empirisch-, biologisch-, wiskundig-, natuurkundig- en direct zintuiglijk gezien zijn hun grootse claims bijzonder onzinnig.
  Maar ja, de blablabla kerkvaders hadden in de middeleeuwen ook heel veel invloed onder het domme volk. Die laatste club is nu eenmaal makkelijk te beinvloeden met wat formele presentatie, herhalen van leugens en grootspraak.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Linus
  “Ik ga hier geen wetenschapsfilosofische discussie houden”

  :-) Mag best van mij hoor !

  Het punt is echter wel dat economie geen wetenschap is. De economie bestaat uit miljarden individuele beslissingen die geen voorspellende waarde hebben over de economie als geheel. De fout van de huidige economische theorieën is dat ze proberen via statistieken de individuele beslissingen te modelleren en dan daaruit conclusies trekken over hoe te sturen.
  Het probleem daarbij is dat slechts 1 van de vele miljarden beslissingen een butterfly effect kan hebben en het hele statistische model overhoop kunnen gooien.
  Daar het principieel onmogelijk is om die 1-ne beslissing te vinden, is het ook principieel onmogelijk om ooit de economie te voorspellen.
  Kijk en naar het weer: al heel voorspelbaar voor 1 tot 3 dagen vooruit, maar daarna neemt de kwaliteit van de voorspelling al snel af.
  In de economie is het nog erger omdat daar 1 persoon alle andere direct kan beïnvloeden. Met andere woorden het aantal verbindingen tussen alle variabelen is oneindig.

  Anders gezegd: Economie is alleen theoretisch voorspelbaar indien Laplace gelijk zou hebben, en er geen vrije wil zou bestaan. En zelfs al bestaat er geen vrije wil, dan nog is het onmogelijk om de beginconditie vast te leggen en daaruit te extrapoleren.

 • Gerard

  @The Age of Kali
  Over een paar jaar alle schulden voorbij? Geloof je het zelf?
  Ieder denkt dat we zo doorleven in welvaart met ons hypotheek en baan. Dat is heel zeker NIET niet zo. Je vedient ook GEEN geld met zilver! Het behoud z’n koopkracht. Terwijl bewust alle koopkracht moet worden weggedweild en aangesproken zal worden om (voorlopig nog) de schulden op te hogen, behouden wij onze koopkracht in goud zilver.
  In zware crisis van oorlogen en faillisementen van banken, complete landen, multinationals en MKB, gaan wij rijk worden? Zeker NIET. Je zult MAXIMAAL je koopkracht kunnen behouden. En degenen onder ons die nog een zware hypotheek boven hun hoofd hebben hangen horen daar zeker NIET bij.

 • Linus

  @Edwin

  Ik ga hier geen wetenschapsfilosofische discussie houden, maar het is evident dat wetenschap dynamisch is en altijd nieuwe horizonten opzoekt: dat onze kennis altijd onvolledig is, is een open deur intrappen en wordt door wetenschappers ook volmondig erkent. Een natuurwet is een wet omdat ze (nog) niet gefalsifieerd is, d.w.z dat werd aangetoond in welke omstandigheden ze onwaar is. Dat gezegd zijnde is de oerknal een geobserveerd fenomeen en alle kennis heet toch uit de zintuigen voort te komen… De quantummechanica heeft niets te maken met de kosmologie, buiten het feit dat ze allebei tot de fysica behoren: quantummechanica gaat over het ultra kleine, kosmologie over het ultra grote… Tot op heden is er nog geen unificerende theorie die beide kan verbinden, wat zowat de heilige graal van de fysica zou zijn. Wie met zoiets op de proppen komt en kan bewijzen wat hij zegt zal een tweede Einstein genoemd worden en die kennis zal ons begrip van de wereld compleet transformeren.

 • Edwin

  Spaanse situatie wordt alleen maar erger. Volledig volgens verwachting zou ik zeggen.
  Wordt weer een spannende week.

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10215876/__Record_slechte_leningen_Spaanse_banken__.html?sn=dft

 • Frits

  @Linus
  Elke keer als een idee de mainstream tegenspreekt (terecht of onterecht) trekt dit figuren aan die op het randje van de redelijkheid zitten zoals godsdienstwaanzinnigen, alienaanbidders en andere marginale malloten. Zij denken een publiek gevonden te hebben dat in staat is elk onzinverhaal te geloven, wat bij liefhebbers van edelmetaal over het algemeen natuurlijk juist niet het geval is.

  Het is een gangbaar sociaal mechanisme, niets aan te doen. Na enige tijd zal de voorzitter van de pedopartij en die man die denkt dat atomen ruimteschepen zijn hier ook wel verschijnen.

 • RCPL

  Rentes op 10 jarige staatsobligaties van Spanje (6,32%) en Italië (6,0%) schieten verder omhoog! Vanaf 7% wordt als onhoudbaar geacht en voor zowel Griekenland, Ierland en Portugal volgde een bail-out…

  Gaan we nu dan (eindelijk) naar het klappen van de Euro?
  Ik hoop het van harte.

 • Frits

  @Linus
  Laat die universitaire cursus algemene economie maar zitten. De mensen die die cursus hebben gehad, geschreven en geloofd zijn dezelfde mensen die nu en in het verleden de economie hebben beheerd en die elke keer stomverbaasd zijn als de economie een klap krijgt. Ze snappen er werkelijk weinig van. Dat is het makkelijkst te herkennen aan hun afkeer en onbegrip van het historische geld: goud en zilver.

  Er zijn verschillende economische scholen en degene die nu mainstream zijn en worden onderwezen (Keynesianisme en monetarisme) hebben jammerlijk gefaald. De Oostenrijkse School heeft de crisis altijd al voorzien, sterker nog: het is volgens deze leer evident dat na dit gevoerde beleid een systeemcrash ontstaat.

  De Oostenrijkse School is niet zo populair want het voorschrijft een eerlijke valuta (in de praktijk gebaseerd op goud), een zeer beperkte overheid en een economie gebaseerd op bezit in plaats van op schulden. Met andere woorden, de bobo’s uit de financiële sector en die uit de collectieve sector zien de heldere visie van mensen als von Mises en Hayek liever niet verschijnen.

 • Edwin

  We ontdekken de laatste decennia steeds meer dat onze “exacte” wetenschappen gebaseerd zijn op een onvolledig begrip van dit universum. Zoek het onderwerp Quantum Mechanica eens op… lees en huiver :-) Erg interresant.
  Dus de “fundamenten” van de kosmologie blijken toch wat minder fundamenteel te zijn. Grappig dat je die als vaststaand noemt.
  Zal je er verder niet mee lastigvallen, is een andere “hobby” van me naast deze.

 • Linus

  Verder zou ik nog willen vragen aan Gerard en andere kundigen hoe een leek op het vlak van beurs, financiewezen en economie tout court zich het beste kan bijscholen. Ik neem aan dat het doornemen van een universitaire cursus algemene economie geen slechte zaak zou zijn, maar voor de rest zijn alle tips meer dan welkom.

 • Linus

  Niet dat het met het onderwerp te maken heeft, maar ik vraag mij af waarom dit blog blijkbaar altijd mensen aantrekt die blijkbaar van zichzelf menen dat ze ongelofelijk intelligent zijn door zeer gedurfd(?) algemeen aanvaarde natuurwetten en fenomenen in twijfel te trekken. Ieder z’n mening, maar ik vind het toch niet bepaald van intelligentie getuigen de fundamenten van de kosmologie en de wetenschappelijke biologie domweg te ontkennen. Het zou hetzelfde zijn te beweren dat de wet van vraag en aanbod (het fundament van de economie) niet zou bestaan, toch het orgelpunt van elke redenering over goud & zilver en elk verhandelbaar goed tout court, en dan is de economie nog geen exacte wetenschap.

  Verder vind ik het hier een interessant forum en heb ik al redelijk wat bijgeleerd. Dat in tijden van grote inflatie edelmetalen zeer waardevol worden (edelmetalen zijn eindig, papieren geld niet) lijkt me logisch, maar welke garantie geeft het bezit ervan als de politiek altijd wetten kan stemmen en afdwingen die privé eigendom van goud & zilver illegaal maakt? Als jullie doemscenario bewaarheid wordt en het financiële systeem in elkaar stort dan lijkt mij een grootscheepse oorlog en de opgang van de dictatuur in voorheen democratische landen niet denkbeeldig.

 • The Age of Kali

  @Wortelbea
  Paar decennia??? Zeddegijzot? Binnen enkele jaren zijn er onder de goud en zilver jongens en meisjes een aantal (heel) rijken. Dat lijkt me redelijk. Je denkt toch niet dat de kali yuga politiek geloofsgeld-gekte nog decennia stand houdt? Ik geef ze een paar jaar jaar, als ze dat al gaan halen.

 • The Age of Kali

  Behalve kennis over geld zou zo’n volksvertegenwoordiging misschien ook wat kennis kunnen gebruiken over de functie van het universum. Sprookjes zoals “darwinisme” en de “oerknal” zijn niet behulpzaam bij de ontwikkeling van een krachtige, wetenschappelijke samenleving. Sterker, ze zijn vaak de legitimatie om chromosoom+ te denken en derhalve angstig maar ook megalomaan en dom te leven.

 • Wortelbea

  zwitsers frank stijgt, goud stijgt, zilver stijgt,
  italie, spanje en portugal zitten in de problemen…

  Ik zou het gezicht willen zien van mijn bankier welke mij 2 maand geleden vroeg :
  “waarom in godsnaam zwitserse frank?”, ” goud en zilver ??!!”, “ah energie bwa”, ” spanje en italie in de problemen? nooit !”
  hahaha…

  ik heb net nog wat zilver bijgekocht. een paar staafjes van 500Gr.
  ik had genoeg om te overleven, deze zijn speculatief. als het zilver exponentiel gaat ga ik ermee naar de bank. ;-)
  zijn wij binnen een paar decenia de nieuwe rijken ?

 • Safi

  @ Zilverpaul

  Je schreef: ” Het zou mijn inziens een verplichting moeten zijn voor iedere volksvertegenwoordiger om een cursus te volgen over de ins en outs van ons geldsysteem, met een verplicht examen na afloop! Ik ken wel iemand die graag in de examencommissie wil gaan plaats nemen.”

  LOL.

  Eerlijk gezegd denk ik dat het helemaal niet de bedoeling is van de poppenspelers om capabele mensen neer te zetten in regeringen. Als mensen werkelijk van wanten wisten, dan zouden ze als de sodeju omgeruild worden. Het probleem mijns inziens ligt bij de soort mens die dergelijke functies bekleedt, of het nu functies zijn bij de centr. bank of bij een overheid. Ze zijn daar maar voor een doel: service to self. Alleen psychopaten, mensen die zich niet kunnen inleven in anderen, kunnen dergelijke beslissingen nemen. Kunnen jonge mannen en vrouwen een nutteloze oorlog injagen, families in tentenkampen laten wonen en de politie de tenten vervolgens kapot laten knippen, enz., enz.
  Vandaar dat wij keer op keer de rekening betalen. Het enige wat we kunnen doen, is zoals jij zegt, onszelf beschermen en kennis tot ons blijven nemen.

 • Erik

  @pietje: hekkers = hackers

 • pietje

  @temp242
  Scenario:
  Alle Europese en Amerikaanse beursen worden deze week aangevallen door hekkers de handel wordt voor onbepaalde tijd stil gelegd.
  Door een virus zal het weken duren voor alles hersteld is er wordt een zondebok gezocht.
  Er wordt vol op gespeculeerd wie hier achter zit het blijkt China te zijn. de rest kan je zelf wel in vullen.

  Pentagon, CIA enz. enz. waren al slachtoffer van deze aanvallen door hekkers
  Maar ook hier blijkt weer het waren de chinezen en daar heb je het excuses voor Amerika en de westerse wereld om de wapens op te pakken en het kwaad te bestrijden.

  De rest kan je zelf wel in vullen.

 • gordijnen

  @temp242

  Ja dat heb ik gezien, dat ze wakker zijn geworden.

  Kan nog wel iets goeds vinden.

 • Gerard

  High five, Nelis,
  Even anders gezegd:
  Stel je verdient 2000 per maand. Maar je geeft 2500 per maand uit. Dat doe je 40 jaar lang. Het geld leen je bij de bank.
  Dan is volgens jullie de oorzaak van jouw schulden de bank????????
  Dit is echt het toppunt hoor.

 • Gerard

  @high five
  “De controle over het geld moet altijd in publieke handen zijn.”
  Is de overheid dan “publieke handen”????

  Nelis,
  Het zijn toch de overheid die zo graag extreem hoge schulden maken? Wie is dan schuld aan de extreem hoge schulden? De banken? kom op jongens! Zo moeilijk is dat toch niet?

 • temp242

  De Yes He Can Not Man zal deze week ook een gepaste “beloning” krijgen voor zijn provocerend theekransje met de Dalai Lama, die vent is gewoon knetter.

 • temp242

  gordijnen :Volgens mij gaat zilver de goede kant op in Azie.
  Ken dit soort aankopen wel in Amerika, de laatste tijd.
  Volgens mij gaat het nu toch echt goed omhoog.
  P.s. Ik ben altijd optimist.

  Ga maar eens praten met de Duitsers, die zijn pas GOED WAKKER GESCHOTEN!

 • temp242

  dejan :Ik volg dit blog al enkele weken en heb al veel interessante informatie voorbij zien komen, waarvoor dank. Ik zou graag nog wat zilver bijkopen, maar de prijs gaat nu wel erg snel de hoogte in. Heeft het nog zin om een gunstiger inkoopmoment af te wachten of zit dat er niet meer in?

  Ik zou mijn geld toch mooi op een spaarboekje zetten, je weet maar nooit.

 • temp242

  high five :Wat als buitenlandse handelspartners zoals Brazilië, China en Rusland de euro niet meer accepteren als betaalmiddel.

  Beste High Five, Vooral China zal nog wel eventjes in eurootjes blijven handelen, kwestie van de boel hier voor een appel en en ei op te kopen en Amerika te kakken zetten. Vanaf ze naar hun eigen inzicht en kunde genoeg hebben ingelijfd dàn kunnen ze een mix van yuan/zilver/goud inroepen, daarna of net daarvoor WWIII met nét daarvoor overal in grote Europese grootsteden ‘terreur’aanslagen, foei die Islamieten toch!!! zullen ALLE Europese Roverheden dan janken…

 • dejan

  Ik volg dit blog al enkele weken en heb al veel interessante informatie voorbij zien komen, waarvoor dank. Ik zou graag nog wat zilver bijkopen, maar de prijs gaat nu wel erg snel de hoogte in. Heeft het nog zin om een gunstiger inkoopmoment af te wachten of zit dat er niet meer in?

 • Eduard

  Jemig het gaat echt hard, zilver nu boven de EUR 900 per kilo

 • fred

  http://www.zerohedge.com/article/europe-scrambles-swiss-safety-eurchf-plummets-open-all-time-lows

  “Someone is very, very nervous in Europe as it took precisely zero time for the various CHF crosses to plunge to all time lows. (..) Since the CHF is a direct proxy of gold in the commodities space, look for gold to take out $1,600 as early as a few hours from now when the market reopens.”

 • gordijnen

  Volgens mij gaat zilver de goede kant op in Azie.

  Ken dit soort aankopen wel in Amerika, de laatste tijd.

  Volgens mij gaat het nu toch echt goed omhoog.

  P.s. Ik ben altijd optimist.

 • gordijnen

  http://fd.nl/beleggen/2011/07/17/trichet-europa-kan-schuldencrisis-overleven

  Wel eens gehoord dat iemand tegen U zij op een feesje gezellig he?
  Daarna valt er dan een stilte. Lol

  Zo komt Trichet op dit moment ook over.

  Als je het maar vaak genoeg zegt.

  Regel 1 uit het handboek van een wereldleider.

 • pietje

  @gordijnen
  Klik dan de link aan boven je bericht.
  Zilver nu al 1,5 % er bij we zijn net een rijm uurtje bezig dit gaat wat worden vandaag.

 • x

  Ben heel benieuwd hoe de rest van deze week gaat verlopen!

 • gordijnen

  http://www.kitco.com/market/

  Kleur grijs nog nooit eerder gezien voor de zilverkoersen.

  Meestal rood of groen?

 • pietje

  De handel is nog maar net begonnen en zilver en goud staan al in de +
  Als je het live wil volgen zie deze link http://z24beurs.e24.com/commodities-amsterdam

 • high five

  Wat als buitenlandse handelspartners zoals Brazilië, China en Rusland de euro niet meer accepteren als betaalmiddel.

 • pietje

  Rothschild´s geldmachine en hun Dubieuze rol bij oorlogen en beurscrashes

  Zij hebben niet altijd een frisse rol gespeeld in de ruim 250 jaar dat de Rothschilds dit Centrale bankenspel spelen. Zo organiseerden de Rothschilds haast alle grote beurscrashes van de afgelopen 200 jaar en waren zij de geldschieters van talrijke oorlogen waaronder de Engels-Amerikaanse oorlog (1812-1814), de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) en de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) met de bedoeling om daaruit te voorschijn te komen als de financiële winnaars. Ook waren de Rothschilds de oorzaak van de Londense beurscrash na de val van Napoleon Bonaparte, en de crash op Wall Street in de jaren 20 van de vorige eeuw. Op slinkse wijze zijn zij in het bezit gekomen van de Federal Reserve System omdat in december 1913 op achterbakse en stiekeme wijze de oprichting ervan door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden werd geloodst toen alle dwarsliggende Senatoren en Afgevaardigden op Kerstverlof waren. Bij alle Centrale Banken verkregen zij het alléénrecht om uit het niets geld te mogen creëren. Dat de Rothschilds weten hoe ze geld moeten maken is voldoende aangetoond door de enorme fortuinen die ze de afgelopen eeuwen bij elkaar hebben geschraapt. Alleen beperkte dit zich tot bankzaken en deelname in grote multinationals en conglomeraten.

 • pietje

  Volgens mij vergeten we een ding want als het elastiek breekt dan is de chaos niet te over zien.
  De matregelen die overheden dan zullen nemen zullen zo drastisch en ingrijpend zijn dat dit voor vellen ondenkbaar is.
  Noot wetten zullen binnen 24 uur worden aan genomen deze wetten zullen alle bestaande wetten ongedaan maken.
  De overheid zal er alles aan doen om te reden wat er te reden valt.
  Even ter herinnering nog niet zo lang geleden is er ook in een wekend besloten om de banken te helpen met miljarden.
  Zonder het parlement hier over in te lichten ze konden toen niet anders was het betoog.
  Dit is volgens mij niets bij het geen wat ons te wachten staat als het hele financiële kaarten huis echt instort.
  Ik had al eerder geschreven over de financiële nooit wet uit 1978 als je die gelezen heb (sommigen hebben dit ook gedaan) Krijg je een idee wat ons te wachten staat!

 • high five

  Bij het vorige artikel had iemand gepost over die tienduizenden mensen in amerika die op dit moment in tenten leven. De voormalige midden klasse.
  Ik moet dan altijd denken aan die quote van Thomas Jefferson:

  If the American people ever allow private banks to control the issuance of their currency, first by inflation and then by deflation, the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all their property until their children will wake up homeless on the continent their fathers conquered.

  Precies wat we gezien hebben sinds 1998 boom and bust…..boom and bust….inflation and deflation.
  De mensen zijn nu beroofd van al hun bezittingen en hebben geen huis meer.
  Wat een grootheid die Thomas Jefferson.

  Dus Gerard, ik ben het nu een keertje niet met je eens. De controle over het geld moet altijd in publieke handen zijn. Net als de havens, vliegvelden, rijkswegen, water, energie infrastructuur etc etc.

 • Z.Nelis

  @Gerard
  “Ik ben in ieder geval wel blij dat centrale banken particuliere instellingen zijn.”

  Alsof particuliere instellingen niet zullen roven en de nobelheid zelve zijn!
  De overheid is anno 2011 -zeker aan de andere kant van de grote plas- niet veel meer dan een theatraal showtje voor de bühne. Een Potemkin-facade opgezet door Hoge Heren van het graaikapitalisme genaamd ‘bankwezen’. En dat voor het gemoed en eigenwaan van de consument.

 • Piet3

  @Peter330
  Na enkele malen zien ze je weer komen met verhalen over fractional reserving, FED, Rothschild etc. Ben er maar mee gestopt lijkt ijdele hoop te zijn.

  Vrijspreker behandelde dit onderwerp deze week ook al:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/07/de-grot-van-plato-het-effect-van-het-libertarisme-op-mensen/

 • TheDude

  Trouwens, het zijn ook voor mij bekende geluiden over de ‘simpele zielen’ die het allemaal niet willen geloven. Ik ben al een tijdje geleden gestopt met het proberen overtuigen van anderen, dat werkt inderdaad alleen maar frustrerend.

  Wat voor mij wel werkte: indien het onderwerp banken / crisis / economie / whatever in een (bij voorkeur) één-op-één gesprek aan bod komt langzaam maar zeker wat gerichte vragen stellen. In sommige gevallen merk je dan dat iemand OF wel degelijk wakker is OF open staat voor een visie als de jouwe. En hey… langzaam maar zeker overtuigen… dat is toch precies wat al zo’n 200 jaar met “Het Volk” gedaan wordt? ;)

 • TheDude

  Linksom of rechtsom, de boel moet een keer instorten, dat is wel duidelijk en absoluut geen nieuws voor de mensen hier. Ik hoop alleen dat het nog even duurt, ik ben helaas geen al te vermogend persoon en heb dus nog (lang) niet genoeg goud & zilver kunnen inslaan om een totale crisis goed op te kunnen vangen voor mezelf en de mensen om me heen.

 • Peter330

  Ik sluit me er helemaal bij aan. Ze willen het niet horen de simpele zielen. Een enkele wat beter ontwikkelde laat me meestal uitpraten, maar zegt dan toch vaak: zo´n vaart zal het toch niet lopen zeker. Ik stop er mee om er over te praten.

 • Edwin

  @Tradewind
  Snap je helemaal, heb precies hetzelfde!

 • tradewind

  inderdaad high five, greetjens en anderen.

  Feit blijft dat we nu door ‘zelf’studie en de juiste internetbronnen veel weten; van enerzijds de historie en anderzijds van wat je zou kunnen verwachten.

  In monetair en politiek opzicht zijn de bordjes gehangen. en is het nu pappen en koest houden van het kiezersvolk
  Het vraagt geruime tijd studie, een andere horizon ivm fundamneteel denken, de juiste kontacten enz. voordat je het geheel in zicht krijgt, wat dan pas leidt tot het doorzien van het gehele monetaire internationale plaatje .

  Jammer is dat zo weinigen het kunnen cq willen zien; ik heb nog steeds de neiging iedereen te willen waarschuwen, de praktijk is dat die neiging eerder frustrerend dan stimulerend werkt.

  Op den duur wordt het zelfs gevaarlijk als je teveel laat blijken van je kennis en dat je deze ontwikkelingen hebt voorzien.

 • high five

  @tradewind. mooi overzicht over de geschiedenis van de Rothschilds.

 • tradewind
 • high five

  tradewind. N.a.v. het stuk van Paul leek het me wel gepast om deze info toe te voegen. Het is het al oude gevecht tussen de vrije mensen en de elite (parasieten) over de macht. Deze geschiedeniskennis zou eigenlijk iedereen moeten kennen en zeker iedere amerikaan (Het ultieme doel van de founding fathers was om een maatschappij te creëren waar de mensen niet worden uitgemergeld door een koning of een elitaire bovenlaag zoals bv in Europa het geval was).
  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110606002826AAToDEH

 • tradewind

  nog een historie verhaaltje over defaults in de US:

  http://mises.org/daily/5463/A-Short-History-of-US-Credit-Defaults

 • tradewind

  aan Gerard.

  de overheden hebben al een geldpers, dat noemt men belastingheffing. -((

  de economie is 10 jaar aangejaagd met schuld-creatie en daarna nog 10 jaar met ‘doorverkochte’ schulden; men noemde dat economische groei, geloof ik.

 • Gerard

  Ik ben in ieder geval wel blij dat centrale banken particuliere instellingen zijn. Je moet er toch niet aan denken dat de overheid de geldpers zou mogen hanteren?

  De overheid zou er ook voor gekozen kunnen hebben om wat MINDER te lenen bij die centrale banken! Een begrotingstekort van NUL, maar dat weigerden overheden.
  Als ze op die NUL hadden blijven zitten, dan hadden ze NIET hoeven te lenen, en dan hadden we nu geen schuldencrisis.

 • greetjes

  @ tradewind: die ga ik dan nog even lezen, thnx

  @ high five: mooi stuk, voor de wakkeren onder ons is het spel zo duidelijk

  Ikzelf begin zo langzamerhand het gevoel te krijgen dat het maar gewoon mag gebeuren. Laat dat kaartenhuis maar inzakken, we moeten er toch doorheen met zijn allen.

 • tradewind

  High Five; ik neem aan dat dit de bron is, althans van delen ervan:

  http://www.iamthewitness.com/DarylBradfordSmith_Rothschild.htm

 • tradewind

  a high five

  interessant! Zou overigens steeds wel completer zijn als je ook de bron aangeeft.
  Ik merk dat jij dat steeds vergeet te doen. Wel bronvermelding doen is handiger voor de lezer en netter naar de bron!

  Bij het vorige blog-item heb ik ook nog een aantal duits-oostenrijkse wetenswaardigheden gepost.met highlights en bronvermelding, (wordt nu waarschijnlijk niet veel meer gelezen gezien nieuw blogitem)

 • Wortelbea

  schitterend overzicht high five ! ;-)

 • high five

  1790: Mayer Amschel Rothschild states “Let me issue and control a nation’s money and I care not who writes the laws.”

  1791: The Rothschilds get, “control of a nation’s money,” through Alexander Hamilton. They set up The First Bank of the United States. A 20 year charter.

  1811: The charter for the Rothschilds Bank of the United States runs out and Congress voted against the renewal. Nathan Mayer Rothschild is not amused and he states, “Either the application for renewal of the charter is granted, or the United States will find itself involved in a most disastrous war.” However the United States stands firm and the Charter is not renewed which causes Nathan Mayer Rothschild to issue another threat, “Teach those impudent American’s a lesson. Bring them back to colonial status.”

  1812: Backed by Rothschild money, and Nathan Mayer Rothschild’s orders, the British declare war on the United States. The Rothschild’s plan was to build up such a debt in fighting this war that they would have to surrender to the Rothschilds and allow the charter for the Rothschild owned First Bank of the United States to be renewed.

  1816: The American Congress passes a bill permitting yet another Rothschild dominated central bank. British War against America therefore ends with the deaths of thousands of British and American soldiers, but the Rothschilds get their bank.

  1832: President Andrew Jackson (the 7th President of the United States from 1829 to 1837), runs the campaign for his second term in office under the slogan “Jackson And No Bank!” This is in reference to his plan to take control of the American money system to benefit the American people, not for the profiteering of the Rothschilds.

  1833: President Andrew Jackson starts removing the government’s deposits from the Rothschild controlled, Second Bank of the United States and instead deposits them into banks directed by democratic bankers. This causes the Rothschilds to panic and so they do what they do best, contract the money supply causing a depression. President Jackson knows what they are up to and later states, “You are a den of thieves and vipers, and I intend to rout you out, and by the Eternal God, I will rout you out.”

  1835: On January 30, an assassin tries to shoot President Jackson, but miraculously both of the assassin’s pistols misfired. President Jackson would later claim that he knew the Rothschilds were responsible for the attempted assassination.

  1836: Following his years of fighting against the Rothschilds and their central bank in America, President Andrew Jackson finally succeeds in throwing the Rothschilds central bank out of America, when the bank’s charter is not renewed,

  1841: President John Tyler (the 10th President of the United States From 1841 to 1845) vetoed the act to renew the charter for the Bank of the United States. He goes on to receive hundreds of letters threatening him with assassination.

  1861: President Abraham Lincoln (16th President of the United States from 1860 till his assassination in 1865) approaches the big banks in New York to try to obtain loans to support the ongoing American Civil War. As these large banks were heavily under the influence of the Rothschilds, they offer him a deal they know he cannot accept, 24% to 36% interest on all monies loaned. Lincoln is very angry about the high level of interest so he prints his own debt free money and informs the public that this is now legal tender for both public and private debts.

  1862: By April $449,338,902 worth of Lincoln’s debt free money (Greenbacks) has been printed and distributed. He states of this, “We gave the people of the republic the greatest blessing they ever had, their own paper money to pay their own debts.”

  1863: President Abraham Lincoln discovers the Tsar of Russia, Alexander II (1855-1881), was having problems with the Rothschilds as well as he was refusing their continual attempts to set up a central bank in Russia. The Tsar then gives President Lincoln some unexpected help. The Tsar issued orders that if either England or France actively intervened in the American Civil War, and help the South, Russia would consider such action a declaration of war, and take the side of President Lincoln. To show that he wasn’t messing about, he sent part of his Pacific Fleet to a port in San Francisco and another part to New York.
  1865: In a statement to Congress, President Abraham Lincoln states, “I have two enemies, the Southern Army in front of me, and the financial institutions in the rear. Of the two, the one in my rear is my greatest foe.” Later that year, on April 14, President Lincoln is assassinated, less than two months before the end of the American Civil War
  1 month ago Report Abuse
  Additional Details
  1881: President James A. Garfield (The 20th President of the United States who lasted only 100 days) states two weeks before he is assassinated, “Whoever controls the volume of money in our country is absolute master of all industry and commerce…when you realize that the entire system is very easily controlled, one way or another, by a few powerful men at the top, you will not have to be told how periods of inflation and depression originate.”
  1 month ago

  1913: The last and current central bank in America, the Federal Reserve, is set up during the presidency of Woodrow Wilson.

  1917: The Rothschilds order the execution by the Bolsheviks they control, of Tsar Nicholas II and his entire family in Russia, even though the Tsar had already abdicated on March 2. This is both to get control of the country and an act of revenge for Tsar Alexander I blocking their world government plan in 1815 at the Congress of Vienna, and Tsar Alexander II siding with President Abraham Lincoln in 1864.

  1963: On June 4th (the 35th President of the United States 1961-1963) signs Executive Order 11110 which returned to the U.S. government the power to issue currency, without going through the Federal Reserve.
  1 month ago

  That’s JFK, then he warned us about them in his speech in Columbia U, 10 days later he was murdered.

 • Pieter- Jan

  Beste Paul
  Je schrijft: Het zou mijn inziens een verplichting moeten zijn voor iedere volksvertegenwoordiger om een cursus te volgen over de ins en outs van ons geldsysteem, met een verplicht examen na afloop! Ik ken wel iemand die graag in de examencommissie wil gaan plaats nemen.

  Maar dat niet alleen: iedere burger zou zo’n cursus moeten volgen. Want bijna niemand begrijpt wat bijv. een bailout van een land of bank voor gevolgen heeft voor z’n eigen portemonnee.
  Nog steeds zegt 99% van de mensen dat dingen duurder worden in plaats van dat z’n geld minder waard wordt.
  Nog steeds denkt de meerderheid van de mensen dat ze de politici en banksters kunnen vertrouwen.
  Nog steeds denkt de meerderheid dat de huidige ontwikkelingen hen hooguit zijdelings zullen raken.
  Nog steeds realiseert 99% van de mensen zich niet dat we al jaren rekenen met Fiat money, want intrinsiek geen enkele waarde heeft, maar alleen is gebaseerd op vertrouwen

 • Jullie

  Mooi stuk Paul.

 • frank

  de schulden vastzetten met de goudstandaard, niet slecht voor de banksters

 • Edwin

  Goed artikel Paul,
  voor de meeste forumleden bekende info.
  Voor de nieuwe lezers … verplicht leesvoer om eens goed over na te denken :-)

  We hebben inderdaad een herstructurering nodig van financiele wereld.
  Ook een verbod om je ergens voor te verzekeren zonder dat je daadwerkelijk ergens een wezenlijk belang in hebt (CDS etc). Nu is het volstrekt normaal geworden dat je je “indekt” tegen het in brand vliegen van het huis van de buurman….. uhmmm wat zou er vervolgens gebeuren?

 • greetjes

  Dankjewel Zilverpaul, voor weer een actueel en helder stuk. Via Twitter vond ik een nieuw youtube filmpje van Blythe en Ruprecht. Geniet er maar van allemaal.

  http://www.tfmetalsreport.com/blog/1604/blythe-and-ruprecht-return