24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Goud kopen

Goud is sinds mensenheugenis als betaalmiddel gebruikt en heeft altijd een bepaalde waarde behouden. Vandaar dat beleggers in roerige tijden vaak ook een deel van hun vermogen omzetten in fysiek goud om zo hun vermogen te beschermen tegen o.a. inflatie en om zo koopkracht te behouden.

Indien u wilt beleggen in fysiek goud zijn er diverse mogelijkheden.

The Silver Mountain biedt zowel goud baren als goud munten aan.
Al deze baren en munten zijn geslagen in een hoog gehalte, in vele gevallen gaat het om .999 puur goud.

Bij het kopen van goud wordt er in de eerste plaats gekeken naar de prijs per gram goud. Als u bijvoorbeeld een gouden Maple Leaf munt koopt van 1 troy ounce (31,103 gram) puur goud dan zal de prijs de belangrijkste criteria zijn. Als het om gouden munten gaat die niet in puur goud zijn geslagen, zoals de Krugerrand, dan is de waarde als volgt uit te rekenen: Gewicht in gram * gehalte * goudkoers per gram. Op deze manier valt de waarde van elke munt te berekenen. Veel munten zijn niet geslagen in .999 goud, omdat het goud een vrij zacht materiaal is. De meeste munten bevatten dan ook voor een deel koper, vandaar dat de kleur ook wat anders is dan munten als de Maple Leaf die in .9999 goud zijn geslagen.
Naast de prijs is bij het kopen van goud een belangrijke overweging hoe liquide de baar of munt is. Een grote baar van 1 kilo puur goud is waarschijnlijk een hele voordelige keus als je kijkt naar de prijs per gram .999 goud, maar het maakt het verhandelen in de toekomst wel een stuk lastiger. Ook voor als je goud aanhoud als reserve in crisistijden of bij een doemscenario als een oorlog ben je beter af met kleinere liquide gouden munten. Want als je dan met een kilo goud aan komt zetten, zul je toch een vorm van wisselgeld moeten accepteren…
Verzamelwaarde speelt is sommige gevallen een rol. Zo zijn diverse munten zeldzamer dan andere munten door beperkte oplages. De verzamelwaarde is echter heel subjectief en als je goud koopt is de verzamelwaarde meestal niet de belangrijkste motivator.

Meer informatie over het beleggen in goud is te vinden op ons blog.
Voor advies kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

http://www.goudmunten.nl/images/goudkrugerrandmunten.jpg