Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

De toekomst van ons geld en de zilveren stier

20-02-2011 Zilverpaul

Naar aanleiding van een lezersvraag naar de toekomst van ons geldstelsel wil ik een aantal scenario’s de revue laten passeren wat betreft onze valuta.

Een eerste scenario is dat we doorgaan met onze huidige muntstelsel.

Vanuit de westerse bankiers gezien het ideaal. De muntsoorten, die je kunt zien als een aandeel van een land, staan echter steeds meer onder druk vanwege de steeds maar verder oplopende schulden van de landen. De schulden zijn zo hoog opgelopen mede omdat de overheden garant zijn gaan staan voor de banken cq hun schulden hebben overgenomen. Hoe dan ook, de munten worden minder waard. De eigen bevolking blijft hetzelfde verdienen of krijgt minder loon, en en zij zullen dus verarmen.

Landen buiten de Westerse invloedssfeer, die minder schulden hebben, nemen echter geen genoegen meer met deze westerse rommel omdat het bezit daarvan steevast uitloopt op een forse achteruitgang in koopkracht.

Het systeem van de huidige muntsoorten kan nog even in stand gehouden worden door de eigen bevolking uit te persen door verlaging van de koopkracht, opslokken van de pensioenfondsen, bezuinigingen en verhoging van de belastingen, maar het systeem is uiteindelijk onhoudbaar.

Een tweede scenario waar her en der al over wordt gesproken als alternatief voor de Westerse muntsoorten zijn de zogenaamde Special Drawing Rights (SDR’s), wat een soort mandje is van valuta als de dollar, yen, het Engelse pond en de euro. Dit alternatief wordt gepromoot door het IMF, met als argument dat je met zo’n soort westerse wereldmunt gevrijwaard bent van allerlei grote schommelingen van de afzonderlijke muntsoorten ten opzichte van elkaar. Wat men er niet bij verteld is dat ook deze SDR’s door niets anders gedekt zijn dan de eerlijke ogen van de heren bankiers.

Wellicht zal het de heren lukken dit in de westerse wereld te introduceren, maar één ding is zeker; het zal nooit een wereldmunt worden omdat landen als China en Rusland nooit een munt zullen accepteren die door niets gedekt is. Kortom, de SDR zal het hem niet gaan worden.

https://www.thesilvermountain.nl/img/willemIII.jpg

Uiteindelijk zal men dus naar een oplossing moeten gaan waar iedereen in zich kan vinden, een munt waarvan elke partij weet dat het een intrinsieke waarde heeft. Dat is de enige manier waarop het vertrouwen weer kan worden hersteld.

Zo’n oplossing zou wat betreft de relatief sterke Europese landen de Nordic Euro kunnen zijn. Zo’n nieuwe muntsoort zou bijvoorbeeld voor 3 % gedekt kunnen zijn door goud en zilver. Dat betekent dan dat iedere partij weet wat de munt waard is, en dat het vertrouwen in de munt in één klap gevestigd is. Het betekent wel, dat de huidige euro veel minder waard zal gaan worden, ofwel dat goud en zilver enorm in waarde ( gemeten naar de huidige euro) zullen moeten gaan stijgen.

In Azië en tussen Rusland en China zijn al verdragen gesloten om de handel tussen de landen niet meer in dollars te doen maar in de eigen valuta. In feite zijn dit al voorlopers van het goud gedekte systeem, omdat deze landen rijk zijn aan goud, zilver en/ of olie, ofwel grote voorraden hebben in fiat geld wat (voorlopig) nog enige dekking geeft.

De reden dat China als een bezetene goud aan het inkopen is mag de bevestiging zijn dat de edelmetalen, en mogelijk olie, de fundamenten zullen vormen van een nieuw geldstelsel.

Zie ook dit filmpje op Youtube. Het bijzondere zit hem wat mij betreft in de laatste zin van het hoofd van de World Gold Council, een overigens dubieuze club met een grote invloed vanuit de bankierswereld. Hij stelt dat het de leden van de IMF verboden is om goud als dekking te nemen voor je munt. Simpel, denk ik dan, dan stap je toch uit de IMF?

Hoe het uiteindelijk in Nederland en België zal uitpakken? Mocht de DNB een groot deel van het Nederlandse goud hebben verpatst aan zijn meesters in Amerika en Londen zullen de kleerscheuren groot zijn. Zo niet, dan zal Nederland kunnen meeliften met het Duitse initiatief.

Voor België ziet de toekomst er nog ongewisser uit; het land destabiliseert politiek en economisch gezien in snel tempo, en als het niet uitkijkt valt het ten prooi aan verdere verlagingen van de ratingbureaus waarmee het afglijdt naar een Zuid-Europese status.

Terug nu naar de actualiteit; eindelijk is het vuurtje weer gaan branden op de zilvermarkt. Ondanks het feit dat de CME de margins voor onder andere zilver en goud met 50! % heeft verhoogd spuit zilver omhoog. Een sterk signaal dat de gebruikelijke manieren om zilver en goud naar beneden te krijgen niet meer werken. Wie wil weten voor welke toer de COMEX zich gesteld weet om dit vuur te blussen zie dit blog artikel.

Ondanks de forse stijging in de zilverprijs is de open interest nog wat verder opgelopen, wat aangeeft dat JPMorgan en HSBC, de grote tegenspelers in het zilver spel, hun posities niet hebben kunnen afbouwen maar noodgedwongen hun shortpositie hebben moeten ophogen om de stijging niet nog groter te laten worden. Kunt u nagaan wat er met de zilverprijs gaat gebeuren als de paniek echt toeslaat. Naar verluidt verliest men bij een 3 % stijging van de zilverprijs zo’n 100 miljoen per dag.

De vraag is niet of, maar wanneer de COMEX en LMBA onderuit zullen gaan en de zilverprijs om te beginnen zal gaan verdrievoudigen, om het historisch gemiddelde van 1 op 15 ten opzichte van de goudprijs weer op te gaan zoeken. Of de zilverprijs zou het niveau van het oude Rome weer moeten gaan opzoeken, wat 1 op 8 was ten opzichte van de goudprijs…..

Onderstaand een fraaie grafiek met bijpassend commentaar uit het GATA kamp:

https://www.thesilvermountain.nl/img/zilverprijs-2011.gif

De maart opties die expireren op 23 februari aanstaande staan op voor een groot deel op 28 of 30 $ . Hoewel 28 $ voor de banken het meest ideaal zal zijn, zal men er nog een hele klus aan hebben om de prijs weer naar de 30 $ te drukken. We gaan het zien.

Ondertussen verslechtert de situatie in Europa in rap tempo. Zowel Griekenland, Ierland als Portugal staan zwaar onder vuur en het valt dan ook te verwachten dat binnenkort de val van de dollarkoers weer even gestopt wordt om nu het stokje weer over te gaan geven aan de euro. Zie ook hier en hier.

Tot slot nog iets bijzonders:

Het is ongelofelijk maar waar, maar een vijftal zilver mijnbedrijven schijnen een deel van hun toekomstige zilver productie al vast verkocht te hebben aan de grote banken tegen een vaste zilverprijs van 30 $ per ounce. Niet dat het de Comex, LMBA en de banken iets zal helpen in de zilver stortvloed die nu op gang lijkt te zijn gekomen, maar de domheid van het management van deze bedrijven is onvoorstelbaar.

Des te opmerkelijker omdat juist de grootste spelers die zo’n tien jaar geleden dezelfde fout hebben gemaakt nu net met miljardenverliezen hun posities hebben opgeruimd.

Een laatste opmerking: bovenstaand bericht is door de bankierwereld naar buiten gebracht. Misschien is de wens daarbij wel de vader van de gedachte.

Zilverpaul

www.silverstocks.nl

 • temp242

  Beste Zilver en goud en anderen: ik ga nog een stapje verder: ondertussen al de moeite van de wereld doen om de zilverprijs kunstmatig laag te houden om zodoende de indruk te wekken dat het écht wel goed gaat! of anders gezegd stel dat de zilverprijs als een raket naar omhoog schiet, dat is het zelfde als een bekentenis om te zeggen, dames en heren het systeem is om zeep, juist zilver en goud, er zijn al rampoefeningen bezig me dunkt, 3/4maart a.s. aankondiging nieuwe stress-testen voor de Europese banken, of worden het weer relaxtieoefeningen zoals de vorige keer?MVG.

 • Robin

  Begint weer beetje te stijgen, en te zakken, en te stijgen. Het schommelt erg.

  Ik ben 1 van die nieuwkomers, met maar een klein budget.

  Morgen ga ik het Zilver waarschijnlijk halen.

 • Jullie

  Eens kijken of de 33 dollar grens het gaat houden.

  Als die er (lang) onder zakt zou die wel eens terug kunnen vallen naar 31.25.

  Zou wellicht een mooi koopmomentje kunnen zijn voor de nieuwkomers.

  Als je het aandurft om te wachten tenminste..

  Heb overigens vernomen vanuit de coinshops in Amerika en Canada dat er steeds meer ‘nieuwe gezichten’ muntjes komen kopen.
  Goed teken, denk dat dat hier ook lichtelijk het geval is. Meer mensen beginnen het te begrijpen.

 • Robin
 • Robin

  @NQ

  Wat jij hier zegt; ”Als het je er om te doen is om een 1000 Euro te verbubbelen, zou ik een kilobaartje bij Rolf in de kluis laten liggen.”

  Je kan het op 2 manieren opvatten, namelijk; Laat dat Kilobaartje liggen, niet kopen dus.

  OF

  Koop een Kilobaartje, en laat hem opslaan in de kluis bij Rolf. Als dat een optie is, haha.

  De koers is weer lekker aan het schommelen. En ik maar bedenken wat te kopen met 1000 euro.

 • Robin

  €24 mensen!

 • zilver goud

  Eergisteren beurs Milaan storing?
  Gisteren Rabobank storing?
  Vanochtend beurs Amsterdam storing?
  Volgens mij een oefening voor als de Ierland morgen massaal nee tegen Europa
  En de euro zegt.
  Maandag een algemenen Europese storing!

 • Lars van der Heijden

  wortelbea :@Lars van der Heijden 40$ midden maart

  Ik gok op een $48/49 en daarna een terugval tot rond de $40.

 • wortelbea

  @Lars van der Heijden
  40$ midden maart :-)

 • Lars van der Heijden

  Snel :@Lars van der Heijden Welke steun ? Steunzolen misschien ? Als de beurs door de toestand in het Midden oosten naar beneden duikelt gaat zilver er net zo hart zo niet harder achteraan. Weest op je hoede.

  Steunzolen, goede grap ha-ha …
  Door deze toestanden in het midden oosten gaat zilver binnenkort juist sky high. Evenals de maart uitleveringen van fysiek zilver wat eraan zit te komen, conclusie: spannende tijden over hoe hoog we gaan.

 • rob

  @Snel

  Probeer dat de chinezen maar eens wijs te maken!
  M.a.w. waarop is jouw ‘waarschuwing’ op gebaseerd, Snel?
  Toch niet op het verhaal dat zilver een commodity is die bij economische neergang ook verminderde vraag ondervindt? Want dan kan ik je uit de droom helpen, zilver = argent= geld.

 • Snel

  @Lars van der Heijden
  Welke steun ? Steunzolen misschien ? Als de beurs door de toestand in het Midden oosten naar beneden duikelt gaat zilver er net zo hart zo niet harder achteraan. Weest op je hoede.

 • wortelbea

  @high five
  euuuh hoevel mensen hebben dat in huis denk je ?
  ik denk dat je toch beter af bent met munten ;-)
  tenzij je die al hebt, en je een tiental kg wilt kopen natuurlijk…
  mensen zullen ook minder achterdochtig zijn voor 1 muntje, dan zo een bar dat een fortuin kost denk ik.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @NQ Je kunt altijd een kilobaartje omwisselen in munten mocht dat nodig zijn. Ik zou daar maar niet al te moeilijk over doen

 • Fleur

  @ NQ

  LOL! Ik ga alvast op zoek naar een zilverkleurig gewaad.

 • NQ

  @Fleur
  Jaaa the “church of the silversouls” Je schijnt er behoorlijk vrijstellingen mee te kunnen bewerkstelligen. Nu nog op zoek naar een geschikte dominee. Zilverpaul? iets voor jou, je hebt mooie preken!!

 • NQ

  @Robin
  Komt een man bij de pomp, “gooi em maar vol, enneeh, heb u terug van een kilobaar zilver?
  “Nou, ik heb toevallig nog tien mapletjes liggen. Oja en een soldeerapparaat!”

  Tis maar wat je bedoeling is met het zilver is. Wij hebben ons spaargeld verzilverd omdat ik het de bank niet langer gun zichzelf te verrijken ten koste van ons geld met de te verwachten inflatie. Verder zie ik het als appeltjes voor de dorst. Dan heb ik liever heel veel kleintjes dan een hele grote die in eens keer op moet.
  Als het je er om te doen is om een 1000 Euro te verbubbelen, zou ik een kilobaartje bij Rolf in de kluis laten liggen.
  bedenk het is nu maar geld en straks echt zilver, succes met beslissen!!

 • RK

  @Safi

  YW. We moeten idd deels ontleren.

 • koos

  @wortelbea

  Zeker. Je bent niet de eerste! Particuliertje pesten.

 • wortelbea

  één van mijn zilver stukskes zou vastzitten bij de douane ??!
  gaan ze daar ook al beginnen ?

 • wortelbea

  @fleur:
  die sekte bestaat al: Bilderberg, Rockefeller dingens, roctchild, Beatriske,… lol
  laat ons maar uit de spotligths ;-)

 • Safi

  @RK

  Dank voor deze post, RK.

  Ik kan bevestigen wat je schrijft. Het laatste decennium heb ik veel geinvesteerd in mijn eigen ontwaken. En heb ik geleerd om rekening te houden met het onmogelijke en het super pijnlijke. Denken als een kind dat nog niet is besmet is een vereiste. Kinderen stellen vragen en observeren op een manier waar wij onnoemelijk veel van kunnen leren.
  Zo ben ik ” slimmer” geworden, of moet ik zeggen minder dom en minder onwetend.

 • Fleur

  @ Joep

  “Waarschijnlijk volgens hun geloof. Toch knap dat ze het zo voor elkaar krijgen. Zelf geloof ik in goud en zilver, maar naar mij luisteren ze nooit”

  Misschien moeten we hier met elkaar maar eens een zilver-sekte oprichten. Iedereen hier is bezig met bezit vergaren cq veilig stellen. Volgens mij is een sekte iets waar érg veel mee te verdienen valt ;-)

 • RK

  @Sander

  Inderdaad. Ik zie de demoniserende opmerkingen al voor me *marsmannetjes hihihi*

  Het zegt natuurlijk veel over hun eigen cognitieve tekorten.
  Zoals je wellicht al weet heeft de wetenschap al voorgerekend dat er al miljoenen – of waren het miljarden – andere buitenaardse levensvormen bestaan.
  In de formule speelt tijd geen factor, of te wel hoeveel oudere en verder ontwikkelde civilisaties bestaan er?
  Een schatting is niet moeilijk aangezien er veel data bestaat over de leeftijd van de factoren die onderdeel uitmaken van de formule.

  Het is dan niet de vraag of er een kans is of zij de theorie van het omzeilen van de natuurwetten (E=MC2) toepassen, maar hoeveel dit er zijn. 100derden is waarschijnlijk aan de lage kant.

  Amerika heeft naar schijnt on aangebroken olie bronnen, die zij pas gaan aanbreken wanneer de olieprijs veel schade in het midden oosten heeft aangericht. Voor minder dan $200,- per vat gaan deze niet in productie. Verder zouden deze bronnen Amerika tot 2050 van olie kunnen voorzien. Toevallig komt deze tijd overeen met de prognoses van de grote denk tanks dat wij rond die tijd volledig op groene energie over kunnen gaan.

  Dan hebben de Amerikanen weer geld en tijd om hun Hegeliaanse dialectiek tactiek verder uit te spelen. En waarschijnlijk te realiseren.
  Dit betekent dat wij tegen die tijd niets meer betalen voor stroom, we hebben dan betaald met onze vrijheid. Een soort ‘Arbeit macht frij’ maatschappij.

  Ik begrijp best dat zij dan liever praten over mars mannetjes.

  Er is zoveel wat wij niet weten. Maar het ontbreken van bewijs is geen bewijs van het ontbreken. Daarom moeten we rekening houden met het ‘onmogelijke’.

  Daarom zij Einstein iets in de trant; ~ je wordt niet slimmer door steeds het geen te (willen) bevestigen wat je al weet.

 • Gerard

  @rinse
  Grondstoffen zijn extreem volatiel. Indien er een dip onderweg is dan reageren ze al voordat ieder het in de gaten heeft.
  Economie is erg ingewikkeld. Ook economen onderling komen er niet uit. Dat is normaal, want economie is afhankelijk van honderden gebeurtenissen over de hele wereld.
  Persoonlijk denk ik dat de vraag naar metalen nog steeds groeit, ondanks de daling van industrie-metalen.
  De Baltic Dry is ticker $BDI op stockcharts.com. Die zit in een fors dalende trend. Maar, deze index heeft ook te maken met overkapiciteit, wat het beeld wat vertekend.

  Pensioen kun je inderdaad niet altijd afkopen. Ik had het geluk dat ik onder een bepaald bedrag zat, en dan gaat het soms wel. Ik heb vroeger in meerdere branches gewerkt. Ik heb er ook nog 2 die ik helaas NIET af kan kopen.
  De meeste CAO’s stellen je VERPLICHT pensioen af te dragen. Met hartelijk dank aan de FNV en z’n kliek!!
  Overigens is ELKE werknemer VERPLICHT 3% van de loonbelasting af te dragen aan de vakbond ter compensatie CAO bemiddelingskosten. Dezelfde schurken die je die 3% per maand afhandig maken, stellen je dus verplicht pensioen af te dragen waar je nooit meer vanaf kan.
  Krijg je dan toch nog pensioen indien je 67 (of later nog 76) dan komt de roverheid dit met meerdere belastingen ophalen.
  Vandaar dat ik al heel lang niet meer wit werk. Uitsluitend nog zwart en bevalt mij prima!

 • Jullie

  300 of 1000 is niet belangrijk.

  Wanneer zilver de 300 euro of usd raakt speelt het getal ‘300’ geen enkele rol meer.
  300 zou dan net zogoed 1000000000 kunnen zijn.

  De vraag is, bij hoeveel is *getal* uitgespeelt ?

  100 ?

  Timing is everything, 100 lijkt me eigenlijk wel een aardig getal wanneer het ‘pooff’ gaat.

 • gordijnen

  Volgens mij zouden wij allemaal ons pensioen moeten opeisen. Omdat wij niet wisten en niet deel willen uitmaken van een piramidespel. Dit is namelijk verboden bij wet. Ik zal even het wetsartikel opzoeken. Bij negatief advies zullen wij uitzoeken welke gerechtelijke stappen mogelijk zijn. Ook bij de EU. Voordeel zal zijn dat een uitspraak erg vervelende gevolgen kan hebben voor het pensioenfonds. Natuurlijk kunnen wij in het landsbelang wel iets onderling regelen. Oftwel een zakelijk voorstel. Dan heb ik het nog niet over de wanprestatie die hebben geleverd. 1990 nog een gemiddelde dekkingsgraad van 285% Nu ongeveer rond de 102%. Dit dan zonder inflatiecorrectie. Zijn de inkomsten nog wel in verhouding met de uitgaven voor de toekomst zeker gesteld met de vele regels van de overheid.

  Wet op de kansspelen

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-25523-3.html

  Hier kunnen wij dan een brieven piramidespel starten voor uitbetaling van pensioen.

  Ben benieuwd naar de reacties.

 • Joep

  Nou Frits 300 lijkt me wat weinig zou zelf meer naar 1000 gaan. Als een ounce 1000 euro wordt dan zou dat met 300 wat weinig zijn om van te leven. Maar ja wat betekent een euro dan nog?

  In het land der blinden is de één oog koning. In het land van dollars en euro zijn 300 oz zilver een fortuin. Joep

 • Joep

  wil. :
  @Joep
  omdat dat volges hun geloof niet mag dan of wat ?

  Waarschijnlijk volgens hun geloof. Toch knap dat ze het zo voor elkaar krijgen. Zelf geloof ik in goud en zilver, maar naar mij luisteren ze nooit :).

  Joep

 • x

  Robin,

  Een kilo stuk zilver is moeilijker te verkopen wanneer de prijs hard stijgt,
  Ounce munten zijn kleiner en beter te verhandelen ruilen wanneer je wat geld nodig heb.
  Je hoeft dan ook niet al je zilver in 1 keer te verkopen.

  Niet te veel twijfelen en gewoon Maple’s of wieners kopen.
  veel verliezen kan je niet na mijn idee.

 • Nariman

  Robin :
  *Of Kilo Zilveren munten

  Kilo munten zijn heel goed om te beleggen zeker die van Australie omdat zij elk jaar een andere teken daarop zetten en daarvoor ook een verzamelwaarde hebben maar stel voor als zilver veel meer in waarde stijgt dan is het misschien niet gemakkelijk om ze te verkopen of misschien komt een wet die zegt dat zo’n dure transactie moet aan de overheid gemeld worden. Men weet nooit wat overheid gaat doen in zo een geval. Een ounce munten zij relatief gemakkelijker om te verhandelen dan kilo munten.

 • Nariman

  Ik weet de leeftijd van iedereen hier niet maar als je onder 50 ben moet je niet veel op een deftig pension rekenen. Een van de eerste slachtoffers na een falliet land is sociale zekerheid en mensen die er afhangen dus Probeer zelf te sparen en beleggen voor uw oude dag en liefst niet in of via een financiële instelling. Beleg in iets dat TASTBAAR is zoals een stuk grond, een huis, appartement, goud en of zilver. Ik weet nog na devaluatie van peso in Argentina in 2001 zelfs een auto veel meer waard was dan voordien.

 • Sander

  @RK
  pas nou op; als je over voedsel begint komen er straks weer trollen die beginnen over marsmannetjes..

 • Robin

  *Of Kilo Zilveren munten

 • Robin

  Ik zit nog steeds te twijfelen tussen Zilveren Munten en Baren. Ben nog jong, en wil voor ongeveer 1000 euro aan Zilver kopen. Iemand een gouden (hehe) tip?

 • RK

  @SilverPaul,

  Het ziet er naar uit dat de dollar op relatief kort termijn gaat vallen.
  Wat betekend dit voor ons in dagelijks leven hier in Nederland?
  Welke prijzen gaan stijgen en welke gaan dalen? Edelmetalen zullen het goed doen,
  maar hoe zit het met de voedsel en energie prijzen?
  Overheids financiën?

  Idee voor artikel?

  R

 • Pieter

  frits :
  wat zal iemand die nu begint met werken nodig hebben aan (aanvullend) pensioen, hoeveel ounce zilver zal volstaan?300?

  Nou Frits 300 lijkt me wat weinig zou zelf meer naar 1000 gaan. Als een ounce 1000 euro wordt dan zou dat met 300 wat weinig zijn om van te leven. Maar ja wat betekent een euro dan nog?

 • rinse

  waarom dalen palladium en platina?
  echte achteruitgang van de wereld economie?
  is dit een goede indicator hiervoor?

  hoe meer je in de economie verdiept, hoe minder je er uitkomt…
  wie weet hoe de baltic dry het op dit moment doet?

 • frits

  wat zal iemand die nu begint met werken nodig hebben aan (aanvullend) pensioen, hoeveel ounce zilver zal volstaan?300?

 • Jullie

  Korte samenvatting van wat dingen die aan de hand zijn.

  India is onrustig aan het worden : http://www.reuters.com/article/2011/02/23/us-india-protests-idUSTRE71M1HT20110223

  Short Squeeze in Silver : http://www.infiniteunknown.net/2011/02/23/short-squeeze-in-silver-manipulators-getting-overrun/#more-31146

  En ook in Amerika is er genoeg te beleven : http://www.cnbc.com/id/15840232?video=1811237245&play=1

  Ondertussen koopt Saudi Arabie haar bevolking af met 35Miljard USD om rustig te blijven.

  And as I write, lijkt zilver aangevallen te worden. Wellicht winstnemingen in zowel EUR als USD, goud blijft echter onveranderd en staat nog altijd aan het topje de grafiek.

 • NQ

  @rob
  Dank je wel Rob,
  Na wat uitzoekwerk op het internet kwam ik achter dezelfde conclusie. Als ik 65 ben koop ik er samen met mijn vrouw een lekker ijsje van in de zomer, veel meer zul je er tegen die tijd niet voor kunnen kopen.
  Een verfrissende gedachte, ook een zure.

  en hop, alweer richting de 34, dat geeft de burger dan weer moed!

 • Jullie

  Hij gaat weer lekker !

  Mooi om te zien dat het goed gaat in zowel EUR als USD, hetgeen betekend dat het echt de ‘longs’ zijn die aan het kopen zijn. En het geen valuta (eur/usd) zwakte is :)

  Denk alleen niet dat we de 34USD gaan halen vandaag, dan moet er toch nog aardig wat gebeuren hoor…

 • High Five

  @gordijnen komt nog bij dat de kans (zeer) groot is, dat in de toekomst ook Nederlandse pensioenfondsen garant moeten staan voor schulden die nooit afbetaald kunnen worden (zie ierland), maw de kans is zeer groot dat je nooit je pensioen zal zien of maar een heel klein gedeelte hiervan. Ik moet ook onderzoeken of ik mijn pensioenen van verschillende werkgevers kan laten uitkeren.

 • Lars van der Heijden

  We zijn door de steun van $33,4 Nu kunnen we weer naar de $34

 • Pieter

  Ja ik heb ook gevraagd om afkoop, maar kreeg emailtje dat dat pas kan op 65 jarige leeftijd.

 • rob

  En als je dan vaststelt dat je niet de beschikking krijgt over je eigen gespaarde geld, benadrukt de telefoniste dat je zeker wel het recht hebt op dat geld, na je 65e.

  M.a.w. je kan fluiten naar je geld! Betaal zoveel mogelijk zo min mogelijk pensioen.

 • rob

  @NQ
  NQ,

  Wettelijk is vastgesteld dat pensioenfondsen MOGEN voorstellen aan de pensioengerechtigde om het pensioen af te kopen, mits het pensioen minder is dan 427 euro bruto per jaar. Pensioenfondsen hoeven dit niet te doen. Pensioenfonds Zorg en Welzijn (voorheen PGGM, wat nu uitvoeringsorgaan is voor Z&W) doet dit voorstel pas als u de leeftijd van 65 jaar hebt bereikt. Is de hoogte van het pensioen daarboven, dan is afkoop niet meer mogelijk.

 • NQ

  @wortelbea
  volgend mij gaat het om een uileg van het gezegde: “wel op de aarde, maar niet van de aarde” oftewijl, niet heulen met de zaken van de onrechtvaardige Mammon.

 • NQ

  @Joep
  ‘k Ben ooit een vriend “verloren” aan de mormonen, nooit meer echt contact gehad. Leuk idee, maar ik denk dat ik toch vriendelijk bedank! wel een grappig verhaal over die atheïst en zuur als je alsnog moet betalen. Heb het wetssysteem omtrent verplichte pensioen opbouw nooit gesnapt. melkerij is het wat mij betreft. Leve de zelfstandige!
  Als iemand nog ideeën heeft, ik houdt me aanbevolen

 • wil.

  @Joep
  omdat dat volges hun geloof niet mag dan of wat ?

 • wortelbea

  In België kunt ge uw pensioen sparen NIET meer voor 60 jaar overkopen.
  maw ge kunt niet aan uw eigen gespaard geld.
  *%@$£ù ! <- censuur

 • Joep

  NQ@

  Een tijd geleden heb ik iemand gesproken die er achter kwam dat als je aangesloten ben bij de mormonen of het wachttoren-genootschap je geen pensioen hoeft op te bouwen. In zijn geval had hij aangegeven lid te zijn van het wachttoren-genootschap en heeft tijdelijk geen pensioen betaald, maar toen hij dit later niet kon bewijzen (de man is atheïst) moest hij met terugwerkende kracht zijn pensioen als nog betalen.
  Of het hele verhaal helemaal klopt durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar als je geen moeite hebt om wekelijks lang de deuren te gaan is het de moeite waard om het te onderzoeken. Succes. Joep

 • NQ

  Juist met pggm gebeld en zij vertellen mij dat mijn pensioen niet af te kopen is. ik zou nog geen 65 zijn. Momenteel ben ik 31 en volledig ZZP-er. Betaald dus nu niet meer mee aan enige pensioenopbouw. Ik voelde me behoorlijk afgewimpeld. Weet iemand meer omtrent wet en regelgeving en mogelijkheden om je opgebouwde pensioen te vorderen?
  groetjes en bedankt alvast.

 • koos

  @Robin
  Persoonlijke voorkeur; is de meest zuivere zilveren munt.

 • gordijnen

  Temp242 en gerard

  Goede actie om het pensioengeld op te vragen. Dit ga ik nu ook zeker doen. Als DNB mijn pensioenfonds heeft verboden om meer dan 3% te beleggen in edelmetalen dan kan ik dit beter zelf doen.

  Het mes snijdt dan aan 2 kanten. Als heel veel mensen dit gaan doen nog meer.

  Minder geld voor pensioenfondsen.
  Minder geld voor aankoop van obligaties.

  Pensioenfondsen kunnen nu nog betalen. Als obligaties worden afgewaardeerd dan
  komt hun dekkingsgraad ruim onder de 100%. Oftewel ze gaan korten op de uitkering.

  Pensioenfondensen zijn eigenlijk een piramidespel. Dit is in Nederland verboden, op uitzonderingen na. Een feit is wel dat piramidespelen altijd stuk lopen. Zeker als het aantal spelers gaat afnemen.

 • Thijs

  @ Nico: hier gelijkaardig slechte ervaring met Kronwitter! maar dan wel voor 100 ounces! Nooit aangekomen en slechtste “coöperatie” ooit (!!) (als je ze kan bereiken, dan zeggen ze dat het in orde komt… leuk om dat 10 keer te horen.) Ik zou iedereen STERK afraden om daar te bestellen, vreselijk. Ook al blijken anderen goede ervaring te hebben, nog altijd liever ergens anders 5% meer betalen en gegarandeerde levering/goede service dan het risico lopen om het nooit aan te krijgen en het aan je been te hebben. En blijkbaar ben ik dus niet de enige. Heb bij een andere instantie ook al eens een probleem gehad met hen.

 • Gerard

  @temp242
  Verstandige zet van je! Vraag eens aan de mensen die een pensioen hebben hoeveel ze ervan overhouden. MINDER DAN 25%!
  1. per 2011 is de Wouter Bos belasting ingegaan op de pensioenen.
  2. vervolgens komt het bij de inkomstenbelasting samen met de AOW.
  3. daarna moet er nog het werkgeversaandeel van de ziektekostenverzekering vanaf. Per 2011 ook al fors verhoogd.
  Pensioen opbouwen is zo NEP als maar kan!

  Ik heb het ook afgekocht. Goed verzekerd met redelijk percentage goud&zilver. De rest veilig belegd.
  Dus als ik met pensioen ga dan betaal ik NIETS aan de roverheid! Zelfs de 1,2% box 3 niet.
  De roverheid kan mij de pot op!

  O ja, nu je toch bezig bent, gooi ook gelijk je verzekeringen de deur uit. Te beginnen met de levensverzekering EN AL HELEMAAL je belegings-hypotheek!!
  Denk eens GOED na over die laatste……………

 • Robin

  @Koos

  Dat is mooi om te horen. Alleen waarom geen Phiharrmonikers? Is in principe gewoon hetzelfde, met dezelfde marktwaarde, heb ik me laten vertellen. Dus waarom dan Maple Leaf?

 • koos

  @Robin

  Je bent nog steeds op tijd! Mensen die het weten kunnen verwachten minstens 10 tot 50 keer hogere prijzen dan wat je nu betaald. Overigens zou ik kiezen voor Maple leaf.

 • temp242

  Beste ‘gordijnen’ mijn pensioenopbouw gaat er deze week ook uit, betaal met véél plezier het ‘boete’tarief, liever dat dan dat binnen enkele jaren er met dat geld, als de (R)overheid het al niet aangeslagen zou hebben, u weet wel, in het belang van de mensen…, of dat de nakende hyperinflatie maakt dat ik met mijn pensioenopbouw straks één volle tank voor mijn auto kan betalen.MVG.

 • René

  @ shamrock,

  Moet toegeven dat ik hier geen verstand van heb.
  Maar als ik dan op m`n gevoel af ga, dan denk ik: in een periode met, stevige tot hevige inflatie is dat niet de meest voor de hand liggende investering.

  Hoop dat je er wat mee kan.

 • High Five

  @Robin Ik heb net geluisterd naar Lindsey Williams op de Alex Jones prisonplanet tv website.
  Hij zegt – en je kunt zijn worden best serieus nemen- aan het einde van 2012 is er geen dollar meer en is de dollar waard, het papier waarop de dollar gedrukt is. Je hebt 2 jaar de tijd om uit de dollar te gaan. Robin ik hoop dat ik hiermee je vraag beantwoord hebt. Je MOET het fysieke goedje hebben en over 2 jaar lach je om de huidige zilverprijs.
  Verder nog wat info wat LW heeft gezegd vandaag.
  Olie gaat dus naar 150 a 200 dollar binnen 6 a 9 mnd vanwege de onrust in het midden oosten. Lybie heeft nu al moeite om te leveren en de inlichtingen diensten proberen de woede aan te wakker bij de mensen aan te wakkeren via de Muslim Brotherhood zodat veel landen in het midden oosten moeite krijgen met de productie.
  In de nabije toekomst komen de arabieren en hun regimes er achter komen dat ze geflikt zijn met de dollar, en leveren dan niet meer aan Amerika. De elite heeft in Amerika nog enorme oliebronnen in Alaska en de rocky mountains die in de jaren zeventig zijn gevonden en die nooit in expoitatie zijn genomen, eerst vonden de elite (oa kissinger) moet de olie uit het midden oosten gebruikt worden. Enfin Amerika krijgt dus niet meer en amerika moet zichzelf voorzien. De elite kan nu de olie die ze hebben voor 200 dollar verkopen en mega winsten maken. Je denkt dat de elite nu rijk is.? Je hebt nog niks gezien hoe rijk ze in de toekomst gaan worden, als ze hun olie voor 200 dollar op de markt gaan brengen.

 • shamrock

  Ik weet dat het off-topic is maar over het algemeen heb ik hier een verstandige groep mensen voor mij zodoende.

 • René

  En ongemerkt tussen het babbelen door, staan we al weer een eurotje lager.
  Kopen? :-)

 • shamrock

  Is ook zo Rene maar wij doen aan fysiek zilver en goud en nog wat spaargeld maar hebben ook nog levensloop lopen alleen hoe meer ik er naar kijk hoe meer ik denk dat het zometeen weggegooide euros zijn,zodoende gooi ik het even in de groep.

 • Robin

  Nog 1 vraagje;

  Heeft het nu nog wel zin om Zilvere troy ounce munten in te slaan? Aangezien de Zilver koers nu al aardig hoog ligt, en hij aardig wat moet stijgen wil je er winst uit kunnen halen.

 • René

  @ shamrock,

  Je bedoelt toch geen levensloop-regeling?
  Vind ik wel een beetje off topic :-)

 • J.

  Was het trouwens ook niet zo dat er binnenkort een begin zou worden gemaakt aan de losse verkoop van munten door de Silver Mountain?

 • shamrock

  Even iets anders….. wat vinden jullie van de levensloop???

 • Nariman

  Ik heb vorig maand bij kronwitter besteld en had ik hem binnen 2 weken en verleden week ook besteld en ik verwacht het een van deze dagen (ik heb zaterdag van kronwitter bericht gekregen dat het verstuurd is).

 • Jullie

  maudri, nice.

  Ik had het ook net gelezen, maart beloofd mooi te worden. De shorts hebben een serieus probleem.

  Wat grafiekjes.

  http://2.bp.blogspot.com/-eznpIf3Wvl8/TWExVubxnWI/AAAAAAAAQAc/V9gLVyd8F4g/s640/2011optioncalendar.PNG

  http://3.bp.blogspot.com/-WZ3grbORLSk/TWKblW4oHWI/AAAAAAAAQAw/6rOPKuXvkas/s640/silverweekly2.PNG

  http://3.bp.blogspot.com/-CHWvb3js-uw/TWKas1JniZI/AAAAAAAAQAs/QBta_g9sIuc/s640/golddaily7.PNG

  Ik geloof serieus dat we (met al die shit aan de hand vandaag de dag, binnenkort ierse verkiezingen, ijsland shit aan de hand, noem maar op) aan de vooravond staan van hyperinflatie.
  Check de olie prijzen bijvoorbeeld, ja, fueled door de onrust. Maar de rekening moet toch echt betaalt worden.
  Dit heeft potentie om uit te lopen op een 3e wereldoorlog, vergeet dat niet. Ik zeg niet dat het zover zal komen, maar het heeft de potentie als het doorslaat.
  Het Europese volk laat tot dusver aardig kalm te blijven, Italie mag dan vandaag de beurs dicht hebben (reden weet ik niet) , maar het lijkt in Europa nog altijd ‘redenlijk’ onder controle.
  Onrust is er nog niet. En hoe zit het met China ? Ze mogen daar dan wel censuren als de pest, maar mij maak je niet wijs dat de mensen daar nog niets op gevonden hebben, ze weten heus wel wat er aan de hand is.
  Maar er zijn genoeg potentiele haarden op het moment.
  Spannond !

 • René

  @ Robin,

  Verzendkosten was 22 euro (incl 7% btw)

 • RB

  Ja, alleen is het ook deels ons blikje wat vooruit wordt geschopt op die Wegisweg.

 • High Five

  @Gerard Geldcreatie en kunstmatig lage rente is het enige wat de FED/ECB kan doen, doen ze wat anders dan stort alles in elkaar. We leven op geleende tijd, we schuiven de crises alleen voor ons uit. Kicking the can down the road zoals de amerikanen dat zeggen.

 • Nico

  In duitsland kopen is blijkbaar niet geheel zonder risico
  het gaat kennelijk over 2 jaar geleden destijds waren de pakketten niet verzekerd
  of dat nu wel het geval is weet ik niet het gaat over kronwitter:

  Originally Posted by Lucretio
  Hmmm … ik probeer u al bijna twee jaar lang uit te vissen wie voor mijn pakketje uit Duitsland geteknd heeft en er dus mee vandoor is. Het pakketje kwam van Kronwitter met 2 ons erin …
  Ikke dus:
  1) bij Kronwitter van mijn tak gemaakt … maar Kronwitter heeft geen verzekering … en heeft tot op de dag van vandaag nog niet kunnen (willen) opvragen wie getekend heeft voor mijn pakket!!! Ondanks mijn vele telefoons
  2) naaar de Post gestapt en letterlijk uren van het kastje over de telefoon naar de muur …
  3) naar de flikken en klacht neergelegd … nooit meer iets van gehoord

  Iemand een tip hoe ik mijn geld terug kan zien ???
  De verkoper is uberhaupt niet cooperatief, en hier in Belgie kan niemand helpen want het is uit Duitsland verstuurd. Enfin om uw haren vanuit uw kop te trekken!!!

  Ondertussne ben ik blijven verder zoeken en goede ervaringen gehad met
  Anlagegold24.de uit duitsland (verzenden met optionele verzekering)
  Van Goethem edelmetalle uit oostenrijk (verzending is verzekerd door verkoper)

  Dus, er zijn wel moeilijkheden hoor! Zelfs voor de overtuigden.
  Let dus op uw brievenbus als ge iets besteld!!!

 • Joost S.

  Gisteren was presidents day in USA, misschien heeft het daar iets mee te maken

 • Mexican Seastar

  Hoi allemaal – ik heb een vraag die ik gisteren ook al wou stellen (maar had toen geen tijd):

  Gisteren is de zilverprijs een poos, ergens tussen 13u30 en 18u (NYT) artificieel vlak gebleven: alsof de beurs gewoon even stil lag. IIk leg de nadruk op artificieel omdat het er sterk op lijkt en omdat de beurs nièt stil lag. Iemand een verklaring? Zilverpaul / anderen ?

  Verder valt me op dat de prijs serieus aan het swingen is. Rock ’n roll times (hahaha)

 • wil.

  @René
  mij is er al twee maal bij de buren geleverd, gelukig kan ik die :-)

 • wortelbea

  Ter info: ik heb goud willen kopen bij mijn bank :

  1 krugerandje aub :
  ” sorry, niet meer voorhanden !!”

  Ah….. euuh eenders welke goud munt dan, in totaal 1 ounce. :
  “wel… sorry er is eigenlijk niets meer voorhanden van 1 ounce of minder…”

 • Gerard
 • Robin

  MP, stom had ik moeten weten.

  Willem, bij kleinere aantallen is het verschil ook al aardig te noemen, moet je nagaan hoeveel het scheelt bij grotere.

  Zo te horen kan ik ze het best bestellen bij Rolf, dit ga ik dus hoogstwaarschijnlijk ook doen.

  Over dat discount Phiharrmonikers. Die 29 euro geld pas vanaf 500 stuks. Als je er 20 neemt, ben je € 30,5 each kwijt. Is er nou een groot verschil tussen bijv. de populaire Silver Eagle en dus de Phiharrmonikers?

 • wortelbea

  @Robin: zie post supra:

  kopen doe ik sowiso enkel bij Rolf.

  Ik moet trouwens zeggen dat ik ook even bij AndreasHaubach gekocht heb, maar heel gelukkig ben ik toch niet. op 3 bestellingen ombrak er 2 maal iets.
  Het eerste hebben ze snel nagezonden. voorhet tweede antwoorden ze gewoon niet op mijn mail (al meer dan 1 week geleden)

  Ere aan wie ere toekomt, bij Rolf nooit geen enkel probleem gehad. één maal had een verzending een kleine vertraging opgelopen, en Rolf deed er als excuus zelf een gratis maple leaf kado als verontschuldiging…

  ik weet wel bij wie ik vanaf nu koopt, ook al is het iets duurder ! ;o)

 • Pieter

  Robin
  Rolf heeft onder discount Phiharrmonikers voor 29 euro, kijk daar zou ik voor 20 of 30 stuks niet voor de grens over gaan.

 • Willem

  Pieter bedoelt met MP marktplaats. Daar zou ik niet zo snel aan beginnen, tenzij je ze ophaalt of de nodige gegevens van de verkoper hebt.
  Voor 30 munten zou ik ze bij Rolf bestellen, dan weet je zeker dat het goed gaat en heb je waarschijnlijk lagere verzendkosten. Voor grotere aantallen zorgt de btw wel voor een steeds vervelender verschil tussen NL en buitenland.

 • Pieter

  Marktplaats

 • Robin

  Pieter
  Klopt, ik zit aan 20 of 30 munten te denken. Of heeft zo weinig helemaal geen zin?
  En wat bedoel je met MP?

 • Pieter

  Robin
  Aan hoeveel munten zit je te denken?
  Want als het er maar 20 zijn bijvoorbeeld, zou ik gewoon via Rolf doen of anders particulier bv op MP.

 • Robin

  Want ik zit te twijfelen tussen Silvermountain en Kronwitter, aangezien er een groot verschil zit in de prijs. Iemand een advies?

 • zilver goud

  @Rolf van Zanten
  Rolf
  Bij deze mijn excuses
  Het geen wat ik heb geschreven is alleen van toepassing op geld uit loon.
  Als je in het buitenland geld verdiend en je heb daar geen belasting over afgedragen
  Dan word het in Nederland gewoon belast als inkomen.
  Dit geld niet voor het zilver op schiphol.
  Dit komt in box 3 en word belast met 1,2% vermogens belasting
  Nogmaals mijn excuses hier voor

 • Robin

  @RB

  Oke bedankt voor de info!

  @René

  Hoeveel verzendkosten heb jij betaald toen je bestelde bij Kronwitter?
  En hoe zit het met de verzekering stel het pakketje raakt zoek, aangezien het klein verpakt word zoals jij zei, en ik niet heel veel munten ga bestellen.

 • RB

  @ Robin

  Ja, klopt. Je betaalt meer voor munten, maar je krijgt er ook meer voor terug. Dus eigenlijk is het lood om oud ijzer… euh… je begrijpt wat ik bedoel. ;-)

 • Robin

  Robin :
  Koos en RB, Harstikke bedankt voor jullie antwoorden. Hier kan ik wat mee!
  Ik zie al een voorbeeld; Op Inkoop Edelmetaal kopen ze momenteel Silver Eagle in voor € 27,13. Zoals jullie zeiden, al ruim boven de huidige euro koers. Klopt toch?

  Ik bedoel natuurlijk de huidige Zilver koers in Euro’s.

 • Robin

  Koos en RB, Harstikke bedankt voor jullie antwoorden. Hier kan ik wat mee!

  Ik zie al een voorbeeld; Op Inkoop Edelmetaal kopen ze momenteel Silver Eagle in voor € 27,13. Zoals jullie zeiden, al ruim boven de huidige euro koers. Klopt toch?

 • René

  @ Fleur

  Het duurde bijna 3wkn.
  Maar dat vind ik op zich niet zo`n punt.
  Van die kleine doos vind ik wel vervelend.
  Kan iemand misschien even een concept mailtje voor me maken in duits,
  om te vragen of ze dat niet discreter (groter) kunnen verpakken volgende keer.
  Zou dat natuurlijk ook in m`n eigen vrienden/kennissen kring kunnen vragen.
  Maar dan schiet het natuurlijk ook z`n doel voorbij. ha ha

  @ Rolf

  Sorry Rolf, maar die complexe btw constructie is nix voor mij.
  Ben maar een simpele jongen.
  Bovendien hou ik helemaal niet van belastingen betalen.
  Maar voor goud kom ik wel naar de Silvermountain..

 • RB

  @ Robin

  Zilveren munten zijn meer waard dan de zilverprijs aangeeft. De redenen? Bewerking van zilver naar munten, winstmarge muntenhuis, verpakking in buisjes en trays etc. Voordelen: lagere BTW dan zilverbaren (omdat het zogenaamd geld betreft door de nominale waarde van bijv. 5 dollar erop), eenvoudig verhandelbaar (munten zijn niet zo simpel na te maken), goed herkenbaar, enz. BTW voordeel geldt trouwens in NL niet meer zo, in Duitsland nog wel. Door de BTW-maatregel zijn munten vandaag de dag verzamelobjecten in NL.

  NB. Je vraag is trouwens al vaker beantwoord in andere onderwerpen, dus je kunt altijd terugbladeren en inlezen (wat altijd goed is).

 • gordijnen

  @Rene

  Ja ik ken dat. Importeur van vislood, moet zwaar zijn, anders werkt het niet. Bijvoorbeeld.

 • koos

  @Robin
  Het gat lijkt behoorlijk groot, maar in de praktijk valt het reuze mee. Je betaald weliswaar een forse premie boven de spotprijs, maar bij verkoop ontvang je ook weer een leuke premie boven de spotprijs. En verkoop je aan een particulier dan ontvang je nog weer wat meer. Echter, feit blijft: wil je wat verdienen dan zal de zilverprijs verder moeten stijgen, wat dan ook de verwachting is. Belangrijk is verder natuurlijk het moment van aankoop. Ook kun je overwegen van een particulier te kopen…

 • RB

  @ René

  Heb ik ook een keer gehad. ;-)

  Toen ik de spullen wegsjouwde, zei ik tegen hem: ‘Zo, dat gaat mooi de fitnessruimte in.’

 • Fleur

  @ René,

  Mag ik vragen hoelang de levertijd bij jou was?

 • Robin

  Is er nou werkelijk niemand die antwoord kan geven op voor jullie denk simpele vraag. Want ik moet denk niet langer wachten met Zilver inkopen.

 • René

  Bestelde pas bij Kronwitter een monsterbox Philharmonikers..
  Staat de pakketjes-bezorger voor de deur met een doosje van 24x24x8 cm, en 17kilo.
  Wat moet die man wel denken dan?
  Er stond nog net niet op, wat er in zat.

 • Procambarus

  Dat er na de top $34+ van vannacht nu een golf verkopen loskomt is normaal en logisch. Dit kan nog best een aantal dagen voortduren. In principe is er natuurlijk niets veranderd en als de angsthazen van de markt verdwenen zijn kan de koers weer noordwaarts richting $50. Rondom dit laatste koersdoel is het oppassen; dan schijnen er technische reacties te komen die de koers voor geruime tijd kunnen terugzetten (heb ik mij laten vertellen). Maar goed, dat zien we dan wel weer.

 • Pieter

  RB
  Ik zou het omdraaien Goud is zwijgen en zilver is zwijgen. Zo wie zo niet aan de grote klok hangen, want voor je het weet heb je bezoek aan huis. Tegenwoordig lucratiever dan een winkel beroven.

 • RB

  @ wil.

  Ik denk dat het goed is niet al teveel te zeggen over edelmetalen in bezit, met name als je ze in fysieke vorm thuis hebt liggen. Een tijdje terug postte ik het bericht over de man in Amerika die voor 400.000 dollar aan “pensioenzilver” in huis had gehaald. Een tijdje erna stonden twee zogenaamde agenten aan zijn deur om de hele handel (huidige waarde: 750.000 dollar) mee te nemen en hem en passant in elkaar te slaan.

  Voorstel voor nieuw spreekwoord: zwijgen is zilver, zwijgen is goud.

 • RB

  On the Edge with Max Keiser – Global Revolution

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zfWR-O9U8CA#at=53

 • wil.

  @maudri
  wat als dat gebeurd he ? Gaat ierdereen roepen dat het ilegaal en immoreel is maar er zal niks aan te doen zijn. De regering kan op dat moment de bevolking wijsmaken dat het allemaal (de instorting van het monitair systeem) de schuld is van de mensen die in edelmetalen hebben belegd en aangezien de gemiddelde mens niet in edelmetalen zit zullen ze het nog geloven ook. of ben ik nu aan het “doem” denken voor als het zilver de 1000 aantikt ;-) ?

 • maudri
 • maudri
 • gordijnen

  Volgens mij is een ziektenkosten verzekering, WA verzekering, rechtsbijstandsverzekering prive en een voertuigen verzekering voldoende voor aansprakelijkheid van derden. De rest van de verzekeringen heb ik al de deur uit gedaan. Scheelt elke maand veel geld. Teveel ervaren dat verzekeringen steeds niet dekken, waarvoor je ze uiteindelijk hebt afgesloten. Ik heb ook geen zin om de marmeren paleizen en lease auto’s en salarissen van deze mensen te bekostigen. Beter het uitgespaarde geld aan verzekeringen beleggen in edelmetalen. Dit eigen risico lijkt mij, zeker in deze tijd, wel aanvaardbaar.

  Dank voor de leuke reacties.

 • Safi

  Gerard :
  Een geweldig goed artikel weer op biflatie.nl.
  Keurig uitgelegd waarom banken geen geld meer “willen” stoppen in hypotheken. En waarom inflatie zo extreem hoog is op dit moment (meer dan 7,5%, eerder 10% ).
  Huiver zelf:
  http://biflatie.nl/artikelen/38-inflatie-deflatie/11663-ineenstorting-vastgoedmarkt-bevestigt-de-weg-naar-globale-hyperinflatie

  @Gerard

  Maar ik mis wel het scenario met derivaten. Wat gebeurt er als (een half quadriljoen?) derivaten in elkaar klappen? Wat voor een effect heeft dat op de huizenmarkt? Al die Mortgage Backed Securities?
  Enig idee iemand?

 • Safi

  @gordijnen

  Zo denk ik nu ook over verzekeringen. Wat gebeurt er met ons verzekeringsstelsel (en dan heb ik het niet alleen over een levensverzekering bijv.), als de waarde van al die staatsobligaties verdampt.
  Ik wilde al van een aantal verzekeringen af, maar ik twijfel nu helemaal niet meer.

 • ZackZilver

  @gordijnen
  Gekeken naar de omvang van het politiek geld is de productie en het aanbod van goud en zilver ontzettend laag.
  De vraag naar onafhankelijk geld begint nu een klein beetje op gang te komen. Slechts een klein beetje want 99% van de mensen in het westen heeft nog steeds niets in de gaten of blijft koppig geloven in de monetaire megalomanie.

  Corrupte overheden en banksters reageren angstig en vijandig op deze ontluikende interesse.
  Hun misdadig beleid zal echter niet voorkomen dat de vraag naar goud en zilver zich de komende jaren als een tsunami zal ontwikkelen.

  Dat beleid zal het feitelijk slechts verder stimuleren …

 • gordijnen

  Ontdekt dat verschillende EU handelaren geen edelmetalen meer leveren aan EU landen. Kijk bijvoorbeeld bij H.Haller Duitsland. Lieferung nur gegen Vorauskasse !!

  Achtung aufgrund der erreichten Grenzwerte können wir keine Lieferungen/Bestellungen aus folgenden Ländern mehr annehmen:
  Alle EU – Länder !!

  Handel in edelmetalen wordt steeds meer aan banden gelegd. Daarom is het nieuwe idee van the silver mountain een goed alternatief voor beleging in edelmetalen zonder btw te moeten afrekenen. Deze regels zijn pas ingevoerd. Dit geeft alleen maar aan dat de overheden weinig vertrouwen hebben in de Euro en willen voorkomen dat dit monopolygeld zal worden ingewisseld voor waardenvaste beleggingen.

  Consumenten die edelmetalen willen kopen, moeten volgens mij niet te lang meer wachten want de overheden gaan steeds meer regels maken om dit onmogelijk te maken. Gezien de acties van de G20, DNB en de AFM. De vraag is heeft de Dollar en de Euro nog een toekomst of komt er straks weer een wisseltruc naar een andere valuta.

  Kijk eens op youtube. New Currency. Diverse artikelen die verwijzen dat de voorbereidingen al in volle gang zijn. Niet alles is waar, maar laat 50% waar zijn dan is dit al heel veel. Veel zeggend zijn ook de vele bankruns in de diverse landen om ons heen. De media vertellen ons hier natuurlijk niks over. Ireland, griekenland, egypte o.a.

  Een gewaarschuwd man telt voor twee. Verassing is de beste aanval. De wet om de btw te verhogen op zilver van 6% naar 19,5% was er in 2 weken. Weet U wat er afgesproken is op de laatste G20? Zorg nu alvast voor een appeltje voor de dorst of is dat uw pensioen in euro obligaties die in 2013 zullen worden afgewaardeerd?

 • wortelbea

  Thijs :@temp24
  Blij dat ik het eens iemand anders hoor zeggen! Ik wordt er groen van als ik die dwaze politici maar hoor doorlullen op tv over Vlaanderen dit Wallonië dat,… Er is blijkbaar maar één constante, iets waar blijkbaar alle Belgische politici het over een zijn, en dat is dat hun politieke spelletjes en het in de verf zetten van het verschil Vlaming-Waal belangrijker is dan de grootste economisch/financiële storm die over ons hoofd aan het trekken is. De verarming van de modale Belg zal grootte-ordes hoger zijn dan “de gevolgen van het feit dat de bevoegheid voor het kindergeld,… niet bij de regio’s ligt”
  Als er nu eens ook maar een paar politici waren die hun hersencellen konden doen samenwerken en inzien dat je een land niet kan leiden door via alle mogelijke acties de greep van de overheid (of moet ik zeggen 6 overheden?) op zowat alles te vergroten en de tweestrijd Vlaming-Waal in de verf te zetten (denk maar: België heeft GEEN nationale televisiezender (volgens mij de één van de grote redens van de ervaren verdeeldheid van Jan Modaal), GEEN nationale partijen, 6 regeringen (waarom?! nog nooit een zinnig antwoord op gehoord!) en (ohja) we spreken een andere taal…
  Sorry om het goud-zilver boekje even te buiten te gaan, maar ik had graag geweten of het hier mensen met mij eens zijn? Ik heb het alvast nog niemand anders horen zeggen (behalve dan temp24 in een reactie hierboven )
  ps: ik ben (helaas) niet politiek getint. Ik zou niet weten op welke zeveraar ik moet stemmen, echt niet. Waar zijn de Ron Paul’s van België?

  Absoluut mee eens, wat kan ons dat allemaal in godsnaaml schelen ?
  verdeel en heers ja…
  een sterk Belgiue zou veel beter zijn. werkt allemaal vreselijkop mijn zeuwen.

 • Thijs

  @ Robin:
  Als je munten koopt zoals de Silver Eagle, dan heeft die meerkost boven de zilverkoers ook echt een meerwaarde. met andere woorden: je zal ze bij het doorverkopen ook zeker boven de spotprijs kwijtraken. Het ander grote deel van de meerkost is de BTW. Die 19% is enkel in Nederland. Als je in Duitsland of België weet te kopen dan zit je bij het lage tarief (althans voor munten, niet voor baren) van een 7-tal %. Bij het doorverkopen (dan moet je geen BTW rekenen als particulier) kan je dus ook wat extra vragen (bovenop de zonder-BTW-prijs) wanneer je het aan een andere particulier verkoopt. Ik denk als je nu Silver Eagles (of gelijkaardige 1 ounce 999 munten) kan kopen aan €29 in Europa, dan zit je zeker goed. Voor kleine bestellingen zal je momenteel wel wat meer betalen. PS: laat je niet verleiden door relatief lage $-prijzen in de VS, want je zal aan de douane een grote toeslag mogen betalen bij import binnen Europa.

 • Peter330

  Zo koers is nu boven € 25,00 oz ook boven € 800,00 kg en boven $1100,00 kg. Ik denk dat ik nu ook maar naar boven ga, slapen dus. Misschien droom ik er wel van.

 • Robin

  Iemand snel een antwoord hierop?

  Robin :
  Ik ben nogal een leek wat betreft beleggen in Zilver, vandaar mijn vraag;
  Ik noem een voorbeeld; Op de site van Silvermountain staan er Zilveren American Eagle munten te koop voor 32.1 euro each (Berekent op basis van 20 munten). De huidige koers ligt bijna tegen de 34$ aan. Omgerekend is dat € 24.85. Ik koop op Silvermountain dus Zilveren Eagle munten voor € 7,25 meer per stuk. Is het dan nog wel de moeite om te kopen? Want stel dat ik ze weer wil verkopen, moet ik wachten tot ze € 7,25 zijn gestegen?
  Alvast bedankt!
  Robin.

 • Gerard

  @Thijs
  Ik ben zelf geen Belg, al woon ik vlakbij, maar heb een Vlaamse vriend die mij alles eens uitgelegd heeft. Je kunt politici daar van alles en nog wat beschuldigen, maar er “is” gewoon geen oplossing. De splitsing komt hoe dan ook, het is alleen de vraag “wanneer”.

 • Gerard

  @kmita
  Dit betreft alleen producers. Vooral de grote jongens met “weinig” eigen vermogen. Ook speelt een rol of ze mijnen voor langere tijd in productie hebben. Er zijn nog steeds mijnen die voor $12 oz zilver moeten leveren. Mijnen uit 2005 bijvoorbeeld. En zo’n mijn zou nog best 10 jaar mee kunnen!Daarom zijn “nieuwe” in productie genomen mijnen bij voorbaat beter.

  ELKE producer heeft vaste contracten. Het ligt eraan “hoeveel” en “hoelang” ze moeten leveren voor een schijtprijs. Dure overnames worden vaak afgestraft op de beurs, maar is vaak onterrecht omdat nieuwe producties een hogere vaste prijs in zich hebben. Een voorbeeld hiervan is Goldcorp.
  Mijnen met hoog percentage vaste contracten op oudere mijnen zijn o.a. US Silver, Silver standard recourses, CDE en Goldfields. Barrick ook, maar met high grade mijnen en lage productiekosten is dat geen probleem. Maar, LET OP, een hoog percentage vaste contracten is slechts een deel van het verhaal.

  Mijnen die daartegen heel gevoelig zijn voor hogere zilvermijnen zijn o.a. Great Panther en Hecla.
  Bij fors stijgende goud&zilverprijs moet je meer kijken naar “explorer” en “development” miners. Die hebben vaak nog geen of vrij nieuwe prijsafspraken.
  Je kunt ook nog kijken naar de mijnen waarvan de koers het hardst reageren op prijsstijgingen en dalingen. Dat zijn zeker NIET de grote boys in de categorie Rio Tinto.

  Tip: Je moet van “elke” mijn die je overweegt aandelen van te kopen naar hun eigen website gaan en de jaarcijfers en forecast goed bestuderen. Hier vind je alles terug. DAT KAN JE VEEL GELD SCHELEN! Mijnen gaan net zo gemakkelijk naar de kelder als dat ze 300% winst maken in een jaar.

 • Theo

  Jort Kelder is de oorzaak dat de zilver prijs omhoog schiet!

  Jort Kelder te gast als tafelheer bij De Wereld Draait Door. Aan het begin van de uitzending vertelt hij Matthijs van Nieuwkerk over zijn laatste aankoop: een zilverbaar van 26 kilo. Ook Jort Kelder ziet het gevaar van de Amerikaanse geldpers en heeft bescherming gezocht in zilver. (Op advies van Willem Middelkoop)

  http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1063206

 • Gerard

  Een geweldig goed artikel weer op biflatie.nl.
  Keurig uitgelegd waarom banken geen geld meer “willen” stoppen in hypotheken. En waarom inflatie zo extreem hoog is op dit moment (meer dan 7,5%, eerder 10% ).

  Huiver zelf:
  http://biflatie.nl/artikelen/38-inflatie-deflatie/11663-ineenstorting-vastgoedmarkt-bevestigt-de-weg-naar-globale-hyperinflatie

 • Robin

  Koos, jij een antwoord op mij vraag? Wil het erg graag snel weten.

 • koos

  Niet te filmen!!! Zilver op 34,24 $. Waar gaat dat heen? Wat gebeurt hier in enkele dagen tijd????

 • Thijs

  @temp24

  Blij dat ik het eens iemand anders hoor zeggen! Ik wordt er groen van als ik die dwaze politici maar hoor doorlullen op tv over Vlaanderen dit Wallonië dat,… Er is blijkbaar maar één constante, iets waar blijkbaar alle Belgische politici het over een zijn, en dat is dat hun politieke spelletjes en het in de verf zetten van het verschil Vlaming-Waal belangrijker is dan de grootste economisch/financiële storm die over ons hoofd aan het trekken is. De verarming van de modale Belg zal grootte-ordes hoger zijn dan “de gevolgen van het feit dat de bevoegheid voor het kindergeld,… niet bij de regio’s ligt”

  Als er nu eens ook maar een paar politici waren die hun hersencellen konden doen samenwerken en inzien dat je een land niet kan leiden door via alle mogelijke acties de greep van de overheid (of moet ik zeggen 6 overheden?) op zowat alles te vergroten en de tweestrijd Vlaming-Waal in de verf te zetten (denk maar: België heeft GEEN nationale televisiezender (volgens mij de één van de grote redens van de ervaren verdeeldheid van Jan Modaal), GEEN nationale partijen, 6 regeringen (waarom?! nog nooit een zinnig antwoord op gehoord!) en (ohja) we spreken een andere taal…

  Sorry om het goud-zilver boekje even te buiten te gaan, maar ik had graag geweten of het hier mensen met mij eens zijn? Ik heb het alvast nog niemand anders horen zeggen (behalve dan temp24 in een reactie hierboven :) )

  ps: ik ben (helaas) niet politiek getint. Ik zou niet weten op welke zeveraar ik moet stemmen, echt niet. Waar zijn de Ron Paul’s van België?

 • zilverpaul

  @ kmita

  het betreft volgens mijn informatie Minera Frisco uit Mexico, Boliden AB uit Zweden en US silver corp, hoewel de laatste firma dat ontkent

  mvg, Zilverpaul

 • Robin

  Ik ben nogal een leek wat betreft beleggen in Zilver, vandaar mijn vraag;

  Ik noem een voorbeeld; Op de site van Silvermountain staan er Zilveren American Eagle munten te koop voor 32.1 euro each (Berekent op basis van 20 munten). De huidige koers ligt bijna tegen de 34$ aan. Omgerekend is dat € 24.85. Ik koop op Silvermountain dus Zilveren Eagle munten voor € 7,25 meer per stuk. Is het dan nog wel de moeite om te kopen? Want stel dat ik ze weer wil verkopen, moet ik wachten tot ze € 7,25 zijn gestegen?

  Alvast bedankt!

  Robin.

 • temp242

  Beste Seppel, daar heb je wel een punt. Maar hoe dan ook de burgers zullen minstens 20/30%verarmen. Niet dat dit een directe zorg is van onze politiekers.MVG.

 • seppel

  Nee, da’s echt niet de reden waarom wij nog geen regering hebben. De reden daarvan is dat zelfs, ja inderdaad, de katten wakker liggen van Vlamingen en Walen. Maar al bij al is het heel simpel, als de Ijslanders geen behoefte voelen om schulden in te lossen, en de Ieren delen die mening, dan zullen wij wel volgen zeker………
  En als dan uiteindelijk iedereen stopt met schulden af te lossen, en dat kan, want dat is de enige manier om met een propere lei te beginnen, wie is dan het best af ? Die met schulden of die zonder schulden ?
  Denkoefeningetje…..
  Groetjes,
  Seppel

 • temp242

  Seppel, ik heb niet de indruk dat Jullie uit haar nek kletst hoor. En wat de Vlamingen en de Walen betreft, daar ligt echt geen kat wakker van hoor, wel van het failliet van België. Stel nu eens als dit nu eens nét de reden zou kunnen zijn dat ze daar nog steeds geen regering hebben? Ik deel ook de mening van Jullie dat België heel spoedig door de mand zal vallen, waarschijnlijk mogen ze nog eerst Ierland(definitieve eindfase), Portugal en Italië laten voorgaan, maar medio april-mei 2011 lijkt me toch heel cruciaal voor België, en waar gaan ze mee afkomen in België, in het oog van de storm? Jawel! Verkiezingen, de inwoners van dat nepland mogen gaan kiezen in juni 2011, midden in het oog van de storm.
  De speculanten zijn nu al aan het watertanden om te kunnen weten wanneer de verkiezingsdatum vastgelegd gaat worden, dàn volgt de aanval, fasten your seatbelts!MVG.

 • temp242

  Ja Jullie, als Ierland njet zegt dat zit Europe met een probleem. Als dan straks ook nog eens het pond gaat duiken, brandhaarden in het M.O., ja dan wil je géén geld meer hebben op je spaarboekje, dan rennen we op een blauwe maandag met z’n allen naar de bank, de eerste twintig krijgen hun gevraagde geld, nummer 21 krijgt een gesloten deur voor zijn neus.

 • seppel

  Beetje last van hoge zelfdunk Jullie ? Daar bestaan helaas geen pilletjes voor.
  En vooraleer je uit te spreken over Vlamingen en Walen, misschien je eerst eens ernstig in die materie verdiepen vooraleer uit de nek te kletsen.
  Prettige avond nog,
  Seppel

 • Jullie

  Temp. Inderdaad, zulke belangrijke beslissingen vallen om de 1 of andere reden altijd op vrijdag, net wanneer de beurzen dicht zijn….

  Maar wees niet bang, een weekend is lang niet genoeg om de markt te overtuigen met een goede oplossing.
  Zolang het Ierse volk niet wil buigen (ze lopen nog liever de plank) voor de EU, is het gewoon voorbij.
  De enigste oplossing is om dan meer geld te pompen, inflatie creeren, maar dat gaat weer ten koste van de Euro (mooi, heeft die ook weer wat minder lang te leven).
  Robert Mugabe-style.

  Ik ben benieuwd wie na Ierland gaat volgen (mocht het gaan zoals ik denk/hoop dat het gaat)
  Misschien Belgie ? Vlaanderen die zich af gaat splitsen van Wallonie ?
  Of toch 1 van de pigs ?

  Ierland wordt in ieder geval de moeite waard om goed op te letten, en indien nodig naar te handelen. Belangrijke factor. En dat gezeur om ijsland/Icesave is ook prachtig trouwens ! Ik geef dat volk groot gelijk !
  JK-De Jager is angstig stil. ‘de man die zo goed is’ haha ! Wouter Bos is/was net zo erg. JK zal het geen haar beter doen. Al die valse hoop wat de mensen hebben op JK , als ik ze niet gewaarschuwd had (voor valse hoop) zou ik medelijden met ze krijgen.
  Gelukkig heb ik dat wel, en voel ik totaal niet mee met de onnozelen in mijn omgeving die ik gewaarschuwd heb.
  JK is net als de rest… slaaf van de ECB, vastgebonden aan zijn eigen Keynesiaanse systeem, die hij koste wat kost wilt beschermen. Hoe naief…

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @wortelbea
  Ja, die zijn op voorraad.

 • zilver goud

  @Rolf van Zanten
  Zal ik maar doen.
  Maak nu niet de fout als met die 19% btw op munten.

 • x

  Wordt er op dit moment nergens zilver gehandeld? de lijn gaat al tijdje horizontaal… denk dat ik wat heb gemist feestdag ofzo?

 • wortelbea

  @ Rolf, zijn uw goudstukken maple leaf op stock ?

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @zilver goud
  Dat zal ik eens uitzoeken, hier kom ik nog z.s.m. op terug.

 • temp242

  Inderdaad beste Jullie, en alle begrip voor de Ieren, de toetreding werd hen al door de strot geramd. En nu dit, miljoenen mensen mogen daar op de blaren gaan zitten door het roekeloze gokken van een paar pschopatische banksters mét hulp van hun eigen (R)overheid aldaar!Ondertussen heeft meer dan dertig % van de Ieren reeds, voor zover ze nog enig spaargeld hebben heel hun geld bij de Ierse banken gaan halen, de twee eurobanken in problemen eerder vorige week (woensdag/donderdag) waren net twee Ierse banken als gevolg van die kleine bankrun. Als Ierland en die kans is biezonder groot, straks zegt, wij gaan in ‘faling’ en komen onze schuldverplichtingen niet na, dan gaan er bij ons héél wat banken omvallen en onze (R)overheden zullen deze keer niet meer kunnen bijspringen want meer dan al het geld is al opgesoupeerd bij de vorige ‘bankenredding’ versie light, straks komt het hoofdgerecht eraan, de meeste overheden gaan straks miljarden en miljarden euro’s mogen gaan ophalen op de financiële markten om de rente op de rente van hun schulden te kunnen betalen, een normale overheid leent geld om voorzieningen te kunnen betalen, gezondheidszorg, onderwijs, sociale zekerheid, uitbetaling pensioenen, etc. We lopen met z’n allen dat weldra dààr zelfs geen geld meer voorhanden is.
  Wel goed voor de Europese leiders dat vrijdag de uitslag bekend is, dan hebben ze een rustig week-end om een rampenplan te bedenken, de beurzen zijn dan gesloten, is het jullie nog niet opgevallen dat ze daar in Europa steeds belangrijke beslissingen nemen in de week-ends?MVG.

 • zilver goud

  Rolf van Zanten :@zilver goud Je vergeet iets heel belangrijks. Als de prijs nu EUR 30 is kun je met hetzelfde aankoopbedrag meer zilver kopen…
  Stel je koopt voor EUR 100.000 zilver.Optie A: Nu kopen tegen EUR 30 incl. BTW (3.333 munten)Optie B: BTW-vrije opslag tegen +/- EUR 25 (4.000 munten)
  3 jaar verder:Zilverprijs +100%Scenario Optie A: Waarde verdubbeld = van EUR 100.000 naar EUR 200.000 waardeScenario Optie B: BTW betalen bij +/- EUR 50 = EUR 10 –> Waarde van EUR 100.000 naar EUR 200.000
  Dit komt omdat je nu meer zilver kunt kopen met hetzelfde bedrag, waardoor het BTW-verschil wordt gecompenseerd met het grote aantal zilver munten dat je kunt kopen.

  Oké laat ik de zelfden getallen aan houden als in jou voorbeeld:

  A € 25,00 per ounce silver moutain
  B € 26,50 per ounce in Duitsland inclusief 6% BTW

  Je koop voor 100.000 euro
  A 4000 zilveren 1 ounce munten bij silver moutaien
  B 3774 zilveren 1 ounce munten duisland
  Verschil 226 munten of 5640 euro

  Na drie jaar zilverprijs +100% winst
  A 100000 euro
  B 88700 euro

  Zo ziet het er heel mooi uit alleen vergeten we een ding de winst van A is niet gemaakt in Nederland hier hoor ik niets over Rolf. Volgens mij betaal je hier over 30% belasting is namelijk geld verdient in het buitenland volgens de belastingdienst .
  De Winst van B is wel gemaakt in Nederland hier over betaal je alleen vermogensbelasting is 1,2% per jaar (Vanaf 2011 wordt voor de vermogens rendementsheffing alleen nog gekeken naar de stand per 1 januari van het jaar.)

  Na belasting:
  A 70000 euro
  B 87636 euro

 • Jullie

  Kijk eens naar Ierland !!!

  http://www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html

  Ik schrok me een hoedje.
  De rest lijkt overigens ‘angstig stil’ als ik het vergelijk met een maand of wat geleden.
  Alles ligt praktisch stil.

  Ik denk dat Ierland een grote middelvinger naar de rest van de wereld op gaat steken aanstaande verkiezingen, met ruim 1100% externe schulden :O

 • wortelbea

  @PatDC,
  oef dat stel mij wel gerust :o)
  bedankt !

 • wortelbea

  @temp242,
  kopen doe ik sowiso enkel bij Rolf.

  Ik moet trouwens zeggen dat ik ook even bij AndreasHaubach gekocht heb, maar heel gelukkig ben ik toch niet. op 3 bestellingen ombrak er 2 maal iets.
  Het eerste hebben ze snel nagezonden. voorhet tweede antwoorden ze gewoon niet op mijn mail (al meer dan 1 week geleden)

  Ere aan wie ere toekomt, bij Rolf nooit geen enkel probleem gehad. één maal had een verzending een kleine vertraging opgelopen, en Rolf deed er als excuus zelf een gratis maple leaf kado als verontschuldiging…

  ik weet wel bij wie ik vanaf nu koopt, ook al is het iets duurder ! ;o)

 • PatDC

  temp242 :
  Beste Wortelbea, even (terug) serieus nu, persoonlijk denk ik niet dat er op DIT moment (veel) valse zilveren munten/baartjes/baren in omloop zijn, gewoon om de eenvoudige redenen dat zilver NU, eigenlijk gisteren bij wijze van spreken gewoonweg véél te goedkoop genoteerd stond om te vervalsen, maar dat kan natuurlijk heel vlug omslaan de dag als men voor een kilo zilver 3à4000euro/kilo moet gaan betalen. Dan wordt het misschien gevaarlijk om via Ebay/Marktplaats nog aan te kopen. Dan ben je véél beter af bij iemand als Rolf.MVG.

  http://coins.about.com/b/2008/03/25/6-steps-to-detect-a-fake-silver-eagle.htm
  Tuesday March 25, 2008
  Toen de prijs zelfs nog veel lager stond.

  Maar kom:
  http://www.coincommunity.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77503
  I was weighing some of my silver eagles and noticed a disturbing range from 31.04 grams to 31.80 grams. Is this to be expected? Out of 19 samples, average 31.32 g, max 31.80, min 31.04. Got a 2nd scale to see if produced same results and was consistent.

  1986 31.14
  1987 31.38
  1988 31.22
  1989 31.59
  1990 31.80
  1991 31.30
  1992 31.54
  1993 31.45
  1994 31.79
  1995 31.05
  1996 didn’t weigh this one since didn’t want to open holder
  1997 31.23
  1998 31.13
  1999 31.29
  2000 31.17
  2001 31.04
  2002 31.15
  2003 31.13
  2004 31.53
  2005 31.14

  http://www.coinauthentication.co.uk/poundfiles.html
  Weight 9.50g + or – 0.05g [as an average per coin of one kilogramme]

  + or – 0.238g [individual coin tolerance]*

  http://coins.about.com/od/caringforcoins/tp/counterfeit_coin_detection.htm
  A Gram Scale Accurate to at Least One Tenth Gram

  Many Chinese Counterfeiters use scrap metal to make their coin blanks. As a result, the coins are usually underweight. The coins can also be underweight for other reasons, such as shrinkage from using cast dies or cast blanks. The U.S. Mint adheres to very narrow tolerances for error in weight and diameter, so any U.S. coin that is off by more than 1% is highly suspect.

  1% van 31.103 is 0.31103 gram. Dat betekent dat gewicht Silver Eagle binnen bereik 30.792 tot 31.414 zou moeten liggen. De 2 die u opgeeft liggen daarbinnen.
  Als u echt de puntjes op de i wilt zetten zou ik zeggen, weeg 10 Silver Eagles elk 3 keer, pak telkens het gemiddelde (om de weegschaaltolerantie uit te middelen), kijk daarna of er buiten het bereik liggen. En als u dit allemaal heeft gedaan, zet u dan neer, pak een taske koffie en een koekske, en zeg OEF!

 • zilverpaul

  @kmita
  nee, helaas weet ik dat niet, maar het zou me niets verbazen als dat dezelfde bedrijven waren die het vorige keer ook al gedaan hebben, en dan denk ik aan de grote jongens als Barrick e.d.

 • x

  34!!!

 • temp242

  Beste Wortelbea, even (terug) serieus nu, persoonlijk denk ik niet dat er op DIT moment (veel) valse zilveren munten/baartjes/baren in omloop zijn, gewoon om de eenvoudige redenen dat zilver NU, eigenlijk gisteren bij wijze van spreken gewoonweg véél te goedkoop genoteerd stond om te vervalsen, maar dat kan natuurlijk heel vlug omslaan de dag als men voor een kilo zilver 3à4000euro/kilo moet gaan betalen. Dan wordt het misschien gevaarlijk om via Ebay/Marktplaats nog aan te kopen. Dan ben je véél beter af bij iemand als Rolf.MVG.

 • kmita

  weet u ook welke 5 zilvermijnen het zijn?

 • Jullie

  Vegeet dit ook niet mensen !

  http://www.vote.ie/

  Vrijdag is de dag dat de Ieren mogen gaan stemmen, de uitslag kan mogenlijk een grote impact hebben op de Euro/Beurs/Goud-Zilver prijzen de volgende maandag.

  De laatste keer waren de Ieren nou niet bepaald ‘in favor’ van Europa, waarin ze groot gelijk hebben trouwens.
  Maar de uitslag kan wel eens een zeer grote impact gaan hebben op de pleuro.
  Misschien raadzaam om je deze week eens ff goed in het Ierse volk in te lezen, en afhankelijk van wat de Ieren vinden (ik denk negatief voor Europa, waarvoor hulde) uiterlijk donderdag misschien nog wat PM’s bestellen.
  Ik weet er te weinig van om er nu wat zinnigs over te zeggen, ik ga me denk vanavond maar eens ff inlezen op de mening van de Ieren.

  En tot slot wil ik iedereen wederom vandaag feliciteren met de prijzen !
  Ben vooral blij om te zien dat goud weer flink omhoog is, vorige week bleef het nogal achter vond ik.
  Nu mooi boven de 1400USD zoals ik al hoopte :)

 • temp242

  Wortelbea, ikke mooie chinese zilverbaartjes hebben, interesse? LOL.

 • wortelbea

  @RB: effen nakijken, en hopelijk vind ik geen !
  nu ja 0,3 gram is nog maar 1 % maar toch…

 • RB

  @ wortelbea

  Maple Leaf is wel de puurste van het spul, dus dat-ie dan het meeste weegt, zou goed kunnen.

  Ben je op zoek naar valse munten? ;-)

 • wortelbea

  net geijkt (met een oude 50 gr gewichtje), maar dit neemt niet weg dat de verschillen onderling groot zijn… :$

 • Z.Nelis

  @wortelbea

  IJken misschien?

 • Lars van der Heijden

  Zilver hikt alweer tegen de $34 aan, sky is de limit !!

 • wortelbea

  iemand hiermee raad ?

  ik heb net een paar van mijn munten gewogen..
  silver eagle2010 : 31,31
  silver eagle 2011: 31,21
  Philharmon: 31,39
  Mapleleaf 2011: 31,50

  is dit normaal ???

 • Nico

  Als je je zilver verkoopt is het wellicht slimmer
  om het in zwitserse franken om te zetten
  vanwege de instabiele euro ,de frank is m.i betrouwbaarder
  en is momenteel ook een goede belegging:
  http://www.slimbeleggen.net/tag/zwitserse-frank/

 • NQ

  @Rolf van Zanten
  rekenvoobeeld:

  3333 maal 25 is +/- 83000
  19 % btw over 83000 is +/- 16000
  verdubbeling in drie jaar is 166000

  rendement bij optie A is16600 – 83000 – 16000 = 67000

  4000 maal 25 is 100000
  verdubbeling in drie jaar is 200000
  verzekering drie jaar is 0,015 maal 100000 is 4500(? of stijgt de verzekering mee al na gelang van de huidige prijs, dan wordt het een ander verhaal??)
  Btw na drie jaar a 19% over 20000 is 38000
  rendement bij optie B na drie jaar is 200000 – 100000 – 4500 – 38000 = 57500

  Rendement bij optie B in het geval dat je het niet noodzakelijk acht om fysiek direct ter hand te hebben is in optie b 200000-100000-4500= 95500

  Blijf ik toch blij dat je ze me hebt toegestuurd Rolf! voor de economische investeerders geloof ik dan weer wel dat Rolf een mooi product aanbied en een slimme manier heeft gevonden de hoge BTW-regeling van beleggingsmunten te omzeilen.

 • TheoS

  GOLD/SILVER ratio duikt mooi naar beneden, momenteel 41.91
  fijne dag!

 • http://www.thesilvermountain.nl Rolf van Zanten

  @zilver goud
  Je vergeet iets heel belangrijks. Als de prijs nu EUR 30 is kun je met hetzelfde aankoopbedrag meer zilver kopen…

  Stel je koopt voor EUR 100.000 zilver.
  Optie A: Nu kopen tegen EUR 30 incl. BTW (3.333 munten)
  Optie B: BTW-vrije opslag tegen +/- EUR 25 (4.000 munten)

  3 jaar verder:Zilverprijs +100%
  Scenario Optie A: Waarde verdubbeld = van EUR 100.000 naar EUR 200.000 waarde
  Scenario Optie B: BTW betalen bij +/- EUR 50 = EUR 10 –> Waarde van EUR 100.000 naar EUR 200.000

  Dit komt omdat je nu meer zilver kunt kopen met hetzelfde bedrag, waardoor het BTW-verschil wordt gecompenseerd met het grote aantal zilver munten dat je kunt kopen.

 • zilver goud

  Het lijkt er steeds meer op dat de Amerikaanse overheid vanaf volgende week op ‘zwart’ gaat.

  Dit kan gebeuren omdat de Democraten en Republikeinen lijnrecht tegenover elkaar staan wanneer het gaat om de rijksbegroting voor 2012. Is er voor vier maart geen akkoord, dan vloeit er geen geld meer naar de federale overheid.

  zie link http://amerika.blog.nl/algemeen/2011/02/21/kans-groot-op-stekker-uit-overheid

 • temp242

  Ja, maar mensen met’ niveau'(zoals Mark ‘eist’) onderscheppen een forumzot direct. Proficiat aan allen. MVG.

 • Zit

  Een troll zoals Mark komt veel voor op internet.

  Echter wel grappig dat er nu ook 1 op deze blog is gekomen.

 • wil.

  vaarwel Mark, we zullen je missen ….@Mark

 • RB

  @ Ethan

  Opvallend ook dat men in dat bericht begon met onderstaand stukje over NL:

  A week ago, when we reported on a move by the Dutch central bank that ordered a pension fund to forcibly reduce its gold holdings, we speculated that “this latest gold confiscation equivalent event is most certainly coming to a banana republic near you.”

 • Jan

  Het blijft maar stijgen, als het ook maar iets daalt koop ik zeker nog wat bij al vrees ik daar wel voor. Aangezien ik alleen zilver heb, denk ik eraan ook wat goud aan te schaffen. Wat zouden hier de voor -en nadelen (i.v.m zilver) van zijn en wat raden jullie aan?

 • Ethan

  @RB

  Dat ze zelfs in die wet ook aangeven je RAS ook te willen gaan registeren bij goud transacties..

 • zilver goud

  1. Rolf van Zanten :@Olaf Dat klopt niet. De klant is zelf degene die gebruik maakt van dit douane depot. Elke klant krijgt een eigen account, voorraadlijst, verzekering etc. Het voordeel van dit depot is dat het je 19% BTW bespaart op de aankoopprijs en je zilver ligt in een volledig beveiligd depot (klasse 4, gebouw Securitas, marechaussee gebied op Schiphol).Het is dus niet zo dat het zilver wordt opgeslagen bij The Silver Mountain en dat klanten dit zilver tegoed hebben. Er is namelijk een 3e partij die deze kluisruimte beschikbaar stelt in dit douanedepot. Als een bedrijf als The Silver Mountain zou omvallen of wat dan ook, kan de klant altijd nog fysiek zijn/haar zilver ophalen (en BTW betalen over de dan geldende koers).PwC komt 4x per jaar een onaangekondigde audit doen om te controleren of al het verkochte zilver ook echt fysiek aanwezig is in dit douanedepot.
  Klanten die al fysiek zilver hebben gekocht en dit op een veilige plek willen opslaan, kunnen ook ervoor kiezen om kluisruimte te huren. De opslagkosten (incl. verzekering) bedragen 1,5% per jaar. Voor goud bedragen de opslagkosten 0,75% per jaar.
  Dus als ik 10 kg zilver zou kopen tegen de huidige koers van 766 euro
  En het zou op slaan op schiphol kost me dit 1,5 % per jaar van de aankoop
  Prijs om het op te slaan. Is dus 115 euro per jaar.
  Wil ik het zilver na 3 jaar fysiek in huis hebben en het is in de tussen tijd 50%
  Gestegen dus een kilo kost dan 1149 euro dan betaal ik over 1149 euro BTW
  Kost me dan wel even 2183 euro uitgaande van 10 kg.
  3 jaar op slag 345 euro en dan nog de BTW 2183 euro totaal 2528 euro
  En hier zit nog niet de provisie bij die de The Silver Mountain berekent over de aan koop. Zie niet echt het voor deel van deze constructie.
  Volgens mij is het nog steeds goed koper om naar Duitsland te rijden!
  1. @zilver goud
  Deze constructie is interessant zolang je niet opteert voor fysieke levering. Vergeet niet dat zodra je wilt verkopen, er geen noodzaak is om de munten of baren in te klaren en voor fysieke levering te kiezen. Je kunt namelijk in dit douane depot verkopen aan The Silver Mountain tegen de dan geldende koers, waarbij BTW dus geen rol speelt.
  Bij alle fysieke leveringen ontkom je niet aan BTW. Dan maakt het niet uit of je naar Duitsland rijdt of in Nederland munten of baren koopt, dat zal altijd belast zijn met BTW.
  2. @Rolf van Zanten
  Volgens mij zijn munten (nog) niet met 19% btw belast in Duitsland en
  Je hoeft niets aan te geven zolang het maar niet boven de 10 duizend euro is.
  Vrij vervoer van handel tussen de EU lid staten.
  Zo lang we niet weten wat de financiële crisis ons gaat brengen lijkt het mij beter
  Om zilver fysiek thuis of in een privé kluisje te hebben.
  Als je een bedrijf heb kan je de btw terug vragen en het ook weer verkopen met btw!
  Betaal je alleen belasting over de eventuele winst.
  Volgens mij geld dit ook voor het zilver wat je bij schiphol onder brengt je moet altijd over winst belasting betalen.

 • RB

  Prepare To Give Up All Private Data For Any Gold Purchase Over $100

  … if a transaction is mode for an amount over $100, which means one tenth of an ounce of golds, also required will be a “signature, photo, and fingerprint of the person with whom the transaction is made.”

  Bron: http://www.zerohedge.com/article/prepare-give-all-private-data-any-gold-purchase-over-100

  Het is nog niet meer dan een wetsvoorstel en slechts in een enkele Amerikaanse staat, maar de toon is gezet.

 • RB

  @ Han

  Die opkomst en samenwerking van de BRIC-landen (Brazilie, Rusland, India en China) is zeker iets om in het oog te houden. Zui-Afrika is ook al benaderd om mee te denken.

 • Han

  Niet alleen China en Rusland gebruiken tegenwoordig voor hun handel steeds minder de dollar. Al eerder in begin 2005 (voor de huidige crisis dus) heeft Brazilie met China contracten afgesloten voor de leveing van Ehtanol, en ook zonder ‘tussenkomst’ van de dollar. Dus alles wordt in de eigen munt afgerekend.

 • ZackZilver

  RB :BIX WEIR : AFTER THE CRASH – PART THREE : $6,000 SILVER
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XBF8frSUXUA
  Zeer interessant. Gaat niet alleen over zilver en goud, maar over alles wat er mee te maken heeft. (Dus goed opletten, Mark).

  Bedankt voor de verwijzing.

  Weir kan op termijn wellicht gelijk gaan krijgen wat de prijs van fysiek zilver betreft. ’t Zou wel spectaculair zijn.

  Het lijkt mij echter nog wat vroeg om in het huidige stadium geen zilvermijnaandelen te willen hebben uit angst voor een totale economische/monetaire ineenstorting.
  Een combinatie van fysiek zilver en zilvermijnaandelen lijkt mij nu nog heel redelijk. Daarbij, wanneer de “total collapse” veel sneller komt dan ik verwacht dan wordt fysiek zilver idd zoveel waard dat het leven wat “geld” betreft toch prima blijft.

 • Safi

  Ik ben eerlijk gezegd wel blij met dit forum. Ik lees elke reactie, ook al wordt er een mening verkondigd waar ik het misschien niet mee eens ben. Maar dat houdt mijn brein open. Ik kan niet zomaar meer een mening naast me neerleggen. Ik stel nu vragen, die ik een jaar geleden nooit gesteld zou hebben.
  Weet niet meer wie de link naar tarpley.net heeft geplaatst, maar daar lees ik net een artikel over de push achter de zg. revoluties in het midden-oosten. Ik citeer:

  The Anglo-Americans evidently believe that the current combination of the world economic breakdown crisis or depression (complete with rising prices for food and fuel as well as high unemployment and economic despair), plus the presence of a youth bulge throughout the Arab world offers the opportunity of toppling governments like bowling pins, somewhat on the model of what the British did to the Metternich system or Holy Alliance in Europe in 1848, or of what the Anglo-Americans did to the Soviets in Eastern Europe in 1989. This time the goal is to overthrow the entrenched authoritarian rulers of the Arab world, among them Ben Ali of Tunisia, who had been in power for some 23 years; Mubarak of Egypt (31 years), followed then by Gaddafi of Libya (41 years), Bouteflika of Algeria (12 years), the Assad dynasty in Syria (about 40 years), Saleh of Yemen (21 years), plus Jordan, Saudi Arabia, Morocco, and other nations. Some of the more manic denizens of Foggy Bottom and Langley seriously believe that they can ride the current wave of destabilizations all the way to Tehran, Beijing, and Moscow.

  Helemaal naar Teheran, Beijing and Moskou.

  Deze info lijkt me niet geheel onbelangrijk. Dus in plaats van direct bepaalde info te verwijzen naar de prullenbak onder het mom van onzinnig geblaat, just entertain the thought.
  Denk aan de rol die de CIA gespeeld heeft in wat zij zien als de achtertuin van de VS, Midden- en Zuidamerika. Gewoon op te zoeken in serieuze geschiedenisboeken.

 • gordijnen

  $ 33,09 zilver. De maandagmorgen begint goed. Het vertrouwen in de G20 en het monopolygeld neemt steeds verder af. AFM en DNB gaan dit niet tegenhouden met maatregelen voor pensioenfondsen en partikulieren. Gelukkig zijn er nog mogelijkheden je eigen pensioen veilig te stellen met spaargeld belegd in fysieke edelmetalen.

 • Gerard

  Het op voorhand verkopen van nog te mijnen goud & zilver & koper, enz. is vaak normaal EN bittere noodzaak!
  Miners hebben het grote probleem dat een mijn in productie brengen vaak 5 tot 10 jaar kan duren. Dit kost honderden miljoenen waar GEEN inkomsten tegenover staan. Als onderpand voor krediet van opkopers wordt bij voorbaat een prijs bepaald voor meerdere jaren van de nog te delven grondstof.
  Er zijn vrijwel geen miners die goud & zilver voor de marktprijs kunnen verkopen.
  Daarom is bij miners (producers) een redelijk eigen vermogen belangrijk. Het zijn er bitter weinig die financieel goed erbij staan.
  Dit is een van de belangrijkste reden dat je beter naar juniors kunt kijken.

 • Silverstar

  Het artikel waar zilverpaul naar verwijst (all along the watchtower) is interessant en zou duiden op een mogelijke “ontknoping” deze week ! Ik ben benieuwd. De belangrijkste driver achter de zilverprijs is mi uiteindelijk het vraag en aanbod verhaal. Verder vind ik de oproep van Ben om op dit blog een soort veiling te organiseren niet netjes. Dit blog wordt gefaciliteerd door The Silver Mountain die mi op een heel gedegen en eerlijke manier probeert wat aan deze handel te verdienen. Snap je Ben, waarom het niet netjes is ?

 • Jan

  Mark :Nou ik wil die fora liever niet opnoemen want gaan die idioten die hier komen daar straks ook de boel verstieren met hun gezeik over de complotten, de bijbel, marsmannetjes, natuurrampen, indianenverhalen, xandernieuws en ander voer voor autisten.

  Ik heb het ook niet voor zeloten en al dan niet bijbels geïnspireerde eindtijd-theorieën (het einde van de wereld is al ettelijke duizenden keren voorspeld en ik hecht meer waarde aan wetenschap dan mythologie als kennisbron), maar ik vind wel dat je je onnodig grof uitdrukt. Verder wil ik je vragen de links naar die andere fora te geven, kwestie van je posts wat substantie te geven. Wie A zegt moet ook B zeggen…

 • Martijn

  Mr. Mark..

  Je draagt niet echt positief aan dit forum bij door met weinig respect over anderen te praten.
  Als je nog wat meer de diepte in wilt gaan dan doe je er verstandig aan je goed te verdiepen in de volgende fora. Een tip: reageer daar ook met respect!

  Wat mij betreft de Gouden/Zilveren Driehoek:
  http://tfmetalsreport.blogspot.com/
  http://www.traderdannorcini.blogspot.com/
  http://harveyorgan.blogspot.com/

 • Zilverpaul

  @ Koos,
  Ik denk dat het in het grote geheel weinig uitmaakt. De bankiers, comex etc zijn zo enorm short op zilver, dat de productie van die vijf mijnen weinig zal uitmaken.
  Ze blijven zitten met een enorme vraag uit de markt die men niet aan kan, terwijl men wel in grote mate allerlei belofte hebben gedaan om te leveren, wat men dus niet kan inlossen.
  Kortom, men zal nat gaan, en of dat nu over 1 maand is, of over een half jaar….

 • koos

  Beste Zilver Paul,

  Betekent het opkopen van een deel van de toekomstige zilverproduktie van een vijftal zilvermijnen door banken tegen een vaste prijs van 30 $ per ounce niet een bodem onder de zilverprijs? En wat zal het verder in de praktijk voor ons betekende? Nog minder levering van fysiek zilver? Of gaan deze grote jongens alleen voor de winst die zij verwachten te maken? Geven zij met hun aankoop niet indirekt een signaal af dat zilver de toekomst heeft?

 • RB

  BIX WEIR : AFTER THE CRASH – PART THREE : $6,000 SILVER

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XBF8frSUXUA

  Zeer interessant. Gaat niet alleen over zilver en goud, maar over alles wat er mee te maken heeft. (Dus goed opletten, Mark).

 • temp242

  En inderdaad, niveau schrijft als niveau en niet als nivo.
  Wie had het hier over niveau?
  En voor de rest laat ons aub! hoffelijk blijven tegenover ELKE mens hier! Als men niet kan verdragen dat een ander,( hoe belachelijk misschien in onze (eigen) ogen) een andere mening heeft, dan is dan ten eerste een totaal gebrek aan opvoeding en ten tweede een gebrek aan respect aan mensen zoals Rolf die ons dit forum ter beschikking stelt én Zilverpaul, en het moet gezegd worden met zijn UITSTEKENDE stukken, cfr. analyses!

 • High Five

  Zilver Paul, je hebt weer een stukje geschreven op hoog niveau. Misschien is in de (verre) toekomst ook nog een rol weggelegd voor de Yuan als reserve munt.
  Mark, het heeft allemaal met elkaar te maken.
  De zilver / goud prijs, Het einde van het fiat geldsysteem, 9/11, De war on terror, Het nerveuze gedrag van Wellink als het om goud in partikuliere handen gaat, de hoge voedselprijzen en de onrusten in het midden oosten. Wat mij betreft is dat juist een teken van hoog niveau.
  Misschien is een Duitse website wel leuk voor jou. Lekker ouwehoeren over bijzondere verzamelmunten.

 • Freddie H.

  Bedankt Mark,
  Mijn zoontje van vier is autist. Mijn ‘niveau’ is ingenieur. En verder ben ik blij dat af en toe iemand hier ook nog eens iets in Bijbels perspectief plaatst. Want in dat eeuwenoude boek is meer waarheid te vinden dan in menig krant en tijdschrift.
  Mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust. M’n zoontje zal ze graag beantwoorden…

 • Marloes

  Mark is een trol. Hij voegt niets toe en heeft altijd wat te zeiken. Wat is je belang Mark?

 • gordijnen

  Gelukkig zijn er hier op deze site mensen van allerlei niveau. Hoe meer mensen hetzelfde doel nastreven en fystiek zilver kopen hoe beter. Op dit moment zit de macht bij een kleine groep mensen. Wij zien wat dit ons brengt. Je zelf verdiende geld is nog nooit zo inflatie gevoelig geweest.

  Ik ben erg onder de indruk van de eigenaren van deze site en hoe ze meegroeien en zich
  aanpassen aan veranderde regelgeving. Ook de informatie zie wordt aangedragen.

  Hiervoor hartelijk dank

 • wortelbea

  @Mark wel bedankt, en ondertussen doe jij hier wel mee met gelul.
  we vergen het u als ge andere fora opnoemt… :p

 • temp242

  Mark een beetje méér respect voor autisten. Doe maar niet te laag over(deze) mensen.

 • Mark

  Nou ik wil die fora liever niet opnoemen want gaan die idioten die hier komen daar straks ook de boel verstieren met hun gezeik over de complotten, de bijbel, marsmannetjes, natuurrampen, indianenverhalen, xandernieuws en ander voer voor autisten.

 • Snel

  Waar is elders ?

 • Mark

  Hoe komt het dat het nivo op dit forum zo laag is? Elders zie ik niet zoveel nutteloze opmerkingen en geleuter over xandersnieuwsachtige complot- en we gaan binnenkort dood-theoriën ed.

 • x

  Ja, alleen deze gok daar kan je weinig mee verliezen lijkt me als je op houden van je zilver gok. Als je het laag heb gekocht ooit kan het alleen maar beter worden.. al daalt het iets heb je nog steeds “winst”

 • Ben

  Jullie

  Neee hoor Jullie dat is het probleem niet , ik neem voorzichtig wat winst ,
  is niks mis mee toch , en stijgt het heb ik pech ,daalt het had ik geluk en koop ik wie weet weer wat terug , heel het leven is een gok toch

  gr BEN

 • Jullie

  Ben, waarom moet je het verkopen ? Geldnood ?

  Verder Paul, mooi stukje weer. :)

 • woops

  Hoi Ben,

  Ben wel geïntereseerd in je ounce zilvermunten.
  Zend me eens een mailtje naar woops2@telenet.be

 • seppel

  Wel, ik krijg eerstdaags wat centjes binnen en die zullen integraal belegd worden in fysiek zilver via onze goede vriend Rolf. En fysiek zilver vertegenwoordigt al ongeveer 30 % van mijn portfolio………..en da’s nog steeds onvoldoende. Tel daar nog voor ongeveer 20 % aandelen in goud/zilvermijnen bij, en je begrijpt mijn geloof in de toekomst van AG en AU.
  50 % van mijn portfolio, en dat heeft tot nu toe geen windeieren gelegd, en zal dat ook in de toekomst niet doen.
  Groetjes en succes voor iedereen.

 • High Five

  Hi Ben,
  Als je hoogte vrees hebt. Verkopen rond de 50 dollar. Zilver maakt een cup and handle patroon. Ik verwacht dat hij rond 50 dollar weer wat naar beneden gaat, een stukje handle maakt, om vervolgens…..door te schieten richting Jupiter.

  http://jessescrossroadscafe.blogspot.com/search?q=cup+and+handle

 • Ben
 • Ben

  dat weet ik joost en wil er ook wel wat kwijt hoor , maar dan moet ik me nog bekent maken , de munten zijn eerder van mijn vader geweest en dus al jaren in de fam en liggen nu bij de bank
  welke het zijn pffft al sla je me dood maar het zijn in iedergeval troy ounce munten en nog wel aardig wat ook , ik dacht bied ze hier aan kijken wat velen van hier zouden bieden , ik hoef geen 30 te hebben per munt maar rond de 27 a 28 is toch niet zo gekkk

  mvg BEN

 • gerwin

  wie weet wat een gouden 968/1000 dukaat uit 1779 waard is?

 • Henk

  @Ben,
  Ik weet niet welk percentage van je langetermijnvermogen in zilver/goud zit, maar als dat onder de 15% is, zou ik ze echt niet verkopen.
  Op de lange termijn gaan alle fiat currencies naar nul.

 • Zilverpaul

  Beste Joost,
  de vraag stellen is de vraag beantwoorden :)

  Toch zal het ook wel een beetje zeer doen hoor

 • Joost S.

  @Ben: Je krijgt nu EUR 26,50 per troy ounce op http://www.inkoopedelmetaal.nl.

  “Naar verluidt verliest men bij een 3 % stijging van de zilverprijs zo’n 100 miljoen per dag.”
  Dat klinkt als heel veel geld maar kan dat ook in perspectief worden gezet? Want hoeveel verdienen ze in totaal wel niet met deze hele zilvermanipulatie en zou het niet zo zijn opgebouwd dat ze ook op een slinkse manier geld verdienen als zilver waardevoller wordt bijvoorbeeld doordat ze ook de hele kopermarkt leeggekocht hebben??

 • RB

  @ Ben

  Als het gaat om een belegging omzetten in cash omdat je dat toevallig nodig hebt, OK. Maar winst nemen vanwege hoogtevrees? Ben je bang dat de zilverprijs opeens in elkaar dondert of zo? En dat terwijl zowat elke expert zegt: dat kan nog veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel hoger.

  Ik blijf bij mijn eerste reactie: onbegrijpelijk.

 • Ben

  nou heb ze al heel lang , het zilver s stond toen nog op 190 euro en de laatste tijd gaat het wel heeeel hard soms is iets winst nemen ook niet verkeerd tochhh

  gr BEN

 • RB

  Waarom, beste Ben, krijg je nu hoogtevrees? Geef eens een – liefst rationele – reden.

 • Ben

  Tja mooi gezegt allemaal , maar ik krijg toch best wel een beetje hoogte vrees ,
  en zou best wel wat troy ounce munten willen verkopen , is daar hier ook belangstelling voor en wat zouden jullie dan willen geven

  mvg BEN

 • Nico

  Een verhouding van 1:8 ?
  Wie zal het zeggen we leven tenslotte in het herstelde romeinse rijk
  waar de Bijbel over spreekt in o.a daniel.
  alleen helaas door de tijdgeest wil bijna niemand meer dit inzien,
  wat ook voorzegd is.