24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

De toekomstperspectieven van de snel bewegende goudprijs

Gisteren bereikte de goudkoers de hoogste prijs sinds acht en een half jaar. Na deze recordprijs zakte de goudprijs doordat speculanten op de markt hun futures verkochten om winst te kunnen behalen. Ondanks deze daling is de verwachting wel dat de goudprijs binnenkort weer zal gaan stijgen. Ook de zilverkoers zakte gister nadat de zilverprijs de hoogste prijs noteerde sinds vier weken. De verwachting is dat ook de zilverprijs weer zal gaan stijgen. 

Ook Hedley Widdup, werkzaam bij investeringsbedrijf Lion Selection Group, wijst erop erop dat de goudprijs snel kan weer omhoog kan bewegen. Hij raadt beleggers dan ook aan om te investeren in goud nu de prijs enigszins laag staat. De goudprijs is dit jaar met meer dan zestien procent gestegen door angst voor het corona virus en het daarop volgende monetair beleid van de Centrale Banken. Het feit dat de rente laag is, zal in de toekomst de goudprijs nog verder omhoog kunnen drijven. 

Volgens Widdup is de toegenomen interesse in goud niet alleen veroorzaakt door het coronavirus. Volgens hem zijn beleggers en investeerders goud met steeds meer interesse gaan volgen toen de goudprijs halverwege vorige jaar eerst $1300,- per ounce noteerde en vervolgens verder steeg naar $1500,- per ounce. Deze interesse werd aangewakkerd door het feit dat Centrale Banken hun rente niet verhoogde of in sommige gevallen zelfs verlaagden. 

Door het uitbreken van het coronavirus zijn nog veel meer investeerders en beleggers gaan investeren in goud. Er is zelfs een grote groep mensen die voorheen niet in goud investeerden maar dat nu wel is gaan doen. Deze nieuwe groep investeerders wordt gedreven door de lage rente, de slechte rendementen van andere investering en zelfs FOMO (fear of missing out). 

Widdup gelooft dat de interesse in goud, en daarmee de goudprijs nu pas echt goed op gang begint te komen. Hij waarschuwt dat nieuwe investeerders niet meteen moeten verwachten veel rendement te behalen. De verwachting van goudprijs is echter wel positief, en goud kan naar zijn verwachting zelf stijgen naar $3000,- per ounce. Hij wijst hierbij ook op de laatste grote prijsstijging van goud tussen 2001 en 2011. Toen steeg de goudprijs van $300,- naar $1900,- per ounce, een stijging van meer dan 500 procent. 

Ook interesse om te investeren in goud? Bekijk hier onze collectie gouden munten en goudbaren

Bekijk ook