24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

De stand van zaken

Afgelopen week is de open interest in zilver gestegen naar 141.625 contracten. Op één dag zijn er bijna 4000 contracten toegevoegd waarmee we nu slechts zo’n 1500 contracten verwijderd zijn van het record van de afgelopen maanden.

Het opmerkelijke hierbij is dat ondanks deze recordstand het niet gelukt is de zilverprijs verder naar beneden te werken. Sterker nog, afgelopen week steeg de zilverprijs zo’n 5 %. Dat kan gaan inhouden dat wanneer de zilverprijs zich boven de vorige interim-top op $35 gaat begeven, de shortposities zo verlieslatend worden dat men gedwongen gaat worden deze posities te sluiten door grote hoeveelheden zilver op te kopen, wat de stijging van de zilverprijs fors zal gaan ondersteunen.

Daar komt bij dat het zilverfonds van Sprott heeft aangegeven (wederom) een flinke partij zilver te willen gaan inkopen voor $269 miljoen dollar, wat de opwaartse prijsdruk voor dit edelmetaal alleen maar zal doen versterken.

Zijn er dus op korte termijn gunstige tekenen zichtbaar voor de zilverprijsontwikkeling, geeft onderstaande grafiek mooi weer wat het effect zal zijn van de komende ronden geld bijdrukken voor de goudprijs. De blauwe lijn geeft de grootte van de FED balans weer; de goudgele stippellijn gaat uit van extra uitgaven van $40 miljard per maand; de rode stippellijn van 85 miljard per maand. Men mag rustig uitgaan van de rode stippellijn wat betreft het extra bijdrukken van geld, maar ook dat dit niet genoeg zal blijken en er in 2013 een steiler verlopende lijn kan worden getrokken. Wat dit voor de goudprijs ( de gele lijn) zal gaan betekenen laat zich raden….

Ook hebben we afgelopen week de Amerikaanse verkiezingen weer achter ons gelaten, waarbij alles is gelaten zoals het was. U mag de komende weken dan ook de nodige bijgestelde cijfers verwachten over de Amerikaanse economie, die naar ik met zekerheid durf te voorspellen grotendeels neerwaarts gericht zullen zijn.

En zo koersen we af op de Grootste Depressie. Stapje voor stapje, land voor land, wordt de Westerse bevolking meegezogen in het zwarte gat van een oneindige honger naar dollars en euro’s, alles om het huidige geld- en politieke systeem maar overeind te houden.

Zilverpaul

Silverstocks.nl

Zilverpaul.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook