24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Deel 1 Willem Middelkoop en Madelon Vos

In de serie “Madelon Navigeert” gaat Madelon Vos met verschillende mensen in de auto op stap en heeft zij het over allerlei verschillende onderwerpen. In de eerste aflevering van het tweede seizoen heeft zij Willem Middelkoop te gast. Willem was in de eerste instantie als fotojournalist maar heeft daarna ook verschillende boeken geschreven, waaronder de Big Reset en de Tesla Revolutie. Volgens Madelon weet Willem als een van de eerste wat er gaande is op verschillende gebieden. De video bestaat uit twee delen. In deel 1 zullen Willem en Madelon het gaan hebben over The Big Reset en The Great Reset. Willem zal vertellen wat deze twee termen inhouden en wat het verschil is. 

Gedurende de video hangt er een ontspannen sfeer. De setting is ook in de auto van Madelon. Dit creëert een toegankelijk en informatief interview. Het interview begint met het bespreken met de situatie rondom de coronacrisis. Willem deelt zijn ervaringen en meningen. Vaccinatie, persvrijheid, burgerrechten, maar ook eerdere crisissen komen aan bod. 

Inflatie

Monetaire steun lijdt tot inflatie. Momenteel zijn alle prijzen stijgende, waaronder ook de prijs van aandelen, huizen en grondstoffen. Madelon vraagt hierbij ook of dit echt een verandering is vergeleken met 9 maanden geleden, toen zij Willem voor het laatst sprak. Willem zegt dat het voor hem geen verrassing is maar voor het grote publiek wel. Sinds de start van de coronacrisis wordt er breed onderkend dat het monetaire beleid leidt tot inflatie en geldontwaarding. 

Green bonds 

Willem noemt het de strijd voor de komende jaren: “all government can print and all government can’t print”. Zo genoemde hard assets, zoals goud, zijn dingen die de overheid niet kan printen. Aan deze duidelijke uitspraak voegt hij toe dat we zoveel mogelijk beleggers moeten overhalen om in zogenoemde green bonds te investeren. Dit is een vastrentend instrument om geld in te zamelen voor klimaat- en milieuprojecten. De klimaatcrisis is nodig om veel investeringen te doen om het klimaat te redden. Dit is echter ook om het financiële systeem te redden. Het huidige systeem begint namelijk vast te lopen en daarnaast vinden steeds meer investeerders obligaties niet meer interessant. Dat obligaties niet meer interessant zijn werd door Bill Gross benadrukt toen hij het “investment garbage” noemde. 

Met de green bonds gaat het niet meer alleen om het rendement maar ook voor een goede toekomst voor uw kinderen en kleinkinderen wat betreft het klimaat. Er komt een steeds hogere druk op institutionele beleggers, maar ook andere beleggers, om deze green bonds te kopen. Willem geeft hierbij het voorbeeld dat er in de oorlog ook een grote druk was om war bonds te kopen. 

Madelon zegt mooi “het stukje the great reset, waarin onderdrukking te zien is en de economische reset, waaronder the big reset en komen samen”. Hiermee sluit ze ook deel 1 af. Als cliffhanger geeft ze een idee waar deel 2 over zal gaan. Hier zullen zij praten over hoe het eruit zal gaan zien, welke scenario’s er zijn, maar ook hoe je hier het beste op kan inspelen wat betreft investeringsstrategie. 

Hieronder is deel 1 van Madelon Vos Navigeert met Willem Middelkoop te zien. Het is het zeker waard om de video te bekijken en alle informatie mee te krijgen die is gedeeld door Willem Middelkoop. 

Bekijk ook