24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

De rol van zilver

De interesse voor zilver is aan het toenemen. Waar lockdowns de economie in de weg heeft gestaan, zijn er, nu de economie weer op gang begint te komen, verschillende gevolgen merkbaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld inflatie. Dit wordt verder verstrekt door het geld dat is gedrukt tijdens de COVID-19 crisis. Zilver kan hier een rol in spelen en helpen om beschermd te zijn tegen inflatie. 

Inflatie

De totale inflatie bedraagt nu 5,4% op jaarbasis. Will Rhind, CEO van GraniteShares, verwacht dat deze na de zomer nog verder op al lopen. Momenteel realiseren velen zich echter nog niet dat er sprake is van inflatie. Dit is onder andere te zien aan stijgende aandelen. Toch ligt inflatie op de loer. Aangezien zilver met inflatie meegroeit is het een geschikt middel dat als bescherming kan dienen. 

De prijs van zilver stijgt vaak in tijden van inflatie, dit betekent dat de prijs meebeweegt en zilver daarom goed bescherming kan bieden.

Bescherming tegen inflatie 

Waar zilver geen rendement genereert kan het wel iets anders belangrijks doen. Namelijk, bescherming bieden tegen inflatie. Goud staat hier vooral bekend om, maar zilver kan deze rol net zo goed vervullen. Zilver is het goedkopere broertje van goud en daarom toegankelijker. Met een lager budget zijn er wat betreft het investeren in zilver al veel mogelijkheden. Investeren in zilver kan gedaan wordt door middel van het kopen van zilveren baren en/of zilveren munten. In tijden van inflatie, zoals nu, is zilver dus een interessante optie om uw geld vast te zetten en de waarde ervan te behouden. 

Er kan dus gezegd worden dat zilver een traditionele veilige haven is. Hoewel het edelmetaal in de schaduw staat van goud is het toch een de moeite waard. Dit is terug te zien in de vraag naar zilver. De vraag naar zilver stijgt namelijk in tijden van onzekerheid en onrust. Dit komt omdat investeerders dan op zoek gaan naar veilige havens en deze in zilver vinden. Toch komt er ook een groot deel van de vraag naar zilver ergens anders vandaan, namelijk vanuit de industrie. 

Vraag vanuit de industrie 

Naast bescherming tegen inflatie is er ook een andere reden waardoor de vraag naar zilver toe zal nemen. Zilver speelt namelijk een essentiële rol in de economie en dit zal enkel toenemen in de toekomst. Een voorbeeld hiervan is de verduurzaming van de auto-industrie. Zilver wordt in grote hoeveelheden toegepast in het produceren van elektrische auto’s, namelijk zo’n 25-50 gram. Voor hybride auto’s wordt er zo’n 18-34 gram gebruikt en voor niet elektrische voertuigen gemiddeld zo’n 15-28 gram. Nu er steeds meer elektrisch gereden wordt zal het gebruik van zilver in voertuigen nog verder toenemen in de toekomst. Hierdoor stijgt de vraag naar zilver vanuit de industrie en zal de prijs waarschijnlijk ook stijgen. Er wordt verwacht dat de stijging in vraag naar zilver gedurende 10 jaar met zo’n 54% zal toenemen. Daarnaast zal zilver ook meer toegepast worden in 5G-netwerken, wat ook de vraag zal doen laten stijgen. 

Begin juni is de prijs van verschillende grondstoffen opgelopen. Dit is deels veroorzaakt door het weer op gang komen van economieën. Als gevolg is daardoor de vraag naar grondstoffen weer toegenomen, waardoor de prijs stijgt.

Bij The Silver Mountain is er een breed aanbod aan zilveren baren en zilveren munten. Het zilver dat wij verkopen is van uitstekende kwaliteit en beschikt zelfs over een terugkoopgarantie. Dit betekent dat u ten alle tijden uw zilver weer terug aan ons kan verkopen. 

Bekijk ook