24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Duitsers verkiezen goud boven aandelen

Uit een onderzoek van het Duitse onderzoeksbureau Kanter Emnid blijkt dat Duitsers eerder goud zouden kopen dan aandelen. Dit onderzoek is vanuit de Deutsche Börse Commodities op gang gezet om te zien waar respondenten in zouden investeren. De stelling die werd gegeven was waar de respondent in zouden beleggen met een bedrag van €25.000. 

Zorgen over huidige situatie

Uit het onderzoek kwam naar voren dat menig Duitser zich enige zorgen maakt over de huidige situatie op de wereldwijde financiële markten, maar niet zo zeer over hun eigen vermogen. Toch is het percentage hiervan lager dan voordat het coronavirus een grip op de wereld kreeg

60% van de respondenten geeft aan de huidige situatie als onzeker te zien. Voor de coronapandemie was die 65%. Hieruit blijkt dat er nog steeds mensen zijn die zich zorgen maken over de mondiale situatie, maar dat dit aantal wel degelijk gedaald is. Enkel 18% van de respondenten geeft aan zich ook daadwerkelijk zorgen te maken over hun eigen vermogen. Uit de het onderzoek blijkt echter wel dat hoe hoger het netto gezinsinkomen, hoe lager de zorgen. 

Eerder investeren in goud dan aandelen

Toen respondenten de vraag kregen waar zij zouden investeren met €25.000 kwam daar een interessant antwoord uit. 29% gaf aan het bedrag in goud te investeren. Hierdoor eindigt goud als de op één na populairste activaklasse. Hetgeen wat boven goud eindigde is vastgoed. 45% van de respondenten zou hierin investeren. Aandelen (25%), fondsen (24%) en termijnrekeningen (23%) eindigden echter onder goud. Hieruit blijkt dat Duitsers eerder hun geld in goud zouden investeren. 

Financieel geschenk

Een ander deel van het onderzoek had een focus op financiële geschenken voor een volgende generatie. Dit houdt in dat een respondent ergens in zou investeren om zo een financiële buffer voor zijn/haar nakomelingen achter te laten. Uit het onderzoek blijkt dat goud, spaarrekeningen, maar ook aandelenfondsen en bouwcontracten hier nog steeds populair voor zijn. Cryptovaluta werd echter minder genoemd. Slechts 4% zou deze relatief nieuwe manier van investeren goed genoeg vertrouwen om geld voor de toekomst van een kind in te investeren. De rest ziet het als te onzeker en wilt het niet riskeren.

“Goud is niet alleen een onmisbaar element voor duurzame vermogensopbouw, het biedt ook de zekerheid die veel Duitse burgers willen in deze sociaal en financieel veeleisende tijden”, aldus Steffen Orben, algemeen directeur van Deutsche Börse Commodities.

Veilige haven

Inmiddels is goud al eeuwenlang waardevast. Wanneer er terug gekeken wordt naar de tijd van de Grieken bijvoorbeeld heeft goud al status en waarde uitgestraald. Het is een manier om uw geld te beschermen tegen onzekerheid en wordt daarom ook wel een veilige haven genoemd. Dit is waar Steffen Orben het ook over heeft. “Goud biedt zekerheid”. Dit geldt uiteraard niet alleen voor Duitsers. Wereldwijd wordt goed gezien als manier om onder andere inflatie tegen te gaan. 

Het goud dat bij The Silver Mountain verkocht wordt is van uitstekende waarde. Dit wordt bevestigd doormiddel van de verschillende keurmerken. Goud is te koop in de vorm van goudbaren en gouden munten. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft gewicht zodat er voor ieder wat wils is. 

Bekijk ook