24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Zilver kopen

Zilver is een uniek metaal. Niet alleen beschikt zilver over monetaire waarde, ook wordt zilver steeds vaker in de industrie gebruikt. Het zilver dat in de industrie wordt gebruikt wordt voor een groot deel verbruikt en dit zilver kan niet worden teruggewonnen. Als gevolg treed er schaarste op en wordt het zilver steeds waardevoller.

Het kopen van zilver is – net als het kopen van goud – geschikt ter bescherming van uw kapitaal tegen onder andere inflatie. Bij het kopen van zilver zijn er een aantal verschillende mogelijkheden. Net als bij goud wordt in eerste instantie gekeken naar de prijs per gram en daarna speelt ook de liquiditeit een belangrijke rol. Een courante munt is interessanter dan een grote baar zilver.
In tegenstelling tot het goud wordt er bij het kopen van zilver BTW in rekening gebracht. Zilver baren worden gezien als industriële goederen en daardoor wordt er bij de aankoop van zilver baren 19% BTW in rekening gebracht. Dat is als particuliere belegger zeer ongunstig, aangezien je deze 19% niet meer terugziet. Je betaalt dus altijd al 19% teveel.

Bij het kopen van zilveren munten als de Maple Leaf, Silver Eagle en anderen ligt dit wat anders. Ook hier wordt BTW berekend, maar doordat deze munten een hogere marktwaarde hebben kunnen de munten makkelijk worden verkocht tegen een aanzienlijk hogere prijs per gram zilver dan de kilo baren.

The Silver Mountain biedt zowel zilver baren als zilver munten aan. Wij hanteren de laagste verkoopprijs van Nederland voor al onze zilveren munten.

https://www.thesilvermountain.nl/img/2009-perth-mint-zilver.jpg

Meer informatie over het beleggen in fysiek zilver vindt u via de volgende links: