24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Deze maand goud kopen?

Vorige maand, in juni, daalde de goudprijs van $1.916 naar $1.761. Momenteel staat goud nog steeds onder druk door de Amerikaanse centrale bank en de kans dat zij de rente onverwachts zouden kunnen verhogen.  

Normaal gesproken kopen particuliere investeerders goud als manier om zich tegen inflatie in te dekken. Momenteel komt er nog wat anders bij kijken, namelijk de focus op de dollar. De renteverhoging had een positieve invloed op de Amerikaanse dollar. Daarbij is de grootste drijfveer achter de daling in de goudprijs de appreciatie van de dollar. 

Economieën van over de hele wereld herstellen zich. Toch zijn er ook nog gevaren en veel onzekerheden. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe Britse variant van het coronavirus. Deze variant laat zien dat de strijd tegen het virus nog niet voorbij is. Mocht het weer slechter gaan, dan zal dat ook gezien worden in de goudprijs. Dit komt omdat veel particuliere investeerders zich op goud storten in tijden van onzekerheid. Goud kan dienen als een veilige haven en bescherming bieden. Hierbij komt gepaard dat de goudprijs dan ook weer zou kunnen gaan stijgen. Dit is een gevalletje vraag en aanbod. 

Afgelopen maand verzwakte goud een beetje. Het is echter zo dat deze verzwakking wellicht nog niet zijn einde heeft bereikt. Het belangrijkste weerstandsniveau ligt rond de $1.850. Wanneer de prijs hier overheen gaat, dan zou het een teken kunnen zijn om in goud te handelen. Voor de maand juli is er nog geen duidelijke trend. Wel is het duidelijk dat er meer vraag naar goud zou kunnen komen aan de hand van de stijgende inflatie. Ook de onzekerheid die de nieuwe variant van het coronavirus met zich meebrengt kan als een drijfveer dienen. Bij The Silver Mountain koopt u goud voor een goede prijs. Het goud is van uitstekende kwaliteit en kan u helpen zich te beschermen tegen mogelijke inflatie en onzekerheid. 

Bekijk ook