Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

De wereld op zijn kop

04-03-2012 Zilverpaul

De onderstaande grafiek geeft de essentie weer waar het allemaal om draait.

Hierin ziet u het verloop van het Amerikaanse uurloon vanaf 1900 (de zwarte lijn), het uurloon gecorrigeerd met de officiële inflatie (de blauwe lijn) en het uurloon gecorrigeerd met de werkelijke inflatie, zoals berekend door Shadowstats (de groene lijn).

Het moge duidelijk zijn; volgens de officiële overheidscijfers is de koopkracht van de dollar vanaf ongeveer 1970 vrijwel gelijk gebleven, maar nemen we de werkelijke inflatiecijfers berekend volgens de methodiek zoals die toentertijd nog door de overheid werd gebruikt komen we uit op een forse daling van de koopkracht.

En dit is nu precies wat het loslaten van de goudstandaard, zoals dat in 1971 plaats vond, met de koopkracht van de dollar deed. De koopkracht van de toen ongedekte muntsoort ging in een snel tempo bergafwaarts.

En u ziet hier ook treffend geïllustreerd waarom de overheid er zo’n belang aan hecht om de berekeningsmethode van de inflatie met enige regelmaat aan te passen. Officieel immers is de koopkracht nog in orde, maar in werkelijkheid blijkt de koopkracht van de dollar meer dan gehalveerd. Bovendien hoeft met een lage officiële inflatie er minder worden uitgekeerd aan inflatie-gebonden uitkeringen en pensioenen.

En samen met het loslaten van de goudstandaard is ook het aantal dollars in omloop enorm gestegen na 1971:

De vermindering van de koopkracht over de jaren na 1971 valt dan nog reuze mee, de tweede grafiek in aanmerking genomen.

Hoewel ik een dergelijke grafiek van de euro niet ken, wat natuurlijk ook lastig is omdat deze pas 10 jaar oud is, maak ik mij sterk dat een dergelijke beweging qua koopkracht van de euro ook niet in Nederland en België heeft plaats gevonden.

En dit is nu net waarom er weer een goudstandaard zou moeten worden ingevoerd; zonder dekking met echt goud gaat het letterlijk bergafwaarts met de koopkracht. Dat de bevolking nog niet in opstand is gekomen komt mijn inziens omdat er gaandeweg steeds meer kon worden geleend, waardoor de bevolking steeds meer producten en diensten kon aanschaffen. Bovendien is de kwaliteit van aangekochte producten in de loop van jaren steeds minder geworden, om de prijs maar zo laag mogelijk te houden.

Het loslaten van de goudstandaard is al vele keren eerder voorgekomen in de monetaire geschiedenis. Er moet dus een sterke reden zijn waarom dit plaats vindt. Een belangrijke reden is de politiek. Zoals in 1971 de goudstandaard is losgelaten om de oorlog in Vietnam te kunnen blijven bekostigen, is ook het doen van beloftes voor politici een reden om herkozen te worden. Belofte maakt schuld, luidt het spreekwoord. Dat de schuld uiteindelijk op de schouders van de bevolking terecht komt is van later zorg.

Een tweede reden voor het loslaten van de goudstandaard zijn mijn inziens de bankiers. Immers, ongebreidelde winsten, bonussen en grote politieke invloed worden hun deel als de maatschappij en overheid aan de schuldkraan worden gehangen. Immers, wie betaalt bepaald, luidt een ander spreekwoord. De bankier betaalt ( drukt het geld), wat als schuld met rente op de schouders terechtkomt van overheden en burgers. Vandaar dat grote instituties als de Europese Unie en de VS aan de leiband lopen van de ECB en FED. En bedenk daarbij, de ECB en FED zijn privé-ondernemingen, in handen van de machtigsten der aarde.

En de bevolking wordt ondertussen zoet gehouden. In eerste instantie omdat, zoals na 1970, de welvaart toeneemt, maar waarbij de rekening naar de toekomst wordt verschoven. En later met beloftes dat de toekomst beter wordt.

Maar de toekomst, die is nu aangebroken. De enorme toename van het aantal dollars en euro’s staat nu op het punt vertaald te gaan worden in de koopkracht die deze munten hebben. Als u wilt zien wat er met de koopkracht van uw euro’s zal gaan gebeuren, houd dan uw beeldscherm op zijn kop en kijk naar de blauwe lijn in de tweede grafiek.

U zult dan ook zien dat één lijn zich onveranderd hoog in de grafiek van de koopkracht bevindt, namelijk die van de waarde van goud. Goud kopen omdat het waardevast is? Koop goud in goudbaren of gouden munten om de koopkracht te beschermen. Investeer in een goudstaaf of kies voor beleggen in zilver door een zilverbaar aan te schaffen.

Met dank aan Jeff Nielsson en Marl Lundeen voor de grafieken,

 

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • http://www.makkyater.com Sondra Stolsig

  Ik zocht een idem onderwerp, maar ik was blij dat uw web-site eigenlijk beter past bij wat ik zoek. Dank u.

 • gordijnen

  @Andreas

  Na het zuur komt het zoet?

  De overheid heeft tot op heden nog niets goed voorspeld.

  Laat 2013 nu een uitzondering zijn.

 • greetjes

  @Maria

  Goed vertaald Maria!

 • temp242

  Speciaal voor Didi:

  http://youtu.be/YdLYaAe81zI
  MVG.

 • temp242

  Juist, Andreas, en zo zal het nu nét weer hetzelfde gaan gebeuren, alleen in een ander jasje. En zoals een andere blogger hier al blogde: zullen de policorruptici in koor gaan zeggen: met de wetenschap die we nu weten/hebben zouden we het toen anders gedaan hebben…en het gaat het erin als zoete koek, todat het gepeupel er gaat achterkomen dat je met je I-pod en i-pad geen brood koopt.

 • Andreas

  Temp
  Weet je hoe leuk het is om met een jeep daar rond te rijden? Ik heb het op Timor een paar dagen gedaan. Daar zijn ook de foto’s van de website gemaakt. Bij het boertje stond een trekker waar jr achter moet lopen om bijvoorbeeld te ploegen. Dat ding was stuk, maar met gereedschap kon ik wel repareren. Ik had geen gereedschap maar mijn handen jeukten. En wat moet je anders de hele dag doen? Laat mij maar lekker kloten.

 • Andreas

  Temp
  Allemaal vertellen ze lulverhalen om het volk rustig te houden en de economie door te laten sukkelen. Dit jaar 11.000 bedrijven die failliet gaan, maar in 2013 is er weer groei.
  Wat was ook alweer het beroep van de man die op 9 Mei 1940 tegen het volk zei: Gaat U maar rustig slapen, wij waken over U. Die man was premier. En de volgende dag regende het bommen en granaten. Alleen de namen zijn verandert, die politikers zijn nog even slecht en leugenachtig.

 • temp242

  Beste Andreas,
  Zeer nobel van je.

 • temp242

  De belgen zijn er na een weekje uit??? Geloof daar maar NIETS van.
  De staatswaarborg voor Dexia ten belope van 45 miljard euro is NU, na amper drie maanden al opgebruikt. Wie gaat dit betalen Maria, niet de Heren Goed Bestuurders.De Heren Goed Bestuurders kunnen beter aan tafel blijven zitten om hun begroting te blijven bijschaven, lees de burgers de Dexiafactuur te laten betalen.

 • Andreas

  Greetjes
  Nou, we gaan elkaar missen. Maar tegenwoordig met skype, waarbij je uren kunt praten en elkaar ook nog kunt zien, moet het te doen zijn. En het is voor een goed doel, dat scheelt ook.
  Het is alleen vervelend dat haar klok aan mij wordt aangepast. Ik zat in djibouti met ik meen 3 uur tijdsverschil. Als ik wakker werd, werd zij midden in de nacht ook wakker. Raar is dat.

  En inderdaad ben ik niet onder 1 noemer te plaatsen. Ik werk hard om vooruit te komen en geef vervolgens niets om geld. Voor iemand die mij slecht behandelt wordt ik een ongelofelijke terrier, kan ik iemand helpen, doe ik het meestal gratis. Mijn broer vroeg mij wat ik in de weekenden op de Filipijnen ging doen. Och, misschien koop ik een jeep en rij met een generator en lasapperaat arme boertjes af om hun spullen te repareren. Kunnen ze dat betalen dan, was de wedervraag. Nee, en dat kan mij niks schelen. Als ik maar als ik klaar ben een blijde lach en een hand krijg. Ik zie wel.

 • Maria

  De Belgen zijn er in een week tijd uit. Begrotingstekort in Nederland 4,5% en de Belgen nu 2,8%.
  Als het waar is scheelt het toch een stuk dat 1,5 jaar lang niet een stel van die opvreters (excusez le mot) aan het roer staan. Di Rupo heeft zijn handtekening gezet.
  Hier moeten ze nog 6 weken het catshuis in. Alleen die kosten lopen al in de duizenden. Al die etentjes en drankjes om de gemoederen te bedaren. En dan die bolle wauwelaar de Jager die er iedere keer ook zijn speknek over moet buigen. Nou dat mag wat kosten!! om ook dat maagje te vullen. Dan nog het hele leger aan bewaking om onze blonde geweldenaar in de gaten te houden en het feestje is weer kompleet. Als je in een huishouden zolang over beslissingen zou doen zou de deurwaarder allang op de stoep staan. Wat een land.

 • temp242

  Obama is gewoon een onderdeel van The Mathematics of Chaos.

 • greetjes

  @Veritas

  dit lijkt me gewoon landsverraad, niks minder. Ik las vandaag ergens dat een Congreslid een soort van motie van wantrouwen tegen Obama heeft ingediend. Er is trouwens niets over te lezen in de msm.

 • greetjes

  hoe off-topic kan je zijn %-)

 • greetjes

  Nu ik erover nadenk Andreas: je vrouw zal je wel erg gaan missen als je naar de Filippijnen vertrekt …

 • greetjes

  Ja precies Andreas, fijn dat je vrouw weer gezond is. Als je open staat voor dit soort boodschappen zoals met de vlinder, kun je er gebruik van gaan maken. Je moet het eerst durven of kunnen zien/voelen. Ik weet bijvoorbeeld inmiddels dat ik opgebeld ga worden door een vriend(in) of familielid of zelf moet gaan bellen wanneer op een bepaalde manier meerdere malen gedachten aan die persoon bij me binnenkomen. Dan is het tijd. Bijvoorbeeld om iets bij te leggen of dat die vriendin me nodig heeft maar me niet wilde lastigvallen. Jammer, dat veel mensen dat nog denken, dat je dat iemand “lastig” valt. Maar de ingeving klopt altijd. Lees inderdaad maar eens iets over synchroniciteit. Kan wat opleveren en is sowieso interessant. Je bent van een aparte soort Andreas: soms keihard en soms gewoon een “softy”. Jij bestrijkt het hele spectrum, grapjas ;-)

 • Andreas

  Veritas
  Bedankt, ik heb er al even een blik op geworpen en is inderdaad interesant. En mede door deze tips ben ik nu zo blij met dit blog. Ik leer gewoon veel van dit blog. En hoop ook anderen tot steun te zijn.

 • Veritas

  @Andreas

  Oh, en sorry, ben de laatste tijd wat chaotisch vanwege te veel drukte buiten mij en in mijn bolleke:

  Ook al vergat ik het net, helemaal super om te horen dat jouw vrouw genezen verklaard is natuurlijk!! :)

 • Veritas

  Ook erg boeiend en opmerkelijk:

  “WASHINGTON, March 7—Under question from Sen. Sessions at a Senate Armed Services Committee hearing today, Defense Secretary Leon Panetta and Joint Chiefs of Staff Chairman Gen. Martin Dempsey indicated that “international permission,” rather than Congressional approval, provided a ‘legal basis’ for military action by the United States.”

  http://www.youtube.com/watch?v=5zNwOeyuG84

 • Veritas

  @Andreas

  Moet je eens zoeken op het fenomeen: synchroniciteit.

  Erg boeiend :)

 • temp242

  Didi, O.K. maar heb ik ooit een post over PM’s van jou gezien???
  Je kan het Andreas niet kwalijk nemen dat het rond de PM’s (te) stil is.
  Je weet wel hé, Griekenland is gered, en de crisis ligt achter ons, haha.
  Posten maar zou ik zo zeggen.MVG.

 • Andreas

  Zoals gezegd heb ik meer onverklaarbare dingen meegemaakt. En 1 wil ik toch vertellen hoewel het off-topic is.
  In Oktober 2010 kreeg mijn vrouw te horen dat ze borstkanker had. Een klap van jewelste, je wereld stort in en je ziet jezelf al op het kerkhof. Angst slaat je echt om het hart. Vlak daarna zat ze op een zonnige dag nog even buiten in de tuin. En er kwam een vlinder bij haar zitten. En die bleef bij haar zitten. Ook de volgende dag hetzelfde. Vreemd, maar we hebben het tegen niemand gezegd. Ze is geopereerd en toen kreeg ze iets van 15 beterschapskaarten. Met allemaal, niet 1 uitgezonderd, vlinders als thema. Schiet mij maar lek, als ik er iets van begrijp.
  Gelukkig is ze genezen verklaard en gaat ons leven weer verder. Maar vergeten doe ik het van mijn leven niet.

 • Andreas

  M
  Je bedoelt Ramona. Die gooide wel heel veel er op. Maar dan heb ik toch iets vreemds. In de laatste weken had ik dacht Ramona het over vreemde zoemende geluiden. Eerlijk gezegd schoot ik in de lach en dacht: daar hebben we Ramona weer. Maar nu was er begin vorige week in een actualieteitenprogramma een stukje over die berg in Frankrijk waar dan in December 2012 redding moet komen. Ik zat er met een half oor naar te luisteren. Totdat een inwoonster van dat plaatsje geintervieuwd werd. Ze hoopte dat er niet te veel mensen zouden komen in verband met die onzin. Toen werd gevraagd of er de laatste tijd nog iets veranderd was. Nou, zei die mevrouw: de laatste tijd horen we hier een onverklaarbaar zoemend geluid. Toen moest ik toch weer even aan Ramona denken. Wie weet was/is ze zo gek nog niet. Zo stellig en doortastend ik ben in sommige zaken. Vele andere gebeurtenissen hebben mij tolerant en toch iets minder stellig gemaakt. En voor mij is duidelijk. De toekomst voorspel je het makkelijkst achteraf. Maar er zijn meer wereldschokkende gebeurtenissen geweest waarvan achteraf de symptonen duidelijk aanwezig waren. Alleen niemand hield het voor mogelijk.
  MVG

 • greetjes

  Ik heb gemerkt dat het juist de off-topic onderwerpen zijn die eenieder hier hebben doen ontwaken en in de trein van g&z te stappen. Er is kennelijk behoefte om dat met elkaar te delen. Maar ik wil net zo graag met een select clubje afspreken voor een pilsje, hoor ;-)

 • M

  Andreas, ik vind het prima hoor dat er ook over andere onderwerpen wordt gepost, maar er zijn wel grenzen die hier in het verleden nogal eens overschreden werden. maar gelukkig is die mevrouw opgehoepeld hier, het leek soms wel een gesticht hier.

 • Andreas

  Marc
  Dat moet je aan Temp vragen. Maar de klok tikt gewoon door.

 • M

  Marc, waarom zou hij er deze keer nietalweer naast zitten?

 • Andreas

  M
  Omdat de mensen die hier het meeste posten zich er niet aan storen. En een heleboel wat zogenaamd off-topic is, heeft zijdelings er toch weer mee te maken. En sommige dingen die daaronder vallen intereseren mij niets, maar anderen weer wel. En zodoende pik ik er uit wat mij boeit en wat mij niet boeit neem ik ter kennisgeving aan en reageer er ook niet op. Niet positief en niet negatief. Gewoon een ieder wat ruimte en vrijheid gunnen. En daarbij, niet 1 zogenaamd off-topic onderwerp wordt dagen of wekenlang uitgemolken. Een paar inzendingen en klaar is het weer. Sommige on-topic onderwerpen ben ik daarentegen al honderd keer in ongewijzigde vorm tegengekomen. Ook hier is een ieder vrij in. Wat voor de 1 gesneden koek en oud nieuws is, is voor de ander weer nieuw. En dan komt weer de vraag. Wat is nu precies on-topic? Juist de mogelijk of-topic gebeurtenissen in de wereld bepalen de toekomst van edelmetalen. Gewoon wat ruimte aan een ieder is toch niet te veel gevraagd.

 • Marc

  Hier een stukje van Xander.
  Hij zal er toch niet alweer naast zitten denk ik zo.

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=655493&r=1

 • M

  Andreas wat is dat nu weer voor onzin, er zijn al honderden blogs waar je over andere zaken als edelmetaal kunt discuseren. Waarom zou je perse moeten wachten op het nieuwe blog van Rolf?

 • Andreas

  Didi
  Het gaat hier over de meest uiteenlopende zaken. Soms beperkt het zich tot edelmetalen, en soms gaat het over allerlei zaken die blogleden meemaken of bezighouden. En ook daarbij leren we van elkaar. Er is ons echter een apart blog toegezegd door Rolf waar we deze off-topic kunnen plaatsen. Zodat we mensen die uitsluitend geinterreseerd zijn in PM niet langer lastigvallen en vervelen met zaken die een ieder ongevraagd en ongewenst kunnen overkomen. Maar zolang het aparte blog er niet is, klachten indienen bij Rolf.
  MVG

 • Didi

  Waar gaat dit nu nog in hemelsnaam over hier ?
  Was dit geen edelmetaalforum ?

 • WijRos

  @sticky fingers

  re. http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=CHO20111217&articleId=28254

  Beste SF, bedankt voor deze erg goede link.
  Dit is een verhaal waar ik het in grote lijnen erg mee eens ben. Ik weet niet wat de doelen van de organisatie zijn die er achter zit maar als ze net ik proberen mensen duidelijk te maken dat al die zogenaamde humanitaire oorlogen van tegenwoordig alleen maar omgekeerd werken. Het is ook onbegrijpelijk dat zoveel mensen er in trappen dat alle problemen door lieden als Mubarak, Kadafi, Asaad etc. ontstaan zijn. Ik ben er vrij zeker van dat mensen in deze landen vooral gedreven worden door westerse organisaties governemental en NGEO.

 • WijRos

  Andreas :
  Met dat proces-verbaal heeft de politie trouwens nooit meer iets gedaan. Mijn zuster was ook niet zijn eerste slachtoffer. Ik denk dat de politie stilletjes blij was met mijn ingrijpen. Zij worden er ook wel eens moe van niets te kunnen doen, denk ik.

  00

  Beste Andreas,
  Ik begrijp nog steeds niet waarom jij zoveel van de politie verlangd. Je weet onderhand hoe het systeem in Nederland werkt of niet? Ik denk dat we weer naar een samenleving toe moeten met minder blauw op straat waar de samenleving zelf dit soort problemen oplost. Jij schijnt dat heel aardig te kunnen en ik ben er van overtuigd dat je ook ongeveer de juiste methode hebt toegepast en elk geval de meest effectieve voor de samenleving. Al die behandelingen door onze ….-ogen en psychiaters hebben niet veel zin maar kosten massa’s geld en leveren niet veel op.

 • Andreas

  Met dat proces-verbaal heeft de politie trouwens nooit meer iets gedaan. Mijn zuster was ook niet zijn eerste slachtoffer. Ik denk dat de politie stilletjes blij was met mijn ingrijpen. Zij worden er ook wel eens moe van niets te kunnen doen, denk ik.

 • Andreas

  Greetjes
  Ik heb nog een paar keer je verhaal gelezen. Wat lopen er toch zieke geesten rond. En wederom doet het gezag niets voor je. Klinkt mij alweer bekend in de oren. Iets soortgelijks maar lang zo erg niet heb ik met een zuster meegemaakt. Stalken, en bedreigingen. En ja, dan zijn er momenten dat ik blij ben met mijn karakter en reputatie. Ik heb de druiloor in kwestie 1 keer gewaarschuwd bij mijn zuster weg te blijven. Dat hielp niet echt. De druiloor reed haar met de auto bijna van haar fiets af. Toen was de maat vol. Ik heb hem in zijn eigen huis total loss gemept. Politie er weer bij en ja hoor. Ik kreeg weer een proces-verbaal voor geweld. En druiloor behalve 8 hechtingen kreeg niets. Maar de ellende was wel over. Dat zijn van die zaken waar de politie gewoon niets aan doet. En dan vind ik dat je als broer het recht heb keihard in te grijpen. De plicht heb zelfs. Ik ben blij voor je dat hij al twee jaar niets meer van zich heeft laten horen. De kans dat hij alsnog begint is dan klein. Dat soort lafbekken gaat meestal direct weer op zoek naar de volgende weerloze vrouw met geld om kaal te trekken. En helaas slagen ze daar vaak weer snel in. Zielige verhalen gekoppeld aan charme werken meestal wel.
  Ik wens je veel kracht en rust toe.
  MVG
  Andreas

 • Fleur

  @ Nico, Klopt, goed voorbeeld idd.

  @ greetjes, Graag gedaan. Ik weet helaas hoe het voelt, sterkte!

  ps Het heeft bij mij jaren geduurd, maar nu kan ik met recht zeggen: What doesn’t kill you makes you stronger.

 • sticky fingers
 • sticky fingers

  globalresearch.ca
  The Globalization of War: The “Military Roadmap” to World War III

 • greetjes

  lief Fleur, dankjewel

 • sticky fingers
 • Nico

  Fleur
  Dat heb je goed omschreven Ted Bundy een amerikaanse massamoordenaar is daar een voorbeeld van ook heel charmant en geslepen.

 • Andreas

  Wijros
  Dat anonieme is ingevoerd na een aantal blunders van de politie. Mensen die iets gezien hadden van levensgevaarlijke criminelen maar zelf niet crimineel waren. Die kwamen als bezorgde burger met naam en adres in het proces-verbaal te staan. Met als gevolg wraaknemingen. En dat wordt nu zoals altijd misbruikt door diezelfde blunderpolitie. Leve de vooruitgang.

 • Fleur

  @greetjes
  Niemand kan zich zo charmant voordoen als een psychopaat. Ze zijn zó geslepen en manipulatief; daar trapt iedereen blindelings in. Dit soort mensen maken vooral misbruik van mensen met veel empathie (een groot hart). Hierdoor heb je ook direct een achterstand op hen; jij hebt gevoel, zíj niet. En daar spelen ze feilloos op in. Verontschuldig je niet voor het feit dat je het niet eerder doorhad, maar wees trots dat je een mens bent met “hart voor anderen” en vooral trots dat je hier doorheen gekomen bent. Dat is niet niks, daar lukt alleen als je een dappere, sterke persoon bent!

 • WijRos

  @greetjes
  Beste Greet, ik vind het anonieme deel van de kliklijn niet deugen. Als je iets ziet wat niet goed gaat dan mag / moet je daar tegen optreden. Het vraag is wel of onze politie wel met dit soort zaken overweg kan? Ik vind de Nederlandse politie tot de slechtste ter wereld behoren. Met name de leiders zijn halve politici die ook op die manier leiding geven dat betekent geen leiding geven en nergens voor staan. Dat nu net deze onbenullen op kosten van de belasting betaler naar Zuid Afrika en Afghanistan moeten om de politie daar te leren hoe ze moeten opereren is mij dan ook een raadsel.
  Nederland heeft ook al een aantal keren eigen burgers uitgeleverd aan de VS. De zittende kabinetsleden hopen op die manier een goede beurt te maken bij de Amerikaanse politici die hun in werkelijkheid uitlachen want de VS zal nooit een eigen burger uitleveren!
  Wij hebben/hadden in Nederland op het GDP beoordeeld in de G20 moeten zitten maar nee onze WC eenden vinden dat niet nodig en laten zich de deur wijzen. Ook nu weer om een wit voetje te halen bij politici uit grotere landen. Door dit gedrag hebben de Nederlandse politici zich verlaagd tot knechtjes van de VS. Nu is dat nog niet zo erg maar dat dit ten koste moet gaan van de NL burger dat kan ik niet begrijpen.

 • sticky fingers

  @wijros
  onder piet’s artikel stond: origineel “What the Greek Rescue is Really About’

 • temp242

  Probleem Griekenland opgelost???

  http://youtu.be/rtwysYxWNLQ

 • WijRos

  @pietje

  Beste Piet, ik las uw Griekenland analyse van gisteren eveneens in het Engels geschreven door Dan Denning, ik neem aan dat hij het van u overgeschreven had of niet?

 • Andreas

  Beste Temp
  Ik begrijp dat Belgie geen Plukze wetgeving kent. Wet Wederrechtelijk Verkregen Voordeel.

  Dit betekent dat een crimineel naast zijn straf alle verkregen inkomsten moet afdragen aan de staat. Of hier extra celstraf voor krijgt. Maximaal 6 jaar.

 • temp242
 • Andreas

  Greetjes
  Liefde is blind, misschien

 • greetjes

  n.b. Ik heb nooit helemaal begrepen waarom ik deze man niet sneller door had, want ik ben geen domkop. Maar psychopaten weten dat ze niet kloppen en kunnen zich verdomd goed presenteren als een aimabel mens. Dit voor mijn verdediging ;-) Life goes on, gelukkig!

 • greetjes

  @ andreas en wijros

  om maar even een bijdrage te doen aan jullie discussie over hoe de rechtstaat zich laat gelden juist daar waar het niet nodig is:

  1. zie dit filmpje van Nigel Farage waarin hij toelicht waarom hij een e-petition is opgestart voor een 65-jarige vriend van hem die onterecht en zonder gehoord te zijn in de UK aan de VS is uitgeleverd:

  http://www.youtube.com/watch?v=btHSDLlSB9k&feature=player_embedded

  2. ik heb ooit 1 keer (met een bonkend hart, dat ook nog) een kliklijn gebeld. Mijn ex (een bijzondere soort psychopaat) en ik hadden een stand op de Huishoudbeurs in februari 2009. Hij bleef in een hotel met een medewerker slapen en ik ging dagelijks heen en weer naar Brabant om verse voorraden te halen. Niks aan de hand. Ik heb daarna met mijn ex niet meer samengewerkt omdat het me teveel kostte (hij zat steeds met zijn handen in de kas). In mei 2009 draai ik een grote beurs in Maastricht, alwaar die medewerker weer meehelpt. Tijdens de koffiepauze vertelt hij aan de groep dat mijn ex en hij in februari naar De Wallen zijn geweest en dat mijn ex zich lang en uitgebreid voor het raam van een hoertje uit had staan te sloven, gek doen, aandacht trekken. Die nacht is dat hoertje vermoord. De dader is nog steeds niet gevonden. Ik vond toch dat ik moest melden dat deze 2 heren het meisje nog hadden gezien. Ik vind het, nu ik het vertel, nog steeds een twijfelgeval, maar… ik heb het gedaan. Niks aan de hand: er werd niets mee gedaan, zo vertelde de behulpzame ambtenaar mij. Ook goed.
  Mijn ex was van het soort “ik pak je het liefste af wat je hebt (mijn zoon)” en “tegen de tijd dat ik met jou klaar ben, leg jij je hoofd met liefde onder de trein”. Hij heeft me één keer bijna gewurgd in de loods die we hadden omdat ik het gescheld over mijn zoon niet meer aankon en daar kwaad over werd. Hij is al 2 jaar weg en ik draai nog steeds mijn deuren erg goed op slot.

 • Andreas

  Het valt mij wel eens op dat zodra iemand een misstand meldt, iemand anders reageert met een kennis die niet simuleert. Voor die mensen zijn die voorzieningen ook, en altijd geweest. Vanaf het moment dat ze beschouwd werden als afvalputje is het mis gegaan. En dat maakt nu dat serieuze gevallen zich moeten verdedigen, en misbruikers in hun vuistje lachen. En direct beginnen te protesteren bij de gedachte iets in te moeten leveren.

 • Andreas

  Jan
  Ik heb zomaar het idee dat jouw kennis geen jachten en huizen bouwt. De mensen die ik aanhaal doen het gewoon open en bloot. Niemand die ingrijpt of zich afvraagt wat hier mis gaat. Voorzieningen zijn voor de mensen die wezenlijk iets mankeren. En ik ben geen arts. Maar ook niet gek.

 • Jan

  @Andreas. Tja, het probleem met die 2 voorbeelden die jij aanhaalt is dat ze niets bewijzen behalve dat er wel degelijk misbruiken zijn wat voorheen al duidelijk was. Ik kan je een tegenvoorbeeld geven: de broer van een goede vriend van mij heeft schizofrenie. Waar ik zeer sceptisch sta t.o.v het concept ‘geestesziekte’ (kan zeer gemakkelijk gefaket worden aangezien er geen objectieve criteria zijn) kan ik niet ontkennen dat die man enorm afziet en zeer zware medicatie moet nemen die hem tot een zombie reduceren (wat dus nog iets minder erg is dan hallucinaties e.d). Ik kan je garanderen dat zijn toekomst volledig om zeep is en hij absoluut niet in staat is een luilekkerleventje te leiden. Voor zulke mensen bestaat de sociale zekerheid, maar ik ben het met je eens dat het geen hangmat mag worden.

 • pietje

  Dag dollar, welkom goud en zilver
  Dit is ook een kolom van zilverpaul zie link:
  http://www.goud.com/dag-dollar-welkom-goud-en-zilver/

 • Andreas

  Wijros
  Kliklijnen werken nog iets anders. Die zijn namelijk anoniem. Dus een smeris vermoed iets, belt de kliklijn en de inval is gerechtvaardigt. Twee telefoontjes zijn genoeg aanwijzing zoals ze dat zo mooi formuleren. Wederom een rechtsverkrachting. Ik heb al diverse dingen om mij heen gezien die niet zouden misstaan in een slechte B-film. Het onmogelijke gebeurd dagelijks in onze bejubelde rechtstaat.

 • Andreas

  Wijros
  Ik ken helemaal niemand met gouden of zilveren munten. Kan je die ergens kopen dan? En waarom doen mensen dat dan? Je kunt toch veel beter van die harde knisperende euro’s met mooie plaatjes erop hebben? Dat zegt De Jager met zijn varkenskop toch ook?

 • Andreas

  Ik had vroeger een medewerker waarvan ik en mijn vrouw konden voorspellen wanner hij ziek zou zijn. Zodra in de krant iets te lezen stond over griepepidemie, wisten wij genoeg. Die is overmorgen ziek. En ja hoor. We zaten er niet 1 keer naast. Nu deed hij voor de rest zijn best dus konden we er mee leven. Maar grappig was het wel. Later werd hij zzp’er en dat heeft zijn gestel enorm verbeterd. Nooit meer griep gehad. Waar het wegvallen van een vangnet al niet goed voor is. Daarna werd hij nog hooguit verkouden. En dan kan je gewoon doorwerken. Wonderlijk, zo snel iemand dan kan herstellen. Ik sta er iedere keer weer met geamuseerde verbaasdheid naar te kijken.

 • WijRos

  Andreas,
  Kijk als je een misdrijf ziet gebeuren dan moet je optreden. Een politie bellen is dan het enige wat niet helpt, je moet dus zelf iets ondernemen. Maar dit is heel iets anders dan anoniem klikken over de buurman die misschien gouden en zilveren munten in zijn huis heeft die hij wel verdient moet hebben met handel in drugs of door informatie te geven aan Al Caïda.
  Dit zijn natuurlijk wel de echte patriotten die dit door geven aan het bevoegde gezag. Hiermee zijn we weer op het niveau 1940 – 1945, we leren er alleen niet van.

 • WijRos

  Kliklijnen zijn één van de grootste bedreigingen voor de vrijheid die ik kan bedenken.
  Je hoeft maar een melding te maken en een ME of SWAT team reist af, breekt bij je in en neemt alles in beslag en dan mag jij uit gaan leggen waarom je alles zo gedaan hebt als dat je deed aan die onnozele overheid die zelf alleen maar slecht bestuurt en steelt en daarvoor bonussen en gouden handdrukken aan elkaar geven ten kosten van de producerende burger.
  Er zijn nu in Amerika al verscheidene mensen doodgeschoten tijdens dit soort invallen waar achteraf bleek helemaal niets mis te zijn. Dat kun je dan alleen niet navertellen. In de VS krijgt de overheidsfuntionaris vrijwel altijd gelijk!
  Zoals velen van jullie ervaren hebben is het voor een ondernemer vrijwel onmogelijk aan alle eisen van de verschillende overheden (vaak ook nog strijdig met elkaar) te voldoen dus ze vinden altijd wel iets om aan te geven dat de inval terecht was.

 • Andreas

  Greetjes
  Kliklijnen. Aan de ene kant wil ik dit ook niet. Aan de andere kant kijk ik ook de andere kant niet uit bij diefstal. Dan onderneem ik ook actie. Ook als de diefstal iemand anders betreft. In feite zijn mijn twee gevallen ook diefstal. Maar in beide gevallen blijven ze binnen de wet. Behalve hasjhandel dan. Alles wat ik beschreef is toegestaan. Praat je hierover met de overheid, zal men altijd zeggen dat het enkele gevallen betreft. Dit om maar vooral hun eigen falen te ontkennen. Maar Wijros en Snel gaan gelijk krijgen. En dat is jammer voor diegenen voor wie het bedoeldt was. Maar het is niet anders. En het betreft geen enkele gevallen. Ik denk dat ik in mijn beperkte wereldje al aan 10 tot 20 gevallen kom. En allemaal zeggen ze: jaaahhhaaa, maaaar ik heb er ook voor gewerkt, vroeger. Dus heb ik er recht op. Ziedaar, het verkrachte en verminkte woord RECHT weer. PLICHT komt in hun woordenschat niet meer voor. Behalve de verplichting van de maatschappij om voor hun te zorgen.

 • Snel

  @greetjes

  Ook al ben je met minder, maakt niet uit. Er zal altijd een bepaalt percentage misbruik maken van dit soort regels.
  Maar toch, ik als simpele ziel zal toch beter kunnen strijden tegen dit soort misbruik als dat de regering dat nu geregeld heeft. Maar treur niet, het gaat niet heel lang meer duren, aleer de tijd komt dat als men niet meer werkt, ook geen eten meer heeft.

 • WijRos

  De Belg Rompey denkt in een rustiger vaarwater te komen nu het failliet van Griekenland weer 2 jaren uitgesteld is. De domoor heeft niet in de gaten dat Griekenland alleen maar als bliksemafleider functioneerde voor vrijwel alle andere EU landen.

 • WijRos

  @greetjes
  Beste Greet, nog even en dan lost de markt dit probleem op. Dan is het geld op en dan blijken we net als eeuwen daarvoor zonder deze zorgmaatschappij te kunnen. Het zijn namelijk vooral de lieden die de diensten verlenen die behoefte hebben aan de zorgmaatschappij. Dat geldt vrijwel voor alle zaken die we nu wel hebben en 100 jaren geleden niet.

 • greetjes

  @ Andreas

  en daar baal ik dus van: dat die 2 laatste voorbeelden het goede van onze zorgmaatschappij verpesten. Zo’n systeem is wel goed, maar het laat teveel ruimte voor misbruik. Ik heb er geen idee van hoe je zoiets op moet lossen, want ik wil ook geen stasi-maatschappij met anonieme kliklijnen. Mijn hemel, we zijn gewoon met teveel! Dat zal het zijn.

 • jefke

  Zilveren munt uit het jaar 1. De geschiedenis was voor zilver, net als de toekomst ??
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Wereld/article/detail/1406667/2012/03/10/Miljoen-dollar-voor-joods-muntstuk-uit-eerste-eeuw.dhtm
  Zilver als revolutie middel, mensen wisten wel dat dat papier geen geld is ;-)

 • Andreas

  Snel
  Heb je hem door. Je zit er inderdaad volgens mij niet naast. Die man ziet er ook als type buffel uit. Wat zei ik laatst ook over brutalen? :)

 • Snel

  @Andreas
  Die arts was waarschijnlijk ook bang gemolesteerd te worden, als hij anders had beslist. :-)

 • Snel

  En alweer z n goed stuk van Plantinga een echte “must read”

  http://www.zonnewind.be/2012/verwacht-geen-mededogen.shtml

 • Andreas

  En dan ken ik er nog 1 die onbeheersbare aggressieaanvallen heeft. Dat wil zeggen. Hij is arbeidsongeschikt omdat hij dat zegt. Nu al 20 jaar. Die tijd heeft hij gelukkig nuttig besteedt met sporten en de invoer van grote partijen hasj. Dus van verveling is godzijdank geen sprake. En van geldgebrek ook niet. Een mooi motorjacht en een buffel van een camper heeft hij aan kunnen schaffen. Zodat hij langdurig op vakantie kan met vrouw en kinderen. Die lijden immers ook onder zijn ziekte. Zo’n man met zijn ziekte heeft toch een grote impact op het gezinsleven.
  En een paar jaar geleden is hij herkeurd, maar er was van verbetering helaas geen enkele sprake. Hij had nog steeds de neiging alles en iedereen te molesteren. Ja, en wat moet zo’n keuringsarts dan? Gelukkig had de arts begrip voor de situatie en is de man een werkkring bespaard gebleven. Hulde voor de arts met zo’n scherp inzicht. Zo’n man die zich niet voor de gek laat houden is toch werkelijk goud waard.

 • Andreas

  Of je moet het doen zoals een bekende van mij. 80% arbeidsongeschikt omdat hij geen werkdruk aan kan. Ondertussen bouwt hij in zijn eigen tempo het ene na het andere. Een huis, een motorjacht en een camper heeft hij ook opgeknapt. Toch mooi? Een man die alles kan,behalve werken. Hij heeft dus spychische problemen. Als ik lang met hem praat krijg ik die ook, maar dan van ergernis. En als hij weer een project klaar heeft verkoopt hij het weer. En dat mag, want hij is hobbymatig bezig. En de winst is dus belastingvrij. Zo kan het dus ook.

 • Andreas

  En heb je geen hoge vaste bedrijfslasten, maar wel een hoge hypotheek met HRA ben je ook in de aap gelogeerd. Je inkomsten vallen terug en daarmee vervalt in ieder geval voor een flink deel je HRA. Brutomaandlasten worden nettomaandlasten, en een nieuw probleem is geboren.
  En een verzekering die je inkomen voldoende op peil houdt om alles te betalen is veelal onbetaalbaar. Dus voor een ieder geldt nu. Als je arbeidsongeschikt raakt, ben je de sigaar. Het wordt een minimum bestaan.

 • Andreas

  Evian
  Het is afhankelijk van wat je beroep is. Stel je eens voor. Je hebt een bedrijf met een paar medewerkers. Maar je moet meewerken om goed te draaien. Je hebt een huurcontract, schulden bij crediteuren, rekening-courant en een aantal andere verplichtingen. Als je dan langdurig ziek wordt en niets meer voor je bedrijf kunt doen, ga je alsnog failliet. En je uitkering gaat zo het failliet in. Het is natuurlijk niet altijd hetzelfde in alle gevallen. Maar denk goed na voor je iets besluit. De mooie verhaaltjes van de polisverkopers ken ik nu wel. Je koopt van de uitgespaarde premie beter edelmetalen. En wederom, gaan je inkomsten omlaag door een teruglopende economie, die verzekering gaat als een molensteen om je nek hangen. Daarnaast wordt gekeken voor hoeveel procent je dan arbeidsongeschikt bent. En daar heb je de eerste valkuil al. Wie bepaalt dat? Juist, de verzekeringsmaatschappij. Het natuurlijk een beetje afhankelijk van beroep en situatie. Maar met de hoge inflatie in het vooruitzicht betaal je nu met kogelharde munten en met een beetje pech krijg je waardeloze papiertjes terug.

  Ook als medewerker geldt dat nu al. Je bent metselaar en verliest een arm. Metselen is voorbij. Toch wordt je maar voor 50% afgekeurd. Je kunt namelijk met 1 arm heel goed bonsai boompjes knippen. Dus 50% uitkering. Je verliest wel je baan, want je werkgever heeft niets meer aan jou. Dus 50% WAO en de rest WW. Na verloop van tijd vervalt de WW en wordt het bijstand. Maar jouw WAO is hoog genoeg, dus niets krijg je meer. En ga maar een baan zoeken als gedeeltelijk arbeidsongeschikte. Meestal kun je dat vergeten. Er kleeft toch een stigma aan zo iemand. De afgelopen jaren zijn veel van deze voorzieningen uitgekleed. Gedeeltelijk terecht, maar in een aantal gevallen lijden de goeden onder de kwaden.

 • greetjes

  @Henk

  Ik zet er even de tekst bij van het gesprek met Robert Mish, dan is de interesse misschien groter. Vooral laatste alinea voor de twijfelaars die niet weten in welke vorm ze aan willen kopen.

  Robert Mish has been a precious metals dealer for nearly 50 years and knows what a gold bubble mania looks like. We are nowhere near that stage, in his opinion.

  Instead, he sees a US populace largely unappreciative of holding precious metal as a store of wealth, and engaged in a slow process of dis-hording their gold and silver to eager foreign buyers who are more than happy to take the bullion back to their shores.

  In terms of where we are on the gold mania spectrum, he sees us at a “2” out of 10.

  But he foresees a very rude awakening ahead as the populace eventually wakes up to the increasing damage our over-debted global economy is doing to the purchasing power of world currencies. Because when the general investor finally realizes the protection the precious metals offer against currency debasement, much of the retail supply will already be out of the system in very tight hands, and largely overseas.

  Moreover, when supply gets tight, there will be more challenges to obtaining physical bullion during a buying mania than there were during the last one in 1980. There are many fewer local sources to exchange bullion these days as much of that business is now transacted by online vendors dependent mail delivery to ship product, which are more vulnerable to supply chain disruptions.

  And be sure you’re aware of how the form you hold your bullion in will affect the price you get during a buying frenzy, when refining capacity is overwhelmed. You may find you gold or silver sells at a hefty discount because it’s not in a preferred format for trade.

 • Evian

  Oke oke, wilde er net eentje gaan afsluiten Andreas, toch maar niet dan…
  Vond het in eerste instantie wel wat voor als je langdurig ongeneselijk ziek zou worden….

 • Nico

  Kees de Kort | Patiënt overleden Kees spreekt duidelijke taal zoals altijd.
  http://www.bnr.nl/?service=player&type=column&audioId=1467659

 • spaarpot
 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  De ECB kondigde deze week aan dat ze al 3 weken op rij geen interventies hebben moeten doen op de markten om staatsobligaties te kopen. Ze gaan er vanuit dat de banken genoeg geld hebben/vinden om de obligaties van de overheden te kopen. Natuurlijk hebben de banken genoeg geld, € 1 biljoen wel te verstaan. Ze hebben genoeg geld,… van de ECB!! Vooral banken van Zuiderse landen lenen geld bij de ECB om daar obligaties van hun eigen land mee te kopen. Zo wordt er tijd gekocht. Maar over 3 jaar moeten deze bedragen terugbetaald worden en kan het systeem alsnog in elkaar stuiken. Maar het opzet is om de obligatieportefeuilles van de banken vol te stoppen met obligaties van het eigen land. Als er een land omvalt, blijft de besmetting beperkt, hetgeen nu nog niet het geval is. DAT is de opzet van LTRO (long time refinancing operation van de ECB).

  Uit: http://fininfoblog.wordpress.com/2012/03/10/kijk-op-de-week-van-fininfo-be-18/

 • WijRos

  @Roi
  re. Als deze landen het al overwegen om goud terug te halen en/of te controleren of het er nog steeds ligt.

  Het zou mij niet verbazen als blijkt dat het goud er helemaal niet meer is. Het zou wel een leuk moment kunnen zijn voor de goudmarkt.

 • Henk

  Zeer interessant interview van Chris Martenson met munten/edelmetaalhandelaar Robert Mish
  youtu.be/sEb_i0v0vJU

  De man zit al 50 jaar in het vak en zegt dat we pas op 2 zitten (van 0 tot 10) op de gold mania scale.

 • Roi

  Als deze landen het al overwegen om goud terug te halen en/of te controleren of het er nog steeds ligt. Dan denk ik dat klaasje knot ook maar eens snel actie moet gaan ondernemen. Na een run op de Federal Reserve Bank of New York door deze landen en wij vissen dan mooi naast het net.

  http://www.goud.com/duitsland-en-zwitserland-willen-hun-goudreserves-weer-terughalen-naar-eigen-bodem/

 • sticky fingers

  @greet
  Bedankt voor de tip, wordt weer een hoop leeswerk.

 • Nico
 • Nico

  Het aandeel van wapenmaker Smith & Wesson won vrijdag 22,6% nadat de fabrikant zijn outlook voor 2012 opwaarts bijstelde.

  Smith doet ook goede zaken tegenwoordig &Wesson vult zijn zakken.

  als wapenliefhebber een must have aandeel

 • greetjes

  Wall Street Journal van vandaag:

  FRANKFURT (Dow Jones)–German banks are unlikely to face major problems if Greece’s debt restructuring were to be determined a “credit event” and payouts on insurance contracts against a Greek default–known as credit default swaps–were triggered, according to official data.

  That’s because most German banks not only sold CDS but also bought CDS as a protection to hedge against a potential trigger on Greek CDS.

  In many cases, the CDS protection sold and bought is almost the same amount, according to Sept. 30 data surveyed by the European Banking Authority in its capital exercise. That means that maximum net payouts required …

 • greetjes

  deel 2

  German Banks: Small Impact Seen From Greek Credit Event, CDS Trigger
  http://online.wsj.com/article/BT-CO-20120309-710761.html

  What’s that saying…”a chain is only as strong as it’s weakest link”?!

  Many people are saying there is no way the ISDA will declare a default because they are a committee of Banksters.

  Ok…then what?

  If no default is called you can kiss the entire CDS market goodbye on Monday too! It will have proven to be not a viable way to hedge credit risk and every CDS holder in the world will dump their CDS’s. That would instantly change every reported position that used CDS’s to hedge risk. Companies around the world would have to report their REAL EXPOSURE and not their NET EXPOSURE.

  It truly is a “Damned if you do – Damned if you don’t” scenario.

  Ultimately, I think the ISDA will declare that Greece defaulted and let the chips fall where they may.

  Less liability on their part for running the shell game.

  *PS – The ISDA has been in their meeting over 5 hours now and may be waiting for the US Markets to close for the weekend before breaking the news.

  Back to the bunker for me!

  May the Road you choose be the Right Road.
  Bix Weir

 • greetjes

  deel 1 Bix Weir nieuwsbrief van vandaag over ISDA uitkomst:

  As we absorb all the “happy talk” about the Greek bailouts the much more important issue lies in waiting…the determination on Credit Default Swaps by the ISDA.

  On Greece, Defaults, And The Future Of Derivatives
  http://www.forbes.com/sites/afontevecchia/2012/03/09/on-greece-defaults-and-the-future-of-derivatives/

  Will the ISDA declare a default as of Monday when the bonds are swapped? That’s the big question but the ANSWER will be irrelevant.

  The “derivative goose” is cooked!

  Here’s why:

  If they declare a default then the payoff will be enormous for those who sold those derivatives (ie big banks and insurance companies). The Forbes article says it’s only $3.2B in play but that is the biggest crock of BS ever uttered! Germany alone bought $7B in CDS’s to cover their $8B in Greek bonds! And that’s just ONE player in the gigantic Ponzi Scheme invented by our own Blythe Masters!

  And most of these banks who sold CDS’s would buy CDS’s to cover their asses. Round and round she goes! But the biggest problem is that EVERYONE MUST PERFORM! It’s called COUNTER-PARTY RISK!

  Just read this article in the WSJ explaining how the German Banks have NO RISK from the Greek CDS Market

 • Andreas

  Evian
  Een bevriende stratenmaker snapte niet dat hij niet rond kon komen. We zijn is even in zijn verzekeringen gedoken. Daar werden we helemaal naar van. Alles was verzekerd. Maar ondertussen geen leven hebben. Dan heb je ook geen levensverzekering nodig. Waarom iets verzekeren wat je toch al niet heb?

 • Nico

  alleen bij deze moet je boven wel uit zien te stappen,dat is de kunst en kick.

 • pietje

  Mooie winst vandaag voor zilver en goud respectievelijk 2,3% en 1,9% er bij.
  Toen men QE1 en QE2 invoerden toen daalden de zilver en goudprijs.
  Ik noem het maar even ECB1 en ECB2 toen die werden ingevoerd gebeurden het zelfden.
  Nu gaat er een niet door en het tegen oven gestelde gebeurt!
  ISDA :
  Alles of niets of wel geen + of – maar een 0.
  Weer zo een midden compromis waar je niets verder mee komt.
  Je koopt alleen maar tijd mee maar tegelijkertijd bouwen de schulden zich op.

 • Nico

  griekenland ”gered” en de beursen gaan weer als een raket,
  vooral rare earth metals doen het zeer goed, wat een volatiliteit daar zijn edelmetalen
  niets bij, wat is de aex dan een gezapige beurs, ik hou nou eenmaal van achtbanen die geven de grootste kick.

 • Snel

  @Andreas

  Nou net niet. M n vader wel, maar ik zit iets ten noorden daarvan, achter een dijk.
  Vroeger was dit Zuiderzee.

 • greetjes

  @ sf en wijros

  abonneer je op de gratis nieuwsbrief van Simon Black ofwel The Sovereign Man. Die legt je uit wat en waar de mogelijkheden zijn

 • De Heraut

  @pietje

  Schuldverlichting Griekenland gaat door
  ANP
  Toegevoegd: vrijdag 9 mrt 2012, 21:22
  Update: vrijdag 9 mrt 2012, 21:25
  Banken die een verzekering hebben afgesloten op hun Griekse staatsleningen, krijgen hun schade vergoed. Dat heeft de internationale toezichthouder ISDA besloten. Volgens de organisatie is de Griekse bankendeal een onvrijwillige sanering.

  Er is in dit geval sprake van een zogenoemd credit event. Dat betekent onder meer dat verzekeraars polissen tegen wanbetaling moeten uitkeren.

  Eerder vreesden de financiële marken dat dit grote problemen zou opleveren. Maar nu blijkt dat maar een klein deel van de Griekse staatsleningen verzekerd is. De verzekeraars hoeven minder dan 3,2 miljard euro uit te keren.

  http://nos.nl/artikel/349894-griekse-deal-niet-vrijwillig.html

 • Andreas

  Evian
  Jawel, natuurlijk keren ze uit als je in coma ligt. Maar zodra ze maar denken dat ze er onderuit kunnen begint de ellende. Voorbeelden te over van mensen die jarenlang moesten knokken. Menigeen heeft die kracht niet en gaat akkoord met een fooi. En knokken is heel duur. Advocaten en zo. Kijk maar eens goed in de polis. Onduidelijke aandoeningen zijn uitgesloten. Beroepsziekten meestal ook. Een wiph-lassh bijvoorbeeld is reden tot 10 jaar knokken.
  Peperduur en dekking in vele gevallen waardeloos.

 • Evian

  Geen arbeidsongeschiktheids verz. Andreas…?! Keren ze dan Nooit wat uit?!

 • Andreas

  Temp
  Zolang hier drugsdealers van 25 met een petje op rondscheuren in een BMW cabrio ben ik niet ongerust.

 • temp242

  OK
  En voor Pietje, hé man,dit was zeker niet bedoeld om je uit te lachen of belachelijk te zetten. véél te veel respect voor jou, en dat meen ik. Gewoon een situatie willen weergeven, meer niet…Dit wou ik u gewoon even zeggen.
  Maar dat gepraat over getraceer en andere blabla, ik word daar hélémaal chacha van.
  Bij ons in België zien ze via hun duizenden camera’s her en der opgesteld zijnde onder het mom van verkeersveiligheid en andere blabla zelfs als je in je neus peutert terwijl je in de file staat, een geluk dat ik ze niet opeet.
  MVG.

 • Andreas

  Nee, temp. Dat is Pietje niet. Die mol had de oogies dicht. En dan kan je ook het blog niet lezen.

 • temp242
 • temp242

  Pietje is toch geen mol?

 • Andreas

  Snel
  Kom je ook uit West-Friesland?

 • Snel

  Nou kew t zelf maar ff uitzocht. En ja er worden CDS contracten uitbetaalt.
  De teller stokt waarschijnlijk bij ff ruim 3 miljard. Een lachertje.

  http://www.cnbc.com/id/46683364

 • Andreas

  Mark
  Ik denk dat ik je snap. Pietje heeft mij niet gebeld. Maar ik ben te traceren, en dat interresseert mij helemaal niets. Ten eerste wil ik niet wijken voor overheidsterreur. Ten tweede heb ik al heel veel moeilijke vragen beantwoord. Of beter gezegd, niet beantwoord maar ontweken. Ieder mens heeft zwijgrecht. En men probeert je te breken met zogenaamde verklaringen van anderen. Dat spelletje ken ik al een tijdje. Good cop, bad cop, ken ik ook al. Fiod ken ik ook al, en zij mij. Dus geen angst. Ik ben alleen benieuwd of Pietje achter mijn adres en telnr kan komen. Maar iedereen hier die zijn best doet kan mij opsporen. Een ieder is ook van harte welkom. Koffie is bruin.

 • Andreas

  Snel
  En dat zeggen ze ook nog zonder te lachen of te huilen. Je kunt daar net zo goed een buikspreekpop neerzetten. En toch hebben die presentators best wel een goede opleiding gehad. Kun je nagaan hoe effectief brain-washing is.

 • Snel

  Vandaag op de radio ANP nieuws:

  De schuldproblemen in Griekenland zijn opgelost door het kwijtschelden van een groot deel daarvan.

  En nu komt het,

  Hiermee komt de weg vrij voor nieuwe leningen. ??????????

  ps, iemand al iets gehoord over de ISDA?

 • Andreas

  Beste temp
  Ik hoop dat ik je volgende week een antwoord kan geven of het mij gaat lukken. Ik heb, hoop ik, geluk iets technisch te kunnen waar vraag naar is. Daarnaast heb ik eigenlijk geen eisen. Ik zal weer van de grond af moeten beginnen. Dus 6 dagen werken per week en geen sociale voorzieningen. En toch heb ik er zin in. Bijna 50 en gewoon er voor gaan. Ik denk dat mijn kracht is dat ik niet stil sta bij alle gevaren, maar bij alle mogelijke kansen. Hier ben je ook maar beperkt beschermt. Ik heb bijvoorbeeld geen arbeidsongeschiktheidverzekering. Dit om reden dat als er werkelijk wat is, de maatschappij toch niet uitkeert maar tegen je gaat procederen. De enigste verzekering die ik heb is een levensverzekering die ik verplicht af moest sluiten bij mijn hypotheek. Ik zeg wel eens gekscherend tegen mijn vrouw. Dood ben ik echt een vermogen waard. Levend hebben ze alleen maar klachten en geouwehoer tegen mij. Dat wil ik trouwens nog wel effe zo houden, maar het is wel de realiteit.

 • WijRos

  @sticky fingers
  Beste SF, zoals het er nu uitziet komt de crash in Argentina nog eerder dan in Europa of de VS. Er zijn banken genoeg in Zuid Amerika waar je geld of edelmetaal onder kunt brengen. Ik zou dat niet in Argentina doen als ik u was. Er zijn volop mogelijkheden in Uruguay, Chile of Paraguay. Deze landen hebben tegenwoordig heel aardige banken met meer eigen kapitaal dan menige Europese bank. De Argentijnse banken zijn zelfs gezonder dan de meeste Europese banken.
  Ik denk dat de mogelijkheid die Goldrepubliek biedt in Zwitserland één van de veiligste ter wereld is. Maar als je veel hebt kun je ook een deel naar Canada en Australië (Perth mint) brengen

 • temp242

  Volledig met je eens Beste Andreas, is er geen natuurlijke reset onder de vorm van een zonnevlamuitbarsting of ander kosmisch event, ja dan denk ik dat je beter nà die tijd je koffers pakt en wegvlucht uit de westerse wereld, zeker weten. Alleen één grote vraag:hoè doe je dit???

 • WijRos

  @pietje
  Beste Piet, Ik vind uw analyse goed. Ik denk dat het daar om draait het overeind houden van de navelstarende ambtenaren en bonustrekkers stand ten koste van alles.
  Ik noem de hele “schulden oplossing” zoals het door de uiterst incompetente media genoemd wordt dan ook diefstal van de laagste soort.
  De ambtenaren met de bonustrekkers stelen samen van de kleine spaarder die nog geen jaar geleden aangemoedigd werd door het Nederlandse parlement om vooral de Grieken te helpen. Al deze nietsnutten zitten elkaar nu weer op te hemelen in de pers hoe goed ze de zaak belazerd hebben. De Grieken zijn natuurlijk niet geholpen met een schuld van 120% van GDP in 2020 . Neem maar van mij aan dat ze over 2 jaren weer op de stoep staan om de rest van de oude en een deel van de nu weer nieuwe schulden af te waarderen. Wanneer staat er eens een politicus op die dit vuile spel doorbreekt en er iets aan doet?

  Speciaal voor Gerard, Rutte is voor mij nu echt helemaal afgevallen met zijn uitspraken van vandaag. Ik kan het hem niet kwalijk nemen want wat moet je anders verwachten van een geschiedenis leraar maar we hoeven echt helemaal niets van deze mensen te verwachten. Dief JKdeJ met zijn praatjes doet net alsof hij niet eens in de gaten heeft dat hij zijn stemmers weer heel wat geld afhandig gemaakt heeft. Het hele kabinet had op de Japanse manier excuses moeten vragen omdat het zo slecht opgelost is maar nee niet in Fantasia.

 • Andreas

  S.f
  Ga je er dan vanuit dat wereldwijd banken gesloten zullen worden? En de tweede veaag is. Zoals het nu gaat zakken we langzaam weg in het moeras. Wil je wachten tot het water aan de lippen staat en verder? Of maak je nu je plan en maakt dat je weg bent binnen 3 jaar. Zolang gaat het naar mijn mening nog minimaal duren alvorens de ,vrede, aanbreekt.

 • Andreas

  Mark
  Leg eens uit. Ik snap je werkelijk niet.

 • temp242

  Heb zonet een weliswaar kleine band van het noorderlicht kunnen waarnemen. En begon zo een beetje te filosoferen…stel nu eens dat per november 2012 een gigantische zonnestorm op ons afkomt… alles maar dan ook alles plat. Zou ideaal zijn voor een compleet nieuwe reset zonder oorlog, alhoewel er eigenlijk al jaren een oorlog bezig is, nl. een monetaire…Het zou de mensheid ook een echte eye-opener kunnen betekenen zo een event.

 • sticky fingers

  @andreas
  Met geld of kapitaal in het buitenland, in een vreemde munt is het ook niet moeilijk een ticket te kopen

  Ja maar wel als de banken gesloten zijn!

 • Mark

  @Andreas

  Ben jij degene die Pietje had gevonden?

 • Andreas

  S.f
  Met geld of kapitaal in het buitenland, in een vreemde munt is het ook niet moeilijk een ticket te kopen. En als je het vast van plan bent om weg te gaan is het verplaatsen van PM geen slecht idee. Hoe dat moet? Ik vind zo langzamerhand dat het misschien geen slecht idee is om buiten dit blog contact te hebben met elkaar. Ik heb ideeen zat. Maar zit niet te wachten op een inval van onverlaten. En alles wat geschreven en terug te vinden is wordt tegen je gebruikt.
  MVG
  Dreetje

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @pietje
  “Als de ISDA besluit dat er géén credit event heeft plaatsgevonden, dan verhoogt dat de risico’s op obligaties van bijvoorbeeld Portugal, Italie en Spanje.”

  Klopt, maar wat kan dat de ISDA schelen?

 • sticky fingers

  @wijros
  “Als jullie toch besluiten naar bijvoorbeeld Zuid Amerika te gaan dan is het handig om er al vast wat geld / edelmetaal te hebben. Na een crash is er geen geld meer. Bankruns hebben dan geen zin meer want de Euro en ook zws de US$ zijn niet meer geldig. ”

  Maar stel dat er een crash komt als in Argentinie, hoe kom je hier dan weg en wat doe je dan met je fysieke metaal?
  En als jegeen fysiek metaal hebt maar gedeponeerd bij Goldrepublic oid., weet je nooit zeker of je daar nog bij kan komen.

 • Andreas

  Aan allen
  In nazi- Duitsland werd in 1945 vlak voor de ineenstorting het volgende meermaals gezegd.

  Geniet van de oorlog, want de vrede zal afschuwelijk zijn.

  Het klinkt raar en sommigen zullen het niet begrijpen. Maar de vrede hield in dat de rekening gepresenteerd en betaald moest worden. Wat nu allemaal gebeurd is uitstel van de rekening. Aan de ene kant hoop ik op snelle stijging van PM prijzen. Aan de andere kant zorgen al deze ontkenningsmaatregelen er voor dat ik langer kan sparen. Maar dat de ,vrede, gaat komen staat vast. En de vrede wordt zo land mogelijk met alle middelen uitgesteld. Op het moment dat PM heel snel en onbedwingbaar gaan stijgen is de vrede nabij. Willen we die vrede nu al???
  Het is zomaar een overdenking van mij. Maar toch graag reactie.

 • temp242

  Beste Pietje,dank voor uw antwoord, nog iemand een visie?

 • pietje

  @temp242
  Als de dollar strekker wordt zal de euro verzwakken.
  De vraag temp is willen de Amerikanen dit?
  Ik denk van niet want een dure dollar zal de export niet bevorderen.
  De bannen groei zal afnemen en O.B. zal hier voor verantwoording moeten afleggen.
  Dit is niet wat hij wil want hij wil voor de 2e keer herkozen worden.

 • pietje

  Ja, het is een lang verhaal maar maakt ook een hoop duidelijk.

  We gaan weer iets doen wat we eigenlijk liever helemaal niet doen: nog eens schrijven over Griekenland. Als je het durft te lezen kom je wellicht tot de zelfde conclusie als wij.

  Die conclusie is eenvoudig: wat er momenteel in Europa gebeurt heeft niets te maken met het oplossen van een schuldencrisis en alles met het in stand houden van een corrupt systeem gebaseerd op grenzeloze schuld en toenemende macht van de [Europese] overheid. Hoe sneller je dat in de gaten hebt des te sneller zul je in staat zijn je voor te bereiden op wat er gaat gebeuren. Er zijn twee mogelijkheden wat betreft hetgeen er staat te gebeuren. Maar daar komen we zo op terug.

  Maar eerst: vind je het niet vreemd dat heel Europa op zijn knieën gedwongen kan worden door het nietige Griekenland? Het Griekse BNP bedraagt 2,4% van het Europese BNP. Economisch gezien doet Griekenland niet echte ter zake. Het Griekse gebrek aan groei of z’n zwakke concurrentiepositie zouden geen factoren mogen zijn die het nu 13 jaar durende experiment van de Europese eenheidsmunt kunnen vernietigen. Maar Griekenland doet duidelijk wel ter zake; anders zouden de Europese financiële markten niet in juichstemming verkeren na het laatste noodpakket van €130 miljard dat onderweg is naar Athene.

  Onze vraag is dus de volgende: waarom zijn de Griekse financiën van belang voor mensen buiten Griekenland? Wanneer je de zaken die er duidelijk niet toe doen wegstreept, hou je nog heel veel over. Het is zoals Sherlock Holmes het graag zei: “Wanneer je alles dat onmogelijk is hebt uitgesloten, moet alles wat overblijft, hoe onwaarschijnlijk ook, de waarheid zijn.”

  Laten we eerst eens kijken waarom de mogelijke verklaringen dat Griekenland zo belangrijk is voor de rest van de wereld onmogelijk zijn. Neem het onderwerp ‘schuldvermindering’. Zoals bekend zou de laatste overeenkomst de Griekse schuld terugbrengen tot 120% van het BNP tegen 2020. Volgens het IMF is dat een draaglijk niveau.

  Wanneer we terugkeren naar een universum waar gezond verstand de boventoon voert komen we er snel achter dat het plan lachwekkend is, toch in ieder geval qua schuldvermindering. Een plan om de Griekse schuld terug te brengen tot 120%… binnen acht jaar… is geen serieus schuldenplan. Daardoor kunnen we concluderen dat het plan met het verminderen van de schuld niets te maken heeft.

  Zal het plan de concurrentiepositie van Griekenland op lange termijn verbeteren? Waarschijnlijk niet. Om tegen 20 maart meer geld te ontvangen moest het Griekse parlement instemmen met structurele hervormingen. Enkele van die hervormingen zijn misschien niet eens zo slecht. Maar het verlagen van het minimumloon zal niet erg populair zijn. En terwijl het Griekse BNP in het vierde kwart van 2011 met 7% daalde zullen jaren van zeer forse besparingen de Griekse concurrentiepositie niet veel goeds doen. De manier van leven van de Grieken zal worden vernietigd en de schuld zal blijven. Met het verbeteren van de Griekse concurrentiepositie heeft het plan dus niets te maken.

  Zal met de redding van Griekenland de euro gered worden? In het geheel niet. De euro zou beter af zijn zonder Griekenland, en Griekenland zou beter af zijn zonder de euro. De Duitsers maken zelfs al plannen voor een eurozone zonder Griekenland. Met zijn eigen munt kan Griekenland in gebreke blijven, devalueren en opnieuw beginnen. Argentinië heeft dat de afgelopen tien jaar gedaan. Het is geen hogere wiskunde. Daarom: het redden van Griekenland heeft met het redden van de euro niets te maken.

  Wanneer het redden van Griekenland niet gaat over het redden van de euro, niet over het verminderen van de Griekse schuld en niet over het verbeteren van de Griekse concurrentiepositie, waar gaat het dan wel over? Welnu, nu we hebben gezien waar het niet over gaat, laten we eens kijken wat er nog overblijft.

  Griekenland redden betekent dat een in gebreke stelling (insolventie, Griekenland kan niet betalen) wordt voorkomen, hoewel Griekenland in de reële zin van het woord natuurlijk al lang in gebreke is. Waarom is het voorkomen van een technische insolventie zo belangrijk voor de ECB en het IMF? Het huidige plan lijkt toch verdomd veel op een in gebreke blijven. Volgens het plan zal €100 miljard aan Griekse schuld verdwijnen, met dank aan een schuldenruil met privé-investeerders. De ECB heeft voldoende druk uitgeoefend om schuldeisers een verlies van 70% op hun huidige eisen te laten slikken, zonder dat een ingebrekestelling te noemen.

  En toch, hoe bizar, kunnen de Griekse schuldeisers gedwongen worden af te zien van hun claims op hun schuldverzekering aangaande deze ingebrekestelling die geen ingebrekestelling is. Ja, u begrijpt dat goed: de schuldeisers verliezen 70% van hun investering en komen desondanks niet in aanmerking voor uitbetaling van de schuldverzekering die ze hebben afgesloten. Dat is zoiets als een brandverzekering die niet uitbetaalt omdat slechts 70% van uw huis is afgebrand.

  Dat is natuurlijk uitermate scheef. Maar het is van belang te weten wie de regels bepaalt. Voor u, voor mij en voor alle anderen in dit universum met gezond verstand komt een niet-vrijwillig verlies van 70% op je staatsobligaties neer op een ingebrekestelling. Maar u en ik beslissen er niet over wanneer een schuldenaar in gebreke gesteld wordt. Die eer komt toe aan de International Swaps Derivatives Association (ISDA). Het is hier belangrijk te weten dat de ISDA een handelshuis is, bestaand uit banken en andere financiële instellingen. Dit zijn instellingen die het meest te verliezen hebben wanneer Griekenland officieel in gebreke gesteld zou worden. De leden van de ISDA hebben er alle belang bij dat het verzuim van de Grieken om te betalen geen officiële ingebrekestelling genoemd wordt.

  Hier wordt het allemaal nog wat schimmiger. De ISDA vertegenwoordigt in feite het wereldwijde banksysteem. In Europa zijn de banken volgeladen met staatsobligaties. Wanneer Griekenland niet meer kan betalen wordt er een precedent geschapen voor de wijze waarop andere landen zullen kunnen omgaan met hun onhoudbare schuldenbergen. Hiermee zou het onderpand van het volledige Europese banksysteem in gevaar komen.

  Eenvoudiger gezegd: laten we zeggen dat het Europese banksysteem is volgeladen met rottend vlees Sommige investeerders hebben het vlees gekocht in de veronderstelling dat ze de beste stukken vlees gekocht hadden. Maar de rotte lucht komt ze al van ver tegemoet. Ze eisen compensatie voor het rotte vlees. Maar de ISDA, eigenaar van de koelcellen waarin het vlees is gaan rotten, zegt: “Welnu, we hebben besloten dat het vlees niet rot is en dat je er sowieso minder van bezit dan je dacht, vanaf nu.”

  Het is een grove analogie. Maar het is toch wel precies wat er vorige week gebeurd is. Een ‘vaststellingscomité’ van de ISDA besliste dat het Griekse verzuim geen ingebrekestelling genoemd zal worden. Men besliste dat er nog geen “credit event” (een ingebrekestelling) had plaatsgevonden voor “houders van schuldverzuimbescherming met betrekking tot Griekenland”.

  U ziet het onderliggende probleem: iedereen weet dat wanneer Griekenland (officieel) in gebreke gesteld wordt de waarde van andere staatsobligaties in Spanje, Italië en Griekenland ook de dieperik in zullen gaan. Een Grieks verzuim zou van geen belang zijn wat betreft de omvang van het verzuim (hoewel Franse en Duitse banken een aanzienlijk verlies zouden lijden). Het zou echter wel van belang zijn omdat het een begin maakt met het opblazen van de balansen van de Europese banken.

  Wanneer je je bedenkt dat de ISDA, de ECB en de EU eendrachtig samenwerking om het vege lijf te redden, weet je dat het Griekse reddingsplan erom draait andere landen een ingebrekestelling niet als een reële optie te laten beschouwen. Sterker: het draait er zelfs niet om ze te weerhouden van dat inzicht. Het draait erom het onmogelijk te maken te verzuimen zijn schulden terug te betalen, zelfs al zou men zover moeten gaan om het woord ‘ingebrekestelling’ uit het woordenboek te schrappen.

  Als het model van de gecentraliseerde Europese welvaartsstaat wil overleven kunnen banken geen verliezen nemen op hun obligatieportefeuille. Particuliere investeerders echter zullen gedwongen worden verlies te pakken op basis van een “collective action clause” (gezamenlijke actie-clausule). Deze clausule maakt het mogelijk dat uw securities (uw verzekeringspolis tegen verzuim) zonder uw instemming kunnen worden afgewaardeerd als een meerderheid van de obligatiehouders het daar mee eens is.

  En daarmee zien we hoe de eieren hier gegeten worden. De technocraten in Europa voeren oorlog tegen de privé-investeerders. De leden van de ISDA spannen met de technocraten tegen hen samen om het systeem in stand te houden. Dat deel is niet zo moeilijk te begrijpen.

  De technocraten zijn in dienst van de overheid en mogen uw geld uitgeven. Het systeem is goed voor hen. Het is ook goed voor de leden van de ISDA. Geld lenen aan de overheid is lucratief. Rente vangen over de toenemende schuldenberg is gemakkelijk verdiend.

  Voor wie is dit systeem niet goed? Voor alle anderen die buiten staan en toekijken. Investeerders die willen dat hun kapitaal wat opbrengt hebben pech. En belastingbetalers die twijfelen aan het nut van de besparingsmaatregelen en de schuldverminderingsplannen die de schuld niet werkelijk verminderen hebben ook pech. Geen wonder dat ze boos zijn.

  De redding van Griekenland gaat niet over de redding van Griekenland. De enige reden dat zoiets kleins en onbelangrijks zo groot en belangrijk gemaakt wordt is dat het belangrijk is om redenen die niemand durft uit te spreken. Het gaat om het ondermijnen van de soevereiniteit en het democratisch proces door de mensen de macht te ontnemen en haar over te dragen aan de transnationale financiële elite. Het gaat over het instandhouden van een mondiaal systeem dat is gebouwd op het opstapelen van schuld en toenemende macht van de staat omdat deze twee groepen enorm profiteren van dat systeem, terwijl dat voor het gros van de mensen niet geldt.

  De Griekse redding is gewoon het laatste voorbeeld van corrupte regeringsmedewerkers die samenspannen met de financiële elite om de hard werkende en belastingbetalende burgers te beroven van hun geld, hun vrijheid en hun levensvreugde.

  Origineel ‘What the Greek Rescue is Really About’

 • temp242
 • temp242

  Volgens mij gaan de ‘amerikaanse machten ‘ er alles aan doen om die CDS toch te triggeren.
  Dan heeft Amerika meteen de monetaire oorlog gewonnen.En kan de dollar voor een paar maanden, waarom geen paar jaren verder triomferen. Iemand enig idee/visie hier op het forum welk een impact dit op PM’s zou kunnen hebben?

 • pietje

  @Rien
  Als de ISDA besluit dat er géén credit event heeft plaatsgevonden, dan verhoogt dat de risico’s op obligaties van bijvoorbeeld Portugal, Italie en Spanje. Het kan zijn dat dan niemand meer durft te beleggen in Zuideuropese landen, omdat de verzekering tegen risico’s op die beleggingen niet werkt. Beleggers zullen dan van hun risicovolle beleggingen afwillen. De rentes die Zuideuropese landen moeten betalen zullen omhoog schieten en dan zijn we als Europa verder van huis.

 • temp242
 • temp242
 • pietje

  Zo hard het na beneden kan gaan vandaag zo hard kan het ook om hoog gaan vandaag. http://www.kitco.com/charts/livesilver.html

  Dit heeft volgens mij te maken met de betere economische vooruitzichten in de VS.
  Daar door is een nieuwe ronde kwantitatieve verruiming (reeds voorzien van de bijnaam QE3) voorlopig van de baan.

 • high five

  De Renmimbi wordt een volledig vrij verhandelbare munt per 2015
  http://www.businessinsider.com/china-renminbi-convertibility-2012-3

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @pietje
  De leden van de ISDA hebben een flinke hoeveelheid CDS-en verkocht. Die gaan vast geen credit event declareren.

 • pietje

  Even nog ter aanvulling:
  Laten we hopen dat de ISDA beslist dat het een credit event is. Het lijkt me ook het meest waarschijnlijk. De markt waar ze zelf zoveel aan verdienen blijft bestaan en beleggers houden hun verzekering tegen risico’s. Want stel dat de ISDA besluit dat er géén credit event heeft plaatsgevonden, dan verhoogt dat de risico’s op obligaties van bijvoorbeeld Portugal, Italië en Spanje. Het kan zijn dat dan niemand meer durft te beleggen in Zuid-Europese landen, omdat de verzekering tegen risico’s op die beleggingen niet werkt.

 • pietje

  Om twee uur vanmiddag komt het ISDA bijeen, de International Swaps and Derivatives Association, een club van bankiers die samen gaan bepalen of de gedwongen schuldruil ook een zogenoemd credit event is.

 • pietje

  Zilver en goud gaan weer hard naar beneden.
  Ja, NYMEX in new york is weer op de komende weken gaan er om spanen of we stand houden bij zilver op 30 dollar en goud 1650 dollar.

 • greetjes

  ik ben blij voor Rolf dat hij over een paar weken van het gezeur over de zomerklok af is ;-)

 • WijRos

  @sticky fingers
  Beste SF,leuke lijst, dit lijkt mij vertaald uit een Amerikaanse lijst.
  re. punt 13. In Amerika is dat gemakkelijk in Nederland onmogelijk. Particulieren blijven hun hele leven aansprakelijk voor gemaakte schulden.
  re. punt 16. Dit geldt vooral voor Amerikanen maar ook voor Europeanen. Als jullie toch besluiten naar bijvoorbeeld Zuid Amerika te gaan dan is het handig om er al vast wat geld / edelmetaal te hebben. Na een crash is er geen geld meer. Bankruns hebben dan geen zin meer want de Euro en ook zws de US$ zijn niet meer geldig.

 • WijRos

  @temp242
  Beste Temp, dat is dan sinds gisteren weer iets ernstiger geworden.

 • sticky fingers

  Tips van tegenlicht (misschien al een keer geplaatst:

  1. Vertrouw op je eigen intuïtie en waarneming.
  2. Wees alert op mogelijk verontrustende signalen.
  3. Vraag je af hoe belangrijk materiële welvaart voor je geluk is.
  4. De overheid zal in crisistijd niet in staat zijn de veiligheid te handhaven.
  5. … dus zorg dat je je bezit op tijd veilig stelt.
  6. Schakels van gouden kettingen zijn een ideaal betaalmiddel in crisistijd.
  7. Bedenk wat je zelf, in eigen beheer, kunt produceren en verkopen.
  8. Besef dat de afzetmarkt voor minder kapitaalkrachtigen sterk zal toenemen.
  9. Sla je slag op de huizenmarkt net voordat de grote beleggers toeslaan.
  10. Zorg dat je jezelf kunt verdedigen en je huis beveiligd is.
  11. Bedenk goed hoe crisisbestendig je beroep is en wat mogelijke alternatieven zijn.
  12. Probeer direct de nieuwe economische spelregels te doorgronden.
  13. Zorg dat jouw probleem het probleem van de bank wordt.
  14. Wees alert op signalen die economische verandering aankondigen.
  15. Breng je valuta of beleggingen op tijd in veiligheid.
  16. En open alvast een bankrekening in een ander land waar je de taal spreekt.
  17. Wees niet bang dat je kinderen al vroeg hun eigen boontjes moeten doppen.
  18. Klamp je niet vast aan oude zekerheden.
  19. De wisselkoersen zullen voortdurend fluctueren. Houd je per uur op de hoogte.
  20. Zeg nooit: Zeg nooit nooit

  Ik begrijp alleen tip “16. En open alvast een bankrekening in een ander land waar je de taal spreekt.” niet, want wat moet je met je geld in een ander land als overboeken via bank niet meer mogelijk is.

 • temp242

  Beste Wijros, de pensioensfondsen zijn één bubbel, klaar om te imploderen.

 • Snel
 • WijRos

  ik bedoelde 10.000 ipv 1.000 burgerslachtoffers in Syrië.

 • WijRos

  @RB
  Beste RB, er zijn nu misschien al wel meer dan 1.000 burgerslachtoffers in Syrië gevallen. Dat die misschien wel een wapen in hun hand hadden dat telt alleen als dit soort opstanden in Irak en Afghanistan of Pakistan gebeuren.
  NAVO acties in voornoemde landen hebben tenminste tot 200.000 burger slachtoffers geleid maar dat gebeurde op een democratische bassis en dan is het toelaatbaar. Als u het niet begrijpt vraag dan maar aan de westerse media, Obama of Zarkosy die kunnen u dat beter uitleggen.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Secret Warning of Military Strike Against Syria Issued?

  Several news sources are reporting the sudden withdraw China, France and Canada and other nations of foreign nationals, airline flights, diplomats and embassy staff from Syria. News reports keep coming in of various agencies, companies, workers and diplomatic staff from several countries suddenly evacuating from Syria in an ominous repeat of events that occurred just before the NATO bombing of Libya.

  http://www.pakalertpress.com/2012/03/09/secret-warning-of-military-strike-against-syria-issued/

  Niet goed. Helemaal niet goed. We moeten vooral niet vergeten dat Syrie – net zoals de meeste staten – beschikt over geavanceerde biologische wapens die door wederzijdse besmetting in weken/maanden de totale wereldbevolking kunnen treffen.

 • WijRos

  @Gerard
  Beste Gerard, ik begrijp jouw punt maar er is ook erg veel geld nodig om alle gaten te dichten. Door verminderde belastinginkomsten, meer faillissementen, de inflatie etc. en vergeet niet dat pensioenfondsen toch veel aandelen moeten verkopen om voldoende cash te hebben voor het in stand houden van hun “werksfeer” en de uitkeringen aan de pensioengerechtigden. Dit laatste zal volgens mij steeds meer een rol gaan spelen. De redding van Griekenland dat moet verschillende pensioenfondsen geld hebben gekost. Iemand (de kleine spaarder) heeft moeten betalen gisteren. Zeker is dat de ECB en het IMF niets betaald hebben.
  Wat er gisteren gebeurd is, is criminaliteit van het laagste niveau. Ik vergelijk het: zoals een volwassen man van een doof-stomme kleuter steelt.

  Het QE geld gaat in aandelen of in obligaties dat is duidelijk maar er vallen inmiddels ook grote gaten waar niet veel over geschreven wordt.
  Kortom, het is goed om edelmetalen te kopen nu ze nog verkrijgbaar zijn. Men spreekt in Amerika steeds over confiscatie maar het is natuurlijk veel eenvoudiger om de handel in deze zaken te verbieden.

 • roi

  Uit recente cijfers blijkt dat er vooral in Azië gebruik is gemaakt van de prijsactie die Bernanke had ingezet. Volgens GoldCore steeg de vraag naar fysiek goud en zilver in China en India fors na 29 februari

  http://goudvergelijken.nl/blog/azie-profiteert-van-volatiliteit-goud-en-zilver/

 • Snel

  Ik ben al meer een fan van Aad aan het worden, vooral om dat het redelijk makkelijk weg leest. En dat ook nog in het Nederlands

  http://aadverbaast.wordpress.com/2012/03/08/het-monetaire-massagraf-als-de-euro-bom-barst-target2/

 • Gerard

  @WijRos
  Ja, ik denk echt dat de markten zo onnozel zijn!
  Markten kunnen ook moeilijk anders. De hopen geld klots daar met geweld binnen. Daar moeten ze iets mee. Gezien hoe “extreem” de ECB en FED belans gestegen is de laatste tijd? En de rente blijft onverminderd extreem laag. Dit heeft allemaal NIETS meer met gezond verstand of gezonde economie te maken. Het geld MOET ergens heen. Het is net water. Als de rivier te vol water staat, stroomt het overal naar toe. Vooral naar de laagste punten. De kunst is die laagste punten te vinden als het nog droog staat.

  En natuurlijk gaat het vanaf nu sneller bergafwaarts. Maar dat is “LOS” komen te staan van de financiele markten. De druk van het vele geld speelt nu.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Pietje Re: Reden om PM te bezitten

  De meest fundamentele reden om zilver en goud te bezitten is simpel: De samenleving is gebaseerd op vertrouwen. Vertrouwen dat je bank er morgen is, vertrouwen dat de rekening betaald wordt, vertrouwen dat je morgen kunt tanken, vertrouwen op een WAO uitkering, vertouwen op dat je werk behouden blijft, vertrouwen dat geld zijn waarde behoud, etc etc etc.

  Als dit vertrouwen verloren gaat wordt het vervangen door edelmetaal.

 • WijRos

  @Frits
  Ja op de website is de zomertijd al weer begonnen. Het is toch wel vooruitstrevend of niet.

 • WijRos

  @Gerard
  re. ” Dat geeft rust in de markt.”
  Beste Gerard, denk je echt dat de markt zo onnozel is? Ik denk dat het misschien morgen een paar uren rustig is en daarna begint de terechte twijfel. Men heeft niets opgelost alleen een klein probleem voor zich uit geschoven ten koste van een grote groep spaarders en pensionarissen, gek hè dat deze met de politici enthousiast zijn over deze redding van de bonus trekkers.
  Er wachten echter nog tientallen veel grotere problemen. Geloof maar van mij dat we morgen of overmorgen over Spanje of Italië beginnen te praten of voor de afwisseling eens over wat failliete Amerikaanse staten te beginnen met California.
  Dit blijft doorrotten tot het hele Euro complex en de US$ niet meer zijn. Daarvoor spaarden we toch onze PM’s of niet. We krijgen hulp van uit Russia en China dus hebt maar geen zorg het komt wel goed met de PM’s. Dat is in het belang van de laatste 2 de manipulatie met de PM’s door de FED is voor hen en voor ons een middel om goedkoop in te kopen. De FED en de ECB met alle ambtenaren graven onder de geestelijke leiding van Keynes op volle kracht aan hun eigen graf.

 • Frits

  De klok slaat 3:15 en ik reageer in de toekomst.

 • temp242

  Dank beste Gerard. Tja, in die redenering zit wel iets, nà de (diverse)verkiezingen kan men misschien ook moeilijker het deksel op de beerputten houden…

 • Gerard

  @temp242
  “Hoe gaan de PM”s hierop reageren de komende dagen, weken?”

  Voor de komende 3 weken ga ik geen voorspellingen doen. Het wordt allemaal erg onzeker nu.
  Goud en zilver verwacht ik nog enige tijd zijwaarts tot licht hoger gaan.
  Ik blijf vast houden aan de strategie; alles onder het tapijt vegen tot NA de verkiezingen. Frankrijk, Duitsland en de VS.

 • temp242
 • temp242

  De aandelen, vooral de financiële dan zullen morgen zeker met 20% gaan stijgen???

 • temp242

  Beste Gerard,
  Hoe gaan de PM”s hierop reageren de komende dagen, weken?
  Ik ga er nog altijd vanuit dat einde maart 2012 Griekenland gaat zeggen FYE!
  Graag uw visie.MVG.

 • Gerard

  Griekenland heeft de 90% vrijwillige afschrijving gehaald, kwam net op CNBC.
  Dus de CDS-uitkeringen kunnen in de zak blijven. De redding van 5 grote VS banken!
  Hoeveel zouden die 5 grote banken onder de tafel “betaald” hebben om de obligatie-houders zover te krijgen? We zullen het nooit weten, maar reken maar op “tientallen miljarden”.

  Maar in ieder geval hebben we hiermee een “gecontroleerd” failliet. Dat geeft rust in de markt. En we kochten hiermee vooral tijd.
  Maar hiermee is Griekenland nog zeker niet gered. Op naar het volgende Griekse feestje.

 • Gerard

  @Snel
  Short gaan is zeker GEEN goed idee. Omdat eerst de koers flink op kan lopen. De dump komt later en probeer dat maar eens te timen indien met 2/3 van de aandalen binnen enkele minuten dumpt.
  !

 • sticky fingers

  @snel
  lijkt me niet eens zo’n gek idee.

 • sticky fingers

  nog even voor @M alias Co
  Gezinnen steeds vaker naar crisisopvang
  AMSTERDAM – Gezinnen met kinderen kloppen steeds vaker aan bij de crisisopvang

  http://www.nu.nl/economie/2759142/gezinnen-vaker-crisisopvang.html

 • Snel

  @sticky fingers
  Is het dan een idee om short te gaan op die aandelen?

 • sticky fingers

  prachtig stukje research van maarten verheyen.

  Pump and dump: een handleiding
  Collega-blogger Maarten Verheyen postte vandaag een blog over de pump & dump praktijken van enkele bekende Amerikaanse financiële promotors.
  http://www.slimbeleggen.net/blog/2012/03/08/pump-and-dump-een-handleiding/

 • Rik

  @WijRos

  “Er wordt dus wel degelijk gekeken naar de persoon, men vindt ook dat de straf naar draagkracht moet zijn etc.”

  Dat zou voor een groot aantal verkeersovertredingen wel eens de ultieme sanctie kunnen zijn, wordt al met succes in een aantal landen toegepast.

 • WijRos

  @Andreas
  Beste Andreas, je spreekt over gelijke behandeling voor iedereen. Nou die tijd is ook al lang voorbij. Bijvoorbeeld een expat (dat ben jij ook als je naar PHP gaat) mag geen twee paspoorten hebben en kan zelfs zijn zuur verdiende woekerpolissen niet uitgekeerd krijgen zonder boete premies. Als je Turk of Marokkaan bent dan gelden deze regels niet, die mogen wel 2 paspoorten en krijgen hun uitkering, kinderbijslag of pensioen zelfs nagestuurd in hun oude thuisland.
  Het Nederlandse rechtsysteem is ook niet blind zoals vaak aangegeven wordt. Als je ondernemer bent (vooral klein) dan wordt er van alles bedacht om je te beboeten voor van alles en nog wat. Als je gewoon burger bent dan gelden die regels opeens niet.
  Bij voorbeeld in de stad Groningen mag een burger zonder problemen met zijn auto over een stoep rijden om op zijn terrein te komen. Een ondernemer die over diezelfde stoep gaat, moet hier een vergunning voor xxx Euro aanvragen. etc.
  Er wordt dus wel degelijk gekeken naar de persoon, men vindt ook dat de straf naar draagkracht moet zijn etc.

 • Andreas

  RB
  Hahaha, hij is weer goed :)

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Andreas

  Natuurlijk, regels dienen gelijk te zijn. En mensen dienen eigenlijk ook gelijk te zijn. Maar zoals ik al stelde, dat is eenvoudigweg niet zo. We zijn met z’n allen een stel apen op een apenrots en sommige apen zitten net iets hoger en droger dan anderen. Voor die apen gelden andere regels – omdat ze die zelf bedacht hebben. En dan kunnen we wel heel hard gaan joelen dat we allemaal gelijk zijn en voor iedereen dezelfde regels moeten gelden, maar dat gaat echt niet gebeuren. Het enige dat je kunt doen is je eigen setje regels te volgen – en zo hier en daar te lezen ben je daar al vrij aardig mee bezig. ;-)

  Iemand op dit blog kwam met de volgende uitspraak: “Als jij een bank berooft, ga je de gevangenis in. Als een bankier jou berooft, krijgt-ie aan het eind van het jaar een bonus.”

  Don’t get mad – get even (more).

 • Andreas

  Wijros
  Het was weer een spreekwoord die aangeeft dat voor de overheid blijkbaar andere maatstaven gelden als voor zijn onderdanen. Dat heeft niets met socialisme te maken. Maar alles met transparant bestuur. En dat is toch onderdeel van een democratie. Of zie ik het weer helemaal verkeerd?

 • Andreas

  RB
  Helemaal eens. Maar regels dienen wel gelijk te zijn. En een jaarrekening dient te kloppen en nog belangrijker, hij dient openbaar te zijn.

 • WijRos

  @Andreas
  Beste Andreas, je weet best dat we helemaal niet gelijk zijn. Dat is een socialistisch waanidee net als dat alle denkbeelden van die lieden waanvoorstellingen zijn. Socialisten willen van mensen een commodity maken maar ik wil dat niet zijn. Ze hadden met Cohen toen destijds wel een goede keuze gemaakt want dat was nu echt een zandzak en die paste goed in dat systeem.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Andreas

  Mensen zijn niet gelijk. Zijn ze nooit geweest en zullen ze ook nooit zijn. Politici, bankiers, miljonairs enz. voelen zich meer dan steuntrekkers, dronkaards en armoedzaaiers. En persoonlijk heb ik hetzelfde. Als ik een domme Tokkie op straat zie, voel ik mij meer. Als ik Mandela op televisie zie, voel ik mij minder. We zijn allemaal mensen, dat is waar, maar we zijn absoluut niet gelijk.

 • gordijnen

  @Andreas

  De meesten weten dit nog niet.

 • Andreas

  Gordijnen
  We zijn allemaal gelijk, maar de 1 is toch gelijker als de ander. Raar is dat.

 • gordijnen

  De rekenkamer wist laatst nog te melden, dat zij al 13 jaar de jaarrekening van de overheid niet hebben goed keuren. Er ontbreken miljoenen. Al 13 jaar. Moet je als ondernemer eens proberen.

 • gordijnen

  @pietje

  Goudrekening?

 • MikeStrike
 • wortelbea

  ja idd beste RB ;-)

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ wortelbea

  Overal verdwijnt inderdaad geld. Wel eens afgevraagd waar dat blijft? Het valt naar boven, naar bestuurders die gouden handdrukken krijgen, renteloze leningen voor hun privewoningen afdwingen bij stichtingen waar ze voor werken en ga zo maar door. En dan hebben we het nog niet eens over de grote graaiers bij banken.

  Meneer van Dale wist het al: delen komt na machtsverheffen en vermenigvuldigen.

 • wortelbea

  blijkbaar vinden er 2 kwieten (zie duimpje) voebal belangrijker…
  ach ja…

 • wortelbea

  ja een niet verder genoemde minister die dat zegt ;-)
  en onder de 90% is nog niet ok als ik mij niet vergis.
  trouwens boven de 90% dan gaat de waarde van de CDS in rook op….
  grappig, overalverdwijnt er geld…

 • Andreas

  Wortelbea
  75% heeft reeds ingestemd. Dus ik denk dat het toch gaat lukken. Maar morgenochtend is de uitspraak.

 • wortelbea

  toch wel straf dat er niks te lezen of te horen valt over Griekenland en 21uur deadline.
  het is tenslotte niet belangrijk wellicht.
  en als het voetbal was geweest zou je het overal rechtstreeks kunnen volgen.
  mja… het lot van europa versus een spel… hhmmm
  brood en spelen,….

 • Andreas

  Roi
  Laat de werkgevers maar weg uit het rijtje. Hogere inflatie leidt tot hogere prijzen en een verzwakte exportpositie. Daarnaast is lang niet alle inflatie door te berekenen. En onbekende en ondoorzichtige en daarmee foute inflatie cijfers leiden alleen maar tot verlies voor iedereen. Voor werkgevers en werknemers. Nederland wordt gedragen door kleine bedrijven. Enkele slechte honden daargelaten hebben die een band met hun medewerkers. En iemand ontslaan terwijl hij zijn best deed is mij nog nooit goed afgegaan. Het ging mij niet in de kouwe kleren zitten en zag ook altijd enorm tegen zo’n gesprek op. Niet iets om met vreugde aan terug te denken.
  De inflatie die nu gaande is, is een heel andere als die van begin 2000. Ik heb het wel meegemaakt dat we zomaar 40% meer konden vragen als normaal, omdat niemand tijd had. Er werd soms niet gevraagd wat het kostte. Kun je het invullen binnen de gestelde termijn was de vraag. Dit is een heel andere inflatie. Ik denk gebaseerd op stijgende grondstoffen en schulden, dus rente. Maar het fijne weet ik er niet van. Misschien iemand anders die dit goed kan verklaren?

 • roi

  Grafiek rente/inflatie/koopkracht

  http://biflatie.nl/artikelen/53-rente/23188-grafiek-rente-inflatie-koopkracht

  Tevens als onze …. leiders in het catshuis besluiten om het BTW tarief ook te verhogen dan kunnen we langzaam maar zeker ons klaar gaan maken voor een flinke inflatie golf. Dit is in alles natuurlijk alleen goed voor banken / regeringen / en werkgevers.

 • roi

  Mooi verhaal Pietje over twee cijfers!

  Alleen vertrouw ik niet 100% op die inflatie cijfers die in de pers staan en zeker niet die van het CBS. Je kan dan beter Eurostat cijfers wat betreft inflatie aanhouden las ik ergens.
  En het staat me bij dat die euribor rente door c.banken bepaald word, maar niet 1 op1 doorgeven wordt.

  Mijn persoonlijke mening is, gewoon goud en zilver wegleggen voor de lange termijn met geld wat je niet direkt nodig hebt en als de stront dan aan de knikker is dan ben je verzekerd dat je niet alles weg ziet ebben.

 • jefke

  @Greetjes & all:
  ik zag jullie deze week over monsanto praten, zelf ken ik er niet zo veel van maar kwam net een bericht tegen in MSM:
  http://www.hln.be/hln/nl/2764/milieu/article/detail/1405697/2012/03/08/270-000-boeren-klagen-Monsanto-aan.dhtml

 • pietje

  Dat het ook anders kan laat dit bericht zien.

  Twee simpele cijfers vertellen u alles
  Er zijn verschillende redenen om goud en zilver te bezitten. En meestal gaat dat vooral over angst. Angst voor hyperinflatie. Angst dat de euro uiteenspat. Angst dat het hele financiële systeem in elkaar dondert.
  En als je om die redenen goud en zilver bezit, dan moet je ook continu beoordelen of er nog genoeg reden is om die angst te hebben. Want zodra de angst voor al dat onheil definitief wegebt, moet je van je goud en zilver af. Niet gemakkelijk om dat te beoordelen.
  Het kan allemaal veel eenvoudiger
  Als de banken gewoon gezond waren en we zouden 5% rente op onze spaarcenten ontvangen, zou u dan goud en zilver willen bezitten? Ik in ieder geval niet!
  De reden dat goud en zilver aantrekkelijk zijn om in te beleggen is dan ook simpel. De reële rente (dus na inflatie) is negatief. Je verliest effectief geld met je spaarrekening, terwijl je ook nog eens kredietrisico loopt. In die situatie is het beter om goud en zilver te bezitten. En vooral ook veiliger. Want op goud en zilver loop je nu eenmaal geen kredietrisico.
  De simpele waarheid is dan ook de volgende: als de reële rente hoger is dan 1%, dan is het onverstandig om goud en zilver te bezitten. Is de reële rente negatief, dan is het juist zéér verstandig om in goud en zilver te zitten.
  Eens per maand twee cijfers opzoeken
  Je hoeft als belegger dus maar naar twee cijfers te kijken. Kijk één keer per maand even naar de 3-maands euribor rente en kijk daarnaast op voor het laatste persbericht over inflatie. Als u die twee cijfers met elkaar vergelijkt, dan ziet u dat de reële rente nu ruim 1,7% negatief is.
  Reële rente blijft nog lange tijd negatief
  Gezien de enorm lage rente en het massale geld printen, gaan wij er vanuit dat de reële rente nog lange tijd negatief blijft. Daarom is het juist nu belangrijk om goud en zilver te bezitten. Ik koop zelf dan ook iedere maand bij op mijn goudrekening.
  Bron:Jack hoogland

 • pietje

  Hier is nog zo bericht wat ik de afgelopen vier jaar nu wel honderd keer heb voor bij zien komen.

  Zilver schaarser dan goud.
  Een onderbelicht onderwerp onder beleggers is de schaarste op de zilvermarkt. Deze schaarste in combinatie met een sterk groeiende industriele vraag maakt het beleggen in fysiek zilver een interessante beleggingscategorie.
  http://www.z24.nl/speciaal/goldrepublic/artikel_296691.z24/Zilver_schaarser_dan_goud__ADV_.html

  ze doen niet eens meer de moeten om het anders op schrijfpen dit bericht zit gewoon standaard in het archief en om de zo veel tijd duikt het weer eens ergens op.

 • pietje

  Het snel naderende uur U in Griekenland.

  Donderdag om 21.00 uur zal duidelijk worden of de banken vrijwillig af zullen zien van een groot deel van het geld dat zij ooit in het volste vertrouwen aan de Griekse staat hebben geleend. Het zal een historisch moment zijn en hoe dan ook dienen als voorbeeld voor de andere problematische lidstaten.

  Hoe vaak hebben we dit al niet gelezen of dit is de laatste kans het is nu of nooit D-day voor de Grieken enz.
  Als er vanavond geen deel is wordt de datum gewoon voor uit geschoven zo gaat het altijd en het zal nu niet anders gaan.

  Volgens Mathijs Bouman zijn er drie opties
  De eerste is het somberste scenario. Minder dan 75 % van de schuldeisers doet mee met de deal. Dat betekent dat de deal afketst. ‘Dan gaat Griekenland keihard failliet en ontstaat er veel ellende en onrust op de markten.’
  Bij de tweede variant doet 75-90% van de houders van Grieks staatspapier mee. De deal wordt hierdoor onvrijwillig. ‘Dit betekent dat er genoeg animo is om de deal door te laten gaan, maar niet genoeg om iedereen vrijwillig deel te laten nemen. De rest wordt door Griekenland verplicht om mee te doen.’
  De derde en laatste optie is het mooist (voor de Grieken). Meer dan 90% doet mee met de ‘vrijwillige’ afwaardering van staatspapier. De deal wordt hierdoor vrijwillig. ‘Dit zou het beste zijn, 100% vrijwilligers natuurlijk nog mooier. Er ontstaat rust op de markten en Griekenland komt in veilig vaarwater’, betoogt Mathijs. Toch ziet hij een andere variant als waarschijnlijk. ‘Ik denk dat de tweede optie het meest waarschijnlijk is. Niet iedereen zal meedoen, maar de deal zal wel doorgaan.’

  De ECB heeft in kortte tijd bijna 1 triljard euro aan de banken geleend.
  Dit is niet gedaan om de afschrijving van de Griekse schulden op te vangen
  Want die zijn totaal iets meer dan 1/3 van dit bedrag.
  Nee, volgens mij is het geld bedoeld om een Grieks faillissement op te vangen.
  Dit staat volgens diversen bronnen nog steeds geplant op 23 Maart.
  Maar hier geld ook weer voor hoe vaak hebben we dit al niet gelezen we zullen zien.

 • seppel

  Vacature-aanbod februari 2012 : minus 11 procent, nog steeds normaal……..

 • seppel

  In ons Belgenlandje, februari 2012 :
  – aantal afgesloten hypotheken : minus 26 procent
  – ontleend bedraag : minus 16 procent
  Maar er is niks aan de hand hoor, alles normaler dan normaal……..

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Europese Topvoorbeelden

  In La Douce France zwaait Nicolas Sarkozy de plak. Dat doet hij onder andere door voor 12.000 euro per dag te eten. Lekker Bourgondisch smullen, want: mens sana in corpore sano. Geen koekje bij de koffie, want ’t is voor iedereen crisis, en hij leeft natuurlijk ontzéttend mee met zijn Franse onderdanen. En met de rest van de broekriemaanhalende Europeanen waar hij leidertje over mag spelen. Met zijn 121 blinkende auto’s bezorgt hij zelfs Jeremy Clarkson een spontane versnellingspook. Onderhoudskosten van het wagenpark: 120.000 €uro. In totaal bedragen de jaarlijkse kosten rond Sarkozy meer dan 114 miljoen €uro. U zou het decadent kunnen noemen. U zou het een dubbele moraal kunnen noemen. En u zou wel eens gelijk kunnen hebben.

  http://grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=8636

  Leuk en informatief artikel over een paar van onze hedendaagse leiders als graaidieren. Ik kan er alleen maar smalend om lachen.

 • Andreas

  Greetjes
  Ik heb ze liever alletwee niet op de koffie. Maar een president in een land bomvol problemen is eerder geneigd naar rare oplossingen te zoeken. De kat in het nauw maakt rare sprongen. En Poetin kan eigenlijk achterover leunen. Een relaxte positie. Maar laat zich ook niet de kaas van het brood eten. En met de olie en gaskraan in handen is het een geduchte onderhandelaar. En hij is gewiekst, dat is nu wel bewezen.

 • WijRos

  @greetjes
  Beste Greet,
  Putin heeft iets voor Rusland gedaan en het werkelijk weer op de kaart gezet. Obama is een praatrobot die tot nu toe niets anders tot stand heeft gebracht dan een volksverzekering waarvoor geen financiële basis is.

 • greetjes

  @RB

  vraag me niet waarom, maar mijn “gut feeling” zegt me dat ik liever met Putin te doen heb dan met Obomba

 • WijRos

  Dit las ik in een mail van Ed Steers (GATA),

  Democracy, as practiced by the US and other developed countries, is a fraud. It is just a way for the insiders to scam money and power from the outsiders, by pretending that the voters are in charge…American democracy, circa 2012, has no more in common with real democracy than American capitalism has in common with real capitalism. Both are degenerate…corrupt…and geriatric. – Bill Bonner

  Bill Bonner is de man die spreekt over de “Great Correction” zoals hij de tijd sinds 2001 noemt. Het past goed in de Kondratief cycle.

  Ik iedereen de nieuwsbrief “The Daily Reckoning” aanraden, helaas is de belangrijkste schrijver Bill Bonner tot midden April met vakantie.

 • WijRos

  @RB
  Beste RB,
  Helemaal met je eens de dagkoersen zijn leuk om bij te kopen of als ze extreem hoog zijn short te gaan maar bij edelmetalen tellen alleen de fundamenten.
  Zolang de politiek en de ambtenaren bij het bedrijfsleven de waarde en de hoeveelheid papiergeld bepalen kun je het beste maar edelmetaal bijkopen.
  Pas als de aandeelkoersen laag worden en de obligatie rentes hoog wordt het weer tijd aan andere zaken te denken. Ik wacht eerst op een AEX van circa 80 en een rente van 15 a 20% op staatsleningen op de neuro of the new US dollar !

 • Seppel

  En goud op 1700, lijkt dus meer en meer op een steekhoudend verhaal.

 • gordijnen

  Zilver staat weer op $ 34,- Oftwel een stevige bodem, zoals Gerard voorspelde.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Hoe zit dat met goud?

  Nu de koers van het goud in een week tijd met meer dan $100 per ounce gedaald is , komen er wat reacties binnen. Had ik dat niet kunnen voorzien? Is het nu over met de stijging van de goudprijs? Is het niet allemaal één grote klere bende? Had ik het kunnen voorzien?

  – Misschien wel. Ik heb het niet willen voorzien, want mij boeit de dagkoers van goud niet. Ik koop goud omdat ik er op dit moment meer vertrouwen in heb dan in Euro’s. Waarom?

  http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/goud/hoe-zit-dat-met-goud.html

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Why Putin is driving Washington nuts

  Forget the past (Saddam, Osama, Gaddafi) and the present (Assad, Ahmadinejad). A bet can be made over a bottle of Petrus 1989 (the problem is waiting the next six years to collect); for the foreseeable future, Washington’s top bogeyman – and also for its rogue North Atlantic Treaty Organization partners and assorted media shills – will be none other than back-to-the-future Russian President Vladimir Putin.

  And make no mistake; Vlad the Putinator will relish it. He’s back exactly where he wants to be; as Russia’s commander-in-chief, in charge of the military, foreign policy and all national security matters.

  http://atimes.com/atimes/Central_Asia/NC09Ag01.html

  Interessant Asia Times artikel over Poetin.

 • gordijnen

  ABN Amro neemt delen RBS Nederland over

  .telegraaf.nl/dft/bedrijven/ing_groep/11670963/__ABN_Amro_neemt_delen_RBS_Nederland_over__.html

  Bij het NOS Journaal werd gemeld dat ABN\AMRO dit deel van RBS gratis krijgt.
  Dit bespaard RBS veel personeelskosten en afvloeiings regeleningen.

  Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

  Ik vind dit een erg vreemde gang van zaken.

  Wie bij de overheid heeft dit besloten?

  Wie mag straks de financiele schade betalen?

  Ik ben altijd bang als Dhr Zalm hierbij betrokken is.

  Hij was bij de introductie van de Euro.

  Hij ging persoonlijk de derivaten van ABN\AMRO verkopen aan Vestia.
  Enige verantwoordelijkheid heb ik bij hem nog niet kunnen bespeuren.
  Volgens mij ook niet bij de pers.

  Straks het zwarte pietenspel, tussen de toezichthouders en de overheid.

  Wie toezicht had moeten houden. Kunnen wij ons beter nu alvast afvragen?

  Wie heeft hier beslissings bevoegdheid en welke risico’s loopt de verantwoordelijke.

  Dit mogen ze van mij registreren van mij Pietje.

  Laat ik dan dit antwoord van de overheidsinstanties alvast noteren.

  Met de wetenschap van nu, zouden wij het toen anders hebben gedaan.

  Ik geloof ze zeker. Ik zou hieruit dan mijn consequenties trekken en aftreden.

  Zo dit is genoteerd. Lol

 • sticky fingers

  Geruststelling van onze eerste minister Mark Rutte ? *

  Landgenoten. Er is enige onrust door een gepubliceerd rapport van de PVV waaruit blijkt dat de euro ons veel geld kost en nog veel meer gaat kosten. Herinvoering een eigen munt, de gulden, zou ons allemaal veel meer welvaart brengen.
  Maar ik ben daarvan niet overtuigd, want de euro is een goede zaak! Als we na de crisis van 2008-2009 de gulden nog gehad hadden, dan zou Nederland er nu een stuk slechter voor staan.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/03/geruststelling-van-onze-eerste-minister-mark-rutte/

 • sticky fingers

  vrijspreker.nl
  Meeste Nederlanders hoeven geen 2000 euro (4000 gulden) per jaar extra.
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/03/meeste-nederlanders-hoeven-geen-2000-euro-4000-gulden-per-jaar-extra/

  ?????

  Vooral die bij de voedselbank niet kijk maar naar de auto’s voor de deur.

 • Gerard
 • Gerard

  @M
  “de meeste mensen lenen echt niet voor vakanties en uit eten gaan e.d. Niet iedereen heeft overwaardes verzilverd.”

  Dat weet ik nog eens niet. Ik heb zelf lang in de reiswereld gewerkt. Lenen voor een vakantie komt veel vaker voor dan je zou denken! Nu veel minder natuurlijk, maar vakanties zijn dramatisch terug gelopen ook.
  Ik sprak enige tijd terug een bekende 2e hands autohandelaar. Hij zei me dat 95% !! van zijn klanten de gekochte auto moet financieren! En hij heeft auto’s tussen 2 tot 7 jaar oud. Ik vind het dramatisch veel. En het heeft ALLES te maken met het langzaam maar zekere koopkrachtverlies.

 • sticky fingers

  Dank je Co

 • Co

  Sticky, goed onderbouwd weerlegd wat m beweert, ga zo door jongen!

 • Gerard

  @WijRos
  ” dat Marc Faber aangegeven heeft dat de goudprijs zelfs wel zou kunnen halveren ($960) maar dat hij $1500 heel wel mogelijk acht. Dat is wel een stuk lager dan de garantie van 1620 die jij gisteren nog uitsprak.”

  Correctie: IK geef NOOIT een garantie! Ik verwacht het alleen, en denk daar argumenten voor te hebben.

  Weet je wat Sprott en James Turk voorspellen voor de goudprijs voor einde dit jaar? 5000 en 10.000. Ik ben al lang geleden gestopt om naar voorspellingen te luisteren. Dat leer je vanzelf af.

  Maar goed, die 1620 een bodem is NIET uit de lucht gegrepen.

  Fundamenteel: goud volgt in principe de inflatie voor voedsel en energie. Dat hefboomt doordat de rente veel te laag blijft en zal blijven. Hoge inflatie voor voedsel en energie brengt massaal een uitvlucht naar een veilige haven.

  Technisch: Het stabiele uptrendkanaal sinds 1-2009. Onderkant en bovenkant loopt 150 uit elkaar. Dus ELKE keer dat binnen die trendkanaal de goudprijs van bovenkant naar onderkant loopt, heb je op deze pagina’s enorme heisa.
  Eens houdt dat trendkanaal op te bestaan, dat klopt. Maar voorlopig is het zowel fundamenteel als technisch nog heel lang gunstig voor goud.

  Sprott en Turk hebben eigenbelangen, en Faber had graag nog veel bijgekocht op 1500. Hij weet dat iedereen naar hem luistert.

  Na deze fase van rustige, langdurige en sterke groei, komt gewoon de maniefase.
  Niet eerder voor 2013 a uiterlijk 2014.

  Overigens, Jim Rogers is het WEL met mij eens en zegt ook 1600 zal de absolute bodem zijn in deze correctie.
  En het lijkt er dus sterk op!

 • sticky fingers

  @M

  Ik denk dat jij je vergist in het forum, totziens.

 • sticky fingers

  zelfs bijstandstrekkers hebben het nu beter dan een modaalverdiener in 1970. Leggen jullie dan eens uit hoe dat kan!

  BULLSHIT!

 • M

  Bij de voedselbank komen ze parkeerplekken tekort, gekker moet het niet worden! In de jaren 70 hadden ze je compleet voor gek verklaard als je zoiets zou voorspellen.

 • M

  Zelfs bijstandstrekkers hebben het nu beter dan een modaalverdiener in 1970. Leggen jullie dan eens uit hoe dat kan!

 • M

  Pure onzin, de meeste mensen lenen echt niet voor vakanties en uit eten gaan e.d. Niet iedereen heeft overwaardes verzilverd. Er zijn hele volkstammen die een huis huren en geen kredieten afsluiten.

 • Snel

  @M

  Die dingen die je hier aanhaalt gelden misschien voor jou.
  Maar in 1970 waren minder mensen afhankelijk van de voedsel bank, als dat nu het geval is. Ook worden vakanties gefinancierd tot voorkort in ieder geval. Maar wat vooral het belangrijkste is dat er nu praktisch overal 2 verdieners zijn (waren). Dit fenomeen maakt dat het lijkt of we meer te besteden hebben, maar dat is het niet.
  Als er in 1970 net zoveel 2 verdienende mensen waren, konden ze wel 6 keer op vakantie.

 • wortelbea

  @M, gewoon een vraagje…
  hoeveel lenen de mensen momenteel om dat allemaal te betalen ?? Hmmmmm???

  en is een tv, een ipod, en dat soort dingen levensnoodzakelijk ? velen zitten weldra op straat, met enkel nog een afte betalen lening…

  zo kort door de bocht slaat echt alles :p

 • sticky fingers

  @M
  Hoeveel schuld heb je nu, en toen en werkten jullie toen ook met z’n tweeen?

 • Snel

  @Jan

  Ik denk dat Temp bedoeld dat de deal met de Grieken morgen nog net op tijd rond is.
  Of ik moet me sterk vergissen?

  Temp?

  Ik heb inderdaad ook eens gelezen dat jij schreef, dat het tussen 2 en 8 maart spannend zou worden, achter de schermen.
  Dat moet mi te maken hebben met het rondkomen van die deal.

 • M

  @Zilverpaul

  Hoe kun je in godsnaam met droge ogen beweren dat de koopkracht is gedaald sinds 1970? In 1970 had men maximaal 1 tv in huis, aten velen twee keer per week vlees en ging men hooguit 1 keer per jaar kamperen. Nu staat er in een gemiddeld gezin op elke kamer een tv en computer, gaat met 3 keer per jaar op vakantie en gaat men bijna wekelijks wel een keer uit eten.

  Ik begrijp wel dat het je brood is om edelmetaal te promoten maar dit slaat echt alles.

 • Andreas

  Beste Temp
  Teveel eer geef je mij. En eerlijk gezegd weet ik ook niet goed wat ik er mee aan moet. Mijn zorg gaat naar mijn gezin uit. Zeker nu ik bijna zeker naar de Filipijnen ga. Ik hoop daar eindelijk te gaan doen wat ik graag wil. Iets opbouwen zonder geouwehoer van mensen die zelf niets presteren, maar het anderen heel moeilijk maken.

  Ik wil van allen begrip vragen voor ondernemers die alles geven voor hun bedrijf. En dan er achter komen dat ze totaal afhankelijk zijn van de willekeur van slechts enkele personen.
  Menig goed mens en ondernemer is hier al kapotgemaakt. Met gezinnen en medewerkers en hun gezinnen.

 • Jan

  Beste temp242, ik zie je sinds een tijdje zeggen dat “het” in maart gaat gebeuren. Ik kom hier niet dagelijks dus misschien heb ik het gemist, maar wat bedoel je? Wat gaat er deze maand gebeuren?

 • Enrico

  volgens mij:
  Het goud heeft zijn glans verloren, dof is het edel metaal, en de stenen van het heiligdom liggen verspreid op alle hoeken der straten

 • temp242

  ouomonde moet zijn quomonde.

 • temp242

  Ouomonde obsccuratum est aurum,mutatus est color optimus, dispersi sunt carpides sanctuarii in capitee omnium platearum.
  Speciaal voor Seppel, net gehoord van Bart de Wever.
  Kan iemand dit even vertalen aub??? Onze Gerard?MVG.

 • Piet3

  @temp
  Mijn ingeslagen voedsel gaat al bijna over datum. Denk je echt dat het deze keer wel plaatsvind? Niet dat ik tegen voedselvoorraden ben, zie het meer als een soort verzekering. Maar na alle doemscenarios afgelopen jaren (ref. Williams etc.) leef ik meer met het gegeven dat het een keer toe zal slaan. Een harde datum durf ik er zelf niet aan te geven. Heb je misschien informatie die je kunt delen?

 • temp242

  Beste Andreas en VOOR alle anderen hier:

  Jij bent een Goed mens.
  En goede mensen worden schaars.
  Zie dat je een Goed mens blijft.
  Het is bijna einde maart 2012.
  MVG.

 • high five

  @WijRos Agenda 21 is eigenlijk een depopulatie agenda MVG.

 • temp242
 • Andreas

  Greetjes
  Je moeder had gelijk. Ik heb er weer wat anders van gemaakt. Ik heb nu eenmaal wat met spreekwoorden en de betekenis. Maar het klopt wel. De opperbrutalen als Goldman Sachs hebben de hele bewoonde wereld. En de olie onder het water ook nog.

 • greetjes

  @Andreas

  Dankjewel Andreas: eindelijk is me het spreekwoord duidelijk. Mijn moeder zei het altijd, maar ze vergat erachteraan te vermelden: en de rest is water. Héhé! Gij bent echt multifunctioneel! ;-)

 • WijRos

  @high five

  re. “of agenda 21 hehe”
  Beste HF, ik begrijp uw reactie niet.

 • WijRos

  @Snel
  Beste Snel, je hoeft echt geen profeet te zijn om zeker te weten dat het hele staatsobligatie systeem van de westerse wereld zijn tijd gehad heeft. We weten allemaal dat het valt, daarom sparen we edelmetaal, we weten alleen nog niet wanneer het de grond gaat raken. Want pas als je de grond raakt na een val dan doet het pas pijn. Dan mag je ook een kettingreactie van problemen verwachten, pensioenfondsen die het grootste deel van hun geld kwijt zijn, banken die “en masse” failliet zullen gaan en alle westerse staten er bij vanwege alle garantie systemen en vanwege een direct omhoog schietende rente.
  De vraag blijft …. wanneer? Peter Schiff en de zijnen dachten dat het al in de eind negentiger jaren zou plaats vinden maar de Bernankes zijn creatief in het vinden van uitstel die het neerkomen echter alleen maar harder maakt.

 • high five

  @WijRos of agenda 21 hehe

 • Pingback: De dollar is de slechtste leerling «()

 • Snel

  @Nico

  Ja dat van die Amerikaanse obligaties dat roepen sommige profeten ook al een paar jaar. Zal mij benieuwen wanneer dat een keer gaat gebeuren. Persoonlijk vindt ik de theorie hierachter best wel kloppen.
  Maar ja, soms gaan dingen anders als dat je denkt. Toekomst voorspellen is een onmogelijke opgave.

 • gordijnen

  Amsterdams munthuis ziet goudkoorts bij pensioenfondsen.

  //fd.nl/entrepreneur/801106-1203/amsterdams-munthuis-ziet-goudkoorts-bij-pensioenfondsen

  Barrières overheden

  Naarmate meer beleggers in goud vluchten, werpen overheden barrières op, stelt Onel. Hij werd onlangs geconfronteerd met een blokkering van zijn account bij webbetaaldienst Paypal. Onel claimt dat er sprake was van een ingreep van de Amerikaanse autoriteiten.

  Daarnaast wil hij met enkele grote munthuizen, zoals Royal Canedian Mint, Perth Mint en South African Mint, een veilingsite opzetten van handel in edelmetalen. Een soort marktplaats voor gouden en zilveren munten.

  Ter info.

 • WijRos

  @Snel
  Het is best mogelijk dat er de afgelopen 3 eeuwen nog nooit zo weinig fosfaat in het oppervlakte water gezeten heeft. Fosfaat is een onmisbare voedingstof voor plant en dier en deze stof komt niet in de natuur voor in Nederland. Het water werd vroeger voedzaam gemaakt met menselijke uitwerpselen dat gebeurd nu niet meer.
  Alle CO2 die opgeslagen is in kolen, olie en gas is vroeger in de dampkring geweest, toen waren er dinosauriers etc. dus ongezond was het niet met die opwarming van de aarde. Het is ook de enige manier om weer nieuwe kolen, gas en olie aan te maken. Het is dus zeer de vraag of we moeten stoppen of doorgaan met het verbranden van de koolwaterstoffen. Mogelijk dat de schepping er bij gediend is dat we alles opbranden, dan uitsterven en de natuur zijn gang laten gaan. Eén feit is dat de natuur het altijd zal winnen wat we ook allemaal met de aarde uitspoken.

 • Nico

  Snel
  gaat ook wel gebeuren de toestand is nu nog niet kritiek genoeg
  geduld is hier op zijn plaats,ondertussen wakker blijven als de obligaties van amerika
  problemen gaan geven word de beleggende massa wel zoetjesaan wakker dat het over een andere boeg moet.

 • Andreas

  Snel
  En niet alleen het ijsselmeer. Waddenzee en Noordzee hebben ook een klap gehad.

 • Veritas

  Posted 2012-03-06 11:58

  Greece: Are You READY?

  http://market-ticker.org/akcs-www?post=203008

 • Snel

  @WijRos

  Net als een jaar of 35 geleden. Moesten alle fosfaten uit het milieu vandaan.
  Wasmiddelen etc werden er van ontdaan. Nu hebben we een super schoon IJsselmeer, maar de vis is verdwenen wegens tekort aan voedsel.

 • Snel

  @Nico

  Dat van die goudmijnen hoor ik nu al meer als een jaar. Als je maar lang genoeg blijft roepen, krijg je ooit wel een keer je gelijk.

 • Andreas

  H.f
  Het was in ieder geval niet goed voor brillenwinkels. Iedere brildragende was verdacht en daarmee was ook direct zijn lot bezegelt. Hans Anders zal het wel niks vinden.

 • Nico

  Sinclair: “Goud beweegt naar het systeem, goudmijnaandelen worden superieur”

  Op March 7, 2012, In Aandelen, Beurs, Big Picture, Goud, Slim Beleggen, Door Slim Beleggen
  Tags: goudmijnaandelen, goudmijnaandelen 2012, Jim Sinclair, Jim Sinclair 2012, Jim Sinclair aandelen, Jim Sinclair goud

  Jim Sinclair sprak op de jaarlijkse CIGA meeting in Toronto. Hij benadrukte nogmaals dat goud in de richting van het financiële systeem beweegt, niet andersom.
  http://www.slimbeleggen.net/blog/2012/03/07/sinclair-goud-beweegt-naar-het-systeem-goudmijnaandelen-worden-superieur/?reseller=4eaeeb29ce984

 • high five

  Andreas: Rockefeller zal inderdaad het gedrag van Pol Pot hebben goedgekeurd. Erg duurzaam

 • Andreas

  H.F
  Was wat je beschrijft niet de handelswijze van de Rode Kmer in Cambodja. Pol Pot heette de man die dat bedacht had. Het resultaat is nu nog te bezichtigen. Killing Fields wordt het ook wel genoemd.

 • high five

  Beetje off topic maar misschien wel interessant.
  Agenda 21 is de agenda waar wij als mensheid en de wereld naar toe moet volgens aldus de UN.
  Wel interessant dus om te weten wat de UN voor ons in pet heeft. (Ze zijn best machtig en hebben laatst besloten dat Gadaffi moest verdwijnen en aldus geschiedde). Volgens dit you tube filmpje:

  Het toverwoord van agenda 21 is duurzaamheid.
  Onder het mom van duurzaamheid zal dit de nieuwe realiteit (moeten) zijn:

  Geen soevereine staten
  Je bent schuldig totdat je onschuldig bent
  Geen privaat bezit
  Beperkte mobiliteit
  Hervorming van de familie
  Natuur staat boven mens
  Er zijn beperkte plaatsen op de aarde waar de mens mag wonen

  Wat is niet duurzaam volgens agenda 21 oa
  Golf en Ski banen
  Fossiele brandstoffen
  Consumeren
  Privaat bezit
  Verharde wegen
  Landbouw grond
  Kunstmest en landbouwgif

  Hoe krijg je deze global village voorelkaar ?

  Je steelt een generatie kinderen en die indoctrineer je met duurzaamheid zodat ze zich wereldburgers voelen in de global village.
  In het onderwijs moet de loyaliteit verschuiven van de familie naar de overheid.
  Kinderen moeten worden opgevoed met duurzame consumptie en economie en kennis gaat niet om feiten, maar om waarden. Wiskunde is arbitrair en toekomstige studenten zijn met opzet totaal onkundig met wiskunde.
  In het boek Education on sustainability Development staat: Het blijkt dat opgeleide mensen meer consumeren dan niet opgeleide mensen, dus domme mensen zijn meer duurzaam.
  Het dom maken van de bevolking is met opzet.!!
  (dit geldt misschien wel voor amerika maar in andere delen van de wereld krijgen de mensen wel steeds meer kennis is mijn mening.)
  De UN heeft grote plannen zoals je ziet, ik ben bang te groot.
  http://www.youtube.com/watch?v=TzEEgtOFFlM

 • pietje

  Deze site is erg interessant als je wat meer over goud wil weten.
  http://www.numbersleuth.org/worlds-gold/

 • pietje

  Het is misschien verstandig om even wat contant geld achter de hand te houden.
  Er is een staking op komst die het betalingsverkeer zal platleggen.
  Equens, de onderneming die elektronische betalingen verwerkt, wil door een rechtszaak voorkomen dat een staking het betalingsverkeer in ons land platlegt.

 • Andreas

  Laat ik het er maar op houden dat dergelijke willekeur mij gevormd heeft. De brutalen hebben de halve wereld en de andere helft is water en derhalve niet van belang.

 • Andreas

  Wijros
  Zo erg is het nu ook niet met mij gesteld. Maar ik denk wel dat als een heleboel ondernemers eens 1 keer hun ergernis, angst voor de toekomst en zorgen fysiek zouden uiten dit wel een signaal zou zijn. Menigeen is het toch met mij eens dat als huis en haard bedreigt zou worden door binnengedrongen onverlaten vele middelen geheiligt zouden zijn. Bij menig bedrijf staat het water aan de lippen en wordt het voortbestaan bedreigt door onverlaten in overheidsdienst. En daar moeten we nog de voordeur wijd voor open zetten. En dan heb ik nog een waar gebeurd voorval.
  Rond 1991 werd in Heerhugowaard een klein woonwagenkamp verdeeld in kleine kampjes. De gemeente had daar plaatsen voor aangewezen. De gemeenteambtenaar had tekeningen mee waarop de maten aan gegeven stonden voor de te plaatsen woonwagens. Een eigenaar van een woonwagen was het niet helemaal eens met de tekening, en ging onder toeziend oog van de politie de discussie aan. De ambtenaar hield voet bij stuk. De kamper begon maar eens papieren en tekeningen uit de handen van de ambtenaar te slaan. De ambtenaar zocht weer alles bijeen en hield opnieuw voet bij stuk. Dat leverde de ambtenaar een enorme stomp op zijn gezicht op. En wederom de papieren op de grond. In overleg met de politie werd besloten de wensen van de kamper in te willigen. En geen proces-verbaal op te maken wegens mishandeling. Mijn vader stond hier bij te kijken. Daar is de gemiddelde burger veel te fatsoenlijk voor, maar wordt de gemiddelde burger hier ook voor beloond? Of gevoelsmatig bestraft?

 • WijRos

  Wat veel hobby kwekers niet weten, is dat de meeste huis en tuin middelen schadelijker zijn dan de oplossingen van Monsanto. Het belangrijkste verschil is dat er vrijwel niets bekend is over het effect van allerlei huis en tuin middelen en wel van de geregistreerde bestrijdingsmiddelen.
  Mijn voorstel is dat we alle regels op dat gebied af schaffen. Als een bedrijf een schadelijk product verkoopt moet hij daar ook maar voor instaan. De overheid moet zich daar niet mee bemoeien.
  Evenzo heeft iemand bedacht dat er een verbod op vet en zout voedsel moet komen. Net nu de wetenschap er achter begint te komen dat zout en vet helemaal niet zo schadelijk zijn als dat men dacht.

 • WijRos

  @Andreas
  Re. Ik vraag mij echt af, hoeveel werkgelegenheid er nog kapot gemaakt moet worden, voordat de beleidsambtenaren hun verstand gaan gebruiken.

  Beste Andreas, omdat jij nooit aan praten toe komt met deze heren en direct fysiek gaat communiceren is het jou nooit opgevallen dat deze lieden betaald worden om hun verstand absoluut niet te gebruiken. Zo gauw dat wel zou gebeuren, zou het hele apparaat onwerkbaar worden. Gelukkig heeft de meerderheid van dat bedrijf lieden in dienst die alleen weten dat ze zich dagelijks op hun “werkplek” moeten melden en de uitvoering van het regelement van de dag moeten controleren. Argumenteren heeft absoluut geen zin omdat ze dat niet kunnen (be-) vatten. De zogenaamde beleidsfunctionarissen worden betaald om regels te bedenken en zullen ook wel een bonus krijgen als ze meer dan 1 regel per week of maand op papier krijgen, er is helaas geen enkel lichaam die de zinvolheid van al die flauwekul toetst. De 2e kamer zou dat moeten doen maar zowel de 2e als de 1e kamer zit vol met hetzelfde volk dus daar is geen enkele vorm van een rem.
  Ons overheidsapparaat gaat door totdat de laatste kleine ondernemer zijn bedrijf sluit. Dan zal er een stuk in de media verspreid worden dat het peil van de ondernemers zo laag is geworden dat ze ondanks alle hulp van de overheid geen bedrijf meer overeind kunnen houden.

 • Mexican Seastar

  Omdat men aan die methoden niks verdienen kan. Men: Monsanto, bvb. ???
  Die verbiedt ook om eigen zaden te recuperen en te gebruiken, als je boer bent..

  Zo ook is het in België verboden om een je afname van energie van leveranciers te reduceren naar 0%. Je bent verplicht om te kopen ! Zogezegd om de economie draaiende te houden – dehmpff

 • Andreas

  Ik hoorde ook dat steeds meer mensen die hun heil hadden gezocht in Spanje en Portugal bij gebrek aan inkomsten terugkeren naar Nederland. Dan zal bij inkrimpende pensioenen er straks ook wel een stroom pensionada’s op gang komen uit de hele wereld. En wie gaat dat betalen?
  Zoete Lieve Gerritje

 • Andreas

  Vanochtend op het nieuws. Orchideeenkwekers mogen in de kas geen huis, tuin en keukenmiddeltjes als citronella, groene zeep en bier meer gebruiken. Kwekers gebruiken dit om ongedierte als luis, muggen en slakken te bestrijden. Het waarom is niemand duidelijk maar kwekers zitten met de handen in het haar. Ik vraag mij echt af, hoeveel werkgelegenheid er nog kapot gemaakt moet worden, voordat de beleidsambtenaren hun verstand gaan gebruiken.
  Ik ken geen enkele kweker maar ik had direct te doen met de man op tv. Weer worden heel veel bedrijven en gezinnen in de problemen gebracht op niks af. Veel succes met de BV Nederland. En vooral alles maar lijdzaam blijven ondergaan. Dan gaan we tenminste gestaag zonder vertraging richting afgrond.

 • Andreas

  Snel
  Hetzelfde geldt voor vrachtauto’s. Nederlandse trucks betalen in Duitsland per km. De hele wereld rijdt hier gratis. Met een personenwagen moet je in Oostenrijk een vignet hebben en die kost geld. En iedereen rijdt hier gratis. En houderschapsbelasting is wederom een vermogensbelasting. Je rijdt een grote auto en dat zul merken ook. Terwijl het hogere verbruik al veel meer in de schatkist doet belanden. Vroeger was er een mogelijkheid om de wegenbelasting middels 2maandelijks door en overschrijven te ontduiken. Ik deed daar met een clubje aan mee en werd daar op aangesproken omdat het verwerpelijk zou zijn. Het argument van die luie fatsoensrakkers was. Door mensen als jij moet ik meer betalen. Nu hebben we houderschapsbelasting die niet te ontduiken is. Iedereen betaalt nu, en is de belasting lager geworden? Nee, natuurlijk niet. Rupsje nooit genoeg heeft inderdaad nooit genoeg. En nu is er subsidie op kleine zuinige auto’s. Tot er genoeg mensen in rijden en dan is dat ook weer klaar.
  En voor buitenlanders is het heel makkelijk. Voer een vignet in, net als in oostenrijk. Verkrijgbaar bij pompstations, geen plaatje op je voorraam is gewoon een prent van 300 euro. Het kan zo simpel zijn. Maar helaas zijn wij gekke Gerritje van Europa.

 • Snel

  Dit is een redelijk antwoord. Een ML is een SUV van Mercedes. De vraag zou ook betrekking kunnen hebben op een XC 90 van Volvo bijvoorbeeld.

  Vraag 2:

  Waarom hoeven oost Europese mensen die hier in Nederland werken dit niet te betalen of anders gezegd ze betalen iig niet.
  Ik voel echt dat ik in mijn eigen land gediscrimineerd word.

  Iemand?

 • WijRos

  @Snel
  Beste Snel,
  Antwoord op vraag 1: ik weet niet wat een ML is maar wegenbelasting is voor het onderhoud van de wegen en het aanleggen daarvan wordt ons door betrouwbare afgezanten verteld.

 • spaarpot

  Griekenland heeft geen onderpand meer.
  Alle kapitaal is weg gesluisd,er rest nog alleen een optie, lageloon land en mischien strategische interesse van de grote jongens onderling.
  Voor pm’s zal het niet veel uitmaken, de V.S. speelt hier duidelijk de hoofdrol, door het naar beneden shorten in februari zit de schrik er toch wel in,maar het geeft ook aan hoe bevreest ze zijn voor olie en goud bijv. t.o.v de waarde van de dollar..

  groet..

 • Snel

  t

 • Snel

  Twee vragen:
  1 Waarom moet ik als ik in een ML wil rijden, 500 euro wegenbelasting betalen?

  De tweede vraag komt na de reclame. Of na een redelijk andwoord

 • temp242
 • Veritas

  @Gerard

  Erg goed om te horen over Ron Paul. Ik zat mijn vanmorgen al af te vragen of meneer Groenhuijsen niet iemand aan het vergeten was…

  http://www.nu.nl/verkiezingen-vs/2757470/politiek-titanengevecht-als-bokstrio.html

  Maar hij geeft natuurlijk ook maar door wat je daar op de TV ziet..

 • temp242

  Beste Gerard,

  Als Griekenland in default gaat, dan is dit toch eerder een goede zaak voor PM’s of zie ik het verkeerd? Graag uw visie. MVG.

 • temp242

  Groeten uit een failliet land:

  http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_financien/Overheidswaarborgen_Dexia_al_bijna_op.9166738-3095.art

  En ondertussen maandelijks maar zien hoe ze de centen van de gewone burgers kunnen aftroggelen onder het mom van besparingen.

 • sticky fingers

  Komt ook overeen met wat gerard zegt

 • sticky fingers

  ZEER interessante TA over goud en zilver echt een aanrader
  http://goldsilver.com/news/the-impending-bottom-in-gold-and-silver/

 • high five

  Bild.de meldt dat het Duitse goud nog in New York ligt. Een kostbares schat. We hebben geen controle, geen foto’s, helemaal geen bewijs dat het goud er nog is.

  http://translate.google.com/translate?sl=de&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http://www.bild.de/geld/wirtschaft/edelmetalle-gold/bild-beim-gold-schatz-der-deutschen-in-new-york-22990156.bild.html

 • WijRos

  @Gerard
  Beste Gerard,
  Ik las net in een met Faber bevriende nieuwsbrief, dat Marc Faber aangegeven heeft dat de goudprijs zelfs wel zou kunnen halveren ($960) maar dat hij $1500 heel wel mogelijk acht. Dat is wel een stuk lager dan de garantie van 1620 die jij gisteren nog uitsprak. Persoonlijk denk ik dat technische analyse niet werkt bij goud en zilver. De fundamenten wijzigen natuurlijk niet maar reken maar dat er een hoop verkocht gaat worden als de goudprijs tot onder de 1500 zou gaan. Dan Norcini denkt dat de Chinezen de goudprijs wel op peil zullen houden. We zullen wel zien wat er allemaal gaat gebeuren de komende dagen.

 • Gerard

  Ik zie nu net dat Ron Paul toch mooi op de 3e plaats handhaaft op “slechts” 3% van nummer 2. Nummer 4 heeft de race wel verloren.
  Dat betekent dat Ron Paul mede het beleid gaat bepalen! Hij zal zijn achterban-steun toezeggen aan degene die zijn programma deels wil overnemen.

 • Gerard

  We hebben nu de 3e dag van de correctie. Het lijkt een kleine redelijke correctie te worden, omdat het deze keer niet zo piekerig is dan zoals we gewend waren vorig jaar. Waarin beurzen in een keer gewoon 4% daalde en dagenlang aanield. Nu 2x 0,5% en vandaag 1,5%. Een ronde top.
  Nogmaals, het lijkt op een normale correctie en GEEN paniek. Maar dat kan zomaar anders worden indien de Griekse deal mislukt donderdag.

 • Gerard

  Nog even snel gekeken. Een put april 500 op APPL doet nu 11,25.
  Vergeet even niet dat hiervoor 50.000 dollar voor moet neertellen! Een optie gaat over 100 aandelen.

 • Gerard

  @sticky fingers
  Sterker nog, dit heb ikzelf ook overwogen. Premies zijn nu nog wat te laag en wacht tot na de correctie.

  Overigens, dat overgewaardeerd valt best wel mee. Een P/E van 15 is toch heel redelijk voor zulk bedrijf met toekomstperspectief. En een EPS (earning pro share) van 35 op een koers van 530 valt ook nog wel mee.
  Vergelijk deze eens met Linkedin! Een P/E van 146 !! van 2 weken geleden.
  Maar ook de meest populaire goud en zilverminers zitten nu nog steeds tussen P/E 20 en 30.

  Toch zal ik niet gauw koersen achterna rennen. Maar indien lage koersen mij ontlopen, doe ik heel vaak putopties schrijven om ze goedkoper binnen te hengelen, met nog een premie daar overheen.

 • sticky fingers

  Vraagje aan Gerard:
  In mijn ogen is apple krankzinnig gestegen en de trend is natuurlijk omhoog, maar zou dit aandeel niet vreselijk overgewaardeerd zijn en is een putoptie niet het overwegen waard?

 • Mexican Seastar

  Enrico, èn CO.

  Ik schiet op niks. Maar als je erover twijfelt: ik stel vast dat menigeen zichzelf graag verliest als men denkt dat er geer recht(er) meer is in de zaal..

  Ik ben niet die rechter, maar wel observator.
  Mogelijk kan deze als spiegel dienen. Voor zij die er zich in (h)erkennen:
  dat heeft geen schijt te maken met openlijke be-kenning (wie de dogma’s al hééééééél làng achter zich liet, weet heel goed wat ik bedoel: niks hoeft bewezen te worden naar buiten toe, tenzij reeds bewezen voor jezelf)
  -> Allen bij deze aangesproken: tot uw dienst !

  M.z.v.g.

 • sticky fingers

  je hebt niet veel op met nederlanders toch?
  wat een gegeneraliseer, alsof ieder mens hetzelfde is. Wat zou dan dat heroische volk zijn als contraindicator?

 • WijRos

  Snel, ik ben nog vergeten te zeggen dat die ultra transparantie te maken heeft met afgunst. De media en politici zijn erg bekwaam om dat instrument te bespelen. Er is geen afgunstiger volk dan de Nederlander en dit wordt gestimuleerd door de politiek. Niemand gunt een ander wat hem toekomt daar draait alles om in onze wereld.

 • WijRos

  @Snel
  Klopt, het is ook niet voor niets dat de Duitsers in Nederland het meeste succes hadden.
  Dit is ook wat Nederland de komende jaren ten val gaat brengen, door onze fiscaal ultra transparante systemen zal het ook echt gebeurd zijn als het mis gaat. Kleine ondernemers, ik praat niet over de snelle zzp-ers die oud ambtenaar zijn met een …. jarig contract op zak, worden behandeld als verzetsmensen in de periode 1940 -1945. De media en de niet ondernemende burgers hebben geen idee wat er allemaal aan flauwekul bedacht is om de kleine ondernemers kapot te krijgen. Er is ook een enorme spraakverwarring over wat ondernemers zijn, want als politici over ondernemers praten, bedoelen ze de snelle zzp-ers die vroeger hun collega’s waren en niet de 70 uren per week ploeterende lieden die hier hun bijdrage leveren..

 • Andreas

  Enrico
  Soms vindt ik het wel eens leuk om te shockeren. Dit mede om mensen aan het denken te zetten. Maar ik kan echt razend worden om machtsmisbruik. Vroeger kon je op een fatsoenlijke manier praten met een agent. En als er drie punten waren kreeg je voor 1 een bekeuring. De rest een waarschuwing. Nu wordt er helemaal niet meer geluisterd. Schrijven is het motto. Weet je wat een prent van 280 euro om iets lulligs doet met een gezinnetje. En dan grootschalige rellen bij voetbal. Moedwillige schade enorm. Aantal arrestaties 3. Leg mij dat maar eens uit.
  En van WW2 is bekend dat met name de politie enorm meegewerkt heeft bij opsporing en deportatie van Joden. Google maar eens op koppengeld. 5 gulden per aangegeven persoon. Maar wederom de goede niet te nagesproken. Maar ik heb ook meerdere malen agenten gesproken die ontslag hadden genomen omdat ze zich niet meer konden vinden in het beleid. Dat waren mensen naar mijn hart. Rechtuit en bevlogen. Daar heb ik nu respect voor.

 • WijRos

  @Gerard
  Ik vind de argumenten van Schiff en Paul helder maar helaas denkt de rest er anders over.

 • Snel

  Wat Andreas tegen politie heeft, heb ik tegen belasting inspecteurs. Het is echt ongelofelijk dat die mensen dat werk willen doen. Als de tweede wereldoorlog nog niet afgelopen zou zijn, zaten die mensen bij de nsb.
  De kleine zelfstandige die zo gek is om gemiddeld een uurtje of 70 per week te werken zo het leven zuur te maken, is werkelijk niet te begrijpen.

 • Enrico

  @ Andreas

  “Maar ik denk dat slimheid gekoppeld aan voorzichtigheid en onverschrokkenheid de succesformule wordt”

  Ik denk/vrees dat je daar wel eens helemaal gelijk in kunt hebben…

 • Enrico

  @Andreas

  maar nu we het er toch over hebben Andreas, vind je het ook niet stiekem een beetje leuk om hier stevige praat op dit blog te typen…ja toch? Als dat niet zo is neem ik dit meteen terug. Ik lees het overigens met plezier hoor. Ik ben zelf een behoorlijk watje en wou dat ik iets meer “ballen” had. Iets meer van jouw houding. Maar ook weer niet te veel. Ik vergelijk een agent liever niet met een collaborateur uit WW2. Dat gaat me dan weer te ver….

 • Andreas

  Enrico
  Dat is ook weer een goede vraag. Dat hangt dan weer van de persoon in kwestie af. In WW2 zijn genoeg voorbeelden van misbruik. En van goede daden ook uiteraard. Maar dat nog veel meer voor jezelf opkomen dan aan de orde is staat voor mij vast. Net als in vele landen over alles handelen en soebatten. Maar dat leert snel. Belangrijker is dat niet de verkeerde figuren er lucht van krijgen dat je PM bezit. Want die vragen niet maar pakken je het af. En dan gaan we weer. Wat ga je daar tegen doen. Maar ik begrijp dat ik daar veel te stellig en aggressief in ben. Maar volgens de politiek helpt hard boe roepen ook. Maar we gaan zien wie het bij het rechte eind heeft. Maar ik denk dat slimheid gekoppeld aan voorzichtigheid en onverschrokkenheid de succesformule wordt. En reken maar niet op het gezag. Maar dat is mijn ervaring.

 • WijRos

  @Enrico
  Beste Enrico, waar u over praat is zoals elke markt werkt. Als uw leverancier de enige is die nog een brood heeft en het is ook nog zijn laatste dan denk ik dat hij zoveel vraagt dat u het niet kunt betalen tenzij u Rothschild bent.
  Papiergeld daar moet je in geloven en je moet het vertrouwen hebben dat je later wat voor kunt kopen en in veel landen is het altijd volstrekt waardeloos. Tot nu toe is er geen enkel papier ontwikkeld dat niet na verloop van tijd niet waardeloos werd als ruilmiddel. De laatste 6000 jaren is het altijd mogelijk geweest zaken met zilver en goud te kopen overal ter wereld met datzelfde goud en zilver!!

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Niveautje weer hier…

 • Gerard
 • Enrico

  @Andreas

  Ik heb nergens gezegd dat je op zoek bent naar ruzie met de politie, volgens mij is het Wil die dat vraagt….

 • WijRos

  @Andreas
  re. Dat zijn ook de mensen die straks zonder protest hun pensioen en spaargeld kwijtraken.

  Beste Andreas, dat is inmiddels al grotendeels weg alleen het wordt nog niet gerapporteerd.

 • Enrico

  Een vraag aan een ieder op dit blog, dit zit ik me al langer af te vragen…
  Stel dat het papieren geld straks niets meer waard is en je geeft iemand een zilveren munt in ruil voor voedsel. Denken jullie dan niet dat die persoon morgen meteen het dubbele vraagt zodra hij/zij in de gaten heeft dat je nog meer van die muntjes in een oude sok hebt?

 • Enrico

  @mexican seastar

  ik begrijp je post niet, zeg je nu “grow up” tegen mij omdat ik denk dat Andreas het stiekem wel leuk vindt om een beetje stoere praat te ventileren op dit blog? Of bedoel je nu iets anders? Sorry, het is al bedtijd, mijn grijze celletjes werken niet meer zo soepel :-)

 • Andreas

  Wil
  Dat is een goede vraag. Zo eerlijk ben ik ook nog. Maar dat gaan we daar weer zien. Maar eerlijk is eerlijk. Daarmee heb je een punt.

 • WijRos

  @greetjes
  re. dan geloof je zeker ook niks van chemtrails??
  Beste Greet,
  Waarom zou ik in chemtrails moeten geloven?
  Als u met “chemtrails” de condens sporen van vliegtuigen bedoelt dan weet ik dat die bestaan want je ziet ze boven heel Nederland. Waar ik woon hebben we ze niet. Je kunt ze zelf zien ontstaan als je bij een raampje in een vliegtuig zit. Het zijn gewoon bevroren waterdeeltjes of gecondenseerde waterdamp die uit als verbrandingsrest uit de motor komen en / of boven de vleugel ontstaan als er hoge vacua boven de vleugeltips ontaan.
  Wat heeft dat met geloven te maken? Iedereen kan ze toch gewoon zien. Geloof in iets dat betekent dat je niets kunt waarnemen op geen enkele manier.

 • Andreas

  Enrico
  Ik ben niet op zoek naar ruzie met de politie. Ik heb wel diverse kwesties met ze gehad die aardig uit de hand liepen. Ik heb ook weinig respect voor de politie. Maar dat komt misschien omdat ik na de zoveelste inbraak pas na 3 dagen aangifte kon doen. Dat gaat namelijk tegenwoordig op afspraak. En aangifte doe je ook niet meer omdat je verwacht dat de misdaad wordt opgelost, maar om een belastingaanslag over de gestolen goederen te voorkomen. Die komen ook na een inbraak namelijk nog op je voorraadlijst voor. En moeten afgeboekt worden. Zonder aangifte neemt de belasting aan dat je het zwart verkocht heb. De goede agenten daargelaten heb ik teveel arrogantie gezien die mij razend maakt. En of dat nu komt door regels die van boven zijn opgelegd maakt mij weinig uit. Als je je als agent niet kunt verenigen met de regels moet je een andere baan zoeken. Maar menig burger krijgt voor een moment van onoplettendheid in het verkeer een prent waar het hele gezin een maand onder leidt. En ondertussen kan ik in mijn woonplaats zo 3 drugsdealers aanwijzen die allemaal een mooie BMW rijden. En daar doen die dappere dienders dus niets aan. Dus wie moet hier nu achter slot en grendel. De ,dienders, die dit toelaten of degene die dit ziet en daar razend om wordt.

 • Mexican Seastar

  En Andreas,
  Ik kan voor jou niet de rekening maken en ik heb er ook lang geen zin in. Dus ik ga jouw posts niet gaan analyseren. Niet omdat je eventueel nièt ècht verdacht bent (want dat zou best kunnen zijn: dat moet jij een keer uitmaken: voor jezèlf !!!), maar omdat ik daar op zich niet op uit ben.

  Maar ik ben er ook niet op uit om bij jouw verhaal op blinde wijzer bevestiging te vinden voor de foute dingen die ik eventueel verkeerd doe of zie, uit eigenbelang, of zo…..

  M.v.g.

 • Wil

  Andreas ben je in de Philipijnen ook zo dapper tegen de politie? Ze zullen je van harte kreupel trappen voor de rest van je leven, als je het tenminste overleefd.

 • Andreas

  En ik ben inderdaad geen God. Verre van dat. Maar bedenk wel dat er velen zijn die handelen naar het fatsoen van mensen. Maar dan in negatieve zin. De consumente programma’s staan er bol van. Zo’n programma is leuk gevuld, maar meestal gaan de gedupeerden met lege handen naar huis. Je wordt genaaid waar je bij staat. Je gaat naar de politie en moet daar horen: sorry, maar dit is een civiele kwestie. U kunt beter naar een advocaat gaan. Weg 1000 euro.
  Ik help waar ik helpen kan. Maar ik verweer mij met alles wat ik heb tegen onrecht. Meestal zijn het mensen die nog nooit iets meegemaakt hebben die mij veroordelen. Dat zijn ook de mensen die straks zonder protest hun pensioen en spaargeld kwijtraken. Dat gaat ook makkelijk. Men heeft namelijk nog nooit voor iets gevochten. En zeker niet letterlijk.

 • Wil

  @pietje

  “Na jarenlange dalingen in de comex voorraden zien we nu een reeds maandenlange stijging. Sedert juni vorig jaar zijn de voorraden zowel in het fysiek zilver als totaal in beheer met meer dan 30% gestegen. De Comex voelt zich wat beter in zijn vel en daardoor hebben we de laatste maanden geen brute margin verhogingen meer gezien.

  Ook SLV heeft zijn voorraden aangedikt zowel ten opzichte van een maand geleden als van juni 2011. Sprott daarentegen blijft ongewijzigd alhoewel hij het hardste roept dat hij al het zilver dat beschikbaar is, wil opkopen. Sprott wordt door velen gezien als de reddende engel voor een hoge zilverprijs, maar net als de meeste roepers schrijft hij vooral zijn eigen boek en wil hij in de eerste plaats zelf rijk worden, de volgelingen komen op de tweede plaats.”

  Goeie post! Dát zul je rozebrillen als Pantelis, Lassing en Zilverpaul NOOIT, ik herhaal NOOIT, zien schrijven.

 • Mexican Seastar

  Enrico,

  Grow up: ieder doet dat, zonder daarom te liegen of zo. Het betreft een normaal menselijk gedrag. Zeker betreft Andreas kan je hem dat niet verwijten.

  Persoonlijk gaan mijn haren rechtop staan van mensen die nièt open kaart spelen, maar wel graag met de grote straat willen gaan lopen.

  En dan nog sta ik niet klaart om hen te veroordelen. Tenzij het echt wel over-hàrig làng wordt gerèkt.. :)

  Maar goed, aan overdreven slachtoffer-sympathie-kwekerij heb ik ook niet zoveel.

  Laat me dat niet zozeer schadelijk vinden als subtiele zwartlijntjes, die soms toch wel onbekritiseerd en zelfs ongemerkt getrokken kunnen worden.

 • Gerard

  25?, 26 is de absolute bodemgrens van zilver. Daaronder kan het langdurig mis zijn. Want dan is ook de lange-termijn-trend definitief gebroken.
  Bij goud ligt dat op 1620.

  Nu is het niet zo erg als het candle-staartje de 25 even raakt, maar een body op 25 van een week-candle is raak.
  Ga er maar vanuit dat 30 en 1620 het wel gaan houden.

  Naast de onverwacht fors lagere GDP cijfers em.markets en Australie, komt nu ook faillisement Griekenland erg dichtbij. Donderdagavond weten we meer. Hoewel die deadline zomaar opgeschoven kan worden.

 • Nico

  Eindelijk, een beurscor-rec-tie! (kun je weer lekker bijkopen)
  Het heeft wel heel lang geduurd vooraleer we een noemenswaardige correctie op de beurs zagen. Vandaag is het dan zover. De markten in Europa donderden met maar liefst 3 procent naar beneden!

  Ook in de VS staan we op het moment van schrijven 1,5 procent lager. We kregen het in de jongste weken steeds benauwder. De beurzen wilden maar niet corrigeren. Een al te lange beursrally is niet gezond en stuurt meestal aan op een beurscrash.
  http://www.slimbeleggen.net/

 • Wil

  Andreas je blijft gewoon met je poten van de politie af, van mij mag je achter slot en grendel.

 • pietje

  De €529,5 mrd aan driejaarsleningen die de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week aan banken heeft verstrekt, heeft het balanstotaal van de ECB opgestuwd tot boven de €3000 mrd.
  De balans van de ECB is nu een derde groter dan de balans van haar Amerikaanse evenknie de Federal Reserve. Het Amerikaanse stelsel van centrale banken heeft nu een balans van $2900 mrd, maar dat is in dollars en die zijn grofweg een derde minder waard dan euro’s.

 • Enrico

  @Wil
  ik ken Andreas natuurlijk helemaal niet, maar hij doet graag een beetje stoer, of hij is ons gewoon een beetje aan het dollen. (ik hoop het laatste).

 • Andreas

  Wil
  Ik ben diverse malen tegen onrecht aangelopen. Als ik daar wat van zei, kreeg ik de reactie:
  Dan ga je toch naar de rechter. Dit zei men omdat men wist dat dat onbetaalbaar was en is. Dus aan recht hangt een prijs. Onrecht komt altijd voort uit een menselijke beslissing. Dus pakte ik de mens/persoon die zijn positie misbruikte. Iets wat in de toekomst vaker gaat gebeuren.
  De straf op een verkeersovertreding in werkuren uitgedrukt is hoger als die voor inbraak, mishandeling, beroving, vernieling, oplichting en noem maar op. En ieder persoon heeft een eigen wil en verstand om daar aan mee te werken. Een smeris die dus een bon geeft van 280 euro voor overbodig toeteren is in mijn ogen niets meer als een agent die tijdens WW2 meewerkte aan opsporing en deportatie van de joden. Trek de meest onbenullige figuur een blauw uniform aan, en een klein dictatortje is geboren. En als ik dan een prent kreeg voor iets onbenulligs en ik zag dat zo’n onbenul er van genoot. Dan zei ik glashard: doe er maar 1 bij voor mishandeling. Laten we maar zeggen dat ik weinig met het gezag op heb. En speciaal met gezag die niet komt als er werkelijk wat aan de hand is. Maar zich wel goed kan verschuilen achter een boom met een lasergun. Om met name de werkende persoon een prent te geven omdat hij 60 rijdt waar hij 50 mag. En als je mij dan een hooligan noemt heb ik daar vrede mee.

 • pietje

  Na jarenlange dalingen in de comex voorraden zien we nu een reeds maandenlange stijging. Sedert juni vorig jaar zijn de voorraden zowel in het fysiek zilver als totaal in beheer met meer dan 30% gestegen. De Comex voelt zich wat beter in zijn vel en daardoor hebben we de laatste maanden geen brute margin verhogingen meer gezien.

  Ook SLV heeft zijn voorraden aangedikt zowel ten opzichte van een maand geleden als van juni 2011. Sprott daarentegen blijft ongewijzigd alhoewel hij het hardste roept dat hij al het zilver dat beschikbaar is, wil opkopen. Sprott wordt door velen gezien als de reddende engel voor een hoge zilverprijs, maar net als de meeste roepers schrijft hij vooral zijn eigen boek en wil hij in de eerste plaats zelf rijk worden, de volgelingen komen op de tweede plaats.

  Als slot nog een opmerking over de kitco grafieken die u ook op deze site aantreft. U moet er rekening mee houden dat alle prijzen uitgedrukt in Euro slechts correct zijn op het moment zelf. Alle historische prijzen zij het nu 5 minuten geleden of 5 uur geleden zijn foutief. Dit komt namelijk omdat de koersen teruggerekend worden aan de huidige wisselkoers euro/dollar. Een voorbeeld zal dit duidelijk maken:

  Stand om 11 uur: zilverprijs: 30$ – 20€ wisselkoers: 1,5 Deze 2 koersen zal u zien om 11u

  Stand om 12 uur: zilverprijs: 28$ – 20€ wisselkoers: 1,4 Deze 2 koersen zal u zien om 12u

  Als u echter om 12 u terug kijkt naar de koers van 11u zal u het volgende zien: 30$ – 21,42€, dat komt eenvoudig omdat men voor de historische koersen de huidige wisselkoers neemt en niet de koers van dat moment. De koersgrafieken zien er zodoende steeds hetzelfde uit in euro als dollar, wat natuurlijk niet kan bij een variabele wisselkoers. Jammer van Kitco maar het is niet anders.

 • high five

  Wijros. Bilderberg is een feitelijk complot, het is geen theorie. Afgelopen jaar was de ontmoeting in Moritz niemand ontkent dat. Ik zal nog een linkje toevoegen, misschien wel interessant.
  http://www.histoportal.nl/menucenter.php?p=artikel&art=759

  De leiders van de wereldpers zijn ook altijd aanwezig bij de Bilderberg meetings (interessant gegeven)
  In de media lees je bijna niks over Bilderberg, pikant gegeven is dat de leiders van de wereldpers aanwezig zijn bij Bilderberg. Blijkbaar zijn ze niet aanwezig om over de vergadering te schrijven.

  Misschien zijn ze aanwezig om de agenda te kennen en de gebeurtenissen die hier uitvoortvloeien vanuit een bepaalde invalshoek aan de man te brengen……mind control. sssst
  We zitten in een informatie oorlog zoal hillary clinton als zei en degene die de informatie oorlog wint zal zegenvieren.

 • Mexican Seastar

  Wil in n° 45 en 46,

  Andreas is een prima kerel. Ik heb al veel van hem geleerd. Maar hij is niet god. Nee, dàt niet.
  Kan je hem dat overigens verwijten??????

  Maar zoals alle prima èn ietwat minder boeiende mènsen die net iets te vaak door schijnwerpers in een richting worden geduwd, worden ze iets wat ze eigenlijk niet zijn.

  Monkey psychology, die jou overigens ook niet vreemd is.
  (Persoonlijk ben ik daar al een tijd achter en probeer zelf – ik zeg PROBEER – me tegen dergelijke stuwingen van het succes te harden.

  Maar je moet er zelf blind voor zijn om de eerste te zijn om met de vinger te wijzen.

  Groetjes.

 • Wil

  Altijd die borstklopperij dat je zo vaak hebt gevochten ik snap dat niet je lijkt wel een hersenloze hooligan als je zo praat.

 • Wil

  Andreas waarom ben je er zo trots op dat je zo gewelddadig bent?

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Australian Bill Allows for Sterilizations Without Parental Consent at Any Age

  Following the call by ethicists for after-birth abortions and the press explosion surrounding the ‘Euthanasia Coaster‘, new legislation from Australia is now paving the way for children of any age to consent to sterilization — without parental consent.

  http://www.activistpost.com/2012/03/australian-bill-allows-for.html

  Goh, 2012 is nog maar net begonnen en de middeleeuwse bullshit vliegt ons in karrevrachten om de oren. Homo Insipiens (De Dwaze Mens) is weer lekker bezig.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  World banker makes stunning confession

  http://www.youtube.com/watch?v=mOwZwkhFemQ&feature=player_embedded

  Al iets ouder, maar interessant – zeker voor degenen die deze destijds hebben gemist.

 • Andreas

  Ik blijf maar eens slapen bij mijn lieve oude moeder. Dus hoe vertel je dat je vrouw. Ik heb haar opgebeld met de mededeling dat ik door de politie van de weg getrokken was voor rijden onder invloed. En of ze me effe kon komen halen van het politieburo. Haar reactie: grote klootzak, had dan bij je moeder blijven slapen. Sjonge wat was ze weer snel op stoom. Morgen maar eens kijken of het afgezakt is. Hahaha

 • greetjes

  @WijRos

  tjongejongejongejonge!

  dan geloof je zeker ook niks van chemtrails??

 • Mexican Seastar

  Pietjhe in n° 32,

  S.Arabia … Laat me dàt nu net een schoolvoorbeeld zijn van “a brave new world”.
  En hypocrisie.
  En bovendien zwaar bevriend met ..
  Alles is daar zo clean als iets. Leerlingen in uniform. Straten om je brunch van op te likken.
  En achter de schermen, loonwerkers die in hun eigen uitwerpselen moeten leven-en-werken.
  Enkel te zien door ‘the insider’zzzzz..

 • WijRos

  @Frits
  Beste Frits, ik denk dat Ron Paul ook onder de zoden zou liggen als hij meer aanhang had gekregen. Gelukkig voor hem regeert de waanzin en kiest men voor de anderen.

 • Mexican Seastar

  Frits,

  Er is wel degelijk een fundamenteel verschil. Je kan proberen om dat te effenen, maar ik vrees dat je de mens toch wel wat onderschat. Op enkele uitzonderingen na. Maar daarmee kom je heus niet klaar.

  M.v.g.

 • Frits

  @WijRos
  In Iran komt serieuze oppositie niet op de kieslijst, in Nederland wordt serieuze oppositie vermoord. Dat is het verschil.

 • Mexican Seastar

  Beste Wijros,

  Mijn reactie op de jouwe n° 18: was het maar wèl zo, opdat men dergelijke hypocrisie beter zou kunnen doorprikken !

  Zoals Greetjes het voorstelt is er nog méé aan de hand: lagen onder dubbele lagen etc..

  Maar de grond van de zaak is m.i. toch wel een beschaving die niet in staat is om die leidersrol op zich te nemen. Waardoor de waarden die ze voorstaat zienderogen afbrokkelen.
  En dat vind ik persoonlijk enorm erg, omdat ik deel uitmaak van die cultuur die zichzelf nu aan het uithollen is.

  -> Do you shnàp wadaaai mien ?

 • WijRos

  Even ter zake ik heb toch nog maar weer wat goud bijgekocht, misschien is het morgen nog goedkoper maar 1670 is toch ook niet slecht en dan kopen we dan nog wat.
  Volgens Gerard zou het goud kunnen dalen tot 1620 maar ja dat hoeft niet tijdens onze diensturen te gebeuren.
  Wat ik mij afvraag is of de aandelen aan de volgende grote correctie zijn begonnen. Het echte bedrijfsleven ligt behoorlijk op apengapen dus het is niet ondenkbaar dat we naar een AEX van 80 gaan. Misschien dat iemand er een beter idee over heeft.

 • Andreas

  Wijros
  Het zijn toch niet de ambtenaren die de opstand in gang zetten? Die hebben voordeel bij rust en kalmte. Er moet toch een ,hogere, zijn die dit triggert. En die ze van wapens voorziet.

 • WijRos

  @WijRos
  Beste Greet, als vergelding mag u mij het komende jaar net zo veel rode duimpjes geven als u maar kunt. Ik heb er geen probleem mee.
  Ik zou het jammer vinden als ik niet mag aangeven dat ik er anders over denk als u. Het is dus niet persoonlijk bedoeld, maar om uw bewering / beschuldiging.

 • pietje

  Laten we een land niet vergeten hier zijn kerk en staat totaal niet gescheiden.
  Sterker nog ze hebben niet eens een staat of democratie.
  Zijn de grootste financiers van het internationale terrorisme.
  Vrouwen zijn minder dan een kameel.
  Maar Amerika en de helle westerse wereld likt hun hielen.
  En dit land is Saudi-Arabië.

 • WijRos

  @greetjes
  wie doet nou een duimpje naar beneden bij
  “De Rothschild heeft nu, nu Libië ingelijfd is, nog maar in 3 landen het geld systeem middels een grote bank (nog) NIET in bezit waaronder: Syrië!”
  ???????
  tjongejongejonge

  IK! en ik heb hierboven uitgelegd waarom. De ambtenarij vind het erg goed dat de burger denkt dat het onheil van een ongrijpbare hogere (duivelse) macht komt maar dat is niet zo. Het ambtenaren apparaat met al hun bonus jagende colega’s zijn de oorzaak van deze problemen en niet Rothschild denk ik.

 • Mexican Seastar

  PS: ik geef zelden duimpjes, laat staan de rode :):)

 • WijRos

  @greetjes
  Beste Greet, persoonlijk geloof ik niet in de Bilderberg / Rothschild samenzweringstheoriën. Ik ben het echter wel met u eens dat de VS er alles voor over heeft om de wereldmacht in handen te houden ten koste van alles. Ik denk dat de militair / industriële belangen groepen veel belangrijker zijn. Als je een groot leger hebt dan moet je regelmatig oorlog voeren anders houdt je dat niet overeind. Amerikanen is een bijzonder krijgszuchtig volk geworden de laatste decennia. Als u dat niet geloofd dan moet u maar eens naar een verkiezingstoespraak luisteren van de grote 3 Republikeinen in de VS, Obama en vrouw Clinton schreeuwen even hard om meer oorlog het heeft dus een breed draagvlak.
  Men gaat nu uit Afghanistan en uit Irak omdat men er niet kan winnen dus doet men net alsof men wel gewonnen heeft. In werkelijkheid is zowel in Irak als in Afghanistan de toestand slechter als toen men er heenging.

 • Mexican Seastar

  Greetjes,

  Dank voor je toelichting – dat wist ik allemaal nog niet !!!!
  Van Libië wist ik het wel: opgezet spel. Nu hij is geen heilige en men heeft daar gretig gebruik van gemaakt.

  In die zin kan ik aannemen dat ‘hetzelfde’ gebeurt met Assad.
  Mààààààr, in grote lijn blijft het ganse internationale scenario gewoon overeind.
  De vriendjes spelen samen een enorm vuil spel. De uitkomst zal zijn: oorlog en veel tegenspoed.
  En zij zelf zullen er ook niet bepaald wel bij varen, de eerste jaren.
  Maar alles van dat smerige gedoe liever dan de macht te moeten afstaan op een eerlijke wijze? Burgk !

  En sorry, wat moet ik doen met die feiten dan?
  Ja wat ?

  Heel vernuft, die spelletjes. Dàt moet ik ze wel nageven.

  Liefs x

 • Snel

  @greetjes

  Ja Greetjes, die is het er kennelijk niet mee eens…
  Maar ja, die zal het wel met weinig dingen eens zijn.

 • Andreas

  Greetjes
  Zal dat een blinde zijn.

 • greetjes

  wie doet nou een duimpje naar beneden bij

  “De Rothschild heeft nu, nu Libië ingelijfd is, nog maar in 3 landen het geld systeem middels een grote bank (nog) NIET in bezit waaronder: Syrië!”

  ???????
  tjongejongejonge

 • greetjes
 • pietje

  Alle grondstoffen gaan omlaag en hard ook.
  Nou ja, alle grondstoffen?
  Er is er een die van het begin dit jaar maar door stijgt.
  SOJABONEN NIET HARD MAAR TOCH AL 9% ER BIJ DIT JAAR.

 • greetjes

  @WijRos

  Mubarak, Kadafi en Asaad waren geen moslimextremisten en daarom etc

  Helemaal mee eens Wijros en die kutmentaliteit van de doorsnee Nederlander, daar mogen wij, PM-bezitters, wel het meest voor waken…

 • Andreas

  Window
  En dat mag je ook niet zeggen.

 • Andreas

  Snel
  Dan krijgen ze al meer als dat ze verdienen. Maar daar ga ik niet over. En als het aan mij ligt hebben ze niets meer nodig. Maar ja, dat mag je niet zeggen.

 • greetjes

  @pietje

  blij dat ik het niet ben Pietje, wel goed van je om te waarschuwen ;-)

 • WijRos

  Beste MS,
  Mubarak, Kadafi en Asaad waren geen moslimextremisten en daarom onpopulair bij het Sunnietische deel van de bevolking, de meerderheid. Ook Asaad gaat dit verliezen en daarmee start een veel grotere moordpartij maar dat is natuurlijk niet erg. Wat er allemaal in Saudi gebeurt vinden we ook niet zo erg want die leveren ons olie en de meesten van de 9/11 aanslag kwamen daar ook weg.
  Dit is precies hetzelfde als dat Frankrijk Turkije beticht van volkenmoord terwijl; ze zelf in Algerije een veel grotere groep mensen vermoord hebben.
  Wij praten in Nederland ook niet veel over wat er in de vuile oorlog in Indonesië gebeurd is of van de 90% van de Nederlandse bevolking die heulden met het Duitse bewind 1940 – 1945.

 • greetjes

  Sorry,

  De Rothschild heeft nu, nu Libië ingelijfd is, nog maar in 3 landen het geld systeem middels een grote bank (nog) NIET in bezit waaronder: Syrië!

 • Snel

  @Andreas
  Je moet wel beseffen dat een blinde geleide hond ook niet voor niks is.
  Moeten we met die actie van jou weer bloeden.
  Nee een stok kunnen ze dan krijgen als het aan mij ligt.

 • greetjes

  @Mexican Seastar

  lieverd, je leest de kranten niet goed. Dit is gemanipuleerd niwues. Wij zullen de waarheid niet te weten komen, maar uit de media pers jij hem ook niet. Assad wordt aangevallen door CIA infiltranten die al maanden net over de grens bij Libanon gelegerd zijn. De verhaallijn vertoont grote overeenkomsten met Libië qua plot. Ook Khadaffi (ondanks dat hij een despoot was) hield 15 stammen onder één dak en rustig. Assad is half Joods half Christen en heeft er een hele kluif aan om de gedoogsamenleving rustig te houden. Weet je wat er de laatste 6 maanden met de Joden en Christenen in Syrië is gebeurd? Die zijn vermoord door Al Qaida of gevlucht omdat ze door de moslims niet meer gedoogd werden. Je laat je toch niet alleen door de beelden die je opgelepeld worden beïnvloeden, hoop ik? Ik praat het geweld niet goed, nooit, en ik vind van harte dat we uit dit wespennest moeten blijven, zoals ik dat ook vond met Libië.

  De VS heeft nu, inclusief Libië, in elk land met een kustlijn aan de Middellandse Zee een legerbasis. Behalve in Syrië! Rusland heeft daar een basis en daarom zijn zij tegen inmienging. De Rothschild heeft nu, nu Libië ingelijfd is, nog maar in 3 landen het geld systeem middels een grote bank waaronder: Syrië! Waar denk jij dat Assad eigenlijk tegen vecht??? Tegen mensen zoals jij die zich laten volstoppen met de CIA/Rothschild propaganda. Niet doen, daar ben jij veel te slim voor! Kom op, meisje!

 • Mexican Seastar

  Ja zo voel ik het ook, Fininfo-be.

  Maar ik vrees dat ze precies dezelfde fouten maken als hun traditionele vaderland GB dat deden: als ze merken dat ze industrieel-economisch een belangrijke koek moeten afstaan, gaan ze een wedloop aan en lappen daarbij àlles waar ze voor staan, als eersten aan hun laars. Dat is zooooooooo wraak-roèpend !

  Datgene wat Amerika wil vermijden, tracht het te bestrijden door meer van hetzelfde te doen van wat hen nu al naar de ondergang drijft: ze graven inderdaad lètterlijk hun graf, zoals alle voorgaande hoge beschavingen trouwens (lees: piloten van de wereldbeschaving) op verschillende momenten in de wereldgeschiedenis hebben gedaan.

  Leert men dan echt niets?

  Alleszins..
  Dit voert de wereld inderdaad naar een 3de WO, of de dreiging lijkt nu toch wel behoorlijk te naderen. En ik krijg er kotsneigingen van.

 • WijRos

  @Mexican Seastar
  Beste MS, ja je hebt gelijk, dat krijgen we aldoor maar weer te zien, te lezen en te horen. Heb je die maag problemen ook als een hele familie in Pakistan of Afghanistan opgeblazen wordt door een afstand bestuurd vliegtuigje omdat iemand denkt dat er een Al caïda man bij is.
  Er zijn veel redenen waarom wij dit voorgeschoteld krijgen en die hebben echt helemaal niets te maken met de achtergestelde burgers in Syrië.
  Assaad is bezig het leven van zijn stam en van zichzelf te redden. De andere groepen worden vooral aangezet door ons gesubsidieerde NGO’s om Asaad ten val te brengen. Ik vind de methoden die Asaad gebruikt ook verwerpelijk maar er wordt nu net gedaan als of alleen Asaad mensen maar wat op onschuldige burgers aan het schieten zijn.
  Het is in Syrië net zo onschuldig als in Lybië waar men ook gewoon doorvecht alleen onze NGO’s en de media vinden dat wij dat niet hoeven te weten.
  Het nieuws is altijd al slecht maar uit het midden oosten is het wel heel erg gefiltreerd.

 • Andreas

  Pietje
  Ik heb vroeger menig inbraak gehad in mijn bedrijf. Ze kwamen binnen door een nooddeur. Ik was het zat en heb een bord opgehangen. Met de volgende tekst:

  Heren inbrekers
  Daar ik het kopen van nieuwe machines spuugzat ben, is dit pand chemisch beveiligd.
  Het open breken van deze deur heeft gegarandeerd blindheid tot gevolg.

  De directie

  Nooit meer last gehad. Maar hij was ook chemisch beveiligd. Polyester heeft vele gemene stoffen die gekoppeld aan luchtdruk en een ventiel bijzonder goed werken.
  Binnenkort ga ik met mijn broer de woonark van mijn moeder hetzelfde beveiligen. Een druk op de knop is genoeg. En de onverlaten kunnen met een blindegeleide hond verder. En dan heb ik liever weer moeilijke vragen als een mishandelde moeder. Het is maar waar je voor kiest.

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  Elke wereldmacht is eindig. Het einde van Amerika als ‘s werelds machtigste land lijkt aangebroken. 4 jaar geleden was er nog hoop voor de Amerikanen. ‘Yes we can’ was de slagzin van Obama. Eigenlijk bedoelde hij “Ja we kunnen het,… nog slechter doen!”. Het verval van Amerika is onder het bewind van Obama alleen maar in een stroomversnelling geraakt.

  Meer en meer landen verzetten zich tegen de Amerikaanse hegemonie. Amerika verliest zijn macht niet alleen door ongeoorloofde oorlogen uit te vechten, maar vooral door zijn eigen beleid. Decennia lang teerde de grootmacht op zijn munt. Maar de dollar is zoveel aan kracht aan het verliezen, dat het geloof in de munt ondermijnd wordt. Je kan dan nog zoveel dollars uit het niets creëren als je wilt, maar zo snijdt je uiteindelijk in je eigen vel zodat niemand nog enige waarde hecht aan de munt.

  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/03/06/ook-amerika-graaft-zijn-eigen-graf/

 • Andreas

  Wijros
  Mogelijk heb ik een slechte status bij de roverheid. En ik ben er nog trots op ook. Ik heb nog nooit iemand onverdiend schade bezorgd. Maar ik ben er trots op een vrije ziel te zijn. En een paar ,dienders, van het systeem denken ook niet met plezier aan mij terug. Ik sloeg vroeger niet mooi, maar wel hard. Vroeger was een smeris een diender. Dit is afgeleid van het woord DIENEN c.q beschermen. Dat is toch lang geleden. Maar een smeris een paar hengsten geven levert een dubbele boete op. Ik heb ze altijd met plezier betaaldt.

 • Mexican Seastar

  Kan er niets aan doen maar mijn maag draait om, bij het zien van wat Assad zomaar mag doen, terwijl de internationale gemeenschap gewoon toekijkt en doet alsof zijn neus bloedt: het nieuws wordt eens temeer troebel gebracht.

  Assad, nu juist Mubarak op de achtergrond is verdwenen (maar volgens mij achter de schermen nog altijd aan zet is), is nu de enige marionet in het spel die naar de pijpen van Israel en zijn vriendjes kan dansen.

  Daarom, knijp uw oogjes tot spleetjes en zie het allemaal aan in troebele versie en het zal sneller geklaard zijn dan je denkt : = wat men je ongeveer tussen de lijntjes inlepelt.

  Sorry, ik ben ècht niet mee.

 • pietje

  Heb je nog wel wat PM over Andreas?

  Stroom is niet zo goed idee.
  Want als iemand van de brandweer, politie of ambulance dienst om welke redenen dan ook je huis in moet (brand inbraak hardaanval) en die wordt geroosterd dan draai je voor vele jaren de bak in.

  Nee, geef mij maar een mistgenerator.
  Zie link: http://www.smooksystems.nl/
  You can’t steal, what you can’t see

 • WijRos

  @Andreas
  Beste Andreas,
  De PM’s moeten het wel heel erg goed doen wil je dit allemaal vergoed krijgen.
  Ik zou ook snel even de vergunningen regelen want je hebt al een slechte status bij het gezag als ik jouw verhalen zo lees.

 • Andreas

  Shamrock
  Weet zo’n hond dan hoe hij schieten moet?

 • Mexican Seastar

  PS: eet gewoon gras: 2 keer gewonnen

 • Mexican Seastar

  Kehb me ne lévendige killer bunny aangeschaft: is super snel, aanhankelijk en zeer mobiel

 • shamrock

  Andreas

  Misschien een dobberman? voor als je even een zwak moment hebt…

 • Andreas

  Zo, vandaag even inkopen gedaan om mijn PM te beschermen.
  1 colt 45
  1 riotgun
  3 jachtgeweren

  Dit moet genoeg zijn. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen heb ik ook aangeschaft
  1 .50 machinegeweer
  1 .60 machinegeweer Dit om een kruisvuur te kunnen leggen indien de onverlaten in grote getalenten komen.

  1 mortiergranaat afwerper is nog in bestelling. Evenals een abram Mark 3 tank.

  Zal dit genoeg zijn of moet ik nog meer doen. Graag reactie.

 • temp242
 • pietje

  De genen die ik bedoelden daar deze datum heel bijzonder voor 28 okt. 2010
  Advies scherm je twitter account af.

  Maar nu weer over tot de orde van de dag.
  Zilver zal verder zaken verwachting 30/25 dollar de komende maanden.
  Uitgebreide analyse komt binnen kort dan zal ik wat meer informatie plaatsen moet dit nog verder uitwerken.

 • Gerard

  @WijRos
  Met je laatste post helemaal eens.
  Het ligt dus echt niet allemaal zo gemakkelijk als iedereen denk met de Westerse bril op.

 • temp242

  Tegen die tijd heeft zilver de bodem van 25 gehaald, excuseer MOETEN halen.

 • Edwin

  PAGE is dead (geblokkeerd door bankier/ internationale grootaandeelhouder).
  Hoera voor PAGE2 die binnenkort wel open gaat…..

  http://www.tfmetalsreport.com/podcast/3468/tfmr-podcast-14-ned-naylor-leyland-discusses-page-silver-and-true-price-discovery

 • sticky fingers

  Waar de Griekse redding werkelijk om draait

  We gaan weer iets doen wat we eigenlijk liever helemaal niet doen: nog eens schrijven over Griekenland. Als je het durft te lezen kom je wellicht tot de zelfde conclusie als wij.

  Die conclusie is eenvoudig: wat er momenteel in Europa gebeurt heeft niets te maken met het oplossen van een schuldencrisis en alles met het in stand houden van een corrupt systeem gebaseerd op grenzeloze schuld en toenemende macht van de [Europese] overheid. Hoe sneller je dat in de gaten hebt des te sneller zul je in staat zijn je voor te bereiden op wat er gaat gebeuren. Er zijn twee mogelijkheden wat betreft hetgeen er staat te gebeuren. Maar daar komen we zo…
  Complete artikel: http://www.zonnewind.be

 • sticky fingers
 • sticky fingers

  Gericht doden van VS burgers is gewettigd in strijd tegen terreur

  http://zaplog.nl/zaplog/article/gericht_doden_van_vs_burgers_is_gewettigd_in_strijd_tegen_terreur

 • sticky fingers

  Alle politici zijn tegenwoordig opportunisten en populisten rechts en links en in het midden. De ene dag beweren ze volledig het omgekeerde van de andere dag.
  Kunnen we veel moslims winnen dan spelen we daar toch op in, het milieu ok dan zijn we weer groen en keren de arbeiders zich van je af, dan geef je weer wat meer aandacht aan je zgn. “principes”.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @WijRos

  “Mijn punt is dat we blijkbaar behoefte hebben aan “lichamen” die voor ons denken.”

  Helaas is 99% van alle mensen niet opgevoed om zelfstandig te denken.
  Het is dan ook niet zo gek dat 95% ook als volwassene een gezins-situatie blijft herleven waarbij de staat en religie maar al te graag de rol van Pa & Ma overnemen.

 • WijRos

  @Gerard
  re. Ik kijk ook wel eens met een scheef oog naar de politiek in een dictatuur zoals China en Vietnam.

  Beste Gerard, ik denk dat China een goed systeem heeft om dat ingewikkelde land te besturen. Het probleem is dat door het domme geschreeuw uit de VS wordt de zaak enorm mistig. Amerika is een land met burgers uit de hele wereld die zich nu met meer of minder trots Amerikaan noemen. China is net als Rusland een land met 100 en één staten, een soort Joegoslavië in het groot. We hebben gezien toen het in Joegoslavië wat democratischer werd hoe het er toe ging. Als China, zoals de westerse wereld dat schijnt te willen, democratisch zou worden dan zou er een enorme machtstrijd ontstaan tussen bijna alle staatjes vermongen met religie (vergeet vooral de moslims in het westen niet), slimme/domme westerse politiekers denken daar voordeel van te hebben maar volgens mij zullen er alleen maar verliezers zijn zoals zo vaak met oorlogen.

 • Marc

  @ Gerard

  Kijk, van zulke mensen houdt ik nou.

 • sticky fingers

  En mijn vrouw gaat af en toe ook tekeer als een beest!

 • sticky fingers

  Godzijdank heb ik een hond een shotgun en mijn goud niet thuis en geen rooie cent.

 • Marc

  @ Gerard

  Kijk, van zulke mensen hou ik.

 • Gerard

  p.s.
  Plus, voor 380 volt heb je GEEN wapenvergunning nodig.

 • Gerard

  p.s.
  380 is ook minder “bloederig” dan bijvoorbeeld een riot. Je hoeft dan niet te dweilen.

 • Gerard

  @Marc
  Bij een vriend van mij kun je de stapels gouden munten zo vinden. Hij is bijna nooit thuis en het huis is slecht beveiligd.
  Maar… indien je het rekje openmaakt waaronder de munten liggen, dan heb je 380 volt op je flikker. Je hebt dan later alleen nog maar een lijk op te ruimen. Je PM’s ben je niet kwijt.

 • Gerard

  @WijRos
  “Mijn punt is dat we blijkbaar behoefte hebben aan “lichamen” die voor ons denken.”

  Daar benoem je meteen het probleem van de democratie tot in de kern.
  De meerderheid van de bevolking kan niet voor zichzelf denken. Daarbij kun je meteen vraagtekens zetten bij het nut van democratie.
  Het spel om de absolute macht blijft ook in democratie bestaan.

  Ik kijk ook wel eens met een scheef oog naar de politiek in een dictatuur zoals China en Vietnam. Mits goed geleid kan dat ook wel werken. Maar democratie wordt veelal aangehaald om situaties zoals Noord-Korea te voorkomen. En misschien zit daar wel het enige pluspunt.

 • roi
 • WijRos

  @Gerard
  re. kerk
  Beste Gerard,
  We praten echt bij elkaar langs. De kerk in de oude vorm zoals wij dat kennen heeft veel macht verloren. Dat proces is in wezen al met de reformatie begonnen. Helaas is de plaats van de kerk ingenomen door nu veel moeilijker te benoemen groeperingen zoals de milieubeweging, de consumenten bond, de ANWB, allerlei NGO’s die soortgelijke trekjes hebben. Vooral de milieu beweging en de veel virulentere pro-dieren en planten bewegingen moet je niet onderschatten. Kijk maar eens wat er met de wetgeving op dit gebied allemaal voor waanzin gebeurd is de laatste decennia.
  Mijn punt is dat we blijkbaar behoefte hebben aan “lichamen” die voor ons denken.

 • Marc

  Indien we het over bescherming hebben van de PM’s voor ieder die dat aangaat.
  Het beste alarmsysteem tegen inbrekers zijn honden.
  Het maakt niet zoveel uit welke rassen.
  Als ze maar waken en niet omkoopbaar zijn.
  Jullie lezen het goed, er zijn zat honden die zich niet laten omkopen met een frikadel.
  Het blaffen schrikt inbrekers dermate af dat ze het niet eens proberen om in te breken.
  Ik houdt toevallig van grote honden die hun mannetje kunnen staan in kritieke situaties.
  Voor de rest houdt ik mijn middelen om inbrekers aan te pakken geheim vanwege oren en ogen op de financiele fora.
  Maar nogmaals, een paar betrouwbare honden die kunnen aanvallen of mij tenminste kunnen waarschuwen of helpen tegen inbrekers werkt het beste.
  Wat ook goed werkt is je pm’s niet thuis te bewaren.
  Op die manier stel jij je huigenoten niet bloot aan criminelen.
  En dat lijkt mij het belangrijkste.

 • Gerard

  @WijRos
  Oke, helemaal met je eens. Maar we praten een beetje naast elkaar heen nu.
  De kerk heeft zeker geen leidende rol in de politiek. Er is ook geen wetgeving in het christendom. Je gaat in het christendom gewoon voor een burgelijke rechtbank. Ook alle overige overheidstaken verlopen hier nooit via de kerk. En in de VS moet je heel bewust voor een afgezonderde maatschappij kiezen wil je voor een mormonen rechtbank, school of gezondheidszorg in aanmerking komen.
  Natuurlijk kun je wel de SGP of de extremere kant van de republiekeinen aanhalen. Maar dat heeft er zeker niets mee te maken. Dat is alleen maar een Christelijke invloed. Dit is absoluut GEEN binding met kerk en staat. Al zou de SGP dat wel willen, dan nog maakt dit geen enkele kans in de democratie. In een democratie is dat overigens vrij om zulke partij te voeren. Dat wil dan nog lang niet zeggen dat we het dan ook daadwerkelijk hebben.

 • WijRos

  @ Gerard,

  re. 2 stromingen

  Beste Gerard, de shiïeten en de sunnieten voeren al bijna 1000 jaren oorlog en dat zal nog wel even doorgaan. Nu de NAVO zich er om de haverklap er mee bemoeid neemt één van beide groepen de NAVO in de arm om zijn eigen straatje schoon te vegen. Ik kan nog steeds niet begrijpen dat ervaren westerlingen zich daartoe lenen maar zo gaat het blijkbaar. De NAVO is in een vlot tempo bezig geheel midden oosten te destabiliseren hetgeen maar uit kan draaien op oorlog. Er zijn door de NAVO 100 x zoveel burgers vermoord dan door Kadafi en Sadaat samen maar dat schijnt niet te tellen in het navel-starende westen. Daar komen de media en de NGO’s niet voor in actie want uiteindelijk zijn dat hun broodheren. Zo werkt echte corruptie!

 • Gerard

  Even ter aanvulling wat RCPL al noemde. Ook Australie had vanacht een veel hogere groeivertraging dan verwacht. En dit heeft natuurlijk alles te maken met verminderde grondstoffen-toevoer naar China.

 • WijRos

  @Gerard
  Beste Gerard,
  Ik ben het vaak met jouw eens maar nu eens niet.
  De Perzen waren al ontwikkeld toen degenen die hier leefden niet meer dan een knots en een vuurstenen mes ter beschikking hadden.
  Ik ben een keer een week of 3 in Iran geweest ( na de omwenteling) en mijn indruk was dat de democratie er goed werkt maar de kerk heeft er een sterk leidende positie in net als nu nog in Europa en de VS. Ik denk dat je religie en politieke extremiteiten op één lijn kunt plaatsen. In Nederland is veruit de meerderheid niet in staat voor zichzelf te denken en dat is in Iran niet anders. In Nederland bepaald het consumptisme, het sinterklaasisme, etc. hoe iemand stemt in Iran helpt de mullah. Leg mij eens uit wat het verschil is?
  Ik ben in veel democratieën geweest en ook in (oud-) dictaturen maar de verschillen zijn veel kleiner als dat de populistische democraten beweren. In een democratie tiranniseert de meerderheid de minderheid (als er niet gelooid wordt met de stemmen) in een dictator is het soms andersom en daarmee heb je het grootste verschil wel gehad denk ik.

 • Gerard

  En voor goud geldt hetzelfde, bedoel ik natuurlijk.

 • Gerard

  @RCPL
  En voor geldt hetzelfde. 1620 is de uiterste grens. Alle grondstoffen gaan omlaag. Dit heeft inderdaad niet zo veel met manipulatie te maken.
  Volatiliteit was te verwachten. Lange termijn blijft goed.
  Alhoewel de papieren handel in goud en zilver het maakt dat deze wel het beurssentiment volgen.

  2e reden naast wat RCPL al noemde is Griekenland. Een faillisement komt nu wel heel dichtbij. Grote probleem zit in de CDS’s. Zou het dan toch 23 maart?

 • RCPL

  @sel

  Brazilië en China laten een (onverwacht) tegenvallende economische groei zien, terwijl Europa op zijn gat blijft liggen. Zilver gedraagt zich behoorlijk als grondstof, dus tja..

  Manipulatie of niet, de trend voor zilver ziet er niet goed uit.
  Er zijn zelfs technisch analisten die laten zien dat zilver exact de beweging en het gedrag volgt van de Nasdaq tijdens 1996 – 2000.

  De 30 USD steun en de uiterste 26 USD bodem moeten het houden! Let’s see..

 • sel

  zilver gaat flink omlaag, wat zou hier de reden voor zijn?

 • Seppel

  Idem dito Sticky.

 • sticky fingers

  gaat weer lekker met pm’s. Ik wordt er moe van. Bijkopen maar weer, maar waar haal ik het geld vandaan?

 • sticky fingers

  @Rien
  Alle edelmetaalliefhebbers hebben vanzelfsprekend een shotgun (met afgezaagde loop).

 • Gerard

  @WijRos
  Wat er er van gelezen had gisteren, is in ieder geval zo dat de twee verschillende Islamitische stromingen ook nog een grote dreiging op zich kan worden. Een beetje vergelijkbaar met de burgeroorlog christenen/protestanten in Nederland in de middeleeuwen.
  Het probleem is dus erg complex.
  Je moet ook veel problemen daar ook zien in het beeld van cultuurverschillen. Als westerling zullen we dat nooit helemaal begrijpen. Zo werd dat ook gesteld.

 • Gerard

  @WijRos
  Denk je dat democratie ooit zal werken in die landen rond het midden oosten?
  Ik denk het niet.
  De reden daarvoor is heel simpel. Kerk en staat zijn NIET gescheiden.
  Hetzelfde probleem hadden we ook in Europa toen dat nog niet gescheiden was. Democratie hebben we ook pas daarna gekregen rond 1850. En daarna duurde het nog bijna 100 jaar voordat de politieke invloed van de kerk verdween.
  Het is het spel om de macht!
  Religie is het ideale middel.

 • WijRos

  @ Pietje,

  Het kan nooit geen kwaad even te bellen Piet. Dan kunnen we passende maatregelen treffen.

 • WijRos

  @Rien
  re. Zorg er gewoon voor dat je ook af en toe zegt een shotgun te hebben :-)

  Beste Rien,
  Hoe weet jij dat ik een jachtgeweer heb?

 • WijRos

  @Gerard
  re. Foutje, ik bedoelde natuurlijk Irak welke in handen dreigt te komen van de Soenieten.
  Ben weer wat te snel.

  Beste Gerard, in Iran zal het niet gaan met de Sunnieten, veruit de meerderheid is Shia en nog extremer dan de huidige president die in principe de verkiezingen verloren heeft voor zover ik het kan overzien. Het probleem is dat de NAVO alleen een democratie accepteert als de uitkomst past in hun beeld. De overwinning van Putin is niet leuk voor de NAVO dus moet er wel fraude zijn. Dat Putin de enige is die weer orde kan kan brengen in Russia en dat iedereen in dat land daar voordeel van zal hebben daar hebben de westerse landen geen oog voor.

 • WijRos

  @Gerard

  re. dan gaat de VS dat echt niet meer redden met de huidige economie en schuldenlast

  Beste Gerard, de VS gaat het zeker niet redden. Het enige waar ze denken goed in te zijn is oorlog voeren. Ze hebben sinds 1945 geen enkele oorlog meer gewonnen dus we weten hoe ook de komende oorlogen af zullen lopen. Veel doden, vooral onder burgers maar dat schijnt alleen te tellen als een dictator uit het midden oosten er op aangesproken kan worden.
  We moeten vergeten dat er nu nog alle dagen veel burger slachtoffers vallen in Irak, Afghanistan en Pakistan als gevolg van NAVO acties maar we moeten dagelijks aanhoren dat er weer door NGO’s, de westerse media en CAI aangespoorde lieden tegen een dictator in opstand komen om een aanleiding te geven voor de NAVO om weer in actie te kunnen komen.

 • WijRos

  @Gerard

  re. De Euro is nu al niet meer dan schijtpapier.

  Beste Gerard, zelfs daarvoor is het ongeschikt. Probeer maar eens.

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @ Fleur

  Dank je voor de link.

  Had in de comments ook al een reactie die hierop sloeg. Hoeveel goud koopt je een huis. Dit is in meer of mindere mate appels met peren vergelijken.
  De ene keer wordt goud gebruikt in het monetaire systeem, de andere keer niet (nu).

  Daarnaast is “de huizenmarkt” een ontastbaar en continu veranderend begrip. Vind het wel interessant om te lezen, nogmaals dank hiervoor.

 • Fleur

  @ Boefke,

  Goed artikel op je blog. Het bevestigt, denk ik, wel het beeld dat de meesten hier hebben van de huizenmarkt versus edelmetalen. Eerder had ik al eens een artikel gelezen dat hier goed op aansluit. Het is geschreven in 2009, maar nog altijd zeer actueel:

  http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/goud/vastgoed-vs-goud-huis-nog-nooit-zoveel-waard/

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @pietje
  “Er zijn Oost-Europese bendes die het internet afstruinen op zoek naar slachtoffers.
  Vooral sites over zieraden, goud, zilver en antiek hebben hun aandacht.”

  Zorg er gewoon voor dat je ook af en toe zegt een shotgun te hebben :-)

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  Heb een nieuwe post op mijn Blog.

  Het gaat specifiek over de Nederlandse huizenmarkt en waar we waarschijnlijk naar toe gaan.

  Misschien vooral interessant voor onze Vlaamse lezers alhier.

  http://tinyurl.com/6v7j56o

 • Gerard

  Foutje, ik bedoelde natuurlijk Irak welke in handen dreigt te komen van de Soenieten.
  Ben weer wat te snel.

 • Gerard

  Obama zal vandaag hard gemaakt hebben bij die Netanyaho dat de oorlog pas kan beginnen NA zijn herverkiezing (6 november).
  Vandaag nog ergens gelezen dat Israel in een onmogelijke positie zit op dit moment. In Syrie wordt Assad min of meer gesteund door Israel. Assad behoort tot een minderheid half christen/joods, die het islamitisch extremisme goed in de tang wist te houden tot nu toe. Uiteindelijk zal hij de strijd verliezen. Aan de andere kant van Israel, Egypte, gebeurt hetzelfde. Dan hebben we Iran nog die uiteindelijk via een aanstaande burgeroorlog ook in handen komt van de Soenieten. Als je de kaart van het midden oosten er even bijpakt, dan zie je dat Israel er midden in zit. En Iran wacht intussen de knal rustig af!
  Het worden spannende tijden na 6 november.
  Als de VS samen met Israel de hele regio de oorlog insleurt, dan gaat de VS dat echt niet meer redden met de huidige economie en schuldenlast. Intussen neemt de schuld aldaar alleen maar toe en de functie van de USD als wereldmunt neemt per dag steeds verder af.
  Rond die tijd (6 november) zal in Europa de pleuris ook al langzaam aan het uitbreken zijn.

 • Gerard

  Rapport van Geert Wilders maakt gehakt van de Eurofielen vandaag !
  Vanaf de dag naukeurig dat de Euro werd ingevoerd, is de koopkracht van alle Euroburgers blijven dalen. Dat is 10 jaar onafgebroken. bovendien een inflatie van 100% in die tijd rotte Eurojaren.
  De overheid heeft dus de helft van ieders spaarcenten binnen “gegraaid” met die Euro! Dat is ook de reden dat Pechthold en Cohen zo dol verliefd zijn op die Euro’s.

  Na 10% (diefstal)-inflatie op benzine “alleen dit jaar al”, gaan ze ook de electro en gas met 9% verhogen.
  De Euro is nu al niet meer dan schijtpapier. En ze zullen niet rusten totdat er helemaal niets meer over is. Dat blijkt ook het doel te zijn, zo bleek vandaag van topeconomen zoals Mathijs Bouman. Volgens Bouman is het goed voor de ecomie indien wij allemaal onze koopkracht totaal verliezen. Hoe sneller de Euro waardeloos wordt, des te beter volgens hem. Daar moet je dus voor gestudeerd hebben!
  Lang leve het schijtpapier !

 • Gerard

  @temp242
  Slecht dagje voor grondstoffen.
  Dat heeft alles te maken met China. Daar gaan immers de meeste grondstoffen naar toe. Ook voor onze producten hier.
  Als in China een scheet dwars komt te liggen in de economie, dan sell-off grondstoffen.
  De economische groei werd bijgesteld door de plan-economen van 8% naar 7,5% !
  Van 8% naar 7,5%, minder dan een muggepisje! Bovendien, in Europa zouden we onze vingers erbij opeten voor 7,5% economische groei !!!
  Maar grondstoffen reageren nu eenmaal altijd heftig en zwaar overtrokken.
  Als beurzen 1% uitslaan, dan slaan grondstoffen 5% uit. Dat zie je natuurlijk ook in ziver en koper.
  Goud daarintegen deed helemaal niks. Amper -0,4%.

 • sticky fingers

  Ixquick gebruiken in plaats van google
  ’s werelds meest privacy-vriendelijke zoekmachine

 • sticky fingers

  bel maar piet

 • gordijnen

  @pietje

  Als ik het ben, dan aub bellen.

  Ik sta overal achter, wat ik hier schrijf, kan daar goed mee leven.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Spain’s sovereign thunderclap and the end of Merkel’s Europe

  The Spanish rebellion has begun, sooner and more dramatically than I expected. As many readers will already have seen, Premier Mariano Rajoy has refused point blank to comply with the austerity demands of the European Commission and the European Council (hijacked by Merkozy). Taking what he called a “sovereign decision”, he simply announced that he intends to ignore the EU deficit target of 4.4pc of GDP for this year, setting his own target of 5.8pc instead (down from 8.5pc in 2011).

  http://blogs.telegraph.co.uk/finance/ambroseevans-pritchard/100015432/spains-sovereign-thunderclap-and-the-end-of-merkels-europe/

  Aansluitend – vanmorgen op het nieuws: Spaanse Nederlanders beginnen in steeds grotere aantallen Spanje te verlaten. Teleurgesteld en een hoop dromen en geld minder keren ze terug naar Nederland.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  You’ve Felt It Your Entire Life

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t3j_lyTrtG0

  Denk en denk terug – eigenlijk wist je altijd al dat er iets niet klopte. Mooie video.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  NATO Invasion Of Syria Set For This Month?

  NATO member Turkey is arming Al-Qaeda and other terrorist groups as part of the international community’s efforts to help Syrian rebels overthrow President Bashar al-Assad, with a possible military invasion set for March, almost exactly a year after a virtually identical assault on Libya that was also achieved with the aid of Al-Qaeda terrorists.

  http://www.prisonplanet.com/nato-invasion-of-syria-set-for-this-month.html

  Syrie beschikt over geavanceerde biologische wapens en zal niet aarzelen ze ingeval van een dergelijke invasie in te zetten. Dat zijn wapens die langzaam maar zeker de hele wereld overgaan en waar eigenlijk geen verdediging tegen mogelijk is, behalve dan in aan afgesloten ruimte af te wachten tot ze uitgewoed – en ondertussen hopelijk niet gemuteerd – zijn.

 • temp242

  Klopt. Ik enkele dagen geleden twee adverteerders op amper drie bladzijden afstand!
  Tja. En iedereen er naar toe hollen, IK wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiil die eurooooooooooooooooooooos
  Dan kan ik eindelijk de laatste nieuwe I-PAD kooooooooooooooooooopen.
  Slaap verder.

 • Snel

  Zag vandaag in een regionaal krantje een advertentie die ging als volgt:

  IK WIL UW GOUD en ZILVER

  Ik heb ze eigenlijk alleen nog maar gezien,dat ze alleen maar goud willen.
  Bied toch perspectief….

 • Andreas

  Nee temp.
  Je hebt beroerde dagen en rampdagen. En dit is er dan weer 1.

 • temp242

  Beste Snel, behalve Dexia excuseer Bel-infuus 3.70% in de plus, niet slecht voor een bank die voor de derde keer failliet is.

 • temp242
 • Snel
 • Snel

  @temp242

  Ik heb er niet heel veel verstand van, maar vandaag ging alles naar benee.
  Dus het zal dan niet erg logisch zijn als zilver als enige omhoog ging. :)

 • temp242

  Pietje, heeft een mens, voor zover het nog een mens is nog enige vorm van privacy anno 2012. De supermarkt weet méér over mezelf dan ik zelf. Lig daar überhaupt niet wakker van. Waar ik wél wakker van lig is dat wanneer de 99,99% van de massa die nu nog slaapt straks hard wakker gaat worden.

 • Andreas

  Pietje
  Als het mij betreft, bellen en zo snel mogelijk.

 • Andreas

  Nee, beste temp
  Die zijn van plastic met versteviging. Dan waait je wortel zelfs niet om bij een tyfoon.

 • pietje

  @WijRos
  De Moderator (Rolf in dit geval) ziet het IP-aders van een gebruiker zodra deze een berichtje geplaatst heeft op dit forum.
  In de administratiepaneel kun je verdere stappen ondernemen met een IP-adres, je ontdekt ook hoeveel ip-adressen de gebruiker werkelijk heeft, en het aantal e-mailadressen.
  Als je nog verder gaat weet je in eens heel veel van iemand.

  Maar het kan ook anders zo heeft iemand die hier vaak berichten plaatst een spoor van privé gegevens achter gelaten op het web zonder dat hij /zij dit weet.
  Deze persoon niet bij naam te noemen zal stijl achter over slaan als hij /zij dit weet wat ik weet van hem of haar weet.
  Nu zit ik wel met een dilemma of ik hem of haar hier van op de hoogte moet brengen.
  Graag jullie mening reageert deze persoon dan zal ik telefonisch contact met hem /haar opnemen.
  Mvg Pietje

 • temp242

  OK, we hadden vandaag dus die vrij scherpe daling…
  Iemand?…

 • temp242

  En
  dan
  NU
  terug
  naar
  het
  F
  O
  R
  U
  M
  !
  !
  !
  !
  !
  !
  !
  !
  !
  !
  !
  !
  !
  !
  !

 • temp242

  Vijf!!! condooms over elkaar??? Valt de wortel dan niet om?

 • Andreas

  Temp
  Geen mooier vermaak als leedvermaak. Maar ik heb al gehoord dat je of 5 condooms over elkaar moet trekken, of een duikpak aan moet doen voor bescherming.

 • temp242

  Over rot gesproken, om toch maar even bij het forum te blijven, rot hé die daling.
  Gerard help ons eens! Graag uw visie. Heeft het te maken met die 12 banken die met (te) veel tamtam Griekenland gaan ‘helpen’, heeft het te maken met de grondstoffenimplosie vanuit China, heeft het te maken met Blythe(dàt is pas een wijf!, ik heb ze graag wat dominant…).MVG.

 • temp242

  Kom je lekker terug met een rotte wortel.

 • Andreas

  Gerard
  Jij snapt het helemaal, maar niet verder vertellen. Straks zit de halve TSM club er. :)

 • pietje

  Deze grafiek is echt de moeten waard op te bekijken laat het verloop van diversen grondstoffen zien ten opzichten van elkaar.
  Uiteraard staan zilver en goud hier ook in.
  http://www.behr.nl/koersen/getCombiGrafiek/wrld.grondstoffen
  Wat je hier ook op ziet is dat olie, koper, zilver en goud totaal geen verband vertonnen bij stijgen en dalen.

 • Gerard

  @Andreas
  Wat een mazzel om in de Filipijnen te gaan wonen! In Manilla barst het van de mooie wijven! En bijna voor niks ook nog.

 • Snel

  @WijRos
  Beste WijRos, Roundup werkt ALTIJD via contact. Bij een hogere rv zal het middel zijn werk beter doen, in combinatie met een niet al te lage temperatuur.
  Anders, je kan met de ideale weersomstandigheden met een lagere dosering toe. MVG

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Pars

  Zolang je brieven kan blijven versturen met alleen een ééntje erop zou ik zeggen kopen zoveel je kan.
  Echter zal men in de toekomst best per brief minimaal 2 ééntjes geplakt zien worden, tja dan ben je weer terug bij af.

  Daarnaast kunnen ze de prijs van dat ééntje natuurlijk makkelijk steeds een beetje ophogen zonder dat iemand het in de gaten krijgt. Staat nu niet meer open en bloot op die brief vermeld ;)

 • Pars

  Mooi lijstje Boefke, en wat te denken van een NL-postzegel waarop nog enkel “1” staat? Voorbode…

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Frits

  Volgens mij meet shadowstats de kosten van de eerste levensbehoefte. De CPI meet meer de kosten om een bepaalde levens-standaard te kunnen behouden. Het mandje van de CPI verandert voortdurend.

  Persoonlijk vind ik het vreemd en neigen naar scorebord journalistiek. Maar wie ben ik, de massa verdiept zich toch nergens in en slikt alles voor zoete koek. Maar ja, met de onderstaande gegevens, maak je mij niet wijs dat de inflatie altijd rond de 2% zit.

  https://twitter.com/#!/BoefkeNL/status/175302253564006400

 • high five

  dr Jerome Corsi over Iran, obama’s geboortecertificaat, andrew breitbart, economie etc.
  Obama’s Ineligibility Shocker, His Enemies Hit List & More with Dr. Jerome Corsi 1/3
  http://www.youtube.com/watch?v=goWgPA1vHVo&feature=player_embedded

 • WijRos

  @Snel
  Beste Snel,
  Round-up werkt alleen bij contact onder bepaalde vocht-omstandigheden.
  Zoals ik gisteren al melde het onderzoek is helemaal niet helder of het van de soja of van de Round-up komt. Er is namelijk veel meer onderzoek gedaan naar de effecten van Round-up dan naar de effecten van veelvuldig soja gebruik.
  Ik ben persoonlijk tegen het gebruik van Roundup omdat het veel bomen vernietigt. Zelfs zeer kleine doseringen kunnen al een groot effect hebben op de welstand van boomsoorten die in soja gebieden tussen de stroken met gewassen groeien. Je hoort hier niemand over omdat velen die roepen in Nederland geen idee hebben waar het over gaat.

 • greetjes

  Ik hoorde op Radio 1 rond half zes op weg naar huis een verslag van de rechtzaak die een parlmentair gelegenheidsgerechtshof in IJsland heeft aangespannen tegen de toenmalige president van het land. Hij kan tot 2 jaar gevangenisstraf krijgen omdat hij toen niet adequaat gehandeld zou hebben. Vandaag mocht de voormalige president zich verweren. Dat verweer bestond uit zijn verdediging dat hij niets had gedaan om de banken te redden omdat hij niet wilde dat de overheid die foute banken zóu redden. Inmiddels een paar jaar later is de IJslandse economie juist daardoor weer goed aan het draaien. De burgers hebben maar kortstondig onder de recessie te lijden gehad. Hij had eraan toegevoegd: kijk maar hoe het de Europese landen nu vergaat, nu de overheden de banken wél proberen te redden. Hun hele economie loopt in het slop.

  De reporters van Radio 1 gingen alleen maar in op de vorm van de rechtspraak en de procedure, die een eeuw geleden bij wet was geregeld maar nooit eerder gebruik van gemaakt, blablabla. MAAR ZE GINGEN GVD NIET IN OP DE INHOUD VAN ZIJN VERDEDIGING!

  Sorry, hoor, maar ik kan hier soms toch zo verschrikkelijk kwáád van worden!

 • Frits

  Horen die groene en blauwe lijn niet aan het begin te overlappen? Shadowstats schijnt inflatie te berekenen via de methode die tijdens de Grote Depressie gebruikt werd, dus je zou verwachten dat die waarden in de grafiek overeenkomen.

 • temp242

  Zilver op naar de 25!
  Daarna kan men er een nul naast schrijven.

 • Z. Nelis

  @WijRos
  En reken maar dat de staat ook meer dan geinterreseerd meeleest op dit forum.
  Dat is tenminste mijn indruk…

 • Snel

  @shamrock

  Wat ik weet van Roundup, is dat het een contact herbicide is.
  Als er volgens jou 5 jaar geen onkruid meer groeit, zou het een bodem herbicide moeten zijn. Dit is Roundup nooit geweest.

 • temp242
 • WijRos

  @pietje
  Beste Piet, dat is ook de reden dat ik mij niet als klant bij Rolf of een soortgelijke leverancier wil laten inschrijven. Eén hacker en al onze gegevens liggen op straat. Ik vraag mij trouwens nog steeds af of het wat uitmaakt of de belastingdienst onze gegevens krijgt of de Russiche maffia, het eindresultaat: bij de belastingdienst is heel zeker bij de Maffia heb je slechts een kans dat ze je beroven.
  De staat weet inmiddels zoveel van ons en je moet maar vertrouwen dat dit ook niet verkocht wordt aan de meest biedende. Als je ziet hoe vaak de overheid liegt over allerlei zaken dan kun je toch niet verwachten dat onze gegevens bij hen veilig zijn?

 • Andreas

  Shamrock
  Dan mag je wel oppassen ivm je wortel.

 • shamrock

  Men had het daarnet over roundup,maar de roundup van vroeger was goed genoeg om een keer sproeien daarna 5 jaar geen onkruid meer.
  Maar die roundup van tegenwoordig daar maakt mijn vrouw de salade mee op smaak….

 • temp242

  Ook moet je oppassen met die gladde aalen, die mooipraters mooi in het pak en das, prototype ideale schoonzoon, dit type komt vaak voor bij banksters en policorruptici.Die naaien je je waar je bij staat.

 • pietje

  De tijd dat het internet werd gebruikt voor alleen zakelijke en hoogstnoodzakelijke communicatie ligt ver achter ons. Het internet is niet langer een zakelijke, informatieve bron, maar een grote internationale speeltuin waar jong en oud zich verenigt in chatrooms, op forums en websites. Verscholen achter hun anonimiteit, lijken sommige internetgebruikers geen grenzen te kennen

  Ook hier op dit blog waar veel mensen fysiek zilver en goud bezitten en ook de nodige privé verhalen met elkaar delen.

  Hier voor wil ik jullie allen waarschuwen je weet niet met wie je temaken heb en hoe betrouwbaar de genen is aan de andere kant van de PC.

  Zo moeilijk is het niet om op een naam een adres te vinden soms heb je al genoeg aan alleen een voornaam daarom raad ik ieder hier aan wees voorzichtig.

  Er zijn Oost-Europese bendes die het internet afstruinen op zoek naar slachtoffers.
  Vooral sites over zieraden, goud, zilver en antiek hebben hun aandacht.

 • Andreas

  Wijros
  Ja, maar. Ja, maar. Deze kunst ziet er zo lief uit.

 • WijRos

  @Andreas

  Beste Andreas,
  Kunst en cultuur hebben het millennia zonder subsidie gedaan dus het lijkt mij het beste dat we die weg maar weer inslaan.

 • temp242

  Andreas, dat zegt me iets, ik ga straks eens op exploratie. Allez vooruit het gaat nog een ‘gezellige’ avond z o n d e r lichtbak worden.
  Smakelijk eten aan iedereen.

 • Andreas

  Temp
  Als je ,angeles city, googled en dan gaat naar afbeeldingen. Dan zie je heel veel kunst en cultuur van de Filipijnen. Daar zou wat meer subsidie heen moeten :)

 • temp242

  Beste Pietje, zeg dank u wel voor deze link, ik had indertijd deze gemist. Ga hem vanavond bekijken.Groeten.

 • WijRos

  Ik las net dat de WW pot leeg is. Er wordt nu gezegd dat dit komt omdat de werknemers sinds een aantal jaren geen premie meer afdragen, hierdoor wilde Balkenellende meer stemmen verwerven, de werkgevers betalen natuurlijk nog wel, hier zijn weinig stemmen te halen.
  Er zal nu wel bedacht worden dat de belastingen omhoog moeten om dit gat weer te dichten. Minder uitgeven aan ontwikkelingshulp en allerlei andere flauwekul is nog steeds onbespreekbaar in Sint Nikolaasland.

 • pietje

  Vroeger probeerden producenten van goederen kwaliteitsvolle producten af te leveren, liefst met een lange levensduur. Zo had de consument het graag.

  Maar voor de industrie was het een vloek, want producten die niet verslijten moeten ook niet vervangen worden en dus valt er geen geld aan te verdienen. Ingenieurs kregen de opdracht producten te ontwikkelen die na een bepaalde tijd kapot zouden gaan zodat de consument ze wel moest vervangen. De oorspronkelijke bedoeling was om op die manier de economie na de tweede wereldoorlog een duw in de rug te geven, maar vandaag is het een platte truc geworden om ons als consument alsmaar meer te laten consumeren.

  Belgische publieke omroep heeft hier een mooie documentaire over gemaakt.
  De Slijtageslag. Een must voor iedereen die duurzaamheid belangrijk http://vimeo.com/32977078

  Van avond weer tegen licht

 • temp242

  The Fall, Beste Andreas, OP MUZIEK OP BEELD MET TEKST:

  A L S T U B L I E F (aangeboden door het huis):

  http://youtu.be/wS4ZG_wqn_s

  MVG.

 • Andreas

  Wanhoop niet. Als de nood het hoogst is, is de val nabij. :)

 • Snel

  Langer als dat je denkt.
  De hoeveelheid geld is daar nl veel royaler. Hier gaan wij het voorlopig niet van winnen.

 • temp242

  Dàt zou wel eens de reden kunnen zijn:
  http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_europa/Twaalf_banken_doen_mee_aan_Griekse_ruil.9166323-3140.art

  Alsof ze zomaar de keuze zouden hebben, die arrogantie…

 • temp242

  Oei jee Oei jee, het is weer 15u00 gepasseerd…
  Langs de andere kant, aan de daling kan je weer zien HOE groot de WANHOOP is…
  Hoe lang kunnen ze het Luchtcircus nog aan de praat houden?

 • Gerard

  @WijRos
  Dat is een feit.
  Maar niet alleen banken. Hetzelfde spelletje creatief boekhouding wordt ook door lagere overheden toegepast. Provincies en gemeenten hebben veel bouwgrond in de boeken staan tegen prijzen van 2007. Er is door gemeenten ook een voorschot genomen op deze prijzen.
  Als gemeenten straks onvermijdelijk geld nodig hebben en grond moeten verkopen, krijg je ook hier een drama te zien.
  Maar voor banken pakt dit pas goed uit indien er meer hypotheek-achterstand ontstaat. Dan gaan we meer huisuitzettingen krijgen en gedwongen verkopen. Dan komt de echte waarde pas boven. Vandaar dat banken nu heel veel pappen en nat houden.

 • WijRos

  @fred
  Beste Fred, ik hoop dat de manipulatoren nog weer eens goed toeslaan.

 • Gerard

  Marc Faber.
  Hij is pesimistisch over de groei China. Voorziet een forse terugval daar. Hiermee ook pesimistisch over grondstoffen, behalve goud.
  Hij is overtuigd van confiscatie goud !!

  Luistert en huivert zelf:
  http://beurz.com/marc-faber-when-the-government-will-take-your-gold/?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=4maart2012

 • WijRos

  @gordijnen
  Beste Gordijnen, zo was het eens en men probeert het publiek middels Basel III wijs te maken dat het ook nog zo is. In werkelijkheid gaat elke Euro of gulden die u er heen brengt direct in het enorme schuldengat die elke bank tegenwoordig heeft en is er dus echt – xx% dekking.
  De zogenaamde winst cijfers zijn puur kunstmatig omdat verliezen op uitstaan kapitaal pas verrekend hoeven worden als ze actueel worden. Zolang een huis, land, bouwterrein, industrieterrein, woningbouw project etc. maar niet verkocht wordt blijft hij in de boeken voor het hoogste bedrag dat men er ooit dacht voor te krijgen. Het gekke is dat op een huis behoort afgeschreven te worden, hij wordt immers minder waard en zal ooit vervangen moeten worden, wie doet dat? Als een taxeteur ooit heeft beweert dat uw huis 1.000.000 waard was dan bent u rijk, dat de markt er slechts 100.000 voor over heeft, hoeft u tegenwoordig niet in uw boeken te verwerken als u bank bent. Daarom is het financiële probleem in Nederland ook veel groter dan in de PIIGSB landen.
  De enige bank in de wereld die nu nog redelijk solvabel is, is de HSBC voor zover ik weet

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @fred
  Een ietwat zwakke week zou heel normaal zijn.
  Veel potentiele klanten hebben vorige week in de dip gekocht.

 • fred

  Ondertussen heeft zilver de 34 weer aangetikt, en is goud door de 1700 dollar gebroken. Ik ben heel benieuwd wat deze week gaat brengen.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien
 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  “En dit is nu net waarom er weer een goudstandaard zou moeten worden ingevoerd; zonder gouddekking gaat het letterlijk bergafwaarts met de koopkracht.”

  Ik denk dat hier twee zaken door elkaar gehaald worden. Koopkracht behoud is alleen op de lange termijn zinvol (voorbehoud hyperinflatie). Daar is geen goudstandaard voor nodig.
  Of anders gezegd: koopkracht behoud bestaat al, voor iedereen die dat wil.

  Waarom zou geld koopkrachtbehoud moeten realiseren? Dat lijkt me onlogisch. Immers alles wat je produceerd is ook niet eeuwig. Alles wat we produceren is aan verval en rot onderhevig, waarom zou dan een overschot aan productie (i.e. dat wat we sparen) wel tot in eeuwigheid goed moeten blijven?
  Anders gezegd: Als we dat proberen te forceren werken we TEGEN de natuurlijke trend. Dat houden we nooit lang vol.

  Je komt dit thema wel vaker tegen, maar imo is dat het verwarren van een transactie medium met een spaar medium.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Ik luister regelmatig naar de FSN. Afgelopen WE hadden ze natuurlijk een bijdrage over de PMs.
  Een niet reprensentatieve steekproef liet zien dat gedurende de mini crash van afgelopen week de dealers “overspoeld” werden met orders voor fysieke PMs.

  http://www.financialsense.com/financial-sense-newshour/big-picture/2012/03/03/03/k-derbes-d-morgan-j-doody/precious-metals-special-report

  PS: De FSN was de belangrijkste factor (in 2001!!) voor mij om in de PMs te stappen.

 • gordijnen

  @WijRos

  Ik dacht dat bij een hypotheek van € 400.000,-, minimaal 3% tot 6% spaarinleg nodig was om deze hypotheek te verstrekken. Ik begrijp wel het antwoord van helemaal niks, omdat sommige banken al een negatief banksaldo hebben. Dank je voor het antwoord.

 • Gerard

  @high five
  Klopt als een bus. Ik vraag mij af wanneer de gewone burger dit eens door begint te krijgen!
  Die inflatie-manipulate (zo zal ik maar noemen), is gebasseerd op het korte termijn geheugen van de mens. Veel mensen letten helemaal niet op prijzen van verleden jaar en nu.
  We weten dat OOK vakbonden in het vuile spel meevaren! Deze spreken uitsluitend over de CBS cijfers, en geen vakbondslid die daar iets over zegt.

 • Gerard

  Wat een spreker is die man!
  Per Schiff over de FED.
  Zeker een mooie uitleg voor degenen die nog niet snappen waarom de economie maar niet op gang komt!

  http://www.slimbeleggen.net/blog/2012/03/02/slim-beleggen-weekend-tv-goud-sell-off/

 • Gerard

  @De Heraut
  Ik heb dochters! Ik ben dus zwaar in de minderheid. Dochters en vrouw kakelen de hele dag door. Ze houden mij de hele dag bezig. Gezellig dat wel, maar echt rust heb ik wel als ze naar bed zijn!

 • Gerard

  Tenslotte wil ik er nog even op wijzen dat Marc Faber het in zijn boek ook altijd heeft over de 10 jaren termijn. Mag dus duidelijk zijn dat Faber OOK de kompas van de K-cyclus hanteert!

  Overigens een heel goed stuk van zilverpaul deze keer! Klopt precies!
  Ik wil je er even aan herrineren dat Mike Maloney ergens een hele aparte website hieraan heeft besteed, samengevat in meerdere filmpjes. Ooit heb ik die link hier geplaatst, maar weet hem niet meer. Maar hierin bescheef hij de koopkracht van de 50er jaren met de 60er, 70er enzovoorts, tot heden.

 • De Heraut

  @Gerard

  Heb je ook een kleine, of vind je het ’s nachts gewoon rustiger werken? :D

  Dank voor alle bijdragen!

 • De Heraut

  en een laatste aanvulling, vooral ook interessant de verschillen tussen de officiële beantwoording vanuit de overheid en de feiten.

  http://www.nvkp.nl/nederlandse-vereniging-kritisch-prikken/faq-veel-gestelde-vragen/

 • Gerard

  @TheDude
  Hoe lang een fase van K-cyclus duurt?
  Elke fase duurt 20 jaar.
  Ten eerste moet je begrijpen dat de lengte afhankelijk is van het menselijk leven. Vandaar dat eerdere K-cicli korter waren. Dat heeft te maken met generaties die elkaar opvolgen. M.a.w. de mensen die het schuldendrama in de 30er en 40er jaren meemaakten, die zijn als de dood om schulden te maken. Dit duurt tot in de 50er en 60er jaren. Van 1949 tot 1969 om precies te zijn. Je ziet, het is dan ook niet helemaal toevallig dat men in 1971 de goudstandaard los liet. De Kondratieff-cyclus is het kompas van de bankiers !

  Ten tweede moet je begrijpen dat de K-cyclus altijd in 2 fasen gaat. De eerste helft een rustige aanloop waarin niemand iets in de gaten heeft (2000 – 2010). Dan de heftige helft. Dat zagen we o.a. in de herfst.: 1980 – 1990 stegen de huizenprijzen en de schulden zeker maar langzaam. In de 2e helft stegen de schulden en huizenprijzen hard (1190 – 2000).
  Zo ook zagen we goud rustig stijgen van 2000 tot 2009. Vanaf 2009 (de 2e helft) gaat het hard. Ook dit zal 10 jaar aanhouden.

  Deze 2 punten zijn de basis. Dit moet je goed begrijpen. Pas dan kun je zelf de verdere verloop enigsinds voorspellen.

  Je zou dus zeggen, de 2e helft winter loopt van 2009 tot 2019 a 2020.
  Maar er klopt iets niet. Vanaf hier wordt het erg vaag en ingewikkeld. Volgens enkele kenners werd van 2000 tot 2009 alles doorgeschoven naar de toekomst. Dus 1929 (vorige start winter) moet NIET vergeleken worden met 2000, maar met 2009. Dat komt dat de schuldenafbouw WEL in 1929 begon. Die begon NIET in 2000. Die begon in 2009. En eigenlijk nog niet helemaal. Dit komt ook mede daardat we in 1929 nog de goudstandaard kenden, en in 2000 niet. Maar dit terzijde. Feit is dat het “kicking de can on de road” wel vertraging opleverde. M.a.w. uitstel, geen afstel. Het zou dus goed kunnen dat het einde winter (vergelijkbaar met 1949) niet in 2020 plaats vind, maar 20 jaar NA 2009. Volgens deze kenners kun je dus 1929 vergelijken met 2008, en NIET 2000. De inleiding verzorgde in beide gevallen de dramatische en vergelijkbare beurscrashes.
  Als dit zo is, dan ligt het einde op 2028.

  Maar hier spreken we over het einde. De vorige schulden-oorlog duurde ongeveer 10 jaar. Ik dacht dat in 1936 het failliete Japan toen China binnenviel. En in 1938 viel Duitsland Oostenrijk en Tsechie binnen. Hiermee vergelijken krijg je een beeld van de eventuele tijdsduur.
  Ik ben ervan overtuigd dat we rond 2014 a 2015 de oorlogen of burgeroorlogen, of in ieder geval de drama’s rond de faillisementen, daadwerkelijk zullen zien.
  Ook volgens Jim Rogers: Ik citeer: “2012 zien we niets, 2013 worden de drama’s onhoudbaar, 2014 barst de bom”. Daar ben ik het zeker mee eens. Het opruimen van de puinhopen zal dan ergens tussen 2020 en 2028 liggen.

 • high five

  ‘Niet al het onkruid is gevoelig voor roundup :)’
  Dat ‘onkruid’ dat Monsanto produceert gaat niet dood van de roundup, maar neemt -een deel- wel op in de plant. Bij de mens levert dat orgaanuitval en onvruchtbaarheid (bij de man) op.
  http://theramblingsofateenagegirl.wordpress.com/2011/12/06/monsantos-modified-corn-connected-to-organ-failure/

 • high five

  Toyota prius rijdt helemaal ok.

 • high five

  Douwe Egberts koffie excellent kost nu €3.20 per pak in de supermarkt i.p.v. 2,89 zoals vorig jaar. Het resultaat is dat ik meer thee ga drinken. Vandaar dat het CBS dit jaar met een inflatie cijfer van -10% zal komen oftewel een deflatie van 10% (substitutie). Nou dat is niet geloofwaardig zeggen ze dan bij de CBS ….laten we de inflatie laten uitkomen op 0.75%, dan hoeft niemand loon opslag te krijgen en kan de centrale bank zijn rente laag houden, iedereen is blij.

 • Theo

  Dat het goede auto,s zijn weet ik daar om heb ik hem ook gekocht.
  Het automaat rijden trek me heel erg vandaar de prius
  En deze kan ook nog omgebouwd worden tot een plugin.
  gr.

 • greetjes

  Dick!!

 • greetjes
 • temp242

  Beste Theo, Suzuki zijn best héél goede wagens hoor.
  Beter dan een Mercedes van tegenwoordig.

 • greetjes

  @Andreas

  niet speciaal de jouwe, maar mij ook hoor ;-)

 • greetjes

  @Nico

  Maar wel bewust en dan gewoon feestvieren en lief zijn voor elkaar. De aarde kan echt wel zonder ons ;-)

 • Theo

  Silverpaul@

  Bovendien is de kwaliteit van aangekochte producten in de loop van jaren steeds minder geworden, om de prijs maar zo laag mogelijk te houden.

  Daar ben ik het dan niet hellemaal mee eens.
  Auto,s b.v. die van 25 jaar terug roesten al op de folder.
  Bij 100.000 km was de motor wel een olie slurper geworden.
  Wat nog meer vervangen moest worden waren de dynamo startmotor ed.

  Zelf ben ik nu aan het sparen voor een tweedehands Toyota Prius alleen lukt dat niet zo goed.
  De reden is ik koop er iederkeer weer zilver voor. ;)
  En zeg dan hoe langer we in die 13 jaar oude Suzuki SWIFT blijven rijden hoe goedkoper die priusen worden en het zilver stijgt lekker door.

  Gr.Theo

 • Andreas

  Temp
  Hahahaha, die heb je ook weer snel gevonden. :)

 • temp242

  Ze komen je toch overal tegen op het internet hé Beste Andreas:
  http://www.google.be/imgres?q=peniswortel&um=1&hl=nl&sa=N&rls=com.microsoft:nl:IE-Address&biw=1600&bih=721&tbm=isch&tbnid=FhbTXPYY1ALmUM:&imgrefurl=http://clubbing.kapanlagi.com/threads/79408-Sifat-Pria-Dari-Bentuk-Penisnya…!!!&docid=ACzPUKTCFGh-1M&imgurl=http://sidesalad.net/archives/MitchCarrotPenis7.jpg&w=328&h=349&ei=5-ZTT8uKA5CbOoyQra8K&zoom=1&iact=hc&vpx=190&vpy=391&dur=3460&hovh=232&hovw=218&tx=137&ty=256&sig=110871800564499009231&page=2&tbnh=160&tbnw=162&start=20&ndsp=29&ved=1t:429,r:22,s:20
  Groeten.

 • Andreas

  Snel
  Ik lees net dat round-up alles met wortel en tak uitroeit. En m’n wortel is mij toch wel lief. :)

 • Snel

  @Andreas

  Niet al het onkruid is gevoelig voor roundup :)

 • Nico

  The dude
  ik ben het met Gerard wel eens, zeker tot 2020 mogelijk zelfs langer als we dan tenminste nog niet verdampt zijn net als de dollar en andere valuta.

 • TheDude

  wie –> die

 • TheDude

  Toch nog een vraagje over die Kondratieff winter; waar denken jullie dat deze startte en eindigde? Ik heb een boel gelezen van mensen die gokken dat het hele gedoe (wie winter) zo rond 2016 klaar moet zijn. Lijkt mij eigenlijk een beetje optimistisch al hoop ik daar natuurlijk wel op. Hier heb ik (Gerard?) al eens over 2020 gehoord, maar ben benieuwd wat de rest denkt. Niemand heeft natuurlijk een glazen bol, maar ik ben gewoon beineuwd. My guess: 2018-2018 (lekker in het midden :p )

 • Nico

  Adreas
  ha ha ja het leven kan soms eenvoudig zijn, ligt ook eigenlijk voor de hand roundup roeit uit met wortel en tak.

 • Nico

  Nog een mooi artikel over de cyclus bewegingen

  Kondratieff IV:

  De winter van Kondratieff IV startte per 2000. Het sleutelwoord voor de afsluiting van Kondratieff IV is: insolventie … van banken en daarop volgend overheden noopt ons tot herzienning van ons geldstelsel, omdat fiducie een illusie zal blijken te zijn.

  Wij laten ons leiden door de beweging van de cycli en beschouwen deze als autonoom. Onze aanname is dat fasen van opbouw, groei, bloei en afbraak een deterministisch proces zijn. Ons economisch handelen versterkt of verzwakt dit proces slechts.

  De geschiedenis herhaalt zich…… echter steeds in een andere vorm en dimensie !

  http://www.beurscyclus.nl/kondratieff4.html

 • Andreas

  Nico
  Heb ik verdomme voor Jan met de korte achternaam een pijnlijke steralisatie gehad. Wat soja was genoeg geweest. Ik heb ook altijd pech in mijn leven.

 • Nico

  Ook een oplossing: alles mag op, want we kunnen onszelf toch niet meer voortplanten. En de laatste doet het licht uit
  die weg is de mensheid al een tijd geleden ingeslagen, met de wereld zoals die er nu uitziet heeft de mens geen toekomst meer alles begint vast te lopen met name door de overbevolking kan de aarde kan ons niet meer ”dragen” en dan die atoombommen die de aarde wel 3x kunnen vernietigen bevalt me niet er hangt een enorm zwaard van damocles boven ons dat valt niet te ontkennen,dat is voor mij er de reden van dat ik geen kinderen in een dergelijke wereld wil zetten dat vind ikzelf niet meer verantwoord.

 • temp242

  ze=zich

 • temp242

  Ik ken een paar groene jongens die dachten dat ze in groene beleggingen zaten. Die schrokken ze letterlijk groen toen ze vernamen dat redelijk vol in Monsanto-aandelen zaten.Tja…en dan mag je niet (uit)lachen.

 • WijRos

  @Gordijnen
  re. Hoeveel eigen vermogen of spaarinleg heeft een bank nodig om een hypotheek van € 400.000 te mogen financieren volgens Basel III.

  Beste Gordijnen,

  Om uw vraag even helder te beantwoorden: niets, de huidige grote banken hebben niets nodig maar geven “hun geld” liever uit aan gegarandeerde staatsleningen ! Door al het gerommel met cijfers is helemaal niet meer duidelijk of een bank nog geld heeft om wat voor te lenen. Iedere staatsbank (bij ons Rabo, ING en de ABN Amro) krijgt gewoon waar hij om vraagt en kan onbeperkt geld maken.
  De Basel III is voor de buhne.
  Daarom is nu het wachten op het barsten van de bubble aller bubbles de staats obligatie markt. Als dat gebeurt is het over met alle pensioenen en andere luchtkastelen.

  Laten wij ons maar concentreren op tastbare niet papieren assets.

 • WijRos

  @greetjes
  re. “slechte zaadgroei”
  Beste Greet,

  Wat is hier nu het probleem? Er zijn al veel te veel mensen, met name Chinezen eten soja denken wij, in werkelijkheid zijn het die bleke vegetariërs, als deze iets minder nakomelingen produceren dat kan toch geen probleem zijn?
  Dank zei Monsanto hebben we minder mensen op deze wereld, leve Monsanto zou ik zeggen.
  Niemand hoeft soja producten te eten dus er is geen probleem.
  Zeer waarschijnlijk is niet eens goed onderzocht of het van Round-up komt of van de soja. We hebben meer van dit soort onderzoeken gezien de afgelopen jaren. We hebben hier ook al eens gediscussieerd over de kanker verwekkendheid van rood vlees waar men even niet meegenomen had dat men eigenlijk de kankerverwekkendheid van verbrand rood vlees aan het onderzoeken was.
  een ding is zeker, sojaproducten zijn niet gezond. Deze producten worden eigenlijk nog maar 50 jaren gegeten en er is veel te weinig over de invloed van soja bekend.
  Even voor de duidelijkheid, Chinezen hebben nooit ongefermenteerde soja geconsumeerd!!

 • greetjes

  Komt er dan geen end aan??

  Troika rechnet mit drittem Hilfspaket für Griechenland
  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,819087,00.html

  Het 2de deel is nog niet eens uitbetaald! Maffe wereld… ben benieuwd wat het rapport over de gulden teweeg gaat brengen.

 • greetjes

  And the first casualty of war is…truth: Syrië wordt vooral belaagd door infiltranten uit het Westen (lees CIA en Mossad). It’s Libya all over again….

  http://lizzie-phelan.blogspot.com/2012/03/part-1-addounia-tv-exposes-insurgents.html?m=1

 • greetjes
 • greetjes

  m de stemming nog wat te drukken (ik kan het niet laten) hier de resultaten van het sprayen van gewassen met die troep van Monsanto: bijverschijnsel is de slechte zaadgroei van… mannen

  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/monsantos-roundup-vernietigt-ook-mannelijke-vruchtbaarheid/?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+Wanttoknownl+%28WantToKnow.nl%29

  Ook een oplossing: alles mag op, want we kunnen onszelf toch niet meer voortplanten. En de laatste doet het licht uit…

 • greetjes

  Duidelijk Zilverpaul, en verdrietig resultaat ook

 • Jullie

  Mooi krachtig artikel Paul.