Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Een koekje van eigen deeg

15-01-2014 Zilverpaul

Er zijn aanwijzingen dat we aan de vooravond staan van een (wat) grotere koersbeweging van de edelmetalen.  Daarop duiden tenminste de hoge open interest in goud, die dinsdag weer ruim 8000 contracten steeg tot 410.000, als ook in zilver, wat er dinsdag 1457 contracten bijpluste tot een totaal van bijna 137.000. Deze hoge standen vragen om een oplossing: óf het kartel wint, wat prijsdalingen van beide edelmetalen tot gevolg zal hebben, óf de vrije markt-krachten winnen en gaat een nog verder oplopende open interest gepaard met een forse opwaartse koersbeweging.

Dinsdag lukte het de dames en heren in ieder geval om de goud- en zilverprijs weer te onderdrukken, door in een tijdsspanne van 20 minuten 16.000 goudcontracten te dumpen en 7.300 zilvercontracten. Het resultaat zit u in onderstaande grafiek:

A

Verder was er opmerkelijk nieuws op het overnamefront. Nadat maandag Osisko Mining een overnamebod kreeg, was het dinsdag de beurt aan Allied Nevada. Deze goudproducent kreeg een 50% hoger overnamebod dan de slotkoers van maandag. Fantastisch nieuws voor de aandeelhouders ( die op een lager niveau hebben ingekocht), maar in de loop van de dag begonnen twijfels te rijzen over het bod. De Chinese firma die het bod had uitgebracht bleek namelijk de normale procedure in dit soort gevallen niet te hebben gevolgd, en aan het eind van de handelsdag deed het Chinese bedrijf een bericht uitgaan waarin men stelde dat het bod op een misverstand stoelde.

Oplichterij van de eerste orde, maar wel een waar bestaande aandeelhouders nu eens niet de dupe van zijn. U moet weten dat veel mijnbedrijven zuchten onder een forse shortpositie, dat wil zeggen dat grote partijen ( bv hedgefunds) aandelen hebben verkocht zonder deze zelf in bezit te hebben gehad. Dit heeft fors lagere aandeelkoersen tot gevolg wat uiteindelijk een mijnbedrijf kan kapotmaken, omdat wanneer het kapitaal wil ophalen uit de markt door uitgave van aandelen dit op deze onderdrukte aandeelprijs moet plaats vinden.

Hoe dan ook, door de bekendmaking van een overnamebod stijgt de koers van het betreffende aandeel, en worden de eigenaren van shortposities gedwongen hun shortpositie op te heffen door aandelen te kopen, wil men immers hun verliezen niet steeds verder zien oplopen. Hoewel het nog niet bewezen is, mag je er van uit gaan dat de Chinese firma voor het zgn. overnamebod eerst aandelen van het mijnbedrijf heeft gekocht op de markt, om het later aan de hedgefunds te verkopen tegen een hogere prijs. Eindelijk eens een vorm van oplichting waarin nu eens niet de gewone aandeelhouders de klos zijn, maar de hedgefunds! Het aandeel sloot 7 % hoger in een neergaande markt.

Een koekje van eigen deeg, zullen we maar zeggen

 

 • lode

  Bernanke die zegt dat hij goud ,of de rare koerssprongen ervan,niet begrijpt is als de bakker die zegt dat hij niet begrijpt waarom zijn deeg niet is opgekomen,maar heel goed weet dat hij vergeten is gist toe te voegen aan zijn deeg.Diene loeder zijn Fed vrienden GS en JPM,HSBC en consoorten doen al 2 jaar niet anders dan iedere hardwerkende westerling uit zijn goud en zilver pogen te duwen en ondertussen nog een beetje aan naked shorting te doen om de koers omlaag te duwen en dan komt die viezerik vertellen dat hij zijn eigen fratsen niet begrijpt.Hoe gaat het gezegde??Wanneer weet ge dat een centrale bankier liegt?Als hij zijn lippen beweegt!!

 • didier

  Mijn gouden 4:
  1) De goudprijs wordt bepaald door banken op de comex.
  2) Onevenwicht in vraag/aanbod (of opzet) kan dit doorbreken. Op tijd verkopen om dezelfde reden.
  3) Al de rest is science fiction en zullen we tesamen ontdekken wanneer het plaatsvindt.
  4) Ik geloof er nog in maar zou kunnen verkeerd zijn.

 • Ingenieur

  @ Ons Moraal:
  Ergens in de presentatie (ik kan de juiste slide niet vinden) stond aangegeven dat de Rothschild de eerste buitenlandse bank was die actief was in China. Daarnaast zaten ze inderdaad achter Mao. Gedeeltelijk is het mijn eigen interpretatie. (1 en 1 is 2) Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ze als ze eenmaal gesetteld zijn ooit uit een land vertrekken.

  De enige keer dat het succesvol is gelukt is de First en de Second bank of America.
  (Inmiddels hebben we de FED weer)

  Daarnaast heeft Jeltsin veel kapitaal van de communisten in beslag genomen.
  Toen de roebel gecrasht was kwamen er veel Rothschild stromannen met buitenlands kapitaal naar Rusland om rijkdommen op te kopen. (zoals ze ook in de jaren 90 in Engeland hebben gedaan nadat Thatcher veel had geprivatiseerd en george Soros (Rotschild stroman) de pond had gecrasht.)

  Putin heeft vervolgens veel van deze mannen het land uit geschopt of vastgezet. Hij heeft al vaker laten doorschemeren dat hij geen wereldregering ziet zitten. (niet zo gek als je bedenkt dat Rusland het grootste land ter wereld is met de meeste grondstoffen)

  Putin verdiend door mij dan ook veel respect.

  Ondanks dat betwijfel ik hoe vrij hij kan bewegen. De enige landen die nog geen Rotschild geleidde bank hebben zijn Iran Noord Korea en Cuba. Over Noord Korea twijfel ik trouwens. Het lijkt mij meer een ”experiment” dat gecontroleerd zijn gang kan gaan. Als je documantaires over Noord Korea ziet is het indrukwekkend hoe die mensen gedrillt worden en barsten van het talent. Experimenten over hoe mensen gestuurd kunnen worden als slaaf heeft de elite altijd al geboeid.

  Israel China connectie:
  http://iamthewitness.com/doc/RothschildsTimeline.htm#slide0375.htm

 • Genpensioneerde

  Goed videootje Marcel. Je kunt een hoog IQ hebben, maar een hoog EQ, emotioneel Quotiënt is ook belangrijk, onder meer om goud te begrijpen. Bernanke heeft het niet maar DRAGHI wel

 • marcel

  @Gepensioneerde en iedereen nog een keer dan.http://youtu.be/gSq8ZBdSxNU

 • Genpensioneerde

  @ Marcel. Dan gaat de prijs naar mijn koersdoel van 2014. Daar zal wel niemand om treuren zeker.
  Overigens ik las daarnet nog een artikeltje van iemand die het niet ziet zitten met goud, ik ga dat zeker niet doorsturen, de ergernis was te groot. De essentie van goud is dat vrouwen zich daarmee kunnen versieren; een loden oorbel staat niet. En dat mannen zich uitsloven om de vrouwen een plezier te doen zodat deze vrouwen op hun beurt weer kunnen pronken tegenover vriendinnen . Dat Bernanke het goud niet begrijpt, daar verschiet ik niet van.

 • didier

  :-)

 • marcel

  @Gepensioneerde ,als ze dat doen dan gaat de prijs…….

 • Genpensioneerde

  Hetzelde voor de Nederlanders en andere landen.

 • Genpensioneerde

  Duitsland : verdwenen goud.
  Ik probeer mijn gezond verstand te gebruiken.
  Als de Duitsers uitbetaling in geld vragen van AL hun goud en ze kopen daarna met dit geld goud in Shangai is het probleem toch opgelost.

 • marcel
 • marcel
 • didier

  Indiers sluiten het net: http://in.reuters.com/article/2014/01/15/india-gold-idINDEEA0E0CB20140115

  re: london premiums: 50dollarcent op goudstaaf van 360.000$, alle begin is klein.

  Internet kijken zoals tv kijken: dallas, the bold and the beautiful, the cosby show, het nieuws en wat vangt er zo nog hoge kijkcijfers?

 • marcel

  James turk outlook 2014.http://t.co/cYRo5HnLF3

 • Genpensioneerde
 • Genpensioneerde

  @ Marcel.In 2018

 • Ons Moraal

  In deze video wordt heel even over van alles en nog wat gesproken.
  – debt
  – petrodollar oil and commodities
  – wall street fraud
  – Obamacare

  Vandaar dat ik hem heb geupload.

  http://www.youtube.com/watch?v=0adnvPPflBM&list=UUk9mMiKno44aW7f4O1ycMfg&feature=c4-overview

  @ Marcel
  Dank voor je mededeling. Ben er blij mee :)
  Wederzijds respect van jouw kant ook naar anderen toe is er altijd geweest zo ook tussen ons. Een goede eigenschap. Vasthouden…..

  m.v.g.

  Ons Moraal

 • marcel

  Ja dan heb ik ook een vraag wanneer staat goud boven de 40000 en zilver boven de 550 ;-]

 • Genpensioneerde

  Ik heb al langsom meer vragen. Veronderstel je hebt om 1000 euro opties op zilvermijnen en je staat 1100 euro in het rood, en je bank gaat failliet,wat gebeurt er dan?

 • Genpensioneerde

  Als we met zijn allen nu eens in het rood gingen staan bij onze bank? Iemand nog inspiratie?

 • Genpensioneerde
 • marcel

  Te kort aan goud in Londen?.http://t.co/EUMjnsfqye

 • marcel

  @Gepensioneerde ,heel graag gedaan hoor;-]

 • Genpensioneerde

  @ Marcel Bedankt voor je reactie, ik ben gisteren en vandaag druk in de weer geweest om alles te regelen samen met mijn broers, het is in orde nu.
  @ Lamberto, bedankt voor de tip.

 • marcel

  De prijs van diamanten is omhoog aan het gaan maar hier moet je heeeel veeeeel verstand van hebben en heeeel dicht bij het vuur ,toch wou ik dit gezegd hebben .[ook weer China wat veel grote stenen koopt]mvg Marcel

 • didier

  Die speeces op een chinees goudcongres dat is bij de beenhouwer informeren of vlees gezond is, toch?

 • didier

  China koopt $ en $ schuld en niet verkoopt.
  http://www.zerohedge.com/news/2014-01-16/who-are-top-holders-us-treasurys

  Volgens mij is dat allemaal veel te groot voor ons, de internet kijkers.

 • didier

  Ik wil iedereen aaraden Gaves gratis ebook te lezen. http://www.zerohedge.com/news/2014-01-05/zero-hedge-exclusive-too-different-comfort-complete-louis-vincent-gave-e-book
  Ik vermeld er nog eens bij dat china kenner Michael Pettis in zijn jongste boek chinas kansen somberder inschat, en Gave in zijn boek vermeld als te optimistisch.
  Dat zou iedereen hongerig naar theorieen nuchter moeten stellen. Lees ook het net gelinkte artikel over Frankrijk: iedereen schat de gevolgen van de aangekondigde politiek anders in.
  Dus goud zal stijgen, als god het wil. En wat de chinezen plannen te doen dat is misschien enkel geweten door een tiental chinezen. Gave raadt volgend boek aan:
  http://www.amazon.com/Party-Secret-Chinas-Communist-Rulers-ebook/dp/B003L77ZTS/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1389886599&sr=1-2&keywords=the+party
  In onderstaand gelinkt artikel staat vermeld dat de chinese buitenlandse muntreserves in 2013 aangroeiden met 500 miljard$, vooral dollars!

 • marcel

  @Ons Moraal ,wat iedereen ook van jou vind ik wil jou een bijzonder compliment geven en dat meen ik echt voor al het werk wat jij altijd in jou stukken steekt .Wij zijn het niet altijd met elkaar eens maar er zullen goede dingen bij wat jij beweerd zitten en goede dingen bij dat van mij haha ook bij allebei slechte beweringen .Maar iemand die zo gedreven is is een aanwinst voor dit blog .Zo dat moest ik even kwijt daarom mvg Mattie ;-]

 • didier
 • Ons Moraal

  @Ingenieur

  Waar heb jij die info vandaan, van China graag een linkje. Wis wel dat er iets was met Mao!!
  Trouwens heb jij de Putin System al gezien?? Hier komt aan het licht hoe dat Putin de Rothschilds heeft uitgespeeld. Trouwens 90% van de Commentatoren die hun woordje doen is ….. (vul de 5 stipjes maar in ) Zoek het maar eens op.

  @ Floesh, je hebt gelijk wat Slim Beleggen betreft, zo zijn er nu ook met enige regelmaat reclames van hun op Rtl Z. Voor de mensen hier vermeid hun als het kan. Denk aan het filmpje van hedgefunds. Ik ga mij niet teveel over hun uitlaten. Beter zo…

  Trouwens wat zijn jouw banden met Marketupdate??

  m.v.g.

  Ons Moraal

 • didier

  Overzichtelijke update van chinas printerij. Als ze daar uitgeraken zonder dat de potten breken dan zijn dat straffe mannen! Vermeld wordt dat chinese inflatie in 2013 slechts 2,6% was, uitgezonderd vastgoed dat naar de hemel steeg.
  http://www.nytimes.com/2014/01/16/business/international/china-dwarfs-us-in-monetary-stimulus.html?emc=eta1&_r=0

 • Ron

  herstel …1940..en dat NA de depressie?

 • Ron

  gold/silver ratio 100:1
  Waarom niet? als je toch een depressie vergelijk gaat maken met 1930..toen was hij ook 100:1
  http://www.marketoracle.co.uk/images/2010/Jul/gold-silver-ratio-chart.jpg

 • marcel

  @Lamberto ,ik niet ik ben Nederlander maar ik denk dat dit een hele goede aanvulling is voor gepensioneerde dank

 • Lamberto

  @Marcel en @Gepensioneerde

  Misschien hebben jullie iets aan onderstaande gegevens.

  Schenken en schenkingsrechten België.

  http://financieel.infonu.nl/geld/65124-schenken-en-schenkingsrechten-belgie.html

 • Wendel

  Weer een illusie armer.
  En dan maar geloven dat de ratio 60:1 hoog is.
  Volgens deze gegevens kunnen we nog wat verwachten richting 100:1

  Hieruit blijkt helaas maar weer dat Beurs.Com niet verder kijkt dan zijn neus lang is.
  En al zeker niet genoeg terug blikt in het verleden!

 • marcel

  @Floesh ,ik ben het volkomen met je eens ,die sites kun je gewoon niet meer serieus nemen .Als mensen wat willen lezen ga dan naar market update [maar dat weet jij zelf haha gr aan Frank]mvg Marcel

 • Wendel

  Kan ik volledig beamen.
  Ik vrees alleen voor zijn gezondheid als hij echt lastig gaat worden.
  Deze man staat op eenzame hoogte!

 • marcel

  @Gepensioneerde ,IK kan nu pas reageren over je vraag .Met de banken is het zo dat wat ze van plan zijn niemand weet wat ze gaan doen .Ook weet ik wel wat over de nederlandse wet hoe dingen hier zitten mbo erfrecht en dergelijk maar niet hoe de wet in Belgie is .Wat je zou kunnen regelen is dat je gemachtigd wordt door je moeder zodat je bij onraad bij haar rekening kan .Ik denk dat het verstandig is dat zij ieder jaar [een belastingvrij] bedrag ,ik weet niet n=hoeveel dat in Belgie is aan haar kinderen gaat overmaken mvg Marcelk

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  Met alle respect maar kunnen we stoppen met verwijzingen naar beurs.com en slimbeleggen.nl wat een waardeloze sites zijn dat.

 • Zilvervis
 • http://twitter.com/Floesh Floesh
 • Sebassol

  Ik kan het nauwelijks geloven, zijn zulke gegevens überhaupt openbaar?

 • Ron

  Nieuw speeltje, U wordt automatisch geklokt op snelheid..als U thuis bent is de bekeuring al afgeschreven:)
  .
  http://www.bestwelsnel.nl/

 • Klaas

  @Ron,
  Je hebt gelijk. Kunnen we die man niet klonen en hier in Nederland neerzetten. Ik zal de eerste zijn die op hem stemt. Ik ben het volledig met hem eens.

 • oxford.road