24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Design van zilveren en gouden munten 2011 Perth Mint bekend

Perth Mint’s Bullion Coins 2011

2011 Perth Mint muntenOntvang bericht wanneer de munten leverbaar zijn

Het design van de nieuwe zilveren en gouden munten van de Perth Mint is inmiddels bekend gemaakt. Het assortiment munten bestaat bij de Perth Mint uit de Lunar, Kookaburra, Koala en Kangaroo munten. Elk jaar wordt het design van deze munten aangepast, waardoor de munten zeer populair zijn bij verzamelaars. Er zijn namelijk maar heel weinig andere zilveren en gouden beleggingsmunten waarbij het design jaarlijks wordt aangepast.

De Perth Mint uit Australië is wereldwijd bekend door de superieure kwaliteit van de munten, in combinatie met een zeer artistiek design dat elk jaar blijft verbazen. Zo worden er onder andere technieken gebruikt bij het slaan van de munt waarbij bepaalde delen van de munt glimmen en andere delen juist mat zijn afgewerkt, om zo een prachtig contrast te genereren.

Het complete assortiment munten voor 2011 bestaat uit twee verschillende gouden munten en drie zilveren munten. De gouden munten worden geslagen in de formaten van 1/20 troy ounce tot 10 kilo en de zilveren munten worden geslagen in formaten variërend van 1/2 troy ounce tot 10 kilo. De zilveren munten worden geslagen in een gehalte van tenminste 99,9% en de gouden munten bevatten 99,99% puur goud. Alle munten bezitten de status van wettig betaalmiddel en vallen onder de ‘Australian Currency Act 1965’ waarmee het gewicht en gehalte is gegarandeerd.

Zilver Kookaburra 2011

Kookaburra zilver munten

De zilveren Kookaburra munten worden geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram), 10 troy ounce (311,03 gram) en 1 kilo. Deze munten worden geslagen in .999 zilver en zijn vooral in Europa zeer populair omdat deze munten belastingtechnisch een voordeligere mogelijkheid bieden om in fysiek zilver te investeren dan zilver kilo baren. Daarnaast zijn deze munten erg geliefd om het prachtige, hoogwaardige design. De Kookaburra is uitgegroeid één van de staatssymbolen van Australië, maar desondanks was het oorspronkelijke plan deze munten te vervangen voor de Koala munten omdat Kookaburra vogels ook elders voorkomen en de Koala meer met Australië wordt geassocieerd. Verzamelaars van munten hebben hier echter een stokje voor gestoken omdat de munten zo populair zijn.

De munten van 1 troy ounce worden uitgegeven in een gelimiteerde oplage van 300.000 stuks. Op deze manier garandeert de Perth Mint dat er sprake is van verzamelwaarde, doordat er een beperkte hoeveelheid beschikbaar is. Meestal wordt deze limiet niet gehaald, maar dit jaar is het wel gebeurd waardoor de Perth Mint besloot weer de munten van voorgaande jaargangen te slaan omdat de limiet daarvan nog niet was bereikt.

Zilver Koala 2011

Koala zilver munten

De Koala zilveren munten zullen worden geslagen in vier verschillende formaten; 1/2 troy ounce, 1 troy ounce, 10 troy ounce en 1 kilo. Bij deze munten wordt er een limiet gesteld aan de oplage en de daadwerkelijke oplage zal aan het eind van 2011 bekend worden gemaakt. De Perth Mint zal na 2011 de munten niet meer slaan.

Op de achterzijde van alle munten is de gebruikelijke beeltenis van Queen Elizabeth II weergegeven.

Zodra deze munten in Nederland beschikbaar zijn kunt u op de hoogte worden gehouden door een e-mail te sturen. U ontvangt dan informatie over de beschikbaarheid, levertijd en prijzen. Wilt u hierover op de hoogte worden gehouden, stuur ons dan een bericht per email. U ontvangt van ons een reactie zodra meer informatie beschikbaar is. Waarschijnlijk zal dit medio oktober zijn. De kilo munten zilver en de gouden munten worden verhandeld als beleggingsmunt waarbij de waarde sterk gerelateerd zal zijn aan de zilverkoers en goudkoers.

Bekijk ook