Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Een gouden afdronk

29-07-2011 Zilverpaul

De recente opening van de Hong Kong Mercantile Exchange zal naar verwachting grote schokgolven teweeg brengen in het zo lang door de Londense en Amerikaanse bankiers overheerste landschap van goud en zilver. Eind juli zal begonnen worden met de uitgifte van 10 ounce mini-contracten in goud voor de eigen markt. Naar verwachting zal er druk gebruik gemaakt worden van deze mogelijkheid, ten eerste omdat de grootte van dit contract 1/10 is van een Comex contract voor goud en dit bedrag nog op te brengen is voor een gemiddelde investeerder, en ten tweede omdat de Chinese bevolking graag en veel goud en zilver koopt.

Het belang voor Westerse investeerders in edelmetalen is gelegen in het feit dat nu ook in het Oosten een officiële prijs voor goud en zilver zal worden vastgesteld, een gegeven dat de positie van de Comex en JPMorgan en kornuiten aanmerkelijk zal verzwakken.

Aangezien deze handel in Yuan plaats vindt, wordt wederom een nagel aan de doodskist van de dollar als wereldmunt geplaatst.

En de Comex heeft het toch al zwaar; naar verluidt heeft het 30 miljoen ounce zilver van het SLV fonds overgenomen omdat men in het nauw kwam vanwege de enorm grote shortpositie in zilver.

Dit heeft mijn inziens een tweetal consequenties, en wel voor de Comex als voor het SLV-fonds. Wat betreft de Comex is het weer een teken dat het systeem van de papieren manipulatie van zilver op het punt van springen staat omdat men zelf blijkbaar geen zilver meer had om de leveringen van zilver gestand te doen. Ik hecht dan ook zelf niet al te veel geloof meer in de officiële Comex cijfers wat betreft hun zilvervoorraad en de maandelijkse posities.

Voor het SLV fonds ( de zilvervariant van de ETF’s die o.a. als i-Shares op de markt worden gebracht) betekent dit dat als de papieren manipulatie in elkaar klapt de eigenaren van de i-Shares van een koude kermis thuis gaan komen: het zilver wat men dacht te hebben aangekocht bestaat niet, en hoogstens zal men via een cash-storting enigszins worden tegemoet gekomen.

Een interessant artikel verscheen onlangs met betrekking tot de Hong Kong Mercantile Exchange.

De familie Rothschild schijnt hier een dikke vinger in de pap te hebben. Deze familie wordt vaak neergezet als het ultieme kwaad. Het beeld in het artikel wordt geschetst van waarschijnlijk de meest invloedrijke familie achter de schermen van het wereldtoneel, die niet zozeer voortdurend zelf ingrijpt in allerlei zaken maar vooral de toestand op wereldniveau voortdurend in de gaten houdt en zulke posities inneemt dat men van welke ontwikkeling dan ook optimaal kan profiteren. Zo steunde men tot een aantal jaar geleden de Amerikaanse bankiers, en is men nu de Chinese kant aan het ondersteunen.

De beschrijving in het artikel deed mij denken aan de geschriften van Martin Armstrong, die ook uitgaat van allerlei natuurlijke golfbewegingen op het wereldtoneel, die met een vaste regelmaat komen en gaan. Volgens Armstrong komt dit door de natuur van de mens, met zijn angst, hebzucht (en ook liefde) die nooit verandert. Hoe dan ook, oordeel zelf:

Eigenlijk doen wij als kleine luiden op het wereldtoneel hetzelfde; we zien de Westerse economieën instorten, en proberen ons met dat inzicht en kennis via de aankoop van edelmetaal te wapenen. Kennis is macht, zo sprak Francis Bacon eeuwen terug, en gelijk heeft hij.

Ondertussen nadert het Amerikaanse toneelstuk zijn laatste akte. Dat de belangstelling hiervoor overweldigend is zegt al iets over de toestand van de economie op dit moment: sinds 1940 is het schuldenplafond al 75 keer verhoogd, en alleen al 9 keer onder Bush II. Nooit hoorde je hier iets over.

Het grote verschil is dat de economische situatie en de positie van de dollar als wereldmunt nu zo onder druk is komen te staan. En hoewel zo’n 75 % van alle financiële markthandelingen worden verricht door de grote partijen als centrale banken, grootbanken en duistere programma’s en dus maar 25 % overblijft voor de vrije handel, komt er een dag dat de de puist openklapt en de vrije marktwerking weer in ere wordt hersteld. Of dat komende dinsdag al het geval zal zijn? Ik betwijfel het. Ik gok zelf op een biljoentje schuldplafondverhoging ( mooi woord voor Scrabble). En misschien een of twee dagen edelmetalen onderdrukken, waarna de lang verwachte najaarsrally kan starten.

We gaan het zien.

Tot slot een opmerkelijk artikel hoe een bank zich voorbereid op de dingen die komen gaan.

 

Zilverpaul

www.Silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen

 

 • Maria

  USA zijn triple A status kwijt!!!
  Kan maandag nog een spannende dag worden!!

 • Dennis

  Ik ben bang dat er een te grote “hypefactor” in goud zit om het te kopen.
  http://onthypen.nl/goudkoorts-hype-of-slimme-aankoop/

 • Linus

  Beste Ethan,

  Je hebt op geen enkele manier aannemelijker gemaakt dat de these van ’s mans boek waar zou zijn, verder gaat het er niet om wie iets zegt (niemand is altijd rationeel en zelfs de grootste geesten maken fouten of hebben ideeën aangehangen die achteraf fout bleken te zijn), maar of wat hij of zij zegt ook effectief waar en dus bewijsbaar is. Dit is echt een steriele en zinloze discussie, ieder zijn mening maar ik begrijp niet hoe je zoiets kunt geloven. Trouwens bizar dat Achmed’s apocalyptische voorspellingen (die gouden berg was werkelijk hilarisch) negatieve opmerkingen krijgen (terecht in mijn ogen: dit is geen blog over religie) en verhaaltjes over goden, reuzen, genetische manipulatie en dies meer dan weer voor zoete koek geslikt worden: in mijn ogen is dat van hetzelfde laken een pak en heeft het dus evenveel werkelijkheidswaarde.

  Zoals al eerder aangestipt: ik lees ook graag fantasy à la Terry Pratchett, maar dat wil nog niet zeggen dat ik geloof dat er ergens een magische wereld bestaat die rondzweeft op de rug van een gigantische schildpad. Als je het terrein van de empirie verlaat dan volgen de meest fantastische beweringen die enkel subjectieve waarde hebben: Kant heeft niet voor niets metafysische uitspraken naar de prullenmand verwezen. Ik blijf erbij: als dat soort ideeën waar zouden zijn dan zouden ze testbaar zijn daarna en tot de wetenschappelijke kennis gerekend worden, maar ja: het is allemaal één grote, mondiale samenzwering zeker? Prachtige verklaring: zo kan elk buitennissig idee wel ‘bewezen’ worden. Doet mij denken aan o.a ‘the X-files’ waarin een schimmige overheidsdienst het bestaan en de landing van aliens voor iedereen geheim houdt. ‘I want to believe’ lijkt mij trouwens een mooi credo voor fans van dat soort lectuur.

 • http://www.zilver-inkoop.nl/ Zilver

  gordijnen :Alle beurzen dalen, dus edelmetalen mogen zeker niet achterblijven.
  Ben eigenlijk wel benieuwd wat er voor edelmetalen wordt betaaldaan de mijnbouwbedrijven. Blijven toch niet met hun armen over elkaarzitten, met dit soort prijzen? Of is de werkelijkheid anders?
  Edelmetalen moeten wel weer omhoog. Zoveel geld in de markt, moetergens naartoe. Volgens mij kan het nog wel eens erg snel omhoog gaan.

  00

  Ik meen dat het slecht $5 kost om 1 ounce zilver te minen, ik mag aannemen dat de miners een aardig eind richting de spot betaald krijgen.
  Zou me ook niets vebazen als er in de buurt van zo’n mijn zilver te koop is ver onder de spot rechtstreeks uit de mijn zoals bij ons van de boer die verse eieren verkoopt.

 • gordijnen

  Denk dat o.a. Gerard gelijk krijgt, dat de euro nog wel eerder kan vallen dan de dollar.

 • gordijnen

  Alle beurzen dalen, dus edelmetalen mogen zeker niet achterblijven.

  Ben eigenlijk wel benieuwd wat er voor edelmetalen wordt betaald
  aan de mijnbouwbedrijven. Blijven toch niet met hun armen over elkaar
  zitten, met dit soort prijzen? Of is de werkelijkheid anders?

  Edelmetalen moeten wel weer omhoog. Zoveel geld in de markt, moet
  ergens naartoe. Volgens mij kan het nog wel eens erg snel omhoog gaan.

 • temp242

  Inderdaad Beste Ahmed, jij en ik weten ook waarom Bush daar was, en het was NIET om de olie, wel om de oude ‘krachten’.MVG en respect!

 • ahmed

  @high five
  de familie rothschild is daar al aanwezig, tweestromenland is het huidige irak

 • temp242

  de eindfase hé Mike.Geduld.

 • Mike

  Nou als ik de berichten op deze site lees niet.

 • temp242

  Och Mike, weldra vergaat de elite.

 • Mike

  Nou ik heb het een beetje gehad met de “elite” inmiddels, zakkenvullers tot en met..
  Allemaal met de handjes werken, gelijkheid, ik zie niet in waarom iemand die zijn rug loopt te vernaggelen dag in dag uit, minder zou moeten verdienen dan iemand die op kantoor zit.

  En begrijp me niet verkeerd, ik heb zelf ook gestudeerd. ‘T gaat om de atitude die sommige van die “elite” ten toon spreiden.

 • temp242

  seppel :Da’s er zwaar over Temp, ik probeerde alleen het nut van de productiviteit in te kleuren, maar die bestaat niet zonder inventiviteit/intelligentie/studies/durf en lef /kapitaal en een goed werkend economisch systeem.Niks fout met studeren, ik heb me er ooit ook aan bezondigd, een goede basis is nooit weg, maar je moet tussen het bos nog altijd de bomen kunnen zien.

  00

  O.K. Seppel, je hebt (wééral) gelijk, wist niet dat je een universitair bent(lol).

 • seppel

  Da’s er zwaar over Temp, ik probeerde alleen het nut van de productiviteit in te kleuren, maar die bestaat niet zonder inventiviteit/intelligentie/studies/durf en lef /kapitaal en een goed werkend economisch systeem.
  Niks fout met studeren, ik heb me er ooit ook aan bezondigd, een goede basis is nooit weg, maar je moet tussen het bos nog altijd de bomen kunnen zien.

 • temp242

  Je kan het ook zo stellen Seppel, met al die universitairen kan men straks de straten plaveien. Wie heeft straks nog een universitair nodig als de bla-bla sector ineen stort?

 • temp242

  Mike :Zoals Jim Rogers al eens zei : Wordt boer…Dan wordt je rijk de komende decennia.

  00

  Dan moet je wel eerst land kopen.

 • seppel

  @Mike
  Dat waren zijn woorden, volgens hem gingen alle boeren dan met een Lamborghini rijden.
  De brave man had beter even naar het merk op de tractoren in het zuiden gekeken :
  “Lamborghini”
  Zijn voospelling was dus een hem onbekend feit. Bravo ! Goed bezig. Grote held.

 • Mike

  Zoals Jim Rogers al eens zei : Wordt boer…Dan wordt je rijk de komende decennia.

 • temp242

  Ethan :@seppel
  Als je het hebt over werk waar daadwerkelijk nieuwe, waardetoevoegende producten (zoals dat zo mooi heet..) uit voort komen dan werk ik.

  101 Stem

  Inderdaad, Ethan, er is ooit een artikel verschenen, met de toegevoerde waarde aan de maatschappij, geen wonder zeker dat politiekers en banksters onderaan de ladder noteren en brandweerlui bovenaan staan! Met dit verschil dat die Heren Crapulen honderdmaal meer geldelijk verdienen dan de brandweerman.

 • Mike

  Op Wallstreet straks een mooie 500 puntert, wordt weer een beetje a la 2008 de laatste dagen. Blij dak niet in de aandelen zit. Zat ik toen wel :0(

 • seppel

  ’t Zou kunnen Ethan, je hebt het voordeel van de twijfel. Je jobomschrijving is echter eerder summier, en zeer waarschijnlijk zeer subjectief. Maar nogmaals : het voordeel van de twijfel.
  En nu ga ik, zoals Maria, een wijntje open trekken en een beetje relaxen. Gewoonlijk ontspant het me hier, nu word ik er nerveus van.

 • temp242

  seppel :Soms heb ik de indruk dat hier teveel “gestudeerd” en te weinig gewerkt wordt. Teveel symboliek en te weinig gewerkt. Teveel ideetjes en te weinig gewerkt. Laat dat nou net zijn waar onze maatschappij aan kapot gaat.Alle productiviteit is uitbesteed, onze economische dood.Man man man, we lullen ons dood. De Chinezen en de Vietnamezen zullen ondertussen het werk voor ons wel doen.Soms word ik er moedeloos van…………Wie werkt er hier ?

  00

  Klopt Seppel, straks by by dienstensector.

 • Procambarus

  Low/high $38.10/42.37 binnen één handelssessie! Te gek voor woorden. Ik dacht dat met de komst van het handelsplatform in Hong Kong de handel volwassen en de uitslagen gematigder zouden worden. Niets van dit alles. Kennelijk is men in Azië nog niet in staat de markt te reguleren. Zowel India als China zitten niet te wachten op dergelijke extreme uitslagen, zeker niet nu ze bezig zijn hun bevolking “silver-minded” te maken.

 • Ethan

  @seppel

  Als je het hebt over werk waar daadwerkelijk nieuwe, waardetoevoegende producten (zoals dat zo mooi heet..) uit voort komen dan werk ik. :)

 • Mike

  @ Seppel zo zie ik dat ook ! Wordt echt tijd dat we hier weer eens gaan produceren met zijn allen, c.q. een echt vak te leren. De helft van onze economie beslaat oeverloos gelul over en weer. Kantoorgebouwen vol, wat mot je der mee ?

 • seppel

  @ahmed
  Je maakt je zo niet populair ! Dat moet ook niet, maar denk er toch even over.

 • seppel

  @Theo
  Oude nieuws. Maar ook oud nieuws wordt soms opgeblazen. Als ik het goed voor heb, ca 200 ton inbeslag genomen munitie voor Iran. Boem, boem. Kan gebeuren, ik meen me te herinneren dat dat ook in Enschede gebeurd is. Weer een nieuw verhaal met vraagtekens ?
  Nee toch, it just happens.

 • seppel

  Soms heb ik de indruk dat hier teveel “gestudeerd” en te weinig gewerkt wordt. Teveel symboliek en te weinig gewerkt. Teveel ideetjes en te weinig gewerkt. Laat dat nou net zijn waar onze maatschappij aan kapot gaat.
  Alle productiviteit is uitbesteed, onze economische dood.
  Man man man, we lullen ons dood. De Chinezen en de Vietnamezen zullen ondertussen het werk voor ons wel doen.
  Soms word ik er moedeloos van…………
  Wie werkt er hier ?

 • ahmed

  @Silverstar
  wie het laatst lacht, lacht het best

 • Theo

  Wat vinden jullie van het volgende:

  eerst ontploft er een Centrale in Cyprus, daar horen we niets van, tenminste pas na een week, meteen met de melding dat Cyprus financieel in de problemen zit. O.a. door de ontplofte Centrale. Over de oorzaak van de ontploffing werd niets gezegd.
  Vandaag komt naar buiten dat er wapens opgeslagen lagen in de haven.
  Die zijn ontploft, waardoor de Centrale ook zwaar beschadigd is.

  Ik weet niet of meer mensen die beelden gezien hebben, maar die Centrale is erg beschadigd.
  Wat is hier aan de hand?

 • temp242

  Prachtig artikel beste Ethan.

 • temp242

  Mike :Hoop dat die daling nog een paar dagen aanhoudt, mooi instapmomentje weer.1 1/2 week geleeb mijn Maple Leafs de deur uitgedaan.

  00

  Geen paniek, beste Mike, we zijn vertrokken voor nog een paar weken, alleen de vraag als je nog ‘goedkoop’ kan gaan inslaan, althans niet bij de kleine particulier.

 • Mike

  Hoop dat die daling nog een paar dagen aanhoudt, mooi instapmomentje weer.
  1 1/2 week geleeb mijn Maple Leafs de deur uitgedaan.

 • seppel

  @Temp
  Sta me toe even te verwijzen naar je berichtje van gisteren, 3/8/2011, 16.47 uur, waarbij je met name Koos en Joop viseerde…………
  Geen excuses ?
  M VR GR

 • Ethan

  @Linus

  Ik noem 1 persoon, Farrell, maar als je echt denk dat ik dit soort dingen baseer op 1 persoon dan lees je niet goed genoeg wat ik in mijn reactie schrijf, Ik kan je alleen maar aanraden om eens te kijken naar het werk van genieen waarnaar hij verwijst zoals Burkhard Heim, Gabriel Kron, James Clerk Maxwell, Nikolai Kozyrev, Nikola Tesla en vele anderen/

  Dat de vergelijkingen van Maxwell op het gebied van Elektromagnetisme ook in een kreupele variant geleerd en gebruikt worden (vector notatie i.p.v. quaternion notatie). Ach jee, opeens hebben we een gesloten natuurkunde die al decennia in een doodlopende straat lijkt te zitten. We hebben 10 dimensiess nodig, nee 23, nee 512.. oh er kunnen 10^12 zijn.. donkere energie en materie is nodig om de formules bij elkaar te houden en niemand die denkt: waar zijn we deze straat ingeslagen?

  Dit i.pv. een open variant die veel flexibeler is en die energie uit het vacuum mogelijk maakt zoals o.a. Nikola Tesla dat ook wilde. Maar Tesla is een van de velen die werd tegen gehouden, in zijn geval door een door een zekere heer J.P. Morgan.. die naam kennen we hier vast wel! Jep, bankiers willen geen macht voor het gewone volk. Kort houden die boel en achter gesloten deuren bezig met de “echte” natuurkunde.

  Gesloten natuurkunde en private centrale banken met alle macht in handen versus open natuurkunde en geld uitgegeven door de staat die de hele beschaving laat opbloeien.

  Energie geeft macht, geld geeft macht.. dingen die niet in handen van de bevolking zelf mogen zijn. Op het gebied van voedsel zie je de zelfde concentratie van macht onstaan, onderwijs wat steeds meer bestaat uit het alleen maar kunnen invullen van meerkeuzevragen i.pv. dat kritisch denken geleerd wordt, etc. etc.

  Voor jou maak ik dit eigenlijk weer veel te lang, maar ik hoop dat een aantal hier het tipje van de sluier kunnen waarderen.

  Laat ik het af ronden met je dit te vertellen:

  We zitten in een tijd dat dingen steeds sneller gaan. Het kan soms maanden duren of nog een aantal jaren duren, maar 1 ding kan ik je vertellen:

  ALLES heeft met elkaar te maken. Toeval bestaat haast niet en de puzzelstukjes komen steeds meer en dichter bij elkaar.

  Puzzelstukjes die soms duizenden jaren oud zijn.

  Grote golven van cognitieve dissonantie zullen door de samenleving gaanstromen, want uiteindelijk is dit alles niet een strandbal die onder water gehouden kan worden!

  Het gaat alleen niet zo hard, maar wel steeds sneller. Er is veel ‘brood en spelen’ en in landen zoals de V.S. wordt ook op grote schaal Fluoride in het water gedaan. (Dit naar het oorspronkelijk idee van de Nazi’s om in de kampen mensen te lust te ontnemen om tegen autoriteit in opstand te komen… ach allemaal toeval joh, helpt bij het op afstand houden van gaatjes in je gebit!)

  En dan heb ik het nog niet eens het blik open getrokken over alle uiterst bijzondere symboliek die je over de hele wereld bij overheden en banken aantreft..

  Naja, de liefhebbers en nieuwsgierigen gaan uit zich zelf wel studeren. :)

 • pietje

  Ja, de prijzen gaan hard naar beneden. Maar een goed koop moment vergeet het maar het papier daalt maar fysiek niets of nauwelijks.
  De handelaren weten ook wel dat dit maar even duurt voor het weer op waars gaat.
  Ze zijn niet gek als ze al iets op stok hadden dan gaat dit zeker niet de deur uit onder de aanschaf prijs.

  Dus laat je niet gek maken met al de zogenaamde opmerkingen van het is nu een goed instap moment of nu kopen deze kans krijg je niet snel meer.
  Je zou beter kunnen zeggen nu verkopen wachten op de boden en dan terug kopen maar dat lees je niet vaak.

  Dit is alleen maar emotioneel gebrabbel van het moment dit lees je altijd als de prijs daalt.
  Nee, denk rationeel denk op de langere termijn of zijn we mei vergeten.
  Toen duurden het 5 dagen voor het dal was bereikt niemand weet wat de banken nu weer in petto hebben dus wees gewaarschuwd.

 • seppel

  @Nelis
  Goede keuze, past bij het moment. Morgen terug een beetje Vivaldi of Ravel. Met goud lukt het al niet meer, krijgen ze niet meer door het putje. Zilver morgen naar het noorden.
  Krijgen ze nooit of te nimmer nog 30 % in een no-time naar beneden.
  Maar gewoonlijk ben ik fout want ik lees nog altijd het zalmroze gazetje.

 • MikeStrike
 • Mike
 • Z.Nelis

  Ik heb het Requiem van Mozart maar alvast opgezet. Lijkt mij een gepast moment.

 • high five

  de manipulatie wordt nu echt lachwekend. De hele dag staat zilver stabiel en dan plotseling binnen een uur is er 7% van de prijs af. Het zou me niet verbazen dat de daling noodzaak is om QE3 er door te drukken. In principe moet je de bankiers dankbaar zijn dat je goedkoop kan inkopen.

 • PatDC

  Waarom worden de prijzen op de site niet meer aangepast?
  Het is net bij dips dat het interessant is om te kopen, en nu worden ze niet meer aangepast.

 • cp

  @zilver Als dit een glazenbol zou zijn, zou je dus gek zijn om nu niet te kopen… vooral goud.
  Probleem vind ik nu of we nog iets langer moeten wachten alvorens goud bij te kopen of dat het NU juist het moment is.

 • http://www.permanenteportefeuille.eu/wikipp/index.php?title=Hoofdpagina PP

  @Zilver
  Inderdaad maar als je het bekijkt op de voorbije maand of jaar is dit maar een rimpeltje ;o)

 • temp242

  Zilver :Ze beuken het zilver toch wel erg hard in elkaar nu.Al 9% lager dan de high vanmiddag.Het gekke is dat ze goud niet kapot krijgen.De vraag is of je morgen al in moet stappen of dat ze Zilver zelfs terug drukken naar de low rond de $34 wat toch een screaming buy wordt voor KT long posities.

  00

  Beste Zilver, omdat zilver ook belangrijker (belangen) is dan goud.

 • temp242

  Zilver :Ze beuken het zilver toch wel erg hard in elkaar nu.Al 9% lager dan de high vanmiddag.Het gekke is dat ze goud niet kapot krijgen.De vraag is of je morgen al in moet stappen of dat ze Zilver zelfs terug drukken naar de low rond de $34 wat toch een screaming buy wordt voor KT long posities.

  00

  Zilver kan in principe gaan tot 20/15dollar/ounce, Why Not? Maar het is zo september/oktober.

 • http://zilver.2link.be/ zilver
 • united

  Nu is Cyprus weer in het nieuws…..wat een verassing!!! een gebed zonder einde…..

 • http://www.zilver-inkoop.nl/ Zilver

  Ze beuken het zilver toch wel erg hard in elkaar nu.
  Al 9% lager dan de high vanmiddag.
  Het gekke is dat ze goud niet kapot krijgen.
  De vraag is of je morgen al in moet stappen of dat ze Zilver zelfs terug drukken naar de low rond de $34 wat toch een screaming buy wordt voor KT long posities.

 • temp242

  temp242 :

  cp :Tis mij even ontgaan waarom in dat kwartier g/z zo gekeldert is.. kan iemand dat samenvatten?
  00

  BESTE CP,Lees vooral de krant (lol).

  00

  Beste CP,
  PM’s mogen nog (steeds) niet de kanariepiet spelen.
  Waarschijnlijk medio september-oktober 2011 als de WOIII Light Version van start gaat.

 • Silverstar

  Met name nummer 15 en 24 spreken mij aan@ahmed

 • temp242

  cp :Tis mij even ontgaan waarom in dat kwartier g/z zo gekeldert is.. kan iemand dat samenvatten?

  00

  BESTE CP,
  Lees vooral de krant (lol).

 • cp

  Tis mij even ontgaan waarom in dat kwartier g/z zo gekeldert is.. kan iemand dat samenvatten?

 • temp242

  ahmed :@Oom Dagobert ik was tege temp242 bezig en niet tegen u, ik ben toch vrij om te doen en late wa ik wilmaar goed, ik zal er over zwijge, jullie gaan nog verschieten

  00

  Inderdaad Oom Dagobert, Ahmed heeft gelijk, trouwens ik vond de posting van Ahmed wél interessant, veel wijsheid in zijn posting(s), het staat u uiteraard vrij om uw eigen mening te hebben, maar best deze voor ons zelf te houden, al is het maar uit respect.MVG.

 • temp242

  pietje :Sorry, Zilver ging in een paar milliseconden met 3 dollar naar beneden! Tja JPMorgan kan er niet tegen dat spot zilver hoger wordt dan zijn eigen beurswaarde. Ook goud mocht niet verder stijgen.

  00

  Dat is beter nieuws dan de (te)grote stijging in prijs. De banksters worden wanhopig. En trouwens wat Jullie hier gisteren al stelde, onze Yves He Can Not Man en Co, hebben nu weer terug een paar miljarden, weliswaar waardeloze om het echte geld te onderdrukken op alle mogelijke manieren, als dit niet meer kan is er nog steeds de mogelijkheid van een WOIII Light Version.

 • ahmed

  @Oom Dagobert
  ik was tege temp242 bezig en niet tegen u, ik ben toch vrij om te doen en late wa ik wil
  maar goed, ik zal er over zwijge, jullie gaan nog verschieten

 • temp242

  Inderdaad Beste mensen, tracht maar eens het fysieke spul aan de waarde van de kitco-grafieken in te slaan, bonnen chance. Feit is dat, alhoewel ik hier graag Gerard over zie schrijven, die weet er veel over…, enfin feit is, denk ik, dat de wereld-economie stilstaat, de playboy van Italië zat gisteren nog over een groei te lullen, het enigste wat bij die gast groeit is zijn ***, maar zeker niet de economie van zijn land. We krijgen de laatste stuiptrekkkingen van een kapot systeem.

 • pietje

  Sorry, Zilver ging in een paar milliseconden met 3 dollar naar beneden! Tja JPMorgan kan er niet tegen dat spot zilver hoger wordt dan zijn eigen beurswaarde. Ook goud mocht niet verder stijgen.

 • Oom Dagobert

  Alles is nu rood maar wedden dat er weer een Cobra( addertje) onder het gras zit.
  Deze cobra is uiteraard de onze.

 • Henk

  Zojuist even in de kluis gekeken en er liggen nog evenveel ounces Au en Ag als vorige week, ze hebben blijkbaar niet naar die Kitco grafiek gekeken.
  O wacht ik was vergeten die 500 gram Juliana zilver mee te tellen die ik eergisteren van een particulier heb gekocht voor 15% onder spot ;-)

 • Silverstar

  Het zilvergrafiekje van Kitco daalt weer even mensen. De Maple Leafs van Rolf blijven 36 euro en nog wat. De kookaburra’s zijn uit de aanbieding en sinds vandaag hoger geprijst. Voor een ounce Lunar wordt in Duitsland inmiddels tussen de 70 en 130 euro betaald ! Geen last van het grafiekje dus, als je maar fysiek hebt ! De aandelen dalen ook weer lekker. Op naar de 170 punten . Dan pas kun je goede bedrijven (sustainable profit alsmede goed dividend) kopen tegen 6 x de winst. Dit is al tig jaar de ratio waartegen bedrijven elkaar ook opkopen. Alles daarboven is lucht en speculatie. Ik ga een wijntje opentrekken, ik heb nergens last van.

 • Linus

  high five :
  Even terugkomend op dat artikel in de NRC:
  ‘Koop goud, koop goud, zegt iedereen. Dat is eigenlijk heel raar.’
  Ik probeer al een hele tijd mensen te overhalen om goud te kopen en het lukt maar heel slecht om hun over te halen. Bovendien is er niemand in mijn omgeving die zegt dat ik goud moet kopen. Zijn er mensen op het forum die overal te horen krijgen dat ze goud moeten kopen.?
  Het is toch raar dat niemand tegen mij zegt dat ik goud moet kopen. Het is toch raar dat de nrc zegt dat: iedereen zegt dat je goud moet kopen. Wat een rare krant die NRC.

  00

  Dat je moeilijk mensen kan overhalen is ergens logisch aangezien de meeste mensen a) van nature optimistisch zijn en liever het positief droombeeld aanhangen dat hun door politici wordt voorgespiegeld dan realistisch te zijn, b) de meesten wellicht niet geweldig goed kunnen redeneren en c) weinig mensen voldoende achtergrond hebben in deze materie (als een vriend mij niet op het bestaan van deze site opmerkzaam had gemaakt had ik nooit in zilver geïnvesteerd: knowledge is power). Alleen aan factor c kun jij iets doen, zou in dat geval eerder naar objectieve informatie verwijzen dan zelf gepassioneerd beginnen preken. Let the facts speak for themselves, het is dan aan hen om de puntjes te verbinden. Lukt dat des te beter, zoniet dan heb je tenminste gedaan wat je kon. Dat gezegd zijnde zou ik voorzichtig zijn tegen wie je zegt dat je zilver hebt: als het echt slecht zou gaan zou dat soort informatie weleens een veiligheidsrisico kunnen worden.

  Het kan ook altijd aan jouw gebrek aan overtuigingskracht liggen natuurlijk ;).

  high five :
  Even terugkomend op dat artikel in de NRC:
  ‘Koop goud, koop goud, zegt iedereen. Dat is eigenlijk heel raar.’
  Ik probeer al een hele tijd mensen te overhalen om goud te kopen en het lukt maar heel slecht om hun over te halen. Bovendien is er niemand in mijn omgeving die zegt dat ik goud moet kopen. Zijn er mensen op het forum die overal te horen krijgen dat ze goud moeten kopen.?
  Het is toch raar dat niemand tegen mij zegt dat ik goud moet kopen. Het is toch raar dat de nrc zegt dat: iedereen zegt dat je goud moet kopen. Wat een rare krant die NRC.

  00

 • pietje

  De banken grijpen in zilver & goud in een bijna rechtte lijn naar beneden.
  Zilver van 42 naar 39,5 in nog geen 15 minuten als dit geen manipulatie meer is dan weet ik het ook niet meer.
  Dit is geen winst nemen hier zitten anderen krachten achter.
  Laten we hopen dat het geen wat in mei geureden zich niet herhaald!

 • Oom Dagobert

  Oeps. Edelmetaal even in het rood. Het zou me niet verwonderen dat de drenkelingen ( instellingen) hun laatste nuggets bij elkaar sprokkelen in de hoop het tij te keren.
  Spijtig…….’t is gedaan , ’t is hopeloos.
  Een verdronken kalf laat je eigenlijk beter in de beek liggen. Niet ?
  Nog heel even profiteren van hun wanhoop en dan weer een “bestellingske” plaatsen !

 • seppel

  Alles gaat door het rioolputje vandaag. Ben eens benieuwd of Ag en Au in staat gaan zijn een remonte te maken.
  Mijn mijntjes minus 6 %, we zijn wel wat gewoon maar dit is een nieuw record.

 • Mike

  Same here, heb al tig mensen verteld hun vermogen te spreiden. Waaronder mijn vader die binnenkort met pensioen gaat en ALLES fiat op de bank heeft staan.

 • Z.Nelis

  @high five
  Mensen kijken mij over het algemeen ook meesmuilend aan wanneer ik over edelmetalen oreer.
  Het is ze allemaal wel best zoals het gaat in hun bestaan. Je hebt een leuke baan, een huis en kan een paar keer per jaar op vakantie en daartussendoor is er natuurlijk nog bier en afgeleide vormen van plezier.
  Ach ja, het zij zo.
  Ik weet ‘helaas’ wel beter. Mensen zouden wat meer historisch besef moeten hebben.

 • ronaldw

  and there he goes again silver…

  Ooit komt er een boek uit over hoe causaal het glimmende edelmetaal zilver volatiel gemanipuleerd is geweest.
  Als de prijs zakt denk ik dat het een betere uitgangspositie is om te stijgen.
  Als de prijs stijgt denk ik dat het een betere uitgangspositie is om te dalen.
  Hoe meer je de wereldeconomie aanschouwt, met name de westerse, zijn dit redenen om niet uit de fysieke edelmetalen te stappen, je wordt alleen maar meer immuun van de deels geregisseerde volatiliteit ervan, wat mij betreft

 • TheDude

  kiek die koersen gaan: zonne grote knal jonge!! BAM!!!!!!

 • united

  Bij goud en zilver valt even letterlijk de grond onder de voeten weg…..ben beniewd hoe lang dit duurt..

 • Jullie

  N. Nelis :
  Nog een artikeltje op nrc.nl over goud waarin gepoogd wordt de vraag te beantwoorden of we onszelf niet voor de gek houden met het kopen van dit edelmetaal.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/08/03/koop-goud-koop-goud-zegt-iedereen-dat-is-eigenlijk-heel-raar/

  30

  NRC sucks, een echte Keynesianen krant is dat zeg.
  Alles pro-europa, pro-euro, geen greintje kritiek in heel die krant te vinden.
  Ik lees hem nauwelijks meer.
  En ook altijd dat anti-wilders gedoe, er gaat echt geen dag voorbij in het NRC waarin er weer iets negatiefs over wilders staat.

 • high five

  Even terugkomend op dat artikel in de NRC:

  ‘Koop goud, koop goud, zegt iedereen. Dat is eigenlijk heel raar.’

  Ik probeer al een hele tijd mensen te overhalen om goud te kopen en het lukt maar heel slecht om hun over te halen. Bovendien is er niemand in mijn omgeving die zegt dat ik goud moet kopen. Zijn er mensen op het forum die overal te horen krijgen dat ze goud moeten kopen.?

  Het is toch raar dat niemand tegen mij zegt dat ik goud moet kopen. Het is toch raar dat de nrc zegt dat: iedereen zegt dat je goud moet kopen. Wat een rare krant die NRC.

 • sticky fingers

  @ Ahmed
  stukken over een religieuze overtuiging lees ik hier liever ook niet. Stukken moeten natuurlijk wel van enige realiteitszin getuigen.
  Verder lees ik je mening over goud en zilver graag ahmed.

 • sticky fingers

  @Ethan
  zeker ethan ik heb mij er wel in verdiept en ben het volledig met je eens.
  Niet dat ik weet hoe “het” in elkaar steekt, maar ik sta iig open voor een ander wereldbeeld, ook dus ivm het ontstaan van onze beschaving.
  Er zijn vele archeologische anomalieen, waaruit blijkt dat een en ander waarschijnlijk toch anders is gegaan.
  Dit boek ken je dan zeker: Forbidden archeology: the hidden history of the human race, door Michael A. Cremo en Richard L. Thompson

  En ik vind ook zeker dat dit soort onderwerpen hier aan de orde mogen komen, als tip om te lezen. Prima! Moet natuurlijk niet ontaarden in gedram.

 • Piet3

  @Maria,

  Daarbij komt nog ons voedsel.
  In de voorbijgaande jaren is veel het suiker uit ons voedsel gehaald en vervangen door het obesitas, diabetes, hoge bloeddruk etc.(lijst is nog veel langer) verhogende druivesuiker(in vloeistoffen ook wel glucose-fructosestroop genoemd en als vaste substantie dextrose). Dit is een van de weinig overgebleven exportproducten van de USA (nog gesubsidieerd ook nog) en leidt bij ons tot lage voedselprijzen aangezien de houdbaarheid van voedsel door dit product wordt verlengd (bacteriën en insecten blieven het niet). Als al ons voedsel nog gewoon suiker had bevat dan was de prijs nog veel hoger dan dat deze nu is. Oftewel:
  1) Amerika’s laatste grote exportproduct
  2) Lager inflatiegevoel voor de landen die het in het voedsel stoppen.
  en voor de conspiracy theoristen onder ons:
  3) vergiftiging en degeneratie van het volk

 • Linus

  Ethan :
  @Linus
  Ik zei al dat het “veel te alternatief voor sommigen..” zou zijn. Als dat het voor jou is prima.
  Dat jij dingen als fictie af doet zonder dat je je er ook maar kennelijk een enkele seconde in hebt verdiept is jouw zaak. Toegegeven, ik doe het op deze manier met een paar links en een paar regels tekst ook absoluut geen eer aan. Het heeft mij ook maar 15 jaar gekost voordat ik het wat kon accepteren.
  Als je al direct begint over ‘mentale problemen’ en ‘van een theoloog hoef je geen waarheid te verwachten’, ook al wordt alles keurig netjes wetenschappelijk met voetnoten e.d. onderbouwd naar het werk van andere onderzoekers en wetenschappers..
  .. tja, daar is geen logische speld tussen te krijgen.. maar dan heb ik het eigenlijk een beetje met je te doen dat je zo vast lijkt te zitten dat je niet eens de notie van een 2e wereldmodel naast de officieel goedgekeurde variant kunt opzetten. En aan iemands studie-achtergrond kun je meteen ook alle afleiden, wat een handige vaardigheid is dat!
  Als jij het normaal vindt dat de mensheid na 150.000 jaar jager verzamelaar spelen opeens, in een mum van tijd, geavanceerde culturen opzet met dusdanig grote en complexe bouwwerken, prima.
  Topwetenschappers zoals Konstantin Meyl, Burkhard Heim en Nikolai Kozyrev zeggen je vast vast weer helemaal niks. Jammer.. houd het maar bij Einstein, wel zo normaal en bekend!
  Ik ga ondertussen vrolijk door met het opbouwen van mijn 2e wereldbeeld.
  Het is toch fascinerend dat er in het museum in La Paz, Bolivia een, daar in de buurt opgegraven schaal te vinden is, met daarop Sumerische teksten?
  Oh wacht, mag niet.. kan niet.. is pre-Columbus.. jammer!
  Tenslotte heeft dit alles qua achtergrond wel veel te doen met edelmetalen en is het verre van een boekbespreking. Het is een tip voor mensen die wel verder in onderliggende factoren willen duiken.
  Wist je dat er in de oudheid bij de mijnen al een dusdanige INTERNATIONALE coördinatie dat er voor gezorgd werd dat de toezichters en bewakers bij de goudmijnen allemaal een verschillende taal spraken zodat ze veel moeilijker een complot konden vormen?
  Ach ja, alle problemen in de financiële wereld zijn ook van nu en de laatste paar jaar volgens de mainstream media, wat mensen die te hoge hypotheken namen.. de grote onzichtbare hand achter de marktmanipulatie is ook maar iets van de laatste tijd. Sure…
  Dat er een gigantische parallel is tussen de financiële wereld en de natuurkundige wereld zal je denk ik ook moeten missen in jouw wereldbeeld.
  Ik zal nu stoppen, van mij als persoon met een mentaal probleem krijg je toch alleen maar kriebel.
  P.S. Misschien moet ik ook maar mijn 2 universitaire masters en m’n HBO diploma inleveren, denk je niet? Ben duidelijk ontspoord..

  10

  Wat die man schrijft is pseudogeschiedenis: het is heel duidelijk dat geen van die twee masters van jou in de geschiedenis of de archeologie te situeren is anders zou je weten wat daaronder verstaan wordt en dat fantasievolle beweringen die niet hard gemaakt kunnen worden of op zijn minst onderzocht kunnen worden wetenschappelijk gesproken weinig waarde hebben. Dat jij blijkbaar denkt dat het neerpennen van voetnoten garant staat voor de kwaliteit of wetenschappelijkheid van een boek zegt veel (voetnoten zijn een formele vereiste waarin je aangeeft wat je bronnen zijn, ze zeggen echter niets over de inhoud en kwaliteit van die bronnen) en theologie gaat over iets dat per definitie niet empirisch te bewijzen is: ‘theologie, zoals die in de christelijke kerken beoefend wordt, is de studie van het niets’ (Thomas Pain, ‘the age of reason’). Dat ik een opleiding in de theologie niet hoog inschat is zo, zeker als die man dan nog over totaal ongerelateerde onderwerpen gaat schrijven. Dat jij universitair opgeleid bent en toch zo volkomen onkritisch kunt staan t.o.v iets wat één individu schrijft (radicaal tegen alle bekende kennis in en puur speculatief) is nauwelijks te begrijpen, veel succes met je ‘research’: hoe fantastischer hoe beter zeker?

  Vrijheid blijheid, maar ik verspil mijn tijd niet met verzinsels van randfiguren: als die man ooit ook maar iets kan bewijzen van wat hij zegt dan zal ik daar ongetwijfeld van horen. Als dat gebeurt dan is hij een groot wetenschapper (de geschiedenis zou herschreven moeten worden) en kom ik hoogstpersoonlijk hier mijn excuses aan jou aanbieden, maar een donkerbruin vermoeden zegt mij dat die kans niet groot is. Tot dat moment blijf ik erbij dat dat boek pure fictie is (op zijn best een moderne mythe) en bespiegelingen daarover geen zinvolle bijdrage leveren aan het onderwerp waarvoor ik hier kom. Misschien kunnen we elk literair werk waarin sprake is van goud & zilver gaan ontleden?

  Of jij al dan niet ontspoord bent weet ik niet (wat jouw diploma’s daarmee van doen zouden hebben is mij trouwens een raadsel) en het is ook niet aan mij daarover te oordelen: ik heb enkel gezegd dat iets zomaar, zonder grond of rechtvaardiging, aannemen moeilijk psychisch gezond te noemen is. Dat jij dat op jouw persoon wenst te betrekken is jouw zaak. Het was echt niet mijn bedoeling jou persoonlijk aan te vallen, alleen vind ik jouw mening over dat specifieke onderwerp redelijk bizar en in de context van deze blog irrelevant. Fantasie brengt in de regel weinig bij aan een goed begrip van de werkelijkheid, mensen zijn trouwens van nature geneigd overal parallellen en verbanden in te zien, ook waar er geen zijn.

 • Ethan
 • Mike

  Zilver door de weerstand van 41,8 heen. Alle remmen los :0)

 • Gerard

  Bert :@Gerard Gerard,je meldt dat je in zo’n slecht weer geen daling meer ziet van goud & zilver, waar ik me ook wel kan in vinden. Maar je zou wel voor een put spread op GLD opteren wat er toch op duidt dat je daar een daling verwacht… Is dit niet contradictorisch?Je zegt ook dat je het afdekt met long 131, bedoel je niet dat je dan een put van 131 schrijft (short put dus)?

  00

  Nee, je speculeert met die put spread op stijging.
  Je schrijft (verkoop) een put optie op 154 of 155.
  Die dek je af met long (koop) 135 of zoiets, rond 0,15 premie. Dit doe je ook om het margin te beperken. Die long ben je kwijt, maar dit is de afdekking. De bedoeling is dat die short waardeloos leegloopt op de einddatum, stel oktober.
  Daalt nu GLD dan koop je snel de short terug met verlies, maar laat de long vollopen. Die maakt dan winst, dus maakt een beetje van je verlies goed.
  Laat nooit de short te veel verlies oplopen! De verliezen zijn namelijk “onbeperkt”.
  De volle winst is de ontvangen premie van de short minus de betaalde premie van de long.

 • high five

  Gerald Celente & Alex Jones: Obama’s ‘Super Congress’ Will Achieve an Orwellian Omnipresence 1/2
  http://www.youtube.com/watch?v=Sr4vK7q2l4M

 • Ethan

  @Linus

  Ik zei al dat het “veel te alternatief voor sommigen..” zou zijn. Als dat het voor jou is prima.

  Dat jij dingen als fictie af doet zonder dat je je er ook maar kennelijk een enkele seconde in hebt verdiept is jouw zaak. Toegegeven, ik doe het op deze manier met een paar links en een paar regels tekst ook absoluut geen eer aan. Het heeft mij ook maar 15 jaar gekost voordat ik het wat kon accepteren.

  Als je al direct begint over ‘mentale problemen’ en ‘van een theoloog hoef je geen waarheid te verwachten’, ook al wordt alles keurig netjes wetenschappelijk met voetnoten e.d. onderbouwd naar het werk van andere onderzoekers en wetenschappers..

  .. tja, daar is geen logische speld tussen te krijgen.. maar dan heb ik het eigenlijk een beetje met je te doen dat je zo vast lijkt te zitten dat je niet eens de notie van een 2e wereldmodel naast de officieel goedgekeurde variant kunt opzetten. En aan iemands studie-achtergrond kun je meteen ook alle afleiden, wat een handige vaardigheid is dat!

  Als jij het normaal vindt dat de mensheid na 150.000 jaar jager verzamelaar spelen opeens, in een mum van tijd, geavanceerde culturen opzet met dusdanig grote en complexe bouwwerken, prima.

  Topwetenschappers zoals Konstantin Meyl, Burkhard Heim en Nikolai Kozyrev zeggen je vast vast weer helemaal niks. Jammer.. houd het maar bij Einstein, wel zo normaal en bekend!

  Ik ga ondertussen vrolijk door met het opbouwen van mijn 2e wereldbeeld.
  Het is toch fascinerend dat er in het museum in La Paz, Bolivia een, daar in de buurt opgegraven schaal te vinden is, met daarop Sumerische teksten? :D

  Oh wacht, mag niet.. kan niet.. is pre-Columbus.. jammer!

  Tenslotte heeft dit alles qua achtergrond wel veel te doen met edelmetalen en is het verre van een boekbespreking. Het is een tip voor mensen die wel verder in onderliggende factoren willen duiken.

  Wist je dat er in de oudheid bij de mijnen al een dusdanige INTERNATIONALE coördinatie dat er voor gezorgd werd dat de toezichters en bewakers bij de goudmijnen allemaal een verschillende taal spraken zodat ze veel moeilijker een complot konden vormen? :-D

  Ach ja, alle problemen in de financiële wereld zijn ook van nu en de laatste paar jaar volgens de mainstream media, wat mensen die te hoge hypotheken namen.. de grote onzichtbare hand achter de marktmanipulatie is ook maar iets van de laatste tijd. Sure…

  Dat er een gigantische parallel is tussen de financiële wereld en de natuurkundige wereld zal je denk ik ook moeten missen in jouw wereldbeeld.

  Ik zal nu stoppen, van mij als persoon met een mentaal probleem krijg je toch alleen maar kriebel. :)

  P.S. Misschien moet ik ook maar mijn 2 universitaire masters en m’n HBO diploma inleveren, denk je niet? Ben duidelijk ontspoord..

 • high five

  @gerard, toch moet je toegeven dat de treasury een bubble is. Je weet als je dat ding koopt dat je nooit je geld terug krijgt in de dollar die dezelfde waarde heeft als op dit moment. Bij een inflatie van 10% en 3% rente verlies je 7% aan koopkracht per jaar. Met kasgeld verlies je 10% per jaar, dat is nog slechter. Bubbles kunnen lang standhouden, maar eens zullen ze uit elkaar spatten. Wanneer dat zal zijn valt moeilijk te voorspellen

 • high five

  Inderdaad Maria. Minder voor dezelfde prijs is tegenwoordig populair in de supermarkt.

 • high five

  @Maria Wat een soap die franse politici.

 • Maria

  Van de grondstoffen gaan nu alleen koffie – goud en zilver omhoog. (Zilver 41,71 – goud 1671)

  @Gerard,

  Bedankt voor uw prachtige uitleg. Heb het “nieuwe” boek van Erick Mecking uit en heb beloofd enige uitleg te geven. DEFLATIE blijft zijn devies. Ik raad niemand aan het te kopen want het is eigenlijk een klein vervolg op het eerste boek.
  Deze deflatore uitleg begrijp ik ook uit uw posting.
  Met deflatie en inflatie zijn goud en zilver oke.

  La Garde nu ook in de problemen. Heeft vriendjespolitiek bedreven omtrent Adidas.
  Krijgt een onderzoek aan haar broek van franse justitie.
  Hoe is dit nu mooooogelijk. Vriendjespolitiek oh oh.

 • Linus

  @Ethan

  Ooit van het concept fictie gehoord? Fictie is per definitie verzonnen, zelf lees ik ook af en toe fantasy en kan daar best van genieten, maar als je echt geloofd dat dat waar is dan heb je volgens de specialisten een mentaal probleem. Van een theoloog hoef je echt geen waarheid te verwachten: die zijn het gewend geleerd klinkende gebakken lucht te verkopen en hun stellingen zijn uit hun aard onbewijsbaar. Dit heeft niets, maar dan ook niets met edelmetalen te maken. Als ik een bespreking van een literair werk wil lezen dan zoek ik wel een gespecialiseerde site of blog.

 • high five

  @N. Nelis Koop goud, koop goud, zegt iedereen. Dat is eigenlijk heel raar.
  m.a.w. je bent een beetje raar als je goud koopt.

  jaja NRC, volgens mij ben je een beetje raar als je gelooft in een valuta die uit het niets ontstaat en wordt bij bij gedrukt door een autonoom instituut wanneer en hoeveel ze maar willen.

 • Ben

  @Freddie H.
  eeeeeh freddie uit zwolle ????

  groetjes Ben

 • high five

  Ahmed. Wat een romantische profetische verhaaltjes allemaal. Ik heb daar persoonlijk niks mee. Misschien is dat saai, het zij zo. Een conclusie kan ik wel trekken. De wereld zal niet vergaan, want in het twee stromen gebied (waar dat ook moge zijn) zal geen berg van goud ontstaan. (Of de familie Rothschild moet daar van te voren al hun goud neerleggen).

  Gerard, heel duidelijk verhaal.
  Ik denk dat computers en mobieltjes wel duurder zullen worden.
  De BRIC landen, Japan, saoedi arbië etc zullen waarschijnlijk geen rating agency nodig hebben om hun treasuries te dumpen.
  Als ze hun treasuries verkopen, dan koopt Ben die op en die landen krijgen dollars in handen. Die dollars worden weer geïnvesteerd in de wereld en door hun exporten komen die dollars weer terug in hun economie. Allemaal extra dollars in de wereld economie. Creeren werkgelegenheid inflatie etc. Het zou met de inflatie nog mee kunnen vallen, als alle landen revalueren tov de dollar maar dat gebeurt niet, ook zij drukken geld.
  Maat het is waar. In het westen is geen behoefte aan krediet, of kan geen krediet krijgen. De centrale bank drukt geld, geeft het geld voor niks weg aan de banken en die zetten het voor 3% weg bij de roverheid.

 • N. Nelis

  @PP
  Tja, wat zal ik daar eens op zeggen…
  Traditie?

 • Maria

  @Ethan

  Ik ga als huisvrouw meer uit van 12,6%. Zie het dagelijks aan de boodschappen.
  Tevens zijn bij Pampers – schampoo enz. de inhoud aangepast. Dus minder inhoud voor dezelfde prijs. Dhr. Weekers heeft de navolgende belastingtruucjes voor ons in petto: Bron Geldgids!!
  De vermogensvrijstelling in box 3 voor kinderen (Euro 2779,- per kind verdwijnt)
  De alleenstaande ouderkorting stopt als kind 18 jaar is (nu 27 jaar)
  Vanaf 2012 tot 2015 wordt de aftrek van kosten voor levensonderhoud van kinderen geleidelijk
  afgeschaft.
  Het kindgebonden budget voor lagere inkomens wordt beperkt tot twee kinderen, en de komende jaren niet voor inflatie gecorrigeerd.
  De ouderschapsverlofkorting wordt nog niet geschrapt in 2012, maar mogelijk wel in 2013.
  De kinderopvangtoeslag wordt lager en meer afhankelijk van het gezinsinkomen. Inkomens vanaf 3x modaal verliezen vanaf 2013 het recht op een minimale toeslag van 33%
  De kinderopvangtoeslag wordt vanaf volgend jaar gekoppeld aan het aantal uren dat de ouders of verzorgers van het kind werken. Een gezin waarin de ene partner vijf dagen en de andere 3 dagen werkt, krijgt vanaf volgend jaar nog maar voor 3 dagen kinderopvangtoeslag.

  Bovenstaande moet ook wel even meegeteld worden in de geweldige afname van het inkomen.

  Wilde u allen graag even informeren over bovenstaande nieuwe regels.

  Zou van de centjes van de kids maar snel zilverlingen kopen!!!

 • Oom Dagobert

  @ Ahmed
  Beste Ahmed; gelieve deze blog niet te bezoedelen met uw overtuigingen over de rijzende zon en al zijn aanhangsels. Ik sta open voor uw mening voor wat betreft goud/zilver maar volstrekt NIET voor uw geloogsovertuiging. Laat dit laatste A.U.B. in uw rootsomgeving !!!!

 • Oom Dagobert

  ahmed :http://comments.wordpress.com/2007/06/16/50-tekens-van-de-dag-des-oordeel/daar staan alle tekens vermeld aangaande de dag des oordeels, altijd interessant om eens te lezen

  06

  Beste Ahmed; gelieve deze blog niet te bezoedelen met uw overtuigingen over de rijzende zon en al zijn aanhangsels. Ik sta open voor uw mening voor wat betreft goud/zilver maar volstrekt NIET voor uw geloogsovertuiging. Laat dit laatste A.U.B. in uw rootsomgeving !!!!

 • Ethan

  “Emotionele band met goud hebben we geërfd”

  En dat gaat mogelijk veeeel verder terug dan dat de meeste mensen vermoeden.

  Erg interessant leesvoer hierover is “Babylon’s Banksters: The Alchemy of Deep Physics, High Finance and Ancient Religion” en “Genes, Giants, Monsters, and Men: The Surviving Elites of the Cosmic War and Their Hidden Agenda” van Joseph P. Farrell (Oxford PhD):

  Interviews met hem zijn hier te vinden:
  http://www.thebyteshow.com/JosephPFarrell.html

  Hoe meer ik lees en uitpluis hoe minder ik het persoonlijk zelfs uit sluit dat de mensheid vroeger inderdaad de slaaf was in de goudmijnen van technologisch erg gevorderde ‘goden’. Sterker nog: dat de mensheid specifiek voor dat doel ‘ontwikkeld’ is.

  “An ancient Mesopotamian text indicates that the gods created humans to be their slaves, by mixing their own genes with that of humanoids (this miorrors the Biblical account of the nephilim falling from heaven, mating with humans, and producing giants). The gods become very concerned about overpopulation, and they starve the humans, and introduce diseases among them. After the final revolt, the gods darken the skies so the sun could not be seen. The gods fight each other over ownership of the humans. ”

  In genes, giants, monsters and men he goes through all the ancient texts which indicate that “the gods” got sick of working, and decided to create man to do it for them. He correlates this with modern genetics to prove his point. Ancient Sumerian text says they took 10 giants and 7 human women to create the first humans. Modern geneticists have strangely found that we can be traced back to 7 women. Africans do not share the same common ancestor that all other races share; how could that not be through genetic manipulation?”

  Waayyyy off -topic en misschien veel te alternatief voor sommigen.. maar tegen de geïnteresseerden kan ik alleen maar zeggen: duik er eens in! ;)

 • http://www.permanenteportefeuille.eu/wikipp/index.php?title=Hoofdpagina PP

  @N. Nelis
  Als iedereen het zegt waarom doen het er dan zo weinig? :o)

 • N. Nelis

  Nog een artikeltje op nrc.nl over goud waarin gepoogd wordt de vraag te beantwoorden of we onszelf niet voor de gek houden met het kopen van dit edelmetaal.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/08/03/koop-goud-koop-goud-zegt-iedereen-dat-is-eigenlijk-heel-raar/

 • Ethan
 • ahmed

  http://comments.wordpress.com/2007/06/16/50-tekens-van-de-dag-des-oordeel/
  daar staan alle tekens vermeld aangaande de dag des oordeels, altijd interessant om eens te lezen

 • ahmed

  @high five
  beste high5 er zal een oorlog komen waar de moslims joden en christenen samen zullen vechten tegen al het kwaad in de wereld.
  en temp, een van de tekenen van het einde van de wereld is dat in het tweestromenland een berg van goud zal verschijnen, moest dit gebeuren heeft dit fatale gevolgen voor de goudprijs.
  dus maar beter zilver kopen, wie weet wordt dat nog duurder als goud.
  geniet van de zon zou ik zeggen want die is van goud, en ’s nachts kan je genieten van de zilvere maan

 • gordijnen

  @Freddie H.

  Goed stuk. Het kan zoveel leuker en beter in Nederland.

  Helaas hebben wij mensen aan het roer die zeggen dat ze het niet leuker kunnen maken.

 • Freddie H.

  Gisteren in het journaal een item over een van de gevolgen van de bezuinigingen. Het blijkt dat de komende jaren steeds meer gemeenten zich genoodzaakt zien hun zwembaden te sluiten. Het onderhoud is te duur, het personeel te duur. En gemeenten krijgen er veel meer andere geldverslindende taken bij, met als klap op de vuurpijl ook nog eens minder rijksbijdrage dus geen geld meer voor het zwembad.

  Het lijkt een onschuldig berichtje in de zomer-komkommertijd. En een leuke afleiding tussen alle economische onheilsberichten. Toch vind ik het jammer dat de gemiddelde landgenoot nog steeds niet door heeft wat dit eigenlijk betekent. De essentie: het geld kan maar één keer worden uitgegeven. En als je het besteedt aan het redden van de europese zwakkelingen, kan je het niet besteden aan een zwembad.

  Maar er is nog iets anders aan de hand. Het onderhoud is te duur. Volgens mij is het onderhoud helemaal niet te duur. Wat het allemaal te duur heeft gemaakt zijn alle investeringen om te voldoen aan allerlei absurde (europese) regelgeving. Want er is ooit eens iemand doodgegaan aan legionella. Dus mag ieder zwembad fors investeren in dure circulatiesystemen. En er is wel eens een overval gepleegd, dus gaan we een duur hok om de cassiere bouwen. En er zijn wel eens kuthuftertjes die zich in zwembaden misdragen, dus behangen we het hele zwembad met camera’s (waarvan de beelden vervolgens niet belastend mogen worden gebruikt, want stel je voor…). Oh ja, we hebben ook nog een prof voetbalclub in de gemeente en die moeten we natuurlijk wel blijven sponseren.

  En het eind van het verhaal is dat wij met onze kinderen niet meer naar het zwembad kunnen.

  Dus zolang we het goed vinden dat onze overheid niet optreedt tegen hufterigheid, maar in plaats daarvan criminelen beschermt (bankiers, corrupte politici of andere hufters) krijgen we de samenleving die we verdienen. En daarin is geen plaats voor een middagje zwemmen met de kinderen. En dat zal de komende jaren waarschijnlijk nog de minste van onze problemen zijn.

  En het ergste van alles is misschien nog wel dat deze eenvoudige waarheden niet eens meer mogen worden uitgesproken, want dan is het discriminerend en goedkope retoriek en stemmingmakerij, en…

  Als iemand zich op deze site nu nog steeds afvraagt waarom goud en zilver handig, noodzakelijk of zelfs levensreddend is: think again!!!

 • Safi

  @ High five
  @ Gerard

  Ook jullie bedankt voor jullie aanvullingen op de inflatiecijfers. Het is werkelijk ongelofelijk hoe duur alles is geworden.
  Sprak een oudere vriend laatst (tegen de 80) en die zegt het al jaren. Dat met de invoering van de euro alles zo verschrikkelijk veel duurder is geworden.
  Ik herinner me nog een onderneemster voor de overgang naar de euro die me vertelde dat de prijzen bij de AH schrikbarend zouden stijgen.
  Had destijds geen idee…

 • Safi

  @Henk

  @ zilver

  Dank jullie wel voor jullie reacties!

 • Bert

  @Gerard
  Gerard,
  je meldt dat je in zo’n slecht weer geen daling meer ziet van goud & zilver, waar ik me ook wel kan in vinden. Maar je zou wel voor een put spread op GLD opteren wat er toch op duidt dat je daar een daling verwacht… Is dit niet contradictorisch?
  Je zegt ook dat je het afdekt met long 131, bedoel je niet dat je dan een put van 131 schrijft (short put dus)?

 • Gerard

  Hetzelfde als bovenstaande kan ook gemaakt worden van de “gezonde” grooei-economie. Dat gaat dus helemaal anders.
  In zulke economie print niet Bernanke het geld bij, maar print de burger zelf en het MKB geld bij. Simpelweg door hypotheken en overige schulden te maken.
  Maar dat duurt mij te lang.

 • Gerard

  Ik zal nog een keer uitleggen hoe die geldstroom loopt:
  – Bernanke print geld.
  – Dit gaat allemaal naar het begrotingsgat van de VS.
  – De overheid doet daar zijn betalingsverplichtingen mee, salarissen, uitkeringen, enz.
  – Het komt dus bij consumenten terrecht.
  – De consument koopt daar een ipad van.
  – Apple wordt hemelsschatrijk.
  – Apple weet niet waar naartoe met die vele miljarden.
  – Dus Apple koopt VS treasery’s.
  – Het aanbod van geld van Apple is zo hoog dat de rente daalt!

 • Gerard

  @high five
  Wat de rente betreft, maak je een denkfout.
  Volgens mij dezelfde denkfout als Jack hoogland die zelfs een rapport daarover uitgegeven heeft.

  Als we nu in eind 70er jaren geleefd hadden, had je gelijk. Velen kijken ook terug naar die tijd van kleine hyperinflatie met als hoogtepunt zo’n 25% jaarbasis. Maar dat was groei-inflatie ontstaand door schuldenopbouw. Dat is immers ook veel (geleend) geld in de markt proppen. In de Kondratieffcyclus wordt het verschil goed uitgelegd.
  We hebben nu de schuldafbouw-inflatie. Ook wel de “foute” inflatie genoemd.
  Het is niet de “vraag” naar geld, zoals de 70ers, maar het “aanbod” van geld waardoor deflatie ontstaat. Die deflatie wordt weggeprint.
  Waarschijnlijk krijgen we nu dezelfde extreem hoge inflatie waar Japan mee te maken had tijdens hun deflatie-periode. En hoe hoog is de rente in Japan???? Precies, NUL%, terwijl je daar voor een taxiritje omgerekend 250 $ betaald en eten in een restaurant ongeveer hetzelfde p.p.
  Daar weten ze ook wel hoe de printmachine werkt! Maar japan is een importland, d.w.z. geld naar binnen, producten eruit. Voedselprijzen vielen daar wel mee omdat dit wereldhandel is. Het is dus de “diensten-sector” waar je dit soort inflatie in gaat terugzien.
  Hetzelfde gaat hier ook gebeuren. Huizen, mobieltjes, tv’s worden goedkoper, diensten, voedsel en energie worden onbetaalbaar.
  Je moet dus eerst het verschil zien tussen gezonde groei-inflatie en de tegen de stroom in (krimp) gecreerde inflatie. Dit reageert compleet anders.

  Welnu: Wanneer stijgt rente? Indien er te veel vraag is naar geld.
  Is er NU vraag naar geld? NEE!
  Er is namelijk geld in overvloed. Veel te veel geld zelfs, en niemand wil het. We willen zelfs de schulden aflossen daarmee.
  Wanneer daalt rente? Indien er te weinig vraag is naar geld.

  De inflatie gaat inderdaad naar 20% a 40% per jaar, helemaal juist. Maar dat zegt nog NIETS over de rente, want de vraag naar geld blijft weg.

  De rente op staatsleningen van AAA landen zullen laag blijven omdat er een extreem aanbod is van geld. Dat geld werd namelijk al voorheen door Bernanke bijgeprint. Dat geld blijft ergens. Het stroomt gewoon van bernanke naar de overheid naar de consument naar ipad naar Apple, weet je nog? We hebben dan ook een Apple-, Yahoo-, Google-economie, zoals ook al Tom Lassink goed opmerkte.
  Via die hoek stroomt dus Bernanke-geld weer gewoon opnieuw terug in de trusery’s.
  Het wordt pas ECHT bloedlink indien de VS de AAA status verliest. Maak dan je borst maar nat. Maar dat gebeurt echt niet.

  Nogmaals: vergelijk dus niet de inflatie en rentestijging van de “normale” economie met hetgeen we nu hebben, de “helicopter” economie.
  Ik weet, dit zit nu eenmaal ingewikkeld in elkaar. Daar kan ik ook niks aan doen. hopelijk leg ik het duidelijk uit?

 • high five

  ahmed wat is verkeerd aan mo slim.?

  De oorlog die we in europa/amerika zien is die tussen de midden klasse en de elite. Velen zullen te arm worden om voedsel te kopen. Grote groepen midden klasse in amerika leeft nu al in tenten kampen. 47 miljoen mensen op voedselbonnen. De too big too fail globalistische bedrijven weten niet wat ze moeten doen met de tien tallen miljarden op hun balansen. 50 tot 70 % van de aandelen op wall street is in handen van de happy 1%. Het hoeft geen verdere uitleg dat de elite wint op dit moment.

 • Tim

  Al jullie postings met belangstelling gelezen. Voorlopig gaan we de goeie kant op met de PM’s.
  Nu slapen… misschien wil m’n vriendin nog wel even genomen worden, dan hebben we helemaal een superavond

 • temp242

  gordijnen :Uit de telegraaf
  Tweede omslag
  De tweede omslag, deze keer van verlies naar winst, volgde op uitspraken van Donald Kohn tegenover The Wall Street Journal. De voormalige vice-president van de Federal Reserve zei tegen de zakenkrant dat de Fed een nieuwe steunronde kan overwegen om de economie op gang te helpen.
  Ook andere grote namen uit de financiële wereld, zoals Bill Gross die ‘s werelds grootste obligatiefonds Pimco beheert, zeiden dat de Fed aan maatregelen werkt om de economie vlot te trekken.
  http://www.telegraaf.nl/dft/stemming/amerika/10298420/__Wall_Street_sluit_met_winst__.html?sn=dft
  Nieuwe schuldenplafond is volgens mij eerder op dan men denkt.

  00

  Tja beste Gordijnen, het zal uiteindelijk dat zijn of WOIII Light Version.

 • Silverstar

  Hartelijk dank voor de info@pietje

 • gordijnen

  Uit de telegraaf

  Tweede omslag

  De tweede omslag, deze keer van verlies naar winst, volgde op uitspraken van Donald Kohn tegenover The Wall Street Journal. De voormalige vice-president van de Federal Reserve zei tegen de zakenkrant dat de Fed een nieuwe steunronde kan overwegen om de economie op gang te helpen.

  Ook andere grote namen uit de financiële wereld, zoals Bill Gross die ’s werelds grootste obligatiefonds Pimco beheert, zeiden dat de Fed aan maatregelen werkt om de economie vlot te trekken.

  http://www.telegraaf.nl/dft/stemming/amerika/10298420/__Wall_Street_sluit_met_winst__.html?sn=dft

  Nieuwe schuldenplafond is volgens mij eerder op dan men denkt.

 • gordijnen

  @high five

  Ik blij dat je het zo goed verwoord. Kwaad, ja en nee.

  Ja, omdat je de eigen bevolking voor de gek houdt.

  Nee, omdat de meeste, ook met een goed stel hersens,
  zich zo slaafs opstellen. Dan verdien je ook niet beter.
  Velen hier hebben geprobeerd mensen te waarschuwen.

 • temp242

  Ja beste High Five, maar tegen de tijd dat de overige 99,999% kwaad is, is het te laat om kwaad te worden.

 • high five

  Zo zie je maar dat de financial engineers al precies wisten dat er run op het goud zou komen. Vandaar dat ze het pensioenfondsen onmogelijk maakten om substantieel in goud/grondstoffen te beleggen. Laat nu niemand zeggen dat politici dom zijn, er niks van snappen of dat de centrale bankiers voor de bevolking werken. Nee, ze werken voor de bankiers en de grote corporaties en ze weten precies wat er gaat gebeuren. Het enige wat ze moeten doen is de bevolking de waarheid anders doen voorstellen dan dat ie is.
  De leugenachtige wezens die ons land besturen willen blijkbaar liever dat het goud naar china gaat dan naar de eigen bevolking. Ja mensen, we mogen gerust kwaad zijn.

 • temp242

  Goeie grap, het Pentagon moet gaan besparen???

  http://youtu.be/9hXJrKnGosQ

 • high five

  Nee Gordijnen dat is geen verleden tijd. Goud is nog steeds erg gevaarlijk en volatiel. Het gaat nl in een grote streep naar boven.

 • temp242

  Beste Gordijnen, laten we het zo stellen:
  Het Plebs mag onder geen omstandigheid kunnen investeren in echt geld, dit is voorbehouden aan de Graaiers, soms ook wel de Goed Bestuurders genaamd.
  Wat denk je dat die oplichters doen als ze hun bonusje opgestreken hebben, hoooooooooooooooooollen naar de Goudboer!

 • high five

  Doug Casey – Inflation to Start Running 20% – 40% Per Year

  “Inflation in the next few years is likely to start running ahead at 20% or 30% or even 40% per year or more and that’s going to devastate the prudent people in this country and perversely it’s going to reward the imprudent ones, the grasshoppers in our society that are deeply in debt because it will wipe their debt out. This is all quite perverse, very bad.

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2011/8/3_Doug_Casey_-_Inflation_to_Start_Running_20_-_40_Per_Year.html

  Gerard.
  Bij een rente van rond de 3% op 30 jarig Amerikaans staatspapier en inflatie nu rond de 9% in amerika wordt shorting de treasury toch de trade van het jaar. Ik begrijp dat Bernanke de rotzooi opkoopt, maar het lijkt me sterk dat hij de huidige rente niveau’s kan volhouden.
  Bij een rente van 3% en een inflatie van 9% wordt long zilver en goud toch ook de trade van het jaar. Geld ligt voor het oprapen.

  Ik weet dat de huidige winstcijfers nieuws van gisteren is en dat de beurs vooruit loopt, maar de bedrijfswinsten die ik zo even zag waren niet slecht.
  Prima winst BMW en andere internationale bedrijven hadden ook hele goede winsten.
  Ben ik bullish op aandelen. Nee. Ik zeg al jaren dat de aex zijwaarts gaat in een brede range tussen de 150 en 400 punten.

  De dow staat alweer in de winst. Tijdens een sell off gehedged long gaan betaald zich altijd uit. Bij een AEX van 327 winst pakken en de rotzooi er weer uitdrukken.

  Ik heb al vaak gezegd dat de munten bezig zijn met een race naar de bodem. Iedereen moet met elkaar mee naar beneden, doe je dat niet dan komt je economie als eerste knarsend tot stilstand. De Zwitserse frank zal altijd sterker blijven dan de euro, maar nu heeft Zwitserland maatregelen genomen om de frank niet duurder te maken tov andere munten. Ik zeg niet dat je nu de franks moet inwisselen voor euro’s, maar ik wissel de Zwitserse frank graag in voor goud, omdat je die niet tot in de oneindigheid kan bij produceren.
  http://www.nuzakelijk.nl/beurs/2580902/zwitserse-frank-duikelt-actie-nationale-bank.html

 • gordijnen

  Ook goud is steeds vaker een ‘safe haven’. Maar daar gelden soms beperkingen. In februari werd het pensioenfonds voor de glasfabrieken teruggefloten door De Nederlandsche Bank. Veel geld stoppen in één grondstof, waarvan de prijs ook nog zeer beweeglijk is, werd als ‘te risicovol’ beschouwd. De goudbeleggingen moesten drastisch worden ingeperkt. Sindsdien is de goudprijs met bijna 20 procent gestegen.

  Artikel uit de Telegraaf. Werd als te risicovol beschouwd. Is dit dan nu verledentijd?

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10298937/__Belegger_zoekt_nieuwe__veilige_haven___.html?p=14,1

  Staat tenminste eens zwart op wit, dat De Nederlansche Bank mede verantwoordelijk is voor de slechte rendementen bij alle pensioenfondsen, of ben ik dan niet objectief.

 • temp242

  Beste Jullie, straks kennen de amerikanen hun fake baren nog gaan verkopen aan Fantasieland!(lol), de chinezen moeten hun Tungsten-brol al lang niet meer.

 • temp242

  ahmed :laat ons hopen dat de goudprijs halveert tegen 28/8 dan kan ik kopen zoals ne zot

  00

  Beste Ahmed, het enigste wat gaat halveren is de dollar en de euro. Trouwens, jouw, voorspelling (oeps màg niet van Joop en Koos) is raak hé! Moet jij een mooie vakantie hebben gehad hebben daar!MVG!

 • ahmed

  laat ons hopen dat de goudprijs halveert tegen 28/8 dan kan ik kopen zoals ne zot

 • ahmed

  ik ben klaar voor de oorlog, ik heb niks te verliezen
  pak me dan als je kan, ik woon in merksem kom maar af

 • Wortelbea

  weet niet of iemand deze reeds gepost ha, maar interessant voor de wisselkoersen (en goud en zilver koers in eur en dollar)

  http://www.wisselkoersen.nl/currency/showrealtime.aspx

 • Jullie

  Aangezien ik toch nog steeds het idee heb dat er ‘dingen aan het broeien’ zijn..
  Hier wellicht een klein tipje van de sluier (we have seen this before) : http://www.zerohedge.com/news/its-baaaaaack-interactive-brokers-just-hiked-silver-margins

  Nu is het alleen nog IB, maar je kan er eigenlijk donder opzeggen dat de CME gaat volgen.

  En nog wat overig leuk nieuws :
  http://www.reuters.com/article/2011/08/03/gold-reserves-idUSL6E7J30EY20110803
  http://af.reuters.com/article/metalsNews/idAFL3E7J328220110803

  En nog wat muziek voor de ontspanning :

  http://www.youtube.com/watch?v=GIBMH9w29DI

 • temp242

  pietje :Het schijnt dat de zaken bank JP Morgen pakhuizen vol heeft met koper en aluminium dit is erg vreemd.Handelen in grondstoffen doen dit soort banken toch op de beurs en niet fysiek! (Afgezien van goud en zilver)Ja, wij weten ook liever fysiek zilver & goud dan papier.
  Of handelen ze met voorkennis wat weten ze meer dan wij?JP weet of speculeert op een conflict (oorlog) want dan zal koper (munitie) aluminium (vliegtuigen) in een klap erg schaars worden en heb je niet meer aan het papier waar op staat dat je zo veel ton tegoed heb.
  Wordt vervolgt.

  00

  Uiteraard Pietje, terwijl Petit Napoleon en das Mädchen de plannen ontvouwen voor WOIII Light Version mag Herman fungeren als Hofnar in Fantasieland.Inderdaad men gaat véél koper, alu en zilver nodig hebben.

 • pietje

  Het schijnt dat de zaken bank JP Morgen pakhuizen vol heeft met koper en aluminium dit is erg vreemd.
  Handelen in grondstoffen doen dit soort banken toch op de beurs en niet fysiek! (Afgezien van goud en zilver)
  Ja, wij weten ook liever fysiek zilver & goud dan papier.

  Of handelen ze met voorkennis wat weten ze meer dan wij?
  JP weet of speculeert op een conflict (oorlog) want dan zal koper (munitie) aluminium (vliegtuigen) in een klap erg schaars worden en heb je niet meer aan het papier waar op staat dat je zo veel ton tegoed heb.

  Wordt vervolgt.

 • ahmed

  ik ben het Mo slim

 • ahmed

  amai da is precies goed gestegen

 • temp242

  Uiteraard beste Pietje, ik lees steeds met plezier je postings en ik begrijp héél goed je kern van de boodschappen, mijn reactie is dan ook als parodie bedoelt, ik doel daarmee op het feit dat Verschrikkelijke Herman straks ons nog gaat verplichten euro-brol-obligaties te kopen… Dààààààààààg Pensioen! Ken je de nieuwste verkiezingsslogan al? Voor elke Oen een Pensioen!

 • pietje

  @temp242
  Wil je alleen en alle anderen hier even waarschuwen wacht niet te lang
  Als je nog van plan bent om zilver of goud aan te schaffen doe het dan snel.

 • gordijnen

  @gordijnen

  Eindelijk nog een veilige haven, die steeds meer mensen weten te vinden.

 • pietje

  De grootste zorgen lijken weg op de markten voor Italië en Spanje. Of is de ECB aan het opkopen geslagen?
  Voor de liefhebbers:
  Op http://www.bloomberg.com kunt u de rentestanden op staatsobligaties van Spanje & Italië live volgen.
  Rentte Italië:
  http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GBTPGR10:IND&n=y
  Rentte Spanje:
  http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GSPG10YR:IND&n=y

 • temp242

  Linus :

  high five :Nigel Farange heeft gelijk. Wie is die van Rompuy nou helemaal.? Wat heeft ie gepresteerd in zijn leven ?. Toen Nigel uithaalde in zijn bekende speech ging ie blozen. Wat ie goed kan is waarschijnlijk ja knikken tegen het IMF en wall street, maar dat kan die Jan K van ons nog veel beter, die weet echt wat het is om een bruine arm te halen.
  11

  Ik heb het ook niet zo voor Van Rompuy (in mijn ogen is hij niet meer dan een veredelde secretaris voor de raad van staatshoofden en regeringsleiders die beloond is voor het depanneren van Leterme en zijn non-beleid als Belgisch eerste minister) en kritiek is natuurlijk geen probleem, maar die Farage is gewoon een lompe vlegel die met zijn vulgaire uitspraken (ad hominem) het nieuws wilde halen om zo zijn electoraal succes te verzekeren. Daarbij is het nogal hypocriet als tegenstander van de EU in Straatsburg en Brussel te gaan zetelen en je er vet voor te laten betalen. Men kan de vraag trouwens ook omkeren: wie is die Nigel Farage? Voor zijn uithaal naar VR had ook quasi niemand van hem gehoord. In de tijd van Dehaene was Van Rompuy minister van begroting en heeft hij er mee voor gezorgd dat België de Maastrichtnorm haalde: of je nu voor of tegen zijn huidige rol bent, hij heeft wel degelijk iets bewezen. Toen rees de Belgische staatsschuld tenminste niet de pan uit zoals nu.

  00

  Beste Linus,
  Mag ik u er even op wijzen dat Belgistan enkel en alleen de maastrichtnorm heeft behaald dankzij de TOTALE uitverkoop van goud (toebehorend aan het land) aan complete bradeerprijzen, vriend Fons en Jean-Luc hebben dat indertijd met een goede Stella in hun poten beklonken, het leven kan eenvoudig zijn. Wat Van Rompuy betreft, die is rijkelijk beloond, eigenlijk begiftigd omwille van het feit dat zijn partijgenoot Fortis gratis weggeschonken heeft aan Frankrijk. Niets meer, niets minder. Het feit dat Kleine Napoleon en das Mädchen hem nu super- euro-(her)man willen maken van Fantasieland gaat hem alleen maar verder helpen in zijn eigen zelfdestructie, de man is immers immens verblind door de macht om de macht, niets meer, niets minder, ga maar eens spreken met oudgedienden in de wetstraat, die kunnen een boek vullen over die man, en het is bovenal niet fraai. Europa gaat als een berlinerbol in zijn face spatten. Macht om de macht draait altijd falikant af, ook voor Van Rompuy. Sarkozy en Merkel wéten dat, die zijn al lang bezig met hun plannen te ontvouwen, aangaande WOIII Light Version. En laten Van Rompuy opdraven als hofnar.Bovenal een zielige vertoning van een zielig mens. Niets meer, niets minder.

 • Jullie

  high five :
  @Jullie Totaal contrair. Wil je geld verdienen, dan zijn dit DE moment waarop je call opties koopt!!.
  KOOP NU (TIJDELIJK) AANDELEN, HET LIEFST CALL OPTIES OP AANDELEN!

  00

  Doe wat je wilt, maar ik ben genezen van aandelen en al die andere papieren flauwekul.

 • temp242

  pietje :Wat mij erg op vals is dat er op steeds meer blog’s nu hevige discussies losbarsten over het kopen van zilver en goud.Dit zal de prijs alleen maar tegoeden komen ja de geest is uit de fles en steeds meer mensen beginnen in te zien dat het afgelopen is met het financiële sisteem.
  Maar als men nu massaal goud en zilver wil kopen kunnen de handelaren dit dan nog wel leveren.Zullen de overheden dit dan nog wel toe staan.Of komt dan toch de wet uit 1978 in eens te voorschuin met een toe voeging in artikel 26 bij goud staat nu ook zilver.

  00

  In het week-end Beste Pietje, komen de euro-vazallen bijeen,breng Verschrikkelijke Herman niet op gedachten hé!

 • pietje

  Wat mij erg op vals is dat er op steeds meer blog’s nu hevige discussies losbarsten over het kopen van zilver en goud.
  Dit zal de prijs alleen maar tegoeden komen ja de geest is uit de fles en steeds meer mensen beginnen in te zien dat het afgelopen is met het financiële sisteem.

  Maar als men nu massaal goud en zilver wil kopen kunnen de handelaren dit dan nog wel leveren.
  Zullen de overheden dit dan nog wel toe staan.
  Of komt dan toch de wet uit 1978 in eens te voorschuin met een toe voeging in artikel 26 bij goud staat nu ook zilver.

 • temp242

  Ik moet Jullie wel gelijk geven in die zin van men zal wel nog steeds al het mogelijke (gaan) doen om zilver en goud niet hun eigenlijke taak te laten gaan doen, nl. de kanariepiet spelen. Maar ander feit is ook, zie de u-i-t-s-t-e-k-e-n-d-e postings van Gerard, waarin hij stelt dat de DOW eraan is… Weldra WOIII (light version)?

 • temp242

  Ethan :http://www.nu.nl/economie/2581038/van-rompuy-wordt-mister-euro.html
  Als er nog niet reden genoeg was om goud / zilver te kopen.. ;-D

  101 Stem

  Jamaar!!! Laat wel een beetje over voor die sujetten hé! Of dacht men dat die in papieren geld zitten?

 • temp242

  Koos???
  Joop???

  Bewijzen genoeg jongens?

 • high five

  @Jullie Totaal contrair. Wil je geld verdienen, dan zijn dit DE moment waarop je call opties koopt!!.
  KOOP NU (TIJDELIJK) AANDELEN, HET LIEFST CALL OPTIES OP AANDELEN!

 • high five

  @oo Geen idee. Platina heeft niet zo’n monetaire functie, maar is wel enorm schaars. De platina / zilver ratio is de laatste 10 jaar wel enorm naar beneden gekomen van 145 in 2001 naar 59 in nov 2010.
  http://www.goldismoney2.com/showthread.php?11082-Trading-the-Platinum-to-Silver-Ratio
  De goud zilver ratio is van 100 in 1990 naar beneden gekomen naar 40 nu.
  Conclusie: Zilver is bezig met een enorm bullrun.

 • Jullie

  Wow, kijk de S&P eens. (net als de rest)

  Dit kan wel eens een gigantische sell-off worden op de beurzen.

 • Edwin

  Camping Crash today

 • Jullie

  Wow, wat een enorme spike in het zilver ! prachtig.

 • Linus

  @Henk

  Bedankt voor het antwoord.

 • Linus

  high five :
  Nigel Farange heeft gelijk. Wie is die van Rompuy nou helemaal.? Wat heeft ie gepresteerd in zijn leven ?. Toen Nigel uithaalde in zijn bekende speech ging ie blozen. Wat ie goed kan is waarschijnlijk ja knikken tegen het IMF en wall street, maar dat kan die Jan K van ons nog veel beter, die weet echt wat het is om een bruine arm te halen.

  11

  Ik heb het ook niet zo voor Van Rompuy (in mijn ogen is hij niet meer dan een veredelde secretaris voor de raad van staatshoofden en regeringsleiders die beloond is voor het depanneren van Leterme en zijn non-beleid als Belgisch eerste minister) en kritiek is natuurlijk geen probleem, maar die Farage is gewoon een lompe vlegel die met zijn vulgaire uitspraken (ad hominem) het nieuws wilde halen om zo zijn electoraal succes te verzekeren. Daarbij is het nogal hypocriet als tegenstander van de EU in Straatsburg en Brussel te gaan zetelen en je er vet voor te laten betalen. Men kan de vraag trouwens ook omkeren: wie is die Nigel Farage? Voor zijn uithaal naar VR had ook quasi niemand van hem gehoord. In de tijd van Dehaene was Van Rompuy minister van begroting en heeft hij er mee voor gezorgd dat België de Maastrichtnorm haalde: of je nu voor of tegen zijn huidige rol bent, hij heeft wel degelijk iets bewezen. Toen rees de Belgische staatsschuld tenminste niet de pan uit zoals nu.

 • oo

  @high five & de rest: bij welke ratio goud wisselen voor platina of zilver voor platina ? goud platina ratio nu 1.06 + btw…

 • high five

  Ja hoor!!!!!! Zilver knalt door de 41,47. Op naar de volgende stop rond de $45.

 • high five

  Ik bemerk dat Syrië steeds harder wordt aangepakt door de westerse politieke leiders. Het zou me niks verbazen als over 1,5 of 2 maanden Syrië aan de beurt is om bommen op hun kop te krijgen als Assad dan nog niet weg is. We moeten goed voor ogen houden dat bij iedere ontplofte tomahawk raket er een monsterbox zilver verdwijnt.

 • high five

  Bij een goud / zilver ratio van 12 je zilver inwisselen.

 • high five

  Nigel Farange heeft gelijk. Wie is die van Rompuy nou helemaal.? Wat heeft ie gepresteerd in zijn leven ?. Toen Nigel uithaalde in zijn bekende speech ging ie blozen. Wat ie goed kan is waarschijnlijk ja knikken tegen het IMF en wall street, maar dat kan die Jan K van ons nog veel beter, die weet echt wat het is om een bruine arm te halen.

 • high five

  temp242 :
  Dus maandag de eerste uitgifte van euro-brol-obligaties? En de brave huisvader zijn zuurverdiende centjes via zijn pensioensparen naar deze luchtledige zak laten verschepen.
  Dus pensioenspaarders moeten de schulden van Fantasieland gaan ophoesten,ik dacht dat pensioensparen een appeltje voor jouw dorst zou moeten wezen, mooi lekker niet, een ouwe verrimpelde appel ga je in het beste geval ervoor krijgen, of het klokkehuis, of hélémaal niks. Als de architecten van deze Grootste Misdaad onder de zoden liggen tegen een jaar of dertig zie ik dan de zeventigplussers al met hun rollators gaan protesteren tegen deze diefstal.

  404 Stemmen

  Een appel hahaha. Je hebt het goed gezegd. helemaal NIKS. Met heel veel geluk de voedselbank

 • Ethan

  http://www.nu.nl/economie/2581038/van-rompuy-wordt-mister-euro.html

  Als er nog niet reden genoeg was om goud / zilver te kopen.. ;-D :-P

 • Henk

  Beide zijn prima. Wel zou het natuurlijk iets lastiger kunnen zijn om gouden tientjes in het buitenland te verhandelen met niet-experts. Als een emigratie-scenario voor jou een mogelijkheid is, dan kun het beste internationaal bekende troy ounce munten nemen.
  Uiteindelijk geldt nog steeds goud=goud, dus professionele handelaren, waar ook ter wereld zullen 10G munten (h)erkennen als 900/1000 goud.

 • Linus

  Nog een laatste vraag: maakt het uit of je in 1 ounce munten belegt dan wel in die gouden tientjes? Voor zover ze nog te krijgen zijn natuurlijk.

 • Linus

  @Gerard

  Bedankt voor de raad, ik heb ondertussen wat gezocht op het web en goud lijkt idd minder speculatief te zijn, terwijl zilver blijkbaar een hoger winstpotentieel heeft maar ook risicovoller is. Zilver is ook een industriële grondstof: als de economie het slechter doet lijkt het logisch aan te nemen dat dat invloed zal hebben op de verkoop. Pensioen is voor mij nog veraf, nu is het mij in de eerste plaats om het veilig stellen van mijn spaargeld te doen.

 • Gerard

  @Linus
  Wat fysiek betreft: Goud/zilver zou ik minimaal 50/50 doen.
  In waarde natuurlijk, niet in gewicht.
  Zelf heb ik de voorkeur voor goude munten, 2derde, en 1derde zilveren munten.
  De monetaire functie van goud is iets hoger dan van zilver.
  Goud is ook veel minder volatiel, en daarom minder speculatief.
  Voor pensioenpotje is goud ook de betere keuze.
  Voor pensioen moet je het ook een beetje doen, want de pensioenfondsen gaan het niet redden tegen de drukpersen van Bernanke en Trichet!

 • cp

  and we are going up!

 • high five

  Een goede website Gerard.
  Zeker!! Alles deflateert tov goud. Die ratio dow/gold gaat naar 1, misschien zelfs naar 0,5 bij hyperinflatie zoals ik van Mike geleerd heb. We zitten in een periode waarin in de kortste tijd vermogen gemaakt kan worden. De welvaart in de wereld wordt opgerold in goud en zilver en het papieren geld wordt betekenisloos. Daarom moet je eigenlijk nu al alle waardes uitdrukken in goud.
  De enige angst die we moeten hebben, is dat de terroristen de edelmetalen gaan confisceren. En denk maar niet dat de bevolking de overheid daarvan gaat weerhouden. Ze vinden het zelfs heel goed. Ik niks, jij ook niks. Maar ja, we hebben het over dit onderwerp al zo vaak gehad.

 • temp242

  Dus maandag de eerste uitgifte van euro-brol-obligaties? En de brave huisvader zijn zuurverdiende centjes via zijn pensioensparen naar deze luchtledige zak laten verschepen.
  Dus pensioenspaarders moeten de schulden van Fantasieland gaan ophoesten,ik dacht dat pensioensparen een appeltje voor jouw dorst zou moeten wezen, mooi lekker niet, een ouwe verrimpelde appel ga je in het beste geval ervoor krijgen, of het klokkehuis, of hélémaal niks. Als de architecten van deze Grootste Misdaad onder de zoden liggen tegen een jaar of dertig zie ik dan de zeventigplussers al met hun rollators gaan protesteren tegen deze diefstal.

 • Gerard

  @high five
  Jij had het er al vaker over:
  Kijk eens naar de dow/gold ratio:
  http://www.slimbeleggen.net/

 • Gerard

  @temp242
  De Euro gaat als eerste, geloof ik steeds meer.
  Het probleem is de spreads met Duitsland, en dat binnen EEN Eurogebied.
  Het volgende reddingsplan zal EEN ministerie van financien zijn met EEN tax-beleid en EEN staatsobligatie voor de hele eurozone. Eigenlijk gelijk als de VS.
  Doen ze dit niet? dan is het knal.

 • high five

  Economic Armageddon: Gold Standard is a MUST – Bob Chapman 1 of 2
  http://www.youtube.com/watch?v=RuVuRD0rRCE&feature=feedf

 • Gerard

  CHF is wel erg hard gestegen! Dit geeft duidelijk aan dat het vertrouwen in USD en EUR keihard aan het wegzakken is. Hee, Jullie, is dat “vertrouwen” ook niet de motor voor goud & zilver? Waren ook jou woorden, meen ik mij te herinneren?

  Dit wordt een spannnende week, reken maar!
  Spanje tikte vanmorgen de 6,45% aan!
  Fitch gaat toch naar status AA voor de VS. Ze vinden de reddingsoperatie NIET voldoende. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze wachten tot uiterlijk eind augustus. Vanavond op CNBC.
  Als VS de AAA verliest, dondert de hele wereldeconomie in elkaar. Daar hoort een crisis bij waar 2008 helemaal NIETS bij was!

  Ik zie in zulk slecht weer echt geen daling meer voor goud & zilver. Maar ik kan het ook mishebben.
  En eindelijk komen de goudminers eens van de plaats. Hopelijk zit dit nu eens echt door! Dit kwakkelt al maanden en waren wel erg diep weggezakt.

  Voor wie er nu echt in gelooft, misschien een leuke speculatieve trade:
  Put spreads op GLD.
  GLD is veel minder volatiel dan zilver. Daarom kun je daar rustig short opties op nemen. Iets wat ik nooit zou durven op bijv. SLV.
  Zelfs had ik deze al voor mijn vakantie, en vanmiddag eentje erbij genomen.
  Denk eens aan 151 oct-2011. Of 152 inmiddels al.
  En afdekken met long 131 of 132, ergens rond de 0,15 premie.
  Risico is zo goed als uitgesloten, lijkt mij.
  Eind augustus ga ik hier nogmaals 10 doen op december.
  Daarnaast zijn natuurlijk de long calls op SLV op 1-2013 nog steeds erg winstgevend!
  Tja, als we toch al weten welke kant het opgaat?
  En als je dan nog margin over hebt, kun je nog wat calls schrijven op wat rommel zoals SBMO of zo.
  Ik moet wel want ik moet er van leven, ik heb anders niks.

 • high five

  @EnJoy Ik heb ook het idee dat de vraag naar fysiek zilver wat is afgenomen. Mensen willen niet iets hebben wat goedkoop is (wel als consumptie goed,maar niet als investerings goed). Ik zie geen wachtrijen bij apmex, ze kunnen direct leveren.

  Marc Faber is ultra Bearish. Cash en US Government Bonds wil je in ieder geval niet hebben. Macht verschuift in de wereld bla bla bla. Libië is de eerste stap om de chinezen van grondstoffen te onthouden. Edelmetalen waarschijnlijk de beste investering.
  http://www.cnbc.com/id/43983284

 • temp242

  Klopt Beste Gerard, alleen het ‘uitvinden’ gaat een beetje moeilijker worden. Als zelf de Tijd al begint te schrijven dat Van Rompuy niets begrijpt van marktreacties, tja…
  Ik blijf erbij , de dollar én de euro gààn vallen, vraag is alleen welke als eerste?
  Mijn inziens denk ik dat Amerika meer power én geld ter beschikking heeft om Fantasieland de nek om te wringen.

 • Gerard

  @Jullie
  De “smackdown” komt er voor de beurzen. Het kan niet anders, dit gaat keihard! Het knalt zo door alle bodems en weerstanden heen.

  Sabatero is al met spoed van vakantie teruggeroepen.
  Vrijdag zitten alle bodo’s en presidenten weer in Brussel aan het diner een zogenaamd nieuw “reddingsplan” aan het uitvinden, wat ik je brom!!
  Het plan van vorige week is mislukt, wat een mop!
  Die arme bobo’s kunnen nog niet eens fatsoenlijk met vakantie, hi hi.

 • temp242

  gordijnen :http://fd.nl/beleggen/2011/07/28/wall-street-is-schuldakkoord-al-vergeten
  Misschien is het geld hard nodig op Wall Street?
  Ben wel benieuwd of er morgen in de financiele kranten staat:
  Aandelen en obligatie bubbel loopt leeg, omdat het vertrouwen in de valuta’s afneemt.
  Veel veilige havens zijn er niet meer, lijkt mij. Lol
  Voor Spanje en Italie weet Kees Jan vast wel een oplossing.
  XXX Verdienmodel XXX
  Wij lenen aan Spanje en Italie, ja maar verdienen daarop en reddende euro. Evenwicht is waar ze naar op zoek zijn de EU.

  00

  Lang Leve Fantasieland!

 • greetjes

  De tijden zijn aan het veranderen en ik mis de input van RB! ;-(

 • greetjes

  @temp242
  Grapje is altijd op zijn plaats

 • gordijnen

  http://fd.nl/beleggen/2011/07/28/wall-street-is-schuldakkoord-al-vergeten

  Misschien is het geld hard nodig op Wall Street?

  Ben wel benieuwd of er morgen in de financiele kranten staat:

  Aandelen en obligatie bubbel loopt leeg, omdat het vertrouwen in de valuta’s afneemt.

  Veel veilige havens zijn er niet meer, lijkt mij. Lol

  Voor Spanje en Italie weet Kees Jan vast wel een oplossing.

  XXX Verdienmodel XXX

  Wij lenen aan Spanje en Italie, ja maar verdienen daarop en redden
  de euro. Evenwicht is waar ze naar op zoek zijn de EU.

 • temp242

  Seppel, wat deed jij vanmorgen op de Woluwelaan?

  http://youtu.be/OUezAL4tVFk

  MVG.

 • temp242

  Jullie :Trouwens ook wel mooi hoor.De stijging van nu is echt pure safe-haven buy, check nogmaals ook de CHF.Die is ook omhoog terwijl alle andere valuta’s omlaag zijn.
  Ik denk dat er een behoorlijk fundament ligt onder goud.
  Toch vraag ik me het nog wel erg af of de smackdown nog komt, ik kan het me niet voorstellen dat ‘ze’ de goudprijs zomaar op laten lopen.Ik denk zelf nog steeds van wel.

  00

  Beste Jullie, als de goudprijs blijft oplopen,zoniet exploderen, beetje moeilijker te manipuleren nietwaar? dan komt er gewoon een light version WOIII.

 • temp242

  high five :@Jullie, ik ben ook niet zo bang voor de zilverprijs. Dat aan de boom schudden door de computers van JPM wat we in Mei gezien hebben kun je niet blijven doen. De gehele SLV werd op en dag 3x verhandeld en tegelijkertijd werden de margin’s verhoogd. De zwakke handen MOESTEN toen verkopen om aan hun margin verplichtingen te voldoen. De OI ging van 140.000 terug naar 110.000 stuks. Die 110.000 (inmiddels alweer 119.000) zijn de sterke handen die altijd aan hun margin verplichtingen kunnen voldoen, dus die krijgt JPM niet zomaar uit de markt, wat ze ook doen. Hoe lager de zilverkoers bij verbeterde fundamentals (meer inflatie, angst in de markt etc) des te meer speculanten / handelaren long gaan op zilver. Vergeet niet dat heel veel partijen tegenwoordig opties en futures kunnen kopen. Des te dieper zitten ze dadelijk in de puree als het fysieke zilver op is.Ik verwacht dat ze zich rustig houden. De koers laten oplopen tot bv boven de $60 a $80 en dan vervolgens weer flink aan de boom schudden om de zwakke handen uit de markt te krijgen. Dan heeft iedereen weer goed de schrik te pakken en neemt de animo voor zilver weer eventjes af.

  20

  Beste High Five àlle respect voor je, maar als de bankster de zilverkoers eerst ‘laten’oplopen tot 60/80dollar om dan vervolgens eens goed aan de boom te gaan schudden, denk ik persoonlijk niet dat ze veel zwakke handjes gaan uit de markt gaan prijzen. Tenzij je als particuliertje net de dag voordien aan 79,99dolllar gekocht hebt, vergeet niet dat er vanaf NU weeral razendsnelle ontwikkelingen en het zullen geen positieve zijn, die zich gaan ontwikkelen…MVG.

 • temp242

  EnJoy :Ratio goud/zilver is nu 1/40.80 deze ratio blijft de laatste tijd aardig liggen.
  Jammer, had graag de ratio van tijdje geleden gezien 1/35
  Wat me overigens wel opvalt is dat je voorheen een flinke premie kon krijgen op zilveren 1 ounce munten, deze premie welke opliep tot zelfs 20% boven spot kan ik nergens meer vinden…

  10

  Beste Enjoy,
  Probeer tegenwoordig maar eens te bieden op de Duitse veilingsites viel glück. Dààr zijn ze pas goed wakker geschoten!Ik zal het maar houden op mijn CHF! Ook niet slecht hé!

 • temp242

  Wortelbea :maandag 15 augustus…waar is dat allemaal een feestdag ?mooi moment voor kaboem ?voorgevoel…

  00

  GEEN VOORSPELLINGEN DOEN!!! JOOP EN KOOS KUNNEN DAAR NIET TEGEN!!!

 • pietje

  Het is wel leuk een grijns op je gezicht een lekker flesje wijn.
  Ja, ik ben ook blij verrast maar daar gaat het niet om WAAROM gaat het zo hard om hoog dat is de vraag.
  Als je dat weet dan kan je pas een goeden analyse maken.
  Wat wel daalt is koper en Aluminium

 • Erik

  Google Trends geeft de populariteit van zoekopdrachten binnen Google weer. Trend voor gold price en silver price:
  http://www.google.nl/trends?q=gold+price%2C+silver+price&ctab=0&geo=all&date=all&sort=1

 • seppel

  Dat is zo, ik had ook een barslechte week verwacht. Maar integendeel : de remmen zijn los. Ik ben ongeloofllijk curieus naar domani. De lange termijn : duidelijk. Morgen ? Spannend.

 • EnJoy

  Ratio goud/zilver is nu 1/40.80 deze ratio blijft de laatste tijd aardig liggen.

  Jammer, had graag de ratio van tijdje geleden gezien 1/35

  Wat me overigens wel opvalt is dat je voorheen een flinke premie kon krijgen op zilveren 1 ounce munten, deze premie welke opliep tot zelfs 20% boven spot kan ik nergens meer vinden…

 • M.D

  goud 1646 nu, schuldenplafond is erdoor en geen beweging van goud of zilver dan opwaarst, je had dan op z’en minst een momentum daling verwacht, het fundament van ons goudhuisje is sterker dan verwacht!
  Tijd voor een lekker flesje wijn te openen!

 • Gerard

  Jullie :Oke, we zullen zien.
  Check de CHF !

  00

  Ja hoor, de stieren zijn wakker op CHF !!!!
  2 weken terug al mijn gewone aandelen eruit gedaan (behalve goud&zilver) en deze cash omgezet in CHF op de Forex.
  Heb ik dus helemaal geen spijt van!

 • seppel

  ’t Was geld Bea, sorry. Dank je Pietje.
  En Pietje, iedereen zit hier zo’n beetje met een grijns op zijn/haar gezicht van “zie je wel”.
  We volgen het wel hoor !

 • pietje

  Er is wel wat aan de hand weet niet of jullie de koersen bij houden maar het gaat erg hard.
  Misschien hebben veel handelaren er op gegokt dat goud zal dalen en doen de banken nu omgekeerde manipulatie en drijven ze de prijs juist om hoog>

  @seppel
  geld.

 • seppel

  Wat niet weet niet deert Bea
  M Vr Gr

 • Wortelbea

  mja minnaressen.. en kaboem..:-)

 • seppel

  ’t Was een hinderlaag Bea, ‘k zal het niet meer doen.

 • seppel

  Moederkesdag Bea, toch in Antwaaarpen. Niks kaboem, wel met bloemen naar je moeder, vrouw, zussen en minnaressen. De volgorde is discutabel.

 • Wortelbea

  maandag 15 augustus…
  waar is dat allemaal een feestdag ?
  mooi moment voor kaboem ?
  voorgevoel…
  @seppel : ‘tzal wel value zijn :-)

 • Wortelbea

  maandag 15 augustus…
  waar is dat allemaal een feestdag ?
  mooi moment voor kaboem ?
  voorgevoel…

 • Linus

  pietje :
  @Linus
  Het is hier al vaker gezegd
  2/3 zilver 1/3 goud zit je altijd goed.

  00

  Ik ben betrekkelijk nieuw hier dus ik heb niet alles kunnen lezen. Bedankt voor de tip, ik neem aan het over de waarde gaat aangezien je voor de prijs van één ounce goud veel zilver kunt kopen.

 • seppel

  En heb je het dan over gewicht of over value Pietje ?

 • pietje

  @Linus
  Het is hier al vaker gezegd
  2/3 zilver 1/3 goud zit je altijd goed.

 • pietje

  Je kunt niet alles meer geloven wat de pers schrijft Jullie.
  Had dit al eens gezegd de pers praten elkaar gewoon na.
  Doen geen na vraag over de feiten een mooi voorbeeld hier van is wel de goud bubbel die er aan zou komen.
  Dit stond in zo wat alle kranten en op alle nieuws zenders kon horen het is gedaan met goud.
  We zijn nu zeggen en schrijven drie dagen verder en de enne na de andere krant
  Kopt al weer goud naar nieuw record hoe zo verwarring zaaien.
  Zelf heb ik wel een helle grootte vraag waar kwam het eerste verhaal vandaan over de zak kenden zilver & goud prijzen en wie zat hier achter?
  Zover ik heb kunnen nagaan kwam dit gerucht uit Amerika.

 • Linus

  @Gerard

  Give credit where credit is due. Geen valse bescheidenheid: je onderbouwt je stellingen en weet duidelijk meer van deze markt en economische indicatoren dan de meesten hier, mijzelf incluis. Daarbij hou je je in de regel aan de empirie en verre van vage, ideologische beschouwingen over een wereldwijd complot en dies meer.

  Vraagje: lijkt het jou verstandig om wat zilver te verkopen en daarmee goud in te slaan of niet? Ik heb enkel zilver en vraag me af of het niet beter zou zijn mijn geld wat te spreiden.

 • Jullie

  Trouwens ook wel mooi hoor.
  De stijging van nu is echt pure safe-haven buy, check nogmaals ook de CHF.
  Die is ook omhoog terwijl alle andere valuta’s omlaag zijn.

  Ik denk dat er een behoorlijk fundament ligt onder goud.

  Toch vraag ik me het nog wel erg af of de smackdown nog komt, ik kan het me niet voorstellen dat ‘ze’ de goudprijs zomaar op laten lopen.
  Ik denk zelf nog steeds van wel.

 • high five

  @jullie. Zilver is 3x afgeketst op 41,47. Volgens mij gaan we verder omhoog als deze waarde wordt uitgenomen.

 • Jullie

  Spannende tijd, als goud of zilver vandaag of morgen niet aanzienlijk naar beneden gaat is de weg naar 2000usd vrij.

  Denk dat er een hoop mensen zitten te nagelbijten nu. (inc. ik)

  En uit mijn ooghoeken zie ik een spike ontstaan in USD goud. Tot hoever zal die gaan ?

 • pietje

  Zilver op het moment 2,5% ER BIJ en goud 1,6%.
  Waar ik ook kijk geen beer maar die stier komt als maar harder aan stormen.
  De beer zit bij de gewonen aandelen maar niet bij zilver & goud.
  Als Italië en Spanje deze week in de problemen komen dan gaat het volgens mij
  Pas echt spanend worden.

  Toen de AEX nog op 355 punten stond waren er diversen onafhankelijke analisten die beweerde dat het wel eens in twee jaar 60% naar beneden zou gaan.
  Dit zou beteken dat de AEX in de zomer van 2014 op 140 A150 punten uit komt.
  Even rekenen begin mei AEX 355 punten nu op 320 – 10%
  Zilver mei (per Kg ) € 744,00 nu € 900 + 21%
  AEX -10 zilver + 20% als dit zich zo zou door zetten komt zilver in 2014 uit op 1500 euro per kg.

  Analisten gebruiken ook allerlei grafieken en rekenmethodes ze zitten er ook vaak naast dus wat hier boven staat is dus geen voorspeling alleen een constatering en een berekening van de laatste drie maanden.

 • high five

  economisch de et maatregelen = economisch niet de beste maatregelen

 • high five

  De Senaat keurt nieuw schuldenplafond ook goed.
  http://nos.nl/artikel/261366-senaat-keurt-schuldenakkoord-goed.html

  Ja Gerard, de politiek neemt economisch de et maatregelen voor de economie. Wel de beste maatregelen voor de banken. Face it!

 • Jullie

  Oke, we zullen zien.

  Check de CHF !

 • high five

  @Jullie, ik ben ook niet zo bang voor de zilverprijs. Dat aan de boom schudden door de computers van JPM wat we in Mei gezien hebben kun je niet blijven doen. De gehele SLV werd op en dag 3x verhandeld en tegelijkertijd werden de margin’s verhoogd. De zwakke handen MOESTEN toen verkopen om aan hun margin verplichtingen te voldoen. De OI ging van 140.000 terug naar 110.000 stuks. Die 110.000 (inmiddels alweer 119.000) zijn de sterke handen die altijd aan hun margin verplichtingen kunnen voldoen, dus die krijgt JPM niet zomaar uit de markt, wat ze ook doen. Hoe lager de zilverkoers bij verbeterde fundamentals (meer inflatie, angst in de markt etc) des te meer speculanten / handelaren long gaan op zilver. Vergeet niet dat heel veel partijen tegenwoordig opties en futures kunnen kopen. Des te dieper zitten ze dadelijk in de puree als het fysieke zilver op is.
  Ik verwacht dat ze zich rustig houden. De koers laten oplopen tot bv boven de $60 a $80 en dan vervolgens weer flink aan de boom schudden om de zwakke handen uit de markt te krijgen. Dan heeft iedereen weer goed de schrik te pakken en neemt de animo voor zilver weer eventjes af.

 • Silver Surfer

  Mensen, vergeet ook niet dat de bodem van $ 33,- al zo’n 8 keer is getest (zilver). De opwaartse druk is enorm. Ik voel het vanuit mijn stoel haha.

 • Silver Surfer

  Jullie :@ Gerard, ik gok erop dat ik zelf al wat langer in het goud wereldje rondzwerf als de meeste hier.Gevoel voor de markt bouw je op.
  Technische analyse zegt niets in een gemanipuleerde markt.
  Dat goudseizoen vind ik onzin, hypes uit het verleden. De markt veranderd altijd en ik ga er niet vanuit dat de markt een vast patroon heeft. *garantie’s uit het verleden etc.*
  Rente gaat inderdaad niet omhoog.
  Inflatie neemt inderdaad overal toe.
  Onrust op de valuta markt zal zeker toenemen, maar ik verwacht dat er straks een hoop spanning uit de markt zal worden gehaalt als het akkoord er definitief is.Ik ga ervan uit, op gevoel, dat de goudprijs en zilverprijs erg zal dalen, JPM and crooks zullen dit moment aangrijpen om de prijs te onderdrukken.Zoals ik al zei : Ik heb dit eerder gezien.
  Ik heb ook al tal van keren gezegt dat het een bewust risico is, en uitsluitend voor de korte termijn. ( en ik raad het ook alleen aan voor de mensen die al genoeg goud en zilver hebben, mensen zonder goud en zilver moeten dit risico niet willen nemen, ik kan er ook net zo goed naastzitten en kan de prijs naar 2000USD doorschieten, ook heel goed mogenlijk )Lange termijn is altijd goed om goud te kopen, altijd.
  Maar korte termijn kan het -voor de 3e keer- wel eens de moeite zijn om de markt proberen te timen, ik verwacht een smackdown, en ik heb niet de enige.Boze tongen verwachten zelf een pullback naar 1400 (en zelfs lager)( zie wat er in 2008 gebeurde )
  Het is gewoon een korte termijn visie, ik verwacht een grote pullback, nogmaals verwacht ik die zelf, persoonlijk. Allemaal gebaseerd op mijn genialiteit.
  ( )

  Je houdt geen rekening met de gigantische vraag naar fysiek goud uit vooral China. Eigenlijk is heel Azie fysiek goud aan het inslaan, zelfs in Zuid-Korea. De mogelijkheden om de prijs te manipuleren raken langzaam uitgeput.

 • Edwin

  Hou rekening met grote leegloop op aandelen, dat geld gaat ergens naartoe. Ook in PMs dus…
  Je ziet vandaag dat effect, in EU beurzen is het een ballon die leegloopt. Kan nog veel heftiger worden….

 • Jullie

  Oja, helemaal vergeten, op usdebtclock.org staat de teller te knipperen !

  Grappig om te zien.

 • Jullie

  @ Gerard, ik gok erop dat ik zelf al wat langer in het goud wereldje rondzwerf als de meeste hier.
  Gevoel voor de markt bouw je op.

  Technische analyse zegt niets in een gemanipuleerde markt.

  Dat goudseizoen vind ik onzin, hypes uit het verleden. De markt veranderd altijd en ik ga er niet vanuit dat de markt een vast patroon heeft. *garantie’s uit het verleden etc.*

  Rente gaat inderdaad niet omhoog.

  Inflatie neemt inderdaad overal toe.

  Onrust op de valuta markt zal zeker toenemen, maar ik verwacht dat er straks een hoop spanning uit de markt zal worden gehaalt als het akkoord er definitief is.
  Ik ga ervan uit, op gevoel, dat de goudprijs en zilverprijs erg zal dalen, JPM and crooks zullen dit moment aangrijpen om de prijs te onderdrukken.
  Zoals ik al zei : Ik heb dit eerder gezien.

  Ik heb ook al tal van keren gezegt dat het een bewust risico is, en uitsluitend voor de korte termijn. ( en ik raad het ook alleen aan voor de mensen die al genoeg goud en zilver hebben, mensen zonder goud en zilver moeten dit risico niet willen nemen, ik kan er ook net zo goed naastzitten en kan de prijs naar 2000USD doorschieten, ook heel goed mogenlijk )
  Lange termijn is altijd goed om goud te kopen, altijd.

  Maar korte termijn kan het -voor de 3e keer- wel eens de moeite zijn om de markt proberen te timen, ik verwacht een smackdown, en ik heb niet de enige.
  Boze tongen verwachten zelf een pullback naar 1400 (en zelfs lager)
  ( zie wat er in 2008 gebeurde )

  Het is gewoon een korte termijn visie, ik verwacht een grote pullback, nogmaals verwacht ik die zelf, persoonlijk. Allemaal gebaseerd op mijn genialiteit.

  ( :P )

 • Gerard

  @Jullie
  Het SLECHTSE wat je kunt doen is op je GEVOEL af gaan!
  Zoek een echte reden voor je beslissingen.

  Goud en zilver gaan stijgen. Hooguit wat kleine dagkoersen die wal lager staan, maar vanaf NU is de lijn omhoog.
  Om meerdere redenen:
  – Het goudseisoen begint rond begin september.
  – De rente zal NIET verhoogd worden. Rente op spaargeld blijft ook op dit lage niveau.
  – Inflatie India en nu ook China en de rest van Zuid-Oost Azie vliegen de pan uit.
  – In VS en Europa neemt de onrust van de valuta toe.
  – Beurzen gaan hard zakken en obligaties is ook geen optie, rente daalt zelfs.
  – Er was een mooie correctie in de zomermaanden van de lange termijn trend.
  – De technische analyse geeft “noordpool” aan.

 • RK

  Jullie :
  Meh, valt me nog alles mee hoe goed het goud en zilver blijft houden, er gebeurt niet eens veel zou je kunnen concluderen.
  Toch blijf ik erbij dat het goud en zilver wellicht deze week nog even flink gaat zakken wanneer alles om de deal rond is en de krabbels zijn gezet. Wellicht gaat het dan vrijdag of maandag worden..
  ( zag net dat the house ook akkoord was, had dit eigenlijk niet verwacht )
  Ik stel mijn koop nog even uit, gewoon me eigen intuitie.
  Gisteren zat ik er inderdaad naast wat de suckers-rally betreft…
  Ik weet niet, het is gewoon zo’n gevoel wat ik heb. Goud word gewoon weer even gehyped, alles ogen erop, en als iedereen kijkt laten ze goud hard zakken. Ive seen this all before…
  En ik zie geen reden waarom het niet weer gaat gebeuren als JPM and crooks weer 2.4T extra hebben om de markt te manipuleren.

  Je bent niet de enigste hierin, ik wacht het idem af.

 • Gerard

  @Linus
  Uhh, dank je wel! Word er een beetje verlegen van.
  Maar ik vind de meeste bijdrag hier wel goed. Ook de analyse van Zilverpaul mag er zijn.

 • Linus

  Het lijkt erop dat Gerard gelijk krijgt met zijn voorspelling: goede analyse. Jij weet duidelijk waar je het over hebt en jouw bijdragen behoren wat mij betreft tot de waardevolste op dit forum.

 • Jullie

  Meh, valt me nog alles mee hoe goed het goud en zilver blijft houden, er gebeurt niet eens veel zou je kunnen concluderen.

  Toch blijf ik erbij dat het goud en zilver wellicht deze week nog even flink gaat zakken wanneer alles om de deal rond is en de krabbels zijn gezet. Wellicht gaat het dan vrijdag of maandag worden..
  ( zag net dat the house ook akkoord was, had dit eigenlijk niet verwacht )

  Ik stel mijn koop nog even uit, gewoon me eigen intuitie.
  Gisteren zat ik er inderdaad naast wat de suckers-rally betreft…

  Ik weet niet, het is gewoon zo’n gevoel wat ik heb. Goud word gewoon weer even gehyped, alles ogen erop, en als iedereen kijkt laten ze goud hard zakken. Ive seen this all before…
  En ik zie geen reden waarom het niet weer gaat gebeuren als JPM and crooks weer 2.4T extra hebben om de markt te manipuleren.

 • Edwin
 • Edwin

  Marc Faber: zeer Bearish voor aandelen en flink Bullisch voor PMs.
  Komt aardig overeen met wat we hier denken.

  http://www.telegraaf.nl/dft/10292789/__Neergang_aandelenmarkt_gestart__.html?sn=dft

 • Mr. B

  Sparen levert in Belgie niets meer op. Maar in Belgie zijn ze teminste nog (redelijk) om een hoger inflatiecijfer te presenteren dan in Nederland.

  http://netto.tijd.be/sparen_en_beleggen/sparen/De_grootste_spaarflops.9086662-2212.art?utm_source=feedblocknetto&utm_medium=referral

  Hoger dan 3% spaarrente zal je denk ik dit jaar niet tegenkomen in Nederland. Op deposito is het met veel gezoek mogelijk om een schamele 4,25% te krijgen voor 5 jaar vast. De spaarder gaat de gevolgen betalen van het lenende Sodom & Gomorra.

 • RK

  Zilverpaul :
  @ RK
  geen peil op te trekken op de hele korte termijn, wat mij betreft. Krijgt men de goud- en zilverprijs niet echt naar beneden, tekent dat de zwakte, want men al er m.i. alles aan doen om het wel naar beneden te werken.

  Dank je.

 • Gerard

  @high five
  Inflatie komt uit op 7,5% per jaar. Je kunt het beste de officiele cijfers x3 nemen.
  Vooe degenen met een goed geheugen weet nog de gulden-tijd van 2001. De meeste prijzen zitten ver boven de 100%. F 4,20 pakje siaretten 25 stuks, nu E 5,20 voor 19 stuks.
  Liter benzine F 1,70 nu E 1,70. Glas bier op terras F 1,60, nu E 2,-. Zo kun je nog uren doorgaan…..
  Dan mag je Euro x 2,2 rekenen. dan zit je op 130%.
  Inflatiecijfers worden gemanipuleerd op vrijwel exact 3x, jaar op jaar. Officieel nu 2,4%, werkelijk dus 7,2% voor 2011.

  Over manipulatie gesproken!
  Vanacht op CNBC al uitgelegd, en vanmorgen ook herhaald op RTLZ. De officiele groeicijfers VS werd gesteld op 2,4% voor 2011. Nu naar beneden bijgesteld op 0,4%. Volgens analisten wordt dat “bewust” gedaan om de beurzen te stuwen. Consumenten en MKB gaan af op groeicijfers en doen daar hun investeringen ook naar. Stijgende beurzen geven vertrouwen.
  Eerder al werd bekendgemaakt dat de Chinese groeicijfers NIET klopte. Die zou ruim 50% !! te hoog gewaardeerd zijn. Dus die 9,6% van 2010 was in werkelijkheid 4,8%.
  Ik vrees dat het niet meer blijft bij groei- en inflatiecijfers!

  Nederland kan er ook wat van. De werkloosheidscijfers zijn de laagste ter wereld, verteld CBS altijd heel trots. Vergeten te vertellen dat Nederland het hoogste percentage WAOers en Wajong heeft ter wereld. 1 op de 6 (!!) van de beroepsbevolking. Daarnaast worden sociale diens ook niet meegerekend. Vervolgens kent Nederland bijna het hoogste percentage ambtenaren ter wereld. En tenslotte worden partimers als voltijdbaan meegerekend. Nederland kent het hoogste percentage parttimers ter wereld omdat partime veel belastingvoordeel oplevert.
  Tja, CBS, zo komen we er wel!

 • Edwin

  Toch altijd weer bijzonder vermakelijk, de “financiele adviseur”.
  Volgens hun “zeker niet beleggen in goud, want … goud is een hype”
  Ja hoor, droom fijn verder …. Nee, dan is een advies voor aandelen echt geweldig….
  /sarcasme off

  http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/harrygeels/10290795/__Vijf_schuilplaatsen_in_onzekere_tijden__.html

 • high five

  Ik verwacht dat het pakket van 3 biljoen voor spanje en italië er uiteindelijk gewoon komt.

  In de huidige orwelliaanse wereld kun je je krediet status behouden door meer schulden te maken en als je niet meer schulden maakt wordt je krediet status verlaagt, zoals Gordijnen al zei.

  Je mag de inflatie uit de jaren 2001 tm 2010 niet zomaar bij elkaar optellen Henk. Het is inflatie op inflatie, dus je moet ze met elkaar vermenigvuldigen. Bovendien moet je deze cijfers direct vergeten. Die zijn één grote leugen. De inflatie vanaf het jaar 2001 is meer dan 100% geweest.

 • Edwin

  OUCH Spanje nu op 6.4% en Italie op 6.2%.

  Dat gaat echt de verkeerde kant op. Nog even en Spanje valt ook om.. Game Over.

 • Henk
 • http://zilver.2link.be/ zilver

  @Safi
  hangt er van af met wat je vergelijkt. Vergelijk je met de dollar, dan heeft de euro zelfs waarde gewonnen. Maar ik zou met goud vergelijken.

 • Safi

  Een vraag:

  Mijn kind wil graag weten hoeveel waarde de euro heeft verloren de afgelopen 10 jaar.
  Enig idee waar ik die info kan vinden?

  Alvast bedankt!

 • Edwin

  Bloomberg.com, type in Google b.v. Spain Bonds 10yr in en je krijgt de juiste pagina als een van de eerste hits.

 • high five

  @Block Onder european interest rates vind je wel wat.
  bv
  http://www.ecb.int/stats/money/long/html/index.en.html
  Rente voor 10 jarig geld

 • Gerard

  temp242 :Italië zou in GROTE problemen komen bij een rente van 6.5%.

  00

  Maar bij 7% kan zowel Spanje als Italie niet meer naar de kapitaalmarkt. Dan zijn ze aangewezen op het noodfonds. Maar met een ENORM plobleem: Het noodfonds 750 miljard zou t/m 2012 groot genoeg zijn voor Griekenland, Portugal en Ierland. Spanje alleen zou 3 dubbel hiervan nodig zijn, en Italie nog iets meer zelfs. Voor Spanje en Italie zou dus 6 x 750 miljard = 3.000 miljard extra nodig zijn t/m 2012. M.a.w. “To big to fail” .
  Erger nog:
  Het nieuwe noodfonds voor Griekenland werd ze snel uit de grond gestampt vorige week omdat men anders bang was dat de problemen over zouden slaan naar Spanje en Italie.
  Dit is dus radicaal mislukt!!
  Boven de 7% is het gewoon afgelopen. Er is geen reddingsplan meer mogelijk. Wat er dan gebeurt weet eigenlijk niemand. Reken dan hoogswaarschijnlijk op een totale default van de Eurozone.
  Dat was ook de reden dat de beurzen zo ver in het rood gaan de laatste 10 beursdagen.
  Het schuldenplafond was dus meer een afleiding, de problemen liggen hier.
  Wat er precies gebeurt:
  Men herfinanciert al enkele weken de PIGS landen niet meer. Het betreft hier dus pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en banken. Van dit vrijgekomen geld worden staatsleningen VS, Duitsland en Nederland gekocht. Dat verklaart de forse rente daling op de AAA landen.
  Pas indien VS de AAA status verliest, is de ramp compleet. Dan valt het hele financiele systeem stil.
  S&P heeft al een paar keer gedreigd om deze rating te verlagen. Maar volgens mij gaat dit niet gebeuren. Dit durven ze niet.

 • Gerard

  @Block
  Ale rentes van 2, 5 en 10 jaarsleningen vind je op Bloomberg. Maar is wat lastig de tickers te vinden.

  Sinds kort is er ook een aardige site die deze ook overzichtelijk op een site plaatst:
  http://pigbonds.info/

  De links gaan dan ook weer naar Bloomberg.

 • Block

  Gerard of iemand anders :p

  Waar kan ik eigenlijk de staats rentevoeten vinden en volgen?

  Alvast bedankt!

 • temp242

  Italië zou in GROTE problemen komen bij een rente van 6.5%.

 • temp242

  Inderdaad Beste Gerard, en met de inflatie die op ons afkomt zal het delven er ook al niet goedkoper op worden.

 • Gerard

  @seppel
  Met dit verschil dat je niet eerst 1000 kg rots en zand moet afgraven, vervoeren, verpulveren, enzovoorts voor 6 gram goud.

 • Gerard

  @Jullie
  Suckers rally? Dat viel toch wel mee. Goud steeg zelfs nog iets naar 1620.

 • seppel

  @Henk
  Inderdaad, als je het zo wil zien klopt het : je haalt het uit de grond en steekt het er terug in. En van één ding kan je zeker zijn : het zal daar in de grond niet kweken zoals de konijnen.

 • Henk

  @Jullie
  Toch blijft die quote van Warren Buffet intrigeren:

  “They take it out of the ground in South Africa, ship it to the Federal Reserve, where they put it back in the ground,” Buffett said in answer to a question about commodities on April 30 at Berkshire Hathaway’s annual meeting in Omaha, Nebraska. “If you were watching from Mars you might think it’s a little peculiar.”

  Zelfs al PM-bull heb je hier niet meteen een antwoord op. Na enig nadenken kom je tot de conclusie dat dat juist de essentie is van ‘store of value’

 • Edwin

  @Gerard, haha je was me voor. Zag ook net dat Spanje op 6.2 stond.
  Kan deze week nog echt vuurwerk worden. We zitten bijna in een dubbele dip.

 • Jullie
 • pietje

  @Gerard
  Waarom denk je dat het tussen haakjes staat!

 • Jullie

  Ha, suckers rally, ik wist het !

  Op naar de 1500low en 35ish.

 • Gerard

  Houd er maar rustig rekening mee: indien Spanje naar de 7% doorstijgt, dan komt de grtote knaller van Europa en NIET van de VS.
  Dan zie ik de beurzen echt naar een historisch dieptepunt gaan.

 • Gerard

  Spanje en Italie stegen vandaag alweer!
  Spanje 6,2%, Italie 6%.

  Ik dacht dat het (dure) zogenaamde Europese “reddingsplan” rust op de financiele markten zou brengen??

 • high five
 • Gerard

  @pietje
  Waar zie je goed nieuws dan? Kan het niet vinden.
  Het nieuws wordt per dag slechter.

  Maar goud en zilver zie ik ook nog niet dalen.
  Oveige grondstoffen zie ik nog wel even een stapje terug doen.
  Maar voor de lange termijn is naast g&z zeker grondstoffen booming.

 • Maria

  @Thedude,

  Bedankt voor de uitleg in je posting. Schrok een beetje van je feeststemming maar van mij mag je gerust een paar “sapjes”nemen hoor. Het kan nu nog.
  Verder ga ik gerust nu kopen want we staan aan het begin van de 3e fase en goud en zilver zullen zeer hard gaan stijgen. Wel apart dat Cyprus nu ook weer 15 milard nodig heeft op een bevolking van 1,5 miljoen inwoners. HET BELASTINGPARADIJS wordt nu ook aangepakt. Niet leuk voor al die ontduikers want ook daar zal het IMF de boel gaan “verbouwen”.
  En Spanje wordt de volgende in het rijtje. Op naar nr. ……………. in het rijtje dat overeind gehouden moet worden. De mensen die ons eerst uitlachten beginnen het nu toch ook een beetje door te krijgen. Als die straks ook gaan kopen wordt het pas echt duur!!!

 • Jullie

  pietje :
  @Jullie
  Weet niet waar je dit op baseert maar het akkoord in de VS is er en alle toon aangevende beurzen zakken 1 A 3% vandaag.
  Normaal gesproken stijgen de beursen na zulk (goed) nieuws.
  Ik zie zilver & goud nog niet zo snel dalen en zeker niet zo als jij voorspeld.
  Zilver gaat eerder naar de $ 45 dan naar de $ 35 maar we zullen het zien deze week.

  00

  Het akkoord heeft volgens mij nog een behoorlijke weg te gaan voordat de President zijn krabbel zet…
  Het moet nog door de Senaat en The House, en dan moet de President zijn handtekening nog gaan zetten.

  Waarschijnlijk gaat dat niet gebeuren, maakt mij persoonlijk weinig uit, want uiteindelijk zal er toch een akkoord komen en die 2.4Triljoen gaat gewoon de economie in.
  De FED heeft al 2.6T op voorraad wat ieder moment de economie in kan als het aan hun ligt.

  En met economie bedoel ik natuurlijk de grote banken en andere grote industriën.

 • dejan

  @Jullie

  Ik hoop dat je gelijk krijgt. Ik zit ook nog te wachten op die neerwaartse spike richting 35 voor zilver. Alleen heeft het theaterstukje van Republikeinen en Democraten zo lang geduurd dat de kredietwaardigheid van de VS nu openlijk ter discussie staat. Wat gaan de kredietbeoordelaars doen? Dat zal de hoera-stemming op de beurs drukken, ook na bekrachtiging van het akkoord.

 • pietje

  @Jullie
  Weet niet waar je dit op baseert maar het akkoord in de VS is er en alle toon aangevende beurzen zakken 1 A 3% vandaag.
  Normaal gesproken stijgen de beursen na zulk (goed) nieuws.
  Ik zie zilver & goud nog niet zo snel dalen en zeker niet zo als jij voorspeld.
  Zilver gaat eerder naar de $ 45 dan naar de $ 35 maar we zullen het zien deze week.

 • Oom Dagobert

  @seppel
  Dank u Seppel

 • pietje

  @gordijnen

  Ja, achteraf heeft altijd iedereen gelijk.
  Het had net zo goed kunnen dalen dit is wel vaker gebeurd want na een reddingsplan kregen de mensen weer vertrouwen in de markt en kochten weer aandelen.
  Zelf had ik dit gevoel niet er is te veel onzekerheid op het moment in de financiële wereld dus men kiest voor zeker.
  Maar had er gisteren geen wedenschap op durven afsluiten me gevoel heeft er wel vaker naast gezeten!

 • gordijnen
 • Jullie

  Henk :
  Heeft iemand een idee waardoor goud/zilver op dit moment zo hard omhoog schieten ?

  Pure -safe haven- buy.

  CHF neemt ook explosief in waarde toe.

  Toch blijf ik erbij dat we nog harde smack-downs naar beneden gaan krijgen.
  2.4Triljoen Dollar is een hoop geld om wat short-contracten van de kopen.

  Ik zie de huidige rally dan ook als een suckers-rally.

  Geduld, ik zie de prijs van goud echt nog naar 1500low zakken en die van zilver naar de 35ish.

  Neem het of niet, maar ik ga deze hele debt plafon gewoon eens even uitzitten, er zal vroeg of laat toch een akkoord komen en je kan ervan uitgaan dat de heren alles op alles zullen zetten om de dollar en de euro weer ‘betrouwbaar’ willen doen lijken, ergo : Goud en zilver moet omlaag.

  ‘He that can have patience can have what he will’
  Benjamin Franklin

 • gordijnen

  @Gerard

  Hoezo fors gedaald?

  Goud $ 1630,90 en zilver $ 40,04

  Wonderen zijn de wereld nog niet uit.

 • Gerard

  Henk :Heeft iemand een idee waardoor goud/zilver op dit moment zo hard omhoog schieten ?

  10

  Zeker. De economie staat er heel beroerd voor! De VS staat bijna op 0, en gaat binnenkort de stagflatie in.
  De USD daalt plotseling keihard! Daarom stijgt g&z .

 • seppel

  Mooi gezegd Oompje !

 • Oom Dagobert

  @Henk Heeft iemand een idee waardoor goud/zilver op dit moment zo hard omhoog schieten ?

  Omdat diegenen, door waan gedreven, luidop beweren dat ze het warm water uitgevonden hebben, steeds dieper zakken in het drijfzand dat ze zelf aanlegd hebben.
  Zo eenvoudig is dat.
  M.a.w: hoe meer ze de believers aanvallen, hoe meer de nijd hen opvreet en dus hoe veiliger je zit met datgene wat eindig is . Vandaar de stijging. Punt. !!!

 • cp

  eh… de prijzen stijgen flink,,, waarom geen meldingen dat g/z zich hebben gecorrigeerd?
  hadden we nou toch maar vanmorgen die bestelling gedaan :)

 • Henk

  Heeft iemand een idee waardoor goud/zilver op dit moment zo hard omhoog schieten ?

 • GM

  Ja ik weet het

  Toen het in februari 2011 werd ingevoerd stond er dat het tijdelijk zou zijn.

  Hoelang dat is weet niemand ;)

 • Henk

  @GM
  Dit is al lang het geval. Blijkbaar wil DNB / AFM niet graag dat wij als brave burgers onze keiharde euro’s in extreem riskante beleggingen zoals edelmetalen onderbrengen ;-)

  [insert ironie-emoticon]

 • GM

  GoldMoney accepts customers resident in specific countries. You may only sign up if you are resident in one of the countries listed.

  Netherlands & Netherlands Antilles

  Due to a review on the rules applicable to the sale and storage of precious metals, we are currently unable to accept applications from Dutch residents.

  Lol

 • Oom dagobert

  @Gerard
  Idem bij de roze gazet. Het fijne eraan is; reageer gewoon omgekeerd en je zit juist !

 • gordijnen
 • high five

  Gerard :
  @high five
  Grondstoffen?
  De economie zwakt verder af. Weer slechtere cijfers industrie, ook in China. Opvallend is dat grondstoffen nog zo hoog blijven liggen. Crude nog steeds op 98 en koper 9800.

  10

  De Grondstoffen blijven zo goed liggen omdat het geld waardeloos wordt, niet omdat er nu zoveel vraag naar is.

 • high five

  Gerard :

  high five :@Gerard Economisch heb je gelijk, maar politiek waarschijnlijk niet. We zullen het zien
  00

  Zeker, maar als de economie (en daarmee vooral de welvaart) afneemt, dan heeft dat zware ingrijpende gevolgen voor de politiek.

  00

  De ene keer strooit links de bevolking zand in de ogen en de andere keer doet rechts het. Zo blijven de bankiers buiten schot. Als de bevolking honger heeft wordt het revolutie en dan komt er (meestal) een ‘sterke’ man aan de macht. De bankiers/elite zijn dan al heel snel weer vriendjes met de sterke man of ze vluchten naar een veilig oord vanwaar ze weer opnieuw hun operaties beginnen.

 • gordijnen

  @high five

  Laten wij hopen dat alles goed uitpakt. Het huidige financiele systeem is ziek. Alleen jammer dat er geen dokters aan het bed staan, maar kwakzalvers.

  Van uitstel komt afstel. Een minister van Financien aan het roer, die het heeft over een verdienmodel op Griekse schulden, slaat de plank toch goed mis.

  In de volkskrant las ik dat door de ophoging van schulden in de VS het vetrouwen weer toeneemt in de economie. Ik heb ze voorgesteld om een enquette te houden met de volgende vraag.

  Denk U dat als de overheid nog meer schulden maakt, dat het vertrouwen nog meer toeneemt.

 • Gerard

  @high five
  Grondstoffen?
  De economie zwakt verder af. Weer slechtere cijfers industrie, ook in China. Opvallend is dat grondstoffen nog zo hoog blijven liggen. Crude nog steeds op 98 en koper 9800.

 • Zilverpaul

  @ RK

  geen peil op te trekken op de hele korte termijn, wat mij betreft. Krijgt men de goud- en zilverprijs niet echt naar beneden, tekent dat de zwakte, want men al er m.i. alles aan doen om het wel naar beneden te werken.

 • high five

  Goede info Gordijnen.
  Volgens mij dachten evenveel mensen op het forum dat de koers deze week omhoog zou gaan als naar beneden. Het compromis is zijwaarts deze week.
  Maar je call optie op zilver zal op tijdstip van expiratie belangrijk duurder zijn dan nu.
  In de periode van QE2 is de prijs van zilver verdubbeld van $20 naar $40. Gaat zilver in de periode van QE3 van $40 naar $80 ?
  Dit is mooie gelegenheid om long te gaan op aandelen en zeker op grondstoffen en nog beter op edelmetalen. Kunnen we het geld waardeloos maken ?
  YES WE CAN

 • Gerard

  @gordijnen
  Gelukkig zijn we van de goudprijs NIET afhankelijk van de vraag van Telegraaflezers!
  In Azie denken ze hier heel anders over.

 • RK

  Geeft maar weers eens aan dat goud nog lang niet in een bubbel zit.
  75% mist de trein, bijbelse proporties.

 • RK

  @Zilverpaul,

  Twee dagen onderdrukking een tijdje zijwaarts en dan omhoog, of niet zijwaarts en meteen omhoog?

 • gordijnen

  Ik ga goud kopen
  Aantal stemmen : 1702
  Ja, dit is een gouden buitenkans : 9%

  Nee, de goudprijs is al te ver opgelopen : 76%

  Nee, ik weet niet hoe ik in de goudprijs kan beleggen : 15%

  Zo denken de lezers van de telegraaf over goud.

  Bovenstaande enquette zegt genoeg over de prijzen van edelmetalen,
  of misschien wel meer over de consument.

  Er valt dus nog erg veel te winnen voor edelmetalen.

  Beter save than sorry. Yes we can.

 • Gerard

  high five :@Gerard Economisch heb je gelijk, maar politiek waarschijnlijk niet. We zullen het zien

  00

  Zeker, maar als de economie (en daarmee vooral de welvaart) afneemt, dan heeft dat zware ingrijpende gevolgen voor de politiek.

 • Gerard

  Nu de plafond-soap een beetje over is, komt nu de volgende soap!
  SPANJE !!

 • Gerard

  @x.
  Dat viel mij ook op. 1615 en 39,60 zijn prachtige waarden. Hoezo fors gedaald? Goud nog steeds vlak onder de all time high.
  Als morgen goud op 1630 staat, is het bij RTLZ weer een bubbel.

  Overigens, beurzen reageren erg zwak. Economie zwakt veel sterker af dan verwacht.

 • Ethan

  Het is inderdaad zowel grappig als triest op het zelfde moment.

  Het is gewoon echt 1 grote soap!

 • x.

  Best Grappig en triest!

  Zilver en goud stijgen bijna geen haan die er naar kraait! Goud en zilver valt 1 dag terug van 1630 naar 1615 en zilver van 39.90 naar 39.40 op RTLZ hoor je nu gelijk goud en zilver dalen sterk.

 • Ethan

  En er is een akkoord over de verhoging van het schuldplafond!

  Denk dat ik het maar ga zien als weer een kans op een aankoopmoment, want de metalen zullen vast even dalen.. ;)

 • temp242

  Na QE2 weldra WOIII.

 • high five

  @Gerard Economisch heb je gelijk, maar politiek waarschijnlijk niet. We zullen het zien

 • Gerard

  @temp242
  Jawel. De waarde is er nog steeds. De echte waarde van een munt is de waarde die wijzelf eraan geven. Daar is “vertrouwen” in de munt voor nodig, en die is er nog wel.

  Pas als de bakker zegt, “ik wil geen Euro’s meer voor mijn brood”, heeft u wat anders te bieden?”, dan pas heeft geld geen waarde meer.

 • Gerard

  @high five
  Natuurlijk weet ik dat dit geen stand kan houden.
  Goud en zilver gaan het altijd winnen. De lente-periode van de Kondratieff cyclus is altijd een goudstandaard. Zo ook 1949 – 1971. Maar ook de keren daarvoor. Maar ook steeds opnieuw wordt die weer afgeschaft omdat we dan allemaal “rijker” worden als we schulden moeten maken en die langzaam weg inflateren. Want het is wel zo, in de schuldenopbouw-fase zijn we allemaal erg rijke geworden, rijk + arm.
  We dachten dat we dit door goed monetair beleid de “afbouw” wel aan te kunnen. Maar QE2 heeft bewezen dat dit NIET mogelijk is. Het bleek averechts te werken en daarom komt er geen QE3.

 • temp242

  Beste Gerard, heeft de dollar en de euro wat jou betreft enige??? waarde???

 • high five

  @Gerard Er is geen oplossing voor dit probleem Gerard en jij weet het. We kunnen de problemen alleen nog wat verder voor ons uitschuiven. Tussen nu en 2 jaar zitten we in de hyperinflatie. Geen enkel fiat geld systeem houdt stand. Volgens mij is het huidige systeem mathematisch niet langer dan 30 of 40 jaar vol te houden, dan moet het weer vervangen worden door een ander systeem. Gaan we weer terug naar goud en zilver. In de geschiedenis winnen goud en zilver het ALTIJD van het papieren geld.

 • Gerard

  @greetjes
  Inderdaad! Als de dollar valt, worden wij echt niet vrolijk. We hebben geen flauw idee wat daar allemaal aan vast hangt. Dit zou tevens de totale ondergang en vernietiging van het financiele systeem zijn, wereldwijd. Iets wat nog nooit eerder in de geschiedenis is voorgekomen. Het zal ook ons leven voorgoed veranderen.

  Afgelopen week was ik een paar dagen bij kennissen in Leipzig. Ongelooflijk dat de nasleep zoveel jaar na de vorige crisis nog steeds niet afgerond is. Van vele honderdduizenden huizen, die onder de socialistische DDR staat zijn onteigend, kan men nog steeds de erfgenamen niet vinden. De oorspronkelijke onteigende eigenaren zijn veelal in een DDR cel gestorven in de 50er t/m 80er jaren. Als huiseigenaar ben je natuurlijk een vuile kapitalist. Duitsers kijken echt anders tegen deze crisis aan. Ze zijn het in het oosten al gewend sinds 1918. Niet te geloven wat een hyperinflatie bijna 90 jaar lang zo’n enorm leed meebrengt. Weimar, Hitler, Stalin, Honecker. Dit soort tijden voor heel het Westen?
  Voor mij hoeft dat allemaal niet. Laat de Dollar en de Euro maar z’n waarde houden. Ik hoop ECHT dat ze dit systeem overeind houden!

 • high five

  @greetjes Valt wel mee met het zakken van de G&Z prijzen.

 • high five

  Pietje zoals ik al zo vaak gezegd heb. De bankier wil je laatste bezit hebben. Dit is ook de reden dat Bernanke doorgaat met de QE programma’s en het schuldenplafond. Door inflatie worden we zo arm als de neten en krijgen de banken het goud en de bezittingen in handen. Overgrote meerderheid van de bevolking MOETEN wel hun kostbaarheden verkopen om rond te komen. Normaal gesproken krijg je in een periode van aanbod overschot cq vraaguitval deflatie en worden produkten goedkoper. Ben zal er voor zorgen dat dit niet zal gebeuren.

 • temp242

  greetjes :G&Z prijzen zakken weer als een baksteen. Dat gebeurt wel erg vaak met het openen van de beurs na het weekend.

  00

  Beste Greetjes,de banksters hebben de laatste tijd heel wat werk om hun algoritmes te herprogrammeren.Straks weeral een ‘technische panne’ van zo’n drie uurtjes op euronext???(lol).MVG.

 • greetjes

  G&Z prijzen zakken weer als een baksteen. Dat gebeurt wel erg vaak met het openen van de beurs na het weekend.

 • temp242

  pietje :bestte tempDie waardelosse euro’s zo als jij die noemt heb je vandaag de dag nog steeds nodig voor je eerste levens behoeften.Er zijn veel gezinnen die amper rond kunnen komen van het geld dat ze nu verdienen.Deze mensen kan je geen ongelijk geven als ze die de ringen van opa en oma in leveren om zo een beetje meer geld hebben dit geld gebruiken ze niet voor gadgets maar voor hun eerste levens behoeften.Hier wordt ook handig op in gespeeld door de zogenaamde goud op kopers.

  00

  Volledig mee eens beste Pietje, maar ik heb heb met eigen ogen en oren gezien/gehoord dat de inruil diende om de luxe-reis te bekostigen. Jouw argumenten bestaan OOK, uiteraard daar alle respect voor.MVG.

 • temp242

  Dag Ludo, fijn om je nog eens zien te posten.MVG!

 • Zilverpaul

  @ Greetjes,

  als het goed is doet deze link het wel:

  http://www.zerohedge.com/news/guest-post-conscience-gold-investor

 • ludo

  @temp242; je slaat de nagel op de kop… helaas; zie ook mijn eerdere post op deze blog over het artikel in De Standaard. Verkopers van edelmetaal zijn de ‘slimmerikken’ momenteel is de tendens.
  Op korte termijn allicht wel (cfr. Jullie, wiens mening ik onderschrijf), maar op lange termijn… Al zullen overtuigde Keynesianen argumenteren dat ‘in the long run we are all dead’; ach ja zolang ik de toekomst van mijn kinderen maar kan veiligstellen met koopkrachtbehoud en eliminatie van tegenpartijrisico

 • greetjes

  Zilverpaul, de link onderin het artikel (hoe een bank zich voorbereid) werkt niet. Jammer.

 • greetjes

  Och Pietje, ik leef van een minimum en natuurlijk moeten de armsten onder ons in de eerste levensbehoeften voorzien, maar als je dat goud hebt, dan is dit wel de tijd om het te houden. We kunnen allemaal nadenken of niet dan?

 • greetjes

  Ik lees veel reacties in de trant van “laat die dollar maar vallen” maar dan bekruipt me toch het gevoel: weet wat je wenst. Want als de dollar valt gaan we allemaal mee. Anderzijds: vroeger of later moet het toch gebeuren. Ron Paul wordt steeds onverbloemder in zijn uitspraken. Ik vraag me af hoeveel hij nog meer kan zeggen voordat hij als een nationaal gevaar gelabeld wordt door de CIA en op de lijst komt. Zie deze video:

  http://quofataferunt.com/index.php?option=com_k2&view=item&Itemid=0&id=1163

  Btw: ik heb gemerkt dat je bericht voor moderatie vast gezet wordt als je een link direct koppelt aan de zin. Geef een entertje en dan komt je bericht wel meteen op de blog.

 • pietje

  bestte temp
  Die waardelosse euro’s zo als jij die noemt heb je vandaag de dag nog steeds nodig voor je eerste levens behoeften.
  Er zijn veel gezinnen die amper rond kunnen komen van het geld dat ze nu verdienen.
  Deze mensen kan je geen ongelijk geven als ze die de ringen van opa en oma in leveren om zo een beetje meer geld hebben dit geld gebruiken ze niet voor gadgets maar voor hun eerste levens behoeften.
  Hier wordt ook handig op in gespeeld door de zogenaamde goud op kopers.

 • temp242

  Uiteraard heb je dan ook van die mensen, en meer dan je zult denken die vol trots de ringen van grootmoe gaan inruilen voor waardeloze euro’s., om vervolgens die waardeloze euro’s te kunnen uitgeven aan al even waardeloze gadgets.

 • gordijnen

  @pietje

  Denk zeker dat $2300 miljard de inflatie nog meer zal aanwakkeren.
  Papierengeld, vermoed ik, zal door veel particulieren worden omgeruild
  voor assets. o.a. edelmetalen.

  Je kan natuurlijk ook wachten op wonderen.

 • pietje

  Ik geloof ook niet dat zilver & goud gaan dalen ook al komt er een akkoord in Amerika.
  Als er $ 2300 miljard bij komt dan gaat alles duurder worden ook goud & zilver.
  Iedereen 100 miljard die er bij komt gaan de grondstof prijzen met een X aantal % omhoog.
  Beleggers weten ook wel dat het alleen maar uitstel is voor dat de boel echt in klapt.
  Maar we zullen het zien deze week maar eerst moet nog wel het akkoord er komen.

 • Gerard

  @Jullie
  Geloof ik niet. Ik denk dat goud en zilver mooi blijven liggen de komende week. Vooral goud is erg stabiel. Dit reageert niet op korte termijn problemen. Dit gaat over de “lange” periode, en dan ook nog over de situatie in vooral China en India. Zolang daar de inflatie niet meer onder controle te krijgen is, stijgt goud en zilver. Daarnaast blijven de centrale banken nog steeds heel massaal goud kopen. Die laten hun tegoeden op die schulden NIET verdampen. (“traditie”, heet dat in banken-land volgens onze Ben!! )

  Wat het akkoord betreft. NIET te optimistisch. Het akkoord moet ook GOED zijn, anders zijn de markten en vooral de ratingbureau’s NIET tevreden. Dan gaan we alsnog een slechte aandelenweek tegenmoet.

 • TheDude

  Maria :
  @Thedude
  Ik ben bang dat jouw eventueel feestje voor anderen die misschien minder bedeeld zijn voor een groot drama zal zorgen. Vergeet niet dat een mogelijk default van de USA en Europa een heel groot drama zal zijn (zelfs voor jou). Vergeet niet dat dit drama in de geschiedenis nog nooit is voorgekomen en zal de crisis van de 30tiger jaren doen verbleken. Bij mij gaan de kurken er niet af maar neem een paracetamol om mijn gedachtengang een beetje te minimaliseren.
  Als QE2,5 of 3 er komt dan zal het drama zich verschuiven naar de herfst 2011. De meeste crashes uit de geschiedenis zijn altijd al in oktober geweest. Het laatste (reddingsplan voor Griekenland) kostte 109 miljard en heeft precies een klein weekje effect gehad. Thans grote problemen in Italie en Spanje en zoals ik vorig jaar al schreef op dit blog zullen Duitsland en Nederland de hekkensluiters worden. Waardeer de weelde nog maar even waarin je nu leeft met gepaste bescheidenheid.

  13114 Stemmen

  Beste Maria, ik weet niet of je het niet hebt op mensen die wel van een feestje houden of gewoon mijn post verkeerd interpreteert – ik ga in ieder geval uit van het laatste ;) Wat ik bedoelde te zeggen is dat ik mijn weekend ging vullen (en heb gevuld) met leuke dingen en me even niet bezig ging houden met economische neergang, hoe voldongen dat feit ook is. Bovendien is andermans ellende voor mij uit principe NOOIT reden om een feestje te vieren, zelfs wanneer het een bankier is die om welke reden dan ook in de “kaka” zit.

  By the way, als je onder een van de vorige artikelen kijkt (ik denk “Een gouden koppel” maar ben niet helemaal zeker) zul je zien dat daar een post van mij staat waarin ik aangeef dat ik hoop dat goud & zilver nog niet ploffen omdat ik nog niet genoeg ingeslagen heb om mezelf en de mensen om me heen door een crisis heen te kunnen helpen. Gezien mijn kapitaalkracht ben ik m.i. waarschijnlijk de allereerste van de posters hier die klappen gaat krijgen.

  OK, tot zover de zelfverschoning & hopelijk kunnen we vriendjes blijven ;) Waar blijft dat akkoord over dat schuldenplafond? Mooi politiek toneelstukje, maar links- of rechtsom wordt er toch wel iets doorheen gewrocht :)

 • temp242

  rob :Speciaal voor temp242:
  http://www.jsmineset.com/wp-content/uploads/2011/07/clip_image00118.jpg

  </blockquote
  Leuk!beste Rob.MVG.

 • seppel

  Ik heb gewoon een abonnement. Ben nu eenmaal gewend te betalen voor een geleverde dienst. En wens dat zo te behouden.
  Dus bespaar me de trukendoos, ik wens niet oneindig te betalen voor “medegenieters”.

 • Wortelbea

  @Oom Dagobert
  haha, ik zit met hetzelfde probleem, maar wat is de ‘truk’voor bij onze waalse vriendne ?

 • Oom Dagobert

  Volgens de roze gazet van onze Romaanse zuiderburen (l’echo = de tijd) is er nog helemaal geen accoord ! Ik ben nu genoodzaakt om de franstalige versie te lezen want ik zit over mijn 15 gratis leesbeurten. Tot voor kort kon ik met een list de leesbeurten omzeilen maar nu lukt het nietmeer. Weet er soms iemand een oplossing ?
  Aan de franstalige kant zijn ze wat klantvriendelijker ( of dommer )

 • Linus

  Zoals te verwachten was zal er wel een akkoord komen over het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond wat op korte termijn goed is, maar natuurlijk geen oplossing vormt voor de lange termijn: het kleinste kind snapt dat schulden op schulden stapelen vroeg of laat tot een ramp zal leiden al is het nog de vraag wanneer juist. Als dat gebeurt zullen goud & zilver inderdaad recordhoogtes bereiken (veel hoger dan de topkoersen uit het recente verleden), maar voor de korte termijn sluit ik me aan bij de mening van Jullie. Wat een dolgedraaide wereld toch… Een hoeveelheid fysiek edelmetaal in bezit hebben is in elk geval geen overbodige luxe.

 • Jullie

  Nah, ik denk dat wanneer vanavond het akkoord bereikt word, er positief zal worden gereageerd zal worden op de markten.
  Goud zal juist erg omlaag gaan op de korte termijn.

  Morgen en dinsdag zullen naar wat ik verwacht mooie (korte termijn) koop momenten worden, evenals de lange termijn.
  Ik zie goud wel naar de 1500low gaan en zilver ook rond de 35USD.

  Heb dit al eerder gezegt, perfect moment voor JPM en consorten om weer eens een ouderwetse gold-bash-week te houden.
  Ik verwacht morgen en dinsdag grote drops, de rest van de week durf ik nog niet te zeggen, maar het zal me niets verbazen als we de hele week iedere dag lager sluiten.
  Indien dat het geval is zie ik vrijdag als DE koopdag.
  Indien er morgen en dinsdag weinig gebeurd zou ik willen adviseren om uiterlijk dinsdag te kopen.

  Dit zijn mijn persoonlijke verwachtingen.

 • rob

  Jim Sinclair over het debt ceiling debat en de gevolgen voor goud:

  My Dear Friends,

  The two most likely resolutions to the political debate over the US debt are:

  1. A compromise that does nothing meaningful to cut entitlement spending and other set government spending.
  2. A downgrade of US debt by major rating agencies.

  Either choice is extremely bullish for Gold

  Enjoy your weekend,
  Jim

 • rob
 • http://www.permanenteportefeuille.eu/wikipp/index.php?title=Hoofdpagina PP

  31 juli 2011 op 09:50 | #39

  Mijn reactie wacht op moderatie

  Je kan wel zeggen dat het gaat om links die er in staan maar in de berichten na mijn bericht staan ook allemaal linkjes in en die zijn niet gemodereerd?
  En dit is niet de eerste keer!

 • united

  Mensen, deze link is het bekijken waard naar mijn mening. Het geeft op een visuele manier weer hoe groot de schuldenshit is waar de US zich in bevind. Gewoon een manier om wat perspectief in de hoeveelheid paper money te krijgen…

  http://usdebt.kleptocracy.us/

 • high five
 • high five

  Peter Schiff met wat scenario’s en conclusie

  Bearish Gold Case #1: Debt Ceiling Not Raised – Enough Cuts Made to Avert Default
  Bearish Gold Case #2: Debt Ceiling Raised – Federal Balanced Budget
  Bullish Gold Case #1: Debt Ceiling Not Raised – US Defaults on Treasury Debt
  Bullish Gold Case #2: Debt Ceiling Raised – Symbolic Cuts in Spending

  The Empire Has No Ceiling

  http://thedailybell.com/2741/Peter-Schiff-Gold-and-Silver-Beyond-the-Limit

 • http://www.permanenteportefeuille.eu/wikipp/index.php?title=Hoofdpagina PP

  temp242 :
  The Yes He Can Not Man kan zijn valies pakken.
  Het voorstel Reid heeft het NIET gehaald.
  Maandag bijltjesdag.

  00

  Het tij is al aan het keren. Ze gaan het politieke toneelstukje afsluiten en er voor zorgen dat ook hun eigen loon kan uitbetaald worden.

  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/110731_VS_schuldenoverleg

 • temp242

  The Yes He Can Not Man kan zijn valies pakken.
  Het voorstel Reid heeft het NIET gehaald.
  Maandag bijltjesdag.

 • pietje
 • high five

  @pietje David Degraw is een topper en…..er komt dinsdag echt wel een oplossing.
  @edwin, blijkt maar weer dat alle welvaart van de burgers naar de banken moet vloeien, zodat ze zoveel mogelijk bezittingen in bezit krijgen.
  Oude documentaire van de VPRO over democratie en het verval daarvan.
  http://www.youtube.com/watch?v=7EBFLXCyM0I&feature=player_embedded#at=16

 • high five

  @pietje David Degraw is een topper en…..er komt dinsdag echt wel een oplossing.
  @edwin, blijkt maar weer dat alle welvaart van de burgers naar de banken moet vloeien, zodat ze zoveel mogelijk bezittingen in bezit krijgen.
  Oude documentaire van de VPRO over democratie en het verval daarvan.
  http://www.youtube.com/watch?v=7EBFLXCyM0I&feature=player_embedded#at=16

 • pietje

  Mensen, als je dit leest dan ga je er toch van uit dat er dinsdag geen besluit is in Amerika.
  http://www.beursbox.nl/laatste-nieuws/obama-kan-niet-bezuinigen.html

 • temp242

  Wortelbea :@temp242 ge gaat het nooit kunnen hé

  </blockquote

  Beste Wortelbea,
  Ooit van dyslexie gehoord?(lol)MVG.

 • http://www.permanenteportefeuille.eu/wikipp/index.php?title=Hoofdpagina PP

  Henk :
  Voor onze Vlaamse vrienden:
  “Record renteverschil tussen Belgisch en Duits staatspapier”
  http://destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110729_3189
  De rente op Belgisch (Vlaams, Waals, of Brussels of alle drie ?) staatspapier is opgeklommen naar 4,05% tegenover 2,56% voor de Duitse variant.
  Nog niet van mediterrane proporties, maar dit is geen plezant bericht volgens mij.

  606 Stemmen

  Ach ja dat is allemaal niet zo erg gezien het herrenvolk van de politici door de koning op vakantie gestuurd zijn. En daags voordien ( 20/7/2011) maar gillen hoe dringend en ernstig het allemaal wel is en dat er snel een oplossing moet komen.

 • united

  De status van de USA had al lang een downgrade naar T van TRASH moeten krijgen! kom op zeg!!

 • ludo

  In De Standaard (Vlaamse ‘kwaliteitskrant’) staan vandaag 3 pagina’s over goud; lezenswaard, een deel van het artikel vinden ook niet-abonnees op http://www.standaard.be
  Meer nadruk op mensen die nu verkopen dan op mensen die kopen. Wel een interessant interview met iemand van Munters, even een quote : ‘Nu loopt hier regelmatig een klant buiten met 10 tot 15 kilo goud in zijn aktetas. Onlangs wilde iemand 3.500 (!!!!) Krugerrands kopen,een kapitaal van meer dan 4 miljoen EURO’

 • Edwin

  @pietje, bedankt voor de link!
  Heldere uitleg, ga ik even bewaren. Goed om meer mensen te informeren en proberen te bereiken dat ze wakker schrikken. feiten zijn soms moeilijk te aanvaarden heb ik gemerkt.

 • Edwin

  weer duidelijk te zien welke prioriteiten financiele instellingen hebben. Bij wanbetaling van USA aan b.v. Uitkering en andere verplichtingen volgt er geen downgrade naar AA. Uiteraard wel als ze 1 betaling missen voor een staatpapiertje. Wanbetaling is geen wanbetaling, het klinkt alleen hetzelfde.

  http://www.telegraaf.nl/dft/10278172/__Moody_s___AAA-status_VS__.html

 • pietje

  Voor iedereen die er zin in heeft de wikileaks documenten over de banken staan voor een gedeelte op het web surf naar de volgende link en veel lees plezier.
  http://ampedstatus.com/the-wall-street-pentagon-papers-biggest-scam-in-world-history-exposed-are-the-federal-reserves-crimes-too-big-to-comprehend/

 • shamrock
 • high five

  @gordijnen Dat bootje zal wel goed beveiligd en verzekerd zijn.

 • high five

  Gordijnen. Goud wordt mainstream nieuws (kan ook niet anders, enige asset class die maar blijft stijgen), artikel is overigens weer geschreven door een politicoloog en niet door een econoom.

  ‘Nu de economische macht van de VS tanende is, neemt het vertrouwen navenant af. Door de discussie rondom het verhogen van het schuldplafond is nu zelfs een acute vertrouwensbreuk mogelijk. Als het vertrouwen in de Amerikaanse economie en het politieke systeem afneemt, neemt ook de waarde van de bezittingen af, omdat beleggers overgaan tot verkoop van Amerikaanse staatsobligaties en dollars’

  De Treasury blijft tot nu toe mooi hoog. Het blijft me verbazen.

  Ik verwacht een beetje een zijwaarts verloop van de zilverkoers de volgende week. Maar eigenlijk heb ik geen idee wat zilver de volgende week doet.

 • Ewold

  De oplossing is 200 miljard? Wat een face, daar trapt toch niemand in: “Het initiatief ligt nu bij Democratisch fractieleider Harry Reid. Hij wil het schuldenplafond verhogen met 2400 miljard dollar, voldoende tot na de verkiezingen van november 2012. Hij wil ook 2200 miljard dollar bezuinigingen”. (nu.nl)

 • gordijnen

  http://nieuws.nl.msn.com/gallery-section/opmerkelijke-fotos-van-de-week-30-2011?img=0#gallery

  Zo kan je natuurlijk ook beleggen in goud. Een jacht met 100.000 kg aan goud.

 • gordijnen

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/2822807/2011/07/30/Na-de-dollar-breekt-de-tijd-van-het-goud-weer-aan.dhtml

  Duim omhoog, goud en zilver stijgt komende week.

  Duim naar beneden, goud en zilver koers zakt komende week.

  Ik ben benieuwd wat de expers verwachten op deze site.

 • Wortelbea

  @temp242
  ge gaat het nooit kunnen hé :D

 • temp242
 • temp242

  Interessante site:

  http://www.eftdailynews.com

  Mvg en een goede nachtrust.

 • Henk

  Voor onze Vlaamse vrienden:
  “Record renteverschil tussen Belgisch en Duits staatspapier”
  http://destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110729_3189

  De rente op Belgisch (Vlaams, Waals, of Brussels of alle drie ?) staatspapier is opgeklommen naar 4,05% tegenover 2,56% voor de Duitse variant.
  Nog niet van mediterrane proporties, maar dit is geen plezant bericht volgens mij.

 • high five

  Een gouden afdronk. Prachtige titel Paul. De Rothschilds houden van goud, wijn en (absolute) controle.

 • high five

  @Zilver De partners in etf securities zijn JPMorgan, HSBC, UBS en Shell. Deze namen stellen me allerminst gerust, dus ik wantrouw deze physical tracker.

 • temp242

  De ganse (!) Turkse legertop heeft ontslag genomen!
  Wat gaat of moest er gebeuren???

 • Maria

  @Thedude

  Ik ben bang dat jouw eventueel feestje voor anderen die misschien minder bedeeld zijn voor een groot drama zal zorgen. Vergeet niet dat een mogelijk default van de USA en Europa een heel groot drama zal zijn (zelfs voor jou). Vergeet niet dat dit drama in de geschiedenis nog nooit is voorgekomen en zal de crisis van de 30tiger jaren doen verbleken. Bij mij gaan de kurken er niet af maar neem een paracetamol om mijn gedachtengang een beetje te minimaliseren.
  Als QE2,5 of 3 er komt dan zal het drama zich verschuiven naar de herfst 2011. De meeste crashes uit de geschiedenis zijn altijd al in oktober geweest. Het laatste (reddingsplan voor Griekenland) kostte 109 miljard en heeft precies een klein weekje effect gehad. Thans grote problemen in Italie en Spanje en zoals ik vorig jaar al schreef op dit blog zullen Duitsland en Nederland de hekkensluiters worden. Waardeer de weelde nog maar even waarin je nu leeft met gepaste bescheidenheid.

 • Wortelbea
 • Edwin

  @TheDude, uiteraard wordt slecht (gecorrigeerde cijfers) nieuws juist NU gebracht.
  De focus van markt en publiek is 100% op de debt limiet. Dan kunnen ze dit soort, toch erg nagatieve signalen, er snel even bijschuiven zonder dat de focus erop komt. Want die blijft nu nog even op de debt limiet. Gewoon psychologie waar men handig gebruik van maakt….

 • pietje

  RCPL :Yes, economische groei VS valt flink tegen! Hoor ik daar QE3 in aantocht?Die optie stonder immers weer open in geval de Amerikaanse economie zou haperen.
  In Europe niet veel beter; Cyprus waarschijnlijk nr. 4 op de bail-out lijst, een dreigende afwaardering van Spanje en Italië die inmiddels twijfelt aan bijdrage aan het EU reddingspakket. De 10 jaars rentes schieten verder omhoog ondertussen.
  Kortom, voor goud- en zilverliefhebbers een heerlijk slot van de week – cheers!

  10

  Ondanks al het slechtte nieuws van de afgelopen twee weken.
  Schommelt de zilver prijs zo tussen de 39 en 41 dollar per ounce.
  Maar wat moet er nou echt gebeuren voor het door schiet naar 45 A 50 dollar per ounce.
  Als dit gebeurd is de vraag nog altijd wat doet het dan in euro’s.
  Want als de euro dan op 1,7 of 1,8 staat teenopzichten van de dollar dan is de winst niet zo groot.
  Vergeet niet dat Duisenberg dat al eens voorspeld heeft dat de euro zo hoog komt te staan teenopzichten van de dollar.

 • Silver Surfer

  TheDude :nog een flinke bak met slecht nieuws zo tegen het einde van de week: economie VS zakte in 2008/2009 harder in dan gedacht (joh!), herstel van de VS-economie gaat niet zo voorspoedig als verwacht (joh!), akkoord voor verhoging schuldenplafond lijkt er maar niet te komen (een spannend toneelstukje, maar toch… joh!), Wall Street in de min (joh!), diverse grote bedrijven duiken het rood in (joh!), naast Wall Street alle Europese indices in de min (joh!) en zo kan ik nog wel ff doorgaan… joh!
  Fijn weekend allemaal, we zien komende week wel weer waar we staan, voor nu is er feest, bier, muziek, festivals en uitslaaptijd! Tot later!!

  joh

 • TheDude

  nog een flinke bak met slecht nieuws zo tegen het einde van de week: economie VS zakte in 2008/2009 harder in dan gedacht (joh!), herstel van de VS-economie gaat niet zo voorspoedig als verwacht (joh!), akkoord voor verhoging schuldenplafond lijkt er maar niet te komen (een spannend toneelstukje, maar toch… joh!), Wall Street in de min (joh!), diverse grote bedrijven duiken het rood in (joh!), naast Wall Street alle Europese indices in de min (joh!) en zo kan ik nog wel ff doorgaan… joh!

  Fijn weekend allemaal, we zien komende week wel weer waar we staan, voor nu is er feest, bier, muziek, festivals en uitslaaptijd! Tot later!!

 • Jullie

  Mooi stukje Paul.

  Dit gaan mooie kansen worden voor de daghandelaren onder ons. (iemand die erg actief is op de daghandel?)

  Lange termijn, tjah, het schuldenplafon gaat waarschijnlijk gewoon verhoogd worden.

  Zo niet dan toch.

  Voor goud en zilver zal de uitkomst hoe dan ook positief uitpakken.

  Ik verwacht zelf een gigantische dip, wanneer het ‘akkoord’ er is in de goud en zilver prijs.
  Dat duurt een halve dag of korter, en daarna is het full-time omhoog, gewoon weer op een mooi tempo.

  Voor de dag handelaren mooie kansen om veel winst te pakken, short en dan long.

  Lange termijn is het nog altijd een mooi koop moment, onnodig risico wellicht om de dip af te wachten en dan te kopen.
  Maar voor de mensen die totaal geen goud en zilver reserve’s hebben heb ik maar 1 advies : Zo snel mogenlijk kopen en het risico niet nemen dat je de boot (alweer) mist.

  Voor de strong-hands onder ons is het het overwegen waard om de boel proberen te timen…

 • Seppel

  En dat ziet eruit als een all time high in Au !

 • RCPL

  Yes, economische groei VS valt flink tegen! Hoor ik daar QE3 in aantocht?
  Die optie stonder immers weer open in geval de Amerikaanse economie zou haperen.

  In Europe niet veel beter; Cyprus waarschijnlijk nr. 4 op de bail-out lijst, een dreigende afwaardering van Spanje en Italië die inmiddels twijfelt aan bijdrage aan het EU reddingspakket. De 10 jaars rentes schieten verder omhoog ondertussen.

  Kortom, voor goud- en zilverliefhebbers een heerlijk slot van de week – cheers!

 • http://www.zilver-inkoop.nl/ Zilver

  Wat denken de wijze mannen hier van de volgende zilver tracker?
  http://www.etfsecurities.com/msl/etfs_physical_silver_nl.asp
  Is een open end fund, dus je betaalt/ontvangt altijd de spot met zo’n 0,25% op of afslag.
  Beheerskosten zijn 0,5% per jaar en op hun website staat een lijst waar en welke zilverbaren ze in bezit hebben ter dekking.

 • Zilverpaul

  Beste M,
  dank voor je terechte vraag.
  De informatie heb ik uit de hattrick letter van Jim Willie. Maakt het de info daarmee betrouwbaar? Wat mij betreft wel, omdat enerzijds veel info uit deze hoek achteraf waar blijkt te zijn, en omdat er allerlei aanwijzingen zijn die deze stelling ondersteunen. Waarom denk je dat de deelnemers aan het Sprott fonds bereid zijn zo’n 20 % extra te betalen voor hun edelmetaal, en dat de zilver-ETF slechter scoort dan het koers van het zilver?

  100 % zekerheid heb ik niet. Officieel is het niet bevestigd. Maar wat is een officiele bevestiging waard? In deze tijd van omwenteling blijkt veel officiele informatie vooral een mix van verwachtingsmanagement, om de lezer een bepaald beeld voor te schotelen.

  Is mijn informatie daarom beter? In principe niet. Wie weet wat ik voor verborgen bijbedoelingen heb. Daarom, doe ook vooral zelf onderzoek naar deze materie, en vorm daarop je eigen beeld hoe naar jouw beste weten de boel in elkaar steekt. Ik probeer met mijn columns daartoe een aanzet te geven, de rest is aan jou.

  tot slot; een interessant artikel met eerder genoemde Jim Willie uit Zerohedge.com:
  http://www.zerohedge.com/news/guest-post-conscience-gold-investor

  met vriendelijke groet,
  Zilverpaul

 • Ethan
 • M

  Beste Paul, hoe kom je erbij dat Comex 30 mln ounces overnam van SLV? Wat is je bron? Wanneer is dat gebeurt? Iets meer onderbouwing/ info graag want je beweert nogal wat.