24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

De stand van zaken volgens Zilverpaul

Hieronder ziet u een overzicht van de Dow Jones, de goudprijs en de zilverprijs vanaf het loslaten van de goudstandaard. Het moge duidelijk zijn waar de investeerder het best zijn centjes in had kunnen investeren. Goud steekt met kop en schouders over de rest uit, zilver bevindt zich in de middenmoot en de Dow Jones sluit de rij.

http://www.lemetropolecafe.com/img2013/Lundeen/Lundeen0113_files/Lundeen0113_html_64b85.png

Desondanks zult u zien dat de Dow Jones ver-vijftienvoudigd is in deze periode. Dit lijkt natuurlijk prachtig, ware het niet dat het aantal dollars wat in circulatie was in deze tijdsspanne met een factor 19 verveelvoudigde, wat daarmee de koopkracht van een investering in de Dow Jones in deze periode geen goed heeft gedaan. Zilver liep ongeveer gelijk op met de inflatie, en alleen goud komt als triomfator tevoorschijn.

Een overzicht vanaf 2000 geeft echter een beeld met meer betekenis. In 2000 eindigde de bull markt in de Dow Jones en is, door het kunstmatig uitstellen van een periode van teruggang in de aandelenindices, deregulatie en gebrek aan toezicht op de grote banken, de boel echt uit de hand gelopen. Desondanks bleef de waardeontwikkeling van de Dow Jones achter bij die van het geld in circulatie (CinC, currency in circulation), maar bleken zowel goud als zilver de grote overwinnaars.

http://www.lemetropolecafe.com/img2013/Lundeen/Lundeen0113_files/Lundeen0113_html_m3f9ba9ec.gif

Vergeet daarbij niet, dat de rente kunstmatig laag wordt gehouden. De druk op de centrale banken wordt door de steeds verslechterende Westerse economieën steeds groter om de geldhoeveelheid die in circulatie is te vergroten, waardoor op een bepaald moment de inflatie verder gaat oplopen en goud en zilver tot grote hoogten zullen gaan stijgen.  Als u bedenkt dat de FED nu al de trotse bezitter is van 16 % van de Amerikaanse staatsleningen, en dat dit getal maandelijks toeneemt omdat het steeds lastiger wordt om de nieuwe schuldpapieren tegen  zo’n lage rente aan de man te brengen, kan het niet anders lopen dan dat de FED gedwongen zal worden om de rente te gaan verhogen.

En is bij een lage rente de goud -en zilverprijs in de afgelopen tien jaar al flink opgelopen, het zal in het niet vallen bij wat een oplopende inflatie tot gevolg zal hebben. Voeg hier het gegeven aan toe dat op een bepaald moment het vertrouwen in de overheden en banken fors zal verminderen door een oplopende inflatie en toenemende werkeloosheid en armoede, en het vertrouwen in de euro en dollar zal verdampen. Een goud- en zilver-run zal het gevolg zijn.

Maar tot het zover is zult u geduld moeten uitoefenen, en de dagelijkse aanvallen op de goud-en zilverkoers voor lief moeten nemen, net als het gekwaak in de officiële media over een aanstaand herstel. U weet wel beter.

Zilverpaul

Zilverpaul.nl

Silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook