24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

De vraag naar zilver stijgt, zelfs zoveel dat de U.S. Mint niet aan alle vraag kan voldoen

Op donderdag meldde de U.S. Mint dat het tijdelijk geen Amerikaanse ‘Eagle Silver Eagle Bullion’ munten meer kan leveren.

In een persbericht meldde Mint deze donderdag het volgende ‘In de eerste helft van maart is 300% meer verkocht dan in heel februari.’ Daarbij werd ook vermeld ‘West Point werkt hard om extra voorraad te produceren en wanneer dit het gelukt is zal die extra voorraad weer verdeeld worden onder verschillende verkooppunten.’

Data van de U.S. Mint laat zien dat het in maart tot nu toen 2.32 miljoen one-ounce zilveren munten heeft verkocht. Dit is een grote stijging ten opzichtte van februari toen het 650.000 munten verkocht.

Vanaf het begin van 2020 tot nu heeft de U.S. mint 6.816 miljoen ounces in munten verkocht, wat ongeveer 1% minder is dan in de eerste drie maanden in 2019. De maand maart, ziet echter de grootste stijging in het verkoop van zilveren munten sinds 2016.

Sommige analisten zien dat zilver aantrekkelijker wordt voor investeerders aangezien het erg ondergewaardeerd is in vergelijking tot goud. Donderdag bereikte de goud-zilver ratio zijn hoogste punt in de geschiedenis en noteerde 101. Dit betekent dat 100 ounce zilver evenveel waard is als 1 ounce goud.

Analisten hebben opgemerkt dat deze goud-zilver ratio slechts enkele keren de 100 heeft bereikt en dat de prijzen daarna altijd terugvallen naar het historische evenwicht van een ratio tussen de 50 en 60 punten.

Voor veel analisten biedt de daling van de zilverprijs een grote kans om te zilver te kopen. Bij zilver staat de verkoopprijs onder druk nu de volatiliteit in de markt is toegenomen. De zilver futures van mei noteerde $15,72 per ounce, wat betekent dat het in een dag meer dan 6% is gezakt.

Zilverkoers - Kitco

Andrew Hecht, de oprichter van de Hecht Commodity legt uit ‘De lange-termijn kwartaal grafiek illustreert dat zowel het prijs momentum als de relatieve sterkte indicators nauwelijks boven neutraal uitkomen wat betekent dat er genoeg ruimte is om nog hoger uit te komen. Gedurende de laatste paar maanden is gebleken dat het kopen van zilver gedurende prijs correcties, de beste aanpak is in de markt. Zilver blijft wel het geduld testen van beleggers die wachten op het moment dat de prijs de goudprijs volgt en het boven z’n hoogste prijs van 2016 komt.’

Andere analisten, zijn echter niet overtuigd dat zilver zo erg ondergewaardeerd is. Sommige analisten hebben gezegd dat ze ‘bearish’ zijn met betrekking tot zilver door de sterke vraag vanuit de industrie. Als de verspreiding van het Corona virus ervoor zorgt dat wereldwijde economische groei wordt afgezwakt, kan de vraag naar zilver namelijk dalen.

Bekijk ook